Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Στο τέλος θα μας πούνε και μα…κες


Ανακοινώθηκαν σήμερα μια δέσμη μέτρων από την Κυβέρνηση. Το <<προσαρμοσμένο σχέδιο>> της Κυβέρνησης για την οικονομική κρίση, που το κρατούσε μυστικό, άρχισε να αποκαλύπτεται:
-Οι τράπεζες τα παίρνουν
-Οι Επιχειρήσεις δεν πληρώνουν

-Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πληρώστε
Εμείς τι να πούμε….σεμνά και ταπεινά….
Στο τέλος θα μας πούνε και μα…κες

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΠΟΙΟΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ; ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥ 1700€--2000€ ΘΕΩΡΟΥΝΤΕ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ / Α!!! ΞΕΧΑΣΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥ ΑΥΞΥΣΕΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
o ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Επιβάλλεται έκτακτη οικονομική εισφορά 1.000 ευρώ στους πολίτες που δήλωσαν το 2008 (εισοδήματα 2007) συνολικό ατομικό εισόδημα από 60.000 έως 80.000 ευρώ.
-2.000 ευρώ για 80.000 έως 100.000 ευρώ,
-3.000 ευρώ από 100.000 έως 150.000 ευρώ,
-5.000 ευρώ για όσους δήλωσαν πάνω από 150.000 ευρώ. (Λάτση ξηλώσου!)
«Με αυτόν τον τρόπο όσοι έχουν υψηλότερα εισοδήματα θα συνεισφέρουν στην έκτακτη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, χωρίς να ακυρώνεται η πολιτική σταδιακής μείωσης της άμεσης φορολογίας», δήλωσε ο υπουργός.
o ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Έκτακτο βοήθημα 500 ευρώ σε χαμηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους

Μισθωτοί δημοσίου των οποίων οι μικτές αποδοχές στις 31/12/2008 έφταναν μέχρι και τα 1.500 ευρώ μηναίως εξαιρουμένης της οικογενειακής παροχής, θα λάβουν εφάπαξ έκτακτο οικονομικό βοήθημα 500 ευρώ. Αφορολόγητο το ποσό, δεν θα επιβαρυνθεί με εισφορές και.. άλλες κρατήσεις

- Αντίστοιχα, Μισθωτοί του δημοσίου των οποίων οι μικτές αποδοχές φτάνουν έως 1.700 ευρώ θα λάβουν εφάπαξ έκτακτο επίδομα 300 ευρώ

- Δεν θα δοθούν αυξήσεις για το 2009 στους μισθωτούς του δημοσίου που έχουν μεγαλύτερες αποδοχές.

- Το ίδιο ισχύει για τους δημόσιου λειτουργούς με ειδικά μισθολόγια όπως δικαστικοί, βουλευτές, γιατροί, για τους οποίους πρόσφατα θεσπίστηκε νέο μισθολόγιο.

- Δεν θα δοθούν αυξήσεις στα πάσης φύσεως επιδόματα για το 2009 που λαμβάνουν οι ως ανω κατηγορίες.

«Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι οι μισθωτοί του δημοσίου με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα στηριχθούν ενώ οι υψηλομισθοι θα συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό των συνεπειών της κρίσης», υπογράμμισε ο υπουργός.

Για τους συνταξιούχους του δημoσίου ισχύει ανάλογη ρύθμιση: Σε όσους συνταξιούχους λαμβάνουν βασική σύνταξη έως και 800 ευρώ θα δοθεί έκτακτο βοήθημα 500 ευρώ. Πρόκεται για ποσό αφορολόγητο και χωρίς άλλες κρατήσεις. Επίδομα 300 ευρώ θα δοθεί σε όσους παίρνουν βασική σύνταξη έως και 1.100 ευρώ.

Διευρύνονται τα υπάρχοντα εισοδηματικά κριτήρια που αφορούν το ΕΚΑΣ. Δηλαδή ατομικά εισοδηματα από συντάξεις, βοηθήματα, μισθούς ημερομίσθια, επιδόματα, οικογενειακό εισόδημα.

Ταυτόχρονα, καθιερώνονται επιπλέον κλιμάκια εξομάλυνσης, που προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα και έτσι όταν αυξάνονται οριακά τα εισοδηματα το ΕΚΑΣ δεν θα διακόπτεται όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Ωφελούνται περίπου 60.000 χαμηλοσυνταξιούχο
o ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΣ

Ανώνυμος είπε...

18 Μαρ 2009
Τα νέα μέτρα: καμιά αύξηση μισθών σε δημοσίους υπαλλήλους...

....με μισθό άνω των 1.700 ευρώ.
Δεν θα λάβουν καμία αύξηση για το 2009 οι δημόσιοι υπάλληλοι με μηνιαίο εισόδημα άνω των 1.700 ευρώ, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.
«Στους δημόσιους υπάλληλους με μικτές αποδοχές πάνω από 1.700 ευρώ δεν θα δοθούν αυξήσεις», ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου σε συνέντευξη Τύπου.
«Οι αποφάσεις που σημερα ανακοινώνουμε είναι ασφαλώς δύσκολες, πιστεύω πως όλοι καταλαβαίνουν πως βιώνουμε αυτήν την πρωτογνωρη κρίση. Μόνο μια είναι η υπεύθυνη και ρεαλιστική πολιτική, να μειώσουμε δραστικά τις δαπάνες του δημοσίου, άλλη λύση, μόνιμη δεν υπάρχει», τόνισε ο υπουργός.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Παπαθανασίου δήλωσε ότι παραμένει ο στόχος για έλλειμμα 3,7% φέτος.
ΠΗΓΗ:Ναυτεμπορική
o ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ Α-ΝΑΞΙΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ο χαμηλόμισθος θέλεις γιατρό και γρήγορα.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ
o ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΣ