Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Πανδημία…συνωμοσία… και μαζικός εμβολιασμός

Τα σημερινά ΝΕΑ έχουν μια αναφορά σε προβληματισμούς σχετικά με την πανδημία και το μαζικό εμβολιασμό με τίτλο:
Πληθαίνουν οι φωνές υστερίας και οι απόψεις δαιμονοποίησης του εμβολίου κατά της νέας γρίπης
Ο ιός της συνωμοσίας και το εμβόλιο
Οι «υποψιασμένοι», ο Ράμσφελντ και τα υπερκέρδη των εταιρειών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΘΑ ΚΑΪΤΑΝΙΔΗ

Πατήστε ΕΔΩ

Παράλληλα βρήκαμε και το παρακάτω Βίντεο

Συνέχεια...

Η δημόσια διαβούλευση στα ναξιώτικα λέγεται… «υπόγειες διαδρομές»


• Της Χρυσοπολίτισας σήμερα και επά η πόλη της Νάξου έβαλε τα καλά της. (Για τα συγ-καλά της έχω κάποιες αμφιβολίες …). Τοπική γιορτή και πανήγυρις, τα εισόδια της Θεοτόκου. Μόνο που πέφτει Σάββατο και χάνεται η αργία για τις συνήθως…αργούσες δημόσιες υπηρεσίες…
• Μήπως έπρεπε να έχουμε άλλη «εθνική»-τοπική γιορτή; Χωρίς να υποτιμώ τα τοπικά θρησκευτικά ήθη.
• Και καλά να αργεί όλο το νησί, αλλά και ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός; Ήμαρτον.
• Οργασμός συνελεύσεων και εκλογών-όπως μαθαίνω- στους ναξιακούς συλλόγους της Αθήνας. Συνέλευση της ΟΝΑΣ αύριο το πρωί στη λέσχη του Συλλόγου Κεραμιωτών στο Γαλάτσι. Εκλογές στο Σύλλογο Κορωνιδιατών, επίσης. Εκλογές στο Σύλλογο Απολλωνιατών στις 29 Νοεμβρίου. Μήπως η τελευταία ημερομηνία είναι προβοκάτσια κάποιων για να τη… σπάσουν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ;

• Μαθαίνω επίσης ότι οι ζυμώσεις και τα δείπνα πολύνουν. Δειπνοσοφιστές σε λέσχες και ταβέρνες σχεδιάζουν, με επίκεντρο τα πρόσωπα και όχι τις πολιτικές της ΟΝΑΣ, που θα διεγείρουν ξανά το συλλογικό ενδιαφέρον. Κάτι ακούω ότι οι Απεραθίτες θέλουν την προεδρία (λέγε με Πέτρο Καραπάτη), αλλά κάποιοι άλλοι σχεδιάζουν να πάει νοτιότερα…
• Ο ενιαίος πάντως Δήμος ή μάλλον η Νάξος χρειάζεται περισσότερο την ΟΝΑΣ, εξίσου με τους Αξώτες της Αθήνας.
• Σας πληροφορώ με την ευκαιρία ότι και ο δήμαρχος Ν. Μαράκης έκανε τις προηγούμενες μέρες την περατζάδα του από κάποιους συλλόγους και είχε τις επαφές του στην Αθήνα. Σημαίνει κάτι αυτό;
• Μη ξεχνάτε ότι αύριο το βράδυ στις 6, στη Γαλήνη, θα γίνει συνάντηση των κατοίκων, που διοργανώνεται από το Τοπικό Συμβούλιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλήνης. Αντικείμενο, οι συνεδριάσεις επαρχιακού και νομαρχιακού συμβουλίου την ερχόμενη βδομάδα για την περιβαλλοντική μελέτη του ΧΥΤΑ Νάξου. Είναι δυνατόν να σέρνεται για πολύ ακόμα αυτό το σοβαρό πρόβλημα;
• «Μπορεί να κοροϊδέψατε τον ελληνικό λαό και να αποσπάσατε την ψήφο του, να θυμάστε όμως ότι: «Το ψέμα είναι κοντοπόδαρο» Και το έργο επί εποχής ΝΔ και επί Γ.Γ Χαράλαμπου Κόκκινου είναι υπαρκτό και ορατό. Το βλέπουν οι Κυκλαδίτες, δεν θέλουν να το βλέπουν οι πράσινοι «στρουθοκάμηλοι». Ποιος τα λέει αυτά; Μα ο ίδιος ο Κόκκινος-κλάφτα Χαράλαμπε. Ύφος και ήθος Κόκκινου. Και δεν…Κοκκινίζει…
• Θαυμάζω τη μετριοφροσύνη και την πολιτική του αρετή. Κατηγορεί ως απόφοιτους της «σχολής πρασινοφρουρών» τους αντιπάλους του, ενώ αυτός αποφοίτησε από το…ευαγές ίδρυμα της Ρηγίλης! Κολλεγιόπαις ο Κόκκινος! Τώρα καταλαβαίνω γιατί του κακοφάνηκε που δεν του κάνανε τη χάρη να παραδώσει αυτοπροσώπως την Περιφέρεια στο διάδοχό του. Στέρησαν από τον άνθρωπο την ευκαιρία να εκφωνήσει τον «δεκάρικό» του, με ύφος… Ναπολέοντα της ΟΝΝΕΔ. Δε ντρέπεστε.
• Ποιος πιάνει το Γιάννη Βρούτση. Τώρα που η κυβέρνηση επέκτεινε το επίδομα αλληλεγγύης και στους άνεργους ναυτικούς, είναι να μην επαίρεται ότι αυτός με την ερώτηση που κατάθεσε, οδήγησε εκεί τα πράγματα; Γάτα ο Γιάννης. Ας μη συμμορφωνόταν το ΠΑΣΟΚ. Κάθε μέρα θα άκουγε τον εξάψαλμο μέσα από τον…naxios. Ίσως αυτό να σκέφτηκε το οικονομικό επιτελείο και αναθεώρησε την πρώτη του απόφαση.
• Για το επίδομα θέρμανσης όμως; Δεν ενδιαφέρει τον Γιάννη η κατάσταση της οικονομίας αλλά αν το ΠΑΣΟΚ είναι ασυνεπές με τις προεκλογικές υποσχέσεις του. Το πρώτο γιατί να το θίξει; Αντιπολίτευση στην κυβέρνησή του θα κάνει; Δεν είναι και τόσο αφελής.
• Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η…ΕΑΣ. Ναι, σωστά καταλάβατε, για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών πρόκειται. Όλα τα άπλυτα βγαίνουν πια στη φόρα. Η ένοχη σιωπή και η ομερτά έσπασαν και το απόστημα πυορροεί. Είναι ευκαιρία νάρθουν «τα πάντα όλα», που λέει ο Αλέφαντος, στο φως, να επιμεριστούν οι ευθύνες και να πληρώσουν οι φταίχτες… Αν και πολύ αμφιβάλλω.
• Κάτι άκουσα π.χ. για τις αγροτικές επιδοτήσεις και την ενθυλάκωση από υπαλλήλους, με τη μέθοδο των διπλών καταστάσεων, περίπου 25% από αυτές. Γιατί η υπόθεση δεν είχε δικαστική και υπηρεσιακή συνέχεια;
• Μήπως η αφορμή για την καινούρια δημόσια αντιπαράθεση στην ΕΑΣ είναι η θέση του προϊστάμενου Οικονομικών Υπηρεσιών; Μια αφορμή χρειάζεται για να σπάσει ο οχετός. Μακάρι τώρα να πληρώσουν αυτοί που πρέπει και κυρίως να βρει το συνεταιριστικό κίνημα το δρόμο και τις (ν)αξίες του.
• Σήμερα στις 7:30 μη ξεχάσετε, όσοι είστε απάνω, να πάτε στην παρουσίαση του βιβλίου «Ξερολιθιές της γεύσης» του Δημ. Παπαδόπουλου. Το βιβλίο, που αναφέρεται στην παράδοση και γαστρονομία της Νάξου, θα παρουσιάσουν στο Πνευματικό Κέντρο Γαλατσίου ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Γιάννης Δημητροκάλλης, ενώ την εκδήλωση διοργανώνουν ο Απεραθίτικος Σύλλογος και οι εκδόσεις Ίνδικτος.
• Το «έλλειμμα» σαν λέξη ταλαιπωριόταν πάντα και ταλαιπωρείται και τώρα ΚΑΙ ορθογραφικά. Σε όσους με ρωτούν πώς γράφεται με ένα ή δύο λ, με ένα ή δύο μ, τους απαντώ: ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ. Για την Ελλάδα, αν γινόταν, η λέξη θα γραφόταν με πολύ περισσότερα λ και μ.
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα ψηφίσω στις εσωκομματικές της ΝΔ. Μπορεί να λέει ο Φρατζέσκος της Τοπικής ότι δεν ανακατεύονται τα μέλη της υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου(για Ψωμιάδη είναι αλήθεια ότι δεν άκουσα τίποτα) αλλά εμένα που δεν είμαι μέλος μου έχουν αλλάξει τον αδόξαστο. Θα πάω μου φαίνεται στον πάνω Δήμο να ψηφίσω. Θα ξοδευτώ περισσότερο, από τα δύο ευρώ της συμμετοχής, αλλά τουλάχιστον εκεί είναι και νεοδημοκράτης ο Δήμαρχος. Εσείς τι λέτε, να πάω;
• Η Λιάνα Γούτα, πάντως, όπως μας πληροφορεί ο naxios που έχει και σχετική ελκυστική φωτογραφία και έχει αναλάβει την προβολή της, θα ψηφίσει Σαμαρά. Ένας ακόμα λόγος να την προβάλλει ο naxios. Εγώ ψηφίζω Λιάνα Γούτα. Με κλειστά μάτια. Και όχι όπως ο Βρούτσης που την κάνει πισινή και καιροφυλακτεί, αφού βλέπει τα πράγματα να είναι τσίμα-τσίμα.
• Ξέρετε ποιο δικηγορικό γραφείο ανέλαβε να διεκπεραιώσει την ένσταση Καπίρη κατά Παπαμανώλη; Το γραφείο Φλογαΐτη-Σιούτη. Ο πρώτος, ο Σπύρος Φλογαΐτης, καθηγητής Πανεπιστημίου, ήταν υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών στις προηγούμενες εκλογές και η δεύτερη, η Γλυκερία Σιούτη, καθηγήτρια επίσης, είναι νομική σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, που την έχει ξετινάξει το «Πρώτο Θέμα». Είπατε τίποτα;
• Ουφ. Αρκετά σας έγραψα σήμερα. Πάω να πάρω τη Μπερέτα και το φλούφλη και να πάω μια βόλτα για καμιά τσίχλα ή κανένα κοτσύφι. Οι μπεκάτσες δεν φανήκανε ακόμη.

