Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Η παράδοση ένοιωσε καλύτερα στον τόπο της…


Συνέχεια...

Θα τους αφήσουμε να μας φιμώσουν;


φίλε/η αναγνώστη/τρια,

Αν σήμερα πάρεις στο κινητό σου ένα μήνυμα από τον/την σύζυγο σου, που έστω λέει:

“Μην ξεχάσεις να φέρεις γκαζάκια”,
προφανώς για το καμινέτο του καφέ, αυτόματα θα ενεργοποιηθούν τα υπερσύγχρονα μηχανήματα του επίσημου πλέον παρακράτους και θα σε θέσουν υπό την … προσταcia τους!

Μία από τις λέξεις «κλειδιά» είναι το… γκαζάκι !!!
Η επέλαση του “Μεγάλου Αδελφού”, αν και… αμερικανάκι, συνεχίζεται συστηματικά και ακάθεκτα.

Γράψαμε ότι:
Ίσως τελικά το παρακράτος να είναι στο DNA αυτής της παράταξης..
Η επόμενη κίνηση της κυβέρνησης του καταλληλότερου, του κακού και του χειρότερου, είναι να φιμώσει τις ελεύθερες φωνές τους διαδικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες προωθούνται τέσσερις σημαντικές αλλαγές.

Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.

Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου.

Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβαση των διωκτικών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.

Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ή το audio και video υλικό που αναρτάται σε κάποιο blog δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του..

Καμιά τέτοια προσπάθεια δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη !
Πρέπει να αντιδράσουμε, για το δικαίωμά μας στην ελεύθερη έκφραση !

Περισσότερα από:

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ
DentNEWS.net
PRESS-GR


Συνέχεια...

Κοπερνίκιο, το νέο στοιχείο του περιοδικού πίνακα


Το στοιχείο 112 που προστέθηκε επισήμως στον περιοδικό πίνακα πριν από λίγες εβδομάδες, απέκτησε και όνομα.
Θα λέγεται κοπερνίκιο, προς τιμήν του μεγάλου αστρονόμου, και το σύμβολό του θα είναι το Cp.

Oι ερευνητές που ανακάλυψαν το στοιχείο πριν από 13 χρόνια, επέλεξαν το συγκεκριμένο όνομα για να τιμήσουν τον άνθρωπο που «άλλαξε την εικόνα μας για τον κόσμο».

Η Διεθνής Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας (IUPAC) θα αναγνωρίσει επίσημα το όνομα του νέου στοιχείου σε 6 μήνες, προκειμένου να δώσει στην επιστημονική κοινότητα «χρόνο για να συζητήσει την πρόταση».

Επιστήμονες από το Κέντρο Έρευνας Βαρέων Ιόντων στη Γερμανία, με επικεφαλής τον καθηγητή Ζίγκουρντ Χόφμαν, ανακάλυψαν το στοιχείο σε πειράματα σύντηξης το 1996.

«Μετά την επίσημη αναγνώριση της ανακάλυψής μας από το IUPAC, συμφωνήσαμε στην πρόταση του ονόματος επειδή θέλαμε να τιμήσουμε έναν εξαίρετο επιστήμονα», δήλωσε ο καθηγητής Χόφμαν.

Ο Κοπέρνικος γεννήθηκε το 1473 στην Πολωνία. Η ανακάλυψή του ότι οι πλανήτες κινούνται γύρω από τον Ήλιο αποτελεί θεμέλιο της σύγχρονης επιστήμης.

Σύμφωνα με τους κανόνες του IUPAC, η ομάδα δεν μπορούσε να δώσει στο στοιχείο το όνομα από κάποιο άτομο εν ζωή. Αλλά όταν ρωτήθηκε αν, ασχέτως των κανόνων, θα ήθελε να δει το «χοφμάνιο» στον περιοδικό πίνακα, ο καθηγητής Χόφμαν είπε στο BBC: «Όχι, νομίζω ότι το κοπερνίκιο ακούγεται πολύ καλύτερα».

Από το FOCUS

Συνέχεια...

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 4,7 ΔΙΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ 5 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


Ταμεία σε κρίση
Η κρίση του ασφαλιστικού συστήματος προεβλέπετο μετά 25-30 χρόνια. Τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των Ασφαλιστικών Ταμείων δείχνουν ότι την κρίση την έχουμε μπροστά μας.

Ηταν το κυρίαρχο στοιχείο -έστω με δόση υπερβολής- της ομιλίας του προέδρου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ταμεία κ. Γ. Κουτρουμάνη στη χθεσινή συνάντηση Τύπου.

Χαρακτηριστικό της επιδείνωσης της κατάστασης των Ασφαλιστικών Ταμείων είναι ότι μέχρι το τέλος του χρόνου τα πέντε μεγάλα Ταμεία (καλύπτουν το 93% των ασφαλισμένων) έχουν ανάγκη να εξεύρουν πέραν της κρατικής χρηματοδότησης, άλλα 4,7 δισ. ευρώ για να πληρώσουν συντάξεις, φάρμακα και νοσοκομεία.

Ειδικότερα πρέπει να εξεύρουν το ΙΚΑ 2 δισ. ευρώ, ο ΟΑΕΕ 800 εκατ., ο ΟΓΑ 900 εκατ., ο ΟΠΑΔ (Δημοσίων Υπαλλήλων) 800 εκατ. και το ΝΑΤ 200 εκατ. Τυχόν κατεύθυνση της κυβέρνησης να προσφύγουν σε δανεισμό αντί επιχορήγηση, από τον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι καταστροφική, επισήμανε ο κ. Κουτρουμάνης, που σημαίνει ότι αν προστεθούν και οι υποχρεώσεις για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων οι ανάγκες φθάνουν στα 5,37 δισ. ευρώ.

Λανθασμένες πολιτικές

Οι εξελίξεις αυτές, σημείωσαν οι εργαζόμενοι, δεν είναι αποτέλεσμα της κρίσης αλλά των λανθασμένων πολιτικών που αποδιοργάνωσαν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Απλά η επιδείνωση της κατάστασης είναι ακόμη μεγαλύτερη σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Ο ασφαλιστικός νόμος 3655/2008 και οι ενοποιήσεις των Ταμείων που έκανε η κυβέρνηση δεν απέδωσαν σχεδόν τίποτε. Στις περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης έφερε φέτος όφελος 12 εκατ. ευρώ και η αύξηση των ενσήμων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά 10 (από 50 σε 60) άλλα 20 εκατ. ευρώ. Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για τις μητέρες ασφαλισμένες στο ΙΚΑ θα έχει όφελος μετά από 5 χρόνια 40 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Η νέα συζητούμενη λίστα των ΒΑΕ θα παρουσιάσει οικονομικό όφελος μετά από 20 χρόνια, ενώ ο περιορισμός των αναπηρικών συντάξεων είναι καλλιεργούμενος μύθος. Οπως υποστήριξαν οι εργαζόμενοι, τα μέτρα που έχουν ληφθεί (Υγειονομικές Επιτροπές 3-7 εξετάσεις κ.λπ.) έχουν περιορίσει αισθητά τον αριθμό των αναπηρικών. Στο ΙΚΑ βρίσκονται στο 11%, έναντι 7-11% στις χώρες της Ευρώπης. Πριν από 15 χρόνια βρίσκονταν στο 18% του συνόλου και τώρα είναι στο 13,3%.

Σπατάλες και εισφοροδιαφυγή

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν επίσης ότι από ανεπαρκή θωράκιση του συστήματος, από σπατάλες (ιδιαίτερα στα φάρμακα) και από την εισφοροδιαφυγή (περίπου 8 δισ. το χρόνο) χάνονται ετησίως πόροι 19 δισ. ευρώ. Αν υπήρχαν, τότε οι συντάξεις 2,3 εκατ. ασφαλισμένων θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 520 ευρώ.

Κατά την Ομοσπονδία, οι ενοποιήσεις των Ταμείων από 91 σε 13 δεν έφεραν κανένα οικονομικό όφελος. Δημιούργησαν, αντίθετα, γραφειοκρατία, χειροτέρευση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι διοικητικές δαπάνες αυξήθηκαν μέχρι και 30%.

Η εισφοροδιαφυγή επιβραβεύεται και από το Δημόσιο με προσλήψεις συμβασιούχων που αμείβονται «με μπλοκάκι», ενώ παρέχουν 100% εξαρτημένη εργασία. Χιλιάδες προγράμματα stage λειτουργούν με ανασφάλιστους νέους. Τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που προώθησε η κυβέρνηση λόγω αποκρατικοποιήσεων επιβαρύνουν το σύστημα σε ετήσια βάση με 900 εκατ. ευρώ, ενώ η δαπάνη για φάρμακα, μετά την κατάργηση της λίστας φαρμάκων, αυξήθηκε κατά 85% από το 2005 μέχρι σήμερα. *
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=64426

Συνέχεια...

Θα συνεχίσει να ρέει ο … οίνος ο εκλεκτός…

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, ΘΗΡΑΣΙΑΣ, ΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Με απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη εξαιρούνται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκρίζωσης αμπελουργικών εκτάσεων τα νησιά Θήρα, Θηρασιά, Πάρος και Αντίπαρος, τα οποία εμπίπτουν στο άρθρο 104 παρ. 6 του Καν. (ΕΚ) 479/08.

Εν όψει αυτής της σημαντικής απόφασης, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουμε τους αμπελώνες των Κυκλάδων αλλά και να τους διαφυλάξουμε από την αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη δόμηση, προστατεύοντας τόσο την πανάρχαια ιστορική μας παράδοση στην αμπελουργία όσο και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του τόπου μας.
Το προσωπικό μεράκι των αμπελουργών μας, σε συνδυασμό με το ξεχωριστό έδαφος και το μοναδικό κλίμα των Κυκλάδων έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή μοναδικών κρασιών, πολλά από τα οποία είναι με ονομασία προέλευσης και διεθνή αναγνώριση.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τους οινοπαραγωγούς των νησιών μας.
Η σημαντική τους απόφαση, προστασίας και διατήρησης των αμπελώνων των νησιών μας, ικανοποιεί πλήρως το σχετικό αίτημά τους».

Συνέχεια...

Λέσχη Bilderberg Καταστρέψτε το υφιστάμενο οικονομικό σύστημα-μειώστε κατα 2/3 τον πληθυσμό της Γης!


AΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ!


Oι πληροφορίες για τα όσα συζητήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, στη διάρκεια της Συνόδου της Λέσχης Bilderberg στον Αστέρα της Βουλιαγμένης , προκαλούν έντονη ανησυχία .


Η οικονομική κρίση είναι ένα από τα βασικά θέματα τα οποία τέθηκαν επί τάπητος , όχι από την σκοπιά της αντιμετώπισής της , αλλά από την σκοπιά που εξυπηρετεί τα σχέδια για μια παγκόσμια διακυβέρνηση. Δηλαδή πραγματικός στόχος είναι η οικονομική καταστροφή των χαμηλών και μεσαίων τάξεων .

Ο δημοσιογράφος Daniel Estulin, ο οποίος εδώ και χρόνια ερευνά τη δράση της λέσχης και οι πληροφορίες του οποίου έχουν –δυστυχώς- επιβεβαιωθεί μέχρι κεραίας , υποστηρίζει ότι το σχέδιο της ελίτ του πλανήτη είναι να καταστραφεί πλήρως το υφιστάμενο οικονομικό σύστημα και να μειωθεί κατά δύο τρίτα ο πληθυσμός της γης.

Αυτά τα σχέδια έχουν προκαλέσει ανησυχία ακόμη και στους κύκλους των ισχυρών της Βilderberg , που φοβούνται μήπως το χάος που θα προκληθεί από τη στρατευμένη πολιτική τους, οδηγήσει τους λαούς σε εξεγέρσεις που θα ανατρέψουν το καθεστώς της παγκοσμιοποίησης.




Σύμφωνα με πληροφορίες , η ατζέντα που μοιράστηκε στα μέλη της Bilderberg πριν την σύνοδο της Αθήνας , περιέχει εκτός των άλλων κι οδηγίες για την παραπλάνηση των επενδυτών . Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα προσωρινό κλίμα ευφορίας με δηλώσεις πολιτικών για οικονομική ανάκαμψη κι άνοδο στα χρηματιστήρια , ώστε οι επενδυτές να ρίξουν ξανά χρήματα στην αγορά και τότε « να προκύψει μια νέα κρίση που θα παγώσει εκ νέου και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το ήδη ταλαιπωρημένο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα», υποστηρίζει ο ερευνητής Estulin .

Πρέπει η οικονομική κρίση να είναι μακρά ή μήπως πιο έντονη και σύντομη? Η απόφαση των ισχυρών θα κινήσει και τις ανάλογες διαδικασίες ερήμην του κόσμου που ακόμη αναρωτιέται πως χάθηκε ο έλεγχος των οικονομικών και πως κατέρρευσαν μέσα σε μια νύχτα παγκόσμιοι κολοσσοί. Μήπως τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη τυχαία?


Στο βιβλίο του με τίτλο The True Story of the Bilderberg Group, δηλαδή η πραγματική ιστορία της λέσχης Bilderberg , ο Daniel Estulin σημειώνει: «Το 1970, το εξέχον μέλος της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission), ο Paul Volcker, ο οποίος είχε εργαστεί για την τράπεζα Chase Manhattan Bank του ιδρυτή της Τριμερούς Rockefeller, δεν μάσαγε τα λόγια του όταν έλεγε στους αμερικανούς πολίτες πως μπορούν να επηρεαστούν από «οικονομικές πιέσεις». Είχε τότε προσθέσει πως τα στάνταρ του τρόπου διαβίωσης του μέσου πολίτη…… πρέπει να κατέβουν»!

Μήπως όμως αυτή η σπουδή των ισχυρών της γης να αναμορφώσουν τον κόσμο σύμφωνα με τα συμφέροντά τους , γυρίσει ως μπούμερανγκ εναντίων τους ? Μήπως η οικονομική εξαθλίωση που προωθείται σκοπίμως , οδηγήσει τους «νέους άθλιους» σε επαναστάσεις που θα ανατρέψουν την παγκόσμια ελίτ?


Πάντως μια παρατεταμένη οικονομική κρίση αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού , αλλά εδώ και χρόνια τόσο τα μέλη της Bilerberg όσο και του «παιδιού» της , της Τριμερούς Επιτροπής , υποστηρίζουν πως η αύξηση του πληθυσμού αποτελεί πρόβλημα στον έλεγχο του παγκόσμιου πλούτου. Οι πηγές ενέργειας μειώνονται επικίνδυνα κι η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή δεν επαρκούν για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών του παγκόσμιου πληθυσμού.


Σε αυτούς τους προβληματισμούς και τις οικονομικές μεθοδεύσεις , προστίθενται και οι επισημάνσεις διακεκριμένων βιολόγων που υποστηρίζουν ότι ο ιός της γρίπης των χοίρων ξεπήδησε από εργαστήρια !!! Χάος

Απο την Αντζυ Σταθάτου
www.kourdistoportocali.com

Συνέχεια...

EMBOΛΙΑΣΜΟΙ:ΩΦΕΛΟΥΝ Η ΒΛΑΠΤΟΥΝ;




Δεν είναι εύκολο να μιλήσει κάποιος με συντομία σχετικά με το αν οι εμβολιασμοί ωφελούν ή βλάπτουν. Και τούτο επειδή, πολλά χρόνια τώρα, η διαφήμισή τους, αλλά και η ασφυκτική πίεση, που ασκείται από την συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών υπέρ τους, μας ωθούν στο να αποδεχόμαστε a priori την ορθότητά τους.


Όμως, οι φωνές κατά των εμβολιασμών ακούγονται όλο και περισσότερο και μας προειδοποιούν, ότι οι εμβολιασμοί όχι μόνο δεν ωφελούν, δηλαδή δεν μας προστατεύουν από τις ασθένειες κατά των οποίων υποτίθεται πως έχουν γίνει, αλλά ότι μπορούν να προκαλέσουν διάφορες σοβαρές διαταραχές, ακόμα και τον θάνατο στους εμβολιαζόμενους.


Έτσι πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα οι νέοι γονείς, προβληματίζονται για το αν πρέπει ή όχι να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Σ' αυτόν τον προβληματισμό επιθυμεί να βοηθήσει το άρθρο αυτό, όχι αναλύοντας πλήρως το θέμα των εμβολιασμών, αφού αυτό δεν είναι εφικτό στον κατ' ανάγκη περιορισμένο χώρο ενός άρθρου, δίδοντας, ωστόσο, κάποια στοιχεία που μπορούν να ωθήσουν κάθε ενδιαφερόμενο σε περαιτέρω έρευνα.

Άλλωστε για τα παιδιά μας πρόκειται!

Για να κατεβάσετε ολόκληρο το άρθρο πατήστε ΕΔΩ

Συνέχεια...

Η ατάκα του μήνα..


Κώστας Σκανδαλίδης:

Δουλειά "μυρμηγκιού" και πανστρατιά χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ για να κερδίσει αυτοδυναμία...

και η απάντηση:
Ζητάτε "μυρμήγκια" εργάτες για να τρέφουν τους κηφήνες;

Από το PRESS-gr

Συνέχεια...

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Ο λύκος κι αν εγέρασε….


Η ιστορία της δεξιάς στην Ελλάδα
έχει δείξει ότι στο τέλος ο Φρανκεστάιν
στρέφεται εναντίον των δημιουργών του:


Ο θείος Καραμανλής
αποχώρησε από την Ελλάδα το 1963 όταν οι παρακρατικοί , που ο ίδιος είχε ευνοήσει να δημιουργηθούν και κατόπιν ανέχθηκε, δολοφόνησαν τον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Παρ όλα αυτά ο ανιψιός επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος .
Ίσως τελικά το παρακράτος να είναι στο DNA της παράταξης..

Από την ομάδα του TVXS

Συνέχεια...

Μη μιλάς, μη γελάς σε παρακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικό κράτος στήνει η κυβέρνηση
Βάζουν τον Μεγάλο Αδελφό και τη σύγχρονη τεχνολογία στη ζωή των πολιτών
Κάμερες σε 24ωρη λειτουργία και λήψη DΝΑ ακόμα και για πλημμέλημα ή τροχαία παράβαση


Μη μιλάς, μη γελάς και μην κινείσαι γιατί σε παρακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ. και ενίοτε η ΕΥΠ παρ΄ ότι αυτή δεν είναι ακριβώς η δουλειά της. Αυτό είναι το νέο δόγμα και η τελευταία ζαριά της κυβέρνησης, με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας και την αποκατάσταση στη χώρα του νόμου και της τάξης, πριν στηθούν οι κάλπες για εθνικές εκλογές. Για την επίτευξη του στόχου ξεχνά τους κεντρώους πειραματισμούς της πρώτης περιόδου και μέρα με τη μέρα κάνει στροφή δεξιά χτίζοντας- έπειτα από σχεδόν πεντέμισι χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία- σκληρό αστυνομικό κράτος. Οι διωκτικές αρχές προχωρούν σε εκτεταμένες παρακολουθήσεις πολιτών για την πάταξη της εγκληματικότητας, σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να σταματήσουν τις διαρροές της Ν.Δ. από τα δεξιά προς τον ΛΑΟΣ και από τον μεσαίο χώρο προς το ΠΑΣΟΚ.

Η αγωνία όμως του Μεγάρου Μαξίμου να εξαρθρώσει όλες τις, μεγάλες και μικρές, εγκληματικές συμμορίες και να αποκαλύψει τις σχέσεις κακοποιών με τρομοκρατικές οργανώσεις- τις οποίες θεωρεί δεδομένεςοδηγεί την κυβέρνηση σε υπερβολές που φέρνουν στην επιφάνεια μνήμες από το «βαρύ χέρι» της πανίσχυρης Χωροφυλακής του κράτους της Δεξιάς.

Μόνο που σήμερα, όπως καταγγέλλουν έντονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τον αυταρχισμό, τους φακέλους και τα κλομπ της δεκαετίας του ΄60 αντικαθιστούν ο Μεγάλος Αδελφός και η σύγχρονη τεχνολογία για την παρακολούθηση της ζωής των πολιτών και την καταπάτηση των προσωπικών δικαιωμάτων. Και για να πετύχει σύντομα τον νέο στόχο της η κυβέρνηση κάθε μέρα προωθεί και μια νέα ρύθμιση. Τα καρτοκινητά
Χθες ψήφισε με διαδικασίες εξπρές στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής τη χρήση καμερών στους δρόμους όλο το 24ωρο χωρίς την παρουσία εισαγγελέα- ένα μέτρο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και έως πριν από 6 μήνες ήταν θέμα ταμπού για όλες τις πολιτικές δυνάμεις-, τη δημιουργία τράπεζας DΝΑ από πολίτες που κατηγορούνται ακόμη και για πλημμελήματα, αλλά και την κατάργηση των καρτοκινητών που δεν έχουν ονοματεπώνυμο. Πηγές της αντιπολίτευσης υπογράμμιζαν χθες ότι οι διωκτικές αρχές θέλουν με τη δημιουργία της τράπεζας DΝΑ να έχουν στη διάθεσή τους όσο γίνεται περισσότερα δείγματα από το γενετικό υλικό των πολιτών, ώστε να είναι πιο εύκολο να κάνουν ταυτοποιήσεις με πρόσωπα που εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις. Το μέτρο αυτό μάλιστα, όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές, το ζητούν χρόνια οι αμερικανικές αρχές προκειμένου να ξεμπλοκάρουν το θέμα τις βίζας. Με δύο σούπερ κοριούς Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ακόμη ότι οι διωκτικές αρχές προχωρούν και σε ένα πρόσθετο μέτρο με στόχο την πάταξη της τρομοκρατίας: την εκτεταμένη παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων. Είναι η μέθοδος που οδήγησε στην εξάρθρωση της συμμορίας Βλαστού και οι διωκτικές αρχές σχεδιάζουν να την επεκτείνουν.

Παρά λοιπόν τις επίσημες διαψεύσεις είναι γνωστό ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει προμηθευτεί από την πρώτη θητεία της Ν.Δ. δύο υπερσύγχρονους κοριούς. Τα μηχανήματα αγοράστηκαν από γερμανική εταιρεία έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. Το πρώτο λειτουργεί ήδη στον 9ο όροφο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης από την ΕΥΠ και έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης 3.000 έως 3.500 τηλεφώνων και γραπτών μηνυμάτων.

Το δεύτερο μηχάνημα είναι δίδυμο με το πρώτο και το έχει προμηθευτεί η Αντιτρομοκρατική αλλά επιχειρησιακά θα είναι έτοιμο σε δύο μήνες. Επίσης, από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων οι διωκτικές αρχές έχουν ως κληρονομιά το περίφημο βαλιτσάκι παρακολουθήσεων, με τη βοήθεια του οποίου εντοπίστηκαν οι Πακιστανοί σε μια επιχείρηση που θεωρείται ένα φιάσκο από τα μεγαλύτερα της Αστυνομίας.





Ένα βήμα δεξιότερα ακόμη και από τον ΛΑΟΣ έκανε χθες στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία, καθώς μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές του Β΄ Θερινού Τμήματος τάχθηκαν υπέρ της χρήσης κάμερας στον δρόμο όλο το 24ωρο χωρίς την παρουσία εισαγγελέα. Έτσι ψηφίστηκε η τροπολογία που προβλέπει την 24ωρη χρήση κάμερας, αλλά και τη λήψη DΝΑ από πολίτες που κατηγορούνται για πλημμελήματα - ακόμη δηλαδή και για κάποιες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η επίμαχη τροπολογία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία κατήγγειλαν την κυβέρνηση πως εκμεταλλεύεται το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών και επιχειρεί την περιστολή των ατομικών ελευθεριών τους. Άλλωστε η αρνητική θέση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για τη λειτουργία του συστήματος με τις κάμερες, με την αιτιολογία πως «θα στρέφονται επί δικαίων και αδίκων» και ότι «άλλο να λειτουργούν κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης όταν υπάρχει ακραία ενέργεια κατά του κράτους και άλλο να παρακολουθούν τους έντιμους και ανυποψίαστους πολίτες», έφερε σε ακόμη πιο δεινή θέση την κυβερνητική παράταξη. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι για το συγκεκριμένο θέμα ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος έσπευσε να χαρακτηρίσει τη Νέα Δημοκρατία «την πιο δεξιά δύναμη στο πολιτικό σύστημα» και συμπλήρωσε ότι «ο Καραμανλής πηγαίνει πιο δεξιά από τον Καρατζαφέρη». Τέλος, τόνισε πως «ο ΛΑΟΣ κάνει πιρουέτες καθώς ενώ είχε στην πρώτη σελίδα του την ασφάλεια, τώρα αποστασιοποιείται από τα μέτρα για τις κάμερες». Και όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση των συνταγματικών ατομικών δικαιωμάτων και πως το υπουργείο επιχείρησε έγκαιρα να ενημερώσει την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αλλά «λόγω των ρυθμών της απάντησε ότι θα συνεδριάσει τον Σεπτέμβριο για να εκφέρει θέση», έντονα ήταν τα φραστικά πυρά από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. ●Έντονη ήταν και η αντιπαράθεση για τη δημιουργία της τράπεζας DΝΑ, ακόμη και για όσους κατηγορούνται για πλημμελήματα που τιμωρούνται με ποινές άνω των τριών μηνών, παρότι υπέρ της σχετικής διάταξης τάχθηκε μόνο ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «ενώ εμφανίζεται σημαιοφόρος της ανάγκης δημιουργίας ενός πλαισίου ασφάλειας, το παραπέμπει στην... έμπνευση του ποιητή».

http://www.tanea.gr/

Συνέχεια...

Υπενθυμίζουμε


Συνέδριο με θέμα:«Δρόμοι αναζωογόνησης των χωριών μας»
Κυριακή 19 Ιουλίου 2009, 10:30, Χαλκί (Λύκειο Τραγαίας)

Η κ. Κατερίνα Σιδερή ανοίγει την ατζέντα για τα προβλήματα και υπογραμμίζει,… Ο καθένας από μας μπορεί να προσφέρει! Κάθε μέρα που περνάει είναι μια χαμένη, για τα χωριά μας και για μας, μέρα.

Διαθέτουμε:

Μνημεία κάθε ιστορικής περιόδου

Φυσικές ομορφιές (ψηλά βουνά, εύφορες πεδιάδες, εκατοντάδες είδη άγριων φυτών, υδροβιότοποι, καταφύγια ή περάσματα πουλιών, κ.ά.)

Παραλίες (για κολύμπι, ψάρεμα, θαλάσσια σπορ)

Κτηνοτροφικά προϊόντα (κρέας, τυρί, γάλα)

Μελισσοκομικά προϊόντα (μέλι, βασιλικό πολτό, πρόπολη κ.λ.π.)

Γεωργικά προϊόντα (κηπευτικά, λάδι, κρασί, ρακή, κίτρο, κ.ά.)
Ορυκτό πλούτο (σμύριδα, μάρμαρο)

Παραδοσιακά επαγγέλματα

Τέχνες (μαρμαρογλυπτική, αγγειοπλαστική, υφαντική, ξυλογλυπτική, κ.ά.)

Πολιτιστική παράδοση (μουσική, χοροί, ήθη, έθιμα)

Πόσες περιοχές στη γη έχουν όλα τα παραπάνω;

Πόσα από αυτά έχουν αξιοποιηθεί;

Ποιος είναι ο μέσος όρος ζωής των κατοίκων που ζουν μόνιμα στα χωριά μας;

Πόσο ευχαριστημένοι είναι από την ποιότητα ζωής τους οι μόνιμοι κάτοικοι;

Πόσο ικανοποιημένοι είναι οι επισκέπτες;

Πως επιθυμούμε να είναι ο τόπος μας μετά 10 χρόνια;

Οι μέχρι τώρα προτάσεις για το τι χρειαζόμαστε:

Παραμονή των κατοίκων – προσέγγιση νέων για μόνιμη εγκατάσταση

Καλύτερη συγκοινωνία (πλοία, αεροπλάνα, ενδοσυγκοινωνία)

Οδικό δίκτυο (επέκταση – αναβάθμιση)

Συντήρηση μνημείων, επισκέψιμα, ξεναγοί

Νέοι τρόποι καλλιέργειας

Εξελιγμένες κτηνοτροφικές και τυροκομικές μονάδες

Τυποποίηση προϊόντων

Σύζευξη πρωτογενή και τριτογενή τομέα

Στήριξη νέων επενδύσεων

Εκσυγχρονισμό της εξόρυξης της σμύριδας - αξιοποίηση

Ανάδειξη πολιτιστικών στοιχείων

Ποιοτικές παροχές στους επισκέπτες

Εναλλακτικό Τουρισμό (αγροτικός, συνεδριακός, εκκλησιαστικός, οικολογικός, κ.ά.)

Σωστή διαχείριση υδάτινων πόρων

Προστασία του περιβάλλοντος

Ανακύκλωση

Βιολογικοί καθαρισμοί

Νέες μορφές ενέργειας

Αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Συνεχή συνεργασία των φορέων και των κατοίκων

Ενημέρωση

Προβολή

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη, που θα βοηθήσουν την αναζωογόνηση των χωριών μας, για να επιτευχθούν χρειάζονται αποφασιστικότητα, σωστό προγραμματισμό, ετοιμότητα και τη συνεργασία όλων.

Ο καθένας από μας μπορεί να προσφέρει! Κάθε μέρα που περνάει είναι μια χαμένη, για τα χωριά μας και για μας, μέρα.

Ας ξεκινήσουμε από την Κυριακή 19 Ιουλίου, 10:30 στο Χαλκί (Λύκειο Τραγαίας) συμμετέχοντας ενεργά στο Συνέδριο.

Συνέχεια...

Ο Ναός της Δήμητρας στο Σαγκρί…

για να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν
τους θησαυρούς μας… οι ντόπιοι.



Περισσότερα ΕΔΩ

Συνέχεια...

και στα δικά σας Δρυμαλίτες…


Μπήκε σε εφαρμογή η νέα ιστοσελίδα www.e-naxos.eu του Δήμου Νάξου μέσα από την οποία οι Πολίτες και οι Επιχειρήσεις του Νησιού μπορούν να λαμβάνουν Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.

Ειδικότερα θα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά αιτήματα, παράπονα και καταγγελίες, να καταθέτουν αιτήσεις πιστοποιητικών Δημοτολογίου, να ενημερώνονται για τις αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, να πληρώνουν το Δημοτικό Φόρο, τα πρόστιμα Κ.Ο.Κ, τα Τέλη Ύδρευσης, και τις οφειλές Χρηματικού Καταλόγου μέσω του Διαδικτύου και να ενημερώνονται για την κατάσταση των πληρωμών τους….

Ο Δήμος Δρυμαλίας απέχει από την τεχνολογία,
όσο ο Δήμαρχός τους
από την πολιτική και την πραγματικότητα.

Συνέχεια...

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Στη Νάξο δεν φτάνεις ποτέ !!!


Φίλοι τα πράγματα είναι πιο τρελά απ όσο φαίνονται.
Ο άνθρωπος ταξιδεύει στο διάστημα, επικοινωνεί με όλο τον κόσμο, έχει μάθει γλώσσες μηχανής για να επικοινωνεί με μηχανές, πηγαίνει σε χώρες της Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής σε 2 έως 3 ώρες.

Συμπέρασμα;
Στη Νάξο δεν φτάνεις ποτέ !!!

Στην εποχή του ..κουρασμένου …και του Καμένου η Νάξος είναι σαν την Ιθάκη ..που κάποτε θα φθάσουμε…

Συνέχεια...

Το … κόλπο με τα εισιτήρια των πλοίων.

Από απελπισμένο αναγνώστη μας διαβάσαμε το παρακάτω σχόλιο:

“Άσχετο με το θέμα αλλά ο μοναδικός τρόπος να επικοινωνήσω μαζί σας και να ζητήσω να δώσετε άμεσα δημοσιότητα στο θέμα. Σας γράφω από Αθήνα. Εδώ και ένα μήνα περίπου εγώ και πάρα πολλοί ακόμα - άνθρωποι μάλιστα που έχουν κλείσει ξενοδοχεία στο νησί μας , ψάχνουμε απεγνωσμένα το μαγικό χαρτάκι που θα μας μπάσει σ΄ ένα πλοίο της γραμμής . Κάποιοι ήδη έχουν αλλάξει προορισμό και ακυρώσει τις κρατήσεις τους . Τι θα γίνει επιτέλους ; Είναι δυνατόν να μην βρίσκουμε εισιτήρια έστω και Α’ θέσης να ταξιδέψουμε στον τόπο μας ; Μα που ζούμε , σε ποιον αιώνα και ποιους συντηρούμε όλο το χρόνο ; Άραγε εκείνο το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας ή όπως το ονόμασε λόγω της μεγάλης νέας διακυβέρνησης ο καταλληλότερος , ΥΠΑΡΧEI ; Υπουργός και Υφυπουργός υπάρχουν για τα προβλήματα ή μόνο για τα πανηγυράκια; Για πρωθυπουργό δεν ρωτώ .Τέτοιος δεν υπάρχει εδώ και 5 χρόνια .”

Αγαπητέ φίλε το κόλπο είναι απλό και παλιό.
Πρώτα η ίδια η εταιρεία «κρατάει» τα εισιτήρια για να πουληθούνε της πρώτης θέσης και γενικά τα ακριβά και συνεχίζουν το ίδιο σύστημα τα πρακτορεία για να κάνουν τις απαραίτητες εξυπηρετήσεις… Εισιτήρια πάντα υπάρχουν!

Για να βρεις σίγουρα, πάρε τον .. ξενοδόχο σου στη Νάξο, αυτός σίγουρα έχει άκρες, που λέει και ο λαός, και θα σου βρει αμέσως όσα εισιτήρια θέλεις από τη Νάξο για τη... Νάξο...

Το σύστημα γαρ…

Συνέχεια...

Για να μην ξεχνάμε:«ΙΟΥΛΙΑΝΑ» 1965 : Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΪΚΗ ΈΚΡΗΞΗ



Και τότε έγινε η μεγάλη έκρηξη. Λίγες μέρες πριν, κανένα κόμμα, καμία οργάνωση, κανένας θεωρητικός δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα άρχιζε στις 15 Ιουλίου 1965. Η οικονομία δεν έπασχε από σοβαρά προβλήματα. Η ανεργία υποχωρούσε και η χώρα περνούσε σε νέα πρωτόγνωρη καταναλωτική έξαρση.


Στην κυβέρνηση βρίσκονταν η Ένωση Κέντρου και ο Γεώργιος Παπανδρέου. Ο λαός ζει ένα διάλειμμα αστικής δημοκρατίας ύστερα από τη θύελλα του εμφυλίου, τις καταδιώξεις, τις εξορίες, την προσφυγιά. Κι όμως μπορεί να μην υπήρχε μαζική ανέχεια, αλλά η εξευτελισμένη προσωπικότητα του λαού δεν είχε αποκατασταθεί. Σε κάθε υπηρεσία, υπουργείο, αστυνομικό τμήμα, ο μηχανισμός της Δεξιάς κυριαρχούσε. Η δολοφονία του Λαμπράκη το 1963 και η σκευωρία του «Ασπίδα» το 1964 ήταν τα πιο εμφανή σημάδια που έδειχναν πως το κράτος του Εμφυλίου ήταν ακόμα ζωντανό.
Με την άνοδο του Κωνσταντίνου στο θρόνο γεννήθηκαν ελπίδες για μια «πιο δημοκρατική» εξέλιξη της δυναστείας. Αυτές όμως διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα. Στις αρχές του Ιουλίου του 1965 εκδηλώνεται διαφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον Κωνσταντίνο για την παραμονή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Γαρουφαλιά στην κυβέρνηση. Ο Γαρουφαλιάς ήταν άνθρωπος των ανακτόρων, ενεργούσε με κατευθείαν εντολές από αυτά και αγνοούσε τον πρωθυπουργό. Δεν άφηνε την εκλεγμένη με 53% κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου να ελέγξει της ένοπλες δυνάμεις.


Το απόγευμα της 15ης Ιουλίου ο πρωθυπουργός υποβάλει τελικά την παραίτησή του. Αυτή γίνεται αμέσως δεκτή από τον Βασιλιά και σε λίγες ώρες αναγγέλλεται ο σχηματισμός της κυβέρνησης Αθανασιάδη – Νόβα, με υπουργό Εθνικής Αμύνης τον Κωστόπουλο και υπουργό Δημοσίας Τάξεως τον Τούμπα. Πρόκειται για τους αποστάτες του Κέντρου που λαμβάνουν μέρος στην ανατροπή του Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησης του Κέντρου.


Κατάπληκτος ο λαός παρακολουθεί τη συνομωσία. Ο καθένας ένιωσε το χαστούκι στο δικό του πρόσωπο. Όχι ότι ο γέρος Παπανδρέου έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης, αλλά ο κάθε απλός Έλληνας στον εξευτελισμό του γέρου πρωθυπουργού έβλεπε τον δικό του καθημερινό εξευτελισμό στις κρατικές υπηρεσίες, στη δουλειά, παντού.


Το πρώτο βράδυ μερικοί φοιτητές και εργαζόμενοι διαδηλώνουν στο Σύνταγμα. Η αστυνομία τους χτυπάει άγρια. Όλη η χώρα, αλλά ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι της Αθήνας και του Πειραιά αγανακτούν για το χτύπημα των παιδιών. Έτσι άρχισε η εποποιία του Ιουλίου που κράτησε για περίπου 70 μέρες, έριξε δυο κυβερνήσεις και καθυστέρησε 2 χρόνια το πραξικόπημα.


Κάποιοι συνηθίζουν να μιλάνε για τον αυθορμητισμό του Γαλλικού Μάη του 1968. Όμως η Αθήνα του 1965 βρίσκονταν πιο μπροστά. Έδινε το νόημα μιας νέας εποχής που άρχιζε με την άμεση επέμβαση του λαού στους δρόμους, αντίθετα με τις υπάρχουσες τότε κομματικές γραμμές. Μια έκρηξη διαφορετική από τα σχήματα που μέχρι τότε γνωρίζαμε.


Η απέραντη κοινωνική δυσαρέσκεια που δεν ήταν μόνο οικονομική, οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες λαού σε πρωτοφανείς αγώνες διαρκείας. Ο Ιούλιος του 1965 θα μείνει στην ελληνική ιστορία. Από τότε η εκάστοτε αστική εξουσία φοβάται και την παραμικρή κινητοποίηση. Γι’ αυτό και η εσπευσμένη καταστολή σε κάθε περίπτωση.


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ

Ο Δημήτρης Λιβιεράτος είναι γνωστός ιστορικός και ένας από του παλαιότερους μαρξιστές αγωνιστές του εργατικού μας κινήματος.

Συνέχεια...

Δεν άξιζε τέτοια τύχη η ορεινή Νάξος…

… η οποία είναι έρμαιο
στα χέρια ενός μασκαρεμένου
με πολιτικό ένδυμα
δεξιού πολιτικάντη αλχημιστή.

Προχθές, μέρα μεσημέρι, ξεχείλισε στον Απόλλωνα το φρεάτιο που βρίσκεται ανάμεσα στα εστιατόρια APOLLON και VENETIKO.

Το αποκρουστικό θέαμα και η δυσοσμία από τα βοθρολήμματα που πλημμύρισαν την παραλία, δεν ήταν τίποτα μπροστά στην μπόχα που καθημερινά αναδύεται από την πολιτική γιάφκα που καθοδηγεί ο Δήμαρχος κ. Μπαρδάνης.

Ο Δήμαρχος που θα μείνει στην ιστορία
σαν το χειρότερο πολιτικό μόρφωμα
που πέρασε ποτέ από τη Νάξο.


Του δώσαμε την απαραίτητη προθεσμία να απαντήσει στο απλό ερώτημα:

“κινδυνεύει ΝΑΙ ή ΟΧΙ, η δημόσια υγεία από τα … έργα του στον Απόλλωνα;”

Η πολιτική του αλαζονεία, η ανικανότητα, η μνησικακία η ματαιοδοξία και ότι άλλο μπορείτε να του προσάψετε, δεν τον άφησαν να απαντήσει.

Δεν απάντησε γιατί τον τρομάζει η αλήθεια και τον βαραίνει η ευθύνη.

Αυτό το περιμέναμε.
Η σειρά του τώρα να περιμένει καρτερικά εκτός από την πολιτική του απαξίωση και τον γνωστό «καταλογισμό» όλων των πολιτικών του ανομημάτων που όπως ξέρετε, ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ !

Συνέχεια...

Γιορτάστηκε ο Άγιος Νικόδημος στη Νάξο

Με σεβασμό στην πίστη των Ναξιωτών και γενικά των πιστών, μήπως πρέπει να διερωτηθούμε αν και κατά πόσο η αγιοσύνη και η απλότητα συνδέονται με στρατιωτικές φιέστες και βεγγαλικά ;






Οι φωτογραφίες είναι από τον Naxios.blogspot.com

Συνέχεια...

Εισαγγελέας, υγειονομικές υπηρεσίες, Λιμεναρχείο, έστω λίγο φιλότιμο, υπάρχει;

Συνέχεια...

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

1955: Οι αριστεύσαντες μαθητές Κωμιακής και Απόλλωνα

Το καλοκαίρι μπορεί να ανταμώσουν στη Νάξο και να θυμηθούν τα παληά και οι νέοι μπορεί να αναγνωρίσουν δικούς τους ανθρώπους.








Συνέχεια...

Το τυρί το είδατε, τη φάκα όμως;…

Ξέπλυμα αμαρτιών,
νομιμοποίηση του παρακράτους,
αλλά πολύ περισσότερο,
ψυχολογική προετοιμασία των μαζών στην υποταγή…
Δεν είναι τυχαίες οι κάμερες, ο υπερσύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός υποκλοπών, σήμερα η απαγόρευση του καπνίσματος, η ταυτοποίηση των καρτοκινητών και αύριο νέα μέτρα, πάντα για το … καλό μας.

Όπως αναφέρει φίλος blogger σε σχόλιό του:

“Στόχος είναι η πειθάρχηση. Η επιδίωξη τους είναι να συνηθίσει η κοινωνία στις απαγορεύσεις σε κάθε πτυχή της ζωής “….

Συνέχεια...

PIERCING: ένα επικίνδυνο κόσμημα…

Σημάδι ομορφιάς. υπέρβασης της φύσης ή πρόκληση;
Σημείο κοινωνικής διαφοροποίησης ή μόδα;
Ίσως σε ένα βαθμό συνυπάρχουν όλα.

Το βέβαιο είναι πως το piercing, η ένθεση δηλαδή κοσμημάτων στο δέρμα ή στους βλεννογόνους, δεν είναι άμοιρη συνεπειών για την υγεία μας.

Το ανθρώπινο σώμα ανέκαθεν αποτελούσε τόπο και τρόπο προβολής αξιών και ιδεολογημάτων, πεδίο εγγραφής μυστικών επικοινωνιακών κωδίκων.

Τα τελευταία χρόνια, στις δυτικές αλλά και στις «νεοδυτικές» κοινωνίες συναντάμε, όλο και ποιο συχνά, νέους και νέες που τρυπούν διάφορα σημεία του σώματός τους για να τοποθετήσουν κοσμήματα.

Συνήθεις προτιμήσεις τους είναι η γλώσσα, τα χείλη, τα φρύδια , τα αυτιά, ο αφαλός, αλλά και ποιο απόκρυφα…

Οι Αιγύπτιοι τοποθετούσαν κοσμήματα στον αφαλό τους, ορισμένες φυλές στην Αιθιοπία εφάρμοζαν στο κάτω χείλος κοσμήματα σε μέγεθος και σχήμα πιάτου, στο νησί Βόρνεο και στο Εκουαδόρ η ομορφιά απαιτεί τρύπημα και στόλισμα των δοντιών, ενώ το πλέον συνηθισμένο ήταν η «αισθητική» παρέμβαση στη μύτη και στους λοβούς των αυτιών.

Όπως τονίζει η κ. Άννα Πατρικίου, αν. καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών :

“…κάθε άτομο με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό αποτελεί αντένδειξη για piercing. Νοσήματα του αιμοποιητικού συστήματος, σακχαρώδης διαβήτης, συγγενής ή επίκτητη ανοσοανεπάρκεια είναι μερικά παραδείγματα αντένδειξης.

Στη βιβλιογραφία υπάρχουν πολλές αναφορές για σοβαρές επιπτώσεις που απειλούν ακόμη και τη ζωή του ασθενούς από υποτασική καταπληξία μέχρι απόστημα του εγκεφάλου.
Από τις λοιμώξεις συχνότερα έχει περιγραφεί Λουδοβίκειος κυνάγχη. Έχουν ακόμα συνδεθεί με τη διάτρηση περιπτώσεις τετάνου, φυματίωσης, περικαρδίτιδας, ενδοκαρδίτιδας κ. ά….”

Συνέχεια...

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

59 μέρες πολιτιστικής δραστηριότητας..

… από το ΔΗΜΟ ΝΑΞΟΥ

Συνέχεια...

Κάπου υπάρχει ένα νησί …


του Μάνου Ελευθερίου

Δεν είν' αλήθεια μες στη Γη
πως δεν υπάρχει ένα νησί
να πάμε οι δυο μας
*
κάπου θα βρίσκεται για μας
ένα νησί και μια γωνιά
για τ' όνειρό μας
*
κάπου υπάρχει το νησί
που θα το ζήσουμε μαζί
κάπου υπάρχει
*
ίσως να το 'χουν μυστικό
κι ίσως γι' αυτό και δεν μπορώ
να βρω στο χάρτη

*

κάπου υπάρχει ένα νησί
μόνο για μας στην οικουμένη
που 'χει την άμμο του χρυσή
τη θάλασσά του αγιασμένη
*
κάπου υπάρχει ένα νησί
χωρίς κακούς,
μην αμφιβάλλεις

δεν λέω λόγια της στιγμής
κι αυτά που λεν' της παραζάλης
*
δεν χάθηκαν όλα για μας
κι αφού μ' ελπίδες πολεμάς
κάτι θα δείξει
όλα είναι θέμα τακτικής
να δεις της μοίρας το χαρτί
που θα σ' αγγίξει
*
κάπου υπάρχει ένα νησί
που στο χρωστώ κάποια στιγμή
σαν παιχνιδάκι
*
να παίξεις σαν μικρό παιδί
και να ξεχάσεις πως στη Γη
υπάρχουν δράκοι

http://peiratikoreportaz.blogspot.com/

Συνέχεια...