όπως αυτές δημοσιεύτηκαν στο ημερολόγιο
του NAXOS TOURS για το 2009
δείτε περισσότερες ΕΔΩ
από το εξαιρετικό blog: “ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ”
Α μπορεί να σημαίνει Αλήθεια, Ανεξάρτητος,Αντίθετος....... Απο τη Νάξο βλέπουμε όλο τον κόσμο
δείτε περισσότερες ΕΔΩ
Ο πρώην πρωθυπουργός και καθηγητής Ξενοφών Ζολώτας είχε εκφωνήσει δύο λόγους στην Ουάσιγκτον (στις 26 Σεπτεμβρίου 1957 και στις 2 Οκτωβρίου 1959), οι οποίοι έμειναν μνημειώδεις.
Και στις δύο περιπτώσεις υποτίθεται ότι η γλώσσα των λόγων ήταν η αγγλική. Κατ' ουσίαν όμως, με την αφαίρεση λίγων συνδέσμων, άρθρων και προθέσεων η γλώσσα είναι η Ελληνική.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι ο λόγος της 2ας Οκτωβρίου 1959 και η ελληνική του “μεταγραφή”
...Kyrie,
It is Zeus' anathema on our epoch and the heresy of our economic method and policies that we should agonize the Skylla of nomismatic plethora and the Charybdis of economic anaemia.
It is not my idiosyncracy to be ironic or sarcastic but my diagnosis would be that politicians are rather cryptoplethorists. Although they emphatically stigmatize nomismatic plethora, they energize it through their tactics and practices.
Our policies should be based more on economic and less on political criteria. Our gnomon has to be a metron between economic strategic and philanthropic scopes.
In an epoch characterized by monopolies, oligopolies, monopolistic antagonism and polymorphous inelasticities, our policies have to be more orthological, but this should not be metamorphosed into plethorophobia, which is endemic among academic economists.
Nomismatic symmetry should not antagonize economic acme. A greater harmonization between the practices of the economic and nomismatic archons is basic.Parallel to this we have to synchronize and harmonize more and more our economic and nomismatic policies panethnically.
These scopes are more practicable now, when the prognostics of the political end economic barometer are halcyonic.
The history of our didimus organization on this sphere has been didactic and their gnostic practices will always be a tonic to the polyonymous and idiomorphous ethnical economies.
The genesis of the programmed organization will dynamize these policies. Therefore, I sympathize, although not without criticism one or two themes with the apostles and the hierarchy of our organs in their zeal to program orthodox economic and nomismatic policies.
I apologize for having tyranized you with my Hellenic phraseology. In my epilogue I emphasize my eulogy to the philoxenous aytochtons of this cosmopolitan metropolis and my encomium to you Kyrie, the stenographers.
Κύριοι,
Είναι "Διός ανάθεμα" στην εποχή μας και αίρεση της οικονομικής μας μεθόδου και της οικονομικής μας πολιτικής το ότι θα φέρναμε σε αγωνία την Σκύλλα του νομισματικού πληθωρισμού και τη Χάρυβδη της οικονομικής μας αναιμίας.
Δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου να είμαι ειρωνικός ή σαρκαστικός αλλά η διάγνωσή μου θα ήταν ότι οι πολιτικοί είναι μάλλον κρυπτοπληθωριστές. Αν και με έμφαση στιγματίζουν τον νομισματικό πληθωρισμό, τον ενεργοποιούν μέσω της τακτικής τους και των πρακτικών τους.
Η πολιτική μας θα έπρεπε να βασίζεται περισσότερο σε οικονομικά και λιγότερο σε πολιτικά κριτήρια. Γνώμων μας πρέπει να είναι ένα μέτρο μεταξύ οικονομικής στρατηγικής και φιλανθρωπικής σκοπιάς.
Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από μονοπώλια, ολιγοπώλια, μονοπωλιακό ανταγωνισμό και πολύμορφες ανελαστικότητες, οι πολιτικές μας πρέπει να είναι πιο ορθολογιστικές, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να μεταμορφώνεται σε πληθωροφοβία, η οποία είναι ενδημική στους ακαδημαϊκούς οικονομολόγους.
Η νομισματική συμμετρία δεν θα έπρεπε να ανταγωνίζεται την οικονομική ακμή. Μια μεγαλύτερη εναρμόνιση μεταξύ των πρακτικών των οικονομικών και νομισματικών αρχόντων είναι βασική.
Παράλληλα με αυτό, πρέπει να εκσυγχρονίσουμε και να εναρμονίσουμε όλο και περισσότερο τις οικονομικές και νομισματικές μας πρακτικές πανεθνικώς. Αυτές οι θεωρήσεις είναι πιο εφαρμόσιμες τώρα, που τα προγνωστικά του πολιτικού και οικονομικού βαρομέτρου είναι χάλκινα.
Η ιστορία της δίδυμης οργάνωσης σε αυτήν την σφαίρα είναι διδακτική και οι γνωστικές τους εφαρμογές θα είναι πάντα ένα τονωτικό στις πολυώνυμες και ιδιόμορφες εθνικές οικονομίες. Η γένεση μιας προγραμματισμένης οργάνωσης θα ενισχύσει αυτές τις πολιτικές.
Γι' αυτόν το λόγο αντιμετωπίζω με συμπάθεια, αλλά όχι χωρίς κριτική διάθεση, ένα ή δύο θέματα με τους αποστόλους της ιεραρχίας των οργάνων μας στον ζήλο τους να προγραμματίσουν ορθόδοξες οικονομικές και νομισματικές πολιτικές.
Απολογούμαι που σας τυράννησα με την ελληνική μου φρασεολογία. Στον επίλογό μου δίνω έμφαση στην ευλογία μου, προς τους φιλόξενους αυτόχθονες αυτής της κοσμοπολίτικης μητρόπολης καθώς και το εγκώμιό μου προς εσάς, κύριοι στενογράφοι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η μετάφραση είναι περισσότερο εννοιολογική παρά ... ακριβής.
… και έχω ένα κακό προαίσθημα.
Ίσως είναι η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι: “Η σιωπή των ιδεών είναι ουσιαστικά η σιωπή των αμνών”…
Ίσως είναι η απορία για το φίλο μας το Γιάννη Βρούτση, που αντί να ζητήσει τα ρέστα από τους απελθόντες, έκανε ερώτηση στη Βουλή για την παροχή επιδόματος θέρμανσης στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες…
Ίσως είναι το αγουροξύπνημα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων και το «σκληρό αντίο» που έστειλε γραπτώς στον Χαράλαμπο Κόκκινο…
Ίσως είναι η αγωνία της αναμονής του «πακέτου» για το πόσα μου αναλογούν στο τεφτέρι του Αλμούνια…
Ίσως είναι η κρυφή ελπίδα να συμπεριληφθώ στους τυχερούς εθελοντές της Αλέκας που θα ξαναχτίσουμε το… τείχος…
Ίσως τελικά είναι ότι σαν σήμερα το 1979 έφυγε από κοντά μας ο Δημήτρης Ψαθάς…
- Γιατρέ έχω λέπρα. Τι να κάνω;
- Εύκολο. Θα τρως κάθε μέρα πίτσα!
- Και θα γίνω καλά γιατρέ;
- Όχι!
- Ε και σε τι θα με ωφελήσει η πίτσα γιατρέ;
- Είναι το μοναδικό φαγητό που χωράει κάτω από την πόρτα!
Κάπως έτσι και χειρότερα διέγνωσε την οικονομική μας κατάσταση ο σύγχρονος Μινώταυρος κ. Αλμούνια.
Αυστηρή επιτήρηση και στην απομόνωση για να μη μολύνουμε και την υπόλοιπη Ευρωζώνη…
Τουλάχιστον θα αποδοθούν, έτσι για την τιμή των όπλων, ευθύνες;
Εκτός από εμάς, θα πληρώσει και κανένας Αλογο…μούρης;
…ο Γιώργος Ανωμερίτης
παλιός γνώριμος των συνδικαλιστών του λιμανιού,ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιάκαι την κ. Λούκα από το… λούκι!
Η ολική επαναφορά του στο προσκήνιο
και το κυριότερο, αν καταφέρει να επαναφέρει το λιμάνι στον πρότερο βίο του, όχι μόνο θα δώσει ανάσα στην αγορά, αλλά το … φιλί της ζωής στην κυβέρνηση…
Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες.
Θα τα «βρει» με τη «συντεχνία» ;
Είναι όλο το λιμάνι «συντεχνία»;
Σίγουρα ΟΧΙ
Θα βάλει χέρι στην επαίσχυντη συμφωνία με την COSCO;
Αν δεν παρθούν γενναίες αποφάσεις και αν το ξεπούλημα δεν αντιμετωπιστεί σαν ξεπούλημα, πολύ φοβόμαστε ότι οι εύθραυστες ανακωχές θα… σπάσουν και τότε δεν θυμάμαι ακριβώς πως λέγεται το κάγκελο στα… κινέζικα.
Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς νερό περίπου 20 μικρά νησιά του Αιγαίου σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Παρότι κανονικά σήμερα έληγε η σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο της εταιρείας «Υδροδοτική», που παρέχει νερό στα άνυδρα νησιά,προς το παρόν απετράπη το χειρότερο...
Ειδικότερα, μετά την πρόσφατη συνάντηση του πλοιοκτήτη με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ν. Σηφουνάκη αποφασίστηκε να δοθεί παράταση τουλάχιστον 20 ημερών, μέχρι να βρεθεί μια νομική φόρμουλα για να μη θεωρείται παράνομη η μεταφορά του νερού και τελικά να αποφασιστεί μία οριστική λύση, ώστε τα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων που δεν διαθέτουν αυτόνομη ύδρευση να συνεχίσουν να προμηθεύονται νερό από την Αθήνα.
Τα νησιά που μέχρι σήμερα υδροδοτούνται από την Αθήνα είναι τα εξής: Τήνος, Δονούσα, Κουφονήσι, Αγαθονήσι, Αμοργός, Φολέγανδρος, Σίκινος, Κίμωλος, Ηρακλειά, Θηρασιά, Πάτμος, Λειψοί, Ψέριμος, Νίσυρος, Χάλκη, Καστελλόριζο, Καλόλιμνος, Ρω, Μεγίστη, Παληόνησος.
Επίσης, η ίδια εταιρεία που σχεδόν μονοπωλιακά υδροδοτεί τα μικρά νησιά του Αιγαίου προμηθεύει νερό και σε δεκάδες βραχονησίδες.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα τσουνάμι και τα πυκνά νέφη τέφρας από την έκρηξη προκάλεσαν μεγάλες πολιτισμικές αλλαγές στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για πολλές δεκαετίες, ακόμα και αιώνες
Πριν από 3.000 χρόνια, η γιγαντιαία έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης έπληξε την Ανατολική Μεσόγειο με φονικά κύματα που σάρωσαν τις ακτές του σημερινού Ισραήλ.
Τα γιγαντιαία τσουνάμι από την καταστροφική έκρηξη χτύπησαν τις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου από την Κρήτη ώς την Κύπρο, την Αίγυπτο, τη Φοινίκη και τα μικρασιατικά παράλια.
Νέες επιστημονικές έρευνες βρήκαν τα ίχνη της καταστροφής στον βυθό της περιοχής και δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο καινούργιο τεύχος της Επιθεώρησης «Geology». Για δεκαετίες, οι ειδικοί πιθανολογούσαν πως η έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας προκάλεσε την κατάρρευση του μινωικού πολιτισμού στην ακμή του.
Το ηφαίστειο πιθανολογείται πως εξερράγη μεταξύ του 1630 π.Χ. και του 1550 π.Χ., κατά την Ύστερη Εποχή του Χαλκού, όταν οι άνθρωποι κατασκεύαζαν εργαλεία και όπλα από χαλκό. Τα τελευταία στοιχεία Ελλήνων επιστημόνων την προσδιορίζουν στο 1613- 14 π.Χ.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα τσουνάμι και τα πυκνά νέφη τέφρας από την έκρηξη προκάλεσαν μεγάλες πολιτισμικές αλλαγές στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για πολλές δεκαετίες, ακόμα και αιώνες. Την έκρηξη του ηφαιστείου, στην οποία οφείλεται η κατάρρευση του μινωικού πολιτισμού που χρονολογείται στο 1450 π.Χ, οι γεωλόγοι θεωρούν ως τη μεγαλύτερη και πιο βίαιη από αυτήν του Κρακατόα στην Ινδονησία το 1883, που σκοτώθηκαν 36.000 άνθρωποι.
Οι ερευνητές, που μελέτησαν τα τσουνάμι στο Ισραήλ, προέρχονται από το Πανεπιστήμιο της Χάιφας, το Κολέγιο Χάντερ στη Νέα Υόρκη, το Πανεπιστήμιο Μακμάστερ στον Καναδά και το Πανεπιστήμιο της Χαβάης. Η ομάδα έκανε ανασκαφές στην Καισάρεια, μία παράκτια πόλη των ρωμαϊκών χρόνων. Την εποχή της έκρηξης του ηφαιστείου της Θήρας, ήταν μία πολύ αραιοκατοικημένη περιοχή χωρίς να ξεχωρίζει κάποιος οικισμός.
