Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Αύγουστος 1964: << Είμαστε έτοιμοι να εκπατριστούμε >>

Καλοκαίρι του 1964, σε απελπισία οι χωριανοί μας με τα απούλητα προϊόντα τους, εκπέμπουν σήμα κινδύνου και ο Σύλλογος Κορωνίδας απευθύνεται στα αρμόδια Υπουργεία για λήψη μέτρων. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, εκπατρίστηκαν όλοι.





Τα έγγραφα είναι από το αρχείο του Συλλόγου Κορωνίδας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός ήταν τότε πρωθυπουργός βρε, ε, ποιός;

Ανώνυμος είπε...

πες τον ντε ο Σημίτης ήταν!!!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή καμώνεστε πως δεν ξέρετε(γιατί αν δεν...είσαστε για φούντο) πρωθυπουργός ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου, από το Φεβρουάριο του 1964, δηλαδή μόλις έξι μήνες. Παρέλαβε αυτή την ειδυλλιακή κατάσταση από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή! Ο κόσμος ξεθάρρεψε μετά τον καραμανλικό ζόφο και διεκδίκησε τα αιτήματά του.
Τα προβλήματα φυσικά δεν τα δημιούργησε ο Παπανδρέου σε ένα εξάμηνο. Αν είσαι κομματικά φανατικός μαζί και αφελής μπορεί να το πεις και αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ αν είχε επικρατήσει το 1947 ο Ζαχαριάδης, το 1964 τα φρούτα θα είχαν πουληθεί στην ...Αλβανία και σήμερα η Ελλάδα θα ήταν πολύ καλύτερη, ας πούμε σαν την Αλβανία.

Ανώνυμος είπε...

Η Αλβανία σε λίγα χρόνια-όχι πολλά-θα μας έχει ξεπεράσει σε όλα. Εμείς θα είμαστε η Αλβανία των Βαλκανίων. Ξύπνα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπηυοί φίλοι τα μπλοΓΚΑρίσματα σας ακούγοντε πολυ μακριά έτσι αλλάζω θέμα.Σύμφωνα με ανώνυμες πηροφορείες ο
Α Νάξιος έχει ιώση.Είναι εξοφθαλμα δεξιός δακτύλιος εν όψη ραγδαίων εξελίξεων.Πρόκειτε για ιο των χοίρων ?
οπότε μηλάμε για δεξιό ιό ή για κάτι σοβαρότερο, οι δεξιόζερβοι έχουν ανοσία σ΄αυτά δεν μασάνε.Μιας και μείναμε μόνο οιμουσαφίρηδες ώρα για κουβεντόλοϊ...Ο ανορθόγραφος!

Ανώνυμος είπε...

Σε ομιλία του στη Βουλή, στις 4 Δεκεμβρίου του 2003, μόλις τρεις μήνες πριν πάρει τα ηνία της χώρας, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Καραμανλής εγκαλούσε με ιδιαίτερα έντονο ύφος την κυβέρνηση του Κ. Σημίτη «κραδαίνοντας» από το βήμα του Κοινοβουλίου τις εκθέσεις του οργανισμού «Διεθνής Διαφάνεια».

«Ακούστε, λοιπόν, τα αποτελέσματα της δικής σας πολιτικής, κύριε Σημίτη, των δικών σας κυβερνήσεων και θαυμάστε τα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 44η θέση της σχετικής λίστας», έλεγε τότε ο σημερινός πρωθυπουργός.
Πέντε χρόνια μετά, στην αντίστοιχη έκθεση της «Διεθνούς Διαφάνειας» για το 2008 η Ελλάδα κατρακύλησε στην 57η θέση της σχετικής λίστας. Μάλιστα, σε στοιχεία έρευνας εθνικής εμβέλειας της εταιρείας Public Issue, που δημοσιοποιήθηκαν από τη «Διεθνή Διαφάνεια» και αφορούν το 2008, αναφέρεται ότι το κόστος της μικρο-διαφθοράς στην Ελλάδα εκτιμάται στα 748 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα χρήματα που δόθηκαν για τα «φακελάκια» και τα περίφημα «γρηγορόσημα» αυξήθηκαν κατά 109 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2007.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, οι δημόσιες δαπάνες αντί να μειωθούν κατά 10 δισ. ευρώ, όπως είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός προεκλογικά, αυξήθηκαν κατά 23,4 δισ. ευρώ.
Αυτά να βλέπουν οι άνεργοι, οι μεροκαματιάρηδες, οι απόκληροι του σήμερα, που μπορεί να μην εκπατρίζονται όπως τη δεκαετία του 1960, αλλά είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση όπως τότε, τηρουμένων των αναλογιών...