Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Άλλοτε και σήμερα (2) ...

Συνέχεια...

Άλλοτε και σήμερα (1) ...

Συνέχεια...

Το Ασφαλιστικό αποκάλυψε την πολιτική φτώχια στην Ελλάδα


Μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού, μια νέα μέρα, αλλά και εποχή, ξημέρωσε για την Ελληνική κοινωνία, πιο επώδυνη για κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων και με αρκετά ερωτηματικά για το μέλλον του Ασφαλιστικού συστήματος.


Τα ερωτηματικά γίνονται ακόμα πιο έντονα, αφού η κυβέρνηση αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα την αναλογιστική μελέτη, σύμφωνα με την οποία, όπως λέει διαμορφώθηκαν τα νέα μέτρα και έτσι, πάλι όπως η ίδια λέει, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των Ταμείων.

Το ζητούμενο παραμένει, όπως είχαμε ξαναγράψει, αν τα νέα μέτρα στοχεύουν στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος ή είναι ενταγμένα σε μια ταξική στρατηγική του κεφαλαίου απέναντι στις δυνάμεις της εργασίας, πράγμα πιθανότερο και που προωθείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ας δούμε την πολιτική διάσταση του προβλήματος και πως φτάσαμε ως εδώ, μέσα από μια πορεία διαρκών πολιτικών υπονομεύσεων με ατολμίες και ανικανότητες.

Είναι γεγονός ότι το ασφαλιστικό πρόβλημα τέθηκε έγκαιρα και μάλιστα για πρώτη φορά από τα συνδικάτα το 1986 και το είχαν τότε χαρακτηρίσει ως «ωρολογιακή βόμβα».

Έκτοτε μεσολάβησαν οι μεταρρυθμίσεις των Σιούφα, Ρέπα και Πετραλιά, οι οποίες όμως, κάτω από το βάρος του πολιτικού κόστους, ή της πολιτικής ατολμίας, ήταν απλά επιδερμικές χωρίς να δίνουν αξιόπιστες λύσεις. Απλά πετούσαν το μπαλάκι στην επόμενη κυβέρνηση ή ακόμα και στον επόμενο υπουργό.

Λάβετε υπόψη και μια αξιόπιστη πληροφόρηση που αποκαλύπτει την πολιτική φοβία και ατολμία συνδικάτων και κομμάτων.

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ έχει κάνει μελέτη εδώ και τρία χρόνια, σύμφωνα με την οποία το έτος μηδέν για το ασφαλιστικό σύστημα ήταν το έτος 2013!!!

Σημειωτέον ότι τη μελέτη αυτή τη γνώριζαν τόσο οι συνδικαλιστικές παρατάξεις όσο και τα κόμματα.

Δε νομίζω να χρειάζονται σχόλια για την ανεύθυνη ταχτική που ακολουθήθηκε στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα. Παντελής απουσία πολιτικών θέσεων για το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας, το οποίο μάλιστα αφορά αποκλειστικά τις δυνάμεις της εργασίας!!!

Θέλω να υπογραμμίσω ακόμα ένα σοβαρό αλλά και τραγικό κομματικό και πολιτικό κενό που παρουσιάστηκε.

Ενώ το ασφαλιστικό ζήτημα έπρεπε να αποτελεί την πεμπτουσία της πολιτικής δράσης των κομμάτων, αυτό αφέθηκε όλα τα χρόνια να αποτελεί δήθεν αποκλειστική υπόθεση των συνδικάτων, λες και ήταν κάποιο στενά συντεχνιακό πρόβλημα!!!

Η απουσία κομματικού και πολιτικού λόγου έντεχνα φροντίζεται να χρεώνεται από τα ΜΜΕ στη δήθεν αναποτελεσματικότητα των συνδικάτων, με προφανή στόχο την απαξίωσή τους.

Κλείνοντας το κεφάλαιο της πολιτικής ανευθυνότητας, δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό και να διατυπώσω το εύλογο ερώτημα, αν τα κόμματα δεν ασχολήθηκαν με το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας, με τι ακριβώς ασχολούνται; Μάλλον με τη διαχείριση ανθρώπων!!!

Τώρα όσον αφορά τον κοινωνικά δίκαιο χαραχτήρα του συστήματος ας απαντήσουν τα κόμματα (δεν εξαιρώ κανένα) τι λένε για τα παρακάτω φαινόμενα, που διακηρυκτικά επιδιώκουν τη διατήρησή τους.

Το 70% των συνταξιούχων παίρνει περίπου 500 ευρώ το μήνα με συνταξιοδότηση στα 65 χρόνια και οι συνταξιούχοι του δημοσίου, των ΔΕΚΟ και Τραπεζών 3500 ευρώ κατώτερη σύνταξη και μερικοί συνταξιοδοτούνται από τα σαράντα.

Το 70% των συντάξεων του δημοσίου των ΔΕΚΟ και Τραπεζών προέρχεται από κρατική επιδότηση και δανεισμό του κράτους, δηλαδή πάλι οι υπόλοιποι τα πληρώνουμε.

Οι γυναίκες του δημοσίου, με τη μόνιμη εργασία, έχουν λένε πρόβλημα να δουλεύουν μετά από είκοσι χρόνια, λες και τα εκατομμύρια των υπόλοιπων γυναικών δε δουλεύουν ή γεννούν παιδιά ενός «κατώτερου θεού».

Είναι γνωστό πως όλα αυτά θεσπίστηκαν σε μια πορεία διαμόρφωσης των κοινωνικών συμμαχιών του συστήματος και η Αριστερά το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.


Προσθέστε κοντά σ αυτά και την καταλήστευση των αποθεματικών, την εισφοροδιαφυγή, τις χαριστικές παρεμβάσεις υπέρ ΟΤΕ και Τραπεζών και το γεγονός πως το δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης στο ΙΚΑ με 10 δις περίπου και με πρώτη την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ για να διευκολυνθεί και ο αγοραστής της.

Όσοι τουλάχιστον αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί και με κοινωνικές ευαισθησίες, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό να παρουσιάσουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και φυσικά την πρότασή τους.

