Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Το ζητούμενο δεν είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα αιολικά πάρκα αλλά ο κρατικός σχεδιασμός


Οι επενδύσεις εναλλακτικών μορφών ενέργειας, όπως τα αιολικά πάρκα, επιδοτούνται από το δημόσιο ακόμα και στην τιμή πώλησης του παραγόμενου προϊόντος.
Λογικά οι Δήμοι, για την κάλυψη των αναγκών τους, θα έπρεπε να προηγούνται έναντι των ιδιωτών στις άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Δυστυχώς δεν συμβαίνει αυτό και οι άδειες δίνονται σε ιδιώτες, για τον απλό λόγο ότι πρόκειται για τη μοναδική επένδυση που έχει μηδαμινό ρίσκο. Έχει δηλαδή εξασφαλισμένη και την πώληση του παραγόμενου προϊόντος και την τιμή πώλησης.
Γιατί λοιπόν γι αυτές τις άδειες να μην προηγούνται οι Δήμοι;
Οι Δήμοι θα φροντίσουν για το περιβάλλον και θα παράγουν ενέργεια σύμφωνα με τις ανάγκες τους και όχι όση θέλει ο ιδιώτης προκειμένου να αποκομίζει υπερκέρδη και παράλληλα να επιβαρύνει υπέρμετρα το φυσικό περιβάλλον.
Είναι φανερό πως το ζητούμενο δεν είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην αιολική ενέργεια, αλλά με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί από την Κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτά σαν αρχή…

Συνέχεια...

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Συμπληρώθηκαν 10 χρόνια Ευρώ


Όλοι γνωρίζουμε πως τα πάντα είναι πανάκριβα στην Ελλάδα. Ενώ λοιπόν ανήκουμε στις ακριβότερες χώρες του κόσμου παράλληλα οι μισθοί είναι αντιστρόφως ανάλογοι, δηλαδή σχεδόν οι κατώτεροι.
Εύκολο είναι να πει κανείς πως φταίει το Ευρώ. Η δικαιολογία αυτή αποτελεί το καλλίτερο άλλοθι για τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές, που δυστυχώς την επικαλούνται και αρκετοί προοδευτικοί σαν εύκολο λαϊκισμό.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Αν το γάλα, ο καφές, το νερό και άλλα κοστίζουν μέχρι και τρείς φορές πάνω απ όσο σε άλλες χώρες, φταίει το Ευρώ;
Αν μέσα από το Βατοπέδι, τα ομόλογα και τα άλλα σκάνδαλα εξανεμίζεται τεράστιος πλούτος από τη χώρα μας, φταίει το Ευρώ;
Αν η φοροδιαφυγή αποτελεί εθνικό σπορ με αποτέλεσμα να χάνονται τεράστια έσοδα
από το κράτος, φταίει το Ευρώ;
Αν οι κοινωνικές παροχές είναι στο υποπολλαπλάσιο απ ότι σε άλλες χώρες, φταίει το Ευρώ;
Αν η χώρα μας βρίσκεται υπό διαρκή επιτήρηση, εξ αιτίας όλων των προηγούμενων φαινομένων, με αποτέλεσμα να εφαρμόζεται μια διαρκής λιτότητα, φταίει το Ευρώ;
Φταίνε οι Κυβερνήσεις χωρίς κουβέντα. Φταίμε όμως κι εμείς γιατί καταντήσαμε άνθρωποι του καναπέ και παθητικοί θεατές, που την αδράνειά μας τη θεωρούμε πολλές φορές και εξυπνάδα. Τα παιδιά μας, με τις τελευταίες κινητοποιήσεις τους, είπαν να μας σηκώσουν από τους καναπέδες. Αραγε…;

Συνέχεια...

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες




















Συνέχεια...

ΕΥΧΕΣ

Του νέου χρόνου ζήτησα
όλ' οι καλοί μου φίλοι,
να 'ναι με το χαμόγελο
συνέχεια στα χείλη....

Ο νέος χρόνος τον παλιό
δεν πρέπει να ζηλεύει.
Η ελπίδα απ' την ανάμνηση,
ποτέ δεν κινδυνεύει...

Όσα 'ναι τα καλάσνικοφ
στα Ζωνιανά κρυμμένα,
τόσες ευχές και πιο πολλές
δεχτείτε κι από 'μενα.

Συνέχεια...

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Ενδιαφέρουσα άποψη από Ανώνυμο

Κρίθηκε πως έχει ενδιαφέρον η άποψη Ανώνυμου σχολιαστή και γι αυτό την αναρτούμε στις βασικές προβολές του ιστολόγιου.
---------------------------------
Για να κρατηθεί ψηλά ο πήχης της ποιότητας και της διαφορετικότητας, πιστεύω ότι οι αναρτήσεις πρέπει να είναι επώνυμες.Στο όνομα της ΑΓΑΠΗΣ της ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ έχουν γίνει από επιτήδειους τα μεγαλύτερα εγκλήματα…Η ανωνυμία είναι το άλλοθι των δειλών!!!Προφανώς δεν αναφέρομαι σε αναρτήσεις γενικές και ανώδυνες. Εκεί μπορεί να υπογράψει κάποιος όπως θέλει. Όταν όμως πρόκειται για πρόσωπα και καταστάσεις που μας αφορούν όλους είναι απαραίτητο ο κάθε blogger μαζί με την άποψή του να καταθέτει και το ονοματάκι του.Υπάρχει πλέον εμπειρία αλλά και στοιχειώδης πολιτική αντίληψη και γνώση. Υπάρχει και το παράδειγμα προς αποφυγήν.Υπάρχει το ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.Το ιστολόγιο που αφορά τη βορειο-ανατολική Νάξο. Πρόκειται για το καταφύγιο των … Νεφελίμ και των Ελοχίμ… Πρόκειται για το άντρο των όψιμων και αυτόκλητων κουκουλοσωτήρων… ένθεν και ένθεν… Και είναι το λιγότερο υποκριτικό να «μάχονται» για τις πληγές που θα δημιουργήσουν στο Μαυρομάρι οι ανεμογεννήτριες και από την άλλη να ρίχνουν αλάτι στις πληγές που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι με την αντικοινωνική και ύποπτη συμπεριφορά τους σε μια μικρή και αδύναμη να αντισταθεί στα συμπλέγματά τους κοινωνία.Πιστεύω ότι είναι ευθύνη του διαχειριστή να κρατηθεί ο πήχης ψηλά και επειδή είναι αρχή και δεν ξέρω με ποιους έχω να κάνω θα παραμείνω για πρώτη και τελευταία φορά … ανώνυμος .
-----------------
Σχόλιο δικό μας.
-----------------
Πραγματικά τα blogs αν λειτουργούν ως υβριστικός χώρος αναιρούν στην πράξη το ρόλο που μπορούν να παίξουν στην ενημέρωση και τη γνώση. Υποψιάζομαι ποιους εννοείς και δεν καταλαβαίνω γιατί αφήνουν να διαμορφώνεται ένα κλίμα που τελικά απαξιώνει τα σπουδαία στρατηγικά προβλήματα του νησιού που οι ίδιοι σωστά αναδεικνύουν και δυναμικά προβάλουν.

Συνέχεια...

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Πρόσκληση

Είναι γνωστό πως στα διάφορα έντυπα της Νάξου γράφουν αρκετοί συμπατριώτες οι οποίοι γνωρίζουν και τα προβλήματα του νησιού και ευρύτερες ικανότητες διαθέτουν. Υπάρχουν ακόμα και άλλοι που ασχολούνται με την ιστορία, τις τέχνες, τον πολιτισμό και τις επιστήμες. Σ όλους αυτούς και σε κάθε νέο η πρόσκλησή μας είναι διαρκής.
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα ασφυκτικά όρια των εντύπων και των Συλλόγων, συνήθως μέσα από σκοπιμότητες και μικροπολιτικές, ορθώνουν εμπόδια στην ελεύθερη έκφραση.
Εμείς δηλώνουμε πως θα κρατήσουμε ψηλά τον πήχη και της ποιότητας και της διαφορετικότητας και στόχος μας είναι, χωρίς να είναι απαραίτητο, να υπάρχουν επώνυμες αναρτήσεις. Πρέπει να διευκρινίσουμε, για όσους δεν το γνωρίζουν, πως και τα ηλεκτρονικά προφίλ έχουν όνομα.

Συνέχεια...

Από την περιοδική Εφημερίδα.. στο Διαδίκτυο

Το διαδίκτυο δεν είναι απλά μια εξελιγμένη τεχνολογία. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ατομικά και δημοκρατικά όπλα του ανθρώπου στη λήψη και αποστολή πληροφοριών. Η συμμετοχή και η γνώση αποτελούν τα μεγαλύτερα ποιοτικά στοιχεία της δημοκρατίας. Αποδυναμώνει το οπλοστάσιο των κάθε μορφής εξουσιών που είναι η επιβολή της κυρίαρχης γνώσης και έτσι απελευθερώνεται η σκέψη για να καταστεί ο άνθρωπος από αντικείμενο και υποτακτικός δέκτης σε πρωταγωνιστή και δημιουργό.
Τα παραδοσιακά τοπικά έντυπα σαν μέσα ενημέρωσης είναι πλέον τόσο ξεπερασμένα που ουσιαστικά θυμίζουν την εποχή του <Ιάννη και του Έργη> της εφημερίδας ΚΟΡΩΝΙΔΑ και δεν εννοούμε την αξία της στήλης αλλά το πρωτόγονο της επικοινωνίας και το γνωστικό τους πεδίο.
Ο λόγος είναι ότι απευθύνονται μόνο σε συνδρομητές, υστερούν χρονικά στην ενημέρωση, γράφονται από λίγους και με συγκεκριμένους στόχους, οι συνδρομητές είναι παθητικοί δέκτες περιορισμένων πληροφοριών και τέλος έχουν τεράστιο κόστος.
Δημιουργήσαμε λοιπόν αυτόν τον ελεύθερο χώρο για να συμμετέχει και να προβάλει ο καθ ένας κάθε σκέψη του και πληροφορία.

Συνέχεια...