Συνέχεια...

Γκιζέλα Ντάλι: "Περιμένω το τέλος"


Στη σημερινή «Espresso» ξεδιπλώνεται ξανά, πρωτοσέλιδα, η περιπέτεια υγείας της Γκιζέλας Ντάλι. Έτσι, συχνά-πυκνά αναδύεται το προσωπικό δράμα μιας ηθοποιού, που η συγκεκριμένη εφημερίδα για κυκλοφοριακούς λόγους το αναμασά.
Θα πείτε ότι αυτή είναι η θεματολογία της συγκεκριμένης εφημερίδας.
Η Γκιζέλα Ντάλι όμως πώς και γιατί διευκολύνει τη συνεχή δημοσίευση και την περιγραφή του Γολγοθά της;
Τη στιγμή μάλιστα που έχει απομονωθεί, δεν θέλει να βλέπει κανένα και βιώνει μόνη την όντως θλιβερή κατάστασή της;
Εκτός και αν θέλει να ενθαρρύνει με τη στάση της όσους υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες.
Αλλά και πάλι είναι αυτός ο πιο κατάλληλος τρόπος;

Συνέχεια...

Ξαναζωντανεύει ο εφιάλτης για την κυβέρνηση που βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη όχι με τους λιμενεργάτες, αλλά με την Κομισιόν


Επιστολή - βόμβα για Cosco
Στο στόχαστρο της Ε.Ε. οι φοροαπαλλαγές της Ν.Δ


Ξαναζωντανεύει ο εφιάλτης της σύμβασης με την κινεζική Cosco για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη όχι με τους λιμενεργάτες, αλλά με την Ευρωπαϊκή Ένωση που απειλεί τη χώρα μας με επιβολή υψηλών προστίμων.

Η κυβέρνηση δέχεται ισχυρές πιέσεις για διευθέτηση των όποιων εκκρεμοτήτων προβάλλονται σε σχέση με την επίμαχη σύμβαση και από την Κομισιόν, η οποία με επιστολή της (14 Οκτωβρίου 2009) καθιστά σαφές προς τη χώρα μας πως κάποιοι όροι της συμφωνίας αντίκεινται στο κοινοτικό δίκαιο.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι στη μακροσκελή επιστολή τους, η οποία περιλαμβάνει περίπου είκοσι πέντε σημεία-παρατηρήσεις, προειδοποιούν μεταξύ άλλων ότι οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν για την Cosco συνιστούν εμμέσως κρατική ενίσχυση.


Στην πράξη δηλαδή οι εταίροι μάς χτυπούν ηχηρό καμπανάκι εξηγώντας ότι εάν συνεχιστεί το καθεστώς των φοροαπαλλαγών υπέρ του κινεζικού ομίλου, τότε η χώρα μας θα κληθεί να πληρώσει τεράστια πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ!


Το υπουργείο Οικονομίας ζήτησε και πήρε παράταση από την Ε.Ε. προκειμένου να απαντήσει, ώστε να «αγοράσει» τον απαραίτητο χρόνο και να καταλήξει σε μία πρώτη συμφωνία με τους Κινέζους.


Σε περίπτωση που η Ε.Ε. δεν καλυφθεί από την επιστολή αιτιολόγησης της ελληνικής πλευράς, το όλο ζήτημα θα παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Υπενθυμίζεται ότι υψηλότατα πρόστιμα έχει κληθεί να πληρώσει η χώρα μας και για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και για την Ολυμπιακή.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4547153

Συνέχεια...

Εκλογές στη ΝΔ- Show me the money!


Η μια καρπαζιά έρχεται μετά την άλλη! «Greek statistics» λένε στην Ε.Ε. και ξεκαρδίζονται στα γέλια! Και δυστυχώς, επειδή σε κανέναν δεν αρέσει να τον κοροϊδεύουν και μάλιστα «χονδροειδώς», όπως εμείς κάναμε τα τελευταία χρόνια, μας έβαλαν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι!


Πλέον κάποιοι κοινοτικοί υπάλληλοι, θα κάνουν φύλλο και φτερό κάθε λογαριασμό, που το επίσημο ελληνικό κράτος θα στέλνει στην Ευρώπη! Διαδικασία άκρως υποτιμητική, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε χώρα μέλος της Ε.Ε. και αυτή είναι η Ελλάδα!


Και δεν είναι μόνο αυτό! Είμαστε και με τη βούλα, η χώρα όπου ανθεί η διαφθορά, περισσότερο απ’ οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε. Μέσα σε μια πενταετία, σύμφωνα με την Διεθνή Διαφάνεια, κατρακυλήσαμε 22 θέσεις, μαζί με το Ιράν, το Μπαχρέιν και τη Μαλαισία!

Μόλις προχθές μάλιστα μια άλλη έρευνα, από αυτές που χρησιμοποιούνται ως «εργαλεία» στις κεφαλαιαγορές, χαρακτηρίζει μάστιγα για την Ελλάδα τη διαφθορά. Το ποσοστό που δίνει η έρευνα της Pricewaterhouse για την Ελλάδα είναι 50%, όταν για τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις14%! Τόσο καλά!

Άραγε δεν θα έπρεπε κάποιος από τη Νέα Δημοκρατία να πει μια κουβέντα; Να εξηγήσει το λόγο που η χώρα μας κατάντησε περίγελος! Που έγινε το συντομότερο ανέκδοτο! Από την παράταξη που σημαία της είχε την διαφάνεια, δεν πρέπει να ακούσουμε επιτέλους μια δικαιολογία; Ή έστω μια συγνώμη!


Και όμως για όλα αυτά τα αυταπόδεικτα, δεν έχει ειπωθεί ούτε κουβέντα, από τους λαλίστατους κατά τα λοιπά διεκδικητές της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Ωσάν να βρίσκονται σε άλλη χώρα, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα με όρους κομμωτηρίου!


Αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο, μάχες για τις εντυπώσεις και μόνο για τις εντυπώσεις. Η πολιτική ουσία συμπυκνώνεται στην αναζήτηση ψήφων με κάθε τρόπο. Ούτε λέξη για τα προβλήματα της χώρας και τις δικές τους ευθύνες, αλλά ούτε και προτάσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο, που εκείνοι μας οδήγησαν!


Ε, τότε τουλάχιστον ας μας πουν το θεμελιώδες. Τους οικονομικούς πόρους αυτής της καμπάνιας! Ποιοι χρηματοδοτούν και με πόσα χρήματα, τις πολυδάπανες προεκλογικές εκστρατείες. Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη, δεν φείδονται χρημάτων καθώς πρόκειται για υπερβολικά ακριβές εκστρατείες.

Αναλογιστείτε πως απλώς και μόνο η ενοικίαση μιας αίθουσας ξενοδοχείου για συγκέντρωση ψηφοφόρων, (από αυτές που γίνονται καθημερινά) δεν μπορεί να στοιχίζει λιγότερο από 10- 15 χιλιάδες ευρώ!


Τηλεοπτικά συνεργεία, φωτισμοί, μικροφωνικές εγκαταστάσεις, μετακινήσεις, στρατός συνεργατών, web tv, άρτια σχεδιασμένα sites, δημόσιες σχέσεις, έντυπο υλικό και πόσα ακόμη που δεν γνωρίζουμε, δεν μπορεί παρά να στοιχίζουν πολλά. Πάρα πολλά! Επειδή όλοι μιλούν για διαφάνεια και επειδή οι εποχές είναι δύσκολες, να ξεκινήσουμε από το αυτονόητο; Show me the money!


Τάκης Σπηλιόπουλος -http://adianoito.blogspot.com/

Συνέχεια...

Το Μεγάλο Πείραμα του CERN αρχίζει


Ξεκινά και πάλι το Μεγάλο Πείραμα του CERN μετά την επαναλειτουργία του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων του κέντρου. Στόχος;

Ο εντοπισμός του "Σωματιδίου του Θεού" . Το περίφημο Μποζόνιο Χιγκς , η ύπαρξη του οποίου έχει προβλεφθεί θεωρητικά , αποτελεί το "Ιερό Δισκοπότηρο" των θεωρητικών φυσικών , καθώς η πειραματική επιβεβαίωση της ύπαρξής του θα επιβεβαιώσει κατα κάποιον τρόπο τη δομή της ύλης στο Σύμπαν.

Αρχικά είχαν διατυπωθεί επιφυλάξεις για το πείραμα , που θα γινόταν με την επίτευξη υψηλών ενεργειών από την επιτάχυνση σωματιδίων και τη σύγκρουση μεταξύ τους , καθώς είναι η πρώτη φορά που επρόκειτο να επιτευχθούν τόσο μεγάλες ταχύτητες -άρα και υψηλές ενέργειες.

Οι επικριτές του πειράματος , έκαναν λόγο για πιθανά ανεξέλεγκτα φαινόμενα όπως η δημιουργία "Μελανών Οπων" οι οποίες υπάρχουν στο Σύμπαν. Από την άλλη πλευρά οι υπεύθυνοι του κέντρου -επιστήμονες από την παγκόσμια κοινότητα- είχαν ξεκαθαρίσει ότι και αυτό το ενδεχόμενο έχει προβλεφθεί , αλλά θα είναι ελεγχόμενο.

Η βλάβη

Ο επιταχυντής αδρονίων λίγες ώρες μετά την πανηγυρική έναρξη της λειτουργίας του, στις 10 Σεπτεμβρίου 2008, αδρανοποιήθηκε καθώς υπέστη δύο διαδοχικές βλάβες.Η πρώτη βλάβη παρουσιάσθηκε λιγότερο από 48 ώρες μετά την έναρξη του μεγάλου πειράματος ενώ η δεύτερη στις 19 Σεπτεμβρίου και η οποία προκάλεσε τη διακοπή της λειτουργίας του μεγάλου επιταχυντή.Από τότε το CERN ασχολείται με την αποκατάσταση των ζημιών, εγκαθιστώντας νέα συστήματα ασφαλείας κατά μήκος του τούνελ, η κατασκευή του οποίου διήρκεσε δώδεκα χρόνια και απασχόλησε 7.000 φυσικούς. "Αυτή τη στιγμή, δεν ανακοινώνουμε ακριβή ημερομηνία (για την επαναλειτουργία), αλλά ορίζουμε στόχους", δήλωσε ο Τζέιμς Γκίλις, εκπρόσωπος του CERN.Είναι τελικά πιθανόν αντί ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων, να δώσει απαντήσεις, να δημιουργήσει συνθήκες οι οποίες θα τροφοδοτήσουν με νέα ερωτήματα την επιστημονική κοινότητα
http://www.news247.gr/a/5!110431

Συνέχεια...

Αναθεωρείται η ιστορία;

Επιβεβαιώθηκε το δημοσίευμά μας ως προς την σύγκληση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου και την τύχη του αιτήματος του Μ. Πρωτοπαπαδάκη, για επανάληψη της δίκης των έξη για… δικαίωση του Π. Πρωτοπαπαδάκη.


Όπως γράφει ο Αλ. Αυλωνίτης στο «ΕΘΝΟΣ»
«ένα βήμα πριν από την «αναθεώρηση» της Ιστορίας και την αθώωση ύστερα από 87 ολόκληρα χρόνια των καταδικασθέντων για τη Μικρασιατική καταστροφή, βρίσκεται ο Αρειος Πάγος!
«Αναθεώρηση» της Ιστορίας θα προκαλέσει ύστερα από 87 χρόνια η επανάληψη της «δίκης των έξι». Στη φωτογραφία οι κατηγορούμενοι. Ορθιος διακρίνεται ο Π. Πρωτοπαπαδάκης

Συνέχεια...

Διετές πάγωμα για χρέη αγροτών – κτηνοτρόφων


«Ανάσα» για χιλιάδες αγρότες-κτηνοτρόφους δίνει το διετές πάγωμα ληξιπρόθεσμων χρεών, που περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη των αγροτών ανέρχονται σε 500 εκατ. ευρώ.


Οι προτάσεις της κυβέρνησης τίθενται σε δημόσια διαβούλευση και αφορούν τα δάνεια του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα και συγκεκριμένα:
Ληξιπρόθεσμες οφειλές μετά την 1-1-08 που δεν υπερβαίνουν το 1 εκατ. ευρώ και έχουν καταγγελθεί ή θα καταγγελθούν μέχρι και δύο μήνες, μετά τη ψήφιση του νόμου.


Ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 90 ημερών από συμβάσεις που δεν έχουν καταγγελθεί και κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1-1-08.


Ωστόσο, ιδιαίτερα σημαντική είναι η ρύθμιση που προωθείται για τα δάνεια που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα (ενήμερα), για τα οποία εξετάζεται να δοθεί δυνατότητα σε αγρότες και γεωργικές επιχειρήσεις, να επιτύχουν για ένα ορισμένο ποσόν δανείου την αναστολή της περιοδικής εξόφλησής του για μια διετία με την καταβολή μόνο συμβατικών τόκων.


Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το ποσό αυτό να καθοριστεί σε τέτοιο επίπεδο (εκτίμηση 50.000-100.000 ευρώ), ώστε να διευκολύνονται οι μικροί και μεσαίοι αγρότες καθώς και οι μικρές και μεσαίες αγροτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί.
Σε ό,τι αφορά τους αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται καταχωρημένοι στα αρχεία του Τειρεσία, προβλέπεται γενικευμένη αμνηστία και διαγραφή εφόσον έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους ή θα τις εξοφλήσουν εντός τριμήνου από την ψήφιση του νόμου.

Συνέχεια...

Αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 400 MW θα δημιουργηθούν σε Εύβοια και Κυκλάδες μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, το σύνολο των επενδύσεων θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, το ηλεκτρικό δίκτυο Νέα Μάκρη - Νότια Εύβοια θα κατασκευαστεί από τη ΔΕΗ και θα χρηματοδοτηθεί από όσους παραγωγούς έχουν αδειοδοτηθεί να κατασκευάσουν πάρκα αιολικής ενέργειας στην Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Τα νέα αιολικά πάρκα εκτιμάται ότι θα παράγουν ετησίως περίπου 1,2 εκατ. MWh καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας και θα αποφευχθεί η εκπομπή 1 εκατ. τόνων CO2, με το όφελος για την Εθνική Οικονομία να υπολογίζεται σε περίπου 25 εκατ. ευρώ ετησίως.

Κανένα πρόβλημα,
αρκεί να τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις στο ΑΚΕΡΑΙΟ
και να μην επαναληφθεί το ΑΙΣΧΟΣ της Κορώνου…

Συνέχεια...

Οι «κλειστές πόρτες» του ΚΤΕΛ Νάξου, δύσκολα ανοίγουν.


Ξέρετε τι σημαίνει ΚΤΕΛ;
Κ
οινό Ταμείο Ελλήνων Λεωφορειούχων!


Δεν είναι καμιά ανώνυμη εταιρία , πολύ περισσότερο δεν είναι αυτό που πολλοί πιστεύουν, δηλαδή Κρατικός οργανισμός.

Τα λεωφορεία τα αγοράζει ένας ή περισσότεροι και τα δουλεύουν όπως εκείνοι κρίνουν…

Οδική ....επικοινωνία
"Η συγκοινωνία στο Δήμο Δρυμαλίας καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους" θα είναι το θέμα της συνάντησης που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Δρυμαλίας τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και ώρα 6 μ.μ., στο χώρο διεξαγωγής των Δημοτικών Συμβουλίων (Λύκειο Τραγαίας).

Στόχος είναι να γίνει διεξοδικός διάλογος, ο οποίος θα φέρει άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα. Στη συνάντηση αυτή έχουν προσκληθεί οι Βουλευτές των Κυκλάδων, ο Έπαρχος Νάξου, οι Δήμαρχοι Νάξου και Δρυμαλίας, οι οποίοι είναι και μέλη της Τ.Ε.Δ.Κ Κυκλάδων, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων των Δ.Δ. Δρυμαλίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΤΕΛ Νάξου, εκπαιδευτικοί, επαγγελματικοί και πολιτιστικοί φορείς, κ.ά.
Η συνάντηση είναι ανοιχτή για όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί ή να καταθέσει τις απόψεις του.

Συνέχεια...

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Η πολιτική μας αρθρογραφία


<< Οι χαμένες πατρίδες μας >>… είναι τα χαμένα χρόνια μας και οι χαμένες ευκαιρίες

Ποιητική αδεία ο τίτλος επιδιώκει να αναδείξει την τραγικότητα των χαμένων ευκαιριών στη χώρα μας.

Η << πατρίδα >> χάνεται όχι μόνο από την εδαφική συρρίκνωση αλλά και από την απαξίωση στην οποία μπορεί να οδηγηθεί από αδιέξοδες πολιτικές.

Η οικονομία, η παιδεία, ο πολιτισμός, το κοινωνικό κράτος, είναι τα πεδία που θα μπορούσε να καλλιεργηθεί ένας νέος ιδιότυπος << εθνικισμός >> για μια σύγχρονη εθνική ανεξαρτησία.

Έχουν ασκηθεί και έχουμε υποστεί δεκάδες πολιτικές λιτότητας, στο όνομα της οικονομικής εξυγίανσης και το αποτέλεσμα είναι η διαρκής χειροτέρευση και εξάρτηση.

Έχουν ασκηθεί δεκάδες πολιτικές για την αναβάθμιση της παιδείας και του κοινωνικού κράτους και το αποτέλεσμα είναι η διαρκής υποβάθμιση.

Η πολιτική του εφήμερου, των μύθων και των δογμάτων, έχει οδηγήσει τη νέα γενιά και το μέλλον της χώρας στο περιθώριο.

Στην πορεία αυτή, πέραν από τα κυβερνητικά κόμματα, δεν είναι άμοιρη και η Αριστερά, όχι βέβαια κυρίαρχα, για τον απλό λόγο ότι θεωρεί πως μπορεί να αναπαράγεται από την πολιτική αξιοποίηση των προβλημάτων και όχι από θετικές και συγκροτημένες πολιτικές.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να θεωρήσουμε και να ορίσουμε το σημείο μηδέν για τη χώρα μας. Να θεωρήσουμε το σημείο μηδέν αφετηρία και να σχεδιάσουμε το στόχο, τα μέσα και το χρονοδιάγραμμα.

Είναι προφανές και αναγκαίο να κατατίθενται διαφορετικές πολιτικές στρατηγικές, πλην όμως όλες θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένες με αρχή, μέση και τέλος.

Μήπως ήρθε η ώρα για μια γενική πολιτική χειραφέτηση των πολιτών απέναντι στον πολιτικό << ευκαιρισμό >> που οδηγεί σε ένα απροσδιόριστο μέλλον;

Η αποθέωση του παλιού ή η θεοποίηση του νέου, αποτελούν το πιο σίγουρο δρόμο
για αδιέξοδες πορείες, για χαμένο χρόνο και χαμένες ευκαιρίες.

Συνέχεια...

Μια μικρή αλλά σπουδαία είδηση

Μια ακτιβίστρια στο Υπουργείο

<< Για να μην τα μαθαίνετε απο άλλα blog: Πράγματι αποδέχθηκα την πρόταση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια ως ειδική σύμβουλος σε ζητήματα μετανάστευσης. Δουλεύω ήδη ένα μήνα. Στόχος μου/μας είναι να εφαρμοστούν κοινωνικές πολιτικές ώστε να αντιμετωπιστεί ολιστικά, ουσιαστικά και ανθρώπινα το ζήτημα των μη νόμιμα εισερχόμενων μεταναστών- των ανθρώπινων ροών. (Οχι άλλες Παγανές!) >>

Πατήστε για να δείτε το δικό της Blog

Συνέχεια...

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Οι φτωχοί γιατροί του Κολωνακίου


Εισόδημα έως 30 χιλ. ευρώ εμφανίζουν 96 σε σύνολο 151

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τα εισοδήματα που δήλωσαν 151 γιατροί με έδρα το Κολωνάκι.


Σχόλιό μας: Άμα θένε…

Εισοδήματα γιατρών στο Κολωνάκι
α/α
ΚΑΘΑΡΟ ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
1
300,00
2
640,00
3
1.002,58
4
1.144,00
5
2.394,00
6
3.300,00
7
3.577,52
8
3.745,00
9
3.906,15
10
3.995,00
11
4.425,00
12
4.465,00
13
4.686,79
14
4.906,00
15
4.946,84
16
5.094,94
17
5.412,96
18
5.556,33
19
5.587,25
20
6.545,00
21
6.700,00
22
6.715,00
23
6.820,64
24
6.922,30
25
7.000,00
26
7.600,19
27
7.730,25
28
7.868,00
29
7.983,78
30
8.125,00
31
8.719,35
32
8.827,50
33
9.282,20
34
9.919,45
35
10.020,00
36
11.282,40
37
11.605,28
38
11.700,91
39
12.238,63
40
12.380,00
41
12.486,50
42
12.743,94
43
13.279,17
44
13.846,15
45
14.822,50
46
14.891,14
47
15.597,37
48
15.729,06
49
15.954,13
50
16.264,94
51
16.320,00
52
16.859,70
53
16.922,95
54
17.346,38
55
17.766,45
56
17.914,05
57
18.292,50
58
18.524,00
59
18.554,01
60
18.640,87
61
19.580,00
62
19.630,60
63
19.716,80
64
19.899,00
65
20.026,48
66
20.329,00
67
20.434,89
68
20.570,26
69
20.827,88
70
20.853,11
71
20.928,45
72
21.272,45
73
21.357,16
74
21.412,50
75
21.580,54
76
22.051,33
77
22.142,94
78
22.468,60
79
22.953,06
80
23.992,00
81
24.882,89
82
24.895,56
83
24.931,14
84
25.065,00
85
25.960,63
86
26.379,00
87
26.391,88
88
28.024,83
89
28.043,81
90
28.176,67
91
28.797,07
92
28.989,22
93
29.044,31
94
29.251,66
95
29.760,48
96
29.797,37
97
32.619,87
98
32.703,81
99
33.465,88
100
34.820,21
101
35.309,50
102
35.772,45
103
35.797,61
104
37.838,45
105
38.149,68
106
38.947,47
107
41.010,59
108
41.595,00
109
41.739,63
110
42.559,42
111
43.527,67
112
44.042,56
113
44.621,52
114
44.624,32
115
47.846,49
116
50.404,50
117
51.318,80
118
51.505,00
119
53.097,50
120
54.771,42
121
56.049,73
122
57.867,27
123
60.120,03
124
62.401,94
125
64.897,04
126
66.823,78
127
69.004,67
128
69.118,40
129
72.687,52
130
74.135,42
131
74.610,00
132
78.330,82
133
78.455,49
134
78.919,11
135
82.086,44
136
87.532,82
137
89.279,63
138
92.534,08
139
95.084,45
140
99.498,14
141
100.132,50
142
100.407,71
143
111.353,53
144
123.619,19
145
132.094,72
146
178.761,74
147
183.583,66
148
235.374,02
149
274.409,78
150
350.100,00
151
549.088,00

Συνέχεια...

Χωρίς… Κόκκινο η περιφέρεια χάνεται..


Ο βουλευτής Γ. Βρούτσης με σχετική ερώτησή του στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών ζητά να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των << ακέφαλων >> Περιφερειών και υπογραμμίζει.


«Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το θέμα της τοποθέτησης των νέων Γενικών Γραμματέων είναι πρωτοφανής» και παράλληλα προσθέτει ότι η ταχύτητα «χελώνας» που κινείται η κυβέρνηση έχει σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελληνικής Περιφέρειας, αλλά και στη συνολική οργάνωση τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και των Περιφερειών.
Μας έφυγε ο Κόκκινος και πως το λένε στα χωριά << κι επά που τανε >>

Συνέχεια...

Η Νάξος στην ΑΡΑΒΙΑ


Η Νάξος, τα παιδιά της (οργανοπαίχτες, τραγουδιστές και χορευτές), η φύση, ο πολιτισμός κι ο τουρισμός της σε ΑΡΑΒΙΚΟ ιντερνικό κανάλι.Μπορώ να καμαρώνω κι εγώ λίγο.... (Μου το επιτρέπετε)
Μας το γνωστοποίησε ο Σ. Σπηλιάκος

Πατήστε ΕΔΩ

Συνέχεια...

Η ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΞΗ


Από του Γουδή στη…Λεωφόρο Αλεξάνδρας


Σήμερα εκδικάστηκε στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το αίτημα του Μίκη Πρωτοπαπαδάκη για επανάληψη της δίκης, που οδήγησε το 1922 στην εκτέλεση των έξη, μεταξύ των οποίων και του Π. Πρωτοπαπαδάκη, παππού του Μίκη.


Ο Π. Πρωτοπαπαδάκης ήταν πρωθυπουργός από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο του 1922 και θεωρήθηκε συνυπεύθυνος για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας, συνυπεύθυνος για αυτήν τη μεγάλη τραγωδία του ελληνισμού.
Το Δ΄Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό με ψήφους 3-2 το αίτημα και παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια. Το πιθανότερο είναι η τελευταία να αναπέμψει την υπόθεση στο Τμήμα.


Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό από πολλές πλευρές και φέρνει στο προσκήνιο όψεις του διχασμού, τη δικαστική διαχείριση της ιστορίας και την πολιτική χειραγώγηση του Βενιζέλου.

Η υπόθεση δείχνει πόσο αποτυπωμένα είναι στο συλλογικό και εθνικό υποσυνείδητο τα πολιτικά πάθη και οι διχασμοί και πόσο λείπει η ήρεμη και πλήρης αξιολόγηση των ιστορικών στοιχείων, χωρίς στερεότυπα, φανατισμούς, ιδεοληψίες και ιδιοτέλειες.

Συνέχεια...

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ, Κατά Σαδδουκέων, 1953

Όταν…


Όταν ακούω να μιλάν για τον καιρό
όταν ακούω να μιλάνε για τον πόλεμο
όταν ακούω σήμερα το Αιγαίο να γίνεται ποίηση
να πλημμυρίζει τα σαλόνια
όταν ακούω να υποψιάζονται τις ιδέες μου
να τις ταχτοποιούν σε μια θυρίδα
όταν ακούω σένα να μιλάς
εγώ πάντα σωπαίνω.
Όταν ακούω κάποτε στα βέβαια αυτιά μου
ήχους παράξενους ψίθυρους μακρινούς
όταν ακούω σάλπιγγες και θούρια
λόγους ατέλειωτους ύμνους και κρότους
όταν ακούω να μιλούν για την ελευθερία
για νόμους ευαγγέλια και μια ζωή με τάξη
όταν ακούω να γελούν
όταν ακούω πάλι να μιλούν
εγώ πάντα σωπαίνω.

Μα κάποτε που η κρύα σιωπή θα περιβρέχει τη γη
κάποτε που θα στερέψουν οι άσημες φλυαρίες
κι όλοι τους θα προσμένουνε σίγουρα τη φωνή
θα ανοίξω το στόμα μου
θα γεμίσουν οι κήποι με καταρράκτες
στις ίδιες βρώμικες αυλές τα οπλοστάσια
οι νέοι έξαλλοι θα ακολουθούν με στίχους χωρίς ύμνους
ούτε υποταγή στην τρομερή εξουσία.
Πάλι σας δίνω όραμα.

Συνέχεια...

«Αριάδνη στη Νάξο» ή μάλλον στο Θέατρο Ολύμπια.

Το Σάββατο, 21 Νοεμβρίου η Λυρική Σκηνή ανεβάζει μια νέα, φιλόδοξη συμπαραγωγή με το Θέατρο Κάρλο Φελίτσε της Γένοβας και το Ιδρυμα Οπερας του Οβιέδο, την «Αριάδνη στη Νάξο» του Ρίχαρντ Στράους.


Θα δοθούν συνολικά πέντε παραστάσεις. Εκτός από τις 21, οι φίλοι του λυρικού τραγουδιού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη δημοφιλή αυτή όπερα του Στράους στις 22, 25, 27 και 28 Νοεμβρίου.
Το ενδιαφέρον είναι ότι στο πόντιουμ θα βρίσκεται ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής, ο κ. Τζοβάνι Πάκορ. Το άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το ρόλο της Αριάδνης ερμηνεύει (εναλλάξ με την Τζούλια Σουγλάκου) η νεαρή Κινέζα υψίφωνος Χούι Χε, με πολλούς και σημαντικούς ρόλους του λυρικού ρεπερτορίου στο ενεργητικό της, καθώς και επιτυχημένα κοντσέρτα πλάι στον Πλάθιντο Ντομίνγκο. Συμπρωταγωνιστές τους, εναλλάξ στον ρόλο του Βάκχου, ο Γερμανός τενόρος Γκέρχαρντ Ζίγκελ και ο Ελληνας Βαγγέλης Χατζησίμος.


Ο μύθος


Η «Αριάδνη στη Νάξο» είναι, κατά κάποιο τρόπο «όπερα-μέσα-στην-όπερα». Η δράση του έργου βασίζεται στον αρχαίο ελληνικό μύθο της Αριάδνης, κόρης του βασιλιά της Κρήτης Μίνωα, και του θεού Διόνυσου.


Για την ακρίβεια, η όπερα εκτυλίσσεται στο μέγαρο του πλουσιότερου Βιεννέζου, στο οποίο έχουν καταφθάσει δύο ομάδες μουσικών για το ανέβασμα δύο λυρικών δραμάτων: της σοβαρής όπερας «Αριάδνη στη Νάξο» και μιας ανάλαφρης κωμικής όπερας από θίασο ηθοποιών της κομέντια ντελ άρτε. Η πρώτη πραγματεύεται την πίστη στον απόλυτο έρωτα, ενώ σύμφωνα με τη δεύτερη το τέλος μιας σχέσης δεν είναι το τέλος του κόσμου.


Καθώς οι συντελεστές των δύο έργων ετοιμάζονται για την παράσταση, μαθαίνουν ότι ο οικοδεσπότης αποφάσισε να παρουσιαστούν και τα δύο έργα ταυτόχρονα. Δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να δεχθούν, κι έτσι η σοβαρή όπερα ανεβαίνει με εμβόλιμα επεισόδια από τον κωμικό θίασο.


Ολο το πρώτο μέρος (πρόλογος) εκτυλίσσεται στα παρασκήνια όπου επικρατεί χάος από τις πρόβες και το άγχος για το ανέβασμα των δύο ταυτόχρονων παραστάσεων όπερας, το δεύτερο όμως μέρος του έργου, αναφέρεται στον μύθο της Αριάδνης, την οποία έχει εγκαταλείψει ο Θησέας στη Νάξο.


Το λιμπρέτο είναι του στενού συνεργάτη του Στράους, Χούγκο φον Χόφμανσταλ και προτείνει μια αντι-ιδεαλιστική, πραγματιστική θεώρηση του έρωτα: ένας έρωτας μπορεί να λήξει, η ζωή όμως δεν τελειώνει εκεί.

Συνέχεια...

Ερώτηση Ψαριανού για τα σχολεία της Νάξου

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός δωδεκάχρονου μαθητή Π. Ματζάκου στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου της Γαλήνης, για μια ακόμα φορά βγαίνουν στην επιφάνεια οι σοβαρές ελλείψεις και κακοτεχνίες (στατική επάρκεια, διάβρωση οπλισμού, στεγανοποίηση, εξωτερικά και εσωτερικά κουφώματα κ.α.) που αντιμετωπίζουν πολλά σχολικά κτίρια, καθώς και οι αύλειοι χώροι τους στο νησί της Νάξου.


