Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Όποιος θέλει να τρώει παραμύθια είναι δικαίωμά του, αλλά όταν ξυπνήσει μήπως θα είναι αργά…



Διαφαίνεται καθαρά πως την κρίση θα την πληρώσουμε οι ίδιοι πάντα και πολύ ακριβά. Το πρόβλημα είναι ότι εμείς χορεύουμε σε άλλες πλάτσες, με άλλα όργανα και άλλους χορούς.

Είμαστε και χορεύουμε στον κόσμο μας.

Έχω ξαναγράψει ότι, τα συνθήματα, οι λαϊκισμοί και τα παραμύθια έχουν τελειώσει.

Σε όποιο κόμμα κι αν ανήκεις φίλε αναγνώστη απαίτησε να παίρνουν συγκεκριμένες θέσεις για όλα τα προβλήματα.

Ψάχνω να βρω ολοκληρωμένες προτάσεις για το φορολογικό και δεν βρήκα, πέραν από τις θέσεις της ΓΣΕΕ που έχει κάνει αναφορά το Blog.

Δεν έχει σημασία αν συμφωνεί κανείς ή να διαφωνεί, σημασία έχει να υπάρχουν προτάσεις και εμείς να κρίνουμε.

Αυτό σημαίνει άσκηση πολιτικής και παρέμβαση στη κοινωνία και φυσικά όχι οι εκ του ασφαλούς αφορισμοί που εκτοξεύονται.

Όποιος θέλει να τρώει παραμύθια είναι δικαίωμά του, αλλά όταν ξυπνήσει μήπως θα είναι αργά…

Αν μου πείτε για τον κακό καπιταλισμό, θα συμφωνήσω μεν αλλά δεν θα με πείσετε ότι υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες για την επανάσταση.

Μέχρι τότε μήπως τα στείρα αντικαπιταλιστικά συνθήματα, αν δε συνοδεύονται και από λύσεις για το σήμερα, είναι ο φερετζές της αδράνειας και το άλλοθι των εξουσιών;

Μήπως μέχρι τότε να περιμένουμε σαν τους θρησκευόμενους τη μεταθανάτια δικαίωση και να ψάλουμε εξ αντικειμένου προς τους άρχοντες το «πολυχρόνιον ποιείσαι»;

Στέφανος Ροδινός
srodinos@gmail.com

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρατάς το "ίσο", από δήθεν αριστερή σκοπιά, στις κυβερνητικές πολιτικές που δήθεν είναι μονόδρομος. Παίζεις καλά αν και λίγο χοντροκομμένα και άτεχνα το ρόλο του κυβερνητικού προπαγανδιστή. Όλοι έχουν θέσεις και το ξέρεις, άσχετα αν συμφωνείς ή όχι. Εδώ όμως έχουμε μια εφαρμοσμένη πολιτική και αυτή πρέπει κυρίως να κρίνεις. Τη ΓΣΕΕ την παρακολουθούμε στην πράξη και δυστυχώς παίρνει κάτω από τη βάση. Ο Παναγόπουλος τα λέει με τον Παμπούκη, συμφωνούν να πέσει καμιά τουφεκιά, να εκτονωθεί η οργή και όλα πρίμα. Από μελέτες και προτάσεις να φάνε και οι κότες. Το θέμα είναι πώς οργανώνεται η αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική(Τι κάνει σχετικά η ΓΣΕΕ, μιας και κατηγορούσατε τους αγρότες για έλλειψη στρατηγικής, ενότητας και στόχων;)
Ποια είναι τα παραμύθια; Δεν είναι αυτά που μας έλεγε προεκλογικά ο ΓΑΠ; Δεν είναι οι λεονταρισμοί Παναγόπουλου οτι δήθεν ντρέπεται που είναι ΠΑΣΟΚ;
Η υποταγή στη δικτατορία των αγορών και στην υστερία των ελλειμμάτων έχει βρει και ψευτοαριστερούς ψάλτες να λένε το απολυτίκιο της προτεκτορατοποίησης της χώρας και της προλεταριοποίησης του λαού μας.
W.

Ανώνυμος είπε...

ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ. ΟΛΕ!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.
ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ". ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

H συνταγή εξόδου από την κρίση δεν μπορεί να είναι πρωτότυπη. Δεν υπάρχει κάποιος ελληνικός «τρίτος δρόμος» (όπως έλεγαν μετεκλογικά κορυφαία κυβερνητικά στελέχη) που και τα λαϊκά στρώματα να κρατά ικανοποιημένα, και τις συντεχνίες ευτυχείς και τη μεσαία τάξη εύχαρη. Ο κατά Πάγκαλο «Αρμαγεδδώνας» αφορά, δυστυχώς, άπαντες. Η κατανομή των υποχρεώσεων πρέπει, προφανώς, να είναι η δικαιότερη δυνατή, απολύτως δίκαιη όμως δεν μπορεί να είναι για κανένα.

Ανώνυμος είπε...

Για τον πρώτο σχολιαστή.

