Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Η σύγχρονη ιερά εξέταση και η κυρίαρχη γνώση


Υπάρχει εδώ και αιώνες και υλοποιείται μια παγκόσμια στρατηγική για έλεγχο των συνειδήσεων, του τρόπου σκέψης και το περιεχόμενο και ποιότητα της γνώσης κάθε ανθρώπου.
Η θεϊκή τιμωρία, η κομματική πειθαρχία και τιμωρία και ο αποκλεισμός της έρευνας από τα εκπαιδευτικά συστήματα, αποτελούν μερικά μέσα που χρησιμοποιούνται.

Ο πολίτης πρέπει να καταστεί απαθής, απονευρωμένος, υποταχτικός, αφοσιωμένος, εξαρτημένος και εκστασιασμένος απέναντι στον κάθε «συλλογικό διανοούμενο» των συστημάτων εξουσίας θρησκευτικής, κομματικής και επιστημονικής.

Και το πιο σπουδαίο, ενώ συμβαίνουν αυτά, ο πολίτης ωθείται να πιστεύει ότι του προσφέρεται απλόχερα η πληροφορία, η γνώση και η αλήθεια.

Την πρωτογενή δημιουργική δύναμη του ανθρώπου για αμφισβήτηση, αντίθεση και σύνθεση, την υποκαθιστούν με μια γενικευμένη υποταγή που συμπυκνώνεται στο «πίστευε και μη ερεύνα».

Απέναντι στην αλήθεια του δόγματος:

- Η εκκλησία σε καθηλώνει και σε επαναφέρει στην «τάξη» με τη διαδικασία της εξομολόγησης και την απειλή της θεϊκής τιμωρίας.

- Το κόμμα σε ελέγχει με τη διαδικασία της αυτοκριτικής για την τήρηση ς της κεντρικής γραμμής , σαν πρωτοποριακό επαναστατικό χρέος του μέλους.

- Συμπληρωματικά μ’ αυτά έρχεται και το εκπαιδευτικό σύστημα σ’ όλες τις βαθμίδες να σε κατευθύνει σε συγκεκριμένες γνώσεις.

Πρόκειται για την εκσυγχρονιστική πλευρά της ιερής εξέτασης που συνεχίζει με πιο αποτελεσματικούς τρόπους να σε ελέγχει και κατευθύνει.

Παρόλ’αυτά, στον φαινομενικά αμετάβλητο κόσμο, ο άνθρωπος πάντα έσπαγε τους φραγμούς των αρχόντων και ιερατείων και απελευθέρωνε γνώση, τεχνολογία και πολιτισμό.

Όχι όλοι, αλλά όσοι αναζητούν την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: