Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

«όπως … στρώσεις θα κοιμηθείς»…

Μαθαίνουμε
ότι θα δυσκολέψουν πολύ
οι κινήσεις μας φέτος στη Νάξο.


Εμβρόντητοι θα βρεθούμε μπροστά σε ένα απέραντο εργοτάξιο !!!

Έργα, πολλά έργα, παντού έργα …

Στην πεδινή Νάξο βέβαια, στη Χώρα που περνούν και τα βλέπουν όλοι, γιατί στην ορεινή και να θέλουν, δεν μπορούν…

Εκεί μόνο αν γίνει κάποια κατολίσθηση, αν πέσει κάνας βράχος, τότε μπαίνει πέτρα σ’ άλλη πέτρα που λένε! Κι αυτή από μόνη της …

Δρομολογούνται, λένε, ασφαλτοστρώσεις, πλακοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, χαλικοστρώσεις, λιθοστρώσεις και ξεχνούν ότι «όπως … στρώσεις θα κοιμηθείς»

Για ένα πράγμα πραγματικά χαιρόμαστε, αλλά για το αύριο πολύ φοβόμαστε.

Χαιρόμαστε που δεν μπορούν ακόμα να πειράξουν την «προίκα» μας, τα στολίδια μας, τις «μικρές Κυκλάδες».
Τη Δονούσα, τη Σχοινούσα, τα Κουφονήσια και την Ηρακλειά …

Αλλά μέχρι πότε;

Συνέχεια...

Εθνική Ρωμιοσύνης γεια σου


- Κουίζ: ποιάς εθνικότητας είναι οι εικονιζόμενοι;

- Ευτυχισμένοι και εθνικά υπερήφανοι υπήκοοι του Δ.Ν.Τ., υποαμειβόμενοι υποψήφιοι άνεργοι, ασφαλιστικά κατατροπωμένοι, συνταξιοδοτικά «τελειωμένοι», με διαλυμένα νοσοκομεία και με την δημόσια περιουσία τής χώρας τους σε διεθνή πλειστηριασμό, σε στιγμές εθνικής ποδοσφαιρικής ανάτασης...

Συνέχεια...

"Οιδίποδας Τύραννος" από την ΟΝΑΣ


Το κόστος της εκδρομής ανέρχεται στα 39€ κατ’ άτομο (24€ για φοιτητές) στην οποία συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά με πούλμαν και το εισιτήριο του θεάτρου (Β’ Θέση χωρίς αρίθμηση).

Η εκδρομή θα ξεκινήσει το απόγευμα (3μ.μ.) του Σαββάτου, 10 Ιουλίου, και μετά από μία στάση στην παραλία της Νέας Επιδαύρου (για βόλτα), θα φτάσουμε στο θέατρο περίπου στις 19:30. Μετά την παράσταση, θα επιστρέψουμε στην Αθήνα περίπου στις 12:30 με 1:00.

Λόγω των μειωμένων θέσεων του θεάτρου, το κόστος συμμετοχής θα πρέπει να έχει καταβληθεί μέχρι το Σάββατο 26/6/2010.

Για πληροφορίες/κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στους Μαργαρίτης Γιάννης (6944527813), Στρούβαλης Ιάκωβος (6981279742), Τσελέντη Δήμητρα (6973423416) και Χάκα Κωνσταντίνα (6945246606).

Συντελεστές Παράστασης:

Η παράσταση ανεβαίνει από το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη. Στον ρόλο του Οιδίποδα ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και της Ιοκάστης η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Λίγα Λόγια για την Παράσταση:

Αναζητώντας τον δολοφόνο του Λαΐου, που σύμφωνα με τον δελφικό χρησμό μιαίνει τη Θήβα προκαλώντας τον καταστροφικό λοιμό, ο βασιλιάς Οιδίπους ανακαλύπτει το νήμα που συνδέει τη ζωή του με την κατάρα των Λαβδακιδών. Πατροκτόνος και αιμομείκτης, πατέρας και αδερφός των παιδιών του και σύζυγος της μητέρας του, αυτοτιμωρείται για την ύβρη που διέπραξε άθελά του και τυφλώνεται.

Link: http://www.greekfestival.gr/eventpg.aspx?eid=10071


Συνέχεια...

Χρειάζεται «εξορκιστή» ο Δήμος Δρυμαλίας …Νο 2


Μετά τη διαρροή του εγγράφου της Γραμματέας του δήμου Δρυμαλίας Αικατερίνης Πρωτονοταρίου, επανήλθε η ίδια και διαμαρτύρεται για τη δημοσιοποίησή του γιατί, όπως ισχυρίζεται, ήταν μόνο για εσωτερική χρήση.

Κατερίνα μου, κάθε έγγραφο είναι δημόσιο, αλλά αυτό έχει μικρότερη σημασία μπροστά στα προβλήματα που περιγράφεις, που όπως δηλώνεις είναι πραγματικά.

Αλλά Κατερίνα, για να τα γράφεις, σημαίνει πως τα προφορικά δεν είχαν αποτέλεσμα και ακόμα φαίνεται πως είχες την ανάγκη να αποστασιοποιηθείς από τα γεγονότα, γιατί όπως τονίζεις «..όλοι γνωρίζουν ότι όλα τα χρόνια που εργάζομαι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζομαι για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Υπηρεσιών της».

Και κάτι ακόμα, η δημοτική αρχή δεν πλήττεται από τη δημοσιοποίηση εγγράφων αλλά από τα γεγονότα που εσύ η ίδια περιγράφεις.

Η απαντητική επιστολή στα δημοσιεύματα.

Προς: «Ελεύθερη Ραδιοφωνία Κυκλάδων»
υπόψη κας Αλιμπέρτη


Με αφορμή τη δημοσιοποίηση από το Σταθμό σας εγγράφου μου προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Δρυμαλίας, του οποίου είμαι υπάλληλος, εκφράζω την έκπληξη, δυσαρέσκεια αλλά και αγανάκτησή μου για το γεγονός γνωστοποίησης ενός προσωπικού εγγράφου, που μοναδικό στόχο είχε την τελειότερη λειτουργία της Υπηρεσίας στην οποία εργάζομαι και το οποίο προοριζόταν αποκλειστικά και μόνο για εσωτερική χρήση. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν ότι όλα τα χρόνια που εργάζομαι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζομαι για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Υπηρεσιών της.
Σε καμιά περίπτωση το έγγραφο δεν είχε σκοπό να θίξει οποιοδήποτε αιρετό μέλος της Δημοτικής Αρχής, με την οποία εξάλλου είναι γνωστό ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία.
Τέλος, θεωρώ κακόβουλη και καταδικαστέα την ενέργεια υφαρπαγής του εν λόγω εγγράφου, ενέργεια που μοναδικό στόχο είχε – χρησιμοποιώντας το άτομο μου – να πλήξει τη Δημοτική Αρχή.
Δρυμαλίας 18 – 6 – 2010

Αικατερίνη Πρωτονοταρίου
Υπάλληλος Δ. Δρυμαλίας

Συνέχεια...

Το ποδόσφαιρο είναι καταφύγιο του σωβινισμού, του Ιαν Μπουρούμα


Ο Ρίνους Μίχελς, ο επονομαζόμενος και «Στρατηγός», ο προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας που δεν μπόρεσε να την οδηγήσει σε νίκη επί της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974, έχει πει την περίφημη φράση «Το ποδόσφαιρο είναι πόλεμος».


Όταν οι Ολλανδοί πήραν την εκδίκησή τους το 1988 και έγιναν πρωταθλητές Ευρώπης, περισσότεροι άνθρωποι χόρευαν στους δρόμους της Ολλανδίας από την ημέρα που τελείωσε ο πραγματικός πόλεμος, τον Μάιο του 1945.Του Ιαν Μπουρούμα, για την εφημερίδα
Le Figaro
Το 1969, ένας αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στην Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ υπήρξε καταλύτης μιας ένοπλης σύγκρουσης που έγινε γνωστή ως «ο πόλεμος του ποδοσφαίρου». Η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες ήταν ήδη μεγάλη, αλλά οι βιαιότητες εις βάρος των οπαδών της Ονδούρας και, το κυριότερο, οι προσβολές που ακούστηκαν την ώρα που ακουγόταν ο εθνικός της ύμνος και η βεβήλωση της σημαίας της αποτέλεσαν τη σπίθα που οδήγησε στην έκρηξη.


Οι πόλεμοι που συνδέονται με το ποδόσφαιρο είναι φυσικά σπάνιοι, γράφει ο Ιαν Μπουρούμα στην εφημερίδα Φιγκαρό. Η ιδέα όμως ότι οι διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις αποτελούν μια ευκαιρία συναδέλφωσης των λαών - όπως έλεγε ο βαρόνος ντε Κουμπερτέν, ιδρυτής των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων - αποτελεί ένα μεγάλο μύθο.

Οι αγώνες ποδοσφαίρου δίνουν τη δυνατότητα να αισθανθεί κανείς την εμπειρία μιας πολεμικής αναμέτρησης χωρίς να διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο από μερικά κατάγματα και αιματώματα.

Με το τένις δεν συμβαίνει το ίδιο, σε εθνική τουλάχιστον κλίμακα. Ούτε με το μποξ, με εξαίρεση τον αγώνα όπου ο Τζο Λιούις νίκησε το 1938 το «εικόνισμα» του ναζιστικού καθεστώτος, τον Μαξ Σμέλινγκ.


Ο Αρθουρ Κέσλερ είχε δίκιο όταν έλεγε ότι ο εθνικισμός του ποδοσφαίρου είναι διαφορετικός από τον άλλο εθνικισμό. Όταν έχεις παραδοσιακούς εχθρούς, παλιά τραύματα, και θέλεις να πάρεις την εκδίκησή σου από εξευτελισμούς που έχεις υποστεί, το ποδόσφαιρο αποτελεί την ιδανική λύση.

Με την έννοια αυτή, είναι δύσκολο να αισθανθούν οι Αμερικανοί τη χαρά που ένιωσαν οι Ολλανδοί όταν νίκησαν τους Γερμανούς το 1988 ή οι Νοτιοκορεάτες όταν νίκησαν την Ιαπωνία.


Ο κοσμοπολιτισμός και η διαπολιτισμική αδελφοσύνη έρχονται λιγότερο αυθόρμητα στους ανθρώπους από τις φυλετικές συγκινήσεις. Και η φυλή μπορεί να είναι μια ομάδα, μια κοινότητα ή ένα έθνος. Πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ποδοσφαιρικές ομάδες είχαν συχνά μια εθνική ή θρησκευτική διάσταση: η Τότεναμ του Λονδίνου ήταν «εβραϊκή», ενώ η Αρσεναλ ήταν «ιρλανδική».

Ακόμη και σήμερα, ο Αγιαξ χαρακτηρίζεται μερικές φορές από τους αντιπάλους του «εβραϊκή ομάδα». Οι ομάδες της Γλασκώβης, η Σέλτικ και η Ρέιντζερς, διακρίνονται με βάση τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, με την πρώτη να είναι προτεσταντική και τη δεύτερη καθολική.


Τα κοινά φυλετικά ή θρησκευτικά γνωρίσματα δεν είναι βέβαια απαραίτητα. Η Εθνική Γαλλίας που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998 αποτελούνταν από παίκτες αφρικανικής και αραβικής καταγωγής που ήταν υπερήφανοι για τις ρίζες τους. Οι περισσότερες σημερινές ποδοσφαιρικές ομάδες θυμίζουν διαφήμιση της Μπένετον, με τους παίκτες και τους προπονητές τους να προέρχονται από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου.

Σε ορισμένες χώρες, το ποδόσφαιρο είναι το μόνο που ενώνει κοινότητες κατά τα άλλα εντελώς διαφορετικές, όπως είναι οι Σιίτες και οι Σουνίτες στο Ιράκ ή οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί στο Σουδάν.


Μετά τον πόλεμο, οι εκδηλώσεις εθνικιστικών αισθημάτων ήταν απαγορευμένες, ιδιαίτερα στη Γερμανία, για προφανείς λόγους. Είχαμε όλοι γίνει καλοί Ευρωπαίοι, και ο εθνικισμός ήταν για τους ρατσιστές.

Αλλά ο Κέσλερ είχε δίκιο: ήταν αρκετό αυτά τα αισθήματα να βρουν ένα δίαυλο, και ο δίαυλος αυτός ήταν το ποδόσφαιρο.
Ολοι οι αγώνες δεν σημαδεύονται βέβαια από βία και ανταγωνισμούς. Το φετινό Μουντιάλ μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει μια γιορτή αδελφοσύνης και ειρήνης.

Το γεγονός ότι ένα άθλημα μπορεί να απελευθερώνει πρωτόγονες αντιδράσεις δεν είναι λόγος για να το καταδικάζουμε. Ακόμη κι αν ορισμένοι αγώνες οδήγησαν σε βιαιότητες, ακόμη και πολέμους, έδωσαν όμως ταυτόχρονα τη δυνατότητα να εκτονωθούν αισθήματα που είναι εγγενή στην ανθρώπινη φύση.

http://tvxs.gr/

Συνέχεια...

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

η μάχη στις αιρετές περιφέρειες …

Σγουρός , Μίχας ή Ραγκούσης απέναντι στον Άρη Σπηλιωτόπουλο, το Βαγγέλη Μεϊμαράκη ή το … «περιβάλλον της Ντόρας» στην Αττική,

Μαγκριώτης απέναντι σε Ψωμιάδη στη Θεσσαλονίκη και Μαχαιρίδης ή Ρήγας απέναντι στον Χαράλαμπο Κόκκινο στη … μητέρα των μαχών στο νότιο Αιγαίο!

Διαβάστε τις λεπτομέρειες ΕΔΩ

Συνέχεια...

«σαν Τσίρος» τους εξέτασε ο Τριάντος στο Γαλάτσι …

Περίμεναν στην ουρά στο διπλανό καφενείο και ένας ένας περνούσε στα γραφεία της Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο Γαλάτσι για ακρόαση από το γραμματέα σύντροφο Triantov

Το ξεπέταγμα διαρκούσε περίπου 10 λεπτά και οι ερωτήσεις ήταν καυτές όπως για παράδειγμα…

- Έχει κουφόβραση σήμερα Γιάννη, συμφωνείς;

Από την ιερά εξέταση πέρασαν οι Μιμηγιάννης, Σιδερής, Αλεξόπουλος, Δεληγιάννης και Ζέρβα.

Τούντας και Μαγκανάρης έστειλαν τις ακτινογραφίες τους, δηλαδή υπομνήματα ..

Η Δήμητρα Πολυκρέτη έστω και εκπρόθεσμα πήρε θέση στο βατήρα και ο Μπαλασόπουλος παρέμεινε στη Γλυφάδα …

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν περνά από τη Νομαρχιακή επιτροπή, την Περιφερειακή επιτροπή και την Επιτροπή ανάδειξης ανά νομό όπου θα συμμετέχουν και οι τοπικοί βουλευτές (!!!).

Συνέχεια...

Χρειάζεται «εξορκιστή» ο Δήμος Δρυμαλίας …

… για να φύγουν τα «δαιμόνια»!

Παραιτήθηκε οριστικά και αμετάκλητα, όπως θέλει να πιστεύει, αφού ο Δήμαρχος Γιάννης Μπαρδάνης δεν έκανε δεκτή την παραίτησή της , η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Πρωτονοταρίου.


Στο κείμενο της παραίτησης, κόλαφο για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων αναφέρει…


1. Δεν υπήρχαν εισηγήσεις σε θέματα ημερήσιας διάταξης …

2. Όπου απαιτούνταν δεν υπήρχαν ούτε οι απαραίτητες μελέτες …

3. Στον πίνακα των αποφάσεων έμπαιναν από το παράθυρο, θέματα και αποφάσεις που δεν είχαν καν συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο …

4. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν περαστικός από το Δήμο, απλά υπέγραφε τα θέματα ημερήσιας διάταξης …

5. Όλη γενικά η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου γινόταν με τον «πατροπαράδοτο παραδοσιακό» τρόπο και εφαρμοζόταν ο … κώδικας οδικής κυκλοφορίας …

Επειδή οι εποχές είναι πονηρές,
πολλά θα δούμε και πολλά περισσότερα θ’ ακούσουμε.


Εμείς καταγράφουμε και στο τέλος όλοι θα κάνουμε ταμείο ..

Συνέχεια...

Ικανοποιημένοι έφυγαν οι ελεγκτές της «τρόικας» …


Οι δείκτες εφαρμογής
του «μνημονίου»
έχουν ξεπεράσει
τις προσδοκίες τους.

Μας αναγόρευσαν
ως τους καλύτερους
«οσφυοκάμπτες» της Ευρωζώνης!

Συνέχεια...

Νομίζουν ότι κάνουν διαφήμιση …

Στην ουσία ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ !

Συνέχεια...

Η Ρούλα έχει … χάρισμα!!!

Η κ. Ρούλα Μπράουν είχε προαίσθημα.

Πρόβλεψε τη νίκη της Εθνικής μας !

Προβλέπει επίσης ότι ο Λιονέλ Μέσι και ο Μαραντόνα θα φύγουν από το γήπεδο με σκυμμένο κεφάλι !!!

Λέτε να ξέρει και το αποτέλεσμα των εκλογών ;

Συνέχεια...

Το «εγώ» μας, οι αξίες και η ιδιότητα του πολίτη.


Αδιαφορήσαμε εμείς οι μάγκες, πολύξεροι και υποταγμένοι στο αρρωστημένο «εγώ» μας, όταν:

Το κεφάλαιο, από βιομηχανικό μετετρέπετο σε μεταπρατικό για να πολλαπλασιάσουν την κερδοσκοπία τους μέσα από τη γενίκευση της αποβιομηχάνισης και φυσικά μείωση της απασχόλησης.


Αρχικά , στο όνομα της ανάπτυξης από το 1950, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων χρηματοδοτούσαν τις Επιχειρήσεις και στη συνέχεια ό, τι απόμεινε το καταλήστεψαν.


Το πολιτικό σύστημα μοίραζε ανεύθυνα παροχές, για την αναπαραγωγή του, με δανεικά, δηλαδή με λευκές επιταγές που θα πληρώναμε πάλι εμείς.

Ακόμα και πέρυσι όταν ο Χατζηγάκης πλήρωνε 500 εκατ. τους αγρότες, με ανύπαρχτα χρήματα, για να πληρώσουμε τα διπλά ως ποινή στην ΕΕ.

Απλά αναφέρω μερικά, τα παραδείγματα είναι ατέλειωτα।

Λέω εμείς και δε λέω τα κόμματα, γιατί κι αυτά εμείς τα απαρτίζουμε και στηρίζουμε κι αν δεν κάνω λάθος, κανένα δε μίλησε και δεν είπε την αλήθεια.

Αφού λοιπόν σιωπήσαμε ή συμμετείχαμε βολευόμενοι, έστω και με ψίχουλα, απέναντι στην καταλήστευση από το κεφάλαιο, και πανηγυρίζαμε για τη δήθεν δικαίωση ενός ανύπαρχτου αγώνα, διαπιστώσαμε πως είχαμε καταχρεώσει τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Ανυποψίαστοι, ιδιαίτερα τα αριστερά κόμματα, δεν καταλάβαμε πως η υπερχρέωση νοικοκυριών και Κρατών είναι το κυρίαρχο μέσον ελέγχου των κοινωνιών και της αναπαραγωγής του συστήματος.

Και δε φτάνει που καταχρεώσαμε τη νέα γενιά, σήμερα καταντήσαμε παρατηρητές και του οριστικού κοινωνικού αποκλεισμού τους.

Δε θα πάρουν ποτέ σύνταξη και επειδή είναι και νέοι ( τι κακό κι αυτό ), αν τύχει και βρουν δουλειά, θα αμείβονται με το 70-80% του κατώτατου μισθού.

Σύντροφοι και φίλοι,

Το Εγώ μας κυριάρχησε και μας τύφλωσε και δεν αξιολογούσαμε πως:

Το 600ράκι, τότε που το δεξιό καθρέφτη τον αγοράζαμε έξτρα, το κάναμε 2000 κυβικά με δανεικά ή μέσα από την παραοικονομία και καμαρώναμε.

Το δυάρι στην Κυψέλη και τα Πατήσια το κάναμε μεζονέτα στα βόρεια προάστια, με δάνεια και αφού ξεπουλήσαμε τα χωράφια μας, ό,τι πολυτιμότερο έχει ο άνθρωπος πάνω στη γη, για να μας κυριέψει η αυταπάτη πως ξεφύγαμε από την τάξη μας.



Την ανθρωπιά, το γείτονα, το πεσκέσι και τη βεγγέρα, τα αντικατέστησαν τα ΜΜΕ και επιλεγμένοι τηλεπαρουσιαστές, που εισβάλουν καθημερινά στα σπίτια μας, ως ιδιότυποι ροπαλοφόροι για να ληστέψουν ό,τι απόμεινε από τις αξίες και τη ψυχή μας, παρόλο που κλειδαμπαρώνουμε για τους κλέφτες.


Αυτό το αρρωστημένο Εγώ μας, που το αξιολογούμε πάνω από το ταλέντο, τη γνώση, την προσφορά μας αλλά και τον συνάνθρωπο μας, είναι ανάγκη να το αναδείξουμε ως το μεγαλύτερο εχθρό μας, για να αποχτήσουμε επί τέλους την ιδιότητα του Πολίτη, που δυστυχώς όχι μόνο δεν έχουμε αλλά βρίσκεται ακόμα στα επίπεδα του 1300, δηλαδή στην βυζαντινή παρακμή.

Συνέχεια...

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Τεχνικό πρόβλημα




Φίλοι,
Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα με το μετρητή της Google και την αριθμητική εμφάνιση των σχολίων στην πρώτη σελίδα, ενώ υπάρχουν στις αναρτήσεις και που δεν οφείλεται σε μας. Ελπίζουμε να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Συνέχεια...

Εκτός από τ’ αδέλφια μας τους Αλβανούς

… και τους Κύπριους

που μας δίνουν δωδεκάρια στη Γιουροβίζιον,
φιλέλληνας είναι και
ο Καϊτά που …
αποβλήθηκε!

Τελικά θέλει και ο .. Γερμανός φοβέρα.

Συνέχεια...

Ακούνε ΡΗΓΑΣ και βγάζουν … σπυράκια

Τρεις είναι οι ενδιαφερόμενοι για το «χρίσμα» του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Νάξου. Πρόκειται για τους κ.κ Μαράκη Νίκο , Μαργαρίτη Γιάννη και Πράσινο Ανδρέα.

Κομματαρχική αλαζονεία

Με διαρκείς διορισμούς ημετέρων σε συμβούλια και νομικά πρόσωπα, μεταθέσεις φαντάρων και απονομή χρισμάτων πάσης φύσεως, η παρέα του βουλευτή που κυβερνάει τη Νάξο επιδεικνύει την αλαζονεία που ταιριάζει απόλυτα στον πρώην μέντορα του, Άκη.

Έτσι είναι η πολιτική. Με γνώμονα το προσωπικό όφελος και αγνοώντας κάθε συλλογική, διάφανη και δημοκρατική λειτουργία περιχαρακώνουμε τους «δικούς» μας και στη λογική του «διαίρει και βασίλευε», πετυχαίνουμε με ακραία Μακιαβελική νοοτροπία τους στόχους μας. Συγχαρητήρια ..άκη!!!

Από το «ΒΗΜΑ της ΝΑΞΟΥ» και τις ΑΜΠΕΛ....ΣΟΦΙΕΣ Φ.68

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή επικοινωνίας του συνδυασμού του Θανάση Γρυλλάκη, έκανε γνωστό ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση με το Νίκο Μαράκη διαπιστώθηκε διαφορετικότητα θέσεων και αρχών.

Επίσης εκφράζει την αντίθεσή της στη διαδικασία επιλογής υποψηφίων από το ΠΑΣΟΚ, ενώ αφήνει σαφείς αιχμές στο πρόσωπο του βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα.

Μετά απ’ όλα αυτά…

Ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων Βασίλης Κίτσιος, μιλώντας στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων υποστήριξε ότι το Κίνημα θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να μην υπάρξουν πολωτικές καταστάσεις και ακραίες αντιπαραθέσεις στην προεκλογική περίοδο, στα νησιά όπου θα θέσουν υποψηφιότητα περισσότεροι του ενός συνδυασμοί στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Συνέχεια...

τώρα ησυχάσαμε...


Τη στήριξή της υποψηφιότητας του Μανώλη Μαργαρίτη ανακοίνωσε επισήμως ο βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ Γιάννης Βρούτσης βάζοντας τέλος στα σενάρια που ακούγονται το τελευταίο διάστημα περί διχασμού της Ν.Δ στη Νάξο σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του κ. Μαργαρίτη.

Συνέχεια...

Στο Γαλάτσι συζητάμε, διασκεδάζουμε, αντιστεκόμαστε …

Συνέχεια...

Μπήκαμε αισίως στο “plan D”

Άλλο δεν έχει …

Είναι αυτό που λέμε, μπήκαμε στο «τελευταίο στάδιο», αλλά … μην το πείτε πουθενά …

Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας στον οικονομικό τομέα εντοπίζεται στην ανάπτυξη και στην παραγωγικότητα. Λέξεις παντελώς άγνωστες αλλά προαπαιτούμενες για να ξεφύγουμε από την κρίση σύμφωνα με το μοντέλο ανάπτυξης που με θρησκευτική ευλάβεια ακολουθούμε.

Αυτό απαιτεί να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές. Να δοθούν δηλαδή κίνητρα αλλά και εγγυήσεις σε ξένο ζεστό χρήμα, να έρθει στη χώρα μας και να μας .. αποτελειώσει!

Για να γίνει αυτό πρέπει η χώρα μας να γίνει φορολογικός και εργασιακός παράδεισος.

Γι αυτούς βέβαια …

Αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει, αν δεν υπήρχε μια στιβαρή και αποφασιστική κυβέρνηση που με προεδρικά διατάγματα, προσπερνώντας χωρίς φλας τη Βουλή, δεν κατάφερνε με συνοπτικές διαδικασίες να καταργήσει το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων.

Κανείς κεφαλαιοκράτης δεν θα έφερνε χρήματα στη χώρα, ακόμα και αν έπεφταν κατακόρυφα οι φορολογικοί συντελεστές, μέσα σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον εργασιακών σχέσεων.

Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να καταργηθούν τα εργασιακά κεκτημένα και να μετατραπεί το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων από καθεστώς προστασίας του εργαζόμενου σε … καθεστώς προστασίας των συμφερόντων του εργοδότη.

Δεν απαιτείται ιδιαίτερη παρατηρητικότητα.

Και τα κουτσομπολίστικα «μεσημεριανάδικα» αν παρακολουθήσετε, κάπου μεταξύ Χουρσαλά και Ρούλας, όλο και κάτι θα ακούσετε για τη γενιά των 592 ευρώ …


Συνέχεια...

Οι «πράσινοι» υποψήφιοι περιφερειάρχες …


Σας εμπνέουν;

Συνέχεια...

Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ

Η είδηση αυτή δεν μας αφορά διότι το έχουμε αντικαταστήσει προ πολλού με κρασί και με ρακί

Μετά την απομυθοποίηση του αυγού και την πανηγυρική αποκατάστασή του σε σχέση με την ευθύνη του στους δείκτες της χοληστερίνης που ως γνωστόν δεν τους επιβαρύνει…

Μετά την επιστημονική διαπίστωση ότι το sex δεν … αδυνατίζει αφού νηστικό αρκούδι δε … χορεύει και σύμφωνα με την παράδοση μετά το πέρας της «διαδικασίας» απαιτείται μια σκάφη από πιασιάρικα φαγώσιμα και ένα πακέτο τσιγάρα …

… ήρθε τώρα το σοκαριστικό νέο για το ΓΑΛΑ.

Ειδικοί δεν είμαστε, δε σημαίνει ότι το υιοθετούμε, αλλά αξίζει να το διαβάσετε ΕΔΩ

Συνέχεια...

Μοιράζουμε απλόχερα χαρά στους αντιπάλους…


Δεν εύκολο να αντιληφθεί κανείς την αθέατη πλευρά του πολιτισμού μας,

να μοιράζουμε απλόχερα χαρά στους αντιπάλους μας.

Στους δανειστές μας
Στους Ευρωπαίους και Αμερικάνους
Στους μεγαλοεργολάβους και προμηθευτές του Δημοσίου
Στις πολεμικές βιομηχανίες

και να κάνουμε το βίο αβίωτο

Στους εργαζόμενους και Συνταξιούχους
Στους νέους
Στον καθένα που θέλει να δημιουργήσει ή να καινοτομήσει

Για να το ελαφρύνω, δώσαμε χαρά στους Κορεάτες, θα δώσουμε και στους Νιγηριανούς το απόγευμα;

Συνέχεια...

Ελλαδιφόρνια


του Γιάνη Βαρουφάκη
και Gary Dymski (*)


Μια λιόλουστη χώρα, υπέροχες παραλίες, το όνειρο όσων ζουν στις σκοτεινές πολιτείες που το χειμώνα το κρύο τρυπάει τα κόκκαλα και το καλοκαίρι η κουφόβραση πνίγει την σκέψη.

Μια χώρα που όμως λοιδορείται παντού επειδή χρωστάει παντού. Μια χώρα που αναγκάζεται να περικόβει από τα σχολειά, τα δημόσια νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια αλλά και πάλι δυσκολεύεται να πληρώσει μισθούς, να ξεπληρώσει τα παλιά της χρέη, να πείσει τους πλουσιότερους πολίτες της να καταβάλουν τους φόρους που θα βοηθούσαν στις δύσκολες στιγμές.

Πέρσι τέτοιο καιρό, στην Αίγινα, τρώγαμε την μηλόπιτα που μαγείρεψε ο Gary ακολουθώντας την συνταγή της Πολωνέζας γιαγιάς του, την ξεπλέναμε με λίγη Κρητική τσικουδιά και με δέος συγκρίναμε τις πατρίδες μας που η προηγούμενη παράγραφος περιγράφει εξ ίσου καλά। Την Ελλάδα και την Καλιφόρνια

Πριν κάποιος αναφωνήσει, σωστά, ότι οι διαφορές είναι τεράστιες (που είναι άραγε η ελληνική Silicon Valley;), η σύγκριση, παρόλα αυτά, είναι χρήσιμη. Οι δύο πατρίδες μας βρίσκονται στην δίνη της χειρότερης δημοσιονομικής κρίσης της πρόσφατης ιστορίας τους. Μιας κρίσης που απειλεί να αποδομήσει τον κοινωνικό ιστό, τους όποιους θεσμούς κοινωνικής συνοχής είχαν με τον καιρό χτιστεί, τις σχέσεις με τους υπόλοιπους εταίρους της μεγάλης νομισματικής ένωσης στην οποία ανήκουμε (την ζώνη του δολαρίου και την ευρωζώνη).


Κάποια στιγμή μάλιστα βάλαμε και το αρχαίο πλέον Hotel California. Ακούγοντας τον στίχο των Eagles: “You can check-out any time you like, but you can never leave”,(1) κοιταχτήκαμε. Περιέγραφε απόλυτα την κατάσταση τόσο της Καλιφόρνιας όσο και της Ελλάδας.


Ακόμα καλύτερα περιέγραφε το πόσο ανόητη είναι η ταύτιση της τύχης του Μάαστριχτ με την τύχη της Ευρώπης, πόσο επικίνδυνο είναι το δόγμα ότι η λύση του Ευρωπαϊκού προβλήματος είναι η σκληρότερη δημοσιονομική πειθαρχία και η επιβολή μιας νέας Συνθήκης των Βερσαλλιών σε ελλειμματικές χώρες όπως η Ελλάδα. Μια ματιά στην Καλιφόρνια βοηθά να κατανοήσουμε το άτοπο του εγχειρήματος.



Η Καλιφόρνια έχει δημοσιονομικό ετήσιο έλλειμμα της τάξης του 20% ($20 δις με πολιτειακό προϋπολογισμό $100 δις) και μεγάλο συσσωρευμένο χρέος για το οποίο πρέπει να καταβάλει κάθε χρόνο το 6% του προϋπολογισμού σε αποπληρωμές. Για αυτό τον λόγο, ο Economist χαρακτήρισε την Καλιφόρνια αποτυχημένο κράτος (failed state), κάτι που δεν έχει πει ούτε για την Ελλάδα! (Βλ. το τεύχος της 10ης Ιουνίου 2009).



Κι όμως: Η κρίση της Καλιφόρνιας, παρόλο που η Καλιφόρνια είναι από οικονομικής πλευράς πολλαπλάσιας σημασίας σε σχέση με τις υπόλοιπες ΗΠΑ απ' ότι είναι η Ελλάδα σε σχέση με την ΕΕ, δεν έδωσε έναυσμα σε κανένα καιροσκόπο να επιτεθεί στο δολάριο.


Ο λόγος προφανής: Ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός και η δυνατότητα της κεντρικής τράπεζας, της Fed, να εκδίδει ομόλογα για την Ένωση συνολικά (δηλαδή να δανείζεται εκ μέρους όλων των πολιτειών). Κανένας πολιτικός στην Ουάσινγκτον δεν σκέφτηκε να πει στον Σβάρτζενεγκερ (να άλλη μια διαφορά με την Ελλάδα...) ότι με την δημοσιονομική απειθαρχία της πολιτείας του οδηγεί την Ένωση στην καταστροφή.


Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση εισπράττει άμεσα το 60% των φόρων που πληρώνουν οι Καλιφορνέζοι και επιστρέφει στην Κυβέρνηση του Σακραμέντο το 15% αυτών των φόρων υπό την μορφή επιδοτήσεων για την παιδεία, τα δημόσια έργα, την υγεία κλπ.

Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει (α) στην Ένωση (στις ΗΠΑ δηλαδή) ότι τα όποια ελλείμματα των πολιτειών έχουν μηδαμινό αντίκτυπο στην συνολική ευημερία της ζώνης του δολαρίου και (β) στις πολιτείες έναν σημαντικό βαθμό ανεξαρτησίας ως προς την άσκηση εγχώριας κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής.



Εν τέλει, αυτό που προστατεύει τόσο την Καλιφόρνια από την Ουάσινγκτον όσο και την Ουάσινγκτον από την Καλιφόρνια είναι η ένταξη της πολιτείας σε μια ένωση 50 πολιτειών με ισχύ πολύ μεγαλύτερη από το άθροισμα της ισχύος των πολιτειών. Ο πολλαπλασιασμός αυτών των δυνάμεων δεν οφείλεται (ακούτε εκεί στις Βρυξέλλες;) στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς πολιτειών και ομοσπονδίας αλλά στην κοινή διαχείριση του συνολικού χρέους της Ένωσης (πολιτειακού, ομοσπονδιακού και ιδιωτικού). Το χρέος της πολιτείας δεν καταβαραθρώνει την Ένωση και, παράλληλα, το χρέος της Ομοσπονδίας δεν βαραίνει την πολιτεία.

Ένδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι η Καλιφόρνια, παρά το έλλειμμα του 20% και την απαίσια δημόσια εικόνα των δημοσιονομικών της πολιτείας (θυμηθείτε τα σχόλια του Economist) δεν έχει κανένα πρόβλημα να δανείζεται στις αγορές.

Αντίθετα, η Ελλάδα, αν και αποφασισμένη να βάλει βαθειά το νυστέρι για να μαζέψει το έλλειμμά της, δεν καταφέρνει να αποσοβήσει ούτε την δική της κρίση αλλά ούτε και να εμποδίσει με αυτές τις θυσίες την κρίση της ευρωζώνης. Ιδού η ειρωνεία: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει αυτό που θα έλυνε τα προβλήματα της Καλιφόρνιας (αν οι Καλιφορνέζοι ήταν διατεθειμένοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες) αλλά όχι της Ελλάδας. Από την άλλη, οι Καλιφορνέζοι έχουν μια σχέση με την δική τους νομισματική ζώνη που, αν ίσχυε στην Ευρώπη, θα έλυνε τα δικά μας προβλήματα.



Το συμπέρασμα είναι απλό. Το γνωρίζετε και χωρίς την σύγκριση Ελλάδας και Καλιφόρνιας. Απλά, η σύγκριση αυτή, παρά τις αδυναμίες της λόγω των μεγάλων διαφορών των 'χωρών' μας, μας βοηθά να ξεδιαλύνουμε κάποια σημαντικά πράγματα τα οποία χάνονται μέσα στην κακοφωνία των συζητήσεων περί δημοσιονομικής πειθαρχίας, μνημονίων, ασφαλιστικού κλπ:

Είτε, λοιπόν, η σημερινή κρίση θα οδηγήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης είτε στην τριχοτόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τρεις ζώνες: της ζώνης της Στερλίνας, του Ευρώ και του Μάρκου, όπου η πρώτη θα στραφεί προς το δολάριο, η δεύτερη θα αναβιώσει την Λατινική Ένωση του 19ου αιώνα και η τρίτη θα στρέψει την Γερμανία προς Ανατολάς (δημιουργώντας έναν ζωτικό χώρο από τα κανάλια του Άμστερνταμ και τον Ρήνο μέχρι τις παρυφές της Ουκρανίας, και με απώτατο σημείο αναφοράς την Σαγκάη).



Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί για τους λαούς της Ευρώπης είναι η καθυστέρηση, η αναβολή, η επιλογή της μη επιλογής για χρόνια πολλά και αλγεινά. Το δεύτερο χειρότερο είναι η τριχοτόμηση που αναφέραμε παρά πάνω. Η βέλτιστη όμως λύση, και η μόνη που εξασφαλίζει την ειρήνη και την προοπτική μιας γενικευμένης ευημερίας, είναι η ομοσπονδιακή. Αυτή η λύση όμως προϋποθέτει την απόφαση της Γερμανίας να ηγηθεί ενός ομοσπονδιακού προϋπολογισμού που θα αφορά ένα ποσοστό περίπου στο 60% του Ευρωπαϊκού εισοδήματος. Προϋποθέτει, με άλλα λόγια, μια Γερμανία που να μην μπερδεύει την έννοια της ηγεμονίας με εκείνη του αυταρχισμού.


Τι μπορεί να κάνει μια μικρή και απαξιωμένη χώρα όπως η Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση; Πολλά. Μη ξεχνάμε την μεγάλη συνεισφορά των μικρότερων και περισσότερο χρεωμένων πολιτειών στην ίδρυση της ζώνης του δολαρίου και, αργότερα, της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Η Ελλάδα μπορεί νοικοκυρεύοντας τα του οίκου της αλλά και ταυτόχρονα καταδεικνύοντας το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η σημερινή πολιτική της Ένωσης (με την προσήλωση της στον φετιχισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων) να ωθήσει την Ένωση (σε συνεργασία με άλλες χώρες και θεσμούς που σκέφτονται ανάλογα) προς την μόνη λογική της κατάληξη.

Αλλιώς ο στίχος των Eagles θα ισχύσει για όλους του ευρωπαίους σε παραλλαγή: “You can check-out any time, but why would you bother checking in?”(2)


(1)'Μπορείς να αφήσεις το δωμάτιο όποτε θέλεις αλλά δεν μπορείς ποτέ να φύγεις.'

(2) 'Μπορείς να αφήσεις το δωμάτιο όποτε θέλεις αλλά ποιος ο λόγος να το πάρεις;'
(*) O Gary Dymski διδάσκει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Riverside
http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=2876&reftab=37&t=Ελλαδιφόρνια

Συνέχεια...

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Με χορό και με τραγούδι …

… οι Ναξιώτες ξορκίζουν την κρίση και τη … χρεοκοπία

Συνέχεια...

Υπάρχει και … μπλε παρασκήνιο!

Όπως ξέρετε, η κόντρα Χωματικών – Βρουτσικών καλά κρατεί.

Και όχι μόνο καλά κρατεί, αλλά ανανεώνεται και προεκλογικά φουντώνει επικίνδυνα.
Σε αυτή λοιπόν την κόντρα αποδίδουν την απαξίωση της υποψηφιότητας του Μανώλη Μαργαρίτη, από μερίδα στελεχών της Ν.Δ. του νησιού που πρόσκεινται στο Γιάννη Βρούτση!

Θεωρούν ότι τώρα είναι μοναδική ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν μια και καλή τα πράγματα και να κοπεί κάθε γέφυρα με το … φαύλο παρελθόν.

Αναζητείται λοιπόν παρασκηνιακά, ο αντικαταστάτης του Μανώλη Μαργαρίτη, κατά προτίμηση ορεινός, γνήσιος και αποδεκτός Φιλωτίτης και στην ανάγκη συζητιέται ακόμα και ο … Γιάννης Μπαρδάνης !!! (ήμαρτον Κύριε)

Συνέχεια...

φροντί ΖΩ το περιβάλλον ...

από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ του ΔΗΜΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ

Συνέχεια...

όταν η τέχνη γίνεται παιχνίδι και το παιχνίδι τέχνη...

Δημιουργικό και ταυτόχρονα απολαυστικό ήταν το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιουνίου για όλους όσοι συμμετείχαν στις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δρυμαλίας.

Αρκετοί ήταν οι μικροί και οι μεγάλοι που παρακολούθησαν, με πολύ ενδιαφέρον, το εργαστήρι κατασκευής κούκλας με χαλτοπολτό.
Το αποτέλεσμα ήταν, περισσότερες από τριάντα διαφορετικές μορφές, η μία καλύτερη από την άλλη.

Το απόγευμα του Σαββάτου
η πλάτσα του Κεραμιού
"ζωντάνεψε"
από τον ενθουσιασμό,
που μετέδωσαν με το παιχνίδι τους τα παιδιά
.

Συνέχεια...

Απαραίτητη η εξοικονόμηση ενέργειας παντού και πάντα....

Στη σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας και σε απλούς καθημερινούς τρόπους για να την πετύχουμε αναφέρθηκε ο Αλέξανδρος Μαβής στην εκδήλωση με θέμα: "Εξοικονόμηση Ενέργειας στο σπίτι, στη γειτονιά, στη χώρα. Για μας και το περιβάλλον".
Περιεκτική η ομιλία του και σύντομη, άφησε περιθώριο για ερωτήσεις, τοποθετήσεις και ουσιαστικό διάλογο σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, Α.Π.Ε., οικολογίας, κ.λ.π.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκε, από τον Πολιτιστικό Οργανισμό, ένα τρίπτυχο με οδηγίες εξοικονόμησης ενέργειας στην καθημερινότητά μας.

Συνέχεια...

Είτε η πέτρα πέσει στο αυγό …

… είτε το αυγό στην πέτρα

ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΑΥΓΟ !

Να γιατί καμιά «θυσία» και κανένα μέτρο του λογιστή της οικονομίας μας κ. Παπακωνσταντίνου δε θα πιάσει τόπο.



«χορεύουμε όπως μας παίζουν» και δεν έχουν αρχίσει ακόμα τα … «αναστενάρια»

Goldman Sachs, Fitch, Moody’s, S&P, ΧΑ

Κύρια μέτοχος στην Goldman είναι η Black Rock, επενδυτική εταιρία του ομίλου Blackstone, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οποίας μέχρι τις 14 Ιουλίου 2008 ήταν ο Lord Nathaniel Charles Jacob Rothschild ο οποίος παραιτήθηκε αφήνοντας ως διευθύνοντα σύμβουλο στην εταιρία τον Randall Rothschild. Με υπό διαχείριση κεφάλαια που αγγίζουν τα 3,5 τρις δολάρια και με το ύψος του χαρτοφυλακίου για το οποίο παρέχει επενδυτικές συμβουλές να ξεπερνά τα 9 τρις δολάρια, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες, (αν όχι τη μεγαλύτερη) διεθνείς επενδυτικές εταιρίες.

Η Black Rock τυχαίνει να είναι και ο 2ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο ΧΑ με θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδας, στην ΕΤΕ, την EFG Eurobank Ergasias και την Εμπορική.

Τυχαίνει, επίσης, να είναι βασικός μέτοχος στους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s και S&P.

Ακόμη, αξιωματούχοι της κατείχαν υψηλά αξιώματα ή ήταν συνδεδεμένοι με τους τρεις βασικούς οίκους αξιολόγησης με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Richard H. Jenrette, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Blackstone (μητρικής της Black Rock) και πρώην διευθυντής της The McGraw-Hill Companies, μητρικής του οίκου Standard & Poor's.

Έτσι, η Black Rock είναι παράλληλα:
- ο δεύτερος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο ΧΑ
- βασικός μέτοχος στη Goldman Sachs
- βασικός μέτοχος στους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s και S&P

Norges Bank Investment

Πρόκειται για επενδυτικό σχήμα της Κεντρικής Τράπεζας της Νορβηγίας, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και ο μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο ΧΑ με θέσεις σε 41 ελληνικές εταιρίες μεταξύ των οποίων η Πειραιώς, η Alpha, η ΔΕΗ και η EFG Eurobank Ergasias, ενώ είναι από τους μεγαλύτερους μετόχους της ΕΤΕ. Επενδυτικός σύμβουλος της εταιρίας είναι η La Compagnie Benjamin De Rothschild S.A. Το επενδυτικό αυτό σχήμα της Norges είναι από τα πλέον αμφιλεγόμενα καθώς έχει επενδύσεις, μεταξύ άλλων, σε εταιρίες όπλων, πυρηνικών κλπ. Πρόσφατα και μετά από σκάνδαλο εξαιρέθηκαν από το χαρτοφυλάκιο του μερικές εταιρίες, κυρίως τσιγάρων, ωστόσο παρέμειναν πολλές που το διατηρούν στην κατηγορία των αμφιλεγόμενων κεφαλαίων.

H Fidelity είναι ένας από τους μεγαλύτερους (αν όχι ο μεγαλύτερος) μέτοχος της εταιρίας πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s. Ο Bill Rothschild είναι ο senior vice president της Fidelity.

Αποφάσεις των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης & εσωτερική πληροφόρηση .

Έτσι οι Νο1 και Νο2 διεθνείς επενδυτές στο Χ.Α. τυχαίνει να είναι παράλληλα και μεγαλομέτοχοι στη Goldman αλλά και μεγαλομέτοχοι στους 3 βασικούς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, ενώ έχουν ισχυρούς δεσμούς με την τραπεζική δυναστεία Rothschild. Επιπλέον, ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Moody’s, η εταιρία Fidelity, έχει στον τιμόνι της ένα μέλος της οικογένειας Rothschild.

Από τα παραπάνω συνεπάγεται πως οι Goldman, Black Rock, Norges και Rothschild είναι πολύ πιθανό να είχαν τη δυνατότητα να γνωρίζουν για τις υποβαθμίσεις της Ελλάδας πριν αυτές δημοσιευτούν και μπορούσαν, έτσι, να εκμεταλλευτούν αυτή την εσωτερική πληροφόρηση κερδοσκοπώντας στο ΧΑ και στην αγορά CDS και ομολόγων. Αν κάτι τέτοιο συνέβη, που είναι πολύ πιθανό, τότε πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη χρηματιστηριακή ιστορία.

Ακόμη, οι παραπάνω δεσμοί δίνουν στην πρόταση της Goldman στην Ελλάδα μία άλλη διάσταση, καθώς φαίνεται η Goldman να είχε τη δυνατότητα να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ‘πακέτο’ προστασίας της χώρας από την κρίση, με τη δύναμη να στηρίξει το χρηματιστήριο και την αγορά ομολόγων, να επηρεάσει τις βαθμολογίες των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης αλλά και να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της χώρας.

Με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο, φαίνεται να είχε και τη δύναμη να προκαλέσει μία πανίσχυρη χρηματιστηριακή / χρηματοπιστωτική επίθεση εναντίον της Ελλάδας, η οποία και κατέληξε στη χρηματοπιστωτική της πτώχευση με τις συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε.

Οι εταιρίες πιστοληπτικής αξιολόγησης κατηγορούμενες σε Ευρώπη και ΗΠΑ – η Goldman στο εδώλιο στις ΗΠΑ

Είναι, επίσης, ενδιαφέρον, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στραφεί εναντίον των εταιριών πιστοληπτικής αξιολόγησης επιδιώκοντας τη δημιουργία ενός αντίστοιχου ευρωπαϊκού οργανισμού, θεωρώντας πως η αξιοπιστία τους έχει βλαφθεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ, οι εταιρίες κατηγορούνται για το ρόλο τους στην κρίση της αγοράς κατοικίας που οδήγησε στην κατάρρευση της αλλά και στη δημιουργία της διεθνούς τραπεζικής κρίσης, καθώς μέχρι τελευταία στιγμή βαθμολογούσαν τα τοξικά ομόλογα με άριστη τιμή επιτρέποντας σε εταιρίες όπως η Goldman να πουλήσουν εκατοντάδες χιλιάδες από αυτά σε ανυποψίαστους επενδυτές κερδίζοντας δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακόμη οι εταιρίες πιστοληπτικής αξιολόγησης ταλανίζονται από μία σειρά σκανδάλων και κατηγοριών, οι οποίες ξεκινούν από εσκεμμένες παραλείψεις δημοσίευσης κρίσιμων για το κοινό πληροφοριών για διάφορες εταιρίες και φτάνουν μέχρι της κατηγορίες για εκβιασμό.

