Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Έχει αναστείλει το Σύνταγμα η Κυβέρνηση;

Από http://www.antinews.gr/

Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε αυτό που όλοι υποθέταμε, ότι δηλαδή έχουμε απολέσει μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την οικονομική μας επιβίωση και τη λήψη μέτρων για τη σωτηρία μας από τη χρεοκοπία. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «συνεργασία» με το ΔΝΤ, λες και είμαστε σε θέση να επιλέξουμε ποιος θα μας στηρίξει και με ποιους όρους.

Εδώ όμως τίθεται και ένα άλλο ζήτημα: Το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος προβλέπει ότι «για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών».

Αυτό σημαίνει ότι τέτοιου είδους συμφωνίες, όπως η «συνεργασία» με το ΔΝΤ αλλά και με τον γαλλογερμανικό άξονα, για οικονομική στήριξη πρέπει να «περάσουν» από τη Βουλή και να κυρωθούν με την αυξημένη πλειοψηφία που προαναφέρθηκε, στο μέτρο που συνεπάγονται υπαγόρευση μέτρων και πολιτικών στα αρμόδια εθνικά όργανα και ιδίως στο Υπουργείο Οικονομικών. Αντ’ αυτού η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν εφάρμοσε το Σύνταγμα, ενημερώνοντας τη Βουλή, αλλά κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για το τι όρους περιλαμβάνουν οι συμφωνίες στήριξης που έχει ήδη συνομολογήσει, ασκώντας ένα είδος μυστικής οικονομικής διπλωματίας άνευ προηγουμένου!

Πρέπει τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, με προεξάρχουσα τη νέα Δημοκρατία, να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση την ενδελεχή ενημέρωση για τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί και την κύρωση των συμφωνιών αυτών για να ξέρουμε όλοι με τι όρους έχουμε δεσμευθεί και για πόσες γενεές. Το ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανασταλεί το Σύνταγμα!
Α.Ι.Κ.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Expertise και support μας δίνουν ρε περίεργοι. Ποιο σύνταγμα. Όταν μπαίναμε στην ΕΟΚ και όταν από τότε και μετά υπογράφαμε τα πάντα(γαμήθηκαν τα Πάντα-θυμάστε;) δεν το ξέρατε οτι κόβαμε και ένα κομμάτι από την ανεξαρτησία μας και το δίναμε σε υπερεθνικά όργανα;

Ανώνυμος είπε...

Ποιο σύνταγμα μου λέτε και κουραφέξαλα.
Μήπως πρέπει να μη δανειζόμαστε γιατί δεν το προβλέπει το Σύνταγμα ή να καταργήσουμε κάθε κυβέρνηση, που δεν είναι Δεξιά και να λειτουργούμε με τα 3/5 της βουλής.

Αυτό πολύ θα τόθελε το Blog που επικαλείστε. Αν επρόκειτο για κάποια είδηση θα το καταλάβαινα, αλλά να αναπαράγετε τέτοια άρθρα, αν δεν είναι λάθος, είναι αυτοϋπονόμευση της πολιτικής αξιοπιστίας σας.

Διαχειριστή με απογοήτευσες με την επιλογή της ανάρτησης. Θα μ ενδιέφερε η άποψή σου.

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΗΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΤΥΘΟΥΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝΕ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΡΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑ'

Ανώνυμος είπε...

Δεν περίμενα από σας ποτέ αναδημοσίευση άρθρου από το antinews.
Μάλλον είστε καινούργιοι σην blogoσφαιρα και δεν γνωρίζετε τους δεσμούς του συγκεκριμένου blog με τη ΝΔ. Για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ ρίξτε μια ματιά στα σχόλια σε οποιαδήποτε ανάρτηση τους και θα καταλάβετε πως ακριβώς γίνεται η διαχείρησή τους. Διαγραφή άμεση οποιουδήποτε σχολίου ΔΕΝ κατακρίνει κυβέρνηση και κόμματα της αριστεράς...
Ελπίζω να είστε πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά που θα αναδημοσιεύσετε κάτι παρόμοιο.

Ανώνυμος είπε...

Δεξιο blog που γλυφει καιρο τωρα τον καραμαν αλη.Κ απ οτι ειδα ο προηγουμενος εχει δικιο για την διαχειρηση.Δεν υπαρχει πουθενα σχολιο μη νεοφιλελευθερου.Ουτε ενα ετσι για δειγμα.Ειναι βεβαια γνωστο ποσο οργανωμενοι οι δεξιοι. Προφανως καποιος καθεται μερα νυχτα και τσεκαρει τα παντα.Κατι μου λεει οτι πληρωνεται κι ολας...

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ποιος το γράφει ή τι γράφει;
Λέτε οι διαχειριστές να μην ξέρουν τι εστί antinwes ; Ο Ρ. Βρανάς, ο Σ. Θοδωράκης και πολλοί άλλοι που έγραψαν στο ίδιο πνεύμα το αυτονόητο, είναι και αυτοί ορκισμένοι δεξιοί;
Υποτίθεται ότι σερφάρετε λίγο. Μόνο στο Giorgos.gr μπαίνετε;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΙ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ANTINEWS ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ?

Ανώνυμος είπε...

Τροκτικό, 15 Φεβρουαρίου 2010

Οι κρατικοδίαιτοι του antinews που στηρίζουν κομματικά φερέφωνα της Ν.Δ

Οι κρατικοδίαιτοι συντάκτες του antinews που παίρνουν κρατικές διαφημίσεις για να γράφουν στο site τους, λένε καλά να πάθει ο δημοσιογράφος που του έκαναν ντου γιατί όταν έκαναν στο naxio δεν τον στήριξαν.

Τι λέτε ρε άχρηστοι που κλείσατε το ιστορικό περιοδικό "Αντι"; Τι σχέση έχει με εμάς ο ένας που ζήτησε ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ από τον υπουργό που τον εκβίαζε βάζοντας αναρτήσεις από ΓΡΑΦΕΙΟ βουλευτή της Ν.Δ και ήταν συνεργάτης του; Ο NAXIOS φίλος σας είχε επί 15 ημέρες σηκωμένη ανάρτηση ότι ο Ραγκούσης είναι πλαστογράφος και θα το αποκάλυπτε σε δύο ημέρες. Όμως πέρασαν συνολικά 15 ημέρες και η ανάρτηση ήταν ακόμα στην θέση της. Κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. ήταν ο naxios και γιαυτό ζήτησε συγνώμη.
Υπάρχει και κάτι άλλο βασικό. Ότι στο σπίτι του naxiou βρήκαν τα πάντα και γιαυτό αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη ενώ στο σπίτι και το γραφείο του Γκιόλια δεν βρέθηκε τίποτα.
Αλλά αυτή είναι η κουλτούρα των ανθρώπων που έφθασαν στον γκρεμό ένα ιστορικό περιοδικό και το έκλεισαν για να πάρουν διαφημισούλα από τον Βγενόπουλο και την marfin , την Ολυμπιακή.
Να στηρίζουν τις χουντικές μεθόδους ακόμα και όταν ΔΕΝ υπάρχει τίποτα. Ρε άντε να χαθείτε αριστερά και δεξιά φασιστοειδή.
Έχει σχέση το ένα με το άλλο; Ο NAXIOS έκανε συνεχιζόμενες αναρτήσεις για ένα κόμμα και στήριζε την Ν.Δ. εμώ εμείς δεν έχουμε αφήσει κανένα κόμμα και γράφουμε και για όλους τους επιχειρηματίες. Εσείς που να τολμήσετε να γράψετε κάτι για τον Βγενόπουλο που σας δίνει διαφήμιση; Ψευτοκουλτουριάρηδες...
Εμείς αυτοί είμαστε και καλύτερα που δεν σας αρέσουμε. Σε τελική γραμμένα τα έχουμε όλα τα κόμματα και κάνουμε και το χαβαλέ μας με θέματα αλλά και αποκαλύψεις με πολιτικά σκάνδαλα.