Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Στον αέρα το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό

Νίκη των επιστημονικών και τεχνικών φορέων αλλα και των περιβαλλοντικών οργανώσεων, που αντιτάσσονται στο ειδικό χωροταξικό του τουρισμού, είναι η απόρριψή του κατά πλειοψηφία από το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας. Η διαδικασία όμως σημαδεύτηκε από απαράδεκτα έκτροπα, με προεξάρχοντα τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος που επιτέθηκε στην εκπρόσωπο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στην προσπάθειά του να αποτρέψει διαφοροποιήσεις στο κείμενο της γνωμοδότησηςΗ εξέλιξη αφήνει αίολο το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό, ωστόσο το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν δείχνει διατεθειμένο να υποχωρήσει επί της ουσίας
Στη τελευταία συνεδρίαση του 19μελούς Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας για το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό, εναντίον τάχθηκε η πλειοψηφία των μελών (Τεχνικό Επιμελητήριο, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ΓΣΕΕ, Πανελλήνια Ενωση Αρχιτεκτόνων, Σύλλογος Πολεοδόμων Χωροτακτών, Συνομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών, Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών, Αρκτούρος), ενώ υπέρ τάχθηκαν επτά μέλη (ο πρόεδρος του Συμβουλίου και οι δύο ορισθέντες από το ΥΠΕΧΩΔΕ επιστήμονες, η Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων, το Οικονομικό Επιμελητήριο και ο Σύλλογος Περιφερειολόγων). Δύο μέλη του Συμβουλίου (Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων και η Inten Synergy) δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν το σχέδιο μόνο αν γίνουν δεκτές όλες τους οι παρατηρήσεις.Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, παρά την έντονη πολεμική που άσκησε επί μήνες, τελικά επέλεξε να απόσχει από την ψηφοφορία. Η αρνητική γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας δεν είναι δεσμευτική για το ΥΠΕΧΩΔΕ, ωστόσο θεωρείται σοβαρό πλήγμα.

Συνέχεια...

Λίγο κρασί … λίγο θάλασσα και το…σομπρέρο μου…





Ίσως το θεωρήσετε “πταίσμα” σε σχέση με τα άλλα ανοσιοκακουργήματα που συμβαίνουν…


Όμως έχει και αυτό την αξία του , το ειδικό του βάρος και πρέπει να δοθεί γρήγορα οριστική λύση.





Οι γνωστές ΤΕΝΤΕΣ, ΟΜΠΡΕΛΕΣ κλπ, είναι μετέωρες .


Το Λιμενικό Ταμείο δεν μπορεί να ανανεώσει τις άδειες και να εισπράξει το σχετικό παράβολο για τη χρήση του χώρου, διότι έχει επέμβει ο εισαγγελέας.

Η ρύθμιση (…;.) που θα δοθεί θα αφορά όλα τα νησιά που υπάγονται στο Επαρχείο Νάξου.

Εγκυρότατες πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι και εδώ “παίζεται παιχνιδάκι” .

Αυτός, λένε, είναι και ο λόγος που καθυστερεί η απόφαση του κ. εισαγγελέα!


Λέτε το καλοκαίρι οι καταστηματάρχες να μοιράζουν στους πελάτες…. σομπρέρος;

Συνέχεια...

Ας κάνουμε και λίγη πλάκα...καλό κάνει

Απορίες με τις απαντήσεις τους:

Γιατί είναι δύσκολο για μια γυναίκα να βρει έναν άντρα ευαίσθητο, να ενδιαφέρεται και να είναι και όμορφος; Γιατί όλοι αυτοί οι άντρες έχουν ήδη γκόμενο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της συζύγου και της ερωμένης; 45 κιλά

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του συζύγου και του εραστή; 45 λεπτά

Ποιος είναι ο πιο σύντομος δρόμος για την καρδιά ενός άντρα; Με μαχαίρι στο στήθος του.

Τι είναι αυτό που κάνει τους άνδρες να κυνηγούν γυναίκες που δεν έχουν καμία πρόθεση να παντρευτούν; Το ίδιο που κάνει τα σκυλιά να κυνηγάνε αυτοκίνητα που δεν έχουν καμία πρόθεση να οδηγήσουν.

Πως ξέρεις ότι η ζωή σου είναι χάλια; Όταν μια νυμφομανής σου λέει 'ας μείνουμε φίλοι καλύτερα'.

Συνέχεια...

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Δεν θα γυρίσουν οι … φτερωτές…



Το Σ.τ.Ε. αποδέχτηκε την προσφυγή πολιτών και αποφάσισε την προσωρινή διακοπή των εργασιών του ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΟΡΩΝΟΥ .


Αν και η απόφαση ήταν αναμενόμενη, με βάση προηγούμενο δεδικασμένο, σε ορισμένους κύκλους προκάλεσε αίσθηση και ταραχή.


Θέλοντας να διασκεδάσουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, διαμηνύουν ότι το μέτρο είναι προσωρινό, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και χαρακτηρίζουν “αντικοινωνικά και ύποπτα” τα άτομα που υποκινούν και μεθοδεύουν την “βιομηχανία των προσφυγών” .


Από τα δεκάδες μηνύματά σας, και σας ευχαριστούμε πολύ, επιλέγουμε ένα χαρακτηριστικό.


“δε θα μπρoβάλουνε κατά Μαυρομάρι μεριά ;…”


Το Μαυρομάρι για όσους δεν ξέρουν είναι κατά…Κωμιακή μεριά

Συνέχεια...

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Crash test … για γερά νεύρα…


Κυκλοφόρησαν τα

ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ !!!


Αν θέλετε να βάλετε τον εαυτό σας σε μια γερή δοκιμασία, ξεκινήστε να τα διαβάζετε … ΤΩΡΑ.


(μπορείτε να εκδικηθείτε και.. άσπονδους φίλους σας..)


Ρε σύντροφοι,

μήπως πέσατε από άλλο πλανήτη και ασχολούμαστε τσάμπα μαζί σας;


Κύριε καθηγητά, με όλο το σεβασμό που σας αρμόζει, πιστεύουμε ότι η τρισέλιδη περίληψη του συνεδρίου ήταν… εκτός θέματος. Λιβανίσατε πέραν του δέοντος (πολύ πέρα…) τα πρόσωπα που παρέλασαν, σε βάρος των θεμάτων του συνεδρείου…


Συνέχεια...

Τι προβλέπεται για την εγκατάσταση Αιολικών πάρκων στα Νησιά και οι αντιδράσεις στη Σκύρο


Σύμφωνα με το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας προβλέπονται περιορισμοί στη μεταφορά των περισσοτέρων ανεμογεννητριών στα νησιά. Ετσι επιτρέπεται η εγκατάσταση μίας ανεμογεννήτριας ανά 2.000 στρέμματα. ορίζονται συγκεκριμένες αποστάσεις από οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές προστασίας της φύσης και του τοπίου για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς η ελάχιστη απόσταση είναι 3 χιλιόμετρα, από κηρυγμένα πολιτιστικά μνημεία είναι 500 μέτρα και από τους παραδοσιακούς οικισμούς είναι 1.500 μέτρα.
Αξίζει οι κάτοικοι της Νάξου να γνωρίσουν πως αντέδρασαν οι κάτοικοι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Σκύρο.

Με την άρνηση της τοπικής κοινωνίας της Σκύρου, να δεχτεί την εγκατάσταση ενός υπερβολικά μεγάλου αριθμού ανεμογεννητριών στο νησί, συντάχθηκε τελικά το Νομαρχιακό Συμβούλιο, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του, παίρνοντας επιτέλους επίσημη θέση για ένα θέμα που είχε γίνει αντικείμενο ποικίλων συζητήσεων και αντιπαραθέσεων, το τελευταίο διάστημα.

Κατά την τοποθέτηση της στο Συμβούλιου για το μείζον αυτό θέμα, η Έπαρχος Σκύρου, Μαρία Βολιώτη, μετέφερε την άποψη της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράστηκε τόσο σε λαϊκές συνελεύσεις, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, διευκρινίζοντας ότι οι Σκυριανοί δεν είναι κατά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), όπως είναι η αιολική, αλλά κατά της προβλεπόμενης εγκατάστασης ενός «δάσους» 111 ανεμογεννητριών στο όρος Κοχυλάς, που θα έχουν συνολική ισχύ 333MW.
Όπως τόνισε, η ενέργεια που χρειάζεται το νησί δεν υπερβαίνει τα 8MW και οι Σκυριανοί θεωρούν ότι μια τόσο μεγάλη επένδυση θα έχει ποικίλες αρνητικές επιπτώσεις. Για τους λόγους αυτούς ζήτησε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει αρνητικά.
Η απόφαση του Δήμου
Όπως αναφέρθηκε, σε πρόσφατη συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύρου αποφάσισε πλειοψηφικά (με τέσσερις μειοψηφούντες) ότι «η συγκεκριμένη επένδυση είναι ασύμβατη με το μέγεθος του νησιού και τον χαρακτήρα της περιοχής», τονίζοντας παράλληλα ότι «η Σκύρος δεν είναι προορισμένη για ενεργειακό κέντρο», ώστε να παράγει το 14% της ενέργειας από ΑΠΕ, που είναι υποχρεωμένη η Ελλάδα να παράγει μέχρι το 2010.

Συνέχεια...

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

"Ανεβαίνει" η αιολική ενέργεια...


Επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία σ’ αυτόν τον τόπο και επειδή η “επένδυση” στην αιολική ενέργεια έχει “πάρει τη ρότα” της, μήπως πρέπει να….γαϊδουροδέσουμε ;

Πριν δύο μέρες καταθέσαμε ορισμένους προβληματισμούς και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι «Δεν είναι και τόσο απλό να πεις Ναι ή Όχι» στην πολιτική της εφαρμογής της εναλλακτικής ενεργειακής πολιτικής που στηρίζεται στην αιολική ενέργεια.



Παραθέτουμε δημοσίευμα από το ΣΚΑΪ.gr για να διαπιστώσετε πως διαμορφώνεται η κατάσταση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και να προβληματιστούμε με τι τρόπο θα αντιμετωπίσουμε την επέλαση των εργολάβων. (διάβασε περισσότερα)

Συνέχεια...

Πρωτοβουλία βουλευτών της ΝΔ για θέματα των νησιών

Η ενεργοποίηση του άρθρου 101 του Συντάγματος, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Εσωτερικών, Δ. Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλου και των βουλευτών Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση, Λευκάδας κ. Θεόδωρου Σολδάτου και Χίου κ. Γιάννη Κοσμίδη, που πραγματοποιήθηκε στις 2-2-2009 με αντικείμενο τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης στις νησιωτικές περιοχές και την ιδιαίτερη πρόνοια που οφείλει να επιδεικνύει η πολιτεία για τη νησιωτική περιφέρεια..
Οι Βουλευτές επισήμαναν την ανάγκη η Πολιτεία να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για την εξειδίκευση του άρθρου 101 του Συντάγματος, αποδεικνύοντας στην πράξη το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που οφείλει να επιδεικνύει για τις νησιωτικές περιοχές.

Σύμφωνα με το άρθρο 101 του Συντάγματος, το οποίο ψηφίστηκε στην πρόσφατη αναθεώρηση μετά από πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η Δημόσια Διοίκηση υποχρεούται να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους.

Οι Βουλευτές έθεσαν στον Υπουργό το θέμα της έλλειψης προσωπικού σε αρκετές δημόσιες υπηρεσίες των νησιών και πρότειναν οι κάτοικοι να έχουν προτεραιότητα στις προσλήψεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πραγματοποιούνται στα νησιά τους και αυξημένη μοριοδότηση στους σχετικούς διαγωνισμούς. Μέτρο που αναμένεται να κρατήσει τους νέους ανθρώπους στη νησιωτική περιφέρεια, να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και να περιορίσει το απαράδεκτο φαινόμενο να προσλαμβάνονται σε νησιωτικές περιοχές δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι στη συνέχεια επιδιώκουν την μετάθεσή τους στην Αθήνα ή στην ηπειρωτική χώρα.

Από την πλευρά του ο Υπουργός επιβεβαίωσε το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τη νησιωτική Ελλάδα, συμφωνώντας ότι πρέπει να υπάρξουν ειδικές πολιτικές που να εξειδικεύουν την συνταγματική διάταξη του άρθρου 101.Πιο συγκεκριμένα δεσμεύτηκε ότι το αίτημα των βουλευτών θα αντιμετωπιστεί θετικά από την Κυβέρνηση με ειδική νομοθετική ρύθμιση άμεσα το επόμενο διάστημα, δίνοντας λύση σε ένα δίκαιο και πολύχρονο αίτημα.
Δελτίο τύπου 3.2.2009

Συνέχεια...

100 χρόνια από τη γέννησή του ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ


«Η ταυτότητά του έγραφε: επάγγελμα ποιητής - κάτι διόλου τυπικό ή τυχαίο.Ο Γιάννης Ρίτσος είχε επιλέξει να είναι ποιητής πάνω και πέρα από όλα...». Ετσι αρχίζει τον μικρό, θερμό πρόλογό της στο ημερολόγιο του 2009, το οποίο εκδόθηκε για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή, η δημοσιογράφος και βιογράφος του Γιάννη Ρίτσου (1909-1990) Αγγελική Κώττη. «Ο Γιάννης Ρίτσος δεν κράτησε ποτέ του ημερολόγιο.Κι ωστόσο κάτω από τα ποιήματά του οι ημερομηνίες είναι εύγλωττες: για τις μετακινήσεις,τις σκέψεις,τις αμηχανίες,τις σιωπές,τις εξάρσεις,τις αντιστάσεις του» γράφει η ίδια. Ετσι το ταξίδι του Ρίτσου στον χρόνο διαγράφεται μέσα από τις ελάχιστες σημειώσεις του: Αθήνα, Καρλόβασι, Κάλαμος, Μονεμβασία, Διακοφτό, Μιλάνο, Πομπηία.
Χειρόγραφα του ποιητή με εκείνα τα μικρά, καλλιγραφικά και ολίγον... βυζαντινίζοντα γράμματα κοσμούν τις σελίδες του ημερολογίου. (Διαβάζουμε από το Ημερολόγιο εξορίας ΙΙΙ: «27 Ιανουαρίου.Είπες:/ ένα καράβι/ γραμμένο με κιμωλία/ στη μέσα πόρτα της φυλακής./ Τον ξεγελάς το θάνατο;Δεν τον ξεγελάς».) Ο ίδιος ο ποιητής, όπως σημειώνει η κυρία Κώττη, πολέμησε την ασχήμια και υπηρέτησε την ομορφιά ταγμένος πάντα με την επανάσταση, τον έρωτα και την αλήθεια. «Στην ποίηση αποτύπωσε την κάθε μέραπου ήταν για τον ίδιο πάντοτε ξεχωριστή-,τα πράγματα,τις σκέψεις,τα γεγονότα.Για την ποίηση αιχμαλώτιζε τις στιγμές,τις κατέγραφε βιαστικά ώστε αργότερα να τις μεταπλάσει αισθητικά,να τις δικαιώσει, να τις παραδώσει στο διηνεκές» γράφει. Το ημερολόγιο κοσμείται όμως και με τις πέτρες που ζωγράφιζε ο Ρίτσος με λεπτές, καθαρές γραμμές, αλλά και με φωτογραφίες του - από τις παλαιότερες ως τις τελευταίες. Την έκδοση ανέλαβε το Μουσείο Μπενάκη, στο οποίο έχουν κατατεθεί εδώ και μερικά χρόνια τα χειρόγραφά του από την κόρη του Ερη Ρίτσου και τη σύζυγό του Φαλίτσα

Συνέχεια...

Φυσικοί και κοινωνικοί νόμοι της συλλογικότητας

Όταν μελετήσεις το πέταγμα της χήνας είναι σαν να έχεις διαβάσει το καλλίτερο βιβλίο για τις κοινωνικές σχέσεις και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Συνέχεια...

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Να συλλογιόμαστε ελεύθερα

Με αφορμή τα σχόλια φίλων θα ξαναθυμίσουμε τι γράψαμε με το κλείσιμο ενός μήνα και ας μην τρομάζει κανένα η πληροφόρηση και η διαφορετικότητα.

<< Αποδείχθηκε μέσα από την επικοινωνία μας:1- Η δύναμη και το μεγαλείο της διαφορετικής άποψης με θεμελιωμένο λόγο και σοβαρότητα.2- Ο προβληματισμός και η ανησυχία που διακρίνει σκεπτόμενους ανθρώπους.Επιβεβαιώθηκε η στέρεα βάση της κοινωνικής εξέλιξης ότι ελεύθερες και προοδευτικές κοινωνίες δεν θα υπάρξουν χωρίς ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες.Με ενεργούς πολίτες το μέλλον είναι βέβαιο πως θα έχει ανθρώπινο πρόσωπο.Υπάρχει ελπίδα.>>









Συνέχεια...

Να δοθεί αποζημίωση και στους Ναξιώτες αγρότες

Ερώτηση του Παν. Ρήγα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ προς τον Υπουργό Αγροτικής
Ανάπτυξης και Τροφίμων για το αν θα συμπεριληφθούν οι Ναξιώτες αγρότες στους δικαιούχους από το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ

ΘΕΜΑ : Στα πρόσφατα μέτρα των οικονομικών αποζημιώσεων των αγροτών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, για προϊόντα τους που επλήγησαν από θεομηνίες και άλλες φυσικές καταστροφές, δεν συμπεριλαμβάνονται οι αγρότες της Νάξου και το κατεξοχήν καλλιεργούμενο στην Νάξο προϊόν, πατάτα και πατατόσπορος.

Η Κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά την σοβαρή απώλεια εισοδήματος που έχουν υποστεί οι πατατοπαραγωγοί της Νάξου εξαιτίας της εξευτελιστικής τιμής πώλησης της πατάτας και των ζημιών που έχουν προκληθεί στην πατατοπαραγωγή και σποροπαραγωγή πατάτας στην Νάξο. Η αδυναμία διάθεσης του πατατόσπορου ακόμη και σε χαμηλή τιμή (47 λεπτά το κιλό) και η εξευτελιστική τιμή πώλησης της πατάτας (14 λεπτά το κιλό) σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής, έχουν οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση τους αγρότες της Νάξου.
Ουδέποτε στο πρόσφατο παρελθόν ο αγρότης βίωσε παρόμοιο οικονομικό πρόβλημα. Οι παλαιότεροι συγκρίνουν την σημερινή εποχή με την αμέσως μετά τον πόλεμο περίοδο, όταν εξαιτίας της ανέχειας και της μεγάλης φτώχιας η ύπαιθρος ερήμωσε, το γεωργικό επάγγελμα εγκαταλείφτηκε και ενισχύθηκε το φαινόμενο της αστυφιλίας.

Οι αγρότες της Νάξου αντιμέτωποι με αυτήν την πρωτοφανή κατάσταση δεν έχουν καμία κρατική αρωγή και δεν διαπίστωσαν το ελάχιστο κυβερνητικό ενδιαφέρον.
Με δεδομένο ότι η Νάξος είναι μία από τις πιο σημαντικές περιοχές καλλιέργειας πατατόσπορου και πατάτας και αρκετοί κάτοικοι ασχολούνται ακόμη κατά αποκλειστικότητα με την παραγωγή των εν λόγω προϊόντων, απαιτείται η λήψη άμεσων μέτρων στήριξης της παραγωγής.
Ως εκ τούτου,
Ερωτάστε :

1-Προτίθεσθε να καταβάλετε αποζημιώσεις στους πατατοπαραγωγούς και σποροπαραγωγούς πατάτας της Νάξου όπως πράττετε για τα προϊόντα αυτά σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας;
2-Θα συμπεριληφθούν οι Ναξιώτες αγρότες στους δικαιούχους από το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ που έχετε ανακοινώσει ότι θα διαθέσετε για τις αποζημιώσεις αγροτικών προϊόντων που έχουν υποστεί ζημιές σε ολόκληρη την Ελλάδα;
Ο Ερωτών Βουλευτής


ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΘΗΝΑ 02/02/2009

Συνέχεια...

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: μαθήματα … ευαισθητοποίησης…



Με δελτίο τύπου που εκδόθηκε σήμερα 2/2/09 ο Δήμος Νάξου :


“ καλεί το σύνολο των φορέων του νησιού μας, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη σε διάλογο και συζήτηση επί των προτεινόμενων τεχνικών λύσεων για το Λιμάνι μας, σε ανοικτή συζήτηση την Τετάρτη 04/02/2009 και ώρα 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου”


Κύριε Δήμαρχε.

Σαν σκέψη είναι καλή, όμως, μήπως περισσεύει η υποκρισία;


Αύριο η Νάξος θα γίνει ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ. Και σαφώς η βελτίωση και η ασφάλεια του μοναδικού λιμανιού μας, πρέπει να γίνει υπόθεση του συνόλου των φορέων του νησιού και προσωπικά του κάθε Ναξιώτη. Από τη Χώρα μέχρι τον Απόλλωνα.