Οι επιστήμονες συνέλεξαν δείγματα από τον βυθό, στα οποία εντόπισαν εμφανή ίχνη από τσουνάμι με ηφαιστειακά πετρώματα, απολιθώματα, βότσαλα που συναντά κανείς στην παραλία και αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Στην εργασία τους ανέφεραν τρία τσουνάμι, τα δύο ήδη γνωστά από το 115 μ.Χ. και το 551 μ.Χ. και το τρίτο από την εποχή της έκρηξης στη Σαντορίνη.
Τα τσουνάμι άφησαν «την υπογραφή τους», ένα στρώμα στον πυθμένα της θάλασσας με βότσαλα, μαλάκια και θραύσματα βράχων, όλα με τον ίδιο προσανατολισμό. Το στρώμα αυτό βρισκόταν λίγα μέτρα κάτω από τον βυθό, σε νερά που φτάνουν τα 22 μέτρα βάθος. Αυτά τα ευρήματα είναι η καλύτερη απόδειξη που έχουμε ώς τώρα ότι τα τσουνάμι από την έκρηξη στη Σαντορίνη κάλυψαν ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Αν έφθασαν μέχρι το Ισραήλ, τότε θα επηρέασαν όλες τις παράκτιες περιοχές της Ύστερης Εποχής του Χαλκού.
Η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης ήταν η μεγαλύτερη ηφαιστειακή έκρηξη που έγινε στον κόσμο τα τελευταία 10.000 χρόνια και δεν έχει σταματήσει να αποτελεί αντικείμενο έρευνας που συναρπάζει τους επιστήμονες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία Ελλήνων επιστημόνων, το ηφαίστειο της Σαντορίνης όχι μόνο διέσπειρε στην ατμόσφαιρα 150 δισεκατομμύρια τόνους πετρωμάτων, αλλά έφερε στο Αιγαίο πρόωρο χειμώνα. Ο ήλιος κρύφτηκε και η θερμοκρασία στο Αρχιπέλαγος έπεσε σταδιακά τουλάχιστον κατά δύο βαθμούς Κελσίου.
Η τέφρα έφθασε σε ύψος 35 χιλιομέτρων
Την άνοιξη του 1613 ή 1614 π.Χ. μια τεράστια στήλη από τέφρα αρχίζει να υψώνεται στον ουρανό.
Δύο ώρες μετά, κι ενώ ο εκκωφαντικός θόρυβος δεν έχει κοπάσει, η τέφρα και η κίσηρη (ελαφρόπετρα) που εκτινάχθηκαν από τα έγκατα της Γης έχουν ξεπεράσει σε ύψος τα 10 χιλιόμετρα. Αργότερα το ύψος της στήλης φθάνει στα 35 με 36 χιλιόμετρα και οι άνεμοι που πνέουν στη στρατόσφαιρα διασκορπίζουν τον κύριο όγκο του ηφαιστειακού υλικού προς τα νότια και νοτιοανατολικά. Ύστερα από έξι ώρες, ο ουρανός έχει γεμίσει με 4,6 δισεκατομμύρια τόνους μάγματος, το οποίο όταν πέφτει στο έδαφος δημιουργεί στα Φηρά ένα στρώμα πάχους έξι μέτρων. Λίγη ώρα μετά τη μεγάλη έκρηξη, η επιβίωση σε ολόκληρη την έκταση του νησιού είναι αδύνατη, αφού η συγκέντρωση λεπτόκοκκης στάχτης στην ατμόσφαιρα υπερβαίνει τα όρια και δημιουργεί ασφυξία.
Έτσι περιγράφουν την έκρηξη Έλληνες επιστήμονες από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), που εξερεύνησαν μαζί με Αμερικανούς συναδέλφους τους από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Rhode Ιsland τη Σαντορίνη.
Οι ειδικοί έχουν καταλήξει πως η έκρηξη έγινε σε τέσσερις φάσεις. Στη διάρκεια των τριών τελευταίων σχηματίστηκε η καλντέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν παλιρροϊκά κύματα μέγιστου ύψους 20 μέτρων που έπληξαν την Ανατολική Μεσόγειο.
Από το πάχος των προϊόντων της έκρηξης, που βρίσκονται σήμερα στον βυθό, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι συνολικά εκτοξεύτηκαν 60 κυβικά χιλιόμετρα μάγματος που αντιστοιχούν σε περίπου 150 δισεκατομμύρια τόνους πετρώματος.
Του WΙLLΙΑΜ J. ΒRΟΑD TΗΕ ΝΕW ΥΟRΚ ΤΙΜΕS,
εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
Καλωσορίζουμε στο χώρο του διαδικτύου το καινούριο Blog της Κυκλαδικής
http://kykladiki.blogspot.com/ και ευχόμαστε καλή επιτυχία
Πόλεμος πάει να ξεσπάσει ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να ανοίξει ένας εποικοδομητικός διάλογος που θα συνέβαλε στην ανάπτυξη του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων του, σχετικά με την άποψη που εξέφρασαν φορείς και παράγοντες της Σαντορίνης και αφορούσε τη μεταφορά της έδρας της Περιφέρειας στον Πειραιά.
Από το kykladespress.gr σας μεταφέρουμε:
Δεν είναι στις προθέσεις μας να ξεκινήσουμε μια στείρα αντιπαράθεση με την Συριανών συμφερόντων εφημερίδα « ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ». Και δεν είναι στις προθέσεις μας γιατί έχουμε και διαφορετικές αφετηρίες με αυτήν και άλλο τρόπο σκέψης.
Εμείς για παράδειγμα αγωνιστήκαμε να ιδρυθεί το Πρωτοδικείο στην Νάξο για να σταματήσει η ταλαιπωρία μας, όταν μας ανάγκαζαν να μετακομίζουμε στην κυριολεξία στην Ερμούπολη για μια εβδομάδα με ότι αυτό συνεπάγεται ,προκειμένου να διεκπεραιώσουμε μια δικαστική υπόθεσή μας. Εκείνοι τότε είχαν στηρίξει αυτούς που με μαύρες σημαίες είχαν βγει στους δρόμους για να προασπίσουν τα «κεκτημένα τους».
Εμείς στηρίξαμε την λειτουργία ενός νοσοκομείου στην Νάξο, στην Πάρο και στην Μήλο.
Αυτοί εξέφρασαν «τον προβληματισμό τους» για την διάσπαση του συστήματος υγείας στο Νομό.
Εμείς αγωνιστήκαμε να λειτουργήσουν τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία και να σταματήσει η οικονομική αφαίμαξη των νησιών μας από το τότε Λιμενικό ταμείο Σύρου που πετούσε «κοκαλάκια» στα νησιά μόνο για να καθαρίσουν τα λιμάνια τους ,ενώ ταυτόχρονα έπεφταν εκατοντάδες εκατομμύρια στην Σύρο για να αλλάξουν πλάκες στην Πλατεία, και να κατασκευαστεί ύδρευση και αποχέτευση στην Ερμούπολη,
Εκείνοι πάλι είχαν αντιταχθεί στην προσπάθεια για να μην χαθεί το «κεκτημένο».
Εμείς σταθήκαμε αρωγοί στην προσπάθεια της Πάρου να αποκτήσει όπως και η Σαντορίνη Υγειονομικό αεροσκάφος ενώ εκείνοι φώναζαν μια ζωή για το ΕΚΑΒ Αιγαίου που θα είχε την έδρα του στην Ερμούπολη, για να μας υποβάλουν σε μια ακόμα ταλαιπωρία.
Εμείς γράφουμε εδώ και χρόνια ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το κακόγουστο αστείο με τον χαρακτηρισμό του Νοσοκομείο της Σύρου ως Νομαρχιακό αφού δεν καλύπτει τις ανάγκες του Νομού.
Εσείς βάζετε σκοπίμως παύλες δίπλα στην ονομασία των νέων νοσοκομείων που κατασκευάζονται στα νησιά.
Θα μπορούσαμε να γράφουμε ώρες για την διαφορετική προσέγγιση με την Συριανή εφημερίδα που έχουμε στα προβλήματα του Νομού.
Όμως ο στόχος μας ο δικός μας δεν είναι να προασπίσουμε «κεκτημένα» αλλά να αγωνιστούμε για να καλυτερεύσει η ζωή των κατοίκων σε κάθε νησί.
Για αυτό το λόγο προτρέψαμε τον Υπουργό Εσωτερικών να προχωρήσει στην Διοικητική μεταρρύθμιση με γνώμονα όχι τα «κεκτημένα» αλλά την πρόοδο και την ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου. Οι προσβλητικές σας αναφορές και τα περί «εφιάλτη» που θέλει την διάλυση του Νομού, μας αφήνουν εντελώς αδιάφορους.
Την ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια την άποψή σας.
Όμως αντιλαμβάνομαι την δύσκολη θέση σας και την αγωνία σας από το γεγονός ότι δεν βρίσκετε πλέον εύκολα υπερασπιστές των «κεκτημένων σας» σε άλλα νησιά.
Πρέπει να αντιληφθείτε ότι η εποχή της φιλοσοφίας « Ζω από την ταλαιπωρία σας εξ αιτίας των κεκτημένων» έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Σήμερα τα τείχη και οι προκαταλήψεις πέφτουν ,Η τεχνολογία μπήκε στη ζωή μας, τα νησιά μας έχουν πάρει το δρόμο τους.
Τώρα με τους ισχυρούς Δήμους που θα δημιουργηθούν με τον Καποδίστρια 2 τα νησιά μας θα μετατραπούν πλέον σε αυτόνομα διοικητικά κέντρα που δεν θα έχουν ούτε την ανάγκη αλλά κυρίως ούτε την συνδρομή καμιάς Πρωτεύουσας η έδρας Περιφέρειας για να λύνουν τα προβλήματά τους.
Δεν είμαστε λοιπόν εμείς «εφιάλτες» , ούτε την διάλυση του Νομού επιδιώκουμε. Κανείς δεν ζήτησε την μεταφορά της έδρας του Νομού, ούτε την διάσπασή του.
Εμείς αγωνιζόμαστε για να γίνει πιο εύκολη, πιο απλή η ζωή κάθε Κυκλαδίτη.
Να σταματήσει η ταλαιπωρία του, να αποφασίζει ο ίδιος για το αύριο στο νησί του. Θα στηρίξουμε την νέα διοικητική μεταρρύθμιση εάν βάλει τέλος στα κεκτημένα όπου και αν οριστεί η έδρα της Περιφέρειας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Ραγκούσης δεν θα λάβει υπ όψιν του, όταν με το καλό φέρει τον νόμο για την διοικητική μεταρρύθμιση στη Βουλή ,ούτε τα «κεκτημένα» αλλά ούτε τις τοπικιστικές κραυγές και απειλές καθώς και τις μαύρες σημαίες που θα σηκώσουν για άλλη μια φορά ,οι τιμητές της ενότητας του Νομού, αλλά το συμφέρον κάθε νησιώτη και νησιώτισσας στο Αρχιπέλαγος.
Τέλος προτρέπουμε τους Κυκλαδίτες για να δουν μια καλύτερη μέρα πρέπει να κάνουν αυτό που έχει πει κάποτε ο Sam Edwin
« Αν θέλουμε μια μέρα να πετάμε ψηλά σαν αετοί πρέπει να κόψουμε την συνήθειά μας να τρέχουμε τριγύρω μαζί με τις γαλοπούλες»
Ο Εφιάλτης (σας)
Και για την υπογραφή
Παναγιώτης Μυτιληναίος
…και στις «μαϊμού» διακρατικές συμφωνίες…
Η κινεζική αστυνομία ανακάλυψε πρόσφατα μια σειρά από παράνομα εργαστήρια που κατασκεύαζαν «μαϊμού» προφυλακτικά....
http://www.antinews.gr
Ταυτιζόμαστε απόλυτα με τον επίλογο και το μήνυμα
Ο «θίασος» των μαθητευόμενων αλχημιστών του Γιώργου, προσπαθεί να μάθει την πολιτική στο κεφάλι του … κασίδη.
Μέχρι να σαραντίσει η λεχώνα, δεν είχαμε απαίτηση ούτε μπουγάδα να βάλει να «ξεβρομίσει τ’ άπλυτα», ούτε στο λιομάζωμα να βοηθήσει, ούτε στο λάκισμα του αμπελιού…
Ούτε όμως και να ξεπορτίσει…
Αλήθεια μάθατε τι ψήφισε η Ελλάδα στον ΟΗΕ σχετικά με την έκθεση “Goldstone Report” που καταδίκαζε το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα;
Ο … θόρυβος που ακούτε, είναι τα κόκαλα του Ανδρέα και του Αραφάτ που… τρίζουν.
Το είχαμε δει που κυκλοφορούσε ανάμεσα σε φίλους, θέλαμε να το αναρτήσουμε αλλά δεν είχαμε επικοινωνία με το δημιουργό.
Τώρα που το ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο μπορούμε να το κάνουμε.
Είναι του Κωμιακίτη Φρατζέσκου Φατούρου και η δημιουργία του αυτή αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα της Νάξου, που είναι η μη αξιοποίηση του τεράστιου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει το Νησί.
Σήμερα αναρτούμε το πρώτο μέρος. Απολαύστε το και κατεβάστε παράλληλα και τα υπόλοιπα 6 μέρη.
ΚΩΜΙΑΚΗ Ταξίδι στην ιστορία Μέρος 1
Επειδή δικαιολογημένα κάποιοι να πήραν αφορμή με τη σκανδαλολογία και να κάνουν θεμιτούς συνειρμούς διευκρινίζουμε και υπενθυμίζουμε:
- Δεν έχουμε ασχοληθεί ποτέ με τα σκάνδαλα αυτά καθ αυτά παρά μόνο με τις πολιτικές τους προεκτάσεις. Δεν είναι ούτε της πολιτικής μας αντίληψης και πολύ περισσότερο της αρμοδιότητάς μας. Μας ενδιαφέρει η πολιτική και η κριτική της διάσταση και τίποτα άλλο.
- Η ανάρτηση έγινε για λόγους ενημέρωσης αφενός και αφετέρου επειδή οι καταγγέλλοντες έχουν γνωστό παρελθόν
Ο συνδυασμός και των δύο παραμέτρων άξιζε κατά τη γνώμη μας μιας σχετικής ανάδειξης του προβλήματος. Άλλωστε το νέο ποτέ δε γεννιέται με όρους πολιτικής καισαρικής αλλά μέσα από μια διαρκή σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και στο καινούριο.
• Έπρεπε να γίνει το δυστύχημα, ο θάνατος του μικρού Παναγιώτη, για να ασχοληθεί η κοινωνία της Νάξου με τη λειτουργία και ασφάλεια της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολικών προαυλίων. Για πορεία των γονιών ακούω. Και αυτό κάτι είναι. Αυτό όμως που γίνεται με τους δημοτικούς παράγοντες είναι κάτι σαν πολιτική σκύλευση του νεκρού…
• Έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με αυτό μόνο το θέμα ζητούν δημοτικοί σύμβουλοι, τακτική συνεδρίαση γίνεται τη Δευτέρα με είκοσι σχεδόν θέματα στην ημερήσια διάταξη, μαζί και αυτό. Ρε παιδιά, συνέλθετε. Είσαστε εκτός θέματος. Όπως και να λέγεται η συνεδρίαση, όσα θέματα και να έχει, συζητήστε σοβαρά και ουσιαστικά έστω και τώρα και προπάντων πάρτε μέτρα και αναζητήστε ευθύνες. Αυτό ζητά ο κόσμος και απαιτεί το νωπό αίμα του Παναγιώτη…
• Ο Δήμος έπρεπε να είχε την πρωτοβουλία γι’ αυτή τη συνεδρίαση, είπε σήμερα το πρωΐ στον «Μεσόγειος» ο Γερμ. Καπίρης… Σωστά. Αλλά τα άλλα Γερμάνο μου με την ένσταση, άστα να πάνε.
• Να και ο ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση στη Βουλή. Ο Ραγκούσης θα ασχοληθεί(!) με τη Νάξο πρώτη φορά από την υπουργοποίησή του… Και με τι θέμα.
• Δευτέρα μεσημέρι στις 2 η συνεδρίαση του συμβουλίου. Αυτήν την ώρα βρήκατε που έχει κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο «Μεσόγειος»; Θα έχει άραγε απευθείας σύνδεση; Τα κεντρικά κανάλια θα έχουν link;
• Πανταχού παρόντες οι Κυκλαδίτες. Και ΕΛΑ- Κανάς(από την Κίμωλο) και Αντιτρομοκρατική- Χωριανόπουλος (από τη Νάξο)…
• Ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας k.Δημήτρης Χωριανόπουλος αποστρατεύθηκε. Θεωρείται ότι είχε καθοριστικό ρόλο στις έρευνες που οδήγησαν στη γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» στο Χαλάνδρι, αλλά και σε συγκέντρωση στοιχείων για άλλες ένοπλες οργανώσεις…
• Ωστόσο φαίνεται ότι υπήρξαν προβλήματα στις συνεννοήσεις του με τον κ. Χρυσοχοΐδη για την επικήρυξη των τριών «ληστών με τα μαύρα», αλλά και ύστερα από την αιματηρή επίθεση στην Αγία Παρασκευή η οποία προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού.
