Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Οι προτάσεις της ΓΣΕΕ για το Φορολογικό


Ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο χρήσιμος πολίτης. Δεν είναι όμως και τόσο εύκολο όταν κατακλυζόμαστε από ευκολοχώνευτα κλισέ δωρεάν του στυλ «διανομή κατ οίκον».

Επέλεξα την παραπομπή σε ολόκληρο το κείμενο και όχι να παρουσιάσω περίληψη, με τις θέσεις της ΓΣΕΕ, προκειμένου να δοκιμάσει ο καθένας τις δυνάμεις και τις αντοχές του αν και κατά πόσο θέλει να γνωρίζει.


Υπάρχει ανάγκη ακόμα να είμαστε ενήμεροι λίγο πριν την ανακοίνωση του νέου φορολογικού τις επόμενες μέρες.


Πατήστε ΕΔΩ

Συνέχεια...

Απαντήστε κ. Δήμαρχε

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

"Κηρύσσουμε ως αρχαιολογικό χώρο, για λόγους προστασίας την περιοχή της Νάξου που περιλαμβάνει τον Κούρο του Απόλλωνα και το αρχαίο λατομείο με ζώνη προστασίας = 500 μ. γύρω από αυτήν, όπως σημειώνεται με διακεκομμένη γραμμή στο συνημμένο τοπογραφικό δηλαδή βόρεια ως την οδό προς Αρέλες, οδό προς Καύκαρα και οδό Μεσαριάς, ανατολικά ως την οδό προς την θάλασσα από το σημείο που ενώνεται με την οδό Μεσαριάς και με τον περιφερειακό προς Απόλλωνα - Εγγαρές - Χώρα Νάξου και προχωρεί προς Κωμιακή, νότια ως την οδό προς Κωμιακή και όλος ο χώρος = 500 μ. γύρω από τον Κούρο δυτικά ως το φυσικό ρέμα - ρυάκι πηγή υδροδοτήσεως οικισμού 500 μ. από τον Κούρο.
Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 1983"

ΥΑ Α1///1983 (ΥΑ Α1/Φ{217587/282 ΦΕΚ Β 305 1983):
Κήρυξη χώρου του Κούρου Απόλλωνα Νάξου ως αρχαιολ.χώρου (171408)

Ερωτώ τον κ. Δήμαρχο Δρυμαλίας:

1. Αν γνώριζε την συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση (ΥΑ)
2. Αν γνώριζε την ΥΑ, ποιες ενέργειες έχει αναλάβει για την εφαρμογή της και αν τις θεωρεί αποτελεσματικές

3. Αν δεν γνώριζε την ΥΑ :

α. Σε ποιές ενέργειες θα προχωρήσει για την εφαρμογή της Αποφάσεως και την προστασία των αρχαιοτήτων του Απόλλωνα
β. Πόσο σοβαρή θεωρεί την άγνοια υπάρξεως της ΥΑ και κατ΄ επέκταση τον εαυτό του υπεύθυνο για την βάναυση προσβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
Σας ευχαριστώ, Με εκτίμηση
Ένας καθημερινός επισκέπτης του blog σας

Blog: είναι στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία του αποστολέα, αλλά είναι και δικά μας τα ερωτήματα.

Συνέχεια...

Τελικά μόνο ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ κάνει αντιπολίτευση…

… και πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα του βγει σε καλό!

Ας ρίξει μια ματιά στην κορυφή της ιεραρχίας για να διαπιστώσει ότι στα ψηλά επικρατεί πλήρης άπνοια… και σύμπνοια…

Για του λόγου το αληθές, σας μεταφέρουμε αποκλειστικά τον διάλογο των δύο πολιτικών αρχηγών κατά τη συνάντησή τους λίγο πριν το διάγγελμα!!!

- Αντώνη εδώ σε θέλω. Βάλε πλάτη για την οικονομία γιατί βουλιάζουμε…
- Στηρίξου πάνω μου Γιώργο. Όμως κάνε κάτι για το μεταναστευτικό γιατί με πρεσάρει άγρια ο Καρατζαφέρης…
- Ok. Agreed, piece of cake…

Μετά από δυο ώρες όπως όλοι ξέρετε, ο Αντώνης έκανε τις γνωστές δηλώσεις και ο Ραγκούσης ανακοίνωσε ΕΠΤΑ (!) τροποποιήσεις στη δημόσια … διαβούλευση για το μεταναστευτικό…

Παρ’ όλα αυτά, ο Γιάννης συνεχίζει να αντιπολιτεύεται.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την ανεργία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, με σοβαρές επιπτώσεις και στην πραγματική οικονομία, μειώνει την απασχόληση και αυξάνει την ανεργία στη χώρα μας.
Οι συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά και στην κοινωνική συνοχή είναι σοβαρότατες.
Με την έννοια αυτή, οι πολιτικές και οι δράσεις για τη στήριξη της απασχόλησης αποκτούν ιδιαίτερα σημαντική προτεραιότητα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού ακύρωσε τις πολλές προγραμματισμένες και συγκεκριμένες δράσεις του ΟΑΕΔ, με το πρόσχημα ότι «δεν υπάρχει σάλιο», έρχεται τέσσερις μήνες μετά και εξαγγέλλει προθέσεις και σκέψεις για οκτώ προγράμματα στήριξης της απασχόλησης.

Φαίνεται ότι «βρέθηκαν λεφτά».

Κάθε μέτρο που μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας είναι αυτονόητα θετικό. Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέες θέσεις εργασίας, μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης, προγράμματα κατάρτισης για την αναπλήρωση του εισοδήματος των εργαζομένων που μπαίνουν σε προγράμματα εκ περιτροπής απασχόλησης, ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης.

Δράσεις γνωστές με οριακές αλλαγές και προσθήκες.
Ωστόσο, λείπουν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες, τόσο το ακριβές περιεχόμενο των δράσεων, όσο και οι προϋποθέσεις ένταξης στις δράσεις αυτές. Λείπει, κυρίως- και είναι ιδιαίτερα σημαντικό- ο χρόνος κατά τον οποίο θα υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Η ανησυχία μας είναι ότι θα καθυστερήσουν πολύ.

Οι χειμαζόμενοι άνεργοι και οι δοκιμαζόμενες από την ύφεση επιχειρήσεις δεν αντέχουν να περιμένουν.
Απαιτείται οι δράσεις να γίνουν συγκεκριμένες, να αποκτήσουν περιεχόμενο και να υλοποιηθούν χωρίς χρονοτριβή».

OI ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΗΡΑΣ & ΘΗΡΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

Σε απόγνωση και αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί οι παραδοσιακοί αμπελοπαραγωγοί της Θήρας και της Θηρασιάς από την αδιαφορία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στα προβλήματα τους. Πιο συγκεκριμένα, η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. αναγνωρίζοντας την αξία των θηραϊκών αμπελώνων σε παγκόσμιο επίπεδο, στήριξε τους αμπελοπαραγωγούς εντάσσοντας τις πρότυπες και μοναδικές καλλιέργειες τους τόσο στο Γ΄ ΚΠΣ (μέτρο 3.15 ΕΠΑΑ), όσο και στην 4η Προγραμματική Περίοδο (μέτρο 214-δράση 4.2 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ).

Παρόλα αυτά και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για την οικονομία των Κυκλάδων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δείχνει να αδιαφορεί, αφού δεν δίνει λύσεις στα αλλεπάλληλα διαβήματα των αγροτών και της Ένωσης των δυο νησιών.
Οι αμπελουργοί των δύο νησιών δεν έχουν εισπράξει ακόμα όλη την ενίσχυση που δικαιούνται από τη δράση «Διατήρηση Παραδοσιακού Αμπελώνα Ν. Θήρας» (Μέτρο 3.15 – ΕΠΑΑ 2000-2006). Μέχρι σήμερα, έχουν εισπράξει μόλις 488.525 € από το 1,5 εκατ. € που δικαιούνται. Ενώ, αβέβαιο παραμένει ακόμα το πότε θα ξεκινήσει η δράση «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον Αμπελώνα Θήρας-Θηρασιάς» (Μέτρο 4.2 - Πρόγραμμα Αλ. Μπαλτατζής 2007-2013).

Για τους παραπάνω λόγους ο κ. Βρούτσης με την υπ’ αριθμό 5278/28-01-2010 ερώτηση του στη Βουλή, κάλεσε την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματα των αμπελουργών, επισημαίνοντας ότι δεν ζητούν ελεημοσύνη.
Απαιτούν την οικονομική ενίσχυση που δικαιούνται και την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας. Η παραδοσιακή καλλιέργεια των θηραϊκών αμπελώνων πρέπει να διατηρηθεί και να στηριχθεί. Σήμερα, δυστυχώς απειλείται με εγκατάλειψη από την στάση της Κυβέρνησης.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ
ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ


Τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει πάρει ο διαδικτυακός τζόγος στην Ελλάδα επισήμανε με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή – μαζί με άλλους 16 συνυπογράφοντες βουλευτές - ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γ. Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία, ο διαδικτυακός τζόγος στην Ελλάδα ευημερεί με ετήσιο τζίρο που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 5 δις €. Πόσο, το οποίο δυστυχώς δεν φορολογείται, στερώντας το ελληνικό δημόσιο από σημαντικούς πόρους, μιας και τα τυχερά παιχνίδια μέσω του διαδικτύου ελέγχονται από off shore εταιρείες που εδρεύουν σε χώρες εκτός Ελλάδος (Γιβραλτάρ ή νησιά Κέιμαν).

Στην επερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού, ο Βουλευτής Κυκλάδων ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι εν λόγω εταιρείες δεν πρέπει να μένουν άλλο στο απυρόβλητο, ζημιώνοντας περισσότερο το ελληνικό κράτος, ενώ παράλληλα η ανεξέλεγκτη δράση τους πρέπει να περιοριστεί, αφού όπως έχει διαπιστωθεί υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι διαφημιστικές πινακίδες τους, παρανόμως, διαφημίζονται σε ελληνικά κρατικά στάδια, καθώς και ελληνικά έντυπα πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Ο κ. Βρούτσης κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν άμεσα για την εξεύρεση λύσεων στο συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που ευνοεί σκανδαλωδώς τις εξωχώριες εταιρείες, ακόμη και σε βάρος του ΟΠΑΠ, ο οποίος κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα διαχείρισης και διεξαγωγής των εν λόγω παιγνίων μέχρι την 12.10.2020.

Πιο συγκεκριμένα επισήμανε ότι: «Η απαράδεκτη δράση των εταιρειών αυτών ξεπερνά τα όρια του ηλεκτρονικού παιχνιδιού και παράλληλα ευνοεί την τεράστια φοροδιαφυγή. Εξέλιξη που αντιβαίνει πλήρως στο πνεύμα της φορολογικής δικαιοσύνης που ευαγγελίζεται σήμερα η κυβέρνηση».

Συνέχεια...

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Εμείς αδερφέ μου μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά …

Αν μερικοί δεν θέλουν τον διάλογο…
Αν μερικοί δεν έμαθαν να κάνουν διάλογο…
Αν μερικούς τους φοβίζει ο διάλογος…

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ !!!

Πρέπει να μάθουμε να κουβεντιάζουμε και που θα πάει, ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ !


Επειδή λοιπόν δίνουμε μεγάλη σημασία στον έντιμο πολιτικό διάλογο, μπορείτε εύκολα να τον παρακολουθείτε στη σταθερή στήλη, ακριβώς δίπλα, δεξιά, (με το συμπάθιο) και να βγάζετε τα συμπεράσματά σας, διότι και οι κρίνοντες ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ…

Συνέχεια...

ΚΡΙΣΗ και ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ



Αξίζει μια δική μας παραπάνω ευαισθητοποίηση αλλά και γνώση για την κρίση και τον καπιταλισμό, μέσα από ένα διάλογο που έγινε ανάμεσα σε σπουδαίους φιλοσόφους του Μπερνάρ – Aνρί Λεβί και του Σλά-
βοϊ Ζίζεκ.

Το περιοδικό «Νουβέλ Ομπσερβατέρ. δεν
έχασε την ευκαιρία να προσφέρει στους α-
ναγνώστες του από το σάιτ του στο Διαδί-
κτυο.

Λεβί

«Νομίζω πως σκεπτόμενοι με αυτόν τον
τρόπο, επιταχύνουμε την αποσύνθεση και
την περιθωριοποίηση της Aριστεράς.

Ο κα-
πιταλιστικός κόσμος είναι ο δικός μας κό-
σμος. Δεν υπάρχει άλλος, τουλάχιστον προς
το παρόν.

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν
θα τον απορρίψουμε ή όχι, αλλά αν θα συμ-
μετάσχουμε αποφασιστικά σε αυτή την κα-
τάσταση με σκοπό να κατα-
πολεμήσουμε την άγρια
πλευρά του που υπάρχει, ό-
πως στον κινεζικ’ο καπιταλι-
σμό, τον πιο βάρβαρο και λη-
στρικό στον κόσμο.

Η Aρι-
στερά ήταν ισχυρή, στις
ΗΠΑ και την Ευρώπη, την ε-
ποχή που μπορούσε να αλλά-
ζει τις καταστάσεις των εργατών ή των γυ-
ναικών...
Σε αυτό χρησιμεύει η Aριστερά και
όχι στο να κλείνεται σε διανοουμενίστικες ο-
μαδούλες και να ονειρεύεται έναν ιδανικό
κόσμο, αφήνοντας στη μοίρα τους ανθρώ-
πους να αλληλοσπαράσσονται».


Ζίζεκ:


«Ας είμαστε σαφείς. Δεν έχω κα-
θόλου στον νου μια μεγάλη αντικαπιταλιστι-
κή επανάσταση.
Ποιος θα ήταν σήμερα τόσο
ανόητος να υποστηρίξει κάτι τέτοιο; Αυτό
που λέω είναι πολύ πραγματιστικό. Η σχέση
μεταξύ καπιταλισμού και δημοκρατίας δια-
λύεται παντού, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η κι-
νεζική περίπτωση είναι μόνο ένα προσύ-
μπτωμα σε αυτή την κατάσταση. Ο δημο-
κρατικός κοινοβουλευτικός καπιταλισμός
εμφανίζεται ανίκανος να διαχειριστεί έναν
αριθμό ζωτικών για το μέλλον προβλημά-
των.

Το σκάνδαλο της αποτυχίας της Κοπεγ-
χάγης το απέδειξε. Γνωρίζουμε πως το μέλ-
λον της ανθρωπότητας απειλείται, αλλά τα
κράτη θεωρούν πως πρέπει να περιμένουν
κι άλλο, ενώ κατά τη χρηματιστική κρίση,
μέσα σε μόλις μια εβδομάδα, όλα έσπευσαν
να διασώσουν το τραπεζικό σύστημα.

Ολα
αυτά αποδεικνύουν πως μόνο οι νέες λαϊκές
μορφές κινητοποιήσεων μπορούν να σώ-
σουν έναν κοινό κόσμο που ο καπιταλισμός
και οι υποστηρικτές των κρατικών εξουσιών
τον οδηγούν στην καταστροφή».


Λεβί:

«Ε, λοιπόν, τελικά ίσως είμαι πιο α-
ριστερά από εσάς.

Για μένα δεν ήταν ποτέ α-
ναγκαία η σχέση μεταξύ καπιταλισμού και
δημοκρατίας, καθώς ο πρώτος έλαβε ένα πιο
ανθρώπινο πρόσωπο, μέσα από κοινωνικές
κατακτήσεις, συνδικαλιστικούς αγώνες, εν
συντομία όλη τη δουλειά που έκανε η Aρι-
στερά.
Και αυτός είναι ο λόγος που ανησυ-
χώ τόσο πολύ όταν βλέπω τους οπαδούς της
κομμουνιστικής ιδέας, εκείνους που απαρ-
τίζουν αυτό το συλλογικό έργο που δημοσι-
εύσατε μαζί με τον Αλέν Μπαντιού («Η ιδέα
του κομμουνισμού», διάλεξη στο Λονδίνο,
2009), να λαμβάνουν μια θέση ουτοπικής
και υπεροπτικής υποχώρησης.

Με άλλα λό-
για φτιάχνουμε την κομμουνιστική μας υπό-
θεση στη γωνιά μας και ο κόσμος ας τα βγά-
λει πέρα μόνος του. Σε αυτό το διάστημα, η
Aριστερά συνεχίζει να παρακμάζει.

Υποχω-
ρεί στα θέματα του φεμινισμού
στο όνομα του δικαιώματος
στην πολιτισμική διαφορά.
Υποχωρεί στον διεθνισμό...
Επιμένει να αφήνουμε τη φιλε-
λεύθερη σημαία σαν λείψανο
στη Δεξιά».


Ζίζεκ:


«Φαίνεται να πιστεύε-
τε πως μόνο ο φιλελευθερισμός
μπορεί να σώσει την Aριστερά.

Εγώ αντίθετα πιστεύω πως μό-
νο η αδελφική συμβολή μιας πιο ριζοσπα-
στικής Aριστεράς μπορεί μακροπρόθεσμα
να διασώσει αυτό το οποίο θεωρείτε σημα-
ντικό: την παγκοσμιότητα, τον φεμινισμό
και τη χειραφέτηση.

Γιατί η τραγωδία σήμε-
ρα είναι πως η μόνη μέγιστη πολιτική δύνα-
μη που είναι έτοιμη να εκφράσει τη δυσαρέ__
σκεια που έχει προκληθεί στον κόσμο από
την κρίση του καπιταλισμού είναι η φοντα-
μενταλιστική αντιμεταναστευτική Δεξιά.

Παρατηρήστε τι συμβαίνει ήδη στη Νορβη-
γία ή στην Ολλανδία. Ο Βάλτερ Μπένγιαμιν
είχε πει κάτι πολύ καλό πάνω σε αυτό το θέ-
μα: “Κάθε φασισμός είναι το αντίθετο μιας
αποτυχημένης επανάστασης”. Ε, λοιπόν,
αυτό ακριβώς μας απειλεί σήμερα: η άνοδος
μιας Δεξιάς που έχει για σημαία της τα θέ-
ματα ταυτότητας, ελλείψει μιας εναλλακτι-
κής πραγματικής Aριστεράς».


Λεβί:

«Οταν στο βιβλίο μου “Δελτία ταυ-
τότητας γράφω πως το ουσιαστικό ερώτη-
μα σήμερα είναι η νέα αθλιότητα, θεωρείτε
πως αυτό σημαίνει πως δεν ασχολούμαι με
το κοινωνικό ζήτημα;

Οταν το 2005, στη
διάρκεια των επεισοδίων στα παρισινά προ-
άστια, έλεγα πως δεν έχου-
με δικαίωμα να προσποιού-
μαστε πως πρόκειται απλώς
για μια κρίση βαρβαρότητας
χωρίς πολιτική σημασία, αυ-
τό σήμαινε πως δεν ασχο-
λούμαι;
Βέβαια, είναι αλή-
θεια πως ο χρόνος είναι με-
τρημένος και δεν μπορούμε
να βρισκόμαστε σε όλα τα μέτωπα».


Ζίζεκ:

«Αυτές οι νέες μορφές κοινωνικού
απαρτχάιντ που σωστά σημειώνετε συνδέο-
νται ουσιαστικά με τον παγκόσμιο καπιταλι-
σμό.

Το πρόβλημα είναι πως, όπως το μεγα-
λύτερο μέρος της Aριστεράς σήμερα, συνε-
χίζετε να σκέπτεστε πως ο κόσμος δεν πρέπει
να αλλάξει, αλλά μόνο να διορθωθεί.

Κατά
βάθος ο ορίζοντάς σας συμπίπτει με αυτόν
του Φουκουγιάμα που μιλά για “τον καπιτα-
λισμό με ανθρώπινο πρόσωπο” ως σχήμα
μιας όσο το δυνατόν καλύτερης κοινωνίας».
Λεβί: «Ασφαλώς όχι.

Η θεωρία του Φου-
κουγιάμα περί “τέλους της ιστορίας” είναι έ-
νας παραλογισμός που δημιουργήθηκε μέ-
σα στην ευφορία της πτώσης του Tείχους του
Βερολίνου.

Τώρα, δεν ανησυχώ λιγότερο ό-
ταν βλέπω να δημιουργείται εκ νέου μια ρι-
ζοσπαστική Aριστερά που μας υπόσχεται
πως μπορεί να μην έχει σήμερα την οριστική
λύση στο ανθρώπινο δράμα, αλλά θα την έχει
αύριο.

Αυτό είναι καταστροφικό. Είναι το
διαβατήριο για όλους τους ολιγαρχικούς ε-
φιάλτες. Ο Μπένγιαμιν έχει πει και κάτι άλ-
λο. Στην εναλλακτική που έθετε ο Μαρξ στο
“Θέσεις πάνω στον Feuerbach”, αντιπαρα-
θέτει έναν τρίτο όρο: την επιδιόρθωση του
κόσμου.

Μάλιστα, απλώς επιδιόρθωση. Εί-
ναι λιγότερο συναρπαστική, αλλά δεν υπάρ-
χει έντιμη πολιτική χωρίς ένα μέρος μελαγ-
χολίας.

Η ιδέα πως ο κόσμος είναι ατελής,
πως θα παραμείνει έτσι, υπάρχει και σαφώς
πρέπει να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυ-
νάμεις για να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο
ατελής, αλλά το χειρότερο συμβαίνει όταν
πιστεύουμε πως θα τον αλλάξουμε ριζικά».


Ζίζεκ:

«Ναι, ο κόσμος θα παραμείνει ατε-
λής, αλλά ενίοτε οι ριζικές ρήξεις επιβάλλο-
νται ως μονόδρομος για να αποφευχθεί η
πλήρης καταστροφή του.

Είμαι ένας αριστε-
ριστής εντελώς απαισιόδοξος. Πιστεύω μά-
λιστα πως ο αυταρχικός καπιταλισμός είναι
δυστυχώς το μέλλον που μας περιμένει.

Κά-
νετε όμως λες και η μοναδική πιθανή επιλο-
γή απέναντι σε αυτό θα ήταν η στράτευση
στην πραγματικότητα του παγκόσμιου καπι-
ταλισμού. Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα
κατά την άποψή μου.

Οχι μόνο δεν βρίσκο-
μαι σε μια κατάσταση υποχώρησης, αλλά υ-
πέρ μιας συγκεκριμένης ρεφορμιστικής δια-
δικασίας που εναντιώνεται σε αυτό το κατα-
στροφικό μέλ-
λον. Η μάχη
του Ομπάμα
για ένα σύστη-
μα κοινωνικής
πρόνοιας, πα-
ραδείγματος
χάριν, είναι έ-
να γεγονός πα-
γκόσμιας εμβέλειας.

Αυτό αναστάτωσε την
καρδιά της αμερικανικής ιδεολογίας με έναν
τρόπο εξαιρετικά θετικό. Δεν είμαι αντίθε-
τος στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, εί-
μαι απλώς αρκετά διαυγής για να δω πως δεν
είναι ικανή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες
της παγκόσμιας νέας τάξης πραγμάτων».__


Μιλώντας και πάλι με αφορμή το νέο βιβλίο του, αυτή τη
φορά στην κομμουνιστική εφημερίδα «Humanite», ο
Ζίζεκ αναφέρεται σε γενικότερα θέματα, όπως αυτό της πι-
θανής απειλής ενός νέου αυταρχισμού στην Ευρώπη:


«Με τη σταδιακή απώλεια της ουσίας της παλαιάς σοσιαλ-
δημοκρατίας, μια νέα πολικότητα, αρκετά επικίνδυνη, ανα-
δύεται στην Ευρώπη.

Από τη μια πλευρά, έχουμε ένα κόμμα
του κεφαλαίου, κεντρώο, τεχνοκρατικό, αλλά πολιτιστικά
κάπως ανοικτό, ευνοϊκό στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων,
του δικαιώματος έκτρωσης, και από την άλλη πλευρά, έναν
λαϊκισμό της εθνικιστικής Δεξιάς, ρατσιστικό, που έχει την
τάση να εμφανίζεται σαν μόνη εναλλακτική λύση.

Η τραγω-
δία είναι πως μόνο αυτός ο δεξιός λαϊκισμός καταφέρνει προς
το παρόν να εμφανίζεται σαν
πολιτική έκφραση της “δυ-
σφορίας μέσα στον καπιταλι-
σμό”.

Ο Μπερλουσκόνι, εδώ, είναι ένα πιο περίπλοκο πρό-
σωπο. Επιχειρεί μια σύνθεση του τεχνοκρατικού φιλελευθε-
ρισμού και της λαϊκίστικης αντίδρασης, στα οποία προσθέτει
αυτή τη γελοιοποίηση της πολιτικής.

Με την ίδια έννοια, υ-
πάρχει μια πλευρά Groucho Marx στον Σαρκοζί, με την το-
ποθέτηση στην ύψιστη θέση του αξιώματος ενός προσώπου
που εισάγει στιγμές κωμωδίας και σαρκασμού. Αλλά σε αυτό
το διάστημα, το σύστημα λειτουργεί με όλη του τη βαναυ-
σότητα».


«Ας συγκρίνουμε την αντίδραση των μεγάλων δυνάμεων
του κόσμου απέναντι στην οικονομική κρίση και αυτήν στη
Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης.

Απέναντι στην οικονομική
κρίση αποφάσισαν μια κατεπείγουσα διαδικασία. Σε μια ε-
βδομάδα υπέρογκα, απίστευτα ποσά βρέθηκαν για να καλύ-
ψουν ανάγκες του τραπεζικού συστήματος. Εκεί όπου η επι-
βίωση του καπιταλισμού, του τραπεζικού τομέα, κινδυνεύει,
μπορούμε να δράσουμε αμέσως.

Οταν όμως πρόκειται για
την επιβίωση όλων μας, ποια είναι η απάντησή τους; Ενας
συμβιβασμός, μια δήλωση προθέσεων. Ιδού η λογική του κα-
πιταλισμού.

Αυτό που μας ωθεί προς την κατεύθυνση της οι-
κολογίας είναι απλώς ένας φωτισμένος κοινωφελισμός, η α-
νάγκη να δράσεις για θέματα επιβίωσης.

Αντίθετα, ο καπι-
ταλισμός ακολουθεί τη λογική του, παρ’ όλο που αντιπροσω-
πεύει μακροχρόνια μια απειλή για τα υλικά μας συμφέρο-
ντα. Δεν αποκλείω, ωστόσο, πως η οικολογία μπορεί να γίνει
ένα είδος νέου όπιου για τον λαό. Ναι, είμαστε εκτεθειμέ-
νοι σε απόλυτες απειλές.

Αλλά όλες αυτές χρησιμεύουν σαν
δικαιολογία κινητοποιήσεων
όλων των αντιδραστικών, α-
ντιπροοδευτικών ιδεολογιών
που παρουσιάζουν την οικονομική κρίση ως το αποτέλεσμα
της τεχνολογικής λογικής.

Απέναντι στις απόλυτες κατα-
στροφές που μας απειλούν, δεν υπάρχει λύση που μπορούμε
να περιμένουμε από τις αγορές. Εξ ου και η αναγκαιότητα
να ανακαλύψουμε δύο πλευρές του κομμουνισμού.

Πρώτον,

η κύρια μάχη σήμερα είναι αυτή των κοινών πραγμάτων, αυ-
τών που πρέπει να μοιράζονται.

Δεύτερον

ούτε οι αγορές ού-
τε το κράτος προσφέρουν διεξόδους. Εδώ δεν έχω λύσεις,
αλλά είναι σημαντικό να επινοήσουμε εκ νέου, δεν ξέρω με
ποιον τρόπο, ένα είδος διεθνούς λαϊκής κινητοποίησης, δια-
φορετικά, βλέπω την ανθρωπότητα να επιβιώνει σε ένα κα-
θεστώς ενός νέου “ανοικτού” αυταρχισμού.

Ηδη πλησιάζου-
με σ’ ένα τέτοιο καθεστώς και η Ιταλία σήμερα προσφέρει έ-
να τέλειο παράδειγμα. Η τάση του καθεστώτος του Μπερ-
λουσκόνι δεν αφορά τον παλαιό αυταρχισμό.

Οι Ιταλοί δεν
ξύπνησαν ένα πρωί και βρέθηκαν υπό την εξουσία ενός δι-
κτάτορα. Οχι. Ολο αυτό το πνεύμα ανοχής των μικρών σε-
ξουαλικών απολαύσεων, της κατανάλωσης, παραμένει.


Ωστόσο, εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο, η Ιταλία ζει σε
μια κατάσταση ανάγκης με τη σύσταση στρατού από τα κόμ-
ματα της άκρας Δεξιάς, ενώ την ίδια στιγμή η ιταλική Aρι-
στερά είναι εντελώς αποπροσανατολισμένη».

tsiorou@enet.gr

Συνέχεια...

Η κυβέρνηση είναι λίγο χειρότερη από τον … ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ του Ζίκο…


… άλλα λένε στους οπαδούς τους,
άλλα λένε στα αποδυτήρια και άλλα εφαρμόζουν στο γήπεδο!


Η κυβέρνηση έχει μείνει από λεφτά, ο γαύρος από δυνάμεις… αλλά και οι δύο δεν έχουν σύστημα. Ούτε πολιτικό, ούτε αγωνιστικό…

Η μοναδική διαφορά τους είναι ότι με δύο γκέλες του βάζελου, ο ΘΡΥΛΟΣ παίρνει πρωτάθλημα, ενώ για την κυβέρνηση αυτό το σενάριο δεν παίζει.

Οι «αγορές» και οι κερδοσκόποι ΠΟΤΕ δε γκελάρουν…

Συνέχεια...

Κυκλοφόρησαν ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ…

… μαχητικά όπως πάντα και με την παγκόσμια πρωτοτυπία να ρωτά , να απαντά και να σχολιάζει ο άπαιχτος (πρώην) Πρόεδρος…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ…

«… Θα θέλαμε να μας πείτε για το Βιολογικό του Απόλλωνα γιατί πιστεύω ότι τη χρονιά που πέρασε λειτούργησε κανονικά. Αναθέσατε το έργο σε μια αξιόπιστη εταιρεία και φυσικά έχουμε εμπιστοσύνη στις ενέργειές σας…»

Κάντε «κλικ» στις εικόνες και διαβάστε όλη την εφημερίδα










Συνέχεια...

Ο Νικ. Βασιλάκης, πρώην Δήμαρχος, ανοίγει το διάλογο




Πληροφορήθηκα και διάβασα στην ιστοσελίδα σας την επιθυμία του Δημάρχου Δρυμαλίας Μπαρδάνη Ιωάννη για ανοιχτό διάλογο πάνω σε όλα τα θέματα του δήμου.

Μιας λοιπόν και ο διάλογος αυτός δεν μπορεί να γίνει στο δημοτικό συμβούλιο, αφού κάθε φορά που υποβάλλουμε, όπως προβλέπεται και από τον Κώδικα, κάποια ερώτηση δημιουργούνται εντάσεις, επειδή συνήθως δεν μπορούν να δοθούν πειστικές απαντήσεις, θα χρησιμοποιήσω το βήμα αυτό διαλόγου, υποβάλλοντας κάθε φορά μία μόνον ερώτηση και όταν αυτή απαντηθεί θα ανταπαντώ συνοπτικά αν χρειασθεί και στη συνέχεια θα υποβάλλω την επόμενη ερώτηση μου.

Θέμα 1ο

Βασικό μέλημα και υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής είναι στο ξεκίνημα της θητείας της να αποφασίζει για τον προγραμματισμό και την ιεράρχηση μεγάλων έργων και δράσεων για ένταξη τους στα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ 2007-2013, μετά από προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αν δε γίνει αυτό θα μείνουμε εκτός, αλλά μέχρι τότε θα μπορείτε να λέτε στα χωριά, όπως το κάνετε τώρα ότι, ξέρετε ¨το δικό σας έργο το έχω για να γίνει πρώτο¨.

Ερώτηση:

α. Έχει συνεδριάσει ποτέ το Δ.Σ. για το θέμα αυτό και εάν ναι πότε και ποιος ο αριθμός και ημερομηνία της απόφασης.

β. Επειδή είναι φυσικό ότι δε μπορεί να γίνουν όλα τα έργα που θέλουμε, έχετε κάνει ιεράρχηση τους, που είναι και το βασικότερο, δηλαδή 1ο , 2ο , 3ο , κλπ. Εάν ναι δώστε μας την ιεράρχηση αυτή μόνον στους τομείς, οδοποιία, ύδρευση αποχέτευση και ΒΙΟΚΑ.
Νικόλας Βασιλάκης,πρ. ΔήμαρχοςΤηλ. 32666-9248339-6972562791E-mail: nikgvas@yahoo.gr

Συνέχεια...

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Απόψε τσικνίζουμε

Είναι ευκαιρία απόψε να απελευθερωθούμε, έστω και για λίγο, από το καθεστώς της πλήρους επιτήρησης. Να το γλεντήσουμε.

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του Βίντεο «όταν ανεβαίνουν οι ακρωτηριανοί στην Κωμιακή νάσαι εκεί να το γλεντάς»


Συνέχεια...

“μπιιιιπ” το … προσδόκιμό μου!

Πότε θα … πεθάνουμε το ξέρουν.

Πως θα ζήσουμε μέχρι τότε, το υπολόγισαν;

Επειδή ούτε επιλέξαμε, ούτε υιοθετήσαμε, ούτε υποστηρίξαμε το πολιτικό τους σύστημα και τις επιλογές του, ευθαρσώς δηλώνουμε ότι δε νοιώθουμε κανένα «εθνικό χρέος» να υπερασπιστούμε και να φορτωθούμε την κρίση του.

Και προφανώς δεν θα γονυπετήσουμε για να μας κάνουν ένεση ευθανασίας και να κατεβάσουν το … προσδόκιμο της ηλικίας μας, στο επιθυμητό για τα ασφαλιστικά ταμεία τους όριο…

Το φιλότιμο και ο πατριωτισμός μας σταματά στον αυλόγυρο των αγορών και των κερδοσκόπων.

Και μην ξεχνάτε τι λένε στην … Παταγωνία:
Πιάσατε πάτο, αλλά δεν έχουμε… αγωνία! (κλεμμένο αλλά καλό!)

Εμείς δεν θέλουμε πολλά. Θέλουμε τα κλεμμένα και τους κλέφτες…

Συνέχεια...

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Τα «θέλω των Αγορών»


Γράψαμε λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού ότι
«Διαφαίνεται ότι κυριάρχησαν οι όροι των διεθνών οικονομικών κέντρων και των τραπεζών».

Με πιο βαθειά ερμηνεία φαίνεται πως τα μέτρα υποτάσσονται στα «θέλω των Αγορών» και την κρίση θα πληρώσουν οι μη έχοντες και οι μη κατέχοντες.

Συνέχεια...

Η Ελλάδα ποιους θα στείλει στο Δικαστήριο;


Η Κομισιόν σήμερα ενέκρινε το σχέδιο της Κυβέρνησης, πλην όμως μας ενέταξε στο άρθρο 126 ( η πρώτη χώρα που εντάσσεται ) που σημαίνει επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση παραβίασής του.

Παράλληλα μας στέλνει στο Ευρωδικαστήριο για τα ψευδή στατιστικά στοιχεία που τους έδινε η Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Σίγουρα δεν είναι «κουτόφραγκοι» οι άνθρωποι και καλά κάνουν.

Το ζητούμενο είναι η Ελλάδα ποιους θα στείλει στο Δικαστήριο για το κατάντημα και για τα πλαστά στοιχεία που δίναμε.

Έτσι για να πιστέψουμε, κι εμείς που θα πληρώσουμε, πως κάτι πάει να γίνει.

Συνέχεια...

Ναξιώτικη βραδιά από την Ο.ΝΑ.Σ

Συνέχεια...

Αποκλείστηκε η ορεινή Νάξος από τα χιόνια…


…χιονίζει έντονα και αυτή τη στιγμή (10.00 π. μ.)

Οι παλαιότεροι αναπολούν
τις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που βίωσαν και εμείς περιμένουμε από κάποιον ευαίσθητο
τουλάχιστον μια φωτογραφία…

Συνέχεια...

… βιολί παίζω!

Νοιώθουμε επιτακτικά την ανάγκη να βάλουμε κι εμείς μια πινελιά στην ωραία ατμόσφαιρα που μας περιβάλλει…

Θα σας διηγηθούμε λοιπόν μια διδακτική ιστορία με το Ναστραδίν χότζα.

Καθότανε που λέτε ο γέρο Ναστραδίν κάτω από το μεγάλο πλάτανο, στη μικρή πλατεία του χωριού, απολαμβάνοντας τη δροσιά του και έστριβε με περισσή τέχνη το τσιγάρο του.

Μόλις τον είδαν τον πλησίασαν τρέχοντας τα παιδιά του χωριού και με τις μελωδικές φωνούλες τους ,τον παρακάλεσαν να τους διηγηθεί μια από πολλές ιστορίες που με μοναδικό τρόπο μπορούσε και τις έλεγε…

Και ο καλός Ναστραδίν δεν τους χάλασε το χατίρι.

Ήταν που λέτε παιδιά ένα βροχερό βράδυ.
Ο αέρας λυσσομανούσε και ο κόσμος έτρεχε να προφυλαχτεί και να βρει καταφύγιο στο σπίτι του.
Σε ένα σκοτεινό σημείο του δρόμου, ένας περαστικός αντιλήφθηκε κάποιον να κόβει με ένα σιδεροπρίονο το λουκέτο ενός μαγαζιού!

- Τι κάνεις εκεί; του λέει…

- Βιολί παίζω, του απάντησε ο κλέφτης…

- Μα δεν ακούγεται η μουσική, του λέει ο αφελής περαστικός…

- Δεν πειράζει, του ανταπαντά ο κλέφτης. Αύριο θα την ακούσεις…

Ηθικόν Δίδαγμα

Οι ανασχηματισμοί, οι ανατιμήσεις, οι περικοπές και οι … πτωχεύσεις, ΔΕΝ προαναγγέλλονται… Τις μαθαίνουμε όταν είναι πολύ αργά…

Blog: για ανασχηματισμό δεν έχουμε ακούσει τίποτα απολύτως.
Για τα υπόλοιπα καθόλου δεν εγγυόμαστε …



Συνέχεια...

Ανεμομαζώματα…

Στα πλαίσια της «πράσινης ανάπτυξης» είναι σίγουρο ότι έχουν αποφασιστεί και έχουν δρομολογηθεί δράσεις και … πρωτοβουλίες , που το πιθανότερο είναι να τις δούμε να υλοποιούνται ερήμην μας, αλλά πάντα για το… καλό μας…

Οι διαδικασίες αυτές γίνονται ακόμα πιο συνοπτικές, όταν τις διαχειρίζονται γνωστοί και μη εξαιρετέοι ιδιώτες και γνωστά ευαγή ιδρύματα όπως είναι οι κερδοσκοπικές εταιρείες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει ούτε «μέση λύση», ούτε χρόνος για ατέρμονες διαβουλεύσεις και ζυμώσεις…

Χρειάζεται άμεση και αποτελεσματική πολιτική παρέμβαση.
Η ενημέρωση είναι απαραίτητη για να χαράξετε κι εσείς τη δική σας πορεία και τακτική…

Συνέχεια...

Δεν έχει σημασία αν είμαστε στο παραπέντε ή στο και πέντε, τώρα είναι η ευκαιρία για το νέο.


Επιχειρούμε μια πρώτη εκτίμηση του διαγγέλματος του πρωθυπουργού, αφού δεν γνωρίζουμε τις εξειδικευμένες προτάσεις που θα ακολουθήσουν. Διαφαίνεται ότι κυριάρχησαν οι όροι των διεθνών οικονομικών κέντρων και των τραπεζών.

Το κάνουμε με βάση τις όποιες πολιτικές μας εμπειρίες και τις οικονομικές γνώσεις μας και φυσικά με το ανάλογο ρίσκο.

Μακάρι η πορεία να μας διαψεύσει, ειλικρινά θα χαρούμε.


Επιγραμματικά λοιπόν έχουμε και λέμε:


- Απολίτικο ήταν το διάγγελμα του πρωθυπουργού, απολίτικη όμως και η αντιπολίτευση.

- Ανακοινώθηκαν στείρα διαχειριστικά μέτρα, έστω και αναγκαία, χωρίς πολιτικές στοχεύσεις, στείρα όμως είναι και η διαφωνία της αντιπολίτευσης.

- Ζητείται από τα κόμματα πολιτικός λόγος, σχεδιασμός και στρατηγική για το ποια Ελλάδα θέλουμε απέναντι στην παληά που πεθαίνει.


Οι κρίσεις είναι δραματικές και επώδυνες για τους λαούς, μπορούν όμως να γίνουν και αφετηρία για το καινούριο.

Δεν έχει σημασία αν είμαστε στο παραπέντε ή στο και πέντε, τώρα είναι η ευκαιρία για το νέο.

Συνέχεια...

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Ο μοναχικός περίπατος του κ. Μαράκη.

Ήλθε, είδε και μάλλον απήλθε ο κ. Κόκκοτας.

Μοναδικός περιπατητής στο νυφοπάζαρο της παραλίας και της τοπικής εξουσίας, έμεινε ο κ. Μαράκης.

Αγναντεύοντας το πέλαγος και συχναρμενίζοντας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στα παράκεντρα όπου μαγειρεύονται οι εκλογικές εξελίξεις και με Ρήγα στο μανίκι, δεν νοιώθει την ανάγκη να στρέψει το βλέμμα του έστω προς τα ορεινά…

Στην άλλη, στην πραγματική Νάξο…

Δανείζομαι από τον “ΑΡΗ”
“Θέλω σε τούτη τη χειμωνιάτικη διαδρομή μου στη προκυμαία να μη συναντήσω κανέναν από εσάς που δεν ντρέπεστε για την κατάντια της πόλης μας.
Θα περιμένω υπομονετικά τη ¨μπάντα¨ στη προκυμαία ν' ακούσω.
Τη μπάντα με τη συμμετοχή όλων που σιωπούν.....
Με το τραγούδι της σιωπής να κοιταχτούμε στα μάτια ...να δυναμώσουμε......
Προσφορά και υποχρέωσή μας στη νέα γενιά η ανατροπή όλων αυτών των βολεμένων ...και ασήμαντων.....
της ασύμμετρης αυτής νοθείας που επιχειρείται στην Κυκλαδίτικη αισθητική, πνευματική και πολιτισμική παράδοση"

“Χωραΐτης”

Συνέχεια...

Αποκλεισμένος ο δικός μας Αμβρόσιος από τον οικουμενικό πατριάρχη!!!


Δε μπορούμε να το χωνέψουμε ότι συνέβη στο δικό μας άνθρωπο, τον αγωνιστή των ιερών και οσίων της φυλής και βράχο της ορθοδοξίας.

Σε ερώτηση του π. Νικολάου,

«30 Αρχιερείς θα υποδεχθούντον Οικουμενικό Πατριάρχη στη ΚαλαμάταΕσείς "Αγιε" Καλαβρύτων, που θά ευρίσκεσθε την ημέρα εκείνην?»



Ιδού η υπερήφανη απάντηση του Καλαβρύτων και Αιγιαλείας
που αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές κάθε πιστού πατριώτη.


Δεν θα είμαι στην Καλαμάτα, επειδή δεν έλαβα σχετική Πρόσκληση!

Δεν έλαβα Πρόσκληση, όπως υποθέτω, επειδή δεν είμαι εξ εκείνων οι οποίοι έναντι του Οικουμενικού Θρόνου προσφέρουν "γην καί ύδωρ"

Διατηρώ το δικαίωμα να εκφράζω ελευθέρως την γνώμην μου.

Πιστεύω, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι μια Αυτοκέφαλος και αυτοδιοικούμενη Εκκλησία.
Πιστεύω επίσης, ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος μειώνει τό κύρος Του και χάνει από την αίγλη του θεσμού, τον οποίο εκπροσωπεί, με το να ευρίσκεται "ευκαίρως - ακαίρως", δηλ. κάθε λίγο και λιγάκι, στην Ελλάδα!

Γι αυτό εμείς επιμένουμε πως ο Αμβρόσιος είναι δικός μας άνθρωπος.

Συνέχεια...

ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΔΑΝΗΣ δηλώνει ΠΑΡΩΝ !

και μας καλεί σε ειλικρινή και γόνιμο διάλογο.


Επικροτούμε και χαιρετίζουμε την κίνηση του Δημάρχου Δρυμαλίας και βεβαιώνουμε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατηθεί ο διάλογος σε υψηλό επίπεδο, να είναι παραγωγικός, ευπρεπής και ειλικρινής.


«Απέναντι σε όσους επιλέγουν την ανωνυμία και μέσα από τον συγκεκριμένο κόμβο κάνουν αναληθής δηλώσεις και κακόπιστες κριτικές για την πορεία του Δήμου Δρυμαλίας, θέλω να δηλώσω ότι επιθυμώ έναν ειλικρινή διάλογο για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας.

Καλώ, λοιπόν, όσους πραγματικά ανησυχούν και ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου μας, σε διάλογο, είτε μέσα από τον συγκεκριμένο κόμβο με την προϋπόθεση ότι αυτό θα γίνεται επώνυμα, είτε με απευθείας συναντήσεις στο Δήμο.»

Με εκτίμηση,
Μπαρδάνης Ιωάννης
Δήμαρχος Δρυμαλίας


Email: impardanis@gmail.com
Τηλ. Γραφείου Δημάρχου: 22850- 32647

Μερικές απαραίτητες παρατηρήσεις.

1. Επώνυμες απόψεις αφού επιβεβαιωθούν θα μπαίνουν στις βασικές αναρτήσεις.

2. Τις επώνυμες απόψεις, την κριτική σας, τις προτάσεις σας, μπορείτε να τις στέλνετε στο e-mail του blog δηλαδή στο a3naxios@gmail.com, με το πραγματικό σας e-mail και όχι κάποιο εικονικό.

3. Σχόλιο που περιέχει προσβλητικές εκφράσεις, υπονοούμενα και γενικά αν κατά την κρίση μας υποβιβάζει το διάλογο, θα σβήνεται.

4. Ο διάλογος θα παραμείνει ανοικτός όσο τηρούνται οι προϋποθέσεις και το επιθυμεί και ο κ. Δήμαρχος.


Συνέχεια...

Ανεμοσκορπίσματα…

Ο «ΕΧΕΦΡΩΝ» ήταν στην Κωμιακή και έχει άποψη!

“…Δυστυχώς όμως, όλες οι ιδεατές και πρωτοπόρες χρήσεις των ΑΠΕ θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους των πολυεθνικών. Ατυχώς εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε τις επιδοτήσεις τους ενώ απαιτούν από εμάς να μην εναντιωνόμαστε όταν τους χαρίζει το κράτος την δημόσια γη, τα ποτάμια και τα δάση. Απαιτούν από εμάς να χρηματοδοτούμε τις υποδομές της ΔΕΗ για να τις εκμεταλλεύονται οι μεγάλες εταιρείες.…

…Το συμπέρασμα που βγήκε από την εκδήλωση ήταν: Οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά δεν αποτελούν πανάκεια για την προστασία του περιβάλλοντος. Απεναντίας η εξαρτημένη, πρόχειρη και βιαστική χρήση των ΑΠΕ από το Ελληνικό κράτος έρχεται να μεγεθύνει την ήδη καταγεγραμμένη καταστροφή του περιβάλλοντος.”

Διαβάστε τις λεπτομέρειες ΕΔΩ

Συνέχεια...

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Φταίνε οι ξένοι ή ο «κακός μας ο καιρός»


Μόνοι μας θα σωθούμε ή θα καταστραφούμε


Αυτά που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα, με αφορμή το πρόβλημα της οικονομίας, έφεραν στην επιφάνεια το ιστορικό «κουσούρι» της φυλής που είναι η προσμονή, η βοήθεια και τελικά η σωτηρία από τους ξένους.

Δεν είναι τυχαίο πως σε καμιά χώρα παρά μόνο στην Ελλάδα χρησιμοποιείται ο όρος «φιλέλληνας» ή «ανθέλληνας» που ουσιαστικά παραπέμπει σε κατάσταση εξωτερικής ανάγκης και βοήθειας αλλά και εθνικής ανικανότητας.


Ιστορικά από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους τα πρώτα κόμματα που δημιουργήθηκαν ήταν το Ρωσικό, το Εγγλέζικο και το Γαλλικό ( γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε ).

Στη μετέπειτα πορεία αναζητούσαμε για τη σωτηρία μας την παρέμβαση του ενός ή του άλλου και στον τελευταίο αιώνα, ανάλογα και κατά περίπτωση, προστέθηκαν η Σοβιετική Ένωση και η ΕΟΚ.


Ακόμα και στη θρησκεία μέσα από την Αποκάλυψη δεν ξεφεύγουμε από τον κανόνα και έτσι περιμένουμε αιώνες «το από βοράν ξανθό γένος..».

Το περίεργο είναι ότι εμφανιζόμαστε παράλληλα να διακατεχόμαστε από το σύνδρομο της συνωμοσιολογίας που οι ξένοι πάντα μας επιβουλεύονται και είναι υπαίτιοι των δεινών της χώρας.


Φθάσαμε στο σημείο μέχρι και στη διεθνοποίηση να αποδώσουμε, μέσα από μια μεσαιωνικού τύπου θρησκευτικο-πολιτική αντίληψη, «σατανικά» χαραχτηριστικά.


Σήμερα, που σαν χώρα έχουμε βυθιστεί στη μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική αναξιοπιστία, είναι ανάγκη όσο ποτέ να αφυπνιστούμε και να καταλάβουμε τα αυτονόητα.

Να αφήσουμε κατά μέρος τις φανφάρες των κακών ξένων και των αγορών, που στο κάτω-κάτω έτσι λειτουργούν και τον «κακό μας τον καιρό».


Έχουν χρέος πρώτα και κύρια η κυβέρνηση και εν συνεχεία τα κόμματα να μιλήσουν καθαρά. Εν κατακλείδι:

Εάν χαθούμε, θα χαθούμε γιατί έτσι αποφασίσαμε μόνοι μας.

Εάν σωθούμε, θα σωθούμε μόνοι μας, διότι έτσι θελήσαμε, αποφασίσαμε και συμφωνήσαμε «στη βάση μιας απόλυτα διαφανούς μοιρασιάς κόστους και οφέλους,
όπως γράφει και ο Αιμίλιος Αυγουλέας»


Συνέχεια...

Πρωτομηνιά σήμερα και η «εξ αγχιστείας» μας… κούφανε!!!

«Αγαπητοί φίλοι διαχειριστές

Είμαι εξ αγχιστείας Ναξιώτισσα, θα μου επιτρέψετε όμως να νοιώθω τόσο Ναξιώτισσα όσο τουλάχιστον και οι Ναξιώτες. Πιστεύω ότι το νοιώθω λίγο παραπάνω.

Προσπαθώ να αδειάσω το μυαλό μου από το σύνδρομο «Μενεγάκη» που μας βομβαρδίζουν από το πρωί και σκέπτομαι ορισμένα πράγματα που για εμένα είναι απλά, θα ήθελα όμως και τη δική σας άποψη πολύ περισσότερο τη δύναμη του μέσου που διαθέτετε αν κρίνετε σκόπιμο ότι η πρότασή μου έχει κάποια αξία.

Η πολιτική γεωγραφία της Νάξου, δεν διαφέρει από τις άλλες περιοχές.
Παντού υπάρχουν οι ευνοημένοι και αντίστοιχα οι παραμελημένοι. Παντού κανόνας είναι η ανισότητα και νόμος το εφήμερο, το εύκολο, η βιτρίνα που λέμε και όχι το μακρόπνοο, η προοπτική το μέλλον.

Αυτό πιστεύω οφείλετε σε πολλούς παράγοντες εκ των οποίων τρεις βασικοί είναι:

1. Η έλλειψη πολιτικής
2. Τα πρόσωπα που την εκφράζουν
3. Η δομή της τοπικής εξουσίας ως προέκταση της κεντρικής.

Αν ο «Καλλικράτης» δεν στοχεύει μόνο σε μια απολύτως ελεγχόμενη μελλοντικά νέα δομή εξουσίας μιας και το σημερινό συγκεντρωτικό μοντέλο δεν καλύπτει τις ανάγκες τους γιατί δεν μας δίνουν μια ελάχιστη δυνατότητα.

Να επιλέγουμε και τους τοπικούς άρχοντες με το εξής απλό σύστημα.

Σε ένα ψηφοδέλτιο οι υποψήφιοι Δήμαρχοι
και σε ένα ΑΛΛΟ ψηφοδέλτιο
ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.


Κατανοώ ότι πιθανόν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα, αλλά πιστεύω ότι όλα ξεπερνιούνται αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

Με τον τρόπο αυτό νομίζω ότι μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε πρόσωπα που μας έχουν πείσει για την κοινωνική τους ευαισθησία, τις ικανότητές τους, την αποτελεσματικότητά τους, γενικά υπεύθυνα άτομα.

Θα καταποντιστούν πιστεύω οι κάθε λογής νεροκουβαλητές, ψηφοκουβαλητές και άβουλοι χειροκροτητές που είναι χρήσιμοι μόνο για τον εκάστοτε Δήμαρχο.

Απευθύνθηκα στο blog σας διότι είμαι σίγουρη ότι τουλάχιστον εκτός από το σύζυγο μου, άλλα τέσσερα άτομα μοιράστηκαν τις όποιες σκέψεις μου.

Σας ευχαριστώ πολύ, σας διαβάζω καθημερινά και τα στοιχεία μου στο mail είναι τα πραγματικά και στη διάθεσή σας.
Καλό σας μήνα.»

Blog: Mέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι το … θηλυκό μυαλό είναι τουλάχιστον ισοδύναμο με το … δικό μας, θέλουμε λίγο χρόνο…

Συμφωνούμε, θα αναδείξουμε τον προβληματισμό σας , θα βρούμε λύσεις και στα τεχνικά προβλήματα που θέσατε, αν χρειαστεί..
Σας ευχαριστούμε πολύ.

Συνέχεια...

ΝΑΙ στην αιολική ενέργεια και ΟΧΙ στα επενδυτικά συμφέροντα


Με μεγάλη συμμετοχή και ουσιαστικό προβληματισμό έγινε την Κυριακή στην Κωμιακή η εκδήλωση από την Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου και τον πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Δρυμαλίας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα αιολικά πάρκα.

Αναδείχθηκε η προτεραιότητα στο περιβάλλον, στον άνθρωπο και στις κοινωνικές ανάγκες και όχι στα επενδυτικά συμφέροντα

Το κεντρικό μήνυμα ήταν ΝΑΙ στην αιολική ενέργεια και ΟΧΙ να καταστεί η Νάξος ενεργειακό κέντρο, που θα αλλοιώσει το περιβάλλον και κυρίαρχα θα εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα, πέραν από τις ενεργειακές ανάγκες του νησιού.

Συνέχεια...

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Το κήρυγμα της Κυριακής από τον… άνθρωπό μας!!!

Ο Άγιος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ξαναχτύπησε…

ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ,

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ...... ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ!


Η περίπτωση του δημοσιογράφου της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ κ. Δημητρίου Παπαγεωργίου είναι πολύ περίεργη. Συνελήφθη μέ τα γεγονότα διαμαρτυρίας στο σταθμό του Μετρό και προφυλακίσθηκε ως ταραχοποιός! Και αν ακόμη ήταν ταραχοποιός έπρεπε να ακολουθήσει την τύχη όλων των άλλων "κουκουλοφόρων", οι οποίοι ως συνήθως συλλαμβάνονται, προσάγονται στην Εισαγγελική Αρχή και......απολύονται!

Τα καλύτερα ΕΔΩ

Συνέχεια...

Όλα τα ΄χαμε, οι Απόκριες μας έλειπαν...



και όχι μόνο...








Συνέχεια...