Μήπως οι παρά κάτι … 48 ώρες προθεσμία που δώσατε, είναι «για τα μάτια» που λένε;

Συνέχεια...

Δεν είναι και τόσο απλό να πεις Ναι ή Όχι


Συμβαίνει και σε άλλα νησιά όπως γράφει ο Τηνιακός.
<< Εδώ και 5-6 χρόνια κυκλοφορεί η φήμη ότι θέλουν να βάλουν ανεμογεννήτριες στο νησί μας. Και ενώ μας λένε ότι δεν κάνουν κακό, ξέρουμε ότι μηδενίζουν την αξία της περιοχής όπου πλησιάζουν και αλλοιώνουν ένα μοναδικό, χειροποίητο, μεσαιωνικό τοπίο. Ωστόσο μας έχουν πει ότι πρέπει να μπουν ανεμογεννήτριες επειδή το επιβάλει η ΕΕ. Κυκλοφόρησε ότι με 4-5 ανεμογεννήτριες υπερκαλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας.

Μετά μάθαμε ότι κάποια γαλλική εταιρία διαχείρισης νερών και αποχετεύσεων, η Veolia, σκοπεύει να βάλει 300 με 500 MW σε Τήνο και Άνδρο. 300-500 MW είναι 300-400 ιστοί ύψους 120 ή 130 μέτρων ο κάθε ένας, που θα καταλαμβάνουν 1.200 με 2.000 στρέμματα. Και μπορεί να νομίζει κάποιος ότι τα βόρεια ή ορεινά μέρη του νησιού είναι άχρηστα ή για πέταμα, αλλά όσοι από εμάς ζούμε, καταγόμαστε, ή πάμε εκεί, δεν συμφωνούμε.
Μπορεί να είμαστε κακομαθημένοι, γραφικοί ή, απλά, «ζαβοί», αλλά όλοι μας, είτε ζούμε από τα χωράφια, είτε από τον συμβατικό είτε τον προσκυνηματικό τουρισμό, αντιμετωπίζουμε με φόβο κάτι που
νομίζουμε θα είναι η καταστροφή του νησιού.>>
hioussa.blogspot.com/2009/02/veolia.html

http://ophioussa.blogspot.com/2009/02/veolia-2.html
http://eyploia.aigaio-net.gr/
http://eyploia.aigaio-net.gr/modules.php?name=Search&query=19ο%20Τεύχος

Συνέχεια...

Απίθανο


Το είπε ο Γιακουμάτος το πρωί στο MEGA.
<< Η κυβέρνηση δικαίως δεν επιτρέπει στους Κρητικούς Αγρότες να ανέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους……..είναι παράνομοι γιατί απαγορεύεται το πετρέλαιο στην Αθήνα…>> !!!!
Μεγάλε μας κούφανες…Ουδέν σχόλιο…

Συνέχεια...

Τα καμένα δάση να ξαναγίνουν δάση


ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

Όπως ανέφεραν προ ημερών οι ειδήσεις, η ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες τις
μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές, να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν
θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία,Πορτογαλία... εκτός μίας.

Guess who?... Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ως δικαιολογία ότι αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας βλέπε Άρθρο 24, περί 'δασικών εκτάσεων και δασών' !!...

Εκτός, αυτού, προχτές οι ειδήσεις ακόμα και των κρατικών καναλιών ανέφεραν ότι 2.000 και πλέον στρέμματα στη Ζαχάρω 'παραχωρήθηκαν για ήπια τουριστική ανάπτυξη' σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Οφείλουμε να δείξουμε ότι δεν είμαστε σύμφωνοι και ότι δεν
αδιαφορούμε: υπογράψτε το petition για την προστασία των δασών.

Οι τωρινές 202.700 υπογραφές είναι πάρα πολύ λίγες - οφείλουμε να τις κάνουμε
2.000.000, αφού η αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
αλλά και στον ΟΗΕ.

www.petitiononline.com/forestgr/

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!

Συνέχεια...

Πως θέλουμε τον Απόλλωνα;




Το να περιμένει ο ένας τον άλλο … στη γωνία, έχει αναδειχτεί σε εθνικό σπορ της Νάξου.


