Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

με ενημέρωση, γνώση και επίγνωση, εσύ … αποφασίζεις


Οι πρώτες δόσεις του πανδημικού εμβολίου, έφτασαν στην Ελλάδα σήμερα Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για περίπου 100.000 έως 150.000 δόσεις, οι οποίες θα αποθηκευτούν στις εγκαταστάσεις του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας, στη Βάρη.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας, θα κλείνουν τα σχολεία όταν το 40% έως 50% των μαθητών και εκπαιδευτικών εκδηλώσουν τη νέα γρίπη.

Οι ειδικοί προτείνουν να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι επαγγελματίες Υγείας, οι έγκυες που βρίσκονται στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της κύησης και οι άνθρωποι που φροντίζουν παιδιά κάτω των 6 μηνών.

Όμως υπάρχει και η άλλη άποψη ΕΔΩ

Συνέχεια...

Σεφουκλωτή Νάξου με πετιμέζι

Ξέρετε την παρακάτω συνταγή που δημοσίευσε χθες στα ΝΕΑ η Νταϊάνα Κόχυλα; Εμείς ομολογούμε ότι δεν την ξέραμε και επειδή όταν πρόκειται για φαϊ, ποτό και χορό δεν το … χάνουμε, θέλουμε να μάθουμε σε ποιο μέρος της Νάξου…εκτελείται να πάμε, εκτός και αν είναι εφεύρεση της σύγχρονης μαγειρικής φάμπρικας.

Δοκιμάστε την και καλέστε μας, αλλά για κάθε ενδεχόμενο ας υπάρχει και λίγο… κρεατικό.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ
Για 8 μερίδες.

Για τη γέμιση:
1/2 φλιτζ. παρθένο ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 500 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα 1 φλιτζ. νερό 1/2 φλιτζ. ρύζι καρολίνα 3/4 φλιτζ. κομμένο μάραθο 3/4 φλιτζ. κομμένο άνηθο 3/4 φλιτζ. κομμένο μυρώνι Αλάτι 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη Για τη ζύμη 5 φλιτζ. αλεύρι 1 κοφτό κ.γ. αλάτι 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού 1 κ.γ. ζάχαρη 1 1/2 κ.γ. σουσάμι Πετιμέζι για γαρνίρισμα

1. Για τη ζύμη:
ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Προσθέτουμε εκεί τον χυμό και το ελαιόλαδο και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Κάνουμε τη ζύμη δύο μπάλες και τις αφήνουμε στην άκρη, καλυμμένες με πλαστική μεμβράνη για 30 λεπτά.

2. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση:
σε μία μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα σέσκουλα. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, την κανέλα και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν. Σκεπάζουμε και κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μη μείνει καθόλου υγρό στην κατσαρόλα και το ρύζι να είναι σχεδόν έτοιμο. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αρωματικά φυτά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί 35Χ26Χ5 εκ. Σε μια λίγο αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε μία μπάλα ζύμης σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από την επιφάνεια του ταψιού. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη. Ανοίγουμε τη δεύτερη μπάλα περίπου στο μέγεθος του ταψιού, ώστε να μην περισσεύει πολύ. Παίρνουμε τη ζύμη που περισσεύει από το κάτω φύλλο και τη τυλίγουμε προς τα μέσα για να φτιάξουμε ένα χοντρό στεφάνι τριγύρω από την πίτα. Λαδώνουμε λίγο την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το σουσάμι. Χαράζουμε σε μερίδες. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει λίγο και να γίνει τραγανή. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Για να τη σερβίρουμε, κόβουμε σε ατομικές μερίδες, τι οποίες περιχύνουμε με πετιμέζι.

Συνέχεια...

η σφαγή των ... μαγιάτικων

Ο Βασίλης, που μας διαβάζει από τη μαγευτική Πορταριά του Πηλίου,
μας έστειλε αυτό το συγκλονιστικό video



και σημειώνει:
« Επειδή δεν πιστεύω η Νάξος να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, γράψτε κάτι για τους ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ, που τους έχουν καταντήσει ΠΑΡΚΑΔΟΡΟΥΣ των ακτοπλόων»

Εσείς έχετε ακούσει να γίνονται στις θάλασσές μας τέτοιες σφαγές;

Συνέχεια...

Καλό Σαββατοκύριακο…

...και αν πάτε, δεν θα χάσετε


Το Σάββατο από τις 9 μμ, στα «πέτρινα», οι Κρητικοί στήνουν κανονικά «ρακοχάρανα» και φιλεύουν γαμοπίλαφο και άλλα παραδοσιακά εδέσματα, που γίνονται ακόμα πιο νόστιμα με τη συνοδεία του Μανώλη Κονταρού…

Την Κυριακή
στις 8 μμ, στο θεατράκι του άλσους, ο Σύλλογος Κορωνιδιατών Νάξου, τιμά το μεγάλο δάσκαλο και δημιουργό Γιώργο Μαργιωλά, με την παρουσία γνωστών καλλιτεχνών.

Εμείς θα πάμε. Eσείς;

Συνέχεια...

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Εμείς δεν θα γίνουμε ποτέ … Αμερικανάκια.


Αλήθεια, αν βρισκόσαστε εκεί, που θα … κοιτούσατε ;

Συνέχεια...

κόμματα και... αποκόμματα


Αισθητή η απουσία των … ΚΥΝΗΓΩΝ
αλλά το κενό καλύπτεται από άλλα φυντάνια..


Τα 28 κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων που υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές είναι:

Κάντε κλικ ΕΔΩ και δώστε βάση στο.. ροζάκι.

Συνέχεια...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ


Του Σάββα Γ. Ρομπόλη
Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου
Επιστ. Δ/ντή ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ



Η διεθνής οικονομική κρίση

Η οικονομική κρίση ξεκίνησε ως κρίση των ενυπόθηκων δανείων το 2007 στις ΗΠΑ, διαμορφώθηκε σε διεθνή οικονομική κρίση το 2008 και εξελίχθηκε σε οικονομική κρίση στην πραγματική οικονομία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την χώρα μας, ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής «των απελευθερωμένων αγορών και των αποκλεισμένων κοινωνιών».

Κατά το 2009 η οικονομική κρίση βαθαίνει τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ε.Ε. Στις ΗΠΑ έχουμε 630.000 απολύσεις τον μήνα και στην Ε.Ε. θα χαθούν κατά το 2009-2010 8,5 εκατ. θέσεις εργασίας, σε σύγκριση με τα 9,5 εκατ. θέσεις που δημιουργήθηκαν την περίοδο 2006-2008 (Ιούλιος 2009, το ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε.-27 διαμορφώθηκε στο 9% και στην Ευρωζώνη 9,5%).

Επιπλέον, η κρίση αυτή αποτελεί έκφραση αποτυχίας του νεοφιλελεύθερου μοντέλου οργάνωσης της οικονομίας και διαχείρισης των πόρων, όπως αυτή, τηρουμένων των αναλογιών, του τέλους του 19ου αιώνα και του 1929.
Πράγματι αποτελεί έκφραση αποτυχίας, με την έννοια ότι αυτό διακηρύσσει και εφαρμόζει την πλήρη απελευθέρωση των αγορών χρήματος, αγοράς εργασίας και αγαθών-υπηρεσιών, την κυριαρχία της αγοράς στην διαχείριση των πόρων με την περιθωριοποίηση των δημόσιων πολιτικών και της αναδιανομής του εισοδήματος, χωρίς ρυθμίσεις, ελέγχους, εποπτεία και συντονισμό, με την επικράτηση «χαλαρών οικονομικών και κανονιστικών πολιτικών που επέτρεψαν στην παγκόσμια οικονομία να υπερβεί τα όρια ταχύτητάς της».

Έτσι, σημαντικά τραπεζικά ιδρύματα στις ΗΠΑ, Αγγλία και σε άλλες χώρες, απώλεσαν την ρευστότητά τους, με αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις των χωρών, δεδομένου της κρίσης αξιοπιστίας που επικρατεί στην διατραπεζική αγορά, να προσπαθούν με τεράστιο κόστος των φορολογουμένων τους να αποτρέψουν την χρηματοοικονομική τους καθίζηση.

