Τρίτη 27 Απριλίου 2010

«Καλλικράτης» ή μήπως «Ξενοκράτης» …

… για την αντιμετώπιση
λιμών,
σεισμών
και καταποντισμών


Κατατίθεται αύριο στη Βουλή από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση ο «Καλλικράτης». Το νομοσχέδιο που θα καθορίσει και θα ρυθμίσει το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας.

Το ενδιαφέρον εδώ και πολύ καιρό έχει επικεντρωθεί στο χωροταξικό, δηλαδή στο μοίρασμα της … «λείας», γεγονός που προδικάζει μαζί με τις άλλες παραμέτρους το μέλλον του εγχειρήματος …

Όλα έχουν γίνει με το πνεύμα, το γράμμα και τα ήθη των καιρών που διανύουμε.

Πρώτα έγινε «δημόσια διαβούλευση !» και μετά …
ΤΥΠΟΣ: “ Το περασμένο Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε -σύμφωνα με πληροφορίες- το σχέδιο «Καλλικράτης» στους επιθεωρητές της «τρόικας» (ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ)…”

Παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα δημοσιεύματα του τύπου…

«... στην ουσία καταργούνται τα «κύτταρα» της δημοκρατίας, δηλαδή οι ΟΤΑ, περιθωριοποιούνται οι τοπικές κοινωνίες, και το σάπιο πολιτικό σύστημα γίνεται ακόμα πιο συγκεντρωτικό και ελέγξιμο από το «καθεστώς»…»

«…Οι διαρροές πληροφοριών για τα όρια των νέων δήμων, αλλά και η καθυστέρηση της ανακοίνωσης του νέου χάρτη, έχουν δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα σε αρκετές περιοχές της χώρας…»

«…Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει μέχρι την τελευταία στιγμή το αίτημα της ΚΕΔΚΕ να εκλέγονται οι δημοτικοί σύμβουλοι στο σύνολο του δήμου και όχι ανά δημοτικό διαμέρισμα, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί…»

«…Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών έχουν ήδη καταγράψει μαζικό «κύμα» δανείων με τα οποία νυν δήμαρχοι που είναι βέβαιοι ότι δεν θα έχουν θέση στα νέα αυτοδιοικητικά σχήματα επιχειρούν να κλείσουν τις «μαύρες τρύπες» των προϋπολογισμών τους και να ολοκληρώσουν διάφορα έργα. Χρεώνουν, δηλαδή, με υπέρογκα ποσά τα νέα σχήματα που θα προκύψουν προτού καν εφαρμοστεί στην πράξη ο «Καλλικράτης», υποθηκεύουν το μέλλον τους και δεσμεύουν με συγκεκριμένα έργα τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές…»

«…Τα πάνω κάτω έρχονται για τους εργαζομένους σε δήμους, νομαρχίες και κρατικές περιφέρειες με τον «Καλλικράτη», ο οποίος θα σημάνει σειρά μετατάξεων για το μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό, καθώς και απολύσεις για συμβασιούχους των οποίων ολοκληρώνεται η σύμβαση…»

“…Μετά τη δημοσιοποίηση από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση του χάρτη για τον «Καλλικράτη» αναμένεται να «κλειδώσει» και ο νέος εκλογικός νόμος για τις βουλευτικές εκλογές. Η κυβέρνηση μάλιστα είναι αποφασισμένη να τον προωθήσει άμεσα, παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και τις έντονες διαφωνίες βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι διαβλέπουν ότι αποδυναμώνεται σημαντικά ο ρόλος τους…”

Αναλυτικότερα:

Στην ευθεία ο «Καλλικράτης»

Άρθρο του Γιάννη Ραγκούση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για τον Καλλικράτη

Ο Καλλικράτης είναι ένας αλλά...
Μισθοί πολλών ταχυτήτων στην Αυτοδιοίκηση για το ίδιο αντικείμενο.
Αδικημένοι οι υπάλληλοι των Νομαρχιών


ΟΛΑ ΚΑΛΑ… όπως λέει και ο «Σάκης» !!!!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γράφει το troktiko

"Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010
Έπαυσαν τον Διευθυντή Πολεοδομίας Σύρου

Οριστικά από τα καθήκοντά του παύεται ο διευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου, κ. Δημήτρης Μπουντούρης, ο οποίος –όπως αναφέρουν οι πληροφορίες– κατόπιν ελέγχου από τους Επιθεωρητές Δημόσιας...Διοίκησης, αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσε φουσκωμένες τραπεζικές καταθέσεις που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Ο κ. Μπουντούρης είχε παραπεμφθεί (όπως και ο αναπληρωτής διευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου) στον εισαγγελέα για αθέμιτο πλουτισμό, καθώς στην κατοχή του είχαν βρεθεί καταθέσεις, μετοχές και ακίνητα, η αξία των οποίων αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.
H απόφαση για την οριστική παύση των καθηκόντων του ελήφθη ομόφωνα από το πενταμελές υπηρεσιακό συμβούλιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων".

Ερώτηση: Τον υποδιευθυντή, που ήταν παλιότερα διευθυντής και τον υποβιβασαν για παρόμοια φαινόμενα γιατί δεν τον παύετε κύριε Νομάρχα μας;

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι είναι;
"Να σημειωθεί ότι υπάρχει δεδικασμένο όπου δύο πρώην διοικητές νοσοκομείων προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν κερδίζοντας από το ελληνικό δημόσιο αξιοσέβαστα ποσά".

Ανώνυμος είπε...

Ανακοινώθηκαν οι νέες διοικήσεις
νοσοκομείων και ιδρυμάτων

ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΝ ΣΥΡΟΥ ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ & ΠΡΩΙΟ: Πόθος Νικόλαος Οικονομολόγος

ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΝ - ΚΥ ΝΑΞΟΥ: Λάμπου Θεοχάρης Γιατρός

ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Κουφοπούλου Παρασκευή Πολιτική Επιστήμων

Πηγή: Zougla/21:52 26/4/2010

Ανώνυμος είπε...

Ο Καλλικράτης είναι μεγάλη μεταρρύθμιση. Κάτι "αριστεροί" σαν και σένα τα ισοπεδώνουν όλα.
Για κάποιους σαν και σένα έγραφε ο Μπεχτ:
"Τ’ ομολογώ: καμιά
ελπίδα δεν έχω.
Οι τυφλοί μιλάνε για διέξοδο. Εγώ
βλέπω. Όταν εξαντληθούν τα λάθη
αντικρύ μας θα κάθεται
σαν τελευταίος σύντροφος το μηδέν".

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ? ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝ? ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ... ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΞΕΠΑΤΩΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ... ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ!