Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Τσίτσο, …το λιμάνι φεύγει…

Έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος και ακόμα ηχούν στ’ αυτιά μας οι κωδωνοκρουσίες και οι πανηγυρισμοί για το λιμάνι της Νάξου…

Αποδείχτηκε τελικά πως τσάμπα βαρούσαν τα σήμαντρα…

Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους λέγοντας, «έργα μόνο με καλές προθέσεις… δεν γίνονται…»

Περιμέναμε κάποιος να αναλάβει την ευθύνη, ή τουλάχιστον κάποιοι να αποδώσουν από συνήθεια τις ευθύνες στους… άλλους.
Τίποτα δεν έγινε και μάλλον είναι … όλοι υπεύθυνοι!

Όλη η δήλωση του κ. Ανωμερίτη:

“Η προηγούμενη κυβέρνηση στα πλαίσια της χρηματοδότησης λιμενικών υποδομών από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) ανέθεσε σε Ειδικό Σύμβουλο τη σύνταξη μελετών χρηματοδότησης.

Το λιμάνι της Νάξου δεν συμπεριελήφθη στα υπο χρηματοδότηση έργα.

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μετά από αίτημά μου ως Προέδρου του ΟΛΠ και Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης Λιμένων, υιοθέτησε την προσθήκη και το λιμάνι άλλων λιμένων μεταξύ των οποίων και της Νάξου. Επομένως δεν πρόκειται περί σύνταξης νέας μελέτης του συνολικού έργου, αλλά για μελέτη κατάρτισης και αξιολόγησης των θεσμικών και λειτουργικών παραμέτρων του έργου, προκειμένου να ενταχθεί στα πλαίσια χρηματοδότησης λιμένων από την ΕΤΕΠ. Η υπο κατάρτιση μελέτη, όπως έγινε και για τα άλλα λιμάνια της χώρας, μπορεί να συμπεριλάβει, αν το θέλουν οι φορείς και άλλα λιμάνια της περιοχής ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου Νάξου. Σημειωτέον ότι η δαπάνη της μελέτης βαρύνει τον ανάδοχο Ειδικό Σύμβουλο και όχι το Κράτος ή Φορέα των Κυκλάδων και της Νάξου.

Τέλος, θέλω να θυμίσω σ΄ όλους, ότι έργα με καλές προθέσεις ή τεχνικές μόνο μελέτες δεν γίνονται. Έργα γίνονται όταν έχουν ωριμότητα χρηματοδότησης, όταν δηλαδή υπάρχουν λεφτά και για το λιμάνι της Νάξου αυτή τη στιγμή δεν έχει διασφαλισθεί ούτε ένα ευρώ.

Η ένταξή του στο ΕΣΠΑ, απαιτεί χρηματοδότηση από την ΕΤΕΠ - η οποία θα χρηματοδοτήσει όλα τα λιμενικά έργα – και το λιμάνι της Νάξου δυστυχώς είχε αποκλεισθεί από τα προτεινόμενα στην ΕΤΕΠ έργα.

Όλα όσα πέραν αυτών λέγονται ή γράφονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.”

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε καλή ανάρτηση αλλά ο τίτλοςείναι κλεμμένος.Δεν σου πρέπει.

Ανώνυμος είπε...

Το παρακάτω "κείμενο" αποτελεί παράδειγμα γλυψίματος για να πάρουμε την θεσούλα στο Νοσοκομείο της Νάξου...

Το άρθρο φιλοξενείται στην πρώτη σελίδα της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας "Το βήμα της Νάξου" (ή του Ανωμερίτη αν προτιμάτε) και υπογράφεται από τον εκδότη-διευθυντή Φουτάκογλου Στράτο (4/3/2010 αρ. φύλλου 54).

O πρωθυπουργός της χώρας μας καταφέρνει αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος μας να πείσει ότι αγωνίζεται με αίσθημα ευθύνης, φιλότιμο, ανάστημα, κοινωνική ευαισθησία και πάνω από όλα με αγάπη για τον τόπο, προκειμένου να βρεθούν λύσεις.
Λύσεις που δεν θα βγάλουν απλά την Ελλάδα από μια μεγάλη περιπέτεια που έχει περιπέσει, αλλά ταυτόχρονα θα την βγάλουν οριστικά από τη μιζέρια, τη διαφθορά και την αδιαφάνεια.
Δεν θα ξεχάσω το συμπατριώτη μας Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, όταν έλεγε στην προεκλογική του ομιλία στη Σύρο <>
Ναι αγαπητέ μας Γιάννη,όλοι σας μας κάνετε υπερήφανους γιατί δουλεύετε με μόχθο, με πείσμα για να πετύχετε, με όραμα, με σχέδιο και με τις αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου.
Το ακούσαμε από το στόμα του γιού του <> και για να υπάρχει Εθνική Ανεξαρτησία χρειάζονται θυσίες.
Ναι οι Έλληνες όσο και αν έχουν καλομάθει είναι έτοιμοι, όπως και το έκαναν κάθε φορά που χρειάστηκε, να το κάνουν και τώρα.Θα θυσιαστούν και όπως κάθε φορά έτσι και τώρα θα είναι στο τέλος νικητές.

Φουτάκογλου Στράτος

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΓΛΥΦΤΗ ΤΟΝ ΑΠΟΤΥΧΙΜΕΝΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ?
ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.
ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ.
ΑΥΤΟΣ Ο ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΧΥΡΟΚΕΓΑΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.
ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΤΕ ΕΓΡΑΨΑ -ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΞΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ - ΚΥΡΙΑ-ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ .ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΣΕ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΤΟΤΕ.ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΘΑΜΠΩΣΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΝΙΚΟΣ... ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑ ΝΙΚΟΣ. ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ 30% ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ!