Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Η απόφαση της ντροπής…


Κύριοι Υπουργοί: Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως, και Εσωτερικών.

Δύο άτομα, εκ των οποίων το αφεντικό
είναι διορισμένος και αδρά αμειβόμενος κομματικός τοποτηρητής,
ασελγούν παρά φύση και κατ’ εξακολούθηση εις βάρος της Δημόσιας Υγείας.

Επειδή δεν φορούν κουκούλες
αλλά λειτουργούν προκλητικά και απροκάλυπτα,
μπορούμε να τους φορέσουμε τραγιάσκες για να είμαστε νομικά καλυμμένοι
και να πράξουμε τα δέοντα ;

Διατελούμε μετά τιμής και αναμένουμε οδηγίες.

Συνέχεια...

Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος…


21 Μαρτίου
Σήμερα είναι παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού.
Και πέρσι ήταν, και του χρόνου θα είναι.
Και θα είναι μέχρι να καταλάβουμε ότι είναι επικίνδυνο , να κλείνουμε την πόρτα στο μυαλό μας και να μας ενοχλεί ότι φαίνεται διαφορετικό…

Σήμερα είναι και η παγκόσμια μέρα της ποίησης…
Παρεμπιπτόντως το 2009 έχει ανακηρυχτεί σαν έτος Γιάννη Ρίτσου..
Πιστεύω να ισχύει ακόμα και να μην έχει επικρατήσει το έτος …της κουκούλας !

Τουλάχιστον σ’ αυτό το blog έχουμε μάθει να κουβεντιάζουμε

ήσυχα, ήσυχα κι απλά.
Καταλαβαινόμαστε τώρα…

Συνέχεια...

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

"Υπό κατάρρευση οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ;"


"Ο Robert Kiyosaki είναι από τους αγαπημένους συγγραφείς. Από φτωχός έγινε εκατομμυριούχος μέσα σε 10 χρόνια, με σοφή χρήση των αρχών του χρήματος, δηλαδή συγκεκριμένων αρχών δανεισμού και επενδύσεων σε επιχειρήσεις, μετοχές και ακίνητα. Το πρώτο του βιβλίο “Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς” (Rich Dad, Poor Dad), έγινε ένα... από τα μεγαλύτερα best sellers όλων των εποχών. Η παγκόσμια κοινότητα φαίνεται ότι εκτίμησε ουσιαστικά την φιλοδοξία του ως συγγραφέα, να μεταδώσει απλόχερα στους πολίτες του κόσμου όλα τα μυστικά του χρήματος και την οικονομική ευφυΐα που τα συνδέει. Όλα αυτά, κόντρα στα επίσημα εκπαιδευτικά συστήματα των κρατών που εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να κρατούν την εκπαίδευση πάνω στο χρήμα επτασφράγιστο μυστικό και απαγορευμένη ζώνη!

Στο πρωτοποριακό τελευταίο του βιβλίο, το οποίο συν-συγγράφει παρέα με την παγκόσμια κοινότητα των αναγνωστών (και όχι μόνο), αποκαλύπτει μια σειρά από συνωμοσίες της διεθνούς οικονομικής-επιχειρηματικής ελίτ (που γνωρίζει καλά ως insider), όπως την συνωμοσία των εκπαιδευτικών συστημάτων όλων των χωρών, την συνωμοσία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού (τραπεζικού) συστήματος, κ.ά.Στο τρίτο κεφάλαιο του βιβλίου του, στην σελίδα 10 (εγγραφείτε πρώτα για να ανοίξει το κεφάλαιο του βιβλίου), αναφέρει το εξής εκπληκτικό!… (βλ. υπογραμμισμένο κείμενο):Τι σημαίνει αυτό;!..Σημαίνει ότι από το 2004 οι πέντε αυτές μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ - μεταξύ των οποίων και η Citibank - μπορούν να αδειάσουν τα ταμεία τους από Reserves (αποθέματα ασφαλείας), “ξεπερνώντας” την ελάχιστη αλλά ουσιαστική δέσμευση διακράτησης αποθεμάτων τουλάχιστον 8%. Θυμίζουμε, ότι η βασική σκοπιμότητα των αποθεμάτων ασφαλείας είναι, σε περίπτωση μαζικών εκταμιεύσεων πανικού από μέρος των καταθετών τους , να μπορούν οι τράπεζες να δώσουν πίσω τα χρήματα στους καταθέτες (τουλάχιστον στο 8% των καταθετών)…Μη έχοντας πλέον αυτή την υποχρέωση, οι πέντε μεγαλύτεροι τραπεζίτες των ΗΠΑ μπορούν από το 2004 να δανείσουν και το τελευταίο δολλάριο ($) που έχουν στα θυσαυροφυλάκια τους με σκοπό τα υπερκέρδη και τα προσωπικά υπερμπόνους που όλοι γνωρίζουμε ότι εξακολουθούν να απολαμβάνουν (οι πιο ειδικοί ας αναζητήσουν και το σχετικό εγχειρίδιο λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ με τίτλο: “Modern Money Mechanics” *).Όμως, από την άλλη πλευρά του νομίσματος, αν η ανθρωπότητα αντιληφθεί ότι οι συγκεκριμένοι τραπεζικοί γίγαντες έχουν πήλινα πόδια, δηλαδή ελάχιστα κεφάλαια στο ταμείο τους και σπεύσουν πανικόβλητοι να αποσύρουν τις καταθέσεις, το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα καταρρέει εν μία νυκτί!..Κάποιοι θα απαντήσουν… η Αμερικάνικη κυβέρνηση ήδη τυπώνει μερικά τρισεκατομμύρια δολάρια (οι γνωρίζοντες τα αποκαλούν χαϊδευτικά “funny money”), προκειμένου να κλείσουν τις τρύπες των τραπεζών. Ποια είναι η πραγματικότητα;… κοιτάξτε γύρω σας!Σκεφτείτε, γιατί δεν εμφανίζεται ούτε ένα καινούργιο δολλάριο στην αγορά της Αμερικής και ούτε ένα καινούργιο ευρώ στην αγορά της Ευρώπης από τα Δις και Τρις των πακέτων διάσωσης; Αντίστοιχα, γιατί δεν εμφανίζεται ούτε ένα καινούργιο ευρώ στην Ελληνική αγορά από το δικό μας πακέτο των 28 Δις ευρώ που έχουν “εισπράξει” οι δικές μας τράπεζες;…!….Γιατί, αν όλο αυτό το “πέτσινο” χρήμα (χωρίς κανένα αντίκρυσμα σε χρυσό από το 1971), βγει στην παγκόσμια αγορά, ο πληθωρισμός ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και η αξία του χρήματος… μηδενίζεται! (ξέρετε οι παλαιότεροι… 5 εκατομμύρια για ένα κιλό τομάτες!)Δεν το ψάχνουν λιγάκι οι πιο ειδικοί (οικονομολόγοι) και να μοιραστούν μαζί μας τα ευρήματα; περιμένουμε!…"http://fotisbobolas.wordpress.com/2009/03/16/ypo-katarefsi-oi-megalyteres-trapezes-ton-hpa/
http://troktiko.blogspot.com/2009/03/blog-post_9223.html

Συνέχεια...

Έρχεται «υδάτινη πτώχευση»


Η κλιματική αλλαγή και οι δημογραφικές πιέσεις, σε συνδυασμό με την πολιτική απραξία δεκαετιών, έχουν επιδεινώσει την κρίση του νερού, που αν δεν αντιμετωπιστεί τώρα οι συνέπειές της θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστες και σε πολλά επίπεδα.
Τα συμπεράσματα έκθεσης του ΟΗΕ μαζί με εκείνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που προειδοποεί για «υδάτινη πτώχευση», συζητιούνται από 16 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη στο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό, που γίνεται με τη συμμετοχή αξιωματούχων από 180 χώρες, χιλιάδων επιχειρηματιών και εκπροσώπων οργανώσεων.

«Παρά το ζωτικό χαρακτήρα του νερού, ο τομέας υποφέρει από τη χρόνια πολιτική αδιαφορία, την κακή διακυβέρνηση και τις χαμηλές επενδύσεις» ανέφερε στο προλογικό σημείωμα της έκθεσης του ΟΗΕ -που συντάχθηκε από 24 υπηρεσίες- ο διευθυντής της UNESCO Κοϊτσίρο Ματσούρα. «Πρέπει να αναλάβουμε άμεση δράση, για να προλάβουμε μια παγκόσμια κρίση». Η έλλειψη νερού «σύντομα θα διαχυθεί σε διάφορους τομείς του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος» και «θα αναχθεί σε μείζον γεωπολιτικό θέμα» προέβλεψε το Παγκόσμιο Φόρουμ, διοργανωτής των ετήσιων συναντήσεων επιχειρηματιών στο Νταβός. «Ζούμε σε μια φούσκα νερού», προσθέτει, «τόσο εύθραυστη και θνησιγενή όσο αυτή που προηγήθηκε της κατάρρευσης των παγκόσμιων οικονομικών αγορών. Η πτώχευση είναι επί θύραις και δεν υπάρχει τρόπος αποπληρωμής του χρέους».Το 2030 σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Γης θα ζει σε περιοχές με σοβαρές ελλείψεις νερού, ανέφερε ο ΟΗΕ, και αν δεν αναληφθεί δράση επαπειλείται παγκόσμια κρίση. «Η έλλειψη νερού μπορεί να υποδαυλίσει πολέμους» προειδοποίησε ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι στο μέλλον θα διαταραχθούν οι κύκλοι υετού και θα πολλαπλασιαστούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα απειλώντας την ασφάλεια, οδηγώντας σε μετακινήσεις πληθυσμών και προκαλώντας περιφερειακές συρράξεις. Οι συγγραφείς της έκθεσης του ΟΗΕ ζητούν «καλύτερη ισορροπία» μεταξύ του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και της προσαρμογής στις επιπτώσεις της. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να εξασφαλιστεί πόσιμο νερό για τους εξαθλιωμένους του κόσμου. Ο τίτλος της συνάντησης άλλωστε είναι «Γεφυρώνοντας τις διαφορές για το Νερό».Ενόψει του Φόρουμ, η διεθνής επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού κάλεσε τα συμμετέχοντα κράτη να δεσμευτούν για την προστασία του νερού και των δικτύων καθαρισμού του σε καιρό πολέμου. Μολονότι στο Φόρουμ της Κωνσταντινούπολης δεν πρόκειται να ληφθούν δεσμευτικές αποφάσεις, η «διπλωματία του νερού» μπορεί να αποδώσει. Η Γαλλία ανακοίνωσε ήδη ότι θα κυρώσει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τον ρου των υδάτων ένθεν κακείθεν συνόρων, η οποία συντάχθηκε το 1997 αλλά δεν έχει τεθεί σε ισχύ. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Πόλη να ανακοινωθούν ρυθμίσεις για τα νερά του Τίγρη και του Ευφράτη, που μοιράζονται Ιράκ, Τουρκία και Συρία.

ΑΡΙΘΜΟΙ-ΕΦΙΑΛΤΗΣ

· Το 2050 ο παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει ξεπεράσει τα εννέα δισ. Η ζήτηση για νερό θα αυξηθεί κατά 64 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως.* Το 97% του νερού στον πλανήτη μας είναι αλμυρό.* Το 70% του διαθέσιμου νερού απορροφά η γεωργία, ενώ σε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες το ποσοστό αυτό φτάνει το 90%.* Στις αναπτυσσόμενες χώρες το 80% των ασθενειών συνδέονται με το νερό. Προκαλούν τον πρόωρο θάνατο 3 εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως.* Το 2030 πάνω από 5 δισ. άνθρωποι δεν θα έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστο σύστημα καθαρισμού του νερού.* Η παραγωγή ενός κιλού σιταριού απαιτεί 400-2.000 λίτρα νερού, ανάλογα με την περιοχή, και ενός κιλού κρέατος από 1.000 ώς 20.000 λίτρα.

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=16.03.2009,id=16344340

Συνέχεια...

Η λεχώνα σαράντισε αλλά…


k. Περιφερειάρχη,

Εκκρεμεί μια απόφασή σας.

Νομίζουμε ότι εξαντλήσατε όλα τα περιθώρια
και εκεί στα ορεινά της Νάξου,
εξαντλούνται τα…όρια…

Συνέχεια...

Η οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι αποκλειστικά συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής και όχι της διεθνούς κρίσης

Τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση δεν έχουν να κάνουν με τη διεθνή οικονομική κρίση και την αναγκαία προσαρμογή της Ελληνικής οικονομίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.
Πρόκειται απλά για μέτρα που στοχεύουν να καλύψουν τις δημοσιονομικές υστερήσεις της ασκούμενης Κυβερνητικής πολιτικής μέχρι σήμερα.

Επειδή οι <<κουτόφραγκοι>> δεν πείθονται με τις οικονομικές αλχημείες που η κυβέρνηση πουλά στους <<υποτελείς>> πολίτες της χώρας μας, ο Πρωθυπουργός αύριο θα πρέπει να παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες με μέτρα που να πείθουν και όχι με λόγια.
Αύριο λοιπόν δεν θα πάει με άδεια χέρια κι αυτό αφορά τον προυπολογισμό.
Άλλωστε ενώ σ ‘όλες τις χώρες τονώνεται η ζήτηση για την οικονομική ανάπτυξη, στην Ελλάδα μειώνεται η ζήτηση με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι η οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι αποκλειστικά συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής. Και δεν είναι και τόσο απλό γιατί ο κίνδυνος για τα χειρότερα είναι πολύ πιθανός.
Ο οικονομολόγος Willem Buiter θεωρεί πιθανή μια πτώχευση της Ελλάδας. Αυτό επειδή αν η ύφεση χειροτερέψει θα αυξηθεί η πιθανότητα η Ελλάδα να μην μπορέσει να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις και να κηρύξει στάση πληρωμών.
Υπάρχει ελπίδα γιατί η μανία της ιδεοληψίας που καθιστά παθητικό τον πολίτη πιστεύουμε ότι δεν αγγίζει την πλειοψηφία.


Συνέχεια...

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Στο τέλος θα μας πούνε και μα…κες


Ανακοινώθηκαν σήμερα μια δέσμη μέτρων από την Κυβέρνηση. Το <<προσαρμοσμένο σχέδιο>> της Κυβέρνησης για την οικονομική κρίση, που το κρατούσε μυστικό, άρχισε να αποκαλύπτεται:
-Οι τράπεζες τα παίρνουν
-Οι Επιχειρήσεις δεν πληρώνουν

-Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πληρώστε
Εμείς τι να πούμε….σεμνά και ταπεινά….
Στο τέλος θα μας πούνε και μα…κες

Συνέχεια...

από τη Σκύλλα, στη Χάρυβδη….

“… είμαστε ζώα,
κοιτάμε πως θα οικονομήσουμε,
και θα οικονομήσουμε με τον πόνο των άλλων … “


Έχουμε βρει την εύκολη λύση. Τα φορτώνουμε όλα στην οικονομική κρίση και ξεμπερδεύουμε.
Για ψαχτείτε λίγο.
Ξεβολευτείτε από τον αναπαυτικό καναπέ σας, σκουπίστε τις τσίμπλες από τα μάτια σας και δείτε λίγο πέρα από τη μύτη σας.
Αντισταθείτε επιτέλους στη βαρβαρότητα και δώστε μία τουλάχιστον ευκαιρία σε ότι έχει απομείνει από τον άλλο σας εαυτό…


Συνέχεια...

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Ήταν τελικά το όνειρο… απατηλό;


Κρίναμε σκόπιμο να “ανεβάσουμε” στη βασική θεματολογία μας τα πολύ ενδιαφέροντα σχόλια, ανώνυμου blogger , στο θέμα μας με τίτλο ,

«Ουαί, γραμματείς και φαρισαίοι, υποκριτές…»

Για να είμαστε ειλικρινείς και είμαστε απέναντί σας, στόχος της ανάρτησης ήταν να θίξουμε το θέμα της εγκατάλειψης των μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Όμως το κέντρο βάρους μετατοπίστηκε στον υπό ανέγερση μεγαλοπρεπή ναό…


Το … κέρδος από αυτή τη μετατόπιση ήταν τα ενδιαφέροντα σχόλιά σας και τα εξαιρετικά στοιχεία από τον φίλο blogger με τα οποία σίγουρα εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας.

Οι προφητείες των «ονειρευάμενων», οι πρώτες ανασκαφές στο Αργοκοίλι.

Την περίοδο 1830-1840 συνέβησαν στο χωριό Βόθροι (Κόρωνος) Νάξου διάφορα περιστατικά εξ αιτίας των διαδόσεων των λεγόμενων «ονειρευάμενων», δηλαδή μερικών χωρικών, οι οποίοι αφηγούνταν ότι έβλεπαν στον ύπνο τους την Παναγία να τους λέει: «να πάνε στο Αργοκοίλι, να σκάψουν για να βρουν την εικόνα της».

Δεν ήταν εξ άλλου μακριά η εποχή που βρέθηκε στη γειτονική Τήνο η εικόνα της Μεγαλόχαρης 30.1.1823), κατόπιν οράματος της μοναχής Πελαγίας.
Τα γεγονότα της Τήνου και ο θρύλος που τα περιέβαλε εξήψαν τη φαντασία των χωρικών και συνέτειναν στην εκδήλωση παρόμοιων φαινομένων στο χωριό Βόθροι της ορεινής Νάξου στη δεκαετία 1830-1840.

Το 1831 τρία αδέλφια από τους Βόθρους άρχισαν να διαδίδουν στο χωριό ότι έβλεπαν όνειρα που τους έλεγαν να πάνε στο Αργοκοίλι να σκάψουν για να βρουν κάποιες εικόνες. Πήγαιναν πράγματι και έσκαβαν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το 1835 τρεις άλλοι Βοθριάτες (Χρ.Μανωλάς, Μ. Σαχάς, Ι. Μαγγιόρος), μετά από όνειρα, σκάβουν στην ίδια περιοχή, αλλά δεν βρήκαν εικόνες, παρά μόνο ανθρώπινα οστά. Έχτισαν εκεί ένα κελί.

Οι διηγήσεις των «ονειρευάμενων» προκαλούν στους χωρικούς έντονα θρησκευτικά συναισθήματα, που οδηγούσαν συχνά σε ομαδικές παρακρούσεις. Πολλά άτομα πάθαιναν σεληνιασμό και ο κόσμος πίστευε ότι ήταν δαιμονισμένοι.

Επειδή η κατάσταση συχνά έπαιρνε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ακόμη και στα γύρω χωριά στις 23.1.1836 ο Επίσκοπος Παροναξίας Γαβριήλ (πρώην Τήνου), προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα, που ξεπερνούσαν τα όρια της θρησκευτικής πίστης και λατρείας, απευθύνθηκε στον Έπαρχο του νησιού και ζήτησε τη σύσταση 4μελούς Επιτροπής «από άνδρας νουνεχείς και ευσεβείς και ουχί δεισιδαίμονας», προκειμένου να ασχοληθούν «περί της υποθέσεως Βοθρών».
Παράλληλα στις 6.2.1836 εξέδωσε «επιτίμιον» (αφορισμό) και το έστειλε στον Πρωτονοτάριο Βοθρών και τους λοιπούς ιερείς των χωριών Βοθρών, Σκαδού, Τρικοκκιές, Κεραμωτής, για να διαβαστεί «επ’ εκκλησίας» ώστε να απαλλαγούν «από τοιαύτας φαντασίας και να μην ταράττουν τον κόσμον εις το εξής».

Στις 22.3.1836 διαδόθηκε πάλι στους Βόθρους από τους γνωστούς «ονειρευάμενους-ονειρομάντεις» ότι την ημέρα του Ευαγγελισμού θα βρεθεί στο Αργοκοίλι η εικόνα. Η φήμη απλώθηκε αστραπιαία σ’ ολόκληρο το νησί και είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί την ημέρα του Ευαγγελισμού πλήθος κόσμου στο Αργοκοίλι.
Ο Επίσκοπος και ο Έπαρχος Νάξου έστειλαν άτομα για να παρακολουθήσουν από κοντά την κατάσταση. Την ημέρα εκείνη δυο «ονειροφάντες» μπήκαν σε μια σπηλιά «…καθοδηγημένοι από θεϊκό όραμα» και βρήκαν σε αρκετό βάθος και μέσα σε μια σχισμή στα βράχια, τρεις εικόνες, τις οποίες παρέδωσαν στους ιερείς και τις ανέβασαν σε ψηλό σημείο για να τις δει ο κόσμος.
Η σπηλιά αυτή ονομάστηκε αργότερα «Αγία Εύρεση» (στο χώρο μπροστά απ’ τη σπηλιά είναι κτισμένος ο ναός της Αγίας Άννας).

Ο δεσπότης με απόφασή του στις 21.4.1836 απαγορεύει να πλησιάζουν στο σπήλαιο μέχρι να πάει ο ίδιος εκεί. Εξέδωσε και «επιτίμιον» (αφορισμός) για να διαβαστεί σε όλες τις εκκλησίες και να σταματήσουν οι φαντασίες και τα όνειρα του Χριστόδουλου και του Μανώλη. Για τον Μανώλη γράφει ο Επίσκοπος ότι πάσχει από σεληνιασμό και υποψιάζεται ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον Χριστόδουλο. «μην πλανάσθε διατί ο Σατανάς σκάβει με μυρίους τρόπους να πλανεύει τους Χριστιανούς».

Στις 23 Απριλίου 1836, στην ευρύτερη περιοχή του Αργοκοιλιού, στην τοποθεσία «Θόλος» βρέθηκε το μικρό εικόνισμα που υπάρχει σήμερα, ανάγλυφο από κηρομαστίχα, έργο κατά την παράδοση του ευαγγελιστή Λουκά, που απεικονίζει από τη μία όψη τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και από την άλλη τη Βάπτιση του Χριστού.
Την ημέρα εύρεσης της εικόνας του Ευαγγελισμού βρισκόταν στο Αργοκοίλι και ο Δεσπότης Παροναξίας.


Στις 27 Απριλίου 1836 η Ι. Σύνοδος ζητεί από την κυβέρνηση την άδεια αποστολής Εξάρχου στη Νάξο με σκοπό να εξετάσει επί τόπου όσα συμβαίνουν «περί των εκεί εις εύρεσιν εικόνων εξ οπτασιών διατρεξάντων», κατόπιν και σχετικών αναφορών του Νομάρχη Κυκλάδων, από τις οποίες προκύπτει ότι ιερείς της περιοχής και μοναχοί «υποστηρίζοντες τας οπτασίας των λαοπλάνων υποκινούν τον «όχλο».

Η Γραμματεία των Εκκλησιαστικών ζητεί επίσης από την Ι. Σύνοδο να στείλει εκπροσώπους της στη Νάξο, για να εξετάσουν τα συμβαίνοντα και να επιβάλουν τα «κανονικά επιτίμια» στους παρεκτραπέντες κληρικούς και να ηρεμήσουν τον κόσμο.
Αποφασίζεται τελικά να αποσταλεί ο Πρωτοσύγκελος Αττικής Θεοδώρητος Μαρμαράς και ενημερώνεται γι’ αυτό ο Επίσκοπος Νάξου. Η Ι. Σύνοδος δίνει λεπτομερείς οδηγίες στον Έξαρχο Θ. Μαρμαρά για τις κινήσεις και τις ενέργειές του στη Νάξο. Η αποστολή στην Νάξο απεσταλμένου της Ιεράς Συνόδου καταδεικνύει τη σοβαρότητα των γεγονότων και τις διαστάσεις που έχουν πάρει πανελληνίως.


Στις 16 Μαΐου 1836 ο Έξαρχος φθάνει στη Νάξο και την επομένη μεταβαίνει στους Βόθρους, όπου κατορθώνει να πείσει τους κατοίκους να μεταφέρουν από το Αργοκοίλι τις εικόνες στο χωριό. Σε ενημερωτική επιστολή του στην Ι. Σύνοδο εκφράζει την ελπίδα ότι θα σταματήσουν τις «οικοδομές που κάνουν στο Αργοκοίλι».

Στις 21 Μαΐου οι ιερείς των Βοθρών υπογράφουν ενώπιον του Εξάρχου υποσχετικό γράμμα ότι, χωρίς την έγκριση της εκκλησιαστικής αρχής, δεν θα λειτουργήσουν, ούτε θα μεταφέρουν στο Αργοκοίλι τις εικόνες που βρέθηκαν εκεί,.

Ο Έξαρχος σε άλλη αναφορά του προς τη Σύνοδο στις 18.6.1836 με τίτλο «περί των ανατρεξάντων εις Νάξον εις τα χωρία των Βόθρων προς ανεύρεσιν των εκείσε ανακαλυφθεισών εικόνων», περιγράφει λεπτομερώς όσα συνέβησαν στην Κόρωνο και το Αργοκοίλι.

Από επιστολές του Επισκόπου στην Ι. Σύνοδο στις 20 Ιουνίου και στις 10 Σεπτεμβρίου 1836 προκύπτει ότι η κατάσταση δεν άλλαξε με την επίσκεψη του Εξάρχου. Οι γνωστοί «ονειροπόλοι» Μανώλης και Ιωάννης άρχισαν πάλι νέες ανασκαφές στο Αργοκοίλι για να βρουν …σταυρό και …αγίασμα.

Η Γραμματεία των εκκλησιαστικών με έγγραφό της στην Ι. Σύνοδο αναφέρει ότι από λαοπλάνους διαδίδεται στην περιοχή Βοθρών ότι στις 14 Σεπτεμβρίου θα βρεθούν στο Αργοκοίλι εικόνες, χρυσός σταυρός και πηγή με αγίασμα.


Ο Επίσκοπος ζητά από τις τοπικές αρχές και τον Δήμαρχο Κορωνίδος να πάρουν μέτρα. Ο Διοικητής Νάξου κάλεσε τον Δήμαρχο και του ζήτησε να εμποδίσει την ανασκαφή και από τον Επίσκοπο ζήτησε να απαγορεύσει στους ιερείς να πάρουν μέρος.


Οι ενέργειες αυτές απέδωσαν, οι κάτοικοι της περιοχής δεν κινητοποιήθηκαν και οι λαοπλάνοι απέτυχαν στην προσπάθειά τους.
Ο Διοικητής Νάξου κατηγορεί τον τοπικό Επίσκοπο ότι δείχνει αδράνεια.
Ο Επίσκοπος αντίθετα με έγγραφό του στη Σύνοδο στις 24.10.1836 κατηγορεί τον Διοικητή ότι αδυνατεί να εμποδίσει τις ανασκαφές στο Αργοκοίλι.
Ο Επίσκοπος υποστηρίζει ότι αντέδρασε έγκαιρα, ότι ενημέρωσε τον διοικητή και ότι οι ιερείς από τότε που έλαβαν το επιτίμιο και έδωσαν το υποσχετικό αποφεύγουν την εξωεκκλησιαστική θρησκευτική δράση. Το ίδιο πράττουν και οι λαϊκοί, είτε από αδιαφορία, είτε από το φόβο του αφορισμού.

Σε έγγραφο με ημερομηνία 28.4.1837, που υπογράφει ο Οικονόμος των χωρίων Δρυμαλίας, αναδεικνύεται το κλίμα των ημερών εκείνων.

Συνέχεια...

ακίνδυνο καρχαριοειδές στη Νάξο…


κολυμπήστε άφοβα
τα επικίνδυνα σαρκοβόρα,
κυκλοφορούν στη… στεριά!


Διαβάστε την είδηση ΕΔΩ
Για ευρύτερη ενημέρωση ΕΔΩ

Συνέχεια...

Οι απαρατήρητοι….


“…. Ήταν άραγε τόσο δύσκολο, φυσικά χωρίς αναφορά σε ονόματα, να γίνει λόγος για τον αφανή ναξιώτη χωρικό, ο οποίος παρότι δεν παρέστη στο συνέδριο, υπήρξε ουσιαστικός συντελεστής του; …”


Αλιεύσαμε από την εφημερίδα Ναξιακό Παρόν (τεύχος Δεκεμβρίου 2008) μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά στους απαρατήρητους, σεμνούς και ευτυχώς… αγράμματους θεματοφύλακες της παράδοσής μας.

Το κείμενο υπογράφει η φιλόλογος κ. Μυρτώ Κατσιγίνη.
Κάντε «κλικ» στην εικόνα για να διαβάσετε ή για να εκτυπώσετε το κείμενο.

Συνέχεια...

Η εργατική τάξη δεν πάει ούτε στο μαιευτήριο

Διαβάστε στο http://www.newinka.gr/ μια έρευνα που εξηγεί γιατί είμαστε μάλλον η ακριβότερη χώρα της Ευρώπης και γιατί η ζωή στην Ελλάδα είναι από τις πιο δύσκολες.
Αντικείμενο της έρευνάς ήταν οι τιμές προϊόντων πολυεθνικών εταιρειών σε μεγάλα σουπερμάρκετ της Μ. Βρετανίας, τα οποία βρίσκουμε και στην Ελλάδα.
Ο ελάχιστος (μεικτός) μηνιαίος μισθός του εργαζομένου στην Μ. Βρετανία είναι 1.222,5 Ευρώ.

Στην Ελλάδα είναι 680 Ευρώ (στοιχεία τελών 2008, πηγή Eurostat).
Η σχέση είναι περίπου 12,2 προς 6,8. Η διαφορά των μέσων μισθών είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ακόμα μεγαλύτερη.
Προσέξτε τώρα, μιας και μιλάμε για υπογεννητικότητα, πόσο κοστίζει η διατροφή ενός βρέφους στην Βρετανία και πόσο εδώ;
Ένα βρέφος 7 μηνών έχει βάρος περί τα 10 κιλά. Χρειάζεται περί τις 6 πάνες καθημερινά και περί τα 900 γραμ. γάλα σε σκόνη κάθε 6 ημέρες. Ας υπολογίσουμε τώρα το βασικό κόστος ανά μήνα.
Ελλάδα :
- 4 μεγάλα πακέτα πάνες νο 4, δηλ. 19,80 Χ 4 = 79,2 Ευρώ
- 5 κουτιά γάλα, 19,25 Χ 5 = 96,25 Ευρώ
- 7 πακέτα μωρομάντηλα Χ 3,00 = 21 Ευρώ
- 1 μικρό σαμπουάν, ένα αφρόλουτρο, δύο λοσιόν, τρεις κρέμες, 2,63 + 4,20 + (3,86 Χ 2) + (3,57 Χ 3) = 25,63 Ευρώ
Σύνολο των κόστους ανωτέρω βασικών αγαθών = 221,71 Ευρώ δηλαδή περίπου το 1/3 του ελάχιστου μεικτού μηνιαίου μισθού ενός εργαζομένου.
Τα ίδια αγαθά στη Μ. Βρετανία κοστίζουν 112,15 Ευρώ !!!. Τα μισά χρήματα !!!.
Σε σχέση με τον μισθό; Στη Μ. Βρετανία τα έξοδα αυτά αποτελούν το 1/10 του ελάχιστου μηνιαίου μισθού.
Υπογεννητικότητα; Δημογραφικό πρόβλημα ; Φτώχεια ; Μήπως κανείς από εμάς θέλει να αποκτήσει παιδιά ; Θα πρέπει να περάσει από το ταμείο των πολυεθνικών και να πληρώσει !!!

http://www.newinka.gr/consumer.php?version=gr&view=detail&id=257
http://www.antinews.gr/?p=5624

Συνέχεια...

Aν ο πλανήτης ήταν Τράπεζα...


«Εάν ο πλανήτης ήταν τράπεζα θα τον είχατε σώσει προ πολλού»
αναγράφει πλακάτ που ύψωσαν ακτιβιστές της Greenpeace
στην πρόσοψη των κεντρικών γραφείων της Deutsche Bank»
http://press-gr.blogspot.com/2009/03/blog-post_1915.html

Συνέχεια...

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Κύριε Βρούτση εσείς ως κυβέρνηση πρέπει να απαντάτε και όχι να ρωτάτε…


Ερωτά ο κος Βρούτσης το Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας για τα προβλήματα ακτοπλοικής σύνδεσης των νησιών, για τα οποία συμφωνούμε, πλήν όμως αντί να ρωτά θα έπρεπε να δίνει απαντήσεις!!!!! Κε Βρούτση είσαστε Κυβέρνηση ποιόν ρωτάτε;
Αναλυτικά το δελτίο τύπου

Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ.
ΕΡΩΤΗΣΗ Ι.ΒΡΟΥΤΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ.

Παρ’ όλο που η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιωτικών περιοχών έχει σε σημαντικό βαθμό βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια και οι σχετικές επιδοτήσεις των άγονων γραμμών έχουν αυξηθεί, τα νησιά Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ανάφη και Ίος δεν έχουν επαρκή και τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Το πρόβλημα έθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης στον Υπουργό Εμπ. Ναυτιλίας Αν. Παπαληγούρα, με σημερινή ερώτησή του στη Βουλή, ζητώντας την λήψη συγκεκριμένων μέτρων για αξιόπιστη ακτοπλοϊκή σύνδεση, με σύγχρονα και ασφαλή πλοία, των συγκεκριμένων νησιών των Δυτικών Κυκλάδων.

«Οι ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις που αφορούν τις Κυκλάδες αλλά και τις «άγονες γραμμές» είναι «πηγή ζωής» ιδιαίτερα για τα απομακρυσμένα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων και προαπαιτούμενο για την οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή τους. Εν’ όψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, οι νησιώτες απαιτούν άμεσα μέτρα για την εξασφάλιση αξιόπιστων συγκοινωνιών στα νησιά τους. Συγκοινωνιών που θα υπηρετούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για επαρκή ακτοπλοϊκή μετακίνηση και θα ικανοποιούν τις πραγματικές ανάγκες επικοινωνίας τους με την υπόλοιπη χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Κυκλάδων.

Ο κ. Βρούτσης ζητά επίσης από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σχολαστικό έλεγχο των ακτοπλοϊκών εταιρειών με σκοπό την πιστή εφαρμογή των συμβατικών υποχρεώσεών τους έναντι του Ελληνικού Δημοσίου αναφορικά με τις «άγονες γραμμές» αλλά και τη διασύνδεση των Δυτικών Κυκλάδων. Ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες αλλάζουν τα δρομολόγια χωρίς σπουδαίο λόγο ή παραμελούν την εκτέλεσή τους, παραβιάζοντας τις συμβατικές τους υποχρεώσεις έναντι του Ελληνικού Δημοσίου. Το σημαντικό αυτό πρόβλημα έχουν επισημάνει πολλοί φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο Δήμαρχος Μήλου και οι Κοινοτάρχες της Φολεγάνδρου ,της Σικίνου και της Ανάφης.

Συνέχεια...

Είμαι κορόιδο γιατί....

Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω το μικρό μπουκάλι νερό 50 λεπτά (τόσο κάνει και το μισό λίτρο βενζίνη) ενώ αγοράζεται 5-7 λεπτά (περίπου 1000% αισχροκέρδεια). Από 50 δραχμές (17 λεπτά) αυξήθηκε στις 170 δραχμές (50 λεπτά) με την αλλαγή του νομίσματος από δραχμή σε ευρώ και δεν πήρα χαμπάρι.Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω τον καφέ 3 και 4 ευρώ ενώ τοκόστος του δεν υπερβαίνει τα 20 λεπτά (αισχροκέρδεια μέχρι και 2000 %).Κόβεται περίπου μία απόδειξη ανά τρεις καφέδες και σχεδόν πάντα οιυπάλληλοι κακοπληρώνονται και είναι ανασφάλιστοι. Μάλιστα οι ιδιοκτήτεςκαι οι υπάλληλοι θεωρούν αυτονόητη τη συναίνεσή μας στη μη παροχήαποδείξεων σαν να κερδίζουμε κι εμείς από αυτή την ιστορία.Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω το ποτό 6, 7, 8 ευρώ και βάλε,όσο περίπου κάνει το μπουκάλι στη χονδρική (1 μπουκάλι = 10-12 ποτά,αισχροκέρδεια από 500 % και πάνω). Και φυσικά πολύ συχνά τα ποτά είναιμπόμπες, σχεδόν ποτέ δεν κόβονται αποδείξεις και σχεδόν πάντα οιυπάλληλοι κακοπληρώνονται και είναι ανασφάλιστοι. Σε όλη την Ευρώπη ημπύρα κοστίζει 1 με 1,5 ευρώ και το ποτό 3 με 4. Εδώ το σαπουνόνερο πουμας πουλάνε για μπύρα κοστίζει 5 με 6 ευρώ και η μπόμπα 7 με 8 (στα 8ευρώ πωλείται συνήθως η σπέσιαλ μπόμπα). Και τα ενοίκια; Και η προστασία;Τα πρόστιμα; Αν δεν έβγαζε τέτοιο υπερκέρδος δε θα ήταν τόσο ψηλά ταενοίκια, δε θα έρχονταν οι μπράβοι για προστασία, δε θα τους έριχναναπανωτά πρόστιμα από τους δήμους για να πάρουν κι αυτοί τη μίζα τους.Αλλά εγώ το κορόιδο φταίω που τα πληρώνω...
Είμαι κορόιδο γιατί. με έχουν πείσει ότι έτσι είναι τα πράγματα και τι νακάνουμε. (Ποιον βολεύει άραγε αυτή η νοοτροπία? ).Είμαι κορόιδο γιατί. δικαιούμαι δωρεάν παιδεία αλλά μετά το σχολείο ανδεν πάω στο φροντιστήριο δεν έχω ελπίδα να περάσω στο πανεπιστήμιο.Κοινώς, είμαι όλη την ημέρα στις αίθουσες για να μου διδάξουν αυτά που θα'πρεπε να μου διδάσκουν σε μισή μέρα.. Φυσικά με το αζημίωτο.Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω διόδια για δρόμους που ευθύνονταιγια χιλιάδες ατυχήματα και εκατοντάδες νεκρούς.Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω τους φόρους μου κανονικά ενώ ΟΙΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ!!!. Μάλιστα μας έχουν πείσει ότι αυτός πουφοροδιαφεύγει (δεν κόβει αποδείξεις, δεν πληρώνει φόρους με διάφοραλογιστικά κόλπα, κ.ο.κ.) είναι μάγκας, καθιστώντας μας συνένοχους σε μιαπρακτική που ωφελεί μόνο τους πολύ (αλλά πολύ) πλούσιους.Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να με βομβαρδίζουν με παραπλανητικά γκάλοπτου τύπου: Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό τον τάδε ή τοντάδε... Δηλαδή αν μας ρωτούσαν "Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργότον Χίτλερ ή τον Μάο;", τα αποτελέσματα θα έδειχναν ότι οι μισοί Έλληνεςείναι ναζιστές και οι άλλοι μισοί μαοϊστές.Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι την πλύση εγκεφάλου από διάφορους βαλτούς(όπως Τράγκας, Πρετεντέρης, Χατζηνικολάου και λοιποί πανελίστες) οιοποίοι δήθεν παίρνουν το μέρος του κόσμου αλλά τελικά με τον έναν ή τονάλλο τρόπο υπονομεύουν πάντα κάθε συλλογική κίνηση αντίδρασης (οιδιαδηλωτές που κλείνουν τους δρόμους και ταλαιπωρούν τον κόσμο, οισκουπιδιάρηδες που παίζουν με την υγεία μας, οι υπάλληλοι της ΔΕΗ πουθέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας, κ.ο.κ.) και οι οποίοι σε όλα τα σκάνδαλαπου γίνονται τόσα χρόνια είναι οι πρώτοι που βγαίνουν και λένε ότι "δε θαβγάλουμε άκρη". Αυτή είναι η δουλειά τους και την κάνουν πολύ καλά καιόταν στήνουν φαγοπότια όλοι μαζί και γλεντάνε, μας χλευάζουν και μαςαποκαλούν κορόιδα. Και έχουν δίκιο...Είμαι κορόιδο γιατί. ενώ τόσα χρόνια το πρόβλημα με τα βιβλία τουδημοτικού είναι ότι έχουν αντικατασταθεί με κακογραμμένα χαμηλότερουεπιπέδου βιβλία, με παραπλανούσαν τόσο καιρό προκαλώντας σάλο με τοβιβλίο ιστορίας της έκτης δημοτικού για να συγκαλύψουν την οργανωμένηυποβάθμιση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.Είμαι κορόιδο γιατί. στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου (όπου το σκάνδαλο ήταν ότι οεκλεκτός του πρωθυπουργού και της γυναίκας του ήταν διεφθαρμένος) μεέπεισαν ότι το σκάνδαλο ήταν τι ανωμαλία έκρυβε το περιβόητο DVD.Είμαι κορόιδο γιατί. στο σκάνδαλο με τις παράνομες απαλλαγές με έπεισανότι η προστασία προσωπικών δεδομένων είναι αυτή που έβαλε την υπόθεση στοαρχείο (για να μην αποκαλυφθούν τα ονόματα των γιων βουλευτών, υπουργών,εφοπλιστών, βιομηχάνων και λοιπών φραγκάτων που με ταρίφα περίπου 20.000ευρώ εξαγόρασαν τη στρατιωτική τους θητεία). Κι εμείς τα κορόιδαστέλνουμε τα παιδιά μας στα σύνορα να ταλαιπωρούνται και να τινάζουν ταμυαλά τους στον αέρα για να προστατέψουμε τελικά τα συμφέροντα όλων αυτώνπου πατρίδα τους είναι μόνο το χρήμα.Είμαι κορόιδο γιατί. με έπεισαν ότι για να γίνει το παιδί μου καλύτεροςμαθητής πρέπει να δίνει περισσότερες εξετάσεις στο γυμνάσιο και στολύκειο. Φορτώνοντας με άγχος, πίεση και άσκοπη αποστήθιση τους μαθητέςεναρμονίζουμε το σχολικό μας σύστημα με αυτό των ΗΠΑ και της ΜεγάληςΒρετανίας όπου τα παιδιά όταν τελειώνουν το σχολείο δεν ξέρουν πού τουςπάνε τα τέσσερα. (Στις ΗΠΑ μάλιστα αυξάνεται η τάση να μη στέλνουν οιγονείς τα παιδιά στο σχολείο και να τους κάνουν οι ίδιοι μάθημα στο σπίτιγιατί θεωρούν ότι το επίπεδο στα σχολεία είναι πολύ χαμηλό).Είμαι κορόιδο γιατί. δίνω εξετάσεις στο Γυμνάσιο για να πάω στο Λύκειο(φροντιστήρια), στο Λύκειο για να περάσω στο Πανεπιστήμιο (εκεί να δειςφροντιστήρια), στο Πανεπιστήμιο για να πάρω πτυχίο (μέχρι πρότινοςδωρεάν, με τον νόμο πλαίσιο θα τα σκάμε χοντρά), μετά δίνω εξετάσεις στονΑΣΕΠ για να διοριστώ (άντε πάλι φροντιστήριο). Κοινώς προσπαθώ συνέχειανα αποδείξω στους δασκάλους μου κατά πόσον αυτοί είναι καλοί δάσκαλοι.Είμαι κορόιδο γιατί με έχουν πείσει ότι οι αιώνιοι φοιτητές επιβαρύνουντα πανεπιστήμια ενώ στην πραγματικότητα αυτοί χάνουν όλα τους τα προνόμιαμετά από περίπου 6 χρόνια φοίτησης (δηλαδή δωρεάν σίτιση, στέγαση,συγγράμματα και πάσο) και δεν είναι παρά ένας αριθμός σε έναν κατάλογο.Στην ουσία θέλουν μελλοντικά να έχουν τη δυνατότητα να αποβάλλουν από τιςσχολές φοιτητές που δεν είναι αρκετά υπάκουοι, που αντιδρούν απέναντι σεσυμφέροντα, που ανήκουν σε παρατάξεις που δρουν αντίθετα προς τις βλέψειςκαθηγητών κλπ, δηλαδή να καταργήσουν το πολιτικό και ιδεολογικό άσυλο τωνσπουδαστών και το δικαίωμά τους να εκφράζονται και να πολιτεύονταιελεύθερα. Κοινώς θέλουν να καταλύσουν το φοιτητικό κίνημα που στην Ελλάδακαι παγκοσμίως φαίνεται να είναι το μοναδικό κίνημα ικανό να ανατρέψειδικτατορικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα.Είμαι κορόιδο γιατί. οι εθνοπροδότες που με κυβερνούν τόσα χρόνια όχιμόνο υποβαθμίζουν συστηματικά το επίπεδο της παιδείας μου (ξεκινώντας μετο νόμο Αρσένη, συνεχίζοντας με τα απαράδεκτα βιβλία του δημοτικού καιολοκληρώνοντας το σχέδιο με την αναθεώρηση του Άρθρου 16) αλλά με έχουνπείσει κιόλας ότι όλα αυτά γίνονται για την αναβάθμιση της παιδείας. Ηαλήθεια είναι ότι όλα αυτά γίνονται για την υποβάθμιση της παιδείας καιτη δημιουργία μιας άβουλης μάζας που ξέρει μόνο να αποστηθίζει και δενπρολαβαίνει να σκεφτεί και κατά συνέπεια να αντιδράσει όταν πλήττονται ταδικαιώματά της. Όλα αυτά γίνονται για την είσοδο των ιδιωτικώνσυμφερόντων στην παιδεία (αν πέσει το επίπεδο των δημόσιων πανεπιστημίωντότε θα γίνουν ανταγωνιστικά τα ιδιωτικά κολέγια). Και τέλος, όλα αυτάγίνονται για την κατάλυση του φοιτητικού κινήματος (πλήττοντας αιώνιουςφοιτητές και άσυλο), του μόνου ικανού να ανατρέψει δικτατορίες όπως αυτήτων συνταγματαρχών που καθώς φαίνεται μάλλον δεν έφυγε ποτέ...Είμαι κορόιδο γιατί. με έχουν πείσει, μέσα από χρόνια προπαγάνδα, ότι οσυνδικαλισμός (δηλαδή το μοναδικό μέσο των εργαζομένων να προστατεύουνκαι να διεκδικούν τα δικαιώματά τους) είναι κακό πράγμα και ότι οισυνδικαλιστές (δηλαδή αυτοί που έχουν εκλεγεί από τους συναδέλφους τουςγια να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους) είναι όλοι διεφθαρμένοι καιαναξιόπιστοι. Λογικό πάντως να μας παρουσιάζουν έτσι τα πράγματα αφούκανένα αφεντικό δε θέλει να βλέπει ενωμένους τους υπαλλήλους του γιατί αντου ζητήσουν τα αυτονόητα (δηλαδή ασφάλιση, επιδόματα, οκτάωρο,υπερωρίες) δε θα μπορέσει να κτίσει την αυθαίρετη βίλα του ούτε να πάρειτο κότερο που έχει βάλει στο μάτι.Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω πανάκριβα το Ίντερνετ τη στιγμήπου εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη (ακόμη και σε χώρες του πρώηνανατολικού μπλοκ) το Ίντερνετ είναι δωρεάν για όλους και χρεώνονται μόνοοι συνδέσεις πολύ υψηλών ταχυτήτων.Είμαι κορόιδο γιατί. με έχουν πείσει ότι υπάρχει συναίνεση του κόσμου γιατην παρούσα κατάσταση. Κανείς δε μου λέει ότι γίνονται τουλάχιστον τρειςμε τέσσερις διαδηλώσεις την εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας και ότανγίνονται απεργίες κανείς σχεδόν δεν αναφέρει τις διεκδικήσεις των απεργώνπαρά μόνο την ταλαιπωρία που θα προκαλέσει η απεργία. Η αποσιώπηση τωνδιαδηλώσεων και η συγκάλυψη των αιτημάτων των απεργών αποκαλύπτει τονρόλο ΟΛΩΝ των ΜΜΕ στο πολιτικό παιχνίδι και το μερίδιο της ευθύνης τουςγια τα προβλήματα του κόσμου σε αυτό τον τόπο.Είμαι κορόιδο γιατί.δέχομαι αδιαμαρτύρητα να αισχροκερδούν οιβενζινοπώλες και το κράτος εις βάρος μου. Όλο το 2008 που ανέβαινε η τιμήτου πετρελαίου παγκοσμίως η Ευρωπαϊκή Ένωση ρύθμιζε το ευρώ ώστε να μηνεπηρεάζεται από την κρίση και η τιμή του πετρελαίου στα ευρωπαϊκάκράτη-μέλη παρέμενε σταθερή. Μόνο στην Ελλάδα αυξανόταν η τιμή του ενώσυνεχίζουμε να πληρώνουμε χρυσάφι το πετρέλαιο ακόμα και τώρα που η τιμήτου βαρελιού έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα (κι εμείς εξακολουθούμε ναπληρώνουμε τη βενζίνη 1 ευρώ το λίτρο).Είμαι κορόιδογιατί. όταν καιγόταν όλη η Ελλάδα από τους συνήθεις θερινούς εμπρησμούςτων καταπατητών δασικών εκτάσεων με έπεισαν ότι τις φωτιές τις έβαλανκάποιοι άρρωστοι πυρομανείς, κάποιος ασύμμετρος εχθρός, μέχρι και οιγνωστοί-άγνωστοι των Εξαρχείων. Ούτε ένα χρόνο μετά γίνεται καταπάτησητων καμένων εκτάσεων τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην Πάρνηθα απόαυτούς που όλοι υποψιαζόμασταν ότι κρύβονται πίσω από τους εμπρησμούς.(Τουριστικές εγκαταστάσεις στην Πελοπόννησο, το εξ αρχής παράνομο καζίνοστην Πάρνηθα επεκτείνεται, βίλες κτίζονται στην Πάρνηθα στη μέση τουδάσους). Οι επιτροπές κατοίκων για την προστασία της Πάρνηθας πουανέβηκαν να διανυκτερεύσουν ν για να εμποδίσουν τις εργασίες σε εργοτάξιαπου χτίζουν βίλες σε προστατευμένες περιοχές βρήκαν απέναντί τους κλούβεςτων ΜΑΤ... Ποιος να 'στειλε άραγε τα ΜΑΤ; Ο άρρωστος πυρομανής, ηασύμμετρη απειλή, ή κάποιος μπαχαλάκιας των Εξαρχείων; Εγώ αν και κορόιδοθα υποθέσω ότι τους έστειλε ο ιδιοκτήτης της βίλας.Είμαι κορόιδο γιατί. νομίζω ότι αυτοί που μετακινούνται με ελικόπτερα καιιδιωτικά τζετ νοιάζονται για την κατάσταση που επικρατεί στους ελληνικούςδρόμους...Είμαι κορόιδο γιατί. νομίζω ότι αυτοί που στέλνουν τα δικά τους παιδιάστα ιδιωτικά νοιάζονται για την κατάντια των δημόσιων σχολείων.Είμαι κορόιδο γιατί. πιστεύω ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι για τα ολιγοπώλια(καρτέλ) που μαστίζουν την οικονομία μας και πλήττουν κυρίως τα φτωχότεραστρώματα της κοινωνίας. Καρτέλ στο γάλα, καρτέλ στη βενζίνη, καρτέλ σταφρούτα, καρτέλ παντού. Τα αρχικά πρόστιμα μειώνονται συνήθως, οι τιμέςπαραμένουν υψηλές, ενώ στην πράξη δεν επιστρέφονται στους καταναλωτές ταχρήματα που έχουν χάσει (π.χ. με μια παρατεταμένη μείωση της τιμής τουπροϊόντος ώστε να αντισταθμιστούν ν οι απώλειες που προκλήθηκαν).Και ο κατάλογος αυτός μπορεί να συνεχίζεται για πάντα...Aστε μωρέ, μήπως είμαι κορόιδο γιατί?.Μ0Υ ΑΞΙΖΕΙ?!?
16 March, 2009 11:21
http://orfni.blogspot.com/2009/03/blog-post_4740.html

Συνέχεια...

Αναμενόμενη και λύση ανάγκης για τον Απόλλωνα…

Με διάχυτο και τονωμένο το αίσθημα της ανασφάλειας, θα πορευτεί ο Απόλλωνας για τα επόμενα αρκετά χρόνια.
Αυτό προκύπτει από την εξέλιξη στο ζήτημα του ΒΙΟ.ΚΑ.
Συγκεκριμένα, μετά την άρνηση του Δήμου Νάξου (!) να δεχτεί τα λύματα από τον Απόλλωνα,και το χάσιμο υπερπολύτιμου χρόνου από τους άστοχους χειρισμούς του κ. Δημάρχου,
οδηγούμαστε στην ιστορικά αποδεδειγμένη ΜΗ ΛΥΣΗ της συντήρησης της υφιστάμενης δεξαμενής…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟ.ΚΑ
του Τ.Δ. ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ


Ύστερα από την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, όλων των ενδιαφερομένων, τις ενέργειες της Συντονιστικής Επιτροπής, και την υπόδειξη της περιφέρειας, η Δημ. Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει προς τη λύση του προβλήματος.
Συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος στη συνάντηση με την επιτροπή στις 12-3-09 μας είπε τα εξής:


1)Θα προχωρήσει άμεσα σε προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση μελέτης για νέο ή νέους ΒΙΟ.ΚΑ που θα καλύψει τα χωριά: Κόρωνο, Σκαδό, Μέση, Τ.Δ. Κορωνίδας (Κωμιακή, Απόλλωνα και οικισμούς).

2)Θα συντηρήσει τον υφιστάμενο ΒΙΟ.ΚΑ του Απόλλωνα ώστε να λειτουργεί με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, μέχρι την μετεγκατάστασή του.

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι στο επόμενο δεκαήμερο θα μας ενημερώσει για τη δρομολόγηση των παραπάνω.

Η Συντονιστική Επιτροπή θεωρεί θετική την εξέλιξη αυτή και θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να πιέζει ώστε να προχωρούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος και να ενημερώνει για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΝΔΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΡΡΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Συνέχεια...

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Ουαί γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές…













“ Αγαπητοί φίλοι του blog Α-Νάξιος,

Πολύ θα ήθελα, αν βέβαια το επιθυμείτε και εάν το αντικείμενο του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ μας βρίσκεται στο εύρος των στόχων σας, να σχολιάσετε το αρχιτεκτονικό, κατά τη γνώμη μου, τερατούργημα και λατρευτικό ανοσιούργημα που κατασκευάζεται και συντελείται στο Αργοκοίλι .
Σε αντιδιαστολή σας επισυνάπτω φωτογραφικό υλικό από την πλήρη και απροκάλυπτη εγκατάλειψη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Συγνώμη έκανα λάθος.
Ο πολιτισμός μας έχει αποτελέσει τις βάσεις και τους θεμέλιους λίθους των παρακείμενων… τράφων..
Ουαί , γραμματείς και φαρισαίοι, υποκριτές…. “

Αγαπητέ φίλε, με πολύ χαρά σε... αναρτήσαμε και ελπίζουμε οι … πιστοί να μην σε … αποκαθηλώσουν… Και βέβαια θα σχολιάσουμε.
Ουαί….

Συνέχεια...