Πολλές φορές και για πολλά ζητήματα, συγκεκριμένες (πολιτικές;) ομάδες, αλλά και μεμονωμένα άτομα, τους ενδιαφέρει, όχι η ανάδειξη και η επίλυσή τους, αλλά η όξυνση, η στείρα αντιπαράθεση και στην ουσία η διαιώνισή τους.


Αυτή την αίσθηση τουλάχιστον μας δίνουν, οι μέχρι τώρα πρακτικές και τακτικές…


Σήμερα, έστω και στο παραπέντε, πιστεύουμε ήρθε η ώρα, να μπούνε στο τραπέζι ΟΛΑ τα ζητήματα που αφορούν τον Απόλλωνα, ίσως και άλλες περιοχές της Νάξου και να αρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος.


Στο διάλογο αυτό δεν πρέπει να «συρθούμε» υπό την πίεση του γεγονότος ότι, τα χρονικά περιθώρια μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου έχουν στενέψει απελπιστικά και οι όποιες διαδικασίες δεν πρέπει να γίνουν (ως συνήθως) συνοπτικά και εν κρυπτώ.


Ούτε επιτέλους, βασικοί εισηγητές και ουσιαστικοί ρυθμιστές να είναι οι πλέον αναρμόδιοι, στους οποίους σε μεγάλο βαθμό, οφείλονται οι δραματικές εξελίξεις και η σημερινή κατάσταση.


Το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί πιστεύουμε είναι:


ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ;


Κάθε πέρσι και καλύτερα;

Εμπορικό λιμάνι; ή

Το πιο γραφικό και αξιόλογο τουριστικό θέρετρο της Νάξου.


Ας ξεκινήσουμε από τα απλά και αυτονόητα και βλέπουμε…

Συνέχεια...

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Αντι-Βιολογικός του Απόλλωνα


Συνθήματα
Μας τα έστειλαν φίλοι και συμπυκνώνουν όλη την πραγματικότητα σχετικά με τον ΑΝΤΙ.ΒΙΟ.ΚΑ του Απόλλωνα.
<< Αν οι κάθε είδους τοπικοί παράγοντες δεν δουν "ξύπνιους" τους πολίτες παριστάνουν και αυτοί ότι...κοιμούνται.>>

<< Διατηρείτε τον Απόλλωνα καθαρό, πετάτε τα σκ….. σας στο Δήμο >>

Συνέχεια...

....Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι ....


Σήμερα οι περισσότεροι Δημοτικοί άρχοντες, παράγοντες, παραγοντίσκοι, παρόντες, εκκωφαντικά απόντες και λοιποί συγγενείς θα.. εκκλησιαστούν !


Ξέρετε, υπάρχει το… δεδικασμένο.


Μια γονυκλισία ….

Αυτόματη αίρεση των ανομημάτων…

Και φτου απ’ την αρχή.


Άξιος ο μισθός σας ένθεν και ένθεν.


Στις 10.30 περίπου το βράδυ, έγκαιρα και έγκυρα ενημερωμένος συνεργάτης του blog, μας ενημέρωσε με σχόλιό του στην ανάρτησή μας με τίτλο: ΔΗΜΟΣ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ: το τέρμα του κατήφορου…. , για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δρυμαλίας σχετικά με το θέμα 21 της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε τη νομιμοποίηση του ΒΙΟ.ΚΑ του Απόλλωνα.


Η απόφαση ήταν η αναμενόμενη.

Και δεν μπορούσε, από αυτούς τους κυρίους, να ήταν διαφορετική.


κ. Περιφεριάρχη, καταλάβατε, ή χρειάζεται να ξανακάνουμε ενστάσεις;....


Παραθέτουμε το τέλος του σχολίου και το αμέσως επόμενο.


"....Το ανησυχητικό της όλης ιστορίας είναι οτι απόψε δεν κουνήθηκε φύλλο στο Χαλκί από αυτούς που έπρεπε να είναι εκεί, να ακούσουν και να εκδηλώσουν την αντίδρασή τους στον εμπαιγμό, το φιλοτομαρισμό, τον παχυδερμισμό και την ανεπάρκεια των τοπικών αρχόντων."

31 Ιανουάριος 2009 10:39 μμ

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

σσσσσουτ! Η ΟΝΑΣ απόψε κόβει την πίτα της!

31 Ιανουάριος 2009 10:46 μμ


Συνέχεια...

καλό μήνα και να φροντίζετε αυτούς που αγαπάτε...

Συνέχεια...