Ενδεικτικά αναφέρουμε τα προβλήματα του 1ου Γυμνασίου, του Γυμνασίου Βίβλου, του 1ου και του 2ου Δημοτικού της Χώρας, τα Δημοτικά του Σαγκρίου, του Κινιδάρου, του Φιλωτίου, των Μελάνων κ.α, ενώ σε πολλές αυλές των σχολείων ο εξοπλισμός τους, λόγω έλλειψης συντήρησης, βρίσκεται σε κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για τα μικρά παιδιά.
Το Σεπτέμβριο του 2008 ο τέως υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης, μετά από επιτόπια επίσκεψή του, είχε εξαγγείλει τη διάθεση του ποσού των 630.000 € από κονδύλια του ΟΣΚ για την επισκευή του 1ου Γυμνασίου.



Επειδή μέχρι σήμερα ουσιαστικά τίποτα δεν έχει προχωρήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων εάν


α) Το ποσό των 630.000 € εξακολουθεί να είναι δεσμευμένο για την αποκατάσταση του 1ου Γυμνασίου της Χώρας Νάξου; Για ποιο λόγο δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι σχετικές εργασίες;


β) Ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν συνολικά για τα προβλήματα της σχολικής στέγης στη Νάξο;

Συνέχεια...

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

Το μοναδικό δίκτυο συλλογής και διαχείρισης υδατικών αποθεμάτων της Αμοργού, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα μεγάλο αριθμό στερνών, πηγών και δεξαμενών, αποτέλεσε το έναυσμα για την υλοποίηση του προγράμματος «Διαδρομές νερού στην Αμοργό: παραδοσιακή διαχείριση υδάτινων πόρων και η βιώσιμη προοπτική της».


Στέρνες και πηγές ξεδιψούν τους Αμοργίνους


Το Πρόγραμμα «Αειφόρο Αιγαίο» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, σε συνεργασία με τον Δήμου Αμοργού, την Τοπική Επιτροπή Αμοργού της Ελληνικής Εταιρείας, την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και τη γενναιόδωρη χορηγία του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα έχοντας ως στόχο:

α) την αποκατάσταση μνημείων νερού που διατρέχουν κίνδυνο κατάρρευσης εξαιτίας της παλαιότητας της κατασκευής και της έλλειψης συντήρησής τους και

β) την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με θέματα διαχείρισης νερού. Οπως τονίζει η συντονίστρια Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου, αρχιτέκτονας, υποψήφια διδάκτορας του ΑΠΘ, «η αποκατάσταση ανήκει στο πλαίσιο της ευρύτερης προστασίας του πολιτισμού και του αγροτικού παραδοσιακού τοπίου του νησιού και η ευαισθητοποίηση στη βιώσιμη προοπτική της διαχείρισης υδάτινων πόρων στο νησί».

Πληροφορίες τηλ.210-3225245, εσωτερικά 114 και 116, καθώς επίσης και με τον Δήμο Αμοργού, τηλ.: 22853-60200.


Τα αποτελέσματα αυτού του νέου προγράμματος παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Αμοργό, το Σαββατοκύριακο. Θα χαιρετίσουν οι: Νικόλαος Φωστιέρης, δήμαρχος Αμοργού, Λίλα Μαραγκού, αρχαιολόγος, καθ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιάννης Μιχαήλ, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας, Κώστας Καρράς, πρόεδρος Επιτροπής Παρακολούθησης, Προγράμμα «Αειφόρο Αιγαίο», Αλεξάνδρα Τηλιγάδα, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Λεβέντη, Δημήτρης Μπάιλας, νομάρχης Κυκλάδων.


Η διημερίδα θα ολοκληρωθεί με την προβολή τρέιλερ του μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του «Το νερό της Αμοργού»

Συνέχεια...

ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ...

Αποκριθείς {Ιωάννης ο βαπτιστής} δε λέγει προς αυτούς, Ο έχων δύο χιτώνας ας μεταδώση εις τον μη έχοντα και ο έχων τροφάς ομοίως.
ΛΟΥΚ γ.11
«Αλλά πρόσεξε: χιτώνες ε; όχι GUCCI, BURBERRYS, GANT, PRADA etc. etc. Και προπαντός: Όχι οικόπεδα, μετοχές και ομόλογα…»
Εφραίμ: ΘΧΨ, Η1Ν1

Επιτροπή αγώνα κατά της φορολογίας συγκροτούν οι Μονές

Τη συγκρότηση Επιτροπής, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει την εξαίρεση των Μονών του Αγίου Όρους από το φόρο ακίνητης περιουσίας και το ΕΤΑΚ από τους συναρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, αποφάσισε η διπλή σύναξη των ηγουμένων και των εκπροσώπων των 20 ιερών μονών του Αγίου Όρους που συνεδρίασε εκτάκτως στις Καρυές.

Κατά τη διάρκεια της σύναξης, εξετάστηκαν οι προβλέψεις του φορολογικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση και αναλόγως με την πορεία των συζητήσεων που θα έχει η Επιτροπή στην Αθήνα δεν αποκλείεται να επιδιωχθεί συνάντηση ακόμα και με τον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι οι 20 Μονές είναι αντίθετες με τη φορολόγηση ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν έξω από το Άγιο Όρος

http://www.antinews.gr/?p=23806



ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας. Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.

Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του.

Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Αραδιάζουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα

600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα. Απ’ αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια. Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας. Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.

Πολλές αρχαίες εικόνες. 30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό. Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.

Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani. Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο

Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά. Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα. Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυό ακριβώτερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’ s, απ’ αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκηπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ. ( Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα)

Τρείς δεκάδες σέτ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία. 12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα. Κυρίως έχουν διαμάντια. 100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολυτίμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα. 200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.

25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολυτίμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία. 40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολυτίμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία. Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολυτίμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου

Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα). Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολυτίμους λίθους. Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος. Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες. Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας. Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας. Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο.

Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων. Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλλες. Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο. Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές μπιζάμες. Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια. Τέσσερες ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ. Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.

Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβώτερες φίρμες στον κόσμο. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ ), για να κτιστή ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγωνται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου.

...Και μια ξεραμένη πορτοκαλάδα στο ποτήρι, πάνω στο γραφείο του, την οποία δεν πρόλαβε να πιή, γιατί πέθανε. Είχε μέσα και το καλαμάκι.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόεδρος δημοκρατίας ή πρωθυπουργός, πρώην και τωρινός, ή βιομήχανος ή εφοπλιστής που να έχη σπίτι με τέτοια οικοσκευή και τέτοια ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα.

Δεν έρχεται όμως πρώτος στον κόσμο ο Χριστόδουλος, αλλά μόλις τρίτος. Οι δυό πλουσιώτεροί του είναι η βασίλισσα της Αγγλίας και ο σουλτάνος του Βόρνεο. Υπολογίζεται, ότι τον περνούσε και ο δικτάτωρ της Ρουμανίας Τσαουσέσκου.

Άνθρωποι του Χριστόδουλου λένε ότι στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του υπήρχαν κατά τις τελευταίες ώρες του και 7 εκατομμύρια ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες (καθημερινά ψώνια κ.λ.π), τα οποία όμως παρ’ όλες τις έρευνες δεν βρέθηκαν.

Και όλα αυτά ήταν μόνο το πρόχειρο πορτοφόλι του Χριστόδουλου για τα καθημερινά έξοδά του. Αγνοείται, τελείως πού βρίσκονται οι κύριες καταθέσεις του στο εξωτερικό ή εσωτερικό, μετοχές, επενδύσεις, ακίνητα, κ.λ.π. Θα πούν μερικοί κακοπροαίρετοι. «Και τι τα ήθελε όλ’ αυτά ο αρχιεπίσκοπος ;». Δεν σκέφτονται οι αδιάκριτοι και απερίσκεπτοι ότι ο Χριστόδουλος όλ’ αυτά τα εξοικονόμησε, επειδή του χρειάζονταν για το εισιτήριο του στον παράδεισο; Οι ευσεβείς χριστιανοί πρέπει να ζουν με λιτότητα και συνετή οικονομία, ώστε να ρίχνουν στο δίσκο της Εκκλησίας όσο μπορούν μεγαλύτερο οβολό, διότι είναι κρίμα ένας αρχιεπίσκοπος να μην μπορέση να συγκεντρώση το ποσό που του χρειάζεται για να κόψη ένα εισιτήριο για τον παράδεισο, σαν αυτό του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.


Αυτός είναι « Ο Χριστόδουλός σας», όπως είπε κάποτε κι ο ίδιος.

Από το περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνός Σεπτεμβρίου 2008

Συνέχεια...

και μεγαλύτερη τιμή της πρέπει…

Συνέχεια...

Οι πρώτες χώρες που απαγορεύουν την χορήγηση εμβολίων

...για την γρίπη απάτη είναι η Νέα Ζηλανδία, Σκωτία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία και το Μεξικό.

Απαγορεύουν την χορήγηση εμβολίων
για την εν λόγω γρίπη.

Le Monde - Diplomatique, Ιούλιος 2009
«Για να πουληθούν τα φάρμακά μας
πρέπει να εφεύρουμε αρρώστιες»

Στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2005 έγινε στην Μάλτα μία Πανευρωπαϊκή Ιατρική Σύνοδος για την γρίπη με χορηγούς τις εταιρείες παραγωγής αντιγριπικών εμβολίων και αντιϊκών φαρμάκων. Μεταξύ αυτών και η Roche. Εκεί από τα χείλη του γενικού διευθυντή του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) ανακοινώθηκε επίσημα ότι: «Δεν γνωρίζουμε πότε αλλά μία πανδημία γρίπης αναμένεται να πραγματοποιηθεί. Λείπει μόνον μία συνθήκη για την πραγματοποίηση αυτού του γεγονότος, ένας ιός ικανός να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο».

Επίσης είπε ότι «ο αντιγριπικός εμβολιασμός συνιστάται, διότι θωρακίζει τον
οργανισμό και σαν ψυχολογική συνήθεια». Δηλαδή το κοινό εμβόλιο κατά της
γρίπης αν και δεν βοηθά ιατρικά, βοηθά ψυχολογικά, ως placebo-ψευδοφάρμακο
δηλαδή! Όμως ο ιατρός Ερνέστο Μπούργκιο «Αν υπάρχει μία χρονιά που το κοινό αντιγριπικό εμβόλιο δεν συνίσταται είναι ιδιαίτερα εκείνη κατά την οποία
υπάρχει φόβος πανδημίας.. Αν είναι αλήθεια, ότι ένας εκ των κινδύνων είναι ο
ιός Η5Ν1, αυτός θα μπορούσε να επανασυνδυαστεί με την εμβολιαστική ρίζα
αποκτώντας τα αντιγόνα, με κίνδυνο να ξεσπάσει στο εμβολιασμένο άτομο ένας
πραγματικός κυκλώνας στα κύτταρά του. Ένας κανόνας που υπάρχει σε περίπτωση πανδημίας είναι, ότι ο προληπτικός εμβολιασμός αποτελεί μία στρατηγική πολύ επικίνδυνη».

Δηλαδή αν κατά την προδρομική περίοδο μίας ασθένειας γίνει εμβολιασμός
(χρονικό διάστημα, που μπορεί να κρατήσει από 4 ημέρες ως και 3 μήνες χωρίς
να εμφανίζονται καθόλου συμπτώματα), τότε όπως λέει και ο Μπούργκιο, τα
αποτελέσματα είναι βαριές και ανεπανόρθωτες βλάβες, ή θάνατος.

Πληροφοριακά για τους γονείς, που δέχονται τόσο απρόσκοπτα να εμβολιάζουν τα παιδιά τους ή τον εαυτό τους, κάθε φορά πριν το πραγματοποιήσουν θα πρέπει να προσεύχονται... Αυτό διότι ο εμβολιασμός ενδέχεται να συμπέσει μέσα στην προδρομική περίοδο της ασθένειας.

Η στρατηγική του marketing των μεγάλων Φαρμακοβιομηχανιών έχει πλέονσαν στόχο της τους υγιείς ανθρώπους, όσοι λίγοι έχουν πλέον απομείνει. Και φυσικά τα χημικά φάρμακα και τα εμβόλια δεν κάνουν τίποτε άλλο απ' το να διευρύνουν την πελατεία των Φαρμακοβιομηχανιών δημιουργώντας νέους πελάτες -αρρώστους στην «Επιχείρηση Ασθένεια».

Η Γαλλία ταρακουνά το κατεστημένο των Φαρμακευτικών Εταιρειών στην Ευρώπη με την παραπομπή των φαρμακευτικών εταιριών Baxter, Roche & Pharma στο Διεθνές Διακαστήριο της Χάγης στις 12 Ιουλίου 2009 διότι έχει αποκαλυφτεί το μέγεθος αυτής της νέας τακτικής, που θέλει νέους πελάτες, που να νομίζουν ότι κινδυνεύουν, για να πωλούνται τα νέα πανάκριβα και επικίνδυνα φάρμακα κατηγορώντας τις 3 εταιρίες ότι σπέρνουν σκόπιμα τον πανικό και πως σκόπιμα σε εργαστήρια δημιούργησαν τον εν λόγω ιό καθώς και οι Γαλλικές αρχές ασκούν δριμύ κατηγορώ ως προς την σκόπιμη απελευθέρωσή του στον αέρα με έναν και μοναδικό σκοπό το κέρδος.

Επίσης, εξετάζονται ταυτόχρονα σοβαρές και βάσιμες καταγγελίες από δικηγόρους του United States Department of Justice καθώς και γιατρών και επιστημονικού προσωπικού του Amercian Medical Association η εμπλοκή στην όλη υπόθεση της γρίπης των χοίρων, δίκτυο καναλιών και επιχειρήσεων μέσων μαζικής ενημέρωσης οι οποίες όπως υποστηρίζεται χορήγησαν ή αλληλο-χορηγήθηκαν με φαρμακευτικές εταιρίες έτσι ώστε να πάρει το θέμα διαστάσεις διεθνούς εμβέλειας.

Η υπόθεση αναλαμβάνει ακόμα πιο διεθνή
χαρακτήρα μιας και το Μεξικό παραπέμπει την εταιρία Baxter επίσης στο
διεθνές δικαστήριο διότι όπως λέει, όλοι οι θάνατοι στο Μεξικό τον περασμένο
Απρίλιο και Μαϊο εκτός από ένα περιστατικό οφείλονται στο γεγονός τ' ότι
τους χορηγήθηκε το εμβόλιο κατά τους μήνες Δεκέμβριο 2008 και Ιανουάριο 2009
- εμβόλια τα οποία περιείχαν μείγματα από ανθρώπινους ιούς - τον ιο του
SARS, ιός των πουλερικών και ιός των χοίρων.

Συνέχεια...

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Απλή σύμπτωση;

ΣΑΤΑΝΙΚΟ !!!



Γιάννη πρόσεξε ποια θα υποστηρίξεις.
Οι οιωνοί δεν είναι μαζί σου…

Blog: ευχαριστούμε πολύ το φίλο/η που το παρατήρησε και μας το έστειλε.

Συνέχεια...

Ο “κλάφτα Χαράλαμπε” και οι “βρεγμένες γάτες”…

… θα μπορούσε κάλλιστα να είναι όνομα συγκροτήματος.
Όπως λέμε.. “Λάκης με τα ψιλά ρεβέρ”
και… “κίτρινα ποδήλατα”.

Όμως δεν είναι…



Είναι ο πρώην Περιφερειάρχης και η αγουροξυπνημένη
Νεολαία ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων,
που άρχισαν το νεροπόλεμο και πιτσιλιούνται με τα κουβαδάκια τους
στις όμορφες παραλίες των νησιών μας.
Αναμενόμενο φαινόμενο, χωρίς πολιτική σημασία,
απλά καταγράφουν την «παρουσία» τους
και εμείς την απουσία τους.

Συνέχεια...

Πολυτεχνείο, 36 χρόνια μετά…

…τελικά ο αγώνας τώρα δικαιώθηκε, δικαιώνεται ή συνεχίζεται;


Μόνο αν οι σημερινή νεολαία η οποία βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα στη Σκύλλα της ενσωμάτωσης και την Χάρυβδη της περιθωριοποίησης, συνειδητοποιήσει ότι το 2012 δεν θα γίνει τελικά η συντέλεια του κόσμου και ότι η ζωή αποκλειστικά τους ανήκει, τότε μόνο το “Πολυτεχνείο” ίσως ξαναβρεί το νόημά του.

Διαφορετικά θα αποτελέσει ένα απλό αντικείμενο για ιστορικές αποτιμήσεις, συναισθηματικές φορτίσεις, και ελκυστικό θέμα για απόπειρες εκμετάλλευσης, είτε οικειοποίησης, είτε παραχάραξης…

Ταπεινά πιστεύουμε ότι το “Πολυτεχνείο” δεν αποτιμάται μέσα από «ήρωες» ή «αντιήρωες».
Είναι πολύ πιο σύνθετο, πολύ πιο μεγάλο …


Τόσο μεγάλο, που στη μακρά μεταπολίτευση χρησιμοποιήθηκε τόσο ασύδοτα και ασύστολα για να ξεπλυθούν και ενοχές και λάθη και για να δημιουργηθεί μια «ευλογημένη» γενιά.

Η γενιά με το ανοικτό διαβατήριο στην κοινωνική και πολιτική ανέλιξη η οποία δημιούργησε το νέο κατεστημένο, αρνητική πρόκληση για τη σημερινή νέα γενιά που βυθισμένη στον πάτο του φρεντοτσίνο και στο κρεσέντο του «πάμε πλατεία», κάνει κάποιους μεγαλύτερους να αναρωτιόμαστε…

Τελικά, τίποτα δεν πάει χαμένο;

Αφορμή, λίγα λόγια από ένα συνομήλικο.

"…Ο πατέρας μου ήταν στο Πολυτεχνείο

…άκουσα πολλά διάβασα πολλά

….Το αποτέλεσμα σήμερα για μένα είναι μια κοινωνία που δεν μου δίνει κανένα όραμα και ονειρεύομαι ένα απροσδιόριστο έως σκοτεινό μέλλον

….Ζω μια υποβαθμισμένη παιδεία που λειτουργεί στα μέτρα των καθηγητών και όχι των σπουδαστών

…Δεν έχω δουλειά και αν βρω δεν θα έχει καμιά σχέση με τις σπουδές μου

…Εκτιμώ ότι είναι σχεδόν απίθανο να πάρω σύνταξη
…Δεν μπορώ και δεν μου πάει να περάσω από κομματικά γραφεία

…Πατέρα να ξέρεις ότι η γενιά σου έχει προεισπνεύσει και το οξυγόνο μας
…Δεν ξέρω αν εσείς κάνατε το σωστό, με πρόσκαιρα και καλά ομολογώ αποτελέσματα ή η γενιά μου ψάχνει να βρει πίσω από τα συνθήματα την αλήθεια που συσκοτίζεται... Πατέρα πιστεύω στη γνώση αλλά…

Μπορεί να φανταστεί κανείς τι μπορεί να σημαίνει επανάπαυση στην κεκτημένη γνώση και αφορισμό της αμφισβήτησης και του καινούργιου;
Η ανθρωπότητα θα ήταν ακόμα:
Στο γεωκεντρικό και όχι στο ηλιακό σύστημα.
Στην αλχημεία και όχι στη χημεία.
Στην τιμωρία του θεού και όχι στους φυσικούς νόμους.
Γνωρίζω πως τα πράγματα δεν μπορεί να οριστούν με απόλυτους όρους αλλά μόνο σε σχέση με άλλα, όλα είναι αλληλοεξαρτούμενα.

Οι αμετάβλητοι παράδεισοι του Αριστοτέλη και το στατικό σύμπαν του Νεύτωνα δεν υπάρχουν πια.

Τα πάντα κινούνται και μεταβάλλονται, από το απειροελάχιστο άτομο μέχρι ολόκληρο το σύμπαν."

Πατέρα θέλεις να ψαχτούμε μαζί και από την αρχή….;


Συνέχεια...

Εσείς θα εμβολιαστείτε κ. Καπίρη;


Έκπληκτοι ακούσαμε σήμερα το γιατρό του Νοσοκομείου Νάξου κ. Καπίρη να λέει στο μικρόφωνο του «Μεσόγειος» ότι δε θα εμβολιαστεί για τον ιό της νέας γρίπης, αλλά θα…περιμένει.

Ο κ. Καπίρης δεν είναι όποιος-όποιος. Είναι ο αρμόδιος για τον… ιό και πρόεδρος της σχετικής…πανδημικής επιτροπής.

Παράλληλα κάλεσε τις ευπαθείς ομάδες του ναξιακού πληθυσμού να εμβολιαστούν.(!?)

Σοβαρολογείτε γιατρέ μου; Γιατί δεν μας εξηγείτε το λόγο που εσείς…περιμένετε;
Με ποια αξιοπιστία θα πείσετε ακόμα και τους ευπαθείς;

Ο ιός της…ανευθυνότητας δεν θεραπεύεται ως φαίνεται εύκολα.

Συνέχεια...

ΕΡΩΤΗΣΗ του ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ για τις άγονες γραμμές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την έντονη ανησυχία του για τις επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές συνδέσεις σε Κυκλάδες και στο Αιγαίο γενικότερα που κινδυνεύουν να διακοπούν, καθώς και την μείωση των προβλεπόμενων από το προσχέδιο του Προϋπολογισμού πιστώσεων για τις άγονες γραμμές, εξέφρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων εκδηλώνει τον προβληματισμό του για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις διαδικασίες σύστασης του αρμόδιου

φορέα που ασχολείται με τη διαχείριση των ακτοπλοϊκών θεμάτων (Επανασύσταση Ρυθμιστικής Αρχής Θαλάσσιων Ενδομεταφορών και κατανομή αρμοδιοτήτων) και υπογραμμίζει ότι οι πρόχειρες λύσεις, όπως η παράταση των επιδοτούμενων δρομολογίων κατά ένα μήνα, δεν αρκούν για να επιλύσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο Αιγαίο.

Παράλληλα, ο Βουλευτής Κυκλάδων δεν παρέλειψε να εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την μείωση των πιστώσεων που προβλέπονται για τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών (στα 41 εκατ. €) σε σχέση με το παρελθόν (Το 2003 για 50 άγονες γραμμές καταβλήθηκαν 25,2 εκατ. €, το 2004 για 50 άγονες γραμμές δόθηκαν 25 εκατ. €, το 2005 για 55 άγονες γραμμές δόθηκαν 41 εκατ. €, το 2006 για τον ίδιο αριθμό άγονων γραμμών δόθηκαν 45 εκατ. €, το 2007 για 84 άγονες γραμμές 50 εκατ. €, το 2008 για 84 άγονες γραμμές δόθηκαν 70 εκατ. € και το 2009 για 85 άγονες υπήρχε πρόβλεψη να δοθούν 107 εκατ. €). Πρόθεση που αποτυπώνεται στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2010 (σελ. 18 του προσχεδίου). Εξέλιξη, που αν συμβεί θα «βυθίσει» σίγουρα τα μικρά νησιά του Αιγαίου στο περιθώριο και την απομόνωση.

Ο Γ. Βρούτσης καλεί την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις γύρω από τα θέματα αυτά, μεταφέροντας συνάμα την αγωνία των νησιωτών για το μέλλον των επιδοτούμενων ακτοπλοϊκών μεταφορών. Μεταξύ άλλων επισημαίνει :

«Επειδή, η κατάργηση και ο κατακερματισμός των αρμοδιοτήτων του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και η προχειρότητα με την οποία μεταφέρθηκαν αυτές στα νεοσύστατα υπουργεία, επιδεικνύει την αδιαφορία της κυβέρνησης για τον ευαίσθητο τομέα της νησιωτικής Ελλάδος. Επειδή, τα πλοία της γραμμής αποτελούν τις μόνες γέφυρες σύνδεσης και επικοινωνίας των μικρών νησιών του Αιγαίου με την ηπειρωτική Ελλάδα. Επειδή, η τακτική σύνδεση των μικρών νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και επιβίωση αυτών. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει διευκρινήσεις και να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της σχετικά με: • Τις ενέργειες που προτίθενται να λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποτραπεί η ενδεχόμενη μείωση των επιδοτούμενων ακτοπλοϊκών συνδέσεων σε Κυκλάδες και στο Αιγαίο γενικότερα. • Την πιθανότητα να μειωθούν οι πιστώσεις για τις άγονες γραμμές στο τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμό του 2010. • Τα δρομολόγια που αναμένεται να διακοπούν στην ενδεχόμενη μείωση των ανωτέρω πιστώσεων»
Γραφείο Τύπου

Συνέχεια...

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Βάση για ανισότητες


Το πλαφόν του 10 αυξάνει τις διακρίσεις στην εκπαίδευση και κατευθύνει τους κομμένους στα ιδιωτικά ΚΕΣ

Μηδενική βελτίωση στην ποιότητα του εκπαιδευτικού μας συστήματος και αποκλεισμό από την τριτοβάθμια εκπαίδευση μέχρι και για 35.000 αποφοίτους το χρόνο, είναι οι συνέπειες από το μέτρο της βάσης του 10 που ισχύει από το 2006.

Τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι όχι μόνο δεν βελτιώθηκε το χαμηλό επίπεδο γνώσεων των πρωτοετών, αλλά επλήγησαν περιοχές της χώρας που είχαν ήδη χαμηλά ποσοστά επιτυχίας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Από την έρευνα που διενήργησε το ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ, προκύπτει το συμπέρασμα ότι:

*Είναι λάθος να ορίζεται η βάση διά νόμου (δηλαδή διαχρονικά), αφενός γιατί αυτή επηρεάζεται από το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων και αφετέρου επειδή διευρύνει υπαρκτές ανισότητες και διογκώνει τον αριθμό των υποψηφίων που μένουν εκτός των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Μόνο το 2006, πρώτη χρονιά εφαρμογής του μέτρου, καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός των αποφοίτων (40.587) που έμειναν εκτός, ποσοστό 43,6%, δηλαδή σχεδόν ο ένας στους δύο.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας του ΚΑΝΕΠ, που διεξήγαγαν οι ερευνητές Ν. Παΐζης και Πωλίνα Φατούρου, η βάση του 10:

1 Διεύρυνε αντί να μειώσει τις εκπαιδευτικές ανισότητες που υπήρχαν ήδη και οξύνθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας.

2 Αύξησε τον αριθμό των αποφοίτων του λυκείου που βγαίνουν στην αγορά εργασίας με μειωμένο εκπαιδευτικό προφίλ, επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα απορρόφησής τους.

3 Οδήγησε ένα μεγάλο μέρος των αποφοίτων σε μεταλυκειακές σπουδές που έχουν διαπιστωμένα αμφισβητούμενο κύρος, όπως Εργαστήρια και Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών.

*Το επιχείρημα ότι ο ορισμός μιας βάσης εισαγωγής θα αποτελούσε ασφαλιστική δικλίδα ποιότητας του επιπέδου γνώσεων των πρωτοετών, τους οποίους θα υποδεχθούν τα ανώτατα ιδρύματα, φαίνεται τελικά να καταρρέει.

Η βάση του 10 δεν μείωσε τις επικρίσεις για χαμηλό επίπεδο γνώσεων των πρωτοετών, αλλά μάλλον η εκτίμηση αυτή γενικεύτηκε περαιτέρω. Η εξασφάλιση της επιδιωκόμενης ποιότητας εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο.

*Από την εφαρμογή της βάσης του 10 αυξήθηκε υπέρμετρα ο αριθμός των υποψηφίων που δεν υποβάλουν μηχανογραφικό για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και είτε ψάχνουν για δουλειά, είτε αναζητούν άλλου τύπου σπουδές. Από 5.034 που ήταν το 2004, αυξήθηκε σε 25.108 το 2008, δηλαδή 5 φορές περισσότεροι. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους τρεις υποψηφίους πέρυσι δεν υπέβαλε και μηχανογραφικό δελτίο διεκδικώντας τριτοβάθμιες σπουδές (ποσοστό 27,9%).

Μηδενική βελτίωση

«Οσο κι αν είναι αυτονόητο ότι φοιτητές με βαθμό πρόσβασης κάτω από 10 είναι ανεπαρκώς προετοιμασμένοι για επιστημονικές σπουδές», δήλωσε στην «Κ.Ε.» ο ερευνητής Νίκος Παΐζης, «εξίσου βέβαιο είναι ότι χιλιάδες φοιτητών με βαθμό λίγο ή και πολύ πάνω από αυτή τη βάση, είναι επίσης ανεπαρκείς για σπουδές ακαδημαϊκού περιεχομένου.

Ο ορισμός της βάσης του 10 έχει σημαντικές κοινωνικές επιπτώσεις, ενώ μηδενική βελτίωση επιφέρει στο εκπαιδευτικό σύστημα».

*Οι νομοί στους οποίους ήδη υπήρχαν κοινωνικές και εκπαιδευτικές ιδιαιτερότητες και επλήγησαν περισσότερο από το μέτρο της βάσης του 10, το 2008, είναι: Ροδόπης, έμεινε εκτός ΑΕΙ το 58,6% των αποφοίτων, Ξάνθης το 54,4%, Δωδεκανήσου το 50,2%, Κέρκυρας το 49,7%, Λευκάδας το 47,3%, Δυτικής Αττικής το 47,1%, Φλώρινας το 46,6%, Κυκλάδων το 46,5%, Πειραιά το 45,7%, Σάμου το 44,3%.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, ο γραμματέας Εκπαίδευσης της ΓΣΕΕ Μιχ. Κουρουτός ζήτησε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την κατάργηση της βάσης του 10 αφού αυτή, όπως είπε, «οδηγεί μαθητές χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων στα ΚΕΣ και τα Κολέγια, αφαιρώντας τους τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στη δημόσια δωρεάν παιδεία».
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=102115

Συνέχεια...

Σήμερα είναι παραμονή….


Αν ανησυχούσατε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα και οι άλλοι ηγέτες θα κατέληγαν σε συμφωνία για τις κλιματικές αλλαγές στην Σύνοδο της Κοπεγχάγης, μη φοβάστε: Αφού πήραν το πρωινό τους στη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι αποφάσισαν να αναβάλουν κάθε απόφαση…

Καλά σαράντα. Συμπληρώθηκαν σαράντα μέρες από την ημέρα που ορκίστηκε η κυβέρνηση. Τώρα ακουμπάνε τον εργασιακό μεσαίωνα, το ασφαλιστικό, την παιδεία, την υγεία… Υπομονή.
Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Οι προθέσεις δυστυχώς δεν αρκούν…


Ο … Άρης θα γύρει τελικά τη ζυγαριά και το μήνυμα από την Αραβαντινού είναι σαφές, σαφέστατο. Τοποθετήσεις υποστήριξης γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη. Μετά καταχωρούνται στις κατόπιν εορτής και με ταπεινά κίνητρα…
Αληθεύει άραγε η φήμη ότι η Αγία Οικογένεια έχει επενδύσει σε έκταση κοντά στη Μουτσούνα;

Συνέχεια...

Η ασθένεια του Αιγαίου

Ο τραγικός θάνατος πριν από λίγες μέρες του 14χρονου παίκτη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αήττητου Σπάτων την ώρα της προπόνησης έφερε στην επιφάνεια το θέμα των αιφνίδιων θανάτων νέων συνήθως σε φάση άθλησης.

Οι λόγοι δεν αποτελούν πλέον μυστήριο, αφού κατά κανόνα τα περιστατικά οφείλονται σε γενετική ασθένεια που έχει μάλιστα γεωγραφικό προσδιορισμό.

*Πρόκειται για το γονίδιο της Νάξου, μια επικίνδυνη μυοκαρδιοπάθεια, που επιφέρει αιφνίδιο θάνατο σε νεαρά άτομα και η οποία εμφανίζεται συχνότερα στις Κυκλάδες, την Εύβοια, την Κρήτη, τα παράλια της Μικράς Ασίας και την ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχές που λειτούργησαν παλαιότερα ως κλειστές κοινωνίες

Στη Νάξο εκδηλώνεται σε έναν στους 1.000 κατοίκους και στον υπόλοιπο ελληνικό πληθυσμό σε έναν στους 5.000.

*Ποιοι έχουν το γονίδιο; Υπάρχει ήδη η δυνατότητα στην Ελλάδα με εξέταση DNA που διενεργεί το Πανεπιστήμιο, δηλαδή με μια αιμοληψία, να εντοπιστεί το ένοχο γονίδιο και να δοθεί στους ενδιαφερόμενους και υποψήφιους γονείς η απάντηση μέσα σε 4 εβδομάδες το αργότερο.

*Ο επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Κληρονομικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αρης Αναστασάκης, στην οποία διενεργείται ο γονιδιακός έλεγχος, επισημαίνει ότι αυτοί που νοσούν από τη μυοκαρδιοπάθεια της Νάξου είναι συνήθως ομοζυγώτες, δηλαδή έχουν το παθολογικό γονίδιο και από τους δύο γονείς και συνήθως στην Ελλάδα παρουσιάζουν υπερκερατώσεις στα πόδια και στα χέρια σε συνδυασμό με βοστρυχοειδή, νέγρικα μαλλιά.

*Οι ετεροζυγώτες φορείς, δηλαδή αυτοί που φέρουν μόνο από τον ένα γονέα το γονίδιο, μπορεί να είναι απόλυτα φυσιολογικοί και όσες καρδιολογικές εξετάσεις και αν κάνουν να μη φανεί τίποτα. Έχουν όμως πιθανότητα 25% να γεννήσουν παιδί με τη νόσο. Η εξέταση πρέπει να γίνεται για τον ίδιο λόγο που γίνεται και η εξέταση της Β μεσογειακής αναιμίας, για να μη συνεχίζεται η νόσος στις επόμενες γενιές.

*Το γονίδιο ανακάλυψαν πρώτοι το 2001 οι γιατροί Ν. Πρωτονοτάριος και Ανταλένα Τατσοπούλου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, αλλά έως τώρα ο έλεγχος γινόταν σε ερευνητικό επίπεδο και οι απαντήσεις καθυστερούσαν από 2 έως 5 χρόνια.

Τώρα δίνεται η δυνατότητα με τα ίδια υλικά να γίνονται πολλές εξετάσεις, σε χαμηλότερες τιμές.

*Όπως επισημαίνει ο Α. Αναστασάκης, κάποιες ενδείξεις που πρέπει να κινητοποιούν τους γονείς των νέων ανθρώπων για πιθανό κληρονομικό νόσημα είναι οπωσδήποτε το λιποθυμικό επεισόδιο, το οποίο πρέπει πάντα να ελέγχεται, η αταξία του καρδιακού ρυθμού, το φτερούγισμα, η μείωση της αντοχής και η κόπωση, δηλαδή, ενώ το παιδί συμμετέχει στο παιχνίδι με τους φίλους του, αρχίζει να κουράζεται και θέλει να σταματήσει, όπως και ο πόνος στο στήθος.

Οικογένειες υψηλού κινδύνου είναι αυτές που έχουν στο περιβάλλον τους αιφνίδιους θανάτους σε συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού και πολλά λιποθυμικά επεισόδια.

ΑΥΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Συνέχεια...

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Ο ιός Η1Ν1 μεταλλάχτηκε σε ΕΑΣΝ και όχι μόνο…


• Κάτι τρέχει με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. Ίσως είναι και σοβαρότερα τα πράγματα από αυτά που καταγγέλλει ο Βαγγέλης Κορρές, μέσα από τα κιτάπια του λογιστηρίου της Ένωσης. Η έγγραφη καταγγελία έγινε στις 27 Οκτωβρίου, παραμονή του ΟΧΙ και 20 μέρες μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Και την έφερε στη δημοσιότητα ο naxios-γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;(Συγγνώμη αν σου θυμίζω τον Μητσοτάκη)...

• Ένα πρώτο ερώτημα είναι: γιατί ΤΩΡΑ, αφού τα γεγονότα είναι γνωστά στους κόλπους της ΕΑΣ από καιρό; Αυτά και άλλα και παλιότερα που δεν καταγγέλλονται. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως…

• Οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνο, σύμφωνα με το Βαγγέλη, θέματα αδιαφάνειας και κακοδιοίκησης(διόγκωση εξόδων και δανεισμού, ζημιές, υπεράριθμους υπαλλήλους, προμήθειες, απευθείας αναθέσεις κλπ), αλλά και βαριές παρανομίες…

• Η αναφορά απευθύνεται στο ΔΣ αλλά δεν αφορά βέβαια μόνο τον Πρόεδρο Καπούνη. Και το ίδιο το ΔΣ ευθύνεται αν προκύψει κάτι. Ευθύνονται και οι ορκωτοί ελεγκτές, που κάνουν διαχειριστικό, λογιστικό και οικονομικό έλεγχο…

• Γιατί δεν κοινοποιείται η αναφορά και στο αρμόδιο υπουργείο που εποπτεύει τον έλεγχο της νομιμότητας και της διαχειριστικής τάξης των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων;

• Δείτε πίσω από την καταγγελία Κορρέ και τα οικονομικά συμφέροντα. Ο Βγενόπουλος έχει βάλλει και εδώ το χεράκι του. Αφού μπήκε η Marfin στη μέση, υπέγραψε και η Vivartia σύμβαση συνεργασίας με την ΕΑΣ…

• Συμφέροντα, εσωτερικοί λογαριασμοί, προσωπικοί μηχανισμοί, έλλειψη εσωτερικού ελέγχου. Μια ζωή η ίδια ιστορία…

• Μήπως η κόντρα Κορρέ-Τραντάφυλλου έλυσε τη γλώσσα του πρώτου; Βαγγελίστρα μου, που λέει και ο Μαμουζέλος…

• Και ο Καπούνης; Διευθυντής ΟΤΕ, ξενοδόχος και…αγρότης. Και δίπλα στον ΟΤΕ, στο «Ακταίον», δις την ώρα για καφέ και κινητές συνδιαλέξεις. Αυτή είναι μια από τις γραφικές εικόνες της…εξουσίας στη σημερινή Νάξο...

• Ομολογώ ότι δεν ήξερα τη λέξη ενσίρωμα που θα πει αποθήκευση. Και αυτή ακόμα έχει πρόβλημα με τη νομιμότητα. Πού φθάσαμε...

• Ο H1N1 είναι εδώ. Δεν ξέρω με ποιο μέσο ήλθε ο ιός της νέας γρίπης αλλά την Τετάρτη που θα ανοίξει το εμβολιαστικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας Νάξου θα τρέξω να με βατσινιάσουν. Όχι πως ανήκω στις υψηλού κινδύνου ομάδες, αλλά φοβάμαι. Εξάλλου έχω να εμβολιαστώ από παιδί-ας είναι καλά η ευλογιά-και θέλω να ξαναπεράσω αυτή την εμπειρία. Εξάλλου και η Μαριλίζα θα εμβολιαστεί. Και αυτό μου δίνει θάρρος…

• Νάχουμε καλό ρώτημα ο Μαργαρίτης(Διοικητής ακόμα του Νοσοκομείου) θα μπολιαστεί; Ο Ραπτάκης; Η Ρούλα Μπράουν τουλάχιστον;

• Έξι στους 10 γιατρούς προβάλλουν σθεναρή αντίσταση. Αλλά εμένα ο καθηγητής Λεγάκης με καθησύχασε. Την ευχή μου να έχει.

• Νέα ερώτηση Βρούτση-Γιάννη μου το μαντήλι σου(Να μου το θυμηθείτε θα σπάσει κάθε ρεκόρ ο… «γαλάζιος Δούναβης»). Είναι δυνατόν να μη πάρουν το επίδομα αλληλεγγύης οι άνεργοι ναυτικοί του ΓΕΝ και οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ και του Οίκου του Ναύτου; Έλα ντε. Τους το…έκοψε το άθλιο ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΝΔ ΘΑ το έδινε σε όλους…

• Επίδομα αλληλεγγύης θα πάρει όποιος ηττηθεί στη ΝΔ;

• Αχ αυτό το «επικοινωνιακό χαμόγελο» της Ντόρας στα Χανιά. Ξετρέλανε τη Ρούλα αλλά αφήνει ασυγκίνητο τον Καμβύση. Δε ξέρω με ποιον να συμφωνήσω. Εδώ δεν ξέρει ο Βρούτσης…

Καραγκιόζης σήμερα στον κινηματογράφο «ΝΑΞΟΣ» και ρακιτζό στις 7 στη Μονή. Στη Μονή θα πάω να τσουγκρίσω το ποτήρι μου με τον Καπίρη, τον Μπαρδάνη (πού είναι αυτή η ψυχή;) και τους λοιπούς συγγενείς.

• Αρκεί να μην έχει διακοπή ρεύματος, όπως έχουμε τώρα εδώ στην Κατσάγρα.

• Υπάρχουν ακίνητα στη Νάξο που ανήκουν σε offshore εταιρείες; Τι λέει ο Βρούτσης;


• Περίεργη προτίμηση στη Σαντορίνη δείχνει ο 6ος αμερικάνικος στόλος. Ξανά αγκυροβόλησε εκεί για ψυχαγωγία, μετά την…κούραση του Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ. Η κίνηση φίλων της ειρήνης(όχι οι Αρχές) εκεί αντιδρά αλλά του κάκου. Αν ερχόταν στη Νάξο θα έκοβε ρόδα μυρωμένα . Λέτε γι’ αυτό μας αποφεύγει ή επειδή δεν έχουμε…ασφαλές λιμάνι;

Βρέθηκε, λέει, νερό στη Σελήνη. Εμ, πού θα βρισκόταν, στα Λιβάδια;

• Το επόμενο Σάββατο γιορτάζει η Παναγία η Χρυσοπολίτισα, η πολιούχος της Νάξου. Εδώ θα έχουμε τοπικό πανηγύρι-«εθνική» γιορτή. Θα γίνει και θεολογικό συνέδριο, με τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, με αφορμή τα 200 χρόνια από την κοίμηση του Αγ. Νικοδήμου.

• Βοριαδάκι, δροσερό και υγιεινό, αλλά εγώ θα πάω αύριο για ψάρεμα γιατί το επόμενο Σάββατο το έθιμο επιβάλλει…κατάλυση ιχθύος

Συνέχεια...