• Η πληροφορία ότι κάλυψε Κωμιακίτη τρομοκράτη ελέγχεται.
• Πλην του κ. Χωριανόπουλου, οι χθεσινές μετακινήσεις σηματοδοτούν το «τέλος εποχής» για ορισμένα ακόμα στελέχη της υπηρεσίας, όπως για τον επίσης Ναξιώτη κ. Γιάννη Φραγκίσκο που ενεπλάκη στις έρευνες για «17 Νοέμβρη» και «ΕΛΑ» και μετακινείται στη διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
• Κάπου διάβασα ότι ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος κυκλοφορεί με ένα μικρό αυτοκίνητο Smart. Μη ζητάτε το ίδιο και από τον Καλλίνικο, οι δρόμοι στη Νάξο είναι καρμανιόλες…
• Θα έχετε ακούσει τη διαφήμιση στον «Μεσόγειος»… «Κυρία ζητεί εργασία…». Πρωτότυπη διαφήμιση, αλλά καθόλου πρωτότυπο το περιεχόμενό της.
Η ανεργία…καλλιεργείται και στη Νάξο.
• Πώς το λέει η Μπράουν; «Από τη Νάξο με αγάπη».
• Ξεχάσαμε το γίγαντα Βρούτση. Άρχισε φουριόζος το αντιπολιτευτικό του έργο. Η πρώτη του ερώτηση ήταν για τη στέγαση της Ομοσπονδίας συλλόγων των Μικρών Κυκλάδων στον Πειραιά και την αθέτηση λέει της υπόσχεσης του Νομάρχη. Εμένα, με συγχωρείτε, αλλά με συνεπήρε το πάθος του για τους συλλόγους .Όπως φαίνεται στην ερώτηση και το καλολογικό μέρος της. Δεν με ενδιαφέρει τώρα αν είναι γνήσιο αυτό το πάθος και πότε αποκτήθηκε, πριν ή μετά τις εκλογές.
• Έγινε η παραλαβή του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Δαμαριώνα.
Τιμήθηκε και ο Δαμαριωνίτης γιατρός και πρώην βουλευτής Γιάννης Χωματάς, από τον Νομάρχη Κυκλάδων. Ο Κόκκινος που με ρωτάτε προσκλήθηκε αλλά επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν πήγε. Γιατί δεν το έγραφε όμως καθαρά ότι θα είναι στο συνέδριο της ΝΔ; Ντράπηκε; Δεν μας έχει δώσει τέτοια δείγματα.
• Θα άφηνε το γάμο να πάει για πουρνάρια;
• Δεν παρέλειψε βέβαια να υποσχεθεί ότι «θα είμαι σύντομα κοντά σας».
Άντε μεγάλε. Δεν είναι τρεις μέρες που έφυγες και μας έλειψες.
Νάχουμε να γράφουμε.
• Με το σκεπτικό ότι από την Σαντορίνη στην Αθήνα είναι 35 λεπτά ενώ για τη Σύρο θέλουν ... δύο μέρες, οι Σαντορινοί ζητούν να μεταφερθεί η έδρα της Περιφέρειας στον ...Πειραιά !
• Δεν ξέρω αν το μάθατε αλλά στο ΠΑΣΟΚ της Σαντιρίνης γίνεται της… Νάξου.
• Μετά την πρόσφατη παρέμβαση για το θέμα του «τέλους παρεπιδημούντων» από το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας η ΤΕΔΚ εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην κατάργηση του τέλους και διαφωνεί ανοιχτά με τον κ. Βρούτση.
• Όσο σκέφτομαι που η Μπιγιονσέ δε θα έρθει στη Νάξο…Εντάξει το Εθνικό Στάδιο δεν προσφέρεται για την εκδήλωση αλλά δεν μπορεί να κάνουν κάτι οι Μαράκηδες; Εκλογές έρχονται.
• Πάντως θα πάω αύριο στο σινέ Νάξος να δω τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Ψηλά στον ουρανό». Τα προτιμώ από τα κινούμενα ανθρωπάκια "χαμηλά στη γη"
• Νοτιάς εδώ, χωρίς βροχές, που τις έχουμε ανάγκη, όσες και νάναι. Νοτιάς που μου σουβλίζει τις κλειδώσεις και μου θυμίζει τους ρευματισμούς μου.