Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ο Α-ΝΑΞΙΟΣ και οι αιφνιδιασμένοι, ανήξεροι πολιτικοί


Στις 3 Φεβρουαρίου, μόλις τέλειωσε το διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός, γράφαμε με τίτλο Δεν έχει σημασία αν είμαστε στο παραπέντε ή στο και πέντε, τώρα είναι η ευκαιρία για το νέο.
…Διαφαίνεται ότι κυριάρχησαν οι όροι των διεθνών οικονομικών κέντρων και των τραπεζών.… Ζητείται από τα κόμματα πολιτικός λόγος, σχεδιασμός και στρατηγική για το ποια Ελλάδα θέλουμε απέναντι στην παληά που πεθαίνει…»

Τώρα λοιπόν, στη νέα εποχή της οικονομικής κατοχής, που οι πολιτικοί έντρομοι παριστάνουν τον ανήξερο και αιφνιδιασμένο και αναζητούν στρουθοκαμηλικά καταφύγια για το ακαταλόγιστο άλλοθι τους, καλούμαστε εμείς οι «συνήθεις ύποπτοι» και τα μόνιμα θύματα, να πληρώσουμε το λογαριασμό.

Δεν ξέρατε; και ξέραμε εμείς η ομάδα του Blog, η τελευταία τρύπα του κλαρίνου, που λέει κι’ ο Λαός. Οι φίλοι μας γνωρίζουν πολύ καλά όλη την αρθρογραφία μας.

Ένα χρόνο τώρα αρθρογραφούμε για τα οικονομικά, πολιτικά και ιδεολογικά ελλείμματα της χώρας.

Αν τις πολιτικές αρθρογραφίες μας τις έχουμε μόνιμα στη δεξιά στήλη, δεν το κάναμε για να φανεί η δικαίωση των αναλύσεών μας αλλά για να κρινόμαστε καθημερινά.

Λοιπόν δεν είμαστε διαφορετικοί, δεν έχουμε κανένα ιδιαίτερο προσόν, απεχθανόμαστε να κατέχουμε τη μοναδική αλήθεια και απλά το παλεύουμε να ψαχνόμαστε. Δεν είναι εύκολο να ψάχνεται κανείς και πολύ περισσότερο την αυτοαναίρεσή του να τη θεωρεί γνώση.
Το πολιτικό κατεστημένο της χώρας δυστυχώς δεν διδάσκεται από τίποτα, με αποτέλεσμα αν δεν το δικαιώνουν τα γεγονότα να θεωρεί πως φταίνε τα …γεγονότα!!!

Απλά εμείς δεν εκχωρούμε, το μοναδικό που μας έχει απομείνει, την ελεύθερη σκέψη μας.

Προτιμούμε να κάνουμε εκατό λάθη παρά να νοιώθουμε αλάνθαστοι.

Θέλουμε να χρεωνόμαστε τις επιλογές μας και δεν το παίζουμε ούτε λαός ούτε ποίμνιο, για να διαχέουμε ή να μοιραζόμαστε με άλλους την ευθύνη μας.

Δεν μας σέρνει στο άρμα του κανένας θεός και κανένα δόγμα, όχι γιατί είμαστε πολύξεροι αλλά γιατί σεβόμαστε τη διαφορετικότητα και τους άλλους.

Συγκρουόμαστε πρώτα και κύρια με τον εαυτό μας και τα πιστεύω μας και μετά με όσα θέλουμε να υπερβούμε.

Οι βεβαιότητες, μπορεί να είναι η ισορροπία του πολύξερου, πλην όμως είναι οπισθοδρόμηση και συντήρηση.

Δεν προήλθαμε από πολιτική καισαρική και παρθενογένεση, απλά τα φάγαμε στα μούτρα στον ένα ή στον άλλο βαθμό.

Όλα αυτά μας κάνουν να προσεγγίζουμε τα γεγονότα και να τα ερμηνεύουμε χωρίς τα γυαλιά της πολιτικής μυωπίας ή πρεσβυωπίας.

Τώρα όλοι ψάχνονται.
Εμείς θέτουμε το μοναδικό πολιτικό ζητούμενο της εποχής, που όλοι το αποφεύγουν, σαν ο διάβολος το λιβάνι.

Τι Ελλάδα θέλουμε;

Όχι όμως απαντήσεις με καταγγελίες, κλάματα, παραμύθια και ετοιματζίδικες συνταγές του στυλ «29 κατασκευαστές συνιστούν…»

Εμείς θα συνεχίζουμε να σκεπτόμαστε.

3 σχόλια:

δημότης είπε...

Άραγε, το ζήτημα είναι τι Ελλάδα θέλουμε ή τι Ελλάδα μπορούμε να έχουμε; Γιατί αν παραλληλίσουμε τα ερωτήματα "τι Ελλάδα θέλουμε" και "τι Ελλάδα έχουμε" κι αποτολμήσουμε να διαννοηθούμε τη διαφορά και τους λόγους που προκαλούν αυτή την απόκληση, τότε φτάνουμε στα όρια της κατάθλιψης. Ίσως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τα καθημερινά και και ό,τι άλλο μεγάλο μας εμπνέει. Το ερώτημα που θέτεις σηκώνει πολλή συζήτηση.

ΑΡΑΧΝΗ είπε...

Το ερώτημα που εσύ θέτεις, ή του "δημότη" όπως το διατυπώνει, εδώ που φθάσαμε με ευθύνη ΟΛΩΝ μας(χωρίς να θέλω να καταλογίσω εξίσου το μερίδιό της για όλους),έχω την γνώμη ότι δεν έχουμε δυστυχώς εφαρμόσιμη απάντηση και το αδιέξοδο είναι ορατό από όλους, όσους δεν προσπαθούν να το κρύψουν. Η χρεωκοπία της Χώρας είναι πραγματικότητα και σύντομα(σε 1 ή 2 χρόνια)θα ομολογηθεί και επίσημα. Σήμερα βλέπουμε την χρεωκοπία του πολιτικού συστήματος-ορισμένοι εκπρόσωποί του το παραδέχονται δημόσια έστω και αόριστα, βγάζοντας την ουρά τους απέξω(εννοώντας τους άλλους)λες και οι ίδιοι είναι αμέτοχοι-γιατί πλέον δεν μπορούν να μας χαϊδεύουν τα αυτιά, τάζοντας μας συνέχεια ψεύτικες υποσχέσεις, τις οποίες και εμείς ευχαρίστως αποδεχόμασταν, επιβραβεύοντάς τους με την ψήφό μας.Με λίγα λόγια, απο μια χρεωκοπημένη Ελλάδα,και ένα πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της ρεμούλας, της διαφθοράς και της αρπαχτής που έχει διαπεράσει και έχει διαχυθεί σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, δεν μπορεί κανένας να περιμένει απάντηση στο ερώτημά σας, με όποιον τρόπο και να το διατυπώνετε.
"Καλημέρα" με όλη τη σημασία της λέξης.
"ΑΡΑΧΝΗ"

δημότης είπε...

Πολύ σωστά αναφέρει η "αράχνη" ότι δεν υπάρχει εφαρμόσιμη απάντηση, εφόσον τα κέντρα λήψης αποφάσεων για τη χώρα βρίσκονται έξω από αυτήν και τα κέντρα διαχείρισης των αποφάσεων εντός της Ελλάδας είναι από διεφθαρμένα έως ανίκανα. Και φυσικά έχουμε όλοι ένα μερίδιο ευθύνης, μικρό ή μεγάλο, και γι' αυτό ο καθένας οφείλει να αναλογιστεί και να προστρέξει στις δικές του ευθύνες και υποχρεώσεις και κατόπιν στις αντίστοιχες του διπλανού του. Καλό είναι να αιτούμαστε ο,τιδήποτε, αφού πρώτα έχουμε αποδώσει ό,τι μπορούμε.