Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Ειρήνη: Έχουμε το «ανθελληνικό» σθένος να μιλήσουμε ειλικρινά;


…ποιος είναι ο αληθινός πατριωτισμός;


Ο τούρκος υπουργός επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Haberturk δήλωσε:

«..ο πραγματικός λόγος οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι τα δις ευρώ που ξόδεψε για να επενδύσει σε εξοπλιστικά…Αν η Ελλάδα και η Τουρκία ζουν ειρηνικά και τα χρήματα που ξοδεύουν στα εξοπλιστικά τα επενδύσουν σε σχολεία, νοσοκομεία…σε φράγματα, τότε και οι δυο χώρες θα γίνουν πιο σύγχρονες»

Αντίστοιχα στην Ελλάδα διατυπώνουν ανάλογες θέσεις σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί οι κοινές και αναγκαίες ειρηνικές θέσεις δεν γίνονται πολιτικές πρωτοβουλίες και πράξη; Τι είναι αυτό που εμποδίζει τους δυο λαούς να ζουν ειρηνικά αφού συμφωνούν. Εγώ θα μιλήσω για την Ελλάδα και φαντάζομαι πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Τουρκία.
Προφανώς οι ειρηνικές πρωτοβουλίες αυτοπεριορίζονται ή τρομοκρατούνται από ένα αρρωστημένο «πατριωτισμό», του οποίου οι προδιαγραφές και το περιεχόμενο έχουν διαμορφωθεί ιστορικά από τις πιο σκοτεινές, ξενόδουλες και αντιδραστικές δυνάμεις της χώρας.

Απέναντι λοιπόν στην αντίδραση που θεωρεί την πολεμική μαγκιά ( αρκεί να πολεμούν οι άλλοι ) πατριωτισμό, ας αντιπαραθέσουμε και να προβάλλουμε τη δική μας αλήθεια:

Ο νέος πατριωτισμός είναι η στράτευση στην ειρήνη και την ανθρώπινη ανάπτυξη.

Υστερόγραφο.

Πατέρες Άνθιμε και Αμβρόσιε, συγχωρήστε το θάρρος να λέω τη γνώμη μου, εγώ πάντως πιστεύω ότι και χωρίς εχθρούς μπορείτε να υπάρχετε και να λειτουργείτε αν πραγματικά αγαπάτε τον άνθρωπο.

Συνέχεια...

αν είναι να ξεκινήσουμε από την αρχή,


… να προτιμήσουμε
τους προφήτες
της ρήξης
και τους κυνηγούς
της ουτοπίας!


Οι υπάλληλοι της συναίνεσης λένε αναμεταξύ τους: φτάνει να βρούμε τις κατάλληλες δικαιολογίες, για να κάνουμε τον λαό να πιστέψει πως το status quo είναι υποφερτό. Και έλεγε ο φιλόσοφος Ανρί Μαλέρ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού: «Έτσι κλειδώνουν το μέλλον στα υπόγεια».

Η ζωή των πολλών είναι σήμερα ακρωτηριασμένη, επειδή οι υπάλληλοι της συναίνεσης έχουν απολύσει τους προφήτες της ρήξης. Αν ξαναρχίζαμε όμως πάλι από το μηδέν; Αν ξεκινούσαμε πάλι από την αρχή; Αν αποφασίζαμε ξαφνικά πως δεν αξίζει να παραδώσουμε είκοσι πέντε αιώνες πολιτισμού στη βαρβαρότητα και πως ό,τι μας παραδόθηκε ανά τους αιώνες από την «Ιλιάδα» μέχρι τους «Αθλίους» δεν έχει ακόμη χαθεί, αν δεχτούμε πως συμμεριζόμαστε τις χαρές και τις λύπες, τις ελπίδες και τα όνειρα όλων των ανθρώπων που έζησαν από τότε, αν νιώσουμε πως μπορούμε να συμμεριστούμε τις τύχες των ανθρώπων, είτε στις τραγωδίες τους είτε στις εποποιίες τους, όλων των ανθρώπων που έζησαν πριν από εμάς, των ανθρώπων που θα ζήσουν μετά από εμάς και των ανθρώπων που σήμερα ζουν κοντά μας; Θα ήταν άραγε αυτό αρκετό για να φτάσουμε στη ρίζα του κακού;

Όλοι χρειάζονται για να φτιαχτεί ένας κόσμος, λέει ο Ανρί Μαλέρ: οι υπάλληλοι της μετριότητας και οι ειδικοί της αθλιότητας, οι υμνητές της μετριοπάθειας και οι αοιδοί της μεγαλοπρέπειας, οι κατασκευαστές του εφικτού και οι ρήτορες του ρερητορευμένου, οι χειριστές της διαχείρισης και οι κατασκευαστές της χειραγώγησης, οι διακοσμητές της πρόσοψης και οι επιδιορθωτές της αρετής, οι εκμαυλιστές της ψυχής και οι προαγωγοί του κενού, οι φιλόσοφοι της καθέδρας και οι ηθικολόγοι του κιτς, οι αισθητικοί της συναίνεσης και οι ιστορικοί της λήθης, οι νεκροθάφτες του παρόντος και οι ταριχευτές του μέλλοντος, οι αρχειοφύλακες των πεπραγμένων και οι θεματοφύλακες των μυστικών, οι αρθρογράφοι του πεζοδρομίου και οι ρεπόρτερ του γραφείου, οι πολιτειολόγοι των ινστιτούτων και οι δημιουργοί του μάρκετινγκ, οι εκπαιδευτές των εκπαιδευτικών και οι σύμβουλοι των συμβούλων, οι άνθρωποι των αποφάσεων και οι άνθρωποι των εκτελέσεων, οι παρασκευαστές των ψυχοτρόπων και οι παρουσιαστές της τηλεόρασης, οι ταμίες του φιλόπτωχου και οι σταρ της φιλανθρωπίας, οι επώνυμοι του προσκηνίου και οι ανώνυμοι του παρασκηνίου, οι κάτοικοι των προαστίων και οι κάτοικοι των συνοικισμών, οι ποντικοί των πόλεων και οι αρουραίοι των χωραφιών.

Μα τίποτα δεν μας απαγορεύει, αν είναι να ξαναρχίσουμε πάλι από το μηδέν, αν είναι να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή, να προτιμήσουμε από τους συναινετικούς πολιτικούς και τους πολυλογάδες εθνοπατέρες, από τους προσκυνημένους ιστορικούς και τους διπλωματούχους διαχειριστές, από τους υπαλλήλους του εφικτού και τους ταχυδακτυλουργούς της έκτακτης ανάγκης, τους προφήτες της ρήξης και τους κυνηγούς της ουτοπίας.

Ρούσος. Βρανάς - " τα ΝΕΑ"

Συνέχεια...

Κληρώνει στο… 29;

Σήμερα ενημερώνονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τον χάρτη της Β’ Αθηνών.

Τελικά από ότι δείχνουν τα πράγματα , η τούρτα του Καλλικράτη θα έχει κερασάκι! Παρά τις έως τώρα επιφυλάξεις , ακόμη και τις προτάσεις να εξαιρεθεί το λεκανοπέδιο της Αττικής από το σχέδιο συνενώσεων, τελικά το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών για το νέο χάρτη στην περιφέρεια τους.

Η συγκεκριμένη περιφέρεια θεωρείται κομβική για την επιτυχία του εγχειρήματος. Συγκεντρώνει πολύ μεγάλο πληθυσμό, ενώ εκδηλώνονται σημαντικές αντιδράσεις τόσο από τους αιρετούς, όσο και από τους βουλευτές.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο αριθμός των δήμων που θα προταθεί από τον υπουργό Εσωτερικών θα είναι 29 από 48 που είναι σήμερα.
Από το e-aftodioikisi.gr

Στο τραπέζι των συζητήσεων για τον «Καλλικράτη» μπήκε με αξιώσεις και το θέμα της διεύρυνσης των Δήμων αρκετά πέρα από τα διοικητικά όρια κάθε νησιού. Όμως προβλήθηκαν επιχειρήματα που αδυνατίζουν αυτή την εκδοχή.

Ένα από αυτά, φανταζόμαστε ότι θα ήταν το εξής:
Ο Δήμαρχος Νάξου, (λέμε…) μπορεί να μην σκεφτεί ποτέ ότι υπάρχει και το Σκαδό. Θα ασχοληθεί με την Αμοργό που εκτός που είναι μακριά, μπορεί να είναι και ανταγωνιστική;

Συνέχεια...

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΚΟΚΚΟΤΑΣ: Θέλω να τους ξαφνιάσω…

“… οριστικά , ΔΕΝ θα είμαι υποψήφιος”

… O Καλλικράτης απαιτεί στελέχη με ικανότητες σε υψηλό επίπεδο. Όχι μετριότητες…
η Νάξος είναι μια τεράστια δεξαμενή με ικανότατους ανθρώπους… για τα υπάρχοντα σχήματα δε θέλω να πω, αλλά… ο διευρυμένος Δήμος ίσως είναι σε επίπεδο επαρχείου … οι απαιτήσεις είναι μεγάλες…


Ξέρουμε τα πιο περιζήτητα «ορφανά» της Νάξου…

Ξέρουμε και την επόμενη μέρα… είναι κοντά και του Λαζάρου!

Συνέχεια...

Μήπως δεν ήταν αιρετική η άποψή μας για την υπερθέρμανση του πλανήτη;


Ανασφερθήκαμε σε προηγούμενη ανάρτηση στις «αιρετικές» προσεγγίσεις μας για τα θέματα ενέργειας και υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Επειδή με τις θέσεις μας αμφισβητήσαμε «κεκτημένες επιστημονικές θέσεις», δεχτήκαμε σχόλια αυστηρά από φίλους που άθελά τους μπορεί να οδηγηθούν στην ακινησία της γνώσης. Υπενθυμίζω τα συμπεράσματα της άποψης που διατυπώσαμε:


Η μοναδική πηγή θέρμανσης του πλανήτη είναι φυσικά το μητρικό του άστρο, ο ήλιος.Δεν είναι παραπλανητικό λοιπόν να αναζητούμε αιτίες θέρμανσης διαφορετικές από τον ίδιο;Μια ματιά στους ενδεκαετείς ηλιακούς κύκλους και το ιστορικό τους τα τελευταία 400 χρόνια, μπορεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο πως η αυξομείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη μάλλον δεν οφείλεται στον άνθρωπο.Εκτός κι αν καταφέρουν να μας πείσουν πως η ανθρώπινη δραστηριότητα επηρεάζει και τον ήλιο...
(Μια αιρετική προσέγγιση για την Ενέργεια )
Στη συνέχεια και σύμφωνα με δημοσιεύματα στα διεθνή μέσα ενημερωθήκαμε ότι επανεξετάζονται πλέον πολλά επιστημονικά δεδομένα.
«….Σειρά περιστατικών κατάφεραν πλήγμα στην αξιοπιστία της IPCC, καθ' οδόν προς τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη:
Η υποκλοπή άνω των χιλίων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Τμήμα Κλιματικής Έρευνας του πανεπιστημίου East Anglia - τα ερευνητικά συμπεράσματα του οποίου συμπεριελήφθησαν στην τελευταία έκθεση - επέτρεψε στους αρνητές της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη να υποστηρίξουν ότι μερίδα της επιστημονικής κοινότητας αποσιωπά την έρευνα συναδέλφων τους που αμφισβητούν τη σχέση κλιματικής αλλαγής και ανθρώπινης δραστηριότητας.

Επιπλέον, τον προηγούμενο μήνα, η IPCC εξέφρασε τη "λύπη" της για το ότι στην έκθεση του 2007 υποστηρίχθηκε, κακώς, ότι οι παγετώνες των Ιμαλαΐων ενδέχεται να λιώσουν μέχρι το 2035.

Επίσης, στην ίδια έκθεση υποστηρίχθηκε, λανθασμένα, ότι περίπου η μισή Ολλανδία βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, διογκώνοντας τον κίνδυνο να πλημμυρίσουν οι Κάτω Χώρες…»


Σχετικές πηγές
http://www.econews.gr/2010/03/01/news-science-panel-reviews-ipcc/
http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_5366.html

Συνέχεια...

Στο έλεος των ακτοπλόων…

Αποχωρούν τα ταχύπλοα…

Με επιχείρημα ότι «πληρώνουμε υποχρεωτικά για 10 και δουλεύουμε 5 με 6 μήνες» οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αποσύρουν σταδιακά τα ταχύπλοα από το Αιγαίο.

Η δικαιολογία για τη 10μηνη υποχρεωτική απασχόληση, σε συνδυασμό με την αύξηση των καυσίμων, εκτός από την αύξηση των εισιτηρίων, θα φέρει αναστάτωση στις θαλάσσιες μετακινήσεις μιας και η απόσυρση των ταχύπλοων και η κατάργηση ορισμένων γραμμών, πρέπει να θεωρούνται δεδομένα…

Συνέχεια...

ΛΙΕΓΗ: πανέμορφη πόλη...

Η Λιέγη (Liège) είναι πόλη της Βαλλωνίας και του Βελγίου και πρωτεύουσα της επαρχίας της Λιέγης.
Ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα και υπήρξε για ένα μεγάλο διάστημα ένα άσημο γεωργικό χωριό. Στη συνέχεια όμως απέκτησε θρησκευτικό χαρακτήρα (μεταφέρθηκε εδώ η έδρα της επισκοπής της Τονγκρ). Το 16ο αιώνα αρχίζει η μεγάλη οικονομική ανάπτυξη της πόλης και σε μικρό διάστημα έγινε σημαντικό βιομηχανικό κέντρο.
Η Λιέγη φημίζεται σήμερα για την παραγωγή πυροβόλων όπλων και ως εμπορικό κέντρο, γιατί έχει γίνει σημαντικός οδικός και σιδηροδρομικός κόμβος.
Επίσης η Λιέγη φημίζεται για τη Σταντάρ…

Συνέχεια...

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

στο παρά πέντε γλύτωσε ο Μαράκης το … εγκεφαλικό!

Μίλησε σήμερα το πρωί στη «Ραδιοφωνία Κυκλάδων» ο Δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαράκης

Αφού εξήγησε ότι σαν συνδικαλιστής απεργεί, αλλά σαν Δήμαρχος είναι στις επάλξεις του καθήκοντος, ενημέρωσε για τις επαφές που είχε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα…

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ο.ΝΑ.Σ (!) και άλλους παράγοντες ασχολήθηκε με το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που ταλαιπωρεί τους επισκέπτες των Κυκλάδων, το θέμα του Δικαστικού μεγάρου κλπ…

Ενδιαφέρον έχουν οι απόψεις του κ. Δημάρχου όπως αυτές διατυπώθηκαν προς το τέλος της συζήτησης…

… «.. αυτά που συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια των διεργασιών που γίνονται στη Νάξο, τα μαθαίνω από τα ΜΜΕ…»

… «.. αν δεν ομογνωμήσουμε σε ορισμένα θέματα, δε μας παίρνουν στα σοβαρά και δεν θα λυθούν ποτέ…»

Και η κορυφαία στιγμή ήλθε όταν τον ρώτησε η Πόπη Αλιμπέρτη:

- Υπάρχει περίπτωση να … κάνετε πίσω κ. Δήμαρχε;

Για κάποια δευτερόλεπτα έπεσε … κεραυνός στη συχνότητα…

- Τι ερώτηση είναι αυτή… αυτό θα θέλανε οι αντίπαλοί μου… αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ…

Συνέχεια...

2η Συνάντηση Επιτροπής Νέας Γενιάς Ο.ΝΑ.Σ.

Μετά την πολύ εποικοδομητική πρώτη συνάντηση της επιτροπής Νέας Γενιάς της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.), που έλαβε χώρα στα γραφεία της την 22/2/2010, η δεύτερη συνάντηση της επιτροπής αυτής θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 15/3/2010, στις 20:00 στα γραφεία του Απεραθίτικου Συλλόγου (Ανδριτσαίνης 51 και Ορφέως, Γαλάτσι).


Τα θέματα προς συζήτηση στην συνάντηση αυτή θα είναι:
(κάθε συμμετέχων μπορεί να θέσει και άλλα θέματα προς συζήτηση)

1. Εκδήλωση ναξιακής νεολαίας που θα λάβει χώρα μετά το Πάσχα

2. Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 5Χ5 (ανάμεσα σε ναξιακούς συλλόγους ή ομάδες που αποτελούνται από μέλη ναξιακών συλλόγων)

3. Προτάσεις Δημιουργίας Internetικού ραδιοφώνου

4. Πρόταση εισαγωγής στο καταστατικό της Ο.ΝΑ.Σ. μόνιμης επιτροπής Νέας Γενιάς

5. Χορός Ο.ΝΑ.Σ. (Σάββατο, 20/3/2010 στο κέντρο «Φάρος»)

Τα μέλη της επιτροπής μας (μέχρι σήμερα) είναι: Ιάκωβος Γιακουμής (Απεράθου, Ο.ΝΑ.Σ., συντονιστής), Βάβουλας Σταμάτης (Δαμαριώνας), Ζούλη Μαργαρίτα (Τρίποδες), Καλαϊτζής Νίκος Ιουλιανός (Δαμαριώνας), Λεγάκης Μιχάκης (Αγγίδια), Μαργαρίτης Ιωάννης (Τρίποδες), Ξεφτέρη Μαρία (Απεράθου), Πανταβού Κατερίνα (Δαμαριώνας), Παρτσινέβελου Μαρία (Σκαδό-Μέση), Σέργης Γιώργος (Γλινάδο), Σταυριανός Μάνος (Απεράθου), Στρούβαλης Ιάκωβος (Δαμαριώνας), Τσελέντη Δήμητρα (Κυνήδαρος), Φλώρακα Χάιδω (Δανακός).

Καλούμε τους νέους του νησιού μας, που οι δραστηριότητες της επιτροπής μας, είναι μέσα στα ενδιαφέροντά τους, να συμμετάσχουν στην συνάντηση αυτή θέτοντας τις απόψεις τους προς συζήτηση ή/και να γίνουν μέλη της επιτροπής Νέας Γενιάς της ΟΝΑΣ.

Εκ μέρους της επιτροπής Νέας Γενιάς της Ο.ΝΑ.Σ.,

Ιάκωβος Β. Γιακουμής
Συντονιστής

Συνέχεια...

Ε ναι, φταίω εγώ....



Γράμμα από ένα δάσκαλο..

Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω, η οποία ρίχνει το φταίξιμο σε μένα τον δημόσιο υπάλληλο και εκπαιδευτικό που μετά από 12 χρόνια παίρνω 1300 ευρώ και πρέπει να πληρώσω εγώ.

Φταίω εγώ που δεν είμαι πατριώτης όπως οι περισσότεροι βουλευτές που δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ οι περισσότεροι στο στρατό αλλά όμως νοιάζονται.

Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω ότι δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου βουλευτές,
υπάλληλοι της βουλής, φοροφυγάδες, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων, ιδιοκτήτες εφημερίδων και τηλεοπτικών μέσων, είναι όλοι πιο ίσοι στα προνόμια από τους υπόλοιπους και ίσως και πιο πατριώτες και για αυτό δεν θίγονται από τα μέτρα.

Φταίω εγώ που δεν λέω να κατανοήσω τους εθνικούς λόγους για τους οποίους οι δικηγόροι δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, οι γιατροί δεν πληρώνουν φόρους, οι υπάλληλοι της βουλής παίρνουν 16 μισθούς.

Φταίω εγώ ο δημόσιος υπάλληλος που εκατομμύρια ευρώ δίνονται σε θνησιγενείς και μεταθανάτιες εφημερίδες μέσω κρατικών χρημάτων και σε ποδοσφαιρικές ομάδες.

Φταίω εγώ ο εκπαιδευτικός γιατί αντί να κάνω ιδιαίτερα και να μην έχω οικονομικό πρόβλημα περιμένω να μου δώσει μισθό το κράτος.

Φταίω εγώ γιατί δεν μπορώ να αντιληφτώ ότι πρέπει να δώσω ως πατριώτης και το 13 μισθό για να μπορούν οι εργολάβοι να φτιάχνουν δρόμους με τριπλάσιο κόστος από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για να μπορούν οι ίδιοι εργολάβοι να εισπράττουν υπέρογκα ποσά από τα διόδια και μετά μέσα από τις εφημερίδες τους και τους σταθμούς τους να στοχοποιούν τους δημόσιους υπαλλήλους για το χάλι της οικονομίας. Για να μπορούν να προβάλλουν και να προωθούν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους. Αλήθεια ποιοί εργάστηκαν στα μεγάλα έργα και με τι μεροκάματα;

Φταίω εγώ που δεν νοιώθω πατριώτης για να δώσω και το 12ο μισθό στο κράτος για να μην αποδίδει κανένας καναλάρχης ασφαλιστικές εισφορές αγγελιόσημα και κάθε ιδιοκτήτης εφημερίδας να μπορεί να έχει αφορολόγητο ποσό από τον τζίρο του και να μπορούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να είναι στη μισθοδοσία υπουργείων.

Φταίω εγώ που δεν έχω Πόρσε Καγιέν και offshore εταιρεία όπως όλοι οι καλοί πατριώτες και που πιστεύω ότι νόμιμο είναι μόνο ότι είναι και ηθικό.

Φταίω εγώ ο προδότης της πατρίδας που δεν δίνω και τον 11ο μισθό μου για να μπορούν οι τράπεζες να δηλώνουν πριν λίγα χρόνια αστρονομικά κέρδη τετραπλάσια σε σχέση με τις ευρωπαϊκές και μόλις τα στελέχη τους έπεσαν έξω να τους δίνει το κράτος 22 δις ?. Βλέπετε για να πλουτίσουν λίγοι πατριώτες τραπεζίτες πρέπει όλοι εμείς για 2 δις ? να φάμε παντεσπάνι.

Φταίω εγώ ο τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος που το κράτος χαρίζει δις σε φαρμακευτικές εταιρείες για εθνικούς λόγους και δεν συλλαμβάνει λαθρέμπορους καυσίμων όταν είναι πρόεδροι ΠΑΕ.

Φταίω εγώ που δεν είμαι τόσο πατριώτης για να βοηθήσω με το μισθό μου τους εργατικούς επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα που έχουν τη χαμηλότερη φορολογία στην Ευρωζώνη και δεν φορολογούνται τα μερίσματά τους.

Φταίω εγώ λοιπόν που λόγω έλλειψης πατριωτισμού δεν μπορώ να αντέξω το γεγονός ότι για το κράτος εγώ ο εκπαιδευτικός των 1400 ευρώ θεωρούμαι δαπάνη περικοπτέα και ίσως και σπατάλη.

Για όλους αυτούς τους λόγους προχωρώ κι εγώ στα δικά μου επώδυνα πλην όμως αναγκαία μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας μας και παροτρύνω και όλους όσους νοιώθουν το ίδιο να τα ακολουθήσουν για το δύσκολο χρονικό διάστημα που έρχεται. Προτείνω λοιπόν σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους μέχρι να μας δώσουν πίσω τα χρήματα που μας παίρνουν τώρα ή μέχρι να φυλακιστούν κάποιοι πολιτικοί ή να δημευτούν περιουσίες φοροφυγάδων να θυμούνται τα εξής.

1. Δεν αγοράζω τίποτα πέρα από τα απολύτως αναγκαία. Για τα υπόλοιπα εάν δεν μου κάνουν επί τόπου έκπτωση 20% όσο και η απώλεια του εισοδήματός μου δεν τα αγοράζω. Ας κινηθεί η αγορά από τους τίμιους και εργατικούς υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.

2. Δεν βγαίνω έξω για καφέ εάν δεν μειώσουν κατά 20% την τιμή του. Το ίδιο και για το σινεμά θέατρο και λοιπά.

3. Δεν αγοράζω εφημερίδα για λόγους τάξης καθώς όλες μας θεωρούν την αιτία του κακού αλλά και γιατί επιδοτούνται από το κράτος.

4. Δεν επιβραβεύω με τηλεθέαση δημοσιογράφους που επιχαίρουν ως είναι φυσικό σε μίσθαρνα γλοιώδη υποκείμενα οικονομικών συμφερόντων.

5. Δεν πιστεύω κανένα δημοσιογράφο αν δεν αποκαλύψουν ποιοι και πώς καταχράστηκαν δις ? την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων; Αν δεν μας πουν πόσοι Έλληνες εργάτες επωφελήθηκαν των μεγάλων έργων και εάν καταβλήθηκαν οι εργατικές εισφορές; Εάν δεν μας πουν πόσα διόδια έπρεπε να πληρώνουμε και τι είδους κομπίνα γίνεται με τους εργολάβους που παίρνουν διόδια πριν κατασκευάσουν τους δρόμους. Εάν δεν μας αποκαλύψουν ποιοι δημοσιογράφοι πληρώνονται από υπουργεία.

Παρόλο δε που δεν είμαι και τόσο πατριώτης προτείνω στην κυβέρνηση που σίγουρα όλοι είναι πατριώτες τα εξής μέτρα περιμένοντας να μας πει και κάποιος πόσα δις ? θα απέφεραν

1. Φορολόγηση 1% των χρηματιστηριακών συναλλαγών.
2. Φορολόγηση 40 % των επιχειρήσεων.
3. Φυλάκιση για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ
4. Φόρος 5% επί των στρατιωτικών δαπανών.
5. Παύση χρηματοδότησης ΠΑΕ και ΚΑΕ.
6. Παύση χρηματοδότησης ιδρυμάτων πρωθυπουργών.
7. Παύση χρηματοδότης εφημερίδων και ιδιωτικών καναλιών με κρατκή διαφήμιση
8. Οι πλούσιοι που φυλάσσονται από αστυνομικούς να καλύπτουν και τη μισθοδοσία τους
9. Οι επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί επώνυμα αν όχι με 20% τουλάχιστον με 10% έκτακτη εισφορά ως καλοί πατριώτες που δεν είμαστε εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι.
10. Φόρος 10% στα έσοδα από τα διόδια χωρίς να αυξηθεί η τιμή γιατί οι εργολάβοι είναι και οι περισσότερο πατριώτες από όλους.

Συνέχεια...

το χέρι μίλησε ...

Συνέχεια...

το πόδι μίλησε...

Συνέχεια...

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Θα είμαστε ΟΛΟΙ και ΕΔΩ και ΕΚΕΙ…


«… Αν δεν αντισταθούμε όλοι στην παρούσα κατάσταση όχι μόνο θα περάσουν τα μέτρα και θα πάρουν μόνιμο χαρακτήρα, αλλά θα ακολουθήσουν και χειρότερα …»

Από το κάλεσμα για την αυριανή συγκέντρωση και πορεία στη ΝΑΞΟ,
στις 11.00 πμ μπροστά από το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ.

Συνέχεια...

Και λεφτά υπάρχουν και λύση υπάρχει…


Αφού εξασφαλίστηκε η «αμέριστη κατανόηση»
στο πρόβλημά μας
από τη Μέρκελ το Σαρκοζί και τον Ομπάμα,
το επόμενο προγραμματισμένο ταξίδι του πρωθυπουργού
θα είναι εντός των συνόρων…

Συνέχεια...

Όταν πιέζουν τους πολίτες



Το Σάββατο, οι Ισλανδοί απέρριψαν με το ανήκουστο ποσοστό του 93% τη συμφωνία που θα έβαζε τους φορολογουμένους να πληρώνουν ώς το 2025 τα σπασμένα από την απερισκεψία των ισλανδικών τραπεζών.

Οι συνήθεις απειλές «περί απώλειας της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας» τους άφησαν παγερά αδιάφορους. Αρνήθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό και τι φοβερό (ή μάλλον τι φοβερότερο από όσα τους έχουν ήδη συμβεί) έπαθαν τελικά;


Τίποτα. Απλούστατα, οι Βρετανοί και οι Ολλανδοί έσπευσαν να προσφέρουν στην Ισλανδία μια πιο συμφέρουσα συμφωνία.

«Το πιθανότερο είναι ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξαναρχίσουν και ότι θα έχουμε συμφωνία μέσα στις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε χθες ο διοικητής της ισλανδικής κεντρικής τράπεζας.


Το 2008, η ισλανδική τράπεζα Icesave, που υποσχόταν ύποπτα υψηλές αποδόσεις είχε καταρρεύσει εξαφανίζοντας τα χρήματα 350.000 καταθετών στην Ολλανδία και την Βρετανία. Προκειμένου να μη μεταφερθεί η δυσαρέσκεια στην πόρτα τους, οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ολλανδίας είχαν αποζημιώσει οι ίδιες τους καταθέτες - και τώρα ζητούν τα χρήματα από την Ισλανδία.


Στο τέλος, οι αμέτοχοι στο έγκλημα Ισλανδοί φορολογούμενοι κάτι θα πληρώσουν, τουλάχιστον όμως, μετά την παμψηφεί διαμαρτυρία τους, ο λογαριασμός θα είναι μικρότερος.

Άλλη χώρα που δυσφορεί με τους εκβιασμούς περί διεθνούς αξιοπιστίας είναι η Ιρλανδία. Τον Δεκέμβριο, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μπράιαν Λένιχαν, είχε ανακοινώσει πακέτο μέτρων ύψους 4 δισ. ευρώ, που περιλάμβανε μειώσεις 5 ως 15% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, συνοδευόμενο από τις συνήθεις δηλώσεις περί «δύσκολων αλλά απαραίτητων μέτρων που αποκαθιστούν τη φήμη της χώρας στο εξωτερικό».

Μετά το αρχικό σοκ και αφού συνειδητοποίησαν ότι οι περικοπές είναι μόνιμες, οι δημόσιοι υπάλληλοι της Ιρλανδίας ανακοίνωσαν απεργία από αυτήν την Παρασκευή και «μέχρι να συζητηθεί η ανάκληση των μέτρων».

Και η διελκυστίνδα συνεχίζεται. Διευκόλυνση των απολύσεων και μείωση των αποζημιώσεων ζητούν οι ισπανικές εργοδοτικές οργανώσεις, νέες απεργίες προαναγγέλλουν τα ισπανικά συνδικάτα.

Νέα μέτρα «για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών» ανακοίνωσε μόλις χθες η πορτογαλική κυβέρνηση, νέες αντιδράσεις έχουν εξαγγείλει τα πορτογαλικά συνδικάτα.

Είναι και αυτές οι «αγορές» βιαστικές. Η επιτακτική προσταγή «σφίξτε το ζωνάρι για την αξιοπιστία της χώρας σας» θα μπορούσε να λειτουργήσει, ίσως, σε μία - μία χώρα ξεχωριστά.


Όταν όμως πιέζουν τους πολίτες παντού με τον ίδιο τρόπο, πρέπει ταυτόχρονα να κόψουν το Ιντερνετ, να λογοκρίνουν τις εφημερίδες και να απαγορεύσουν τα ταξίδια, μήπως τυχόν περάσει απαρατήρητο ότι σε όλες τις χώρες, όποιες και αν είναι οι ιδιαιτερότητές τους, η προτεινόμενη συνταγή είναι πάντα ίδια.

Tης Ευρυδικης Μπερση / ebersi@kathimerini. gr/9 Μαρτίου

Συνέχεια...

Αλλού τρως και πίνεις…

… κι αλλού πας και το δίνεις.

Ο πιο παραγωγικός κλάδος αυτή την εποχή, είναι η … ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ των ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΕΩΝ !!!

Για να κάνει κάποιος μια τέτοια κίνηση ή έχει υποχρέωση και πρέπει να την ανταποδώσει, ή αποβλέπει κάπου…

Εκτός αν θέλει να ρυθμίζει τη ζωή των άλλων από …εκδίκηση!

Συνέχεια...

Το σενάριο της ντροπής…


Είναι η πίεση των κατοίκων, είναι το Πάσχα που πλησιάζει και δεν πρέπει οι «ξενικοί» να δουν τη βουλίστρα, είναι οι δημοτικές εκλογές … κάτι έπρεπε να γίνει.

Και σίγουρα θα γίνει το χειρότερο!

Οι πληροφορίες μας είναι καρατσεκαρισμένες και ασφαλείς.
Το σενάριο λοιπόν προβλέπει να ανοίξει ο δρόμος (για τα μάτια του κόσμου) αλλά να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση. Αυτό θα επιτευχθεί αν δεν επισκευαστεί το οδόστρωμα που είναι πλήρως κατεστραμμένο. Όποιος αποφασίσει να περάσει, θα το κάνει με ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ !!!

Επειδή «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» αντιλαμβάνεστε όλοι τη συνέχεια…

Οι κάτοικοι και οι φορείς της Κωμιακής πήραν απόφαση να κινητοποιηθούν για να «ανοίξει ο δρόμος»

Σεβόμαστε την απόφασή τους, αλλά διαφωνούμε…

Επαναλαμβάνουμε ότι ο δρόμος πρέπει να ανοίξει όταν αποκατασταθεί η ζημιά ΟΡΙΣΤΙΚΑ και όταν δοθούν υπεύθυνες εγγυήσεις για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των διερχομένων. Με τις ανθρώπινες ζωές ΔΕΝ παίζουμε.

Συνέχεια...

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Για έναν νέο πατριωτισμό


Πήγαινα στην έκτη δημοτικού ή πρώτη γυμνασίου, όταν έτυχε να δω
μία ταινία από την οποία συγκράτησα μία και μόνο σκηνή:

Δύο άντρες συζητούν σε ένα στρατιωτικό νεκροταφείο ατενίζοντας τις
ατέλειωτες σειρές πανομοιότυπων λευκών σταυρών. Στην κουβέντα
αυτή ο ένας κάνει λόγο για μάταιη σπατάλη ανθρώπινων ζωών.

Ο άλλος αντιδρά λέγοντας ότι όλοι αυτοί πέθαναν για την πατρίδα. Και
ο συνομιλητής του του απαντά: «Θα ήταν καλύτερα να ζούσαν για
την πατρίδα».

Στο δωδεκάχρονο μυαλό μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτή η κατά
τα άλλα απλή και λογική σκέψη. Είπα: «Κοίτα να δεις, καλά λέει!».
Ήμουν τόσο επηρεασμένος από τα διδάγματα του σχολείου, όπου
μαθαίναμε ότι ο θάνατος για την πατρίδα είναι το ύψιστο καθήκον
ενός Έλληνα, ώστε ποτέ δεν σκέφτηκα το αυτονόητο:
ότι κάποιος
μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην πατρίδα του ως ζωντανός
παρά ως νεκρός. Αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν επιμένει τόσο πολύ
το σχολείο.


Είναι ασφαλώς σημαντικό να μαθαίνει ένας μαθητής ότι πολλές φορές χρειάζονται θυσίες για την ελευθερία, ακόμη και η μέγιστη θυσία, αυτή της ζωής. Είναι καλό να διδάσκεται, μέσα από το παράδειγμα των προγόνων, ότι ίσως κάποτε χρειαστεί να ριψοκινδυνέψει τη ζωή του για την πατρίδα και να είναι έτοιμος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όμως, εκτός από αυτό, μήπως κάποτε πρέπει να διδαχθεί ότι, μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα (που ευτυχώς μπορεί και να μην έρθει), πρέπει να ωφελήσει
την πατρίδα ΚΑΙ με τη ζωή του;


Η μέχρι σήμερα εκπαιδευτική πρακτική είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία Ελλήνων που δακρύζουν όταν ακούν τον εθνικό ύμνο, συγκινούνται όταν βλέπουν τη σημαία να κυματίζει, φουσκώνουν όταν βλέπουν στρατιωτική παρέλαση, δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν τα όπλα και να πάνε στην πρώτη γραμμή αν χρειαστεί, αλλά παράλληλα κατακλέβουν την εφορία (δηλαδή τους συμπολίτες τους), αδειάζουν τα σκουπίδια τους όπου βρουν, μπαζώνουν τα ρέματα, χτίζουν αυθαίρετα στο δάσος,
βάζουν μέσο για να μπουν στο δημόσιο, λαδώνουν για να εξυπηρετηθούν, λαδώνονται για να εξυπηρετήσουν, φροντίζουν όσο μπορούν να λουφάρουν στην εργασία τους κλπ.


Σε τι ωφελεί την πατρίδα αυτός που δηλώνει έτοιμος να πάρει την Πόλη και την Αγιά Σοφιά, αλλά εν τω μεταξύ βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από όλους τους συμπολίτες του (δηλαδή πάνω από την Ελλάδα);


Ποιος είναι ο πατριώτης; Αυτός που ονειρεύεται να μπουκάρει στα Σκόπια ή αυτός που, κόντρα στον ωχαδερφισμό, κοιτάζει να κάνει τη δουλειά του όσο πιο σωστά μπορεί (είτε είναι δικαστής είτε οδοκαθαριστής) ακόμη κι αν δεν έχει να κερδίσει τίποτα περισσότερο από το χαρακτηρισμό του «μαλάκα»;


Το σχολείο μαθαίνει εξ απαλών ονύχων στους Έλληνες να πεθαίνουν για την Ελλάδα. Απομένει να τους μάθει κάποτε να ζούν για την Ελλάδα (ρε γαμώτο).


http://www.philology.gr/blog/?p=122 1/4__

Συνέχεια...

Billy the Kid VS Μπάμπη Φλου

… και ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη από τον αξέχαστο Παύλο Σιδηρόπουλο.

Πρώτη μετωπική σύγκρουση του νυν Γ.Γ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον προκάτοχό του. Ο Βασίλης Μπρακουμάτσος κατηγορεί τον Χαράλμπο Κόκκινο για μη ορθολογική διαχείριση πόρων και για αδιαφανείς διαδικασίες με σκοπό την εξυπηρέτηση ημετέρων στον τομέα της τουριστικής προβολής.

«Άμα έχει την πολιτική μαγκιά, ας με καλέσει σε δημόσιο πολιτικό διάλογο…. Ο Μπάμπης Κόκκινος παραμένει ΠΑΡΩΝ…. και ο κ. Μπρακουμάτσος θα πάρει πληρωμένη απάντηση…»

Είπαν κι άλλα …Γαλλικά αλλά δεν αξίζει τον κόπο.

Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουνε…

Συνέχεια...

Κατανομή του ελληνικού δημόσιου χρέους


Yπάρχει μια επιτήδεια φήμη που πλανάται όλους αυτούς τους μήνες, ότι οι μεγάλοι κερδισμένοι απ’ την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού του ελληνικού κράτους, είναι διάφορες “αλλότριες” τράπεζες, και μάλιστα πρώτες πρώτες οι γερμανικές.

Aυτή η φήμη ταιριάζει με το κάλεσμα της “εθνικής ενότητας” για την “εθνική σωτηρία” - και ταιριάζει γάντι με την άγνοια, την βλακεία, την ευπιστία και των εθνικισμό των ελλήνων.

“H πατρίς κινδυνεύει απ’ τους βάρβαρους”!!!
Eνώ είναι γενικά σωστό πως όλοι οι δανειστές του ελληνικού κράτους κερδίζουν (κατ’ αρχήν λογιστικά) απ’ αυτά τα αυξημένα επιτόκια, δεν μας λέει κανείς αναλυτικά ποιοί είναι αυτοί οι περιβόητοι “κερδοσκόποι”!
M’ έναν συνδυασμό ψαξίματος και τύχης, βρήκαμε κάποια στοιχεία που δείχνουν αυτό που υποψιαζόμαστε: μεταξύ των τραπεζών τα μεγαλύτερα μερίδια δανεισμού του ελληνικού κράτους (και άρα των κερδών απ’ την αύξηση των επιτοκίων) το έχουν οι ελληνικές τράπεζες!

M’ άλλα λόγια επιβεβαιώνεται ότι το (ελληνικο) κράτος, όπως και κάθε άλλο, εξακολουθεί να λειτουργεί σαν “σωτήρας” των τραπεζών του, μεταφέροντας χρήμα σ’ αυτές απ’ τους μισθούς και τους φόρους μέσω του “δημόσιου χρέους”.

Λοιπόν. Στα τέλη Γενάρη του 2010 οι γερμανικές τράπεζες είχαν στα χρηματοκιβώτιά τους ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας 17,9 δισεκατομυρίων ευρώ. Που ήταν μοιρασμένα ως εξής: η (κρατικοποιημένη μέσα στην κρίση) Hypo Real Estate 9,1 δισ. ευρώ· η Commerzbank 4,6 δισ. ευρώ· η LBBW (κρατική) 2,7 δισ. ευρώ· και η BayernLB (κρατική) 1,5 δισ. ευρώ. Σύνολο ελληνικού χρέους σε γερμανικές τράπεζες 17,9 δισεκατομύρια.


Προφανώς υπάρχουν και άλλοι (γερμανοί) δανειστές, όπως ασφαλιστικά ταμεία, ασφαλιστικές, κλπ, αν πάρουμε σαν βάση την πιο πάνω κατανομή του ελληνικού δημόσιου χρέους, που παρουσίασε το spiegel.

Όμως μονάχα μια ελληνική τράπεζα έχει στα χαρτοφυλάκιά της ελληνικά ομόλογα όσα το σύνολο των γερμανικών!

H εθνική κατείχε τον Φεβρουάριο του 2010 κρατικά χρεώγραφα αξίας 17,9 δισεκατομυρίων ευρώ!

Kαι ακολουθούσαν: η Eurobank με 9,4 δισεκατομύρια (περισσότερα απ’ την πλέον μπλεγμένη γερμανική Hypo Real Estate)· η Alpha 7,5 δισεκατομύρια ευρώ· η Πειραιώς και το Tαχυδρομικό Tαμιευτήριο από 5,5 δισεκατομύρια ο καθένας· και η Aγροτική 1,1 δισεκατομύρια.


Σύνολο ελληνικού χρέους σε ελληνικές τράπεζες: 46,9 δισεκατομύρια, μεγαλύτερο κατά πολύ απ’ το σύνολο εκείνου που βρίσκεται σε γερμανικά χέρια (και όχι μόνο τραπεζών), και σχεδόν ίσο με το σύνολο εκείνου που βρίσκεται σε ελβετικά! Kαι, βέβαια, δεν ξέρουμε πόσα άλλα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται στα χέρια ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων ή ασφαλιστικών εταιρειών - όμως τα ελληνικά ταμεία ασφάλισης των εργαζομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών είναι παραδοσιακά μεγάλοι αγοραστές κρατικών ομολόγων.

Yποψιαζόμαστε κατά συνέπεια ότι απ’ την άποψη της εθνοκρατικής έδρασης των δανειστών του ελληνικού κράτους, πιθανόν οι μεγαλύτεροι να βρίσκονται εδώ! Kάπου εδώ γύρω. Στην Aθήνα.

Bάλτε τώρα αυτά τα στοιχεία δίπλα στις πατριωτικές παπαριές, δεξιές και αριστερές, για τους (άθλιους) “ξένους (ή απλά μυστηριώδεις) κερδοσκόπους που μας εκμεταλλεύονται”, και θα έχετε ένα καλό παράδειγμα αποπροσανατολισμού και real εθνικής ενότητας.

Bάλτε επίσης το άλλο, το διακομματικό και εθνικό παράπονο: μα τί θέλουμε; να δανειζόμαστε όπως οι άλλοι! (Mα αν “δανειζόσαστε όπως οι άλλοι” οι πρώτοι που θα βουλιάξουν επειδή θα πέσουν τα λογιστικά τους κέρδη είναι οι τράπεζές ΣAΣ!!!)


Για να είμαστε εντάξει: δεν ξέρουμε, και είναι δύσκολο να μάθουμε, σε ποιών τα χέρια βρίσκονται τα cds που σχετίζονται με κάποια απ’ αυτά τα ποσά - περί cds δες το παράδοξο του Tόκιο.

Eίναι πιθανόν η deutche bank όπως και η goldman να έχουν εκδώσει και πουλήσει τέτοια, μιας και είναι “ειδικότητά” τους· πιθανόν και άλλοι αγγλικοί ή αμερικανικοί οίκοι.

Aυτή είναι μια επιπλέον κατηγορία “επενδυτών / τζογαδόρων”, που ωστόσο καθόλου δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες, οι ελληνικές ασφαλιστικές και τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία κερδίζουν (στην χειρότερη: τακτοποιούν τους ισολογισμούς τους) απ’ τα ζόρια του κράτους τους.


http://www.sarajevomag.gr/entipa/teuhos_38/i38_p10_dept.html

Συνέχεια...

Τρεις κυρίες «καίνε» το Γιάννη…

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ι. Βρούτσης ίσως κληθεί να καταβάλει πρόστιμο έως 100.000 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας για την αφισοκόλληση

Μετά από έγγραφη καταγγελία του γραμματέα της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΠαΣοΚ στις Κυκλάδες κ. Β. Κίτσιου, αλλά και με διαπιστώσεις των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων σχηματίστηκε ο φάκελος της έρευνας για την παράνομη αφισοκόλληση από τον «γαλάζιο» βουλευτή κ. Βρούτση. Μοναδικός υπερασπιστής του υπήρξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Εμμ. Στέλλας, ο οποίος στη συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής Εκλογικών Παραβάσεων υιοθέτησε «θεωρία συνωμοσίας»,
δηλώνοντας ότι δεν είναι σίγουρος ότι οι αφίσες «κολλήθηκαν από τον ίδιο» τον βουλευτή, ισχυρισμό που υιοθέτησε και ο διορισμένος από την κυβέρνηση της ΝΔ περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χ. Κόκκινος που προήδρευε της Επιτροπής.

Ο ίδιος ο βουλευτής σε υπόμνημα που κατέθεσε διά πληρεξουσίου δικηγόρου υποστήριξε ότι από τις φωτογραφίες που προσκομίστηκαν στην Επιτροπή «δεν προκύπτει ούτε αν οι συγκεκριμένες αφίσες αναρτήθηκαν στην Ερμούπολη της Σύρου, ούτε και αν αυτές αναρτήθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο». Επικαλέστηκε δε έγγραφο των υπηρεσιών του Δήμου Ερμούπολης, σύμφωνα με το οποίο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν τη συγκεκριμένη αφισοκόλληση του βουλευτή επειδή, όπως συνηθιζόταν κατά την προεκλογική περίοδο, «οι αφίσες καλύφθηκαν άμεσα από άλλες νέες αφίσες».

«Τα μέλη της Επιτροπής ζουν στην Ερμούπολη και έχουν εικόνα και άποψη» αντέτεινε η εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ στη διακομματική κυρία Σοφία Θεολογίτη, αλλά και δύο ακόμη κυρίες που μετείχαν στην Επιτροπή, η κυρία Μαρίνα Μακρή από τον ΣΥΡΙΖΑ και η κυρία Καλλιόπη Παρασκευοπούλου από τους Οικολόγους ήταν καταδικαστικές για τον «γαλάζιο» βουλευτή και ζήτησαν να απορριφθούν οι ισχυρισμοί του. Τον λόγο τώρα έχει η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής που καλείται να αποφασίσει αν θα επιβάλει ή όχι τις προβλεπόμενες κυρώσεις.


Συνέχεια...

Πληθαίνουν οι μνηστήρες της … Αριάδνης

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ:

Ο ΚΟΚΚΟΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ… «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»
• Η «Αργώ», ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας της εξουσίας

Την Πέμπτη το βράδυ δρασκέλισαν την πόρτα του ξενοδοχείου «Αργώ» στον Άη Γιώργη της Χώρας 21 άτομα. Όλα αναγνωρίσιμα στελέχη της τοπικής κοινωνίας. Ακόμα και η επιλογή του ξενοδοχείου μπορεί να πει κανείς ότι έχει τη σημειολογία της. Με την Αργώ δεν διεκδικήθηκε το χρυσόμαλλο δέρας;(Όχι φυσικά κάποιας τοπικής εξουσίας).

Οι προσελθόντες στη σύναξη αυτή «Αργοναύτες» ήταν οι: Β. ΚΟΚΚΟΤΑΣ, Β. ΡΑΠΤΑΚΗΣ, Γ. ΠΙΤΤΑΡΑΣ, Μ. ΚΟΝΤΟΠΙΔΗΣ, Α. ΚΛΟΥΒΑΤΟΣ, Ν. ΚΑΒΟΥΡΑΣ, Ε. ΓΑΛΑΤΕΡΟΣ, Ι. ΠΟΣΑΝΤΖΗΣ, Ν. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, Γ. ΛΕΟΝΤΙΟΣ, Δ. ΚΑΛΟΓΕΙΤΟΝΑΣ, Κ. ΒΕΡΝΙΚΟΣ, Ν. ΣΕΡΓΗΣ, Μ. ΣΕΡΓΗΣ, ΣΤΡ.ΦΟΥΤΑΚΟΓΛΟΥ, Ε. ΚΟΥΚΟΥΖΗΣ, Α. ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ, ΓΕΡΜ. ΚΑΠΙΡΗΣ, ΛΑΖ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ, Ι. ΑΝΔΡΙΕΛΛΟΣ, Κ. ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Είμαστε σε θέση να σας αποκαλύψουμε ότι το μενού είχε… Μαράκη στη σούβλα.

Όλοι διαπίστωσαν το βάλτωμα του Δήμου και την ανεπάρκεια του Μαράκη και του περιβάλλοντός του, ενώ δεν παρέλειψαν να καυτηριάσουν τα φαινόμενα διαπλοκής και πελατειακών σχέσεων.

Όλοι επίσης πρότειναν τον Β. Κόκκοτα για υποψήφιο Δήμαρχο και μάλιστα κάποιοι τον παρότρυναν να εκδηλώσει τώρα την υποψηφιότητά του. Ο Κόκκοτας-παλιά αυτοδιοικητική καραβάνα- αφού είπε ότι «όποιος δηλώσει ότι βγαίνει μπροστά θα είμαι δίπλα του» και αφού κανείς δεν αυτοπροτάθηκε, αποδέχθηκε την υποψηφιότητα, εφόσον προχωρήσει ο «Καλικράτης». Γι’ αυτό δεν συμφώνησε να δηλώσει τώρα δημόσια την πρόθεσή του.