Αυτή η εικόνα, που υπάρχει σήμερα, συνθέτει το λεγόμενο κοινωνικό κράτος που θα έπρεπε μάλιστα να διαιωνίζεται;

Τα συνδικάτα από την πλευρά τους θα πρέπει να καταλάβουν γιατί ο κόσμος γύρισε την πλάτη στα απεργιακά τους καλέσματα. Για τη διατήρηση αυτής της εικόνας θα απεργούσαν;

Το μεγάλο ζήτημα δεν είναι αν μειώνονται οι παροχές του συστήματος, αν πρόκειται πραγματικά για τη βιωσιμότητά του, αν και εφόσον αυτή διασφαλίζεται.
Το μεγάλο ζήτημα είναι αν και κατά πόσο ένα σύστημα είναι κοινωνικά δίκαιο.

Στο ερώτημα λοιπόν αν είναι κοινωνικά δίκαιες οι νέες ρυθμίσεις, λέω με σαφήνεια ΟΧΙ, γιατί στην ουσία διατηρούνται όλες οι προηγούμενες ανισότητες και διαφοροποιήσεις, τις οποίες ακόμα και η Αριστερά μανιωδώς και περιέργως υπερασπίζεται, σε βάρος των εκατομμυρίων ασφαλισμένων και των νέων που θα μπουν μελλοντικά στο σύστημα.


Άλλες αρθρογραφίες για το Ασφαλιστικό

Ασφαλιστικό: Αλήθειες, λαϊκισμός και ανευθυνότητα

Ασφαλιστικό, ένα παρελθόν με νόημα…

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Συνέχεια...

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

άρχισαν και τα ... βουντού!

Συνέχεια...

Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι ανοιχτή σε όλους τους πολιτικούς ορίζοντες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμπατριώτες,

Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ με επικεφαλής το ΘΑΝΑΣΗ ΓΡΥΛΛΑΚΗ, ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών της με όλους τους μέχρι τώρα υποψηφίους για το Δήμο Νάξου και συνεχίζει πιο ισχυρή, με συνέπεια στο δρόμο που θα την αναδείξει Δημοτική κοινωνική πλειοψηφία.

Σε όλο αυτό το δημοκρατικό ταξίδι γνωριμίας, ενημέρωσης και συζήτησης θέσεων, στόχος δεν ήταν οι περιστασιακές συμμαχίες, αλλά η ισχυροποίηση αδέσμευτου ψηφοδελτίου εμπλουτισμένου με υγιείς δυνάμεις του τόπου μας, που θα αποτελέσει την εναλλακτική και αξιόπιστη πρόταση για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Είμαστε έτοιμοι για κάτι διαφορετικό στο μέχρι τώρα δημοτικό πολιτικό τοπίο, για μια διαφορετική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς συμβιβασμούς.
Μιας λειτουργίας που θα είναι αποτέλεσμα δημόσιας διαβούλευσης, σεβασμού του πολίτη και κάθε κοινωνικής μειοψηφίας.

Μιας λειτουργίας που κάθε απόφασή του θα κοινοποιείται ηλεκτρονικά από Δημοτικό ιστότοπο, για ενημέρωση και κοινωνικό έλεγχο.

Μιας λειτουργίας που θα αποκλείει κάθε εξωθεσμική παρέμβαση από οποιονδήποτε, κάθε εξυπηρέτηση ημετέρων, κάθε επιλεκτική στάση σε ατομικά ή ομαδικά συμφέροντα.

Έτοιμοι να υιοθετήσουμε τις αποφάσεις λαϊκών συνελεύσεων και δημοψηφισμάτων.

Έτοιμοι να συνδιαχειριστούμε το ΔΗΜΟ με τη νέα γενιά, δημιουργώντας συμβούλια νέων σε κάθε κλάδο (επιστημόνων, φοιτητών, επαγγελματιών, αγροτών κ.τ.λ.) που θα επεξεργάζονται και θα τοποθετούνται σε κάθε θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου και της κοινωνίας μας.

Έτοιμοι να φτιάξουμε στο νέο Δήμο «Τομέα διαχείρισης ανεργίας» αρωγό και συμπαραστάτη στο πρόβλημα της ανεργίας των φοιτητών και της σπουδασμένης μας νεολαίας.

Έτοιμοι να ανασύρουμε από το περιθώριο και να αναδείξουμε πρώτα στους δημότες μας τον αρχαιολογικό και πολιτισμικό μας παράδεισο.

Έτοιμοι να αντισταθούμε σε κάθε αισθητική βαρβαρότητα από οπουδήποτε και αν προέρχεται, για να επαναφέρουμε τη Νάξο στις Κυκλάδες και στη χαμένη της αρμονία.

Στην ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ όλοι είναι ισότιμοι.
Δεν υπάρχουν «ηλιογέννητοι», ούτε φωτισμένες πρωτοπορίες.

Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι ανοιχτή σε όλους τους πολιτικούς ορίζοντες.

Νάξος, 6 Ιουλίου 2010
Επιτροπή Επικοινωνίας

Συνέχεια...

Το νέο «ΜΩΡΟ» της Νάξου Αριστείδης Βερύκοκος

Συνέχεια...

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Μια περιζήτητη νύφη και με … προίκα!

“Φίλοι και συμπατριώτες

Παρακολουθώ τις σκοτεινές διαβουλεύσεις που γίνονται γύρω από τα πρόσωπα των υποψηφίων δημάρχων και έχω καταλήξει σε ένα συμπέρασμα.

Κανείς δεν σκέφτεται τη Νάξο.

Σκέφτονται πως θα νικήσουν το Μαράκη και την άλλη μέρα ας γίνει γης Μαδιάμ.

Προτείνουν κάποιοι κάποιους που και οι ίδιοι δεν τους εμπιστεύονται, δεν τους στηρίζουν, τους υπονομεύουν και ψάχνουν για κοινής αποδοχής και ψύλλους στ’ άχυρα.

Θα τους πω εγώ με το φτωχό μου μυαλό τη λύση.

Προτείνω την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ και πιστεύω ότι είναι η μόνη που από ‘κει ψηλά θα δει και τα φτωχά χωριά και τη Δονούσα και τα Κουφονήσα και όλη τη Νάξο.


Αρκεί να την υποστηρίξουνε με τη ψυχή τους, να μην της κάνουνε αυτά που κάνουνε στους άλλους και να την αφήσουνε μόνη της να χαράξει την πορεία της.


Σκεφτείτε το καλά και σας χαιρετώ.”

Blog: το mail μόλις ελήφθει, είναι ώρα φαγητού και μας άνοιξε πολύ την όρεξη!

Συνέχεια...

Συνέδριο νέων με θέμα: “Οι νέοι παρουσιάζουν τη Νάξο”


Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δρυμαλίας Νάξου προγραμματίζει συνέδριο με θέμα: «Οι νέοι παρουσιάζουν τη Νάξο» το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Αυγούστου, 10:30 π.μ. στοΧαλκί (αμφιθέατρο Γυμνασίου).

Στο συνέδριο νέοι 15 – 35 ετών θα έχουν την ευκαιρία μέσα από εισηγήσεις και τοποθετήσεις να παρουσιάσουν, από τη δική τους σκοπιά, το νησί μας (ιστορία, λαογραφία, περιβάλλον, αθλητισμός, τουρισμός, ανάπτυξη, κ.λ.π.).

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο συνέδριο, ως εισηγητές, να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Πολιτιστικό Οργανισμό στα τηλέφωνα: 6977387578 & 2285026678.

Συνέχεια...

Κυνηγώντας ένα … θυσαυρό!


… με Ναξιώτικο τρόπο!!!

Ένα ευχάριστο
και δημιουργικό παιχνίδι
από τον Πολιτιστικό Οργανισμό
του Δήμου Δρυμαλίας.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Συνέχεια...

Χειροποίητες Δημιουργίες

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δρυμαλίας, ετοιμάζει έκθεση με χειροποίητα δημιουργήματα, η οποία θα ξεκινήσει την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010, στο Φιλώτι.

Σκοπός αυτής της έκθεσης είναι η ανάδειξη νέων καλλιτεχνών, που ασχολούνται με παραδοσιακές και σύγχρονες τέχνες (ξυλογλυπτική, ζωγραφική, κόσμημα, καλαθοπλεκτική, κέντημα, κ.λ.π.).

Η έκθεση θα μεταφερθεί και σε άλλα χωριά του δήμου Δρυμαλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 6977387578 & 2285026678.

Συνέχεια...

Σε τέσσερεις μήνες τέτοια ώρα …

…η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες θα έχουν ΔΗΜΑΡΧΟ.

Από σήμερα λοιπόν αλλάζουν πολλά.
Οι πάντες και τα πάντα θα κρίνονται και θα σχολιάζονται με πολιτικά πάντα κριτήρια.

Συνέχεια...

Τι είναι ο πολιτικός κανιβαλισμός;

Με χειροκρότημα υποδέχτηκαν αρκετοί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό …

Υπέρ ψήφισαν 159 και κυκλοφορούν ανάμεσά μας …

Συνέχεια...

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

O κατάλογος των υποψήφιων Δημάρχων …

… είναι έτοιμος!!!

Επτασφράγιστα μυστικά δεν υπάρχουν πλέον,
αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε τους τύπους…

Σίγουρα θα χρειαστείτε από κάποιο φαρμακείο(!)
τα … χάπια σας.

Εμείς σας προτείνουμε τον Πόντιο παπαγάλο.
Χτυπιέται για πάρτη σας …



Από το «μαιευτική μέθοδος»

Συνέχεια...

Ευρωβουλευτής καταγγέλλει «συστηματική συγκάλυψη» των αναφορών για UFO


Ο Ιταλός ευρωβουλευτής Μάριο Μποργκέζιο καταγγέλλει τις χώρες-μέλη της ΕΕ για συστηματική συγκάλυψη των πληροφοριών που αφορούν Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, και συγκεντρώνει τώρα υπογραφές για τη δημοσιοποίησή τους.
«Πιστεύω ότι, σύμφωνα με την αρχή της διαφάνειας, οι χώρες-μέλη της ΕΕ έχουν χρέος να δημοσιοποιήσουν και να καταστήσουν διαθέσιμα για όλους τα επιστημονικά δεδομένα για τα ΑΤΙΑ, τα οποία σήμερα αποκρύπτονται εν μέρει ή καθ΄ολοκληρία» δήλωσε ο Μποργκέζιο στο Associated Press.

Υποστήριξε ότι οι αναφορές πρέπει να συγκεντρωθούν σε ένα ευρωπαϊκό αρχείο τύπου «X Files» και να εξεταστούν από ειδικευμένο επιστημονικό κέντρο.Θεωρεί μάλιστα ότι η διερεύνηση των στοιχείων θα αποφέρει «μείζονα επιστημονικά και τεχνολογικά» οφέλη.
Η δημοσιοποίηση των διαβαθμισμένων αναφορών για UFO δεν θα ήταν εξάλλου πρωτοφανής -τα τελευταία χρόνια τόσο η Βρετανία όσο και η Γαλλία έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο το μεγαλύτερο μέρος των στοιχείων τους, από τα οποία πάντως δεν προκύπτουν ενδείξεις για επισκέψεις από εξωγήινους.
Σε μια προσπάθεια να ασκήσει μεγαλύτερη πολιτική πίεση, ο Μποργκέζιο ζητά τώρα τη στήριξη και άλλων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Μέχρι στιγμής πάντως, από τους 739 βουλευτές έχουν δεχθεί να προσφέρουν την υπογραφή τους μόνο οι 18.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Συνέχεια...

ΑμεΑ ο πρώτος των πρώτων...

Μπράβο παλικάρι!!!

ΜΕ ΤΡΙΑ 20ΡΙΑ, ΕΝΑ 19,9 ΚΑΙ ΔΥΟ 19,8

Νικητής της ζωής, ένα αγόρι με σπαστική τετραπληγία, ο Ραφαήλ Παπαδόπουλος, μαθητής του 20ου λυκείου, είναι ο πρώτος των πρώτων στη Θεσσαλονίκη. Συγκέντρωσε 19.952 μόρια και ονειρεύεται καριέρα πολιτικού...

...Ο Ραφαήλ αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα, αλλά... "δε μασάει" όπως λένε φίλοι και συμμαθητές του.

Οι καθηγητές του δηλώνουν περήφανοι γι' αυτόν και η οικογένειά του βλέπει στο πρόσωπό του, τη δικαίωση των αγώνων της. Λατρεύει τη λογοτεχνία και τα ρεμπέτικα.

"Στα έξι μαθήματα που εξετάστηκα", λέει, "έγραψα τρία 20άρια, ένα 19,9 και δύο 19,8. Οι περισσότεροι μου προτείνουν να δηλώσω τη Νομική Σχολή, όμως εγώ προτιμώ το τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Τα μαθήματα είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντά μου. Βλέπετε... ευελπιστώ να γίνω πολιτικός", εξομολογείται στην "Ε".

"Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη", παραδέχεται. "Έκανα 4,5 ώρες φροντιστήριο την εβδομάδα, όχι όμως και 10 ή 15, όπως άκουγα από συμμαθητές μου. Μελετούσα μεθοδικά και δε χρειάστηκε να ξενυχτήσω ή να κάνω υπερβολές".

Παρ’ όλ' αυτά, ο Ραφαήλ ενδέχεται ν' αντιμετωπίσει άλλο ένα πρόβλημα στις επιλογές του. Με τη μητέρα του Ελισάβετ επισκέφθηκαν το τμήμα Πολιτικών Επιστημών της σχολής Οικονομικών ,Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ για να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχουν ειδικές ράμπες, ούτε καμιά άλλη υποδομή για ΑμεΑ.

Από το troktiko

Συνέχεια...

Στην εντατική και διασωληνωμένο το «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ» Νάξου …

Δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Ο ιός της ίντριγκας των συμφερόντων και της κομματικοποίησης «κτύπησε» και το Νοσοκομείο Νάξου.

Οι αλλαγές έφεραν ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ και ΧΑΟΣ και έδειξαν περίτρανα ότι δεν πρέπει να αρκεστούμε σ’ αυτό που συνεχώς φωνάζουμε.

Να επουλώνουμε πρόσκαιρα και αναποτελεσματικά το σύμπτωμα αλλά να θεραπεύουμε αποτελεσματικά την ΑΙΤΙΑ της ασθένειας …

Έβαλε φωτιά στο φυτίλι …

…ο διορισμός του ορθοπεδικού Βασίλη Ραπτάκη στη θέση του Διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Νάξου.

Όπως μετέδωσε το ΖΕΥΣ και η Πόπη Αλιμπέρτη συνεδρίασε χτες εκτάκτως το επιστημονικό συμβούλιο του οποίου τα τέσσερα από τα πέντε μέλη παραιτήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για την «ακύρωση» του οργάνου όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο παρατηθείς πρόεδρός του Γερμανός Καπίρης αλλά και για τα νεοδιοριζόμενα μέλη του Δ.Σ του Νοσοκομείου που σύμφωνα με τους παραιτηθέντες δεν ήταν τα ενδεδειγμένα.

Από το επιστημονικό συμβούλιο παραιτήθηκε ο πρόεδρός του ιατρός παθολόγος Γερμανός Καπίρης ο αντιπρόεδρος παιδίατρος Φραγκίσκος Βενιέρης και τα μέλη ακτινολόγος Γιάννης Οργανόπουλος και η βοηθός ακτινολόγου Φωτεινή Χιώτη. Η μικροβιολόγος Μαρία Δούρου είναι το μέλος που δεν παραιτήθηκε.

Σύμφωνα με το καταστατικό οι παραιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν στο
Διοικητή να γίνουν δεκτές από το Δ.Σ και μετά να προκηρυχτούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου επιστημονικού συμβουλίου.

Να σημειωθεί ακόμα ότι για τους ίδιους λόγους παραιτήθηκαν από τη θέση του τομεάρχη Παθολογικού ο κ. Φραγκίσκος Βενιέρης και από τη δ/ση του Παθολογικού τμήματος ο κ. Γερμανός Καπίρης.

Η απάντηση του διοικητή Θεοχάρη Λάμπου

«Καταπέλτης» για τις παραιτήσεις των γιατρών ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νάξου Θεοχάρης Λάμπου ο οποίος μιλώντας στο Δελτίο Ειδήσεων του ΖΕΥΣ είπε πως ο ορισμός του Δ.Σ του Νοσοκομείου είναι πολιτική απόφαση του Υπουργείου Υγείας και όποιος ήθελε να το θίξει πολιτικά δεν θα έπρεπε να ανακατέψει το Νοσοκομείο.

«Θεωρώ ότι τέτοιες εμπλοκές βλάπτουν μόνο τον κόσμο και την αξιοπιστία του Νοσοκομείου»

τόνισε ο κ. Λάμπου και πρόσθεσε «Δεν είναι θέμα κανενός ούτε και εμένα να κριτικάρω πολιτικές αποφάσεις..το Νοσοκομείο δεν θα πρέπει να εμπλέκεται στην πολιτική. Αν κάποιοι θέλουν να το μπλέξουν θα πρέπει να απολογηθούν στο λαό της Νάξου».

Σε ότι αφορά στην τοποθέτηση του Βασίλη Ραπτάκη στη θέση του δ/ντή της Ιατρικής υπηρεσίας ο Διοικητής του Νοσοκομείου είπε ότι «όλα έγιναν σύμφωνα με τη διαδικασία» και πιο συγκεκριμένα το Επιστημονικό Συμβούλιο εισηγήθηκε στον Διοικητή(χρέη του οποίου τότε εκτελούσε ο κ. Δημήτρης Βενιέρης)τους υποψηφίους για τη συγκεκριμένη θέση που στην προκειμένη περίπτωση ήταν οι κ.κ Δ. Βενιέρης, Β. Ραπτάκης και Ηλ. Καραμπάτσος.

Ο Διοικητής(κ.Βενιέρης) με τη σειρά του απέστειλε στη ΔΥΠΕ τις υποψηφιότητες. «Η ΔΥΠΕ σύμφωνα με το νόμο όρισε Διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας τον κ. Ραπτάκη» είπε ο Θεοχάρης Λάμπου συμπληρώνοντας ότι «Αυτή ήταν η εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου που σήμερα παραιτήθηκε» υπονοώντας πώς οι πραγματικοί λόγοι της παραίτησης των μελών του Επιστημονικού συμβουλίου ήταν διαφορετικοί από αυτούς που επικαλέστηκαν οι γιατροί.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται να εκδοθεί ανακοίνωση από τουςπαραιτηθέντες γιατρούς του Επιστημονικού συμβουλίου ενώ το Δ.Σ τουνοσοκομείου θα συζητήσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίασή του την Πέμπτη.


Συνέχεια...

Ο λόγος βρίσκεται μέσα στο σύμπαν

Η άχρονη κοσμοθέαση του Ηράκλειτου
και το «αναποδογύρισμά» της στο Ευαγγέλιο



Ο Ηράκλειτος, αναζητώντας τον εαυτό του ανάμεσα στη δίνη της διαρκούς κι αδιάκοπης ροής και πάλης των εξωτερικών και εσωτερικών του στοιχείων, αληθινός στοχαστής, είδε την αλήθεια κατάματα στην ολότητά της και απαλλαγμένος από κάθε πάθος και σκοπιμότητα την αποκάλυψε στους ανθρώπους λακωνικά και σιβυλλικά καθοδηγώντας τους στο δρόμο της αρετής και της σοφίας.

Αλήθειες ωμές, ιδέες ελεύθερες και αυτοδύναμες συνθέτουν το ηρακλείτειο έργο, που ενωμένες σε σύνολο καλύπτουν όλους τους χώρους του επιστητού, γνωστούς και αγνώστους.


O Hράκλειτος δεν πρότεινε κανένα νέο υλικό στοιχείο, για να εξηγήσει τη γένεση των όντων και του κόσμου, αλλά προχωρώντας πιό πέρα συνέλαβε την έννοια του Λόγου: «Kόσμον τόνδε τον αυτόν απάντων ούτε τις θεών ούτε ανθρώπων εποίησεν· αλλ΄ ήν αεί και έστι και έσται πώρ αείζωον· απτόμενον μέτρα και σβεννύμενον μέτρα» (Απόσπ. 30).

(Ο κόσμος αυτός, ο οποίος για όλα τα όντα είναι ίδιος, δεν δημιουργήθηκε από κανένα θεό, ή άνθρωπο, αλλά υπήρχε πάντοτε και υπάρχει και πάντοτε θα υπάρχει, ένα αιώνιο ζωντανό πύρ, που μόνο του αναζωογονείται σύμφωνα με ορισμένους νόμους και σβήνει πάλι σύμφωνα με ορισμένους νόμους). Αυτή η τάξη του κόσμου, η εσωτερική του νομοτέλεια, με τους αναπόσπαστους από αυτήν νόμους, δηλαδή με το ρυθμό της, είναι ο αιώνιος Λόγος του κόσμου.



Ο χριστιανισμός εισήγαγε μια ιουδαϊκή απομίμηση του Λόγου («εν αρχή ήν ο λόγος»), την οποία προσωποποίησαν και ταύτισαν με τον Μεσσία αλλοιώνοντας τις συλλήψεις του ηρακλείτειου πνεύματος επιχειρώντας να προσδώσουν σε αυτές δογματικό χαρακτήρα...

Ολόκληρο το κείμενο

Συνέχεια...

Και μη βιαστείτε νεοδημοκράτες …

… να βγάλετε χαιρέκακα συμπεράσματα.

Όπως θα έχετε διαπιστώσει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας την προσπερνούμε και συνειδητά την παραβλέπουμε ως υποκριτική και πολιτικά ανώδυνη …

Αν ήταν στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία αυτά τα μέτρα σίγουρα ΔΕΝ θα περνούσαν.

Όχι γιατί δεν θα ήθελε. Γιατί δε θα μπορούσε …

Δικαιωματικά κερδίζει «κότα νανάκι»

Συνέχεια...

“οι ανατροπές είναι βίαιες αλλά αναγκαίες”

… είπε ο λογιστής της κυβέρνησης κ. Παπακωνσταντίνου, γνήσιο τέκνο του μαύρου Σημιτισμού.

Για ξαναδιαβάστε το, βάλτε κάπου και ένα «θα» και θα δείτε πόσο ταιριάζει και πόσο σας εκφράζει…


Αύριο ψηφίζεται το «ασφαλιστικό» νομοσχέδιο.


Όσοι το ψηφίσουν και χρειαστεί κάποτε να αναφέρουμε το όνομά τους, πάντα θα συνοδεύεται από τη λέξη «κότα».

Και ζητάμε συγνώμη από το συμπαθέστατο πτηνό.

Συνέχεια...

Σας αγαπάμε, Σας στηρίζουμε και ελπίζουμε σ’ ΕΣΑΣ!

Κρίνουμε απαραίτητο να σταθούμε δίπλα στα παιδιά που χτες ολοκληρώθηκε η δοκιμασία τους με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων.

Να συγχαρούμε τα παιδιά που πέτυχαν τους στόχους τους αλλά και τα παιδιά που σίγουρα προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν αυτό που προσδοκούσαν…

Ήταν ΜΙΑ ευκαιρία,
αλλά όχι η μοναδική.


Για όλους η ζωή είναι μπροστά και πρέπει να την παλέψουν, να την κατακτήσουν…

Και επειδή η ζωή τους δεν θα είναι εύκολη, μία από όλες τις ευκαιρίες δεν πρέπει να την κλωτσήσουν..

Από αύριο το πρωί πρωταρχικός τους στόχος πρέπει να είναι
ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ !


Η γενιά της μεταπολίτευσης, η γενιά των πατεράδων τους υποτάχτηκε, πρόδωσε, πούλησε και αντάλλαξε τις αξίες της.

Αυτή η γενιά δεν είναι πρότυπο.
Πρέπει να την απορρίψουν, να επαναστατήσουν …

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά ΚΑΛΗ ΖΩΗ και ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ.

Συνέχεια...

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Των υποψηφίων δημάρχων τα καμώματα …

… τα βλέπει ο Μαράκης και γελά.


Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις αυτή την εβδομάδα σε ότι αφορά το προεκλογικό σκηνικό στο Δήμο Νάξου.

Όπως μεταδόθηκε χτες από το Δελτίο Ειδήσεων του ΖΕΥΣ και μετά από πρόσκληση των Ενεργών Πολιτών Νάξου πραγματοποιήθηκε συνάντηση κορυφής στο ξενοδοχείο Naxos Resort.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Μανώλης Μαργαρίτης και ο συνεργάτης του Στέφανος Φρατζέσκος, ο Θανάσης Γρυλλάκης και οι Θανάσης Καραβίας και Βαγγέλης Κουκουζής καθώς και οι εκπρόσωποι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βασαλάκης και Μιχάλης Φραγκίσκος

Το θέμα συζήτησης ήταν η συνεργασία των παραπάνω για τη δημιουργία ενιαίου ψηφοδελτίου στο Δήμο Νάξου. Αυτό που τέθηκε στη συζήτηση ήταν η αναζήτηση κοινών συνισταμένων για τη δημιουργία του κοινού ψηφοδελτίου αλλά κυρίως η αναζήτηση του ατόμου που θα τεθεί επικεφαλής.

Οι Ενεργοί Πολίτες ωστόσο έχουν καταλήξει στον άνθρωπο που θα προτείνουν για υποψήφιο Δήμαρχο κάτι το οποίο θα ανακοινώσουν στους παραπάνω στη νέα προγραμματισμένη συνάντηση όπου αναμένεται να κλείσει και το κεφάλαιο «ενιαίο ψηφοδέλτιο» είτε με τη συμφωνία για τη δημιουργία του είτε με το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων. Σε αυτή την περίπτωση οι Ενεργοί Πολίτες Νάξου το πιο πιθανό είναι ή να προχωρήσουν μόνοι τους στη δημιουργία ψηφοδελτίου ή να συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ αν τα «βρουν».
Σε διαφορετική περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στη σύσταση κομματικού ψηφοδελτίου .

Μια νέα Δημοτική κίνηση είναι στα σκαριά ...
και αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες

Της νέας δημοτικής κίνησης ηγείται ο επιχειρηματίας (ξενοδόχος) Δημήτρης Λιανός και αποτελείται από νέους ανθρώπους στην πλειοψηφία τους και κυρίως επιχειρηματίες. Οι διαβουλεύσεις και συζητήσεις προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να γίνει και η επίσημη ανακοίνωση.

(ο Δ. Λιανός προέρχεται από το χώρο της Ν.Δ και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του κ. ΔημήτρηΦραγκίσκου)

Ας κάνουμε τώρα ένα απλό λογαριασμό...

Αν δεν προκύψει το "ενιαίο" πάμε για ... επτά ψηφοδέλτια και χρειαζόμαστε πάνω από χίλιους υποψήφιους !!!


Συνέχεια...

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Δε μας φοβίζει η κρίση στον τουρισμό …

… διότι προετοιμαστήκαμε έγκαιρα και θωρακιστήκαμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά!


Τρανό παράδειγμα ο δρόμος που βλέπετε, ο οποίος οδηγεί σε μια όμορφη παραλία της Νάξου. Είναι δύο σε ένα. Και «δρόμος» και ρυάκας …

Το πειραγμένο 4Χ4 με την ενισχυμένη ανάρτηση δεν προσπάθησε να διανύσει το υπόλοιπο της διαδρομής γιατί όπως μας πληροφόρησαν οι ντόπιοι, «από ‘κει και κάτω ο δρόμος … χαλάει!!!»

Συνέχεια...

ΤΟ “ΜΝΗΜΟΝΙΟ” ΕΧΕΙ ΚΑΙ…ΝΑΞΙΩΤΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΜΟΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ «Θέλω να χαστουκίσω όσους μας έφεραν εδώ»

Στο χθεσινό ΒΗΜΑ(όχι αυτό της Νάξου) διαβάσαμε ότι η Μόνα (Λεμονιά) Παπαδάκου , 32 ετών, από τη Νάξο, είναι σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Και όχι μόνο αυτό. Συμμετείχε στην ομάδα υποστήριξης των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τη λεγόμενη “τρόικα”.

«Οι διαπραγματεύσεις αυτές είχαν αποτέλεσμα να κόψουν τη σύνταξη του πατέρα μου, να κόψουν τη σύνταξη της μητέρας του κ. Παπακωνσταντίνου και τον δικό μου μισθό. Έκοψαν ακόμη και τον μισθό του υπουργού. Δεν ήταν καθόλου ευχάριστη κατάσταση» έλεγε σε συνεργάτες της μόλις ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις.

Φανταστείτε να μη διαπραγματευόμαστε κιόλας. Ή μήπως παραδοθήκαμε αμαχητί; Τώρα, αν διαβάζουμε καλά κόπηκαν(όχι περι-κόπηκαν)οι συντάξεις και οι μισθοί ή μήπως περιγράφει την προοπτική;

Η Μόνα,μας αρέσει καλύτερα το Λεμονιά, που θυμίζει λεμονανθούς και είναι πιο αισιόδοξο-τέλειωσε το Λύκειο Νάξου και ο πατέρας της-μη Νάξιος στην καταγωγή- δουλεύει στο φαρμακείο Δελλαρόκα, ενώ η Ναξιώτισσα μάνα της-το γένος Αρτσάνου-είχε κατάστημα ειδών ένδυσης στη Χώρα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Συνέχεια...

Όταν μερικοί πηγαίνανε … εμείς ερχόμαστε!


Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση σας ανακοινώνουμε ότι εξασφαλίσαμε νέες έγκυρες πηγές πολιτικών αλλά πολύ περισσότερο παραπολιτικών ειδήσεων ..

Καθημερινά θα μας εφοδιάζουν με ανατολές, ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις, λουλούδια του αγρού, ζωάκια σπιτικά αλλά και της άγριας φύσης…

Εσείς όπως πάντα θα είστε οι πρώτοι κοινωνοί των εξελίξεων και εμείς με ανείπωτη χαρά και ανυπομονησία θα προσμένουμε τα βαθυστόχαστα σχόλια ορισμένων …

Σήμερα ξεκινάμε τον πολιτικό προβληματισμό μας
με τα αμείλικτα πολιτικά ερωτήματα:

• Το βαπόρι, πάει ή έρχεται;
• Ο ήλιος ανατέλλει ή δύει;

Όταν απαντηθούν τα καίρια αυτά ερωτήματα θα θέσουμε στην κρίση των ολίγων τον προβληματισμό:

• Πρόκειται για τυχαία έκφραση και απλό συμβολισμό ή μήπως το γνωστό αλλά από πολλούς ξεχασμένο « … καὶ στήσει τὰ μὲν πρόβατα (τους καλούς) ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ, τὰ δὲ ἐρίφια ἐξ εὐωνύμων…» σηματοδοτεί μια προδιαγεγραμμένη εξέλιξη και πορεία και η λέξη ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει καταργηθεί με ΘΕΙΑ παρέμβαση;

Blog: σχόλια που θα περιέχουν Δοτικές, Αιτιατικές και αναφορές σε δευτεροκλασάτους Αγίους θα σβήνονται …

Συνέχεια...

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Δημοκρατική Αριστερά : Ποιό κλικ;


Ένα από τα ισχυρά κλισέ της αριστεράς είναι ότι υπάρχουν διασπάσεις με αρνητικό πρόσημο. Ως αρνητικά συμβάντα οπισθοχώρησης από μια προσδιορισμένη διαδρομή, ως φρενάρισμα σε μια κούρσα ταχύτητας.

Όμως σε εθελοντικές πολιτικές οργανώσεις με θεμέλιο την κριτική, οι ομαδοποιήσεις είναι η πιο φυσική εξέλιξη. Γιατί εξασφαλίζουν ακριβώς μια συμπαγή κρίσιμη μάζα ικανή να σχηματίσει ένα συνεκτικό λόγο. Αλλιώς η εθελοντική πολιτική γίνεται μαζοχισμός.

Ο γαλαξίας των αριστερών ομάδων, συσπειρώσεων, κινήσεων ,οργανώσεων ,κομμάτων, αποτελεί ένδειξη υγείας μιας αυθεντικής ιδεολογικής αναζήτησης που ασφυκτιά σε πολιτικά και ιδεολογικά πλαίσια ευρύτερων σχηματισμών. Η κόκκινη φαντασίωση του μεγάλου λενινιστικού κόμματος μπορεί να παραμείνει ζωντανή στα ντοκιμαντέρ για τον Οκτώβρη, αλλά έχει ενταφιασθεί από καιρό και μόνο από τον κατακερματισμό των εργαζομένων σε ένα τεράστιο πλήθος ετερόμορφων μορφών και προοπτικών απασχόλησης.


Η αριστερή πανσπερμία δεν αντανακλά παρά την νέα μορφή της κοινωνικής οργάνωσης που δεν δημιουργεί μόνο εγκλεισμένα εγωιστικά άτομα (individuals) , αλλά και το αντίδοτο τους που δεν είναι οι φανταστικές ρετρό συλλογικότητες αλλά οι νέες δημιουργικές μοναδικότητες (singularities) που ανασυντίθεται σποραδικά σε νομαδικές πλαστικές ομαδικότητες σε δυναμικά «πλήθη».


Επομένως οι αριστερές διχοστασίες και τα σχίσματα δεν είναι ούτε καλά ούτε κακά νέα, είναι φυσιολογικά νέα, και αναμένονται να πληθύνουν όσο δημιουργούνται νέες πιο κατακερματισμένες συνθήκες εργασίας, ζωής και φαντασίας.Με μια έννοια οι διασπάσεις είναι αδιαπραγμάτευτες, είναι αναπόδραστες ρήξεις που παράγουν πολιτική από μόνες τους.


Υπάρχει λοιπόν εντός αριστεράς ένας δυναμικός καταμερισμός «εργασίας» ,μια εκ των πραγμάτων αντιπροσώπευση διαφορετικών ρευμάτων που συνυπάρχουν εντός μιας ευρύτερης ροής.


Η κατανόηση του δυναμικού καταμερισμού «εργασίας» αυτομάτως ακυρώνει ενστάσεις και κριτικές που εδράζονται στην εύρεση ,υιοθέτηση, και τελικά αξιολόγηση με βάση υποτιθέμενα κριτήρια «αριστεροσύνης».


Αποτελεί χάσιμο χρόνου να ζητήσουμε από την Ανταρσύα ρεαλιστικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, από το ΚΚΕ πρόγραμμα ρεαλιστικών συνεργασιών , από την ΔΑ το πρόγραμμα των καταλήψεων και κινητοποιήσεων της. Απλούστατα εντός αριστεράς συνυπάρχουν και ο οξύς ρητορικός αντικαπιταλισμός, και η αναζήτηση της «ορθοδοξίας» και η ανάγκη των προτάσεων .Έκαστος στο είδος του.


Στο πρίσμα αυτό κανείς δεν μπορεί να μεμφθεί ή να επαινέσει τους «ανανεωτικούς» για την πρωτοβουλία τους. Οι τύποι δεν λογοδοτούν παρά στον εαυτό τους, και την συνείδηση τους.


Τούτου δοθέντος όμως προκύπτει το ζήτημα.


Άραγε ποιας κοινωνικής ροής και δυναμικής είναι απότοκο η ΔΑ; Ποιες διακριτές πολιτικές και κοινωνικές ροπές παρέχουν την απαιτούμενη ενέργεια για ένα τέτοιο εγχείρημα;


Όσοι πήρανε πρέφα τα τεκταινόμενα κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται για μια κίνηση κορυφής. Η χαζοχαρούμενη ανάλυση ότι είναι μια κίνηση αριστερών πολιτευτών και βουλευτών είναι εκτός πραγματικότητας .

Το αντίθετο έχει γίνει . Ένας οργισμένος «λαός της ανανέωσης» παρέσυρε μια σειρά από στελέχη και βουλευτές που το «τράβαγαν» όσο αντέξουν, και τους παρέσυρε στην έξοδο. Η φιλολογία για βουλευτικές ιδιοτέλειες και σενάρια πασοκολογίας ταυτίζει δύο ανόμοια πράγματα. Την προγραμματική συνάφεια των ανανεωτικών με την συνεργασία και την έμπρακτη δυσανεξία καμιά τριακοσιαράς στελεχών του ΣΥΝ που τα «έφτυσαν» με την διαδρομή του Συριζα.


Αυτοί οι τριάκοσοι λοιπόν παρουσιάζουν μια σειρά από δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά που τους νομιμοποιούν να δημιουργήσουν το κόμμα τους. Με μια έννοια μπορούν να συνεισφέρουν κάτι που καμία άλλη πολιτική δύναμη δεν μπορεί. Η δυναμικότητα τους αυτή δεν είναι προϊόν καθήκοντος ,προστάγματος ηθικής επιταγής ή ορθολογισμού .Είναι αυθεντική έκφραση , πρωτογενούς κοινωνικού πλάσματος, αδιαμεσολάβητη πολιτική απαίτηση.



Είναι η αυθεντική φωνή των ανώτερων εισοδηματικών και μορφωτικών στρωμάτων της αριστεράς ,που γνωρίζοντας από πρώτο χέρι το παιχνίδι της ιδιοτελούς χρήσης του λόγου της αριστεράς από τα μεσαία στρώματα , θέλει να τα καταγγείλει .



Πρόκειται για τους δραπέτες από την μικρομεσαία αριστερόφωνη νομενκλατούρα που λυμαίνεται μέσω του αριστερογενούς λαϊκισμού , το κοινωνικό κράτος, και την αριστερά. Οι πιο έντιμοι και οι πιο γνώστες του παιγνίου αυτού , θέλουν να εκφέρουν ένα λόγο της αλήθειας τους και να πορευτούν με το όποιο κόστος.


Αυτή είναι η δικιά μας ανάγνωση για την ΔΑ.


Μπορεί να γίνει η πιο πειστική αντιλαικιστική αριστερά ακριβώς γιατί κοινωνικά προέρχεται από αυτές της μερίδες της κοινωνίας που διεκδικούν πολιτική συμμετοχή, και πόρους μέσω μιας αριστερόφωνης ρητορείας.


Η δισυπόστατη αυτή φύση της ΔΑ θα την φέρει με πολλαπλά μέτωπα


Κατ’ αρχάς όσο πιο αντιλαικιστική γίνεται θα αντιμετωπίζει την δυσπιστία του κύριου φορέα του αριστερόφωνου λαϊκισμού δηλαδή του κρατικοδίαιτου Πασόκ. Το «λαικότροπο» Πασοκ θα κριτικάρει από τα αριστερά την ΔΑ



Δεύτερον η κοινωνική της διαστρωμάτωση με την υπερφόρτωση σε επαγγέλματα λευκού κολάρου, επιστημονικού προσωπικού και τέχνης θα την κατατάξει στην λιγότερο κινηματική πλευρά της αριστεράς . Η κριτική από την υπόλοιπη αριστερά θα γίνει με βάση το κριτήριου του «δρόμου»



Ο αντιλαικισμός της θα την απομακρύνει από το λαικό Πασοκ , θα την φέρει πιο κοντά σε μια τεχνική κυβερνητική ρητορεία ,την στιγμή που η επίσημη γλώσσα της θα επιδιώξει το αντίστροφο. Από την άλλη πλευρά στον ρητορικό πληθωρισμό της Συριζικής αριστεράς η εγγενής εγκράτεια της θα μοιάζει με τον καλό χριστιανό που γυρίζει το δεύτερο μάγουλο.
Αυτή η ιδιόμορφη ισορροπία της ΔΑ έχει τους κινδύνους της.


Με κλικ ρεαλισμού θα βρεθεί στην πορεία των Ανδρουλάκη Μπίστη μάλιστα με αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Με κλικ ιδεολογικής αναζήτησης όμως μπορεί να πυροδοτήσει και άλλες απελευθερώσεις από τον αριστερόφωνο λαϊκισμό.


Η ταπεινή μας γνώμη είναι ότι η ΔΑ μπορεί να επιβιώσει όσο πιο αυθεντικά εκφράσει τον κοινό τόπο της συγκρότησης της.


Τον αριστερό αντιλαικισμό


Τον λόγο της κριτικής της κοινωνικής αδικίας και των μηχανισμών της , με την γνώση ότι αυτό πλέον δεν είναι προνόμιο της αριστεράς και ότι στο όνομα της αριστεράς διακινούνται ιδιοτελείς και συντεχνιακές ιδέες.


Τον λόγο της αριστεράς που είναι αποκαθαρμένος από εθνικές , τοπικές αρχαϊκές ιδιομορφίες .

Τον λόγο της αριστεράς που γνωρίζει τις ακούσιες συνέπειες σε ένα πολύπλοκο σύμπαν επιρροών όπου η ηθική εκκίνηση δεν αρκεί από μόνη της να αναπαράγει ηθικά αποτελέσματα.

Τον λόγο της αριστεράς που αντιλαμβάνεται την σύγχρονη συνθήκη επικοινωνίας που κρατικοποιεί και μεταλλάσει όλα τα συμβάντα του ακραίου , σε ένα συνεχές κυνικού θεάματος.


Το θέμα δεν είναι ότι τα στοιχεία τα έχει ανάγκη κάποια υπερβατική υπεριστορική αριστερά, ούτε ότι αυτά απαιτεί η συγκυρία ,αλλά ότι αυτά ξέρει να κάνει καλά ο ιστορικός πυρήνας της ΔΑ. Οτιδήποτε άλλο προσπαθήσει να κάνει θα το κάνει με μειωμένη απόδοση.


http://leftliberalsynthesis.blogspot.com/

Συνέχεια...