Τέλος, το Μάιο του 2010 οι εταιρίες ελέγχονται από την χρηματιστηριακή επιτροπή ελέγχου των ΗΠΑ ως προς το ρόλο τους στην κρίση ενώ ένα νέο σκάνδαλο είναι εν τη γενέσει του, το οποίο έχει να κάνει με την ευνοϊκή αξιολόγηση δήμων και πολιτειών των ΗΠΑ που στην πραγματικότητα βρίσκονται στα όρια της πτώχευσης.

Την ίδια στιγμή ένα νέο σκάνδαλο που συνδέει την Goldman με τον Paulson (ένας από τους 4 βασικούς υπόπτους για την επίθεση στο ευρώ, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ) έχει οδηγήσει την εταιρία στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις ΗΠΑ, φανερώνοντας σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί αυτή και οι συνεργάτες της προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους.

Πάνος Παναγιώτου

πηγή: e-galatsi - forum

Συνέχεια...

Στο ΓΑΛΑΤΣΙ θα γελάσει κάθε πικραμένος …

Συνέχεια...

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Η … συνάντηση εις Εμμαούς !

Πραγματοποιήθηκε η περιβόητη συνάντηση ανάμεσα στο Νίκο Μαράκη και το Θανάση Γρυλλάκη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και συνεργάτες των δύο υποψηφίων οι κ.κ Γιώργος Καραμανής (πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου), Νικόλας Βασιλάκης και Θανάσης Καραβίας.

Ο Θανάσης Γρυλλάκης, όπως ήταν αναμενόμενο, αρνήθηκε την πρόταση του Δημάρχου Νίκου Μαράκη να «ενταχθεί» στο συνδυασμό του.

Όπως όλα δείχνουν, οι δύο πλευρές έχουν χαράξει προς το παρόν διαφορετική «ρότα» και αν δεν συναντηθούν νωρίτερα, ίσως συναντηθούν στις επαναληπτικές εκλογές …

Συνέχεια...

Το «παπόρι απ’ την Περσία»…

… δεν πιάστηκε στη Κορινθία!

Εγχώρια σπείρα εμπορίας ναρκωτικών πιάστηκε στα δίχτυα της αστυνομίας στη Νάξο. Συνολικά, οι αστυνομικοί βρήκαν 1663 γραμμάρια χασίς…
Ένας φίλος μας έλεγε που θα είναι τα νέα Ζονιανά, αλλά … δε σας το λέμε!

Συνέχεια...

O ΑΠΙΚΡΑΝΤΟΣ ΚIΝΙΔΑΡΟΣ…

όπως τα «σώζει» ο καλός φίλος
και ακούραστος εργάτης του διαδικτύου Γιάννης Ε. Πρεβενιός








Συνέχεια...

«φτου ξελευθερία» για τα … σκολιαρόπουλα


… της Κωμιακής σήμερα!

«Άντε, καλογερασμένοι να ’ναι και στω(ν) λεύτερω(ν) …»

Με τέσσερεις ζούλες, άφθονη γαμομακαρονάδα από το Βάσο και με αναπαράσταση του Κωμιακίτικου γάμου, τα παιδιά της Κωμιακής αποχαιρετούν (με βαριά … καρδιά βεβαίως, βεβαίως), τη σχολική χρονιά!

Η εκδήλωση που θα αρχίσει στις 9 το βράδυ, εκτός από τα ποιήματα και την παράσταση των παιδιών, το καλό φαΐ, το ακόμα καλύτερο κρασί, θα έχει και βιολιά …

Στη φιλόξενη Κωμιακή είστε ΟΛΟΙ καλεσμένοι!

Συνέχεια...

Έχουμε κι εμείς τις «ροκ» εμμονές μας …

Συνέχεια...

Των φρονίμων τα παιδιά …

πριν πεινάσουν μαγειρεύουν

Σημαντικά συμπεράσματα βγήκαν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ηλεκτρονικής υποβολής υποψηφιοτήτων, για να αναδειχτούν οι ΑΡΙΣΤΟΙ που θα εκπροσωπήσουν το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Νοεμβρίου!

Το σπουδαιότερο συμπέρασμα νομίζουμε είναι ότι, όσοι ΔΕΝ αυτοπροτάθηκαν , αν και δεν ήταν απαραίτητο, τους πρότειναν .. ΑΛΛΟΙ!

Σύμφωνα με τη «αυτοδιοίκηση»

«Επιλογές υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων μεγάλων δήμων και «εκτός λίστας» προτίθεται να κάνει σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες υπουργοί και βουλευτές τα ονόματα των οποίων ακούγονταν είτε για περιφέρειες είτε για δήμους δεν κατέθεσαν τελικά αίτηση, μετά τα δημοσιεύματα για «κύμα φυγής», καθώς θεώρησαν ότι θα δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση. Το γεγονός αυτό μειώνει τις δυνατότητες επιλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και είναι ένας ακόμη λόγος που ελήφθη η παραπάνω απόφαση…»

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γνωρίζει πολύ καλά ότι θα εισπράξει το μεγάλο ποσοστό δυσαρέσκειας που της αναλογεί και βρίσκεται σε άχαρη παθητική αναμονή.

Επιδιώκει «συμμαχίες» για να ισοσκελίσει τη δεδομένη χασούρα και θα γίνει νονός πολλών δήθεν «ανεξάρτητων»

Στόχος της είναι μερικοί μεγάλοι δήμοι για να μη φαίνεται στον πολιτικό χάρτη, μόνο το μπλε χρώμα της … θάλασσας.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Αν και γνωρίζει ότι εκλογικά θα εισπράξει το ελάχιστο ποσοστό από τη δυσαρέσκεια των πολιτών και την ψήφο αντίδρασης, εμμένει ως συνήθως στις … εμμονές της.


Συνέχεια...

Ρατσιστές δεν είμαστε …

Μέχρι την Πέμπτη που θα γίνει το ματσάκι, ασχοληθείτε λίγο με τις εκλογές, γιατί μετά πρωταγωνιστές θα είναι ο Ότο και ο Χαριστέας.

Την Παρασκευή μάλλον θα κάνει διάλειμμα
στην ανάπαυσή του ο … κουρασμένος !

ΣΟΦΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Bismarck: Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές.
Emma Goldman: Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν την πραγματικότητα θα ήταν παράνομες.
Oscar Ameringer: Πολιτική είναι η ευγενής τέχνη του να παίρνεις τις ψήφους των φτωχών και να κάνεις προεκλογικές εκστρατείες με τα λεφτά των πλουσίων, υποσχόμενος στους μεν ότι θα τους προστατέψεις από τους δε.
Henry Menken: Αν ένας πολιτικός ανακάλυπτε ότι στην περιοχή του ψηφίζουν κανίβαλοι δεν θα... είχε κανένα ενδοιασμό να τους υποσχεθεί ιεραποστόλους για δείπνο.
Jean Paul Sartre: Αγωνίστηκα μια ολόκληρη ζωή για να φτιάξω έναν κόσμο στον οποίο δεν θα ήθελα ποτέ να ζήσω.
Ανώνυμος: Οι κυβερνήσεις είναι σαν τις πάνες των μωρών. Χρειάζονται συχνή αλλαγή και μάλιστα για τον ίδιο λόγο.
Ανώνυμος: Όποιος εξαπατά έναν άνθρωπο λέγεται απατεώνας, όποιος εξαπατά έναν λαό λέγεται πολιτικός.
Μικρό Κομματικό Λεξικό: Όταν ένας πολιτικός φεύγει από άλλο κόμμα και έρχεται στο δικό μας έχουμε διεύρυνση. Όταν ένας πολιτικός φεύγει από το δικό μας κόμμα και πάει σε άλλο έχουμε προδοσία, αποστασία κ.λ.π.
Ανώνυμος: Μην πεις ποτέ «μαλάκα» κάποιο πρόσωπο της εξουσίας. Κινδυνεύεις να καταδικαστείς για τρία αδικήματα.
i) Για προσβολή προσωπικότητας,
ii) Για περιύβριση αρχής και
iii) Για αποκάλυψη κρατικού μυστικού.

Frank McKinney: Όλοι θα θέλαμε να ψηφίσουμε τον καλλίτερο, αλλά δυστυχώς δεν είναι ποτέ υποψήφιος.
Robert Oren: Οι εκλογές γίνονται για να δούμε αν είναι σωστές οι δημοσκοπήσεις.
George Nathan: Παρ' όλα τα παραπάνω πρέπει να ψηφίζουμε. Γιατί οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από τους καλούς πολίτες που δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν.

Συνέχεια...

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Στη Νάξο τώρα «όλα παίζονται» …

… μετά τη συνεπή και συνετή στάση του Θανάση Γρυλλάκη.

Νάξος: ανταπόκριση

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής υποψηφιοτήτων από πλευράς ΠΑΣΟΚ για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Από τη Νάξο, αίτημα υποψηφιότητας για τον Δήμο κατάθεσε ο νυν δήμαρχος Νίκος Μαράκης, σε αντίθεση με το Θανάση Γρυλλάκη, ο οποίος απέφυγε τις κομματικές διαδικασίες, καθώς επιθυμία του είναι να καταρτίσει ανεξάρτητο συνδυασμό, χωρίς κομματικές στηρίξεις.

Τη στήριξή του στο πρόσωπο του νομάρχη Δωδεκανήσου Γιάννη Μαχαιρίδη για τη θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, εξέφρασε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων. Επίσης, έκανε γνωστό ότι δεν κατέθεσε αίτημα να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης. Για τις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών είπε ότι η επιλογή θα γίνει σε κεντρικό επίπεδο, ενώ για τους Δήμους των Κυκλάδων τόνισε ότι θα δοθεί κομματική στήριξη στα μεγάλα νησιά.

Έκπληξη θα αποτελέσει το γεγονός ότι από τη Νάξο κατατέθηκε αίτημα για την υποψηφιότητα αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων από πρόσωπο το οποίο δεν υπηρετεί στο χώρο της αυτοδιοίκησης !!!

Συνέχεια...

Τώρα αποδίδουν καρπούς οι «λύσεις ανάγκης»…

…και τα έργα υποδομής που ΘΑΑΑ γίνουν!!!

Νάξος: ανταπόκριση

Έσπασε αγωγός μεταφοράς λυμάτων
στην περιοχή της Αλυκής στον Άγιο Προκόπιο. Δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα και η ζημιά αποκαταστάθηκε με πρωτοβουλία ιδιωτών.

Για το θέμα αυτό έγινε καταγγελία στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Επαρχείου Νάξου.

Σε δηλώσεις του στην Ραδιοφωνία Κυκλάδων, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας της Νάξου Γιώργος Σέργης, είπε ότι ο συγκεκριμένος αγωγός δημιουργήθηκε από ιδιώτες, ώστε να συνδέεται με το δίκτυο του Δήμου και να μεταφέρονται τα λύματα στον Βιολογικό Καθαρισμό της Νάξου.

Ο κ. Σέργης, χαρακτήρισε αναγκαίο ημίμετρο αυτόν τον αγωγό και παραδέχθηκε ότι μέχρι να υλοποιηθεί το μεγάλο έργο της αποχετευτικής κάλυψης των παραλιακών οικισμών της Νάξου, δεν πρόκειται να εκλείψουν τα φαινόμενα που παρουσιάζονται σήμερα. Πρόσθεσε επίσης ότι το μόνο που μπορεί να κάνει ο Δήμος για να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις, είναι να διακόψει τη λειτουργία του συγκεκριμένου αγωγού, κάτι όμως που θα είναι καταστροφικό και για τις επιχειρήσεις και για την περιοχή.

Συνέχεια...

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ στην Ερμούπολη για τα «μέτρα» ..

Σύρος: ανταπόκριση

Σε εφαρμογή τέθηκαν από το πρωί τα κυκλοφοριακά μέτρα στο κέντρο της Ερμούπολης.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ένα κομβόι 50 περίπου αυτοκινήτων, πραγματοποίησε στις 8:30 το πρωί ειρηνική πορεία.

Αντιδρούν για τα μέτρα και πολλοί επιχειρηματίες, καθώς η μετατροπή της παραλιακής οδού σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης δημιουργεί μια τραγική εικόνα σ' ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού.

Οι καθολικώς διαμαρτυρόμενοι(!) κατευθύνθηκαν στο γραφείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρου, όπου κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου και κατά του Δημάρχου Ερμουπόλεως, κ. Γιάννη Δεκαβάλλα.

Σήμερα το βράδυ συνεδριάζει ο Σύλλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σύρου «η Τερψιχόρη» για να προγραμματίσει τις επόμενες κινήσεις τους.

Συνέχεια...

Τελικά η Μέρκελ μπήκε στη ζωή μας …

… μας έκανε
να είμαστε με τους
… Αυστραλούς
και να δούμε
ΟΛΑ τα γκολ των Γερμανών,
τουλάχιστον 5 μέτρα οφσάιτ ..
Τυχαίο; Δε νομίζω …

Συνέχεια...

μας τρελαίνει η «πράσινη ανάπτυξη» …

Είναι λοιπόν θέμα ημερών να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σχετικά με τους υποψηφίους, τις «συμμαχίες» και γενικά με το παραπολιτικό αλισβερίσι …

Μετά θα έρθουν οι επεξεργασμένες (!) από τα επιτελεία «ΘΕΣΕΙΣ» των συνδυασμών.

Εδώ αλλάζουν τα πράγματα …

Θα εκτιμήσουμε τις ΑΛΗΘΙΝΕΣ θέσεις, άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε.

Όμως θα «κράξουμε» άγρια τις εκθέσεις ιδεών, τις γενικόλογες παραφιλολογίες και τις «ετοιματζίδικες» αντιγραφές ..

Θα αντιδράσουμε και θα επιχειρηματολογήσουμε αν στη διακήρυξή του π. χ. ο κ. Μανωλάς συμπεριλάβει ότι πρέπει να φυτέψουμε ανεμογεννήτριες και στις γλάστρες μας …

Όμως θα το εκτιμήσουμε. Επιτέλους όχι άλλα ψέματα…
………………………………………………………………………………………………………
Αλήθεια θα βρεθεί κάποιος υποψήφιος Δήμαρχος να δεσμευτεί ότι θα «μπλοκάρει» τις νταλίκες που ξεφορτώνουν τόνους καρκινογόνα (και απαγορευμένα) φυτοφάρμακα που μολύνουν σε βαθμό κακουργήματος τις «καλλιέργειες» στα Λιβάδια;
…………………………………………………………………………………………………………
Αλήθεια θα βρεθεί κάποιος υποψήφιος Δήμαρχος που δε θα συμπεριλάβει την λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» στο πρόγραμμά του;
Έτσι απλά για να μην ευτελίσει και να μην εκθέσει τη φύση …
………………………………………………………………………
Δανειστήκαμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από το ophioussa και τις μοιραζόμαστε μαζί σας.









Συνέχεια...

Η εποχή των … Μαυρογιαλούρων, πάει, πέρασε…

Αν δεν το έχετε καταλάβει, πέντε μόλις μήνες μείνανε για τις λεγόμενες Δημοτικές εκλογές.

Εκλογές με μεγάλη πολιτική σημασία μιας και γίνονται κάτω από ειδικό και ελεγχόμενο πολιτικο – οικονομικό καθεστώς και επιπλέον δημιουργείται ένα νέο αμφιλεγόμενο και πρωτόγνωρο για τα δικά μας περιορισμένα δεδομένα, αυτοδιοικητικό πλαίσιο.

Θα αλλάξουν πολλά.

Σίγουρα θα αλλάξει και η προεκλογική τακτική των υποψηφίων δημοτικών αρχόντων.

Παλαιότερα ίσως αρκούσαν μερικές αφίσες, μία μικροφωνική, ένα δίφυλλο με τα … ΘΑ και λίγοι κλακαδόροι για τις περιοδείες στα χωριά.

Σήμερα η επικοινωνία ακολουθεί άλλες διαδρομές και δεν νοείται υποψήφιος Δήμαρχος χωρίς … σελίδα στο face book…

Με απλά λόγια, πολύ δύσκολα να περάσει κάτι απαρατήρητο. Πολύ δύσκολα θα γίνει το μαύρο, άσπρο και ακόμα πιο δύσκολα μερικοί θα ταΐσουν τους λεγόμενους χωριάτες, κουτόχορτο ..

Είμαστε κι εμείς εδώ!

Συνέχεια...