Ταυτόχρονα, οι μέχρι και σήμερα αποφάσεις στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση των «ενέσεων ρευστότητας», των «εθνικοποιήσεων» και των μειώσεων των επιτοκίων, αδυνατούν να εμποδίσουν την μετάβαση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην πραγματική οικονομία και να δημιουργήσουν συνθήκες ανάσχεσης της οικονομικής κρίσης και αποτροπής της εμβάθυνσης της διεθνούς οικονομικής ύφεσης.
Ειδικότερα, οι αποφάσεις αυτές, που λαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιούνται σε εθνικό επίπεδο, εμπεριέχουν την αδυναμία της μη εφαρμογής των αποφάσεων σε Ομοσπονδιακό επίπεδο, όπως στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα, ενώ παρουσιάζουν κάποια στοιχεία συντονισμού να μην παρουσιάζουν άμεση, αποτελεσματική και εκτελεστική δυναμική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες αποφάσεις στην κρίση του 1929, η οποία εξελίχθηκε σε κραχ, δεν είχαν σ’ αυτή την ένταση ληφθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το 2008, το 2009 και το 2010, η λήψη και υλοποίηση αυτών αποφάσεων, θα μπορέσουν να αποτρέψουν την μετάβαση της κρίσης από τη χρηματοπιστωτική σφαίρα στους αρμούς της πραγματικής οικονομίας.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα προϋπήρχε και επιδεινώνεται ποσοτικά και ποιοτικά από την διεθνή οικονομική κρίση. Επιπλέον, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι σοβαρότερη από τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί πλήττονται σε βάθος οι τρεις βασικές διαστάσεις της ελληνικής οικονομίας.
Έτσι, η κρίση στην Ελλάδα είναι: α) οικονομική (μηδενική ή αρνητική αύξηση του ΑΕΠ, μείωση των επενδύσεων, μείωση βιομηχανικής παραγωγής, μείωση εξαγωγών, μείωση κύκλου εργασιών, μείωση ζήτησης, μείωση απασχόλησης, αύξηση των απολύσεων, αύξησης της ανεργίας), β) δημοσιονομική (αύξηση των δημοσίων ελλειμμάτων, αύξηση δημόσιου χρέους, κατάρρευση των δημοσίων εσόδων, …) και γ) κοινωνική (αύξηση ιδιωτικών δαπανών υγείας, υποχρηματοδότηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας, δυσχέρειες Ταμείων και Νοσοκομείων να εκπληρώσουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους – συνταξιούχους και προς τους προμηθευτές, …).
Όμως, παρά τις εξελίξεις αυτές οι φορείς άσκησης της οικονομικής πολιτικής κατανοούν την σημερινή διεθνή οικονομική κρίση ως αποτέλεσμα εξωγενών και όχι ενδογενών παραγόντων που επιδρούν αρνητικά στην ομαλή λειτουργία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Το αποτέλεσμα κατά το 2009 και το 2010 είναι να γίνουμε μάρτυρες χρεοκοπιών και διακοπής της λειτουργίας επιχειρήσεων, μαζικών απολύσεων και διαθεσιμοτήτων των εργαζομένων, απειλής μείωσης των μισθών ή ανεργίας, διεύρυνσης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας, σημαντικής αύξησης της ανεργίας και ανησυχητικής ύφεσης της οικονομίας και σοβαρής επιδείνωσης του εισοδηματικού και βιοτικού επιπέδου των ελλήνων πολιτών.
Έτσι σήμερα, το επίπεδο σύγκλισης της χώρας μας με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις τιμές καταναλωτή είναι 94% (ακριβή χώρα), η παραγωγικότητα της εργασίας είναι 92% (χώρα πολλών ωρών και έντασης εργασίας), οι μισθοί είναι 82% (χαμηλοί μισθοί σε σχέση με το επίπεδο παραγωγικότητας και τιμών) το επίπεδο των οποίων συμπαρασύρει και το επίπεδο των συνταξιούχων με αντίστοιχα χαμηλά επίπεδα.
Ειδικότερα στην Ελλάδα, παρά τις αντίστοιχες δυσμενείς εξελίξεις για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, η οικονομική πολιτική με το πρόγραμμα στήριξης των Τραπεζών, οδηγεί την ελληνική οικονομία κατά το 2009 και το 2010, (το 85% των επιχειρήσεων δηλώνει ότι τα δύσκολα της οικονομικής κρίσης δεν έχουν περάσει και προβλέπει περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών κατά το επόμενο 12μηνο (ΙΟΒΕ, Ιούλιος 2009) σε συνθήκες ύφεσης με συνέπειες στην απασχόληση, την ανεργία (9,3%, Απρίλιος 2009), τα εισοδήματα, (πάγωμα μισθών στο Δημόσιο και των συντάξεων για όλους τους συνταξιούχους της χώρας) το δημόσιο χρέος και τα δημόσια ελλείμματα. Το 2008 η ΓΣΕΕ προβλέποντας τις υφεσιακές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία κατά το 2009, με την ΕΓΣΣΕ 2008-09 συνέβαλλε καθοριστικά στην διαμόρφωση του κατώτατου μηνιαίου μισθού στα 740 € και στην ποσοστιαία πραγματική του αύξηση το 2009 κατά 4,3%. Όμως είναι ενδιαφέρον να τονιστεί ότι μεγάλο τμήμα των νοικοκυριών δαπανά περισσότερο από το 40% του διαθέσιμου εισοδήματος για την εξυπηρέτηση τραπεζικών δανείων, τα οποία δυσκολεύεται να αποπληρώσει εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων του, της ανεργίας, της εκ περιτροπής εργασίας και της διεύρυνσης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Παράλληλα το Ελληνικό Δημόσιο έχει προσφύγει σε δανεισμό κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009 σε ποσοστό της τάξεως του 20% του ΑΕΠ (Ιούλιος 2009). Ο καθαρός δανεισμός του Δημοσίου από τις αρχές του έτους 2009 έχει διαμορφωθεί στα επίπεδα των 53 δισ. ευρώ (εκτιμάται ότι κατά το 2009 θα υπερβεί τα 60 δισ. ευρώ) και υπερβαίνει κατά 12 δισ. ευρώ την πρόβλεψη του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2009 και κατά 10 δισ. ευρώ την πρόβλεψη του αναθεωρημένου (Ιανουάριος 2009) προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας. Έτσι, ο καθαρός δανεισμός του Δημοσίου έχει ήδη καλύψει το 130% περίπου του ετήσιου στόχου όταν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο δημόσιος δανεισμός δεν υπερβαίνει το 70% του ετήσιου προϋπολογισμού. Ταυτόχρονα, οι συνθήκες του δημόσιου δανεισμού, διαμορφώνουν επιπλέον επίπεδα του ετήσιου κόστους καταβολής των τόκων (1,2 δισ. ευρώ λόγω της διαφοράς των ελληνικών με τα γερμανικά επιτόκια και 700 εκατ. ευρώ λόγω της διαφοράς των ελληνικών με τα ιταλικά επιτόκια).
Με αφετηρία τα δυσμενή αυτά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί κατά την διετία 2008 – 2009 στην ελληνική οικονομία, σε συνδυασμό με αντίστοιχες δυσμενείς προβλέψεις κατά το 2010 στον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ (-0,4%), στην συνολική εσωτερική ζήτηση, στην ανεργία (αύξηση κατά 100.000 άτομα περίπου), στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και στο εισόδημα των εργαζομένων, ανέργων και των συνταξιούχων, επιβάλλεται η λήψη βραχυπρόθεσμων και μεσο-μακροπρόθεσμων μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης και δημιουργίας προϋποθέσεων εξόδου απ’ αυτήν. Ακριβώς το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ κινείται σ’ αυτόν τον άξονα στρατηγικής με τεκμηριωμένη αναφορά σε συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής.
Από την ύφεση στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
Αυτό σημαίνει, ότι η στρατηγική ανάσχεσης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα προϋποθέτει μέτρα ενίσχυσης της ζήτησης, φροντίδας των δανειοληπτών (νοικοκυριά), αποκατάστασης της δημοσιονομικής ισορροπίας όχι με επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις αλλά με αναδιανομή του εισοδήματος, ενδυνάμωσης των προϋποθέσεων ανάπτυξης και στήριξης της επενδυτικής δραστηριότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου η ελληνική οικονομία να αντιμετωπίσει τις προαναφερόμενες σοβαρές αρνητικές συνέπειες κατά το 2009 και τις σοβαρότερες κατά το 2010.
Από την άποψη αυτή, αποτελεί στόχο επείγουσας προτεραιότητας, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία (νέο μείγμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής) και η δημιουργία συνθηκών δυναμικής προοπτικής της (νέο πρότυπο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης), τα οποία λειτουργούντα ως οργανική ενότητα θα μεταμορφώσουν την ελληνική οικονομία σ΄ ένα οικονομικό και κοινωνικό σχηματισμό καινοτομικής, γνωσιολογικής και αλληλέγγυας προοπτικής, ο οποίος θα εξασφαλίζει την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και των εργασιακών και κοινωνικών συνθηκών παραγωγής τους, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού και του διεθνούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.
Κατά συνέπεια, το αναπτυξιακό διακύβευμα για την Ελλάδα και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της διεθνούς οικονομικής κρίσης είναι εάν θα απομακρυνθούν από τις δυσμενείς αυτές προοπτικές και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας «ενεργοποίηση των αυτόματων μηχανισμών σταθεροποίησης της ευρωπαϊκής οικονομίας» σύμφωνα με το σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ή θα προσανατολισθούν στην σύλληψη ενός νέου θεωρητικού υποδείγματος και στον σχεδιασμό και την οργάνωση ενός νέου προτύπου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
Στην κατεύθυνση αυτή απαιτείται η κατάθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού του έτους 2010 να περιλαμβάνει την απόσυρση των μέτρων φορολογικής επιβάρυνσης των μισθωτών και των συνταξιούχων και την αποκατάσταση της ισορροπίας στη πραγματική φορολογική επιβάρυνση των εισοδημάτων από εργασία και επιχειρηματική δραστηριότητα. Από την άποψη αυτή είναι χαρακτηριστική η διαπίστωση, σύμφωνα με την οποία η πραγματική φορολογική επιβάρυνση της εργασίας στην Ελλάδα (35,1%, 2007) αντιστοιχεί στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης - 25 (36,4%, 2006), ενώ η πραγματική φορολόγηση για τα κέρδη ανέρχεται, σχεδόν στο ήμισυ του μέσου όρου της Ε.Ε-25 (15,9% για την Ελλάδα, έναντι 33,0% στην Ε.Ε-25). Ταυτόχρονα με αυτή την άνιση φορολογική επιβάρυνση σε βάρος των μισθωτών διαπιστώνεται ότι ένα στα τέσσερα ευρώ που παράγονται στην Ελλάδα είναι εκτός φορολογίας. Με άλλα λόγια, η αποκατάσταση της ανισοκατανομής του εισοδήματος και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής αποτελούν βασικές πηγές χρηματοδότησης για την αύξηση των δημοσίων και κοινωνικών δαπανών που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα αποκαταστήσουν, στον βαθμό που τις αφορά, τις κοινωνικο-οικονομικές ανισότητες. Ταυτόχρονα, απαιτούνται συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της χρηματοοικονομικής ρευστότητας (1,65 δισ. ευρώ το ύψος των ακάλυπτων επιταγών στην Ελλάδα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009, Ιούλιος 2009) καθώς και της επενδυτικής δραστηριότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παράλληλα με μέτρα εισοδηματικής στήριξης των δανειοληπτών (νοικοκυριά). Είναι πλέον πασιφανές ότι οι ΜΜΕ πιέζονται σοβαρά από την έλλειψη ρευστότητας λόγω της περιορισμένης χρηματοδότησής τους από τις τράπεζες καθώς και από την μείωση του κύκλου εργασιών, που κατά το 2010 οι δύο αυτοί παράγοντες θα οδηγήσουν στην μείωση των επενδύσεων, της ανταπόκρισής τους προς τους προμηθευτές τους και στην μείωση της απασχόλησης.
Βέβαια, η θεωρητική αντίληψη, η στρατηγική και τα μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και ύφεσης στην Ελλάδα, απαιτείται βραχυπρόθεσμα να εστιάζονται στην αποκατάσταση των μακροοικονομικών και κοινωνικών της ανισορροπιών με κινητήριο μοχλό την αναδιανομή του εισοδήματος και μεσο-μακροπρόθεσμα απαιτείται να εστιάζονται στην αντιμετώπιση των διαρθρωτικών της προβλημάτων, με την άσκηση δημόσιων πολιτικών ανάπτυξης (ολοκληρωμένα συμπλέγματα δραστηριοτήτων), ενίσχυσης της συνολικής ζήτησης, της καινοτομικής παραγωγικής και τεχνολογικής βάσης στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας, καθώς και αντικατάστασης του μοντέλου αποκρατικοποιήσεων και ιδιωτικοποιήσεων των δημοσίων επιχειρήσεων, ως μοντέλου μη ορθολογικής διαχείρισης των πόρων με αναπτυξιακή και κοινωνική αποτελεσματικότητα από το μοντέλο των επιχειρήσεων δημοσίου συμφέροντος.
Σε αντίθεση απ’ αυτή την αντίληψη και στρατηγική οι απόψεις που συζητούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εφαρμόζουν τα κράτη-μέλη είναι κυρίως προσανατολισμένες προς την κατεύθυνση ρύθμισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος με ελέγχους, εποπτεία και συντονισμό, προκειμένου «οι σφιχτές οικονομικές και κανονιστικές πολιτικές να επιτρέψουν στην ευρωπαϊκή οικονομία να ανασυγκροτηθεί», παράλληλα με την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Η μη εγκαθίδρυση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου στην Ελλάδα στην κατεύθυνση βελτίωσης της τεχνολογικής, παραγωγικής και καινοτομικής βάσης στους τρεις τομείς της ελληνικής οικονομίας καθώς και της αναδιανομής του εισοδήματος, θα επιδεινώσει, μεταξύ των άλλων, ακόμη περισσότερο το χαμηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγει η ελληνική οικονομία (20% του ΑΕΠ αποτελούν οι εξαγωγές της χώρας μας) το οποίο σχετίζεται κυρίως με την χαμηλή διαρθρωτική της ανταγωνιστικότητα (ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, ποιότητα παραγωγικής διαδικασίας, ποιότητα εργασιακών σχέσεων, ποιότητα επαγγελματικής κατάρτισης, κλπ). Δυστυχώς όμως, η κατεύθυνση που δόθηκε από τους φορείς άσκησης της οικονομικής πολιτικής και τις εργοδοτικές οργανώσεις και ακολουθήθηκε από τις επιχειρήσεις, δεν ήταν η αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, που η οικονομική κρίση ανέδειξε στην επιφάνεια, και η βελτίωση του επιπέδου της διαρθρωτικής της ανταγωνιστικότητας αλλά ήταν η μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας, με κινητήριους μοχλούς την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την συρρίκνωση του εισοδήματος, την φορολογική επιβάρυνση και την αποδόμηση της κοινωνικής ασφάλισης και υγείας.
Όμως σήμερα, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε ότι η κατεύθυνση αυτή ήταν λανθασμένη γιατί μετά από μία μακροχρόνια περίοδο θεαματικής μείωσης του μεριδίου της εργασίας στο προϊόν (είτε πρόκειται για το σύνολο της οικονομίας, είτε πρόκειται για τον επιχειρηματικό τομέα) και ανόδου των δεικτών της κερδοφορίας (περιθώρια κέρδους, απόδοση κεφαλαίου) οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας στο διεθνές εμπόριο δεν παρουσιάζουν βελτίωση. Αυτή η αποτυχία της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα διαμέσου της μείωσης του μοναδιαίου κόστους εργασίας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ενίσχυσης της κερδοφορίας του επιχειρηματικού τομέα, της διεύρυνσης της ευελιξίας των εργασιακών σχέσεων, της δημοσιονομικής πειθαρχίας με κύριο μέσο την πραγματική μείωση των κοινωνικών δαπανών και της απορύθμισης του συστήματος κοινωνικής προστασίας, θα έπρεπε να είχε οδηγήσει όσους υποστήριξαν αυτήν την κατεύθυνση και αυτό το μείγμα της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής σε αναθεώρηση των απόψεων τους και σε αλλαγή των πολιτικών τους.
Ακριβώς, η εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση που καταθέτουν και διεκδικούν τα συνδικάτα στοχεύει στην αλλαγή της εφαρμοζόμενης κοινωνικο-οικονομικής πολιτικής που δημιουργεί συνθήκες φαύλου κύκλου στην ελληνική οικονομία με έντονα τα στοιχεία του δημοσιονομικού, αναπτυξιακού και κοινωνικού αδιεξόδου καθώς και καθίζησης των προσδοκιών στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Η βαριά κληρονομιά των επιπτώσεων της εφαρμοζόμενης κοινωνικο-οικονομικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, εκτός από το κοινωνικό κόστος αύξησης της ανεργίας, θα απαιτήσει τεράστιους πόρους και θα απολεσθεί πολύτιμος αναπτυξιακός χρόνος. Η έξοδος από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα βρίσκεται στην επιλογή της αναδιανομής του εισοδήματος και της αναπτυξιακής στρατηγικής. Αναγκαίο στοιχείο, μεταξύ των άλλων, της αναπτυξιακής στρατηγικής σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο είναι η αλλαγή φιλοσοφίας και προσανατολισμού στην κατανομή των κοινοτικών πόρων, οι οποίοι κατά την περίοδο 2000 -2006 (αντιστοιχούν κάθε χρόνο 342 ευρώ σε κάθε κάτοικο της χώρας μας) συνέβαλαν κατά 2,7% ετησίως στο ΑΕΠ της χώρας, αλλά η απορρόφησή τους (98,6% Γ΄ ΚΠΣ) συντελέστηκε κατά κύριο λόγο στην πραγματοποίηση υποδομών και αυτοκινητόδρομων. Είναι περιορισμένη η κατανομή τους στην ενέργεια, στον εκσυγχρονισμό των ΜΜΕ, στην έρευνα και την ανάπτυξη, στις κοινωνικές υποδομές και στην στήριξη της απασχόλησης.
Η επιλογή της αναδιανομής του εισοδήματος αποτελεί την επιθετική απάντηση, σε βραχυχρόνιο επίπεδο, του ερωτήματος πώς θα αντιμετωπίσουμε την κρίση και η αναγκαιότητα του νέου προτύπου ανάπτυξης αποτελεί την αναπτυξιακά επιθετική απάντηση, σε μεσο-μακροπρόθεσμο επίπεδο, του ερωτήματος μετά την κρίση τι;
Πράγματι, μετά την οικονομική κρίση στην λειτουργία της διεθνούς, της ευρωπαϊκής και της ελληνικής οικονομίας πολλά πράγματα θα είναι διαφορετικά στο επίπεδο της ανάπτυξης, της απασχόλησης, του εισοδήματος, των τομέων και κλάδων παραγωγής, της τεχνολογίας, της μετανάστευσης, των κλιματικών αλλαγών και του περιβάλλοντος, της αγοράς εργασίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Όμως, αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτή η μετά την κρίση διαφορετικότητα θα πρέπει να σχεδιασθεί, να οργανωθεί και να λειτουργήσει στην πράξη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργεί στους εργαζόμενους και στην νεολαία συνθήκες αβεβαιότητας και ανασφάλειας αλλά να δημιουργεί συνθήκες βέβαιας και εξελισσόμενης δυναμικά οικονομικής και κοινωνικής προοπτικής.
Εάν δεν απαντηθούν αναπτυξιακά και κοινωνικά αποτελεσματικά οι προκλήσεις αυτές, οι δύσκολες προοπτικές που βρίσκονται μπροστά μας θα επιδεινωθούν με την έξαρση της αντίφασης «μείωση των προσλήψεων – αύξηση των απολύσεων». Οι προβλέψεις αύξησης (το 2010 θα είναι έτος ύφεσης με προβλεπόμενη αύξηση της ανεργίας) του ΑΕΠ, σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς το 2011 (0,6%), το 2012 (1,2%), το 2013 (1,6%) και το 2014 (1,8%), δεν είναι ικανές και αναγκαίες για να επιλύσουν την προαναφερόμενη αντίφαση στην αγορά εργασίας, δεδομένου ότι το 2015 εάν επαληθευτούν αυτές οι προβλέψεις δεν θα έχει επιτευχθεί ούτε καν το επίπεδο της επίσημης ανεργίας[1] του 2008 (7,8%). Η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη επίλυσης της συγκεκριμένης αντίφασης είναι η νέα ανάπτυξη, η αναδιανομή του εισοδήματος και η αύξηση των δημόσιων και κοινωνικών δαπανών. Έτσι μόνο θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα παραχθεί και θα αναδιανεμηθεί δίκαια νέος πλούτος, θα εκσυγχρονιστεί τεχνολογικά η παραγωγή, θα απορροφηθεί σημαντικά η ανεργία, θα εξισορροπηθεί σημαντικά η λειτουργία της αγοράς εργασίας και θα εξαλειφθεί ο φαύλος κύκλος των δημοσιονομικών και αναπτυξιακών αδιεξόδων στην ελληνική οικονομία.
Σ’ αυτές τις δημοσιονομικές, αναπτυξιακές και κοινωνικές προκλήσεις ανταποκρίνεται το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων των συνδικάτων, το οποίο συγκροτεί την εναλλακτική πρόταση εξόδου από την οικονομική κρίση στην χώρα μας.
[1] Στην οικονομική κρίση του 1929 στις ΗΠΑ το επίπεδο της ανεργίας του 1931 (15,9%) δεν επετεύχθηκε ούτε μετά εννέα χρόνια (1939, 17,4%).

Συνέχεια...

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Ευριπιώτης Σ.
Καλλιβρούσης Φρ.
Νικολαΐδης Π.,
Παρασκευοπούλου Καλλιόπη

Oι λίστες με τους Οικολόγους Πράσινους ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΏΡΑ

Συνέχεια...

«Σαχάρα» θα γίνει η Ελλάδα μετά το 2020


Δραματικές διαπιστώσεις των επιστημόνων για την περιβαλλοντική καταστροφή από τις κλιματικές αλλαγές

Πόλεις αβίωτες, τουριστικά θέρετρα που θα «καίγονται» κάτω από τον καυτό ήλιο, αγρότες με μικρότερες σοδειές, εθνικοί δρυμοί και δάση στο έλεος των πυρκαϊών.

Κάπως έτσι «βλέπουν» οι επιστήμονες την Ελλάδα στα χρόνια 2021-2050. Ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του WWF Ελλάς παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου τα κύρια συμπεράσματα της νέας επιστημονικής έκθεσης με τίτλο «Το αύριο της Ελλάδας: Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα κατά το άμεσο μέλλον».
Οι κάτοικοι σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λαμία και Λάρισα θα ζουν σε θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου (συνθήκες καύσωνα) για επιπλέον 20 ημέρες τον χρόνο. Επίσης, στην Αθήνα και στον Βόλο, όπως και στη Θεσσαλονίκη, στη Λαμία και στη Λάρισα, η συνολική βροχόπτωση αναμένεται ότι θα μειωθεί. Ωστόσο θα αυξηθούν κατά 10%-20% οι ακραίες βροχοπτώσεις.
Με άλλα λόγια, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης, φαίνεται ότι αυξάνεται ο κίνδυνος τόσο για πλημμυρικά επεισόδια όσο και για την εκδήλωση πυρκαϊών στα περιαστικά δάση.
Παράλληλα η ήδη υπάρχουσα δυσφορία των κατοίκων στα αστικά κέντρα πρόκειται να ενταθεί. «Οι άσχημες συνθήκες διαβίωσης στις πόλεις επιτάσσουν τη λήψη μέτρων για δημιουργία “οάσεων”, για περισσότερο πράσινο, για παρεμβάσεις προστασίας των αδόμητων χώρων και των περιαστικών δασών, καθώς και για τη δημιουργία εναλλακτικών τρόπων δροσισμού και μόνωσης κατοικιών» τονίζει ο διευθυντής του WWF Ελλάς κ. Δημήτρης Καραβέλλας.
Ειδικά για την πρωτεύουσα προβλέπεται ότι οι κλιματικές συνθήκες την περίοδο 2021-2050 θα έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:
* Επιπλέον 10-15 ημέρες κατ΄ έτος με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών Κελσίου (περισσότεροι καύσωνες).
* Επιπλέον 30 νύχτες τον χρόνο με θερμοκρασία άνω των 20 βαθμών Κελσίου (μεγαλύτερη δυσφορία). * Αύξηση 10% του ύψους βροχής σε διάστημα τριών συνεχόμενων ημερών (κίνδυνος πλημμυρών).
* Επιπλέον 10 ημέρες τον χρόνο με αυξημένες ανάγκες για ψύξη (μεγαλύτερη χρήση ηλεκτρισμού ή άλλων ενεργειακών πόρων το καλοκαίρι).
* Μείωση της περιόδου- κατά 15 ημέρες τον χρόνο- που απαιτείται θέρμανση (περιορισμός των ενεργειακών πόρων τον χειμώνα).
Η σύγκριση έγινε με βάση τις κλιματικές συνθήκες της περιόδου 1961-1990. Σημαντικά θα επηρεαστούν την τριακονταετία 2021-2050 και οι τουριστικοί προορισμοί της χώρας.

Περισσότερες κατά 5 ως και 15 θα είναι οι ημέρες καύσωνα στους υπό εξέταση τουριστικούς νομούς. Επίσης θα αυξηθούν έτι περαιτέρω και οι νύχτες κατά τις οποίες η θερμοκρασία δεν θα πέφτει κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου, κυρίως σε νησιωτικές περιοχές, όπως στη Ρόδο και στα Χανιά.

«Κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα υγρασίας,μπορεί να επιδεινώσει τις συνθήκες δυσφορίας. Ακόμη ένας αρνητικός παράγοντας είναι η πρόβλεψη για σημαντική αύξηση του κινδύνου εξάπλωσης πυρκαϊάς στις υπό εξέταση τουριστικές περιοχές» σημειώνει ο επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας και κύριος ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δρ Χρ. Γιαννακόπουλος.

Από την άλλη, η έρευνα «κρύβει» και μια... καλή είδηση: κατά σχεδόν έναν μήνα τον χρόνο υπολογίζεται ότι θα αυξηθούν οι ημέρες με θερμοκρασία άνω των 25 βαθμών Κελσίου, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει καλές συνθήκες για προσωρινή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
ΜΑΧΗ ΤΡΑΤΣΑ ΤΟ ΒΗΜΑ, 17 Σεπτεμβρίου

Συνέχεια...

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Εμβόλια...


Ονομάζομαι Βίκυ Χρυσού και είμαι Ελληνίδα blogger -διαχειρίστρια της σελίδαςTOXOTIS, αλλά και αρθρογράφος στον ειδικό κυρίως τύπο. Η αιτία της επιστολήςμου αυτής είναι η φερόμενη ως πανδημία "γρίπης των χοίρων" και η πρόθεση τωνκυβερνήσεων να περάσουν σε μαζικούς αναγκαστικούς εμβολιασμούς.Πέρα από το επικίνδυνο των εμβολιασμών γενικά, τίθεται ένα βασικό ζήτημαπερί ασφάλειας των σκευασμάτων που πρόκειται να χορηγηθούν στη συγκεκριμένηπερίπτωση τον Οκτώβριο στα σχολεία -όπως δήλωσε και η Ελληνική κυβέρνηση-και τις συνέπειες αυτών στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων τόσο στη χώρα μαςόσο και στο εξωτερικό.Ήδη η αυστριακή δημοσιογράφος Jane Burgermeister σε συνεργασία με ειδικούςέχει προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές εναντίων των εμπλεκομένων (Baxter,Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, άλλες φαρμακευτικές και "χορηγούς" τωνσκευασμάτων), Το παράδειγμα της ακολούθησαν και άλλοι πολίτες στη Γαλλία, τηΝέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ- μέχρι στιγμής, ενώ ξεκίνησε και ένα Παγκόσμιοκίνημα ενάντια στους αναγκαστικούς εμβολιασμούς -βλέπε λίνκ στο τέλος τηςεπιστολής.
Ιδιαίτερα οι πολίτες των ΗΠΑ, κατ' αρχήν-.όπου έχουν γίνει τροποποιήσεις των νομοθεσιών έτσι ώστε να μην μπορεί ο πολίτης να αρνηθεί τον εμβολιασμό του,.αλλά και να μην μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα του για αποζημίωσηαπέναντι σε κατασκευάστριες εταιρίες και .απειλείται με αναγκαστικό εγκλεισμό του σε "στρατόπεδα συγκεντρώσεων"...αντιμετωπίζουν πρώτοι τον κίνδυνο πραγματικής πανδημίας και απειλής των συνταγματικών ελευθεριών τους... αλλά και οι υπόλοιπες χώρες ακολουθούμε...Σίγουρα δεν μπορώ μέσα σε λίγες γραμμές να εκθέσω όλη την εικόνα, όμως σαςδίνω κάποια βασικά στοιχεία, ώστε να ενημερωθείτε και να ερευνήσετε και οιίδιοι, ώστε να δούμε στη συνέχεια πως μπορούμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο πουαπειλεί όλους μας με την μορφή εμβολίων...Η δικογραφία όπως σχηματίστηκε και υιοθετείται με μικροαλλαγές από χώρα σεχώρα -στην αγγλική-.BIOTERRORISM EVIDENCE.CRIMINAL CHARGES.Injunction Mass Vaccinations.docxBilderberg, εμβόλια και "γρίπη των χοίρων"Σύμφωνα με την "ημερησία" η Ελλάδα έχει παραγγείλει.2.000.000 εμβόλια από την εταιρεία Glaxo. Η παραλαβή τους θαξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.
.3.000.000 εμβόλια από την εταιρεία Novartis. Η παραλαβή των 2.000.000δόσεων θα γίνει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσουν στις αρχέςΙανουαρίου ακόμη 1.000.000 δόσεις.
.3.000.000 εμβόλια από την εταιρεία Sanofi Pasteur. Η παραλαβή θαξεκινήσει 15 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί αρχές Ιανουαρίου.
Το θέμα είναι πως αυτές οι εταιρίες είναι συγκατηγορούμενες σε αγωγές καιμηνύσεις που τρέχουν κατά αυτών και κατά της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας(Παγκόσμιο Κίνημα ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό! ) σε διάφορες χώρεςμε την κατηγορία συνωμοσίας για γενοκτονία (Διεθνής "συμμορία" σχεδιάζειμαζική γενοκτονία )Το θέμα είναι πως τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας διατρέχουμε τον ίδιοκίνδυνο σε περίπτωση έναρξης του προγράμματος μαζικών εμβολιασμών τονΟκτώβρη στα σχολεία -όπως εξήγγειλε η κυβέρνηση... !Ο κόσμος πρέπει να αρνηθεί τον εμβολιασμό πάση θυσία! -γιατί αυτοί που θαεμβολιάζονται θα διασπείρουν στην πραγματικότητα τον τεχνητό ιό στιακοινότητες τους!Το 1918 η Ελλάδα είχε γλιτώσει το "μαύρο θάνατο" επειδή οι κάτοικοι δενείχαν εμβολιαστεί -περίπτωση που αποτελεί παράδειγμα σε πολλές χώρες στοεξωτερικό αυτή την περίοδο! Σήμερα όμως κινδυνεύουμε από τα εμβόλια!Στην Νέα Ζηλανδία ήδη κάνουν έρευνες σχετικά με τις εταιρίες παραγωγής τωνεμβολίων και ΔΕΝ θα παραδώσουν τους κατοίκους της χώρας τους στα νύχια τηςΠΟΥ! όπως αναφέρουν άνθρωποι εκεί που αγωνίζονται για το παγκόσμιο κίνημαενάντια στους αναγκαστικούς εμβολιασμούς!Με την ελπίδα να μετρήσει ΠΡΩΤΑ η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ουσιαστική έγνοια για τονάνθρωπο και τον ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ και να σταματήσουμε την πρόθεση εμβολιασμών!
Για το σκοπό αυτό πρέπει να ακυρωθούν οι άδειες λειτουργίας των παραπάνωεταιριών στη χώρα και να ξεκινήσουν δικαστικοί αγώνες και έρευνες τηςαστυνομίας και στην ΕΛΛΑΔΑ _Παρακαλώ ενημερώστε όσους συνεργάτες και φίλους σας μπορείτεΤΩΡΑ και όχι όταν θα κυριαρχεί ΠΑΝΙΚΟΣ... γιατί τότε ΔΕΝ θα ακούει κανείς!Με εκτίμησηΒίκυ Χρυσού

Συνέχεια...

Έκανε δώρο στον… Τούντα!



Την ημέρα της γιορτής της διάλεξε η κ. Σοφία Λεπίδα να ανακοινώσει τη νέα στάση της, στην αυτοδιοικητική της διαδρομή.

Παπαδιονυσίου ,
Τούντας, Ανεξάρτητη, Τούντας
και τώρα … Τσίρος!!!

Στην ευρύχωρη βεράντα της, στο ρετιρέ της Αγίας Ειρήνης, και με την παρουσία του κ. Ψωμιάδη, ναι του γνωστού Ζορό, θα δεχτεί ευχές και συχαρίκια…

Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο πρώτος που θα τρέξει να την συγχαρεί θα είναι ο … Θόδωρος.

Συνέχεια...

Το μέτρο της “απόσυρσης” να επεκταθεί…

… και στα “πολιτικά ... σαραβαλάκια...

Τα κριτήρια δεν πρέπει να είναι μόνο ηλικιακά.

Τα πιο ρυπογόνα από αυτά είναι μερικοί turbo κλώνοι της παλαιοκομματικής ηθικής και νοοτροπίας…

Συμπληρώστε τον κατάλογο των «πολιτικών» και δικαιολογείστε τους λόγους που κατά τη γνώμη σας πρέπει να “αποσυρθούν”.

Συνέχεια...

Η Αριστερά σήμερα, αύριο


Ας ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι οι όποιες σκέψεις διατυπώνονται εδώ δεν αφορούν μιαν εθνική Αριστερά· αφορούν την ευρωπαϊκή Αριστερά, αν είναι θεμιτός ένας τέτοιος όρος.

Ουσιαστικά, οι σκέψεις αυτές παρακολουθούν την πορεία της Αριστεράς από πολλά χρόνια στην καθίζησή της έως το σημερινό κατάντημά της- την περίπου εξαφάνισή της. Ας διευκρινίσω πρώτα όμως τι περιλαμβάνω σε αυτό που λέω Αριστερά· γιατί και οι όροι έχουν την ιστορικότητά τους- την ιστορία τους. Αριστερά ονομάζω, στο κομματικό- πολιτικό επίπεδο, ό,τι ονομάζουν έτσι στην Ευρώπη: από τα σοσιαλιστικά κόμματα και πέρα, μαζί με αυτά.

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, δυτικές όπως λέμε, η διάκριση είναι Αριστερά- Δεξιά. Ας μου επιτραπεί να το πω με δικά μου λόγια: Αριστερά είναι ό,τι δεν είναι εναντίον της κοινωνίας, ό,τι έχει στραμμένο το βλέμμα σ΄ αυτήν, στους ανθρώπους· ό,τι καταστρώνει το πολιτικό πρόγραμμά του σύμφωνα με τα αιτήματα της κοινωνίας σε κάθε ιστορική στιγμή· αυτό το τελευταίο, το «σε κάθε ιστορική στιγμή», να το προσέξουμε - έχει μεγάλο πολιτικοϊδεολογικό βάρος. Είναι, λοιπόν, πολλά χρόνια τώρα που αυτό το οποίο ονόμασα Αριστερά έχει όλο και μικρότερη απήχηση στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, που εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους- όχι μόνον με την ψήφο· μετά την κατάρρευση των σοσιαλιστικών καθεστώτων στην Ευρώπη.

Με την πτώση του Τείχους, του συμβόλου τής αναίμακτης- γιατί δεν το λέμε;- κατάρρευσης των κοινωνικοπολιτικών συστημάτων αυτού που συλλήβδην ονομάσαμε «υπαρκτός σοσιαλισμός», τα γνωστά και σε αυτόν τον τομέα παπαγαλάκια αστραπιαία μίλησαν για τον «θάνατο του Μαρξ»!

Τα παπαγαλάκια είχαν πείσει ακόμη και αριστερούς ότι γι΄ αυτό πρόκειται- πόσοι μαρξιστές είχαν τότε πει ότι αυτά τα συστήματα μόνο με τη διδασκαλία του Μαρξ δεν είχαν σχέση; Ποιος είχε τολμήσει να πει ότι δεν επρόκειτο για κοινοκτημοσύνες και κοινωνικοποιήσεις, αλλά για άγριο γραφειοκρατικό κρατικό καπιταλισμό; για ό,τι δηλαδή ήταν αντίθετο με αυτά που ζητούσε ο Μαρξ; Στο σημείο αυτό, λοιπόν, άρχισαν να ανθούν οι διάφορες, μαρξικές τάχα μου, αποδομήσεις, οι διάφοροι μεταμοντερνισμοί και τα παρόμοια. Την ώρα που η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής επανάστασης άρχιζε να δημιουργεί εντελώς διαφορετικές κοινωνικές σχέσεις, μια διαφορετική κοινωνία. Πιστεύω ότι εκεί ακριβώς, σε εκείνην την ιστορική ανατροπή, τα απομεινάρια από ό,τι θα μπορούσε να λέγεται κομμουνιστικό, αριστερό, έχασαν τον μπούσουλα: στην παραζάλη του ό,τι από τα παλαιά συστήματα δεν πέρασε αυτομάτως στην απέναντι όχθη, δηλαδή το μικρότερο κομμάτι, στην προσπάθειά του να ανασυγκροτήσει έναν αριστερό λόγο- να μην παραδοθεί πλήρως- έχασε τα βήματα της Ιστορίας· αυτή έτρεξε πολύ πιο γρήγορα.
Έτσι άρχισε η καθίζηση· οι όποιες προσπάθειες ανανέωσης, προσαρμογής, διαμόρφωσης ενός σύγχρονου αριστερού λόγου επιχειρήθηκαν με παλαιά υλικά και αναμείχθηκαν στη δίνη των κοινοβουλευτικών προοπτικών προτού μορφοποιηθούν. Και, δυστυχώς, χωρίς να συναντηθούν με την κοινωνία- η κοινωνία δεν μπορούσε να περιμένει άλλο.

Για να παρακολουθούμε τώρα τις ευρωπαϊκές κοινωνίες με τη δημοκρατική- επαναστατική παράδοση που όλοι ξέρουμε να τις διαχειρίζονται- και να τις μεταχειρίζεται- οι μπερλουσκόνηδες, οι σαρκοζήδες και οι μπαρόζοι- ή μήπως και οι «βλαστοί»; Όλοι μιλούν για συντηρητικοποίηση της κοινωνίας. Σύμφωνοι! Πότε θα ψάξουμε πώς έγινε αυτή; Πότε θα ερευνήσουμε και θα μελετήσουμε το γιατί; Κι αν βρούμε ότι η απουσία της Αριστεράς είναι η μία τουλάχιστον από τις κύριες αιτίες;
Η Αριστερά δεν μπορεί να είναι Αριστερά αν το βλέμμα της δεν ξεκινάει από την κοινωνία και δεν μένει καρφωμένο εκεί· αν δε γνωρίζει με ποια κοινωνία έχει να κάνει και δεν έχει πρόγραμμα που να προωθεί την ανάπτυξή της· αν δεν έχει συλλάβει την ταχύτητα της Ιστορίας σήμερα. Χρειάζεται νέα Αριστερά· και το νέο δεν χτίζεται ποτέ στέρεα με παλαιά υλικά.
Ίσως μερικοί σκεφτούν ότι μιλώ για τη δική μας Αριστερά και αυτά που συμβαίνουν με Συνασπισμό- ΣΥΡΙΖΑ· όχι. Μπορεί να είναι αφορμή· γιατί αυτά που γίνονται στη δική μας Αριστερά, η σύγκρουση, μακάρι να γίνονταν συχνότερα και σκληρότερα· αρκεί η βάση τους να ήταν ιδεολογική - ο ίδιος βλέπω και ολίγη τέτοια στο βάθος.


Βασίλης Κρεμμυδάς, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΤΑ ΝΕΑ, 15 Σεπτεμβρίου.

Συνέχεια...

Η Στάση του Νίκα

Υπήρξε η χειρότερη περίοδος βίας και αναρχίας που γνώρισε η Κωνσταντινούπολη με τη μισή πόλη να έχει καεί ή καταστραφεί.

Η Ρωμαϊκή και η Βυζαντινή αυτοκρατορία είχαν αναπτύξει οργανώσεις φιλάθλων, ειδικά για τις αρματοδρομίες, μία δημοφιλή ενασχόληση για τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα.

Αυτοί ήταν οι Βένετοι (Γαλάζιοι), οι Κόκκινοι (Ρούσσοι), οι Πράσινοι και οι Λευκοί, αν και κατά τη Βυζαντινή περίοδο οι μόνες ομάδες που εξακολουθούσαν να διαθέτουν κάποια επιρροή ήταν οι Βένετοι και οι Πράσινοι.

Οι ομάδες και οι αντίστοιχοι σύνδεσμοι ενσωμάτωναν στοιχεία συμμοριών και πολιτικών κομμάτων…!!! (Βικιπαίδεια)


Επειδή σήμερα το εορτολόγιο γράφει:

Σοφίας και των θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος, είπαμε να αναβαπτιστούμε πνευματικά και ανατρέξαμε στις πηγές…

Με λύπη διαπιστώσαμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά ως… φάρσα.
Η Στάση Τσιτουρίδη είναι εντελώς συμπτωματική…

Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες.

Συνέχεια...

ευχές...



Ο κ. Μητσοτάκης
εύχεται από καρδιάς στον ΒΑΖΕΛΟ
«καλή επιτυχία»

Συνέχεια...

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ


Σύνολο υποψηφίων: 412
Γυναικείες Υποψηφιότητες 137
Υποψήφιοι/ες για πρώτη φορά: 235

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ (πλην του ψηφοδελτίου Επικρατείας)
Βουλευτικές εκλογές 4ης Οκτωβρίου 2009
Σύνολο υποψηφίων: 412
Γυναικείες Υποψηφιότητες 137
Υποψήφιοι/ες για πρώτη φορά: 235
1. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
ΑΛΑΤΖΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Πάνου
ΓΟΝΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ του Χαραλάμπους
ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Ελευθερίου
ΡΙΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου
2. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΓΙΟΥΡΤΣΟΥ ΤΖΕΛΑΙΝΤΝ του Τζεμήλ
ΚΟΥΤΑΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Ιωάννη
ΛΑΦΤΣΗ ΕΛΕΝΗ του Αριστοτέλη
ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ του Μεμέτ
ΠΥΛΙΑ ΜΑΡΘΑ του Ιωάννη
3. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΖΕΪΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΪΝ του Χασάν
ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου
ΚΑΡΑΝΑΣΟΥ-ΜΠΑΤΖΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του Εμμανουήλ
ΚΕΧΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΒΙΤΑ) του Γεωργίου
ΜΑΛΚΟΤΣ ΧΑΣΑΝ του Χαλήλ
4. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
ΓΑΥΡΑ-ΠΟΥΛΗ ΑΜΑΛΙΑ του Παναγιώτη
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Μιλτιάδη
ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του Ιωάννη
ΤΟΜΠΑΛΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Δημητρίου
ΧΡΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αντωνίου
5. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΓΑΜΒΡΕΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Στυλιανού
ΚΑΝΑΡΑ - ΧΑΤΖΗΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ του Ιωάννη
ΚΑΡΑΤΣΙΟΥΜΠΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θεόφιλου
ΚΙΤΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Παναγιώτη
ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του Ανέστη
ΤΣΑΝΑΚΑ-ΠΡΟΒΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Δημητρίου
6. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου
ΓΑΪΤΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ του Γεωργίου
ΖΟΡΚΑΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Γεωργίου
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Σπύρου
ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ (ΡΙΑ) του Παναγιώτη
ΚΕΡΣΑΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΟΣ) του Ιωάννη
ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) του Στυλιανού
ΚΥΡΓΙΑΦΙΝΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ (ΛΙΝΑ) του Βρασίδα
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σταύρου
ΛΙΟΣΑΤΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ (ΑΛΕΞΗΣ) του Σπυρίδωνος
ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Κωνσταντίνου
ΜΠΙΜΠΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου
ΞΗΡΟΤΥΡΗ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ ΑΣΗΜΙΝΑ (ΜΙΝΑ) του Γεωργίου
ΠΑΠΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Μιχαήλ
ΠΕΡΚΑ ΘΕΟΠΙΣΤΗ (ΠΕΤΗ) του Χαραλάμπους
ΠΛΩΜΑΡΙΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΗΣ) του Αθανασίου
ΠΟΥΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ του Κωνσταντίνου
ΣΑΜΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιακώβου
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Δημητρίου
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Ιωάννη
7. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) του
ΑΜΠΑΤΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του
ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του
ΓΚΙΒΙΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του
ΚΟΜΨΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΙΤΗ) του
ΠΛΙΑΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του
ΠΟΛΑΤΣΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του
ΡΩΣΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ του
8. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
ΒΕΛΛΙΚΗΣ ΦΙΝΤΙΑΣ του Στεργίου
ΓΑΛΙΑΝΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ του Θωμά
ΔΑΓΚΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ του Αποστόλου
ΚΑΤΣΑΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ του Κωνσταντίνου
ΜΠΑΡΤΖΑΣ ΜΙΧΑΗΛ του Αλκιβιάδη
ΠΑΛΑΣΚΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του Φωτίου
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ του Θεόφιλου
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ του Γεωργίου
ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ του Αποστόλου
9. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΓΕΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χριστόδουλου
ΓΛΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Στυλιανού
ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ (ΑΡΗΣ) του Θεοδώρου
ΙΓΓΛΕΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Θεόδωρου
ΜΑΛΑΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΙΚΗ) του Ιωάννη
10. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΑ) του Αντωνίου
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΙΩΣΗΦ (ΓΙΟΣΚΑΣ) του Παναγιώτη
ΣΠΙΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Πλούταρχου
ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Θεοδώρου
11. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛHΣ
ΝΙΚΑΚΗ-ΒΑΜΒΑΚΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Κωνσταντίνου
ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αλεξάνδρου
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ (ΝΑΚΗΣ) του Χαράλαμπου
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ιωάννη
ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Νικολάου
ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του Νικολάου
12. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΓΙΑΛΑΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Αναστασίου
ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΞΑΝΘΙΠΠΗ του Πέτρου
ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Γεωργίου
ΜΟΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χαράλαμπου
ΧΑΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παναγιώτη
13. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΑΡΙΣΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΡΟΥΛΑ) του Χρήστου
ΖΑΝΝΑΣ ΖΗΣΗΣ του Γρηγορίου
ΝΤΑΓΛΙΟΥΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Αθανασίου
ΠΟΥΖΟΥΚΛΙΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ του Αλεξάνδρου
ΣΑΠΟΥΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ευαγγέλου
ΦΩΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αργυρίου
14. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ - ΠΟΥΠΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Μιχαήλ
ΣΕΛΤΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Ιωάννη
ΣΠΥΡΤΟΥ ΑΝΝΑ του Δημητρίου
ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Μιχαήλ
15. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΒΗΤΑ ΕΦΗ του Γεωργίου
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΦΑΝΗ του Δημητρίου
ΖΑΓΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου
ΚΑΤΣΙΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του
ΜΗΤΛΙΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη
ΜΟΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αθανασίου
ΤΣΙΚΑΡΔΑΝΗ ΔΩΡΑ του Αλεξάνδρου
16. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΚΑΒΕΛΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ του Παναγιώτη
ΛΟΥΖΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Γεωργίου
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ του Ιωάννη
ΠΕΡΙΕΚΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Σταύρου
17. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΜΟΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ευαγγέλου
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθανασίου
ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΛΟΥΚΙΑ του Σάββα
18. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΚΑΣΤΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του Αποστόλου
ΛΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου
ΜΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου
ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρήστου
ΣΙΒΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Ανδρόνικου
ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου
ΦΙΛΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του Αχχιλέως
19. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ
ΚΙΤΣΑΝΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΤΣΑ του Δημητρίου
ΝΑΤΣΙΚΑ ΑΓΛΑΪΑ του Λάμπρου
ΠΑΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΠΕΣΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Δημητρίου
ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Δημητρίου
20. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΝΤΑΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Ευαγγέλου
ΠΑΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του
ΤΣΑΚΙΡΗ ΠΟΠΗ του
21. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Σωτηρίου
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αναστασίου
ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Αθανασίου
ΤΣΑΜΠΟΔΗΜΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ του Βασιλείου
22. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΙΑΧΑ ΕΛΕΝΗ του Νικηφόρου
ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Παναγιώτη
ΔΙΩΤΗ ΗΡΩ του Μαρίνου
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Ταξιάρχη
ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου
ΚΟΥΤΣΟΚΕΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Οδυσσέα
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ του Χρήστου
ΣΑΚΚΑ ΙΛΕΑΝΝΑ (ΛΙΑΝΑ) του Κωνσταντίνου
ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΑΡΕΤΗ (ΡΙΤΑ) του Αιμίλιου
ΧΙΟΝΑΡΙΔΗ - ΓΚΟΥΝΤΕΛΑ ΞΕΝΙΑ του Ανέστη
23. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ - ΧΟΡΔΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ συζ. Βασιλείου
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αντωνίου
ΒΕΔΟΥΡΑ ΙΩΑΝΝΑ του Σπυρίδωνος
ΚΑΝΕΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου
ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Αποστόλου
ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Στέργιου
ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ομήρου
24. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΓΑΤΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Ευθυμίου
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Γεωργίου
ΜΟΥΡΓΕΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Νικολάου
ΣΙΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χαράλαμπου
ΤΣΙΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου
ΧΟΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αποστόλου
25. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΪΟΣ του Χρήστου
ΚΑΝΔΗΛΑΣ ΗΛΙΑΣ του Δημητρίου
ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του
ΚΟΥΣΙΑΝΤΖΑ ΜΑΓΔΑ του
ΚΡΥΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Βασιλείου
ΜΟΥΛΙΑΚΟΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ του Θεμιστοκλή
ΤΣΙΑΜΑΝΤΑΣ ΗΛΙΑΣ του Χρήστου
26. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΔΗΜΟΚΩΣΤΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Ιωάννη
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Κωνσταντίνου
ΡΑΙΔΕΣΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Σάββα
ΤΣΙΡΙΔΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ (ΛΙΑΝΑ) του Νικολάου
ΤΣΟΥΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Παναγιώτη
27. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Λάμπρου
ΦΑΤΟΥΡΟΥ - ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ συζ. Ανδρέα
28. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΑΡΑΒΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ του Κωνσταντίνου
ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του Ιάσωνα
ΤΑΦΛΑΜΠΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Παναγή
29. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΚΑΛΟΓΕΡΑ ΕΥΓΕΝΙΑ του Στέργιου
ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Γεωργίου
ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ-ΣΤΑΥΡΟΣ του Νικολάου
30. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΓΚΑΣΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ του Αντωνίου
ΔΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αντωνίου
ΔΡΟΓΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου
ΖΑΡΕΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Αθανασίου
ΚΟΛΟΒΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Ιωάννη
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του Αριστοτέλη
ΜΠΕΝΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θεοδοσίου
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ του Παναγιώτη
ΣΑΛΟΥΡΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ του Γεωργίου
ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Νικολάου
31. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
ΖΑΡΚΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΗ του Αναστασίου
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Ανδρέα
ΚΑΝΤΖΑΡΗ ΖΑΦΕΙΡΩ του Χρήστου
ΚΑΦΡΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αθανασίου
ΚΟΓΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του
ΚΡΙΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του
ΛΑΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του
ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Νικολάου
ΛΙΟΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του
ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του
ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σπυρίδωνα
32. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Λεωνίδα
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αντωνίου
ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη
ΜΑΝΔΑΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Γεωργίου
ΜΠΙΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Θωμά
ΧΑΛΙΔΙΑ ΖΩΗ του
33. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΓΡΕΒΕΝΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Θωμά
ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χαραλάμπους
ΘΕΟΧΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Σπυρίδωνος
ΚΩΤΣΙΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου
ΛΕΒΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Κωνσταντίνου
ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Νικολάου
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου
34. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΖΑΒΟΥ-ΜΠΟΜΠΑ ΕΥΘΥΜΙΑ του Ιωάννη
ΚΟΣΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Δημητρίου
ΛΥΚΟΚΑΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου
35. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ του Αριστείδη
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου
ΤΣΙΑΜΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Κωνσταντίνου
36. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αλεξάνδρου
ΑΛΕΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Αριστοτέλη.
ΔΕΛΒΕΝΑΚΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννη
ΘΗΒΑΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου
ΚΥΡΙΑΚΟΥ - ΜΙΧΟΛΟΥ ΑΝΝΑ του Ιωάννη
ΣΠΑΝΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Κωνσταντίνου
37. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Δημητρίου
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου
ΛΙΒΑΝΙΟΥ ΖΩΗ του Ευαγγέλου
ΜΑΡΙΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Ιωάννη
ΜΟΚΚΑ ΕΙΡΗΝΗ του Ιωάννη
ΤΗΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Θεοδώρου
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου
38. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αναστασίου
ΑΞΕΛΟΣ ΡΗΓΑΣ του Νικολάου
ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου
ΘΕΟΔΟΣΗ ΑΥΓΟΥΛΑ (ΑΥΓΗ) του Στυλιανού
ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Λεωνίδα
ΚΑΤΣΟΡΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αθανασίου
ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ - ΗΛΙΑΣ του Χρήστου
ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ (ΕΡΜΙΝΑ) του Πολύκαρπου
ΚΥΣΚΗΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Αντωνίου
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Λουκά
ΜΠΑΡΛΙΑΚΟΥ ΒΙΟΛΕΤΤΑ του Παναγιώτη
ΜΠΟΛΑΡΗ ΜΑΡΙΑ του Βασιλείου
ΜΠΟΥΖΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Χριστόφορου
ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ ΕΛΕΝΗ του Σταύρου
ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του Χαρίλαου
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Μόσχου
ΤΟΣΟΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Θεόφιλου
ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του Παύλου
ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ του Κωνσταντίνου
ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χαράλαμπου
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Ζαχαρία
39. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Β' ΑΘΗΝΩΝ
ΑΔΑΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Θεοδώρου
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του Χρήστου
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του Ευσταθίου
ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ του Βασιλείου
ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΟΛΓΑ - ΝΑΝΤΙΑ του Γεωργίου
ΒΑΜΒΟΥΡΕΛΛΗ ΜΑΡΙΑ του Παναγιώτη
ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου
ΒΩΒΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ (ΣΙΣΣΥ) του Ιωάννου
ΔΟΥΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ (ΡΕΝΑ) του Αθανασίου
ΗΣΥΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ του Νικολάου
ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Ευθυμίου
ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Ιωάννου
ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Ιωάννου
ΚΑΡΙΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Αντωνίου
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΧΑΡΟΥΛΑ (ΧΑΡΑ) του Φωτίου
ΚΟΛΙΔΑΣ - ΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου
ΚΟΣΥΦΟΛΟΓΛΟΥ ΑΛΙΚΗ του Κωνσταντίνου
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ - ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ του Ευαγγέλου
ΚΟΥΚΑ ΜΑΡΙΝΑ του Ιωάννου
ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Χρήστου
ΜΕΔΟΥΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Σωτηρίου
ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ (ΑΚΗΣ) του Γεωργίου
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Περικλή
ΜΠΑΡΤΣΩΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Περικλή
ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου
ΜΠΟΥΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ελευθερίου
ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ του Αθανασίου
ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Νεόφυτου
ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χριστόδουλου
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ (ΣΟΦΗ) του Νικολάου
ΠΟΛΙΤΟΥ ΣΤΕΛΛΑ (ΝΑΝΗ) του Χρήστου
ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (ΓΡΗΓΟΡΗΣ) του Αναστασίου
ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννου
ΣΦΕΤΣΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΔΑΦΝΗ του Ευστρατίου
ΤΑΣΤΑΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Παναγιώτη
ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αθανασίου
ΤΖΩΤΖΗ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ του Ιωάννου
ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αγησιλάου
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ του Στέφανου
ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου
ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Σοφοκλή
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κίμωνα
ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Νικολάου
ΨΥΚΑΚΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ του Γεωργίου
40. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α' ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΑΓΟΣ) του Ευγένιου
ΔΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Παναγιώτη
ΛΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Μιχαήλ
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Βασιλείου
ΜΑΓΕΙΡΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΕΛΕΝΑ) του Εμμανουήλ
ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ελευθέριου
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ του Παναγιώτη
ΦΡΑΓΚΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ (ΛΙΑ) του Γεωργίου
41. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου
ΒΑΛΣΑΜΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Νικολάου
ΒΑΜΒΑΚΑ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ) του Νικολάου
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ) του Ελευθερίου
ΚΑΡΝΕΣΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Ευάγγελου
ΚΑΨΕΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χριστόφορου
ΚΥΛΑΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΙΤΗ) του Κυριακούλη
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου
ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παναγιώτη
ΤΟΥΛΟΥΜΗ - ΚΟΥΤΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ) του Δημητρίου
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΟΥΛΑ) του Ιωάννη
42. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΚΡΙΒΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Σωκράτη
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ του Χρήστου
ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Καλλέργη
ΘΕΟΧΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΙΤΗ) του Γεωργίου
ΚΕΡΑΜΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αποστόλου
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Σωτηρίου
ΝΙΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Παναγιώτη
ΠΑΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Σπυρίδωνα - Αριστοτέλη
ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Βασιλείου
ΠΡΙΦΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΡΟΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου
ΣΠΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χαράλαμπου
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του Κωνσταντίνου
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ του Δημητρίου
ΤΟΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου
43. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΑΔΡΑΚΤΑΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του Παναγιώτη
ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ (ΒΙΚΥ) του Δημητρίου
ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του Σπυρίδωνα
ΚΩΛΕΤΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Αντωνίου
ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Χρήστου
ΨΗΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Νικολάου
44. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου
ΑΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου
ΓΡΑΤΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Σταύρου
ΚΑΡΑΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ του Στέφανου
ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου
45. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χαραλάμπους
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Παναγιώτη
ΚΩΛΕΤΗ ΤΟΥΛΑ του Νικολάου
ΜΑΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Χρήστου
ΣΤΑΪΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημητρίου
46. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΓΚΟΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ του
ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Νικολάου
ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΙΝΟΣ του
ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΧΑΛΒΑΤΣΙΩΤΗΣ ΤΑΚΗΣ του
ΨΑΡΕΑ ΕΛΕΝΗ του
47. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΓΕΡΑΡΔΗ-ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (ΛΙΝΑ) συζ Δημητρίου
ΓΚΟΥΒΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου
ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ - ΜΠΑΣΚΟΥΡΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΑΒΑ) του
ΠΑΥΛΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του
ΦΡΑΓΚΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ του Κωνσταντίνου
48. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του
ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου
ΠΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του
ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του
49. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ NOMOY XIOY
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ) του Κωνσταντίνου
ΙΩΑΝΝΟΥ-ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΜΑΡΙΚΑ του Ιωάννη
ΚΑΒΥΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Στυλιανού
ΤΣΑΡΤΣΑΛΗ - ΚΑΛΟΓΕΡΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ (ΤΟΥΛΑ) συζ. Κωνσταντίνου
50. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (ΧΡΗΣΤΟΣ) του Δημητρίου
ΚΑΡΝΑΒΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Γεωργίου
ΚΝΗΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ) του Γεωργίου
51. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΙΣΙΓΩΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Κωνσταντίνου
ΜΠΙΡΜΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΙΟΥΛΑ) του Χρήστου
ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Νικολάου
ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΝΙΚΟΣ του Ευαγγέλου
ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του Ευαγγέλου
52. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αθανασίου
ΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Θωμά
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑ του Δημητρίου
ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Επαμεινώνδα
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ηλία
ΠΟΓΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ του Γεωργίου
ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου
53. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΒΑΛΙΑ) του Νικολάου
ΒΟΥΚΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Κυριάκου
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΖΩΗ του Χαράλαμπου
ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου
ΛΥΜΠΕΡΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Εμμανουήλ
ΜΠΙΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Εμμανουήλ
54. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΑΝΤΩΝΟΥΣΑΚΗ ΟΛΓΑ του Νικολάου
ΚΑΡΟΥΖΑΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του Νικολάου
ΞΑΝΘΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Γεωργίου
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ευαγγέλου
55. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Βασιλείου
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΟΝΤΙΟΣ) του Χαριλάου
ΔΙΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Νικολάου
ΚΟΥΡΟΥΝΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Μιχαήλ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Σπυρίδωνος
ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Γεωργίου
ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του…..
ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Εμμανουήλ
ΟΥΡΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΔΗΜΟΣ) του Βασιλείου
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (ΣΥΛΛΑ) του Βασιλείου
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Γεωργίου
56. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ του Νικολάου
ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αποστόλου
ΚΑΣΤΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ του
ΛΑΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη

Συνέχεια...

Κάτω από το όριο της φτώχιας 2,1 εκατ νοικοκυριά…


… και αυτό δεν είναι τίποτα.
Από αύριο προβλέπεται νέο κύμα κακοκαιρίας
και ο “πολιτικός χειμώνας” είναι μπροστά…

Συνέχεια...

η Σύρος τίμησε τον Γιώργο Μαστορόπουλο…


…τον αρχαιολόγο απ΄ το Φιλώτι που το 1983 αποκάλυψε ότι η εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου φέρει την υπογραφή «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος ο Δείξας»

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Συνέχεια...

Σας υπενθυμίζουμε: Πρέπει όλοι να πάτε.

Έλεγχος
αναπνευστικής
λειτουργίας


Ο Δήμος Δρυμαλίας και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία καλούν όλους τους κατοίκους των χωριών μας, νυν και πρώην καπνιστές/καπνίστριες πάνω από 40 ετών για δωρεάν έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου (5 μ.μ. – 9 μ.μ.)
Χαλκί (Πολυχώρος Τέχνης)
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου (5 μ.μ. – 9 μ.μ.)
Φιλώτι (Πολιτιστικό Κέντρο)
Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου (9 π.μ. – 1 μ.μ.)

Απείρανθος (Πολιτιστικό Κέντρο)
Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου (5 μ.μ. – 9 μ.μ.)
Κόρωνος (Οικομουσείο)

Το λεωφορείο του Δήμου Δρυμαλίας θα μεταφέρει όσους επιθυμούν, από τα υπόλοιπα χωριά, να εξεταστούν.

Αντί για την Κωμιακή η εξέταση αναπνευστικής λειτουργίας θα γίνει στην Κόρωνο για να εξεταστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι σμυριδεργάτες.

Blog: Πόσοι σμυριδεργάτες υπάρχουν – όχι βέβαια στα χαρτιά- δεν ξέρουμε. Την αλλαγή του.. τόπου εξέτασης την περιμέναμε. Το λόγο δεν μπορούσαμε να μαντέψουμε.
Η βούληση του Άρχοντα του ορεινού Δουκάτου, είναι νόμος απαραβίαστος.

Όμως,
Αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει αφορμή για τους Κωμιακίτες να μην πάνε.

Ούτε για το τοπικό συμβούλιο (αν αληθεύει το σχόλιο του φίλου με την επίκτητη κακιούλα..) να σηκώσει παντιέρα.

Ας αφήσει λίγο τα λάβαρα να ξαποστάσουν. Τόσοι αγώνες και θυσίες για τα προβλήματα της Κωμιακής, χρειάζεται μια ανάσα…

Στο κάτω – κάτω και η Δόξα, λίγο καιρό … ξαποσταίνει

Συνέχεια...

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Τότε που οι Σύλλογοι προωθούσαν προβλήματα για επίλυση



Σε αντίθεση με τις σημερινές πραχτικές των Συλλόγων ,που εξαντλούνται σε ένα χορό, κάποτε είχαν σαν προτεραιότητα την προώθηση προβλημάτων.

Για του λόγου το αληθές δημοσιοποιούμε έγγραφο του Συλλόγου Κορωνίδας το 1965 που επιβεβαιώνει την ανεπάρκεια της δράσης τους σήμερα.
Ιδιαίτερα σήμερα παραμονές των εκλογών, που έπρεπε να βομβαρδιστούν τα κόμματα από τους Συλλόγους με τα τοπικά και γενικά προβλήματά τους, καταγράφεται έντονα η απουσία τους.






Συνέχεια...

οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ



από το kykladespress.gr

Για όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

Συνέχεια...

Ανεργία και θάνατος

Για να μη ξεχνάμε ότι κάτω από την κρούστα των κομμάτων και των προσώπων, η κοινωνία κινείται και αγωνίζεται, παλεύει και προσπαθεί να εκφράσει τους καημούς και τις αγωνίες της. Διαβάστε τις παρακάτω παρατηρήσεις:


Κανείς δεν μιλάει για την ανεργία. Κανένας δεν μίλησε για τους δύο εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στην Κηφισιά. Διακόσια θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα συνέβησαν στην Ελλάδα από την αρχή του χρόνου. Στη Γαλλία δεν σκοτώνονται αυτοκτονούν.


Μία 32χρονη Γαλλίδα αυτοκτόνησε πέφτοντας από τα παράθυρα των γραφείων της France Telecom. Είναι το 23ο θύμα «του τρόμου» που επικρατεί στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με τους εργαζόμενους. Σε προσωπικούς λόγους αποδίδουν τις ενέργειες τα «γκόλντεν μπόις», ενώ χαρακτηρίζουν «στατιστικά συνήθεις» τις αυτοκτονίες! Η ανεργία πλήττει ψυχολογικά «τους εύθραυστους εργαζόμενους» λέει και η ανταποκρίτρια της… ΝΕΤ.

Κι εσύ μένεις ενεός. Ύστερα οργίζεσαι και θέλεις να πετάξεις την τηλεόραση από το παράθυρο. Ναι, η ευρωζώνη εξήλθε από την ύφεση, λέει και ο Αλμούνια μετά τον Ντομινίκ Στρος-Καν, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι εξακολουθούν να πετιούνται στο δρόμο. Κάποιοι αυτοκτονούν. Άλλοι γίνονται κλέφτες. Μερικοί φτιάχνουν μολότοφ.

Αλλά τι είναι ο εργαζόμενος σήμερα; Πως τοποθετείται και πως αναγνωρίζεται ως υποκείμενο; Και ποια τα δικαιώματά του; Ο άνθρωπος τοποθετείται στην αστική κοινωνία, αναγνωρίζεται εντός της και αναπτύσσει τις σχέσεις του μέσα σ’ αυτή, λειτουργώντας ως «καθολικό εμπόρευμα», δηλαδή ως εργαζόμενος.


Είναι, συνεπώς, κανείς ό,τι «πουλάει» συνολικά, ό,τι «παράγει και συσσωρεύει» υλικά(χρήμα), ό,τι αγοράζει (σημεία και σύμβολα μέσω των οποίων μιλάει και επικοινωνεί εντός της κοινωνίας), ό,τι καταναλώνει(οφείλει να καταναλώνει συνεχώς και καταναγκαστικά, σημαίνοντας έτσι την επιτυχία του).


Η απόλυση, η ανεργία σημαίνει απώλεια ταυτότητας. Αλλά και οι «ελαστικές εργασιακές σχέσεις», δηλαδή η μη δέσμευση σε μία εργασία εφ’ όρου ζωής σημαίνει τη λειψή βιοαφήγηση, που αρχίζει πάντα εξ αρχής, και που θα αντιστοιχηθεί από τη «μη δέσμευση» στο επίπεδο των διαπροσωπικών σχέσεων.


Ο ανταγωνισμός στην εργασία σε συνδυασμό με το φόβο της απόλυσης και της ανεργίας καταργεί κάθε έννοια συναδελφικής αλληλεγγύης και καθιστά τους πάντες δύσπιστους έναντι όλων. Οι συναισθηματικοί δεσμοί δεν υφίστανται και η κοινωνική εκτίμηση-αναγνώριση είναι συνεχώς υπό αίρεση.

Αυτό δημιουργεί μία τεράστια κόπωση, ένα τρομερό κενό καθώς η προσωπικότητα του εργαζόμενου τελεί συνεχώς υπό αίρεση. Γι’ αυτό η δαμόκλεια σπάθη της απόλυσης εισπράττεται ως ριζική ματαίωση και είναι συνυφασμένη με την έλλειψη επικοινωνίας, με τον αποκλεισμό από την αγορά εκείνων των σημείων/συμβόλων που μας καθιστούν αναγνωρίσιμους/ορατούς στο βλέμμα των άλλων, ή του μεγάλου Άλλου.

Η εργοδοσία μας τρομοκρατεί. Το βλέμμα των άλλων μας τρομοκρατεί. Έτσι η οικονομική οργάνωση της καταναλωτικής κοινωνίας αντιστοιχεί σε μία «νέα ψυχική οικονομία», της νέκρωσης των συναισθημάτων και τη θυματοποίηση, ή την τρέλα.


Γ. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

Συνέχεια...

ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ













Ημερίδα της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου

Στη Σχοινούσα πραγματοποιήθηκε η 13η Τακτική Συνάντηση των Μελών της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου ( Ε.ΚΥ.Τ.),με συνδιοργανώτρια τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων, στο Πνευματικό Κέντρο της Σχοινούσας.


Το πρωί ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Θεοδόσης Σκαρλάτος, ο εφημέριος Σχοινούσας Ιερομόναχος π. Φιλάρετος Θηραίος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σχοινουσιωτών κ. Ακαθή Νομικού, ο Έπαρχος Νάξου κ. Βασίλης Κορρές, στον οποίο υπάγεται διοικητικά η Σχοινούσα και ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτριος Μπάιλας παραχώρησαν συνέντευξη στους Κυκλαδίτες δημοσιογράφους.

Έδωσαν στοιχεία για την επικρατούσα κατάσταση στο νησί στα θέματα υγείας, παιδείας και συγκοινωνίας, ενώ επισήμαναν τα οξυμένα και χρονίζοντα προβλήματα της Σχοινούσας, που είναι η κατασκευή του νέου λιμανιού και η ασφαλτόστρωση των κύριων χωμάτινων δρόμων, μήκους μόλις έξι χιλιομέτρων, που παρεμποδίζονται από τη Β΄ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η οποία επί δεκαετία δεν ολοκληρώνει τις σωστικές ανασκαφές στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αποπερατωθεί το λιμάνι και να υπάρχει κίνδυνος καταστροφής των ποντισμένων ογκολίθων και οι χωμάτινοι δρόμοι να καταστούν αδιάβατοι. Αποφασίσθηκε η έκδοση. Ψηφίσματος διαμαρτυρίας και συμπαράστασης.


Το απόγευμα στο εντυπωσιακό και εξοπλισμένο Πνευματικό Κέντρο, μετά τον εσπερινό στο παρακείμενο παρεκκλήσι του αγίου Φιλαρέτου, διεξήχθησαν οι εργασίες της καθιερωμένης ετήσιας Ημερίδας της Ε.ΚΥ.Τ. με θέμα: «Νησιωτικότητα: Ωφελήματα από προγράμματα της Ε.Ε. και προβλήματα υλοποίησής τους».


Μετά την προσφώνηση από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σχοινούσας κ. Θεοδόση Σκαρλάτο και τον Εφημέριο π. Φιλάρετο Θηραίο και την αντιφώνηση του Προέδρου της Ε.ΚΥ.Τ. κ. Εμμανουήλ Λιγνού, την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας κήρυξε ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάιλας.


Στη συνέχεια, οι κύριοι ομιλητές κ. και κ. Γεώργιος Πουσσαίος, Δήμαρχος Ιητών, Αγγελική Συνοδινού, Δήμαρχος Σερίφου, Θεόδωρος Μαγκανιώτης, Πρόεδρος της Κοινότητας Κιμώλου και Γεώργιος Χάλαρης, Πρόεδρος της Κοινότητας Οίας – Θηρασίας, ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους με εξαιρετική σαφήνεια και πληρότητα, ενώ παρεμβάσεις έκαμαν ο Έπαρχος Νάξου κ. Βασίλης Κορρές, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και επικεφαλής της Συν-Κυκλαδικής Πρωτοβουλίας κ. Νίκος Συρμαλένιος και ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάιλας, ενώ ο Αντινομάρχης κ. Λάζαρος Θεόφιλος συνόψισε τις επισημάνσεις και τις προτάσεις των ομιλητών.


Τις εργασίες της Ημερίδας παρακολούθησαν ο Αντινομάρχης κ. Γεώργιος Παπαμανώλης, ο Έπαρχος Κέας – Κύθνου κ. Στέφανος Λέπουρας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων ( Ο.ΝΑ.Σ.) κ. Αντώνης Χωριανόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλαδονήσων ( Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ.) κ. Πασχάλης Συρίγος, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Παριανών Συλλόγων ( Ο.ΠΑ.Σ.) κ. Γεώργιος Πούλιος, ο Κυκλαδίτης Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Εμμανουήλ Μαρμαράς, ο Ερευνητής του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και εκπρόσωπος της αντίστοιχης Ένωσης Κρητικού Τύπου κ. Παναγιώτης Καμηλάκης, πολλοί Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Κυκλαδικών Συλλόγων, που είναι συγχρόνως και εκδότες συλλογικών εντύπων και κάτοικοι της Σχοινούσας.


Οι συμμετέχοντες εντυπωσιάσθηκαν από το επιβλητικό Πνευματικό Κέντρο Σχοινούσας, δημιουργός του οποίου είναι ο Εφημέριος της Σχοινούσας Ιερομόναχος στην Ιερά Μονή Παναγίας Χοζοβιώτισσας Αρχιμ. π. Φιλάρετος Θηραίος.


Την ευθύνη οργάνωσης της εκδρομής είχε η Γενική Γραμματέας της Ε.ΚΥ.Τ. κ. Χαρίκλεια Χιόνη – Ζαμάνου, την ευθύνη των τοπικών οργανωτικών είχαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Θεοδόσης Σκαρλάτος, ο Εφημέριος π. Φιλάρετος Θηραίος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σχοινουσιωτών κ. Ακαθή Νομικού, η Γραμματέας της Κοινότητας κ. Ευαγγελία Κωβαίου και η υπάλληλος του Κ.Ε.Π. κ. Φωτεινή Βγόντζα, ενώ τη γενική εποπτεία είχε ο Αντινομάρχης Κυκλάδων και επίτιμος Πρόεδρος της Ε.ΚΥ.Τ. κ. Λάζαρος Θεόφιλος.


Tην Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν εκδρομή – επίσκεψη στην Ηρακλειά, κατά την οποία παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου Γεωργίου, στο λιμάνι, προεξάρχοντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιώτισσας και Εφημέριου Ηρακλειάς Αρχιμ. π. Σπυρίδωνα Δεναξά, συνιερουργούντος του Εφημέριου Ποταμού Αμοργού Πρεσβ. π. Γεωργίου Κωβαίου.


Ο Ηγούμενος π. Σπυρίδων στο μεστό κοινωνικού περιεχομένου κήρυγμά του μίλησε για την κοινωνικότητα και την αγάπη και πρόσφερε, μετά τη θεία λειτουργία, καφέ και αναψυκτικά σε παρακείμενο εστιατόριο.


Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Φάνης Γαβαλάς, η Γραμματέας κ. Ντιάνα Γαβαλά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηρακλειωτών κ. Άγγελος Κωβαίος υποδέχθηκαν στην προβλήτα τους Επισήμους και τους Δημοσιογράφους, τους οποίους ενημέρωσαν για τα αξιοθέατα του νησιού, την πειραματική εγκατάσταση αφαλάτωσης στη θάλασσα κ.ά.


Πολλοί κολύμπησαν στις παραλίες του νησιού, ενώ άλλοι επισκέφθηκαν το χωριό Παναγιά, όπου και γευμάτισαν, ενώ οι υπόλοιποι, μετά την περιήγησή τους, γευμάτισαν σε εστιατόριο, στο λιμάνι. Με τις καλλίτερες των εντυπώσεων για το ωραίο νησί της Ηρακλειάς οι συμμετέχοντες επέστρεψαν, δείπνησαν και διανυκτέρευσαν στη Σχοινούσα, από την οποία αναχώρησαν το πρωί της Δευτέρας, 7ης Σεπτεμβρίου.


Οι Κυκλαδίτες δημοσιογράφοι, κατά τη 13η Τακτική Συνάντηση – Ημερίδα της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στη Σχοινούσα, στις 5 Σεπτεμβρίου, και οι λοιποί παρευρεθέντες σ’ αυτή, με ομόφωνη απόφασή τους, ψηφίζουν τα ακόλουθα:


Διαδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον Πρόεδρο της Κοινότητας και στους Κατοίκους της Σχοινούσας και καλούν τον Υπουργό Πολιτισμού και την Προϊσταμένη της 2ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων να δώσουν λύση στο πρόβλημα της κατασκευής του νέου λιμανιού και της ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου, μήκους μόλις έξη χιλιομέτρων, τα οποία παρεμποδίζονται από τη μη ολοκλήρωση, επί χρόνια, των σωστικών ανασκαφών στην περιοχή.


Οι απομονωμένοι ηρωικοί Κάτοικοι της Σχοινούσας δικαιούνται να έχουν και λιμάνι και ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

Συνέχεια...

Αυτός θα βγει πρώτος σε σταυρούς…



-Είναι πανταχού παρών

-Έχει διεισδυτικότητα σε όλες τις κοινωνικές τάξεις
-Τον “πάει “ η νεολαία

Δείτε ποιος είναι ΕΔΩ

Συνέχεια...

… καθολικά… “ορθόδοξο” το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ στις Κυκλάδες


Τελικά δεν συμπεριλήφθηκε καθολικός υποψήφιος
Από την εφημερίδα ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

για όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

Συνέχεια...

Το θυμόμαστε μόνο όταν το έχουμε ανάγκη…

Συνέχεια...