Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΒΙΟΚΑ-ΤΙ μυρίζει άσχημα στα ορεινά….


Κύριε Δήμαρχε Δρυμαλίας,
νοιώθουμε ένοχοι για την ανοχή μας…

200.000 ευρώ για μελέτες που όμως έχουν …
προμελετηθεί και προαποφασιστεί,
είναι πολλά λεφτά σύντροφοι.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δρυμαλίας το προηγούμενο Σάββατο αποφασίστηκε να γίνουν μελέτες για ΝΕΟΥΣ βιολογικούς καθαρισμούς των χωριών από Απεράθου μέχρι Απόλλωνα.

Οι μελέτες αυτές θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Θησέας»
-θα σκοτώσει τελικά το Μινώταυρο των…λυμάτων;-
και θα εκπονηθούν ύστερα από δημόσια προκήρυξη.
Μάθαμε ότι τα χρήματα που ήδη δεσμεύτηκαν για τις μελέτες αυτές είναι 122.000 ευρώ για το ΒΙΟΚΑ των χωριών Κόρωνος, Σκαδό, Κωμιακή, Μέση και Απόλλωνα και 78.000 ευρώ για το ΒΙΟΚΑ Απεράθου.

Υπάρχει διχογνωμία μεταξύ της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της αναπτυξιακής εταιρείας «Αριάδνη» για το αν είναι επαρκή αυτά τα ποσά αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία από τη στιγμή που ο Δήμος έχει αποφασίσει να προωθήσει τις μελέτες και επομένως να εξασφαλίσει τυχόν πρόσθετες πιστώσεις.(!!!),(???)

Η μελέτη που δεν έχει ακόμα προκηρυχτεί προβλέπει….

1. Κοινό ΒΙΟΚΑ κάπου στη Μέση.

2. Αν τεχνικά δεν μπορεί να καλύψει τον Απόλλωνα, τότε ο Δήμος θα κάνει αυτοτελή ΒΙΟΚΑ για τον Απόλλωνα, καταργώντας τον υπάρχοντα βιο-βόθρο.

3. Ο νέος κοινόχρηστος ΒΙΟΚΑ για Απόλλωνα, Κωμιακή, Μέση, Σκαδό και Κόρωνο θα καλύπτει τις … ανάγκες 4.700 ατόμων κατ΄ανώτατο όριο.

4. Για Απεράθου- Μουτσούνα 3.200 αντίστοιχες… ανάγκες.

Όλα τα παραπάνω κ. Δήμαρχε μας ακούγονται λίγο … βουκολικά.
Δεν τους δίνουμε πολύ σημασία γιατί η σύγκλιση των ΒΙΟΚΑ θα συμπέσει με τη … σύνοδο των Πλανητών.
Μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει..


Το καλοκαίρι τι θα κάνουμε;

Η λύση με τους… φελλούς που σκεφτήκατε, ξεχάστε την.
Εμείς ούτε … υπόθετο (φτου, φτου) δεν έχουμε βάλει.

Συνέχεια...

Δεν βάφτισαν το κρέας… ψάρι οι πολιτικοί του Μεσαίωνα για τη Νάξο…



Αναμενόμενη ήταν η απάντηση του γνωστού τρακτεροθεσσαλοαγρότη
υπουργού κ. Χατζηγάκη,
σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή κ. Ρήγα με θέμα :

«Ασφαλιστική κάλυψη ζημιών σε πατατοκαλλιέργειες της Νήσου Νάξου»

Λέει μεταξύ άλλων ο κ. υπουργός:

“ Η απώλεια εισοδήματος των παραγωγών πατάτας και πατατόσπορου της Νήσου Νάξου, εξαιτίας της χαμηλής πώλησης και του αυξημένου κόστους παραγωγής, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του ΕΛ.Γ.Α……”

Λέει και άλλα και συμφωνούμε.
Δεν λέει όμως ότι για τις ίδιες συνθήκες και προϋποθέσεις, «μπούκωσε» με 500 εκ. ευρώ τους τσιφλικάδες της εκλογικής του περιφέρειας…

Συνέχεια...

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ»

Το γαλλικό περιοδικό «Μαριάν» αναρωτιέται γιατί οι ηγέτες των πλουσιότερων χωρών του κόσμου απέφυγαν να μιλήσουν για τους «κοινωνικούς παραδείσους», δηλαδή για τις χώρες όπου το κόστος της εργασίας είναι εξευτελιστικό. Και τέτοιες χώρες υπάρχουν πολλές και στις τέσσερις άκρες της Γης, σε εξωτικά ασιατικά νησιά, σε κρατίδια της Κεντρικής Αμερικής, ακόμη και μέσα στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση! Σε αυτές τις χώρες, όπου το κόστος της εργασίας δεν φτάνει ούτε για να συντηρήσει τον εργάτη στη ζωή, συρρέουν χιλιάδες επιχειρήσεις από τις πλούσιες χώρες. Αφήνουν άνεργους τους εργαζομένους της πατρίδας τους, ξηλώνοντας τα εργοστάσιά τους και μεταφέροντάς τα σε αυτούς τους παραδείσους, όπου κερδίζουν περισσότερα επειδή το βιοτικό επίπεδο είναι χαμηλό. Μια μικρή περιήγηση στις επίσημες υπηρεσίες των πλούσιων χωρών είναι αρκετή για να δείξει πως αυτές οι χώρες όχι μονάχα ξέρουν, αλλά και εκμεταλλεύονται την κατάσταση. Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιεύει τακτικά συγκριτικό πίνακα με τα ημερομίσθια σε 31 «κοινωνικούς παραδείσους». Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας διαθέτει συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία για περισσότερες από εκατό χώρες με χαμηλά ημερομίσθια. Και η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία για τα ωρομίσθια στα 27 κράτη-μέλη της. Η σιωπή, λοιπόν, των ηγετών είναι φανερό πως ήταν ηθελημένη.

Το ωρομίσθιο... ...ενός Αμερικανού εργάτη είναι 24,5 δολάρια, αλλά του συναδέλφου του από τις Φιλιππίνες μόλις που ξεπερνάει το ένα δολάριο (1,1), ενώ του εργάτη από τη Σρι Λάνκα ούτε καν το φτάνει (0,6). Όμως δεν είναι ανάγκη να ταξιδέψουμε μέχρι τη μακρινή Ασία. Μέσα στο ίδιο μας το ευρωπαϊκό σπίτι, μιάμιση ώρα από την Αθήνα, τρεις ώρες από το Παρίσι, η Βουλγαρία είναι ένας κοινωνικός παράδεισος για τους βιομηχάνους: μόλις με 1,9 δολάρια αμείβεται την ώρα ο Βούλγαρος εργάτης. Όπως οι φορολογικοί παράδεισοι, έτσι και οι κοινωνικοί παράδεισοι αποτελούν στηρίγματα του οικονομικού συστήματος που σήμερα καταρρέει μπροστά στα μάτια μας. Για να ρίξει το κόστος της εργασίας, αυτό το σύστημα έβαλε τους εργαζομένους όλου του κόσμου να ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Και, όπως γράφει ο Σιλβέν Λαπουά στο περιοδικό «Μαριάν», οι ιθύνοντες των πλούσιων χωρών, οι «σοσιαλιστές» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι ειδικοί που τους εμπνέουν και οι μάνατζερ που επιμένουν να τους κολακεύουν, παραμένουν πεπεισμένοι πως αυτό το ίδιο σύστημα που προκάλεσε την κρίση θα τους επιτρέψει να βγουν από αυτήν. Η κόλαση... ...του εργαζομένου, ναι, μπορεί να γίνει ο παράδεισος του επιχειρηματία. Αλλά μπορεί να συμβεί και το αντίστροφο.
(Από τη στήλη «Δρόμοι» του Ρούσου Βρανά, εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, 10 Απριλίου).

Συνέχεια...

ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Χωρίς το χρηματισμό κυβερνητικών και κρατικών παραγόντων δεν επιλέγεται ακτοπλοϊκή εταιρία που διεκδικεί τις παχυλές και…γόνιμες επιδοτήσεις των άγονων γραμμών.
Αυτό προκύπτει τόσο από τις καταθέσεις του εφοπλιστή Φ. Μανούση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όσο και από την εμφάνιση δεύτερης δικογραφίας που αφορά τον Α. Παυλίδη. Έτσι διαφαίνεται ένα εκτεταμένο κύκλωμα διαφθοράς, που στηριζόταν στους σχετικούς ακτοπλοϊκούς διαγωνισμούς.
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία σκιαγραφούν μια δυσάρεστη πραγματικότητα την οποία ζουν διαχρονικά οι εφοπλιστές με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλία και η οποία όλα αυτά τα χρόνια τελούσε υπό το καθεστώς μίας ιδιότυπης ομερτά.
«Στημένοι» διαγωνισμοί, κακοδιαχείριση, αδιαφάνεια
Οι καταγγελίες του κ. Μανούση -που φέρεται να ήταν μέρος αυτού του συστήματος μέχρι τη στιγμή που δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντά του- αλλά και τα όσα υποστηρίζουν στη δεύτερη δικογραφία ο δήμαρχος Τήλου Τ. Αλιφέρης και ο πρόεδρος της εταιρείας Δωδεκάνησος Πελοπόννησος Γ. Σπανός για τον πρώην υπουργό κ. Παυλίδη τινάζουν στον αέρα το «πάρτι» μίζας, το οποίο είχε στηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Και σε αυτό, μεγάλος χαμένος ήταν το ελληνικό Δημόσιο και η εξυπηρέτηση νησιωτών και ταξιδιωτών, αφού οι στημένοι διαγωνισμοί δεν δίνονταν με κριτήριο την ποιότητα της παροχής υπηρεσιών αλλά το ποιος από τους ακτοπλόους διακινούσε τα μεγαλύτερα ποσά κάτω από το τραπέζι...

Η νέα δικογραφία που έφθασε στη Βουλή από τον ανακριτή δημιούργησε νέα δεδομένα, εξόχως επιβαρυντικά για τον πρώην υπουργό κ. Παυλίδη. Υποστηρίζεται ότι ο πρώην υπουργός διακίνησε τα νήματα προκειμένου -όλως τυχαίως- στο διαγωνισμό του Δεκεμβρίου 2005 για τις άγονες γραμμές να επιλεγεί η ναυτιλιακή εταιρεία της αρεσκείας του, πράγμα που σημαίνει ότι επρόκειτο για ακόμα ένα σικέ διαγωνισμό, με μία σημαίνουσα επισήμανση: ότι η ναυτιλιακή εταιρεία που επελέγη δεν διέθετε το απαιτούμενο πλοίο! Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε εκνευρισμό στον κ. Παυλίδη, αλλά και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς επιβαρύνει τη θέση του και επιτείνει την πολιτική πίεση τόσο για τον ίδιο όσο και για την κυβέρνηση. Άνθρωποι του περιβάλλοντος του κ. Παυλίδη έλεγαν ότι με τον τρόπο αυτό εκδηλώνεται ακόμα μία προσπάθεια «πολιτικής εξόντωσής του, μέχρι το σημείο να εξωθηθεί σε παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα».
Ο ίδιος ο πρώην υπουργός σχολίασε με δηλώσεις του την απόφαση της Δικαιοσύνης να στείλει και τη δεύτερη δικογραφία στη Βουλή, αφήνοντας υπονοούμενα για ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του. Πνέει, μάλιστα, μένεα εναντίον του ανακριτή κ. Ζαβιτσιάνου, κάτι που ήταν εμφανές από τα όσα είπε την περασμένη Κυριακή από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον για παράβαση καθήκοντος. Το ίδιο άλλωστε είχαν κάνει και σειρά κυβερνητικών βουλευτών που θεωρούν ότι ο κ. Ζαβιτσιάνος αγνόησε το νόμο περί ευθύνης υπουργών, σπεύδοντας να καταλήξει σε πόρισμα επί της υπάρχουσας δικογραφίας. Η αποστολή και της δεύτερης δικογραφίας χθες στη Βουλή επιτείνει το κλίμα δυσαρέσκειας εις βάρος του ανακριτή. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του κ. Παυλίδη, σημειώνοντας ότι «μετά την πάροδο πενταετίας από τη διενέργεια του διαγωνισμού διαβιβάζεται ο σχετικός φάκελος αμελλητί στη Βουλή. Καλώς να ορίσει κι αυτός. Απλώς διερωτώμαι τι άλλο ακόμη θ' ακολουθήσει» σημείωσε με ειρωνεία.
Ο κ. Μανούσης χαρακτήρισε «ζούγκλα» το καθεστώς των διαγωνισμών στις άγονες γραμμές, κατηγορώντας ευθέως τον κ. Παυλίδη για αυτό, λέγοντας ότι την περίοδο υπουργίας του οι γραμμές του Αιγαίου ήταν «παυλιδιστάν», υπονοώντας ότι ο κ. Παυλίδης έδενε κι έλυνε, αγνοώντας τις διατάξεις του νόμου.
Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ
-ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
-ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΕΝΑ ΔΙΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ(κυβερνητικό-κομματικό-υπηρεσιακό-ακτοπλοϊκό) ΠΟΥ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ
.

Συνέχεια...

Οι εθελοντές της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο…


Αφού καθαρίσουν τις παραλίες ,
θα συνεχίσουν και όπου αλλού χρειάζεται…

Συνέχεια...

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα ποτέ. Πατώσαμε πατριώτες….


Προς αρμοδίους επιστολή, το ανάγνωσμα…
( Τριλογία, μέρος 2ο )

Κύριοι*


Πριν λίγες μέρες ασχοληθήκαμε με το θέμα:

“ Ποιοι και πως σχεδιάζουν το μέλλον της Νάξου”

Καταλήξαμε τότε στο απλό συμπέρασμα ότι οι *αρμόδιοι τοπικοί παράγοντες, χωρίς γνώση και επίγνωση της αποστολής τους, επενδύουν με γνώμονα την καρέκλα τους και αδιαφορούν για την πιο παραγωγική επένδυση, που είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ.


Στις 6 Απριλίου το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ παρουσίασε έρευνα με θέμα:

“ Τοπικές κοινωνίες στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής πολιτικής”

Πέρα από τη σπουδαιότητα της έρευνας, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μία από τους δύο ερευνητές, είναι η Ναξιώτισσα κυρία Πωλίνα Φατούρου.

Ένα από τα πολλά ευρήματα της έρευνας που σε συνέχειες θα σας παρουσιάσουμε, είναι ότι ο Νομός Κυκλάδων για την τετραετία 2005-2008

σύμφωνα με το δείκτη πρόσβασης κατατάσσεται στην 52η θέση και

σύμφωνα με το δείκτη εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ κατατάσσεται στην 55η (!) θέση,
σε σύνολο 58 Δ/σεων Δ.Ε. της χώρας.

Αξίζει ακόμα να σημειώσουμε ότι
από το σύνολο που αποφοίτησαν το 43,3% δεν εισήχθησαν
στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
,

είτε γιατί δεν υπέβαλαν μηχανογραφικό,
είτε γιατί δεν συγκέντρωσαν τα απαιτούμενα μόρια.

Η έρευνα περιλαμβάνει αναλυτικό εισαγωγικό δελτίο τύπου, απαραίτητο για να κατανοηθεί η μεθοδολογία και 101 αναλυτικούς πίνακες.


Συνέχεια...

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

O “τρίτος κόσμος” είναι δίπλα μας. Πάμε με την Blue Star και με το… “Δημητρούλα”…


Προς Εφεσίους επιστολή,
το ανάγνωσμα…

(Τριλογία, μέρος 1ο)

Αξιότιμε κύριε Μπαμπινιώτη.

Σε πρόσφατο άρθρο σας στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” καταλήγατε :

«….Τα πράγματα στην Παιδεία μας βρίσκονται σε οριακή κατάσταση. Δεν είναι πια καιρός για κρίσεις και επικρίσεις. Πρέπει να υπάρξουν συστηματικές, δεσμευτικές προτάσεις για συγκεκριμένα έργα και πράξεις. Μέσα από διάλογο. Όλοι κρινόμαστε και πρώτος ο γράφων, που φύσει και θέσει θα μπορούσε να είχε αρκεσθεί στη θαλπωρή των λέξεων!»


Μας βρίσκετε απόλυτα σύμφωνους με μια δύο μικροπαρατηρήσεις.

1. Ο διάλογος για να είναι ουσιαστικός και για να προσφέρει στοιχεία στη λήψη της τελικής απόφασης, δεν πρέπει να γίνει με τις … συντεχνίες.
Πρέπει να γίνει με την κοινωνία.

2. Εμείς θέλουμε να κριθούμε, όχι όμως για θέσεις, απόψεις και αμαρτίες άλλων.

Αφορμή σε αυτήν μας την αναφορά, έδωσε μια απλή σύμπτωση.
Διαβάσαμε σε ένα νεανικό face book ,τη συνεννόηση ενός μαθητή από κάποιο νησί των Κυκλάδων με τους καλοκαιρινούς του φίλους και φίλες, για το πώς θα συναντηθούν στην Αθήνα, μιας και λόγω διαβάσματος και εξετάσεων δεν θα κατέβουν για Πάσχα στο νησί.
Εύλογα θα αναρωτηθείτε, προς τι το σπουδαίο!

Ο μαθητής αυτός κ. καθηγητά, κάνει αυτό το δρομολόγιο κάθε Σαββατοκύριακο εδώ και δύο χρόνια γιατί θέλει να δώσει Αρχιτεκτονική και απαραίτητα εξετάζεται στο ΣΧΕΔΙΟ.

Και μη μας πείτε ότι αυτή η δυνατότητα του παρέχεται από το σχολείο του, γιατί θα χάσετε ένα μέρος από την ειλικρινή εκτίμησή μας.

Με απλά λόγια κ. καθηγητά θέλουμε να σας πούμε ότι και να αλλάξει ο μηχανισμός, ορισμένοι θα συνεχίσουν να είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού…

Ευκαιρία είναι να μοιραστούμε μαζί σας και μερικές σκόρπιες σκέψεις μας.

Για να καταλήξουμε στο τι είναι καλύτερο και τι είναι χειρότερο χρειάζεται ένα σταθερό σύστημα αξιών.
Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να μας προσφέρει ένας βασικός κοινωνικός θεσμός. Η εκπαίδευση.

Η εκπαίδευση που θα περιέχει και τη μνήμη, και τη φαντασία, και τη σύνεση, και την τόλμη, και τον ενθουσιασμό, και την πείρα, αλλά κύρια την προοπτική…

Η εκπαίδευση που θα δίνει κίνητρα και εφόδια στο νέο άφθαρτο και εύπλαστο άνθρωπο να κολυμπήσει βαθειά στο πέλαγος της αυτογνωσίας.
Δηλαδή στον Πολιτισμό!

Η εκπαίδευση που κάτω από αυτές τις συνθήκες, παύει να αποτελεί μηχανισμό και γίνεται μορφοποιητική δύναμη, δηλαδή ΠΑΙΔΕΙΑ.

Αγαπητέ κύριε καθηγητά,
Έχουμε βιώσει και διαπιστώσει τα σχολεία των διαφορετικών ταχυτήτων και επειδή Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα σημειώστε ότι υπάρχουν και περιοχές διαφορετικών ταχυτήτων.

Στις Κυκλάδες για παράδειγμα το μόνο που έχουμε να μας συνδέσει με τον «πολιτισμό» είναι τα .. ταχύπλοα..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αύριο το δεύτερο μέρος της τριλογίας με θέμα
“ οι αριθμοί μας βρίσκουν … αδιάβαστους”
Αναλυτικά στοιχεία και πίνακες που δείχνουν την … περίοπτη θέση υποβάθμισης των Κυκλάδων.

Συνέχεια...

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Εκστρατεία με αιχμή του δόρατος τους νέους…

Συνέχεια...

Γενέθλια


Σήμερα κλείνουμε 100 μέρες παρουσίας, που με τη συμμετοχή σας, πιστεύουμε πως έχουμε όλοι συμβάλει, στον ένα ή στον άλλο βαθμό, σε μια κινητικότητα κοινωνική και πολιτική για τη Νάξο μας.
Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου γράφαμε στην πρώτη ανάρτησή μας,
<<Το διαδίκτυο δεν είναι απλά μια εξελιγμένη τεχνολογία. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ατομικά και δημοκρατικά όπλα του ανθρώπου στη λήψη και αποστολή πληροφοριών. Η συμμετοχή και η γνώση αποτελούν τα μεγαλύτερα ποιοτικά στοιχεία της δημοκρατίας. Αποδυναμώνει το οπλοστάσιο των κάθε μορφής εξουσιών που είναι η επιβολή της κυρίαρχης γνώσης και έτσι απελευθερώνεται η σκέψη για να καταστεί ο άνθρωπος από αντικείμενο και υποτακτικός δέκτης σε πρωταγωνιστή και δημιουργό.>>

Πιο ώριμοι πια περιμένουμε τις παρατηρήσεις και προτάσεις σας.

Συνέχεια...

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ποιοι και πως σχεδιάζουν το μέλλον της Νάξου;


Άραγε υπάρχει κάποιο αναπτυξιακό σχέδιο για τη Νάξο;
Κι αν υπάρχει πρόκειται για στρατηγικό σχέδιο ή απλά είναι άθροισμα διαφόρων προβλημάτων ;

Οι δύο Δήμοι συνεργάζονται, συγκλίνουν ή λειτουργούν απλά σαν κομματικά παραμάγαζα ;

Τα κριτήρια που μπαίνουν για την επίλυση ενός προβλήματος απαντούν στο ερώτημα, για ποιόν, ή εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες ;

Άραγε γνωρίζουν ότι με το ρυθμό της χελώνας που σκέφτονται και βαδίζουν,
η ζωή μας έχει προσπεράσει ;


Το Αεροδρόμιο, το Λιμάνι, η Διαχείριση των υδάτινων πόρων, η Αιολική ενέργεια η Τουριστική ανάπτυξη, ο Χωροταξικός σχεδιασμός η Πολιτιστική ανάδειξη και γενικά η ανάπτυξη του νησιού
είναι υπόθεση ιδιωτικών συμφερόντων,
στενόμυαλων αντιλήψεων, κομματικών επιλογών
ή είναι υπόθεση κάποιου ενιαίου και ανεξάρτητου φορέα του νησιού, χωρίς αγκυλώσεις , αλλά με γνώση και επίγνωση της αποστολής του ;

Συνέχεια...

Η πικρή αλλά… απολαυστική γεύση της σοκολάτας … ΠΑΥΛΙΔΗ…


Εσείς μπορεί να μας … υποψιάζεστε, αλλά οι λιμενικοί μας ξέρουν με τα μικρά μας ονόματα…
Έχουμε γίνει οι καλύτεροι πελάτες της γραμμής.
Λίγο τα ρακιτζά, μετά τα κλαδέματα, τα αμπελοσκαψίματα, το Άγιο Πάσχα και μετά…

Μετά θα πάμε για τις ( ΔΙΠΛΕΣ ; ) εκλογές στις 7 Ιουνίου.

Θυμάστε τα εκλογικά κοτσάκια;
“ να γίνονταν οι εκλογές, δυο τρεις φορές το χρόνο..”

Μάθετε περισσότερα από hakis και sibilla

Συνέχεια...