Τι εννοείς την είδαμε στην πράξη τη ΓΣΕΕ.
Συνεχίζεις να μη βλέπεις πως μόνο η ΓΣΕΕ έχει προτάσεις;

Το ξεπερνάς αυτό σαν αυτονόητο και δεν βλέπεις τα κόμματα που σε κρατούν στο σκοτάδι, γιατί έτσι σε θέλουν για να είσαι πελάτης.

Κρίμα που νομίζεις απ ότι φαίνεται πως είσαι σκεπτόμενος.

Ανώνυμος είπε...

Υποθέτω και ελπίζω οι διαχειριστές να μην υιοθετούν τις απόψεις του κ. Ροδινού.
Όλοι έχουν θέσεις και προτάσεις. Έχουν όμως ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ θέσεις και όχι διαχειριστικές. Δεν έχουν κανένα λόγο να δώσουν εγγυήσεις στις «αγορές» ούτε να εξαγοράσουν τον «καλό λόγο» των μεγαλοεταίρων μας , εξαγοράζοντας τα οπλικά τους υπόλοιπα.
Πρέπει όμως να απορροφηθούν οι κραδασμοί και να ελαχιστοποιηθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις και εκρήξεις. Το βρώμικο αυτό ρόλο εδώ και πολλά χρόνια τον έχουν αναλάβει με «απ΄ ευθείας ανάθεση» η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Αυτοί που έχουν κλειδιά και της πίσω πόρτας του Μαξίμου, πρέπει στο όνομα του τίτλου τους, έτσι για την τιμή των όπλων να κάνουν και μια απεργία. Όμως η έντιμη συνδικαλιστική στάση δεν οδηγεί σε απεργίες για τα μάτια του κόσμου. Είναι δεδομένο ότι συμμετέχουν σε όργανα λήψεις αποφάσεων. Δηλαδή γνωρίζουν, συμφωνούν ή έστω για να μη χάσουν την καρέκλα τους δεν διαφωνούν.
Άρα κάθε τους πράξη είναι προσχηματική. Τουτέστιν δόλια.
Που έψαξες κ. Ροδινέ και δεν βρήκες προτάσεις; Ίσως δεν έχεις λόγο να ψάξεις εφόσον καλύπτεσαι και με το παραπάνω με την υπάρχουσα κατάσταση. Είναι φανερό ότι δεν θέλεις ένα κακό καπιταλισμό. Δικαίωμα σου. Εγώ δεν θέλω ούτε τον καλό (χα) καπιταλισμό.
Δεν υπάρχουν κ. Ροδινέ λύσεις μόνο για το σήμερα. Αυτή είναι η έσχατη αντιδραστική αντίληψη και γι’ αυτό απορώ με την ιδιαίτερη μεταχείριση που απολαμβάνεις.
Ούτε περιμένουμε κ. Ροδινέ καμία μεταθανάτια δικαίωση. Ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε και για το σήμερα και για το αύριο και για το δικό σου αύριο κ. Ροδινέ.
Υ/Γ : ξαναδιάβασα όλο το κείμενο. Μου δίνει την εντύπωση ότι αποτελεί άποψη του blog.
Μακάρι να κάνω λάθος.

Ανώνυμος είπε...

«Δεν έχει σημασία αν συμφωνεί κανείς ή να διαφωνεί, σημασία έχει να υπάρχουν προτάσεις και εμείς να κρίνουμε.»
Σοβαρά μιλάς ;
Τις προτάσεις του Καρατζαφύρερ δεν τις ξέρεις; Υπ’αρχουν. Ε και;
Αυτό έχει για σένα σημασία;
Είσαι βαθειά νυχτωμένος φιλαράκο. Όταν είναι δεδομένο ποιόν εξυπηρετουν οι προτάσεις ούτε τις συζητάς ούτε τις διαπραγματεύεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Μ' αυτά και μ΄αυτά που γράφετε και κύρια δε γράφετε, μας έλειψε ο naxios που είχε και τοπικές ειδήσεις, με όλα τα κολήματά του. Αλλά άκουσα οτι γρήγορα βγαίνει ξανά. Μακάρι.

Ανώνυμος είπε...

Άκρως συντηρητικές , επικίνδυνες, και αδικαιολόγητα υποστηρικτικές οι απόψεις του κ. Ροδινού για την ανυπόληπτη συντεχνία της ΓΣΕΕ. Ο συντάκτης ξεπέρασε και το γνωστό Ντερμπεντέρη. Να τον φιλοξενείτε τακτικά για να καλύψετε το πολιτικό κενό του άλλου blog.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή μας προτείνεις να φάμε την παραμύθα τους αμάσητη για να μην ξυπνήσουμε όταν είναι αργά.
Ξύπνα εσύ και μη νοιάζεσαι για μας.
Μακάριοι οι μη πτωχοί και δικαιωμένοι από την προσφορά τους στο σύστημα!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΑΞΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ . Ε ΡΕ Ρ......Σ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΞΑΝΑ. ΚΑΙ Η ΜΕΡΑ ΚΕΙΝΗ ΔΕΝ ΘΑΡΓΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΑΠΟΤΙ ΒΛΕΠΩ