Ο κύβος λοιπόν ερρίφθη, όπως έλεγαν οι λατίνοι. Στη συγκέντρωση στην «Αργώ» ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:
-Να τεθεί επικεφαλής ενωτικής δημοτικής παράταξης ο Β. Κόκκοτας στον ενιαίο Δήμο
-Αν δεν ψηφιστεί ο «Καλλικράτης», να στηριχτεί άλλος υποψήφιος στον Δήμο Νάξου και όχι ο Μαράκης και στο Δήμο Δρυμαλίας να υποστηριχτεί ο Ν. Βασιλάκης.

Όπως καταλαβαίνετε είναι οριστική η ρήξη και η διαίρεση στο τοπικό ΠΑΣΟΚ και τα…καλύτερα έρχονται. Αποφασίστηκε πλέον η σύγκρουση με το «σύστημα Μαράκη» στο Δήμο και …ο Θεός, ας μη βάλει το χέρι του…

Συνέχεια...

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Δε μάδησαν το … Μαργαρίτη

Μονοπώλησε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Νάξου ο Μανόλης Μαργαρίτης.

Ξεκίνησε … χαράματα και ήπιε καφέ στη ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ με την Πόπη Αλιμπέρτη και το Μάριο Βουτσίνο. Κολάτσισε στον ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ με καλούδια της Ρούλας Μπράουν.

Ήταν μεσ’ την καλή χαρά και όπως δήλωσε το ψηφοδέλτιο της παράταξής του είναι ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟ! Κάτι λεπτομέρειες υπολείπονται.
Το όνομα του συνδυασμού και το… πρόγραμμα.

Συνέχεια...

Ο Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου έπιασε κορφή και οι Εγκαρίτες έγιναν … ξύδι


Εγκρίθηκε από το Γ.Γ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Μπρακουμάτσο η περιβαλλοντολογική μελέτη για τον Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου, στη θέση «Κορφή Ξύδη» κοντά στις Εγκαρές.

Αναμενόμενη ήταν και η σκληρή αντίδραση των κατοίκων και των φορέων των Εγκαρών που μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι …

«…Θα παλέψουμε μέχρι την τελική μας νίκη,
Για τον τόπο των γονιών και των παππούδων μας.
Για το μέλλον των παιδιών μας.»

Στο θέμα έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί.
Εκείνο που τώρα μπορούμε να βεβαιώσουμε είναι ότι στο βωμό των ψήφων τίποτα δεν θα θυσιαστεί και τίποτα δεν θ’ αλλάξει.
Τα σκουπίδια με φόντο τους γλάρους και το απέραντο γαλάζιο θα τα «χαιρόμαστε» μαζί με τα … σφαγεία!

Η φωτογραφία είναι από το www.fraxios.blogspot.com

Συνέχεια...

Οι Νιγηριανές έπιασαν τον κατήφορο..

«… Η χάρη τους έφτασε μέχρι τα νησιά, εκεί όπου ο χειμώνας μοιάζει με εξορία. Στη Νάξο η μανία 34χρονου άνδρα ήταν τέτοια που προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει στο σπίτι της, στις 5.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, Νιγηριανή υπάλληλο νυχτερινού καταστήματος, αλλά στην πορεία χίμηξε πάνω της σαν αγρίμι και τη βίασε….»

Θερμόαιμος Αλβανός που ζει και εργάζεται στη Νάξο ήθελε … «τσάμπα πράμα» αλλά το πλήρωσε ακριβά… Τον «τσίμπησαν» και τώρα τραγουδάει το… «μαύρα μούρα, άσπρα μούρα…»

Διαβάστε περισσότερα στο NONEWS

Συνέχεια...

Τσίτσο, …το λιμάνι φεύγει…

Έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος και ακόμα ηχούν στ’ αυτιά μας οι κωδωνοκρουσίες και οι πανηγυρισμοί για το λιμάνι της Νάξου…

Αποδείχτηκε τελικά πως τσάμπα βαρούσαν τα σήμαντρα…

Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους λέγοντας, «έργα μόνο με καλές προθέσεις… δεν γίνονται…»

Περιμέναμε κάποιος να αναλάβει την ευθύνη, ή τουλάχιστον κάποιοι να αποδώσουν από συνήθεια τις ευθύνες στους… άλλους.
Τίποτα δεν έγινε και μάλλον είναι … όλοι υπεύθυνοι!

Όλη η δήλωση του κ. Ανωμερίτη:

“Η προηγούμενη κυβέρνηση στα πλαίσια της χρηματοδότησης λιμενικών υποδομών από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) ανέθεσε σε Ειδικό Σύμβουλο τη σύνταξη μελετών χρηματοδότησης.

Το λιμάνι της Νάξου δεν συμπεριελήφθη στα υπο χρηματοδότηση έργα.

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μετά από αίτημά μου ως Προέδρου του ΟΛΠ και Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης Λιμένων, υιοθέτησε την προσθήκη και το λιμάνι άλλων λιμένων μεταξύ των οποίων και της Νάξου. Επομένως δεν πρόκειται περί σύνταξης νέας μελέτης του συνολικού έργου, αλλά για μελέτη κατάρτισης και αξιολόγησης των θεσμικών και λειτουργικών παραμέτρων του έργου, προκειμένου να ενταχθεί στα πλαίσια χρηματοδότησης λιμένων από την ΕΤΕΠ. Η υπο κατάρτιση μελέτη, όπως έγινε και για τα άλλα λιμάνια της χώρας, μπορεί να συμπεριλάβει, αν το θέλουν οι φορείς και άλλα λιμάνια της περιοχής ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου Νάξου. Σημειωτέον ότι η δαπάνη της μελέτης βαρύνει τον ανάδοχο Ειδικό Σύμβουλο και όχι το Κράτος ή Φορέα των Κυκλάδων και της Νάξου.

Τέλος, θέλω να θυμίσω σ΄ όλους, ότι έργα με καλές προθέσεις ή τεχνικές μόνο μελέτες δεν γίνονται. Έργα γίνονται όταν έχουν ωριμότητα χρηματοδότησης, όταν δηλαδή υπάρχουν λεφτά και για το λιμάνι της Νάξου αυτή τη στιγμή δεν έχει διασφαλισθεί ούτε ένα ευρώ.

Η ένταξή του στο ΕΣΠΑ, απαιτεί χρηματοδότηση από την ΕΤΕΠ - η οποία θα χρηματοδοτήσει όλα τα λιμενικά έργα – και το λιμάνι της Νάξου δυστυχώς είχε αποκλεισθεί από τα προτεινόμενα στην ΕΤΕΠ έργα.

Όλα όσα πέραν αυτών λέγονται ή γράφονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.”

Συνέχεια...

Εμείς μάθαμε να κουβεντιάζουμε…

Ο Μανόλης Γλέζος βρίσκεται στο σπίτι του υγιής και ακμαιότατος…

Με δήλωσή του, αφού ευχαρίστησε τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου για τη φροντίδα που από καρδιάς του προσέφεραν και όλους όσους που με κάθε τρόπο του συμπαραστάθηκαν, ζήτησε να συναντηθεί με το νεαρό αστυνομικό που τον «ψέκασε»!

Να συζητήσουν είπε, «για την παραβατικότητα τη δική μου και την υπερβατικότητα τη δική του… έτσι φιλικά, ανθρώπινα, σαν απλοί πολίτες…»

Μήπως τελικά το ήθος αποτελεί παραφωνία στην εποχή της αλαζονείας, της βαναυσότητας και της βαρβαρότητας;

Συνέχεια...

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Λέτε να μάθουμε το … «προφίλ» του Απόλλωνα;


Περισσότερες από 1.000 παραλίες σε όλη τη χώρα πρόκειται μέσα στο 2010 να αποκτήσουν το δικό τους περιβαλλοντικό προφίλ, στο οποίο εκτός από τους ελέγχους ποιότητας των νερών κολύμβησης θα περιλαμβάνονται και όλοι οι παράγοντες που τυχόν επηρεάζουν την ποιότητά τους.

Στην ταυτότητα κάθε παραλίας, εκτός από τα βασικά χαρακτηριστικά της θα αναφέρονται και τυχόν πηγές ρύπανσης, θα περιγράφεται η λεκάνη τους κ.λπ.

Αν και δεν με βοηθά η μνήμη μου, γιατί δεν μπορώ να ξεχάσω μια … «μπλε σημαία» ;

Συνέχεια...

Το πρώτο χαρτί τους … «κάηκε»…

Πάμε γι’ άλλα …

Με «σεμνότητα και ταπεινότητα» ανακηρύχτηκε ο Μανόλης Μαργαρίτης εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφιος Δήμαρχος, για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές…

Γιατί αλήθεια τόση βιασύνη;
Τον «έκαψαν» τον άνθρωπο…

Δεν έχουν καταλάβει ότι το «χρίσμα» στην εποχή μας αντί για «ευλογία» είναι «κατάρα» ;

Δεν έχουν καταλάβει ότι οι υποψήφιοι των λεγόμενων κομμάτων εξουσίας θα πάνε στις δημοτικές εκλογές με τόσο ασήκωτα βαρίδια, όσες και οι ευθύνες τους για το κατάντημα του τόπου;

Ας τους το πούμε για μια ακόμα φορά.

Η εποχή της εξαρτημένης ψήφου και των «ψηφοφόρων προβάτων» βαδίζει ολοταχώς στη λήξη της. Η κατάσταση μέχρι τις δημοτικές εκλογές (όποτε γίνουν !!!!) θα έχει αλλάξει τόσο δραματικά που οποιοδήποτε αποτέλεσμα δεν θα θεωρηθεί έκπληξη…

Συνέχεια...

0 ΚΥΡ πάει στον πόλεμο...

Συνέχεια...

Στη σκιά της «Γκόλντμαν Σαξ»


• 6 Μαρτίου 1910 και ο πανδαμάτωρ χρόνος σβήνει τις μνήμες μας… Κρίμα.

• Καλό κουράγιο, όπως μάς ευχήθηκε σε άπταιστα ελληνικά-και ολίγον ειρωνικά ομολογώ- ο Όλι Ρεν. Καλόν αγώνα μας ευχόταν προεκλογικά και ο Γιώργος Παπαντρεν…

• Τώρα καταλαβαίνω τι αγώνα εννοούσε. Αυτόν της επιβίωσης.

• Όσο και αν είναι ενδεικτικές οι προθεσμίες, ο Μπαρδάνης έχει ξεπεράσει κάθε όριο και κάθε λογική. Είναι δυνατόν η κατάρτιση, ψήφιση και δημοσίευση του δημοτικού προϋπολογισμού του 2010 να γίνεται αρχές Μάρτη; Μήπως περίμενε τον Όλι Ρεν να τον εγκρίνει;

• Πάντως το spread της δημοτικής αξιοπιστίας ανέβηκε. Και όταν ανεβαίνει το spread δεν είναι καλό…

• Η αντιπολίτευση έχει μέσα και τρόπους αντίδρασης αλλά δεν τα αξιοποιεί. Τέτοιο σκορποχώρι που είναι…

• Όλοι αλληθωρίζουν στο νέο Δήμο.

• Η θεομηνία του Νοέμβρη του 2001 ακόμα μάς κυνηγά. Το κουρελόχαρτο, που κατ’ ευφημισμό λέγεται τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, προβλέπει τη διάθεση 151.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στη δημοτική οδοποιία. (Και κοινοτική, λέει αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι προ πολλού δεν υπάρχουν κοινότητες). Σε άλλο σημείο εγγράφονται άλλες 327.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών. Τόσες «ουρές» άφησε η… πλημμύρα;

• Πού θα πάνε αυτά τα λεφτά; Σιωπή. Όπως και για άλλα κονδύλια. Γιατί δεν αξιοποιήθηκαν μέχρι σήμερα; Και εδώ σιωπή. Ποιος θα λογοδοτήσει(με την καλή έννοια) για τη διάθεση αυτών των χρημάτων;

• Πάντως υπάρχουν και άλλες θεομηνίες, που δεν οφείλονται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Και οι ζημίες είναι ανήκεστες…

• Ξέρω, θα πείτε ότι η θεομηνία Μπαρδάνη ή Μαράκη δεν είναι τίποτα, μπροστά σε άλλες τύπου Κόκκοτα ή Μανωλά…

• Καλό κουράγιο ή μάλλον καλή δύναμη.

• 70.000 ευρώ θα καταπιεί πάλι ο αχόρταγος ΒΙΟ.ΚΑ. του Απόλλωνα. Χωρίς καμιά προοπτική. Γιατί οι μελέτες για την αποχέτευση φορτώνονται στο «Θησέα» και υποχρηματοδοτούνται.

• Με την ευκαιρία ποιος επιφανής αυτοδιοικητικός παράγων (διαμένων στη Χώρα) αποκαλεί -σε κάθε αφορμή- τον Κόκκοτα νεκροθάφτη της Ορεινής όψης του νησιού; Θυμάται βέβαια την κοκκοτική…αλληλεγγύη στην πλημμυροπαθούσα Νάξο.

• Από μελέτες, άλλο τίποτα. Δε λέω, αναγκαίες είναι, αλλά αυτός ο δρόμος Κωμιακής-Μυρίση-Κάμπου ως πότε θα…μελετάται;

• Το Σελάδι και η Ανεγυρίδα πού είναι;

• Αντιδράσεις για τις συνενώσεις των Δήμων εκδηλώνονται σε άλλα νησιά(Σύρο, Θήρα). Στη Νάξο παρατηρώ συναίνεση για τον ένα και μοναδικό Δήμο. Μήπως αυτό πρέπει να μας ανησυχεί;

• Γιατί; Μα ο διάλογος ΤΩΡΑ πρέπει να είναι ουσιαστικός, πέρα από τα ψελλίσματα του Δήμου Δρυμαλίας. Ο Δήμος της Χώρας δεν έχει άποψη;

• Αυτός βαρά το δικό του τουμπάκι.

• Το θέμα με την Αφροδίτη της Μήλου και το γερμανικό περιοδικό Focus το ξέρετε. Εκείνο που πιθανόν δεν ξέρετε είναι ότι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης. Ραγκούσης ακούστηκε-σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ»(όχι της Νάξου)- να λέει σε φίλους του ότι το μόνο καλό με την ιστορία με το δάκτυλο και την Αφροδίτη της Μήλου είναι να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο αριστούργημα της κλασικής αρχαιότητας είναι φτιαγμένο από παριανό μάρμαρο που ονομάζεται από τα αρχαία χρόνια «λυχνίτης».

• Ονομάστηκε λυχνίτης διότι ο συγκεκριμένος τύπος μαρμάρου είναι σχεδόν διάφανος και είναι δυνατόν να διαπερνάται από το φως ενός λυχναριού. Από αυτό ορμώμενος, ο υπουργός Εσωτερικών σκέφτεται να μετονομάσει το νομοσχέδιο για την ανάρτηση στο Διαδίκτυο τον υπογραφών για τις κρατικές αποφάσεις, από «Φως» σε «Λυχνίτη». «Νόμος Λυχνίτης» λοιπόν, από τον κ. Ραγκούση, ή διαφορετικά «δάκτυλο με νόημα» κατά όσων υπογράφουν στο σκοτάδι για ίδιον όφελος.

• Για την Πορτάρα δεν έγραψε ακόμα τίποτα η Bild. Πωλείται, δεν πωλείται, να την πουλήσουμε, τι να σας πω. «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει…»

• Μην το δέσετε όμως κορδόνι και χαλαρώσετε. Η μπόρα δεν πέρασε. Μας έχουν στο μάτι και για το ότι ο Γλέζος, που τους μπαίνει στο ρουθούνι για τις αποζημιώσεις, είναι ναξιώτης

• Πάντως η νεότερη Αριάδνη της παραλίας θα τη γλυτώσει σίγουρα.

• Γύρισε ο φίλος μας ο Βρούτσης από τις Βρυξέλλες; Ή τον κράτησαν εκεί να τους συμβουλεύει για το ελληνικό δημοσιονομικό και ασφαλιστικό πρόβλημα; Λέτε να μας βρει τέτοιο κακό;

• Ο Μ. Γλέζος έπεσε προχθές θύμα της αστυνομικής βίας και κανένας ναξιακός φορέας, απ’ ό,τι ξέρω, δεν εκδήλωσε τη συμπαράστασή του. Πού είναι η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου, που τον έχει μάλιστα ανακηρύξει επίτιμο μέλος της; Πού είναι η ΟΝΑΣ;

• Κυριακή των Νηστειών η προηγούμενη Κυριακή. Είσαστε σίγουροι ότι δεν θα είναι και οι επόμενες, άγνωστο πόσες;

• Κατά τα άλλα, alles gute.-


Συνέχεια...