Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Οικονομία: Η <<υπεύθυνη>> κυβέρνηση που δεν κυβερνά !!!


Επί τέλους σ αυτή τη χώρα δεν έχουμε όλοι τη νοημοσύνη του Πρετεντέρη και της Τρέμη για να σκεπτόμαστε υπεύθυνα και ούτε μας έχει καταλάβει ομαδική άνοια για να ξεχάσουμε πως οι εκλογές το 2007 προκηρύχθηκαν για το πρόβλημα της οικονομίας και τις αποτελεσματικές λύσεις τις διέθετε μόνο η κυβέρνηση.
Δεν ξεχνάμε ακόμα τους μύδρους της κυβέρνησης εναντίον συνολικά της αντιπολίτευσης για τη δήθεν ανευθυνότητά τους στα ζητήματα της οικονομίας.
Παρασκευή βράδυ (τυχαία;), έναρξη τριημέρου της αποκριάς έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα που έντεχνα την έκρυβαν από εμάς όχι όμως και από τους <<κουτόφραγκους>>

Έχουμε και λέμε λοιπόν για τα αποτελέσματα του 2008:


- 4 δις ευρώ στέρηση εσόδων
- 5,6 δις ευρώ αύξηση ελλείμματος
- 12 δις ευρώ αύξηση του χρέους
Και όπως λένε οι ειδικοί, οι συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα στην πραγματική οικονομία στη χώρα μας.
Είμαι σίγουρος πως θα μας πούνε ότι η μόνη που δεν έχει καμιά ευθύνη είναι η Κυβέρνηση !!!! κι εγώ θα συμφωνήσω για τον απλό λόγο ότι δεν κυβερνά !!!!

Συνέχεια...

Να γίνει ο πλανήτης «Κυκλάδες» προτείνει επιστήμονας για το φαινόμενο του θερμοκηπίου


Εικόνες σαν αυτή που επικρατεί στα νησιά των Κυκλάδων επιθυμεί να δει στις μεγάλες πόλεις ο Χ.Ακμπάρι.

Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της κυκλαδικής αρχιτεκτονικής και να βάψουμε τις οροφές και τους τοίχους των σπιτιών μας άσπρους, προτείνει ο επιστήμονας Χάσεμ Ακμπάρι, ως λύση για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Η λογική είναι απλή: εάν μετατρέψουμε μεγάλο μέρος του αστικού μας τοπίου σε λευκό, τότε το φως του ήλιου θα αντανακλάται με αποτέλεσμα να μειωθεί η θερμοκρασία του πλανήτη και να καθυστερήσει η κλιματική αλλαγή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, ο Χ.Ακμπάρι του Εθνικού Εργαστηρίου Lawrence Berkeley της Καλιφόρνια, επιθυμεί να ξεκινήσει μια εκστρατεία για να γίνει ο κόσμος μας... πιο άσπρος.




Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της κυκλαδικής αρχιτεκτονικής και να βάψουμε τις οροφές και τους τοίχους των σπιτιών μας άσπρους, προτείνει ο επιστήμονας Χάσεμ Ακμπάρι, ως λύση για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Η λογική είναι απλή: εάν μετατρέψουμε μεγάλο μέρος του αστικού μας τοπίου σε λευκό, τότε το φως του ήλιου θα αντανακλάται με αποτέλεσμα να μειωθεί η θερμοκρασία του πλανήτη και να καθυστερήσει η κλιματική αλλαγή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, ο Χ.Ακμπάρι του Εθνικού Εργαστηρίου Lawrence Berkeley της Καλιφόρνια, επιθυμεί να ξεκινήσει μια εκστρατεία για να γίνει ο κόσμος μας... πιο άσπρος.
Ζητά από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου να ενωθούν σε μια προσπάθεια να αντικατασταθούν τα σκούρα υλικά που χρησιμοποιούνται στην οδοποιία και την κατασκευή οροφών με υλικά που αντανακλούν περισσότερο φως.
Τα αποτελέσματα, δηλώνει ο ίδιος, θα είναι δραματικά. Οι δρόμοι και οι οροφές καλύπτουν περισσότερο από το 50% της επιφάνειας στις αστικές περιοχές, ενώ αποτελούν το 2,4% της επιφάνειας της Γης.
Ένα μαζικό κίνημα αλλαγής του χρώματός τους θα μπορούσε να αυξήσει το ποσοστό του φωτός που αντανακλάται κατά 0,03%. Αυτό ουσιαστικά θα βοηθούσε, συνεχίζει ο επιστήμονας, στο να ακυρωθεί η θερμότητα που προκαλούν 44 δισεκατομμύρια τόνοι μόλυνσης διοξειδίου του άνθρακα.
Το φως που αντανακλάται σε μια επιφάνεια δεν συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, τονίζει η εφημερίδα. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν σκούρες επιφάνειες απορροφούν το φως και το στέλνουν πίσω με τη μορφή θερμικής ενέργειας.
Ωστόσο, ο επιστήμονας δηλώνει ότι αυτός ο τρόπος δεν θα οδηγήσει σε μόνιμη λύση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής, αλλά σε αναβολή των επιπτώσεών του, ενώ η θερμοκρασία των αστικών περιοχών θα μειωνόταν σημαντικά.
Σε όσους λένε ότι οι λευκές οροφές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στις πτήσεις -το φως που αντανακλάται θα μπορούσε να θαμπώνει επιβάτες και πιλότους-, ο ίδιος υποστηρίζει ότι εκτός του λευκού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και άλλα χρώματα που αντανακλούν το ηλιακό φως, όπως το απαλό γκρι.
http://www.in.gr/news/mail.asp?lngEntityID=976636&lngDtrID=252

Συνέχεια...

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Περί ΟΝΑΣ , τοπικών Συλλόγων και δημοκρατίας

Η σχετική ανάρτησή μας για την ΟΝΑΣ πέραν από τη συμβολική αποκριάτικη διάσταση, μέσα από τα ενδιαφέροντα και πολύ αξιόλογα σχόλια ανέδειξε ένα τεράστιο πολιτικό πρόβλημα.. Όλες οι απόψεις και προβληματισμοί που αναπτύχθηκαν είναι σωστοί και παράλληλα αναδεικνύουν στην ουσία το πρόβλημα της κοινωνικής εκπροσώπησης που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες σήμερα.
Πρόβλημα αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι τοπικοί Σύλλογοι αλλά όλοι οι θεσμοί εκπροσώπησης κόμματα, συνδικάτα κλπ.. Κανένας δεν θέλει να εκπροσωπείται από κανένα. Οι λόγοι και αιτίες είναι πολλοί και δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε.( Θα το κάνουμε μια άλλη φορά )
Επιγραμματικά μόνο να πούμε πως αναδεικνύεται πιο ώριμα το ζητούμενο Έμμεση ή Άμεση Δημοκρατία.

Αυτά προς το παρόν.

Συνέχεια...

Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στο κράτος, αν δεν πάρει από τους πλούσιους για να τα δώσει στους φτωχούς


Ο φόβος και ο θυμός έβγαλαν τις προάλλες εκατό χιλιάδες Ιρλανδούς στον δρόμο.
«Νιώθουν φόβο επειδή δεν ξέρουν τι θα απογίνουν αυτοί και οι δουλειές τους και θυμό επειδή ξέρουν ότι δεν προκάλεσαν αυτοί την κρίση» γράφει στους «Τάιμς της Ιρλανδίας» ο Ντέιβιντ Μπεγκ, καθηγητής της Οικονομικής Ανάλυσης στο Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου.
Κι όμως, μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι Ιρλανδοί είχαν πιστέψει ότι ζούσαν σε έναν παράδεισο. Και κόντευαν να το πιστέψουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, που καλούνταν επιτακτικά να εφαρμόσουν το ιρλανδικό νεοφιλελεύθερο μοντέλο.
Η Ιρλανδία έχει χτυπηθεί από την κρίση ίσως χειρότερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Η ιρλανδική κυβέρνηση έχει συγκλονιστεί από την ταχύτητα με την οποία καταρρέει η οικονομία της χώρας. Και σκέφτεται να εγκαταλείψει αυτό που κάποτε θεωρούσε προοδευτικό- τις ιδιωτικοποιήσεις- για να περάσει σε κάτι που θεωρούσε οπισθοδρομικό- τις κρατικοποιήσεις.

«Όλες οι ιρλανδικές τράπεζες θα εθνικοποιηθούν τους προσεχείς τρεις μήνες» προβλέπει ο Ντέιβιντ Μπεγκ, που πιστεύει πως και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν αναπόφευκτα αυτό τον δρόμο (ανάμεσά τους οι ΗΠΑ με την Μπανκ οβ Αμέρικα και τη Σίτιγκρουπ). Όμως, προσοχή! Όποιος νομίζει πως τέτοιες εθνικοποιήσεις ή «πακέτα σωτηρίας» όπως εκείνα που μοιράζει ο Ομπάμα θα σημάνουν το τέλος της δεξιάς πολιτικής, καλύτερα να το ξανασκεφτεί.
Γιατί ένας άλλος οικονομολόγος, ο Ντάνκαν Κάμερον, καθηγητής της Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Οτάβας, προειδοποιεί: «Όποιος νομίζει πως οι τράπεζες που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, οι τεράστιες απώλειες θέσεων εργασίας, η πτώση του παγκόσμιου εμπορίου και η εξάπλωση της οικονομικής απόγνωσης θα σημάνουν το τέλος της “ελεύθερης” αγοράς ή όποιος πιστεύει πως αυτά τα πακέτα σωτηρίας θα σημάνουν το τέλος της δεξιάς πολιτικής, καλύτερα να το ξανασκεφτεί».
Η δεξιά πολιτική εθνικοποιεί σήμερα τις τράπεζες που κινδυνεύουν, για να τις παραδώσει πάλι αύριο μεθαύριο στους τραπεζίτες. Και αντί να μεταβιβάσει εισόδημα από τους τραπεζίτες, οι οποίοι σήμερα κάθονται πάνω στο χρήμα που τους δίνει το κράτος, σε εκείνους που θα το ξόδευαν αλλά που σήμερα δεν έχουν ούτε για να ζήσουν, προτιμά να κλείνει τα μάτια.
Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν- που θα επισκεφθεί τη χώρα μας τον Μάρτιο- επισήμαινε πως με όλο αυτό το κρατικό χρήμα που τσεπώνουν οι τραπεζίτες αντί να το διοχετεύουν στην οικονομία, θα προκύψει «ένα σύστημα στο οποίο θα υπάρξει ανεπάρκεια κεφαλαίου», ενώ οι φορολογούμενοι θα κληθούν να ξαναγεμίσουν τους κρατικούς κορβανάδες με τρισεκατομμύρια χωρίς κανένα αντάλλαγμα.
Η βασική αιτία του σημερινού οικονομικού χάους είναι η εγγενής αδυναμία του χρηματοπιστωτικού συστήματος να ανταποκριθεί στις ανθρώπινες ανάγκες, όχι μόνο στις φτωχές αλλά και στις πλούσιες χώρες.

Ωστόσο, όποια ταμπέλα κι αν κρεμάσει ένα κράτος απέξω από τις τράπεζές του, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν πάρει από τους πλούσιους για να τα δώσει στους φτωχούς.

Ρούσσος Βρανάς
http://orfni.blogspot.com/2009/02/blog-post_8087.html

Συνέχεια...

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Δεν ξέρει τι να βάλει… (τρις), η ΟΝΑΣ στο καρναβάλι.. (δις)



Τώρα είναι το κατάλληλο… timing..


Όλοι θα το θεωρήσουν φάρσα και θα είναι η πιο όμορφη και η πιο χρήσιμη…


Να βγάλει επιτέλους η ΟΝΑΣ την αποκρουστική της μάσκα

και να διαλυθεί στα εξ’ ων συνετέθη…

διότι lifting σε πτώματα, ΔΕΝ γίνεται.


Το πάλαι ποτέ κραταιό ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ των Συλλόγων της Νάξου, κατάντησε το πιο παρακμασμένο παραμάγαζο του Αιγαίου Πελάγους…


Μήπως ο πρωτεργάτης και πρωτοστάτης στην ίδρυση της ΟΝΑΣ, Σύλλογος Κορωνίδας πρέπει να δείξει πρώτος το δρόμο της κάθαρσης ; Και επειδή τα ανομήματα της .. γιάφκας, δεν τα ξεπλένει ούτε ο … Ιορδάνης ποταμός, ας ανοίξει διάπλατα την πόρτα της εξόδου.


Αν παραμείνουν μερικά πρόβατα στο μαντρί, δεν πειράζει, Πάσχα έρχεται…

Συνέχεια...

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Απίθανα Κυβερνητικά μυαλά….δεν παίζονται

Για να καλύψει η Κυβέρνηση τις πολιτικές ευθύνες της τι μεθόδευσε.
1-Συλλαμβάνουν άμεσα τον πιλότο του ελικοπτέρου (φυσικά όχι για να καταθέσει) αλλά ως κατηγορούμενο.
Αλήθεια πότε στα παγκόσμια χρονικά σε περίπτωση αεροπειρατείας κατηγορήθηκε πριν από την ανάκριση ο πιλότος;
2-Λένε θα καταργήσουν την ανωνυμία στα καρτοκινητά, προφανώς για να περιορίζουν την επικοινωνία των κακοποιών.
Τώρα δηλαδή θα είμαστε ήσυχοι;
Εγώ προτείνω κάτι πιο αποτελεσματικό. Επειδή οι μεγάλοι κακοποιοί δεν χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για τις <<επιχειρήσεις τους>>, απλά κλέβουν άλλα, να καταργηθούν όλα τα αυτοκίνητα.
Οι άνθρωποι δεν παίζονται…

Συνέχεια...

Δήμαρχος Δρυμαλίας : Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο… (αδιέξοδο) μονοπάτι…

Το ταχυδρομικό περιστέρι που στείλαμε,
ευτυχώς γύρισε και μας έφερε αρκετά ενδιαφέροντα νέα.


1. Οι προσφυγές που κατατέθηκαν είναι 165 περίπου για κάθε απόφαση.
Βρίσκονται στο στάδιο του… “τσιγαρίσματος” και θα ακολουθήσει το κανονικό … μαγείρεμα..

2. Σήμερα έχει Δημοτικό Συμβούλιο και ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η « Έγκριση της αναγνωριστικής μελέτης που εκπονήθηκε από την ΑΡΙΑΔΝΗ και αφορά την μετεγκατάσταση του ΒΙΟ.ΚΑ του Απόλλωνα και την ενιαία πιθανόν αντιμετώπιση του αποχετευτικού προβλήματος της ευρύτερης περιφέρειας Κορωνίδας»

Σύμφωνα με το εναλλακτικό αυτό πλάνο ο ενιαίος ΒΙΟ.ΚΑ θα ενταχθεί (!!!) σε

νέα ειδική κρατική χρηματοδότηση εκτός του Δ Κ.Π.Σ. η οποία όπως υποστηρίζεται από παράγοντες του Δήμου έχει εξασφαλιστεί και όπως με βεβαιότητα μπορούμε να σας πληροφορήσουμε, διανύουμε περίοδο “ισχνών αγελάδων” και ανάλογες εγγυήσεις στο … μιλητό δεν πρέπει να γίνονται πιστευτές ούτε από μικρά παιδιά.

3. Σήμερα είχε προγραμματιστεί να επισκεφτούν το Δήμο Δρυμαλίας δύο τεχνικοί-υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, προκειμένου να συζητήσουν για τη διαχείριση της κατάστασης όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα. Όμως λόγω καιρικών συνθηκών, η συνάντηση αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα…

Ο γιαλός είναι στραβός ή… στραβά αρμενίζουμε ;

Συνέχεια...

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Μια μπακαλίστικη οικονομική ανάλυση για το …Χάρβαρντ και απαγορευμένο… διδακτορικό για την οικονομία

Είναι λίγο πολύ γνωστά όσα έχουν ειπωθεί για τα 28 δις που εγγυάται το κράτος προς τις Τράπεζες. Σήμερα έκανα μια αποτίμηση της κεφαλαιοποίησης των Τραπεζών σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή τους αξία.
ΕΘΝΙΚΗ 4,8 εκατ. ΕΥΡΩ
EUROBANK 2,1
ΑΛΦΑ 1,8
Μην ψάχνετε άδικα γιατί το κράτος δεν αγοράζει μια Τράπεζα για να διαμορφώνει και να εξισορροπεί την Αγορά.

Ιδού η <<μπακαλίστικη>> ανάλυση.
Σκέψου ότι ζεις σε μια γειτονιά παλαιού τύπου. Από αυτές που βλέπεις στις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες, ας πούμε -Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, φάση. Έχεις τώρα σ´αυτή τη γειτονιά ένα μπακάλικο -το αφεντικό του μαγαζιού, κωλόχοντρος αντιπαθέστατος αλλά αναγκαίος επειδή φέρνει τα πάντα, παστέλια, μαντολάτα, απορρυπαντικά, τρόφιμα, τσιγάρα -διαθέτει καιτηλέφωνο «δια το κοινόν». Έχει και υπαλλήλους διάφορους ο χοντρός -βάλτους κι αυτούς στην ιστορία. Τι κάνει λοιπόν ο χοντρός;

Αγοράζει κοψοχρονιά και πουλάει σε τσιμπημένες τιμές, κλέβει και στο ζύγι-κονομάει γενικώς. Και όσο κονομάει, τόσο αγοράζει κι όσο αγοράζει, τόσοπουλάει όλο κι ακριβότερα -κονομάει χοντρικώς. Πουλώντας λιανικώς.
Έχει φτιάξει τώρα ο χοντρός ένα κομπόδεμα μεγαλύτερο από τη μπάκα του. Τινα το κάνει; Οι τράπεζες δε δίνουν καλά επιτόκια, με τοκογλυφίες δε θέλει να μπλέκει καθότι επίφοβα πράγματα, για την πάρτη του δε γουστάρει ναξοδέψει επειδή τυγχάνει ολιγαρκής καρμίρης ο χοντρός -σκέφτεται λοιπόν,σπάει την κεφάλα του, τι να το κάνει το μπαγιόκο. «Ρε δεν ανοίγω ακόμα έναμπακάλικο -να κονομάω από δυο πάντες;» λέει στο τέλος.
Τώρα υπάρχουν δυο μπακάλικα στη γειτονιά, μόνο που οι τιμές δεν πέφτουν(μαλάκας είναι ο χοντρός να τις ρίξει; αφού μόνος του κάνει παιχνίδι),αντιθέτως, λόγω εξόδων της αναπτυσσόμενης επιχείρησης (του χοντρού), οιτιμές ανεβαίνουν. Τι γίνεται μετά;
Τι να γίνει; Μεροκαματιάρηδες οι άνθρωποι της γειτονιάς, δεν διαθέτουνκανένα μηχάνημα να κόβει αβέρτα χρήματα -οπότε δεν μπορούν πλέον νααγοράσουν τα εμπορεύματα του χοντρού. Πέφτουν τα έσοδα ανεβαίνουν τα έξοδα-τρελαίνεται ο χοντρός! Τι θ´απογίνει; Αποφασίζει να ανοίξει μπλοκάκι μεβερεσέδια, καλύτερα να του χρωστάνε παρά να σαπίζει το εμπόρευμα σταράφια. Αναθαρρεύουν λοιπόν οι μεροκαματιάρηδες της γειτονιάς κι αρχίζουννα ψωνίζουν όλο και περισσότερα με βερεσέ -το μπλοκάκι του χοντρού γίνεταικανονικός τηλεφωνικός κατάλογος.
Ξυπνάει, που λες, ένα πρωί ο χοντρός μέσα στον ιδρώτα. «Ρε τι γίνεται εδώ;Έχω καταντήσει να μου χρωστάνε μέχρι και τα καναρίνια το καναβούρι τους-που θα πάει αυτή η κατάσταση; Δεν έκανα καλά να ξανοιχτώ τόσο πολύ -άσεπου ψυλλιάζομαι ότι οι μπαταξήδες της γειτονιάς δεν θα έχουν να μεξεχρεώσουν στον αιώνα τον άπαντα». Τι σκαρφίζεται λοιπόν ο πούστης οχοντρός; Πάει στον γερο-τσιφούτη της γειτονίας, τον σιχαμερό που δανείζειμε τόκους δέκα φορές πάνω από το νόμιμο. «Γερο-Λαδά αδερφέ μου, σώσε με!»παρακαλάει ο χοντρός. «Ξανοίχτηκα με τα βερεσέδια -κάνε κάτι να έρθω σταίσα μου γιατί οι προμηθευτές πιέζουν κι εγώ μόνο το μπλοκάκι έχω!» Οτσιφούτης την έχει από καιρό ανθιστεί τη φτιάξη, καθότι παλιά πουτάνα στηνοικονομική ανάλυση. Αγοράζει λοιπόν το μπλοκάκι του χοντρού (κοψοχρονιάφυσικά) και όλα μέλι-γάλα.
Τώρα, αυτό το μπλοκάκι με τα βερεσέδια πρέπει κάπως να κλείσει -αλλά οτσιφούτης είναι λεπτοκαμωμένο άτομο, καχεκτικό και φιλάσθενο ας πούμε.Φωνάζει λοιπόν κάτι καλόπαιδα της γειτονιάς, με πτυχία και περγαμηνές απότα καλύτερα Σωφρονιστικά Ιδρύματα της χώρας και τους ξηγιέται. «Φέρτε μουτα φράγκα κι από ότι μαζεύετε, 2% δικά σας». Ξαμολιούνται τα παιδιά,απειλούν, δέρνουν, σπάνε -κάτι μαζεύουν. Φτιάχνει την πρώτη μπάζα οτσιφούτης αλλά είναι ακόμα παθητικός. Το μπλοκάκι ούτε που αδυνάτισεκαθόλου, τετράπαχο παραμένει.
Πάει λοιπόν στα δικαστήρια και τις αστυνομίες. «Βοηθήστε με καλοί μουάνθρωποι, φτωχός είμαι, το κομπόδεμά μου δάνεισα και τώρα δε με πληρώνουνεπειδής είμαι γέρος κι ανήμπορος!» Φιλότιμοι οι σταυρωτήδες κάνουνε μιαέτσι και ξεσπιτώνουν ένα κάρο κόσμο, αφού οι έρημοι οι άνθρωποι δεν έχουννα πληρώσουν.
Κάθεται τώρα ο τσιφούτης και ξαναμετράει. Τι πήρε; Λίγα λεφτά και μπόλικαχαμόσπιτα. Ούτε καν τα χρήματα που έδωσε στον χοντρό μπακάλη δεν έπιασε,τραβάει τις αραιές τρίχες που του έχουν απομείνει ο τσιφούτης. «Πως τηνπάτησα με τον κανάγια! Που, ακόμα και σκλάβους να τους πουλήσω όσους είναιεδώ μέσα στο μπλοκάκι -τα λεφτά μου δεν θα τα βγάλω!»
Από την άλλη πλευρά ο μπακάλης έχει πέσει στα μαύρα πανιά. Γιατί όσα τουέδωσε ο τσιφούτης δε φτάνουν ούτε για «ζήτω» -έχει ξανοιχτεί πολύ, έχειτιγκάρει τις αποθήκες σε εμπόρευμα, χρωστάει στους προμηθευτές και οκόσμος δεν περνάει να ψωνίσει ούτε λουμίνια για το καντήλι. Πώς ναπεράσουν; Αφού δεν τους έχει μείνει ούτε κεραμίδι να βάλουν πάνω από τοχάλι τους, να μην τους βλέπουν τα σύννεφα και τους φτύνουν καταιγιστικά,που λέει ο λόγος. Αρχίζει λοιπόν τις απολύσεις ο μπακάλης -την πληρώνουνοι μπακαλόγατοι και το παράρτημα ειδών μπακαλικής, μπας και σωθεί ηεπιχείρηση.
Έχουμε τώρα έναν τσιφούτη στα πρόθυρα αυτοκτονίας, έναν μπακάλη σταπρόθυρα εμφράγματος και τους μεροκαματιάρηδες δυο-τρία χιλιόμετρα βαθύτερααπό τα πρόθυρα, στα υστερόθυρα, Καθαρτηρίου και Κολάσεως γωνία, για τηνακρίβεια. «Το νου σας τυριά, θα σας φαν´οι βλάχοι!» που λέει κι οφιλόσοφος.
Επειδή όμως τέτοια πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνουν σε μια ευυπόληπτηκοινωνία, παρεμβαίνει το κράτος, να βάλει τάξη. Γιατί άνευ τσιφούτη δενκινείται το χρήμα, άνευ μπακάλη δεν εισάγονται φουά γκρα και άνευμεροκαματιάρηδων δεν εισπράττονται φόροι για να αγοραστεί το φουά γκρα -μενιώθεις;
Ερώτηση: τι πρέπει να κάνει το κράτος στη συγκεκριμένη περίπτωση; Τι μέτραπρέπει να πάρει; Απαντήστε και εισπράττετε την βάσην ας πούμε, με ολίγηαπό μπούτι εισπράττετε και το δίπλωμα οικονομολόγου να το ‘χετε, ναπορεύεστε στους χαλεπούς καιρούς.
Απαντήσεις που δώθηκαν από τυχάρπαστους φωστήρες της μπακαλικής:1.Μειώνει τους φόρους το κράτος, οπότε περισσεύουν χρήματα στουςφτωχομπινέδες και ξεχρεώνουν το μπακάλη και τον τσιφούτη.Σχόλιο: Αγαπητό μου παιδί, μάλλον διαβάζεις πολλές ιστορίες του ΈκτοροςΜαλό και της Μυρτώς Κοντοβά -δεν εξηγείται αλλιώς τόση απλοϊκότης! Και τιείναι ρε το κράτος που θα μειώσει τους φόρους; Σύλλογος προστασίαςαναξιοπαθούντων μισθωτών; Πως θα ζήσει το κράτος; Εδώ αυτά που παίρνει καιδεν του φτάνουν -εσύ προτείνεις μείωση; Άσε που, αν περισσέψουν λεφτάστους φτωχοί, σιγά μην πάνε να ξεχρεώσουν! Θα αγοράσουν ένα κάρο μαλακίεςκαι θα βρεθούν ακόμα πιο χρεωμένοι -έτσι όπως ακριβώς κάνουν τα τελευταίαχρόνια! Ξαναπέρνα το Σεπτέμβρη με τον κηδεμόνα σου αγαπητό μου παιδί.
2.Ξεχρεώνει το κράτος τα χρωστούμενα από την τσέπη του και τα κρατάειλίγα-λίγα από τα μισθά των φτωχώνε.Σχόλιο: Από τον προηγούμενο αντέγραψες και άλλαξες λίγο το συμπέρασμα γιανα μη σε πάρουν είδηση; Ρε πανίβλακα, αφού και το κράτος από τον τσιφούτηδανείζεται, πού θα βρει λεφτά να τον ξεχρεώσει; Ξαναπέρνα τον Σεπτέμβρηχωρίς τον κηδεμόνα σου, έτσι κι αλλιώς θα ξανακοπείς λόγω αντιγραφής.
3.Αφήνει το κράτος τον τσιφούτη και τον χοντρό να ψοφήσουν επειδή κάνανεμαλακίες και ανοίγει ένα δικό του μπακάλικο μαζί με μια κρατική τσιφουτερίγια να βολευτεί ο κοσμάκης.Σχόλιο: Κατ’ αρχάς η γλώσσα που χρησιμοποιείς δεν ταιριάζει σε επιστήμοναπαύλα άνθρωπο. Κατά δεύτερον, αν ψοφήσει το κεφάλαιο ποιος θα χρηματοδοτείτους βουλευτές να βουλεύονται και τους υπουργούς να υποεργάζονται; Κατάτρίτον, είσαι παλιοκομμούνι και η ιστορία σε έχει καταδικάσει στο πυρ τοεξώτερον! Ξαναπέρνα το Σεπτέμβρη που θα έχει τελειώσει η τουριστικήπερίοδος και θα ξαναλειτουργήσουμε τη Μακρόνησος, να δούμε τι θα κάνουμεμε σένα.
4.Αγοράζει το κράτος ένα ολοκαίνουργο τεφτέρι, λευκό σαν αθώα περιστεράκαι το δίνει στον χοντρό. Δίνει κι ένα στον τσιφούτη για να μη γκρινιάζει.Και τους λέει «μην ανησυχείτε, εγώ είμαι εδώ -γράψτε κατά βούληση,εγγυώμαι εγώ τα λεφτά σας».Σχόλιο: Να συλληφθεί πάραυτα ο γράψας την παραπάνω τούφα και να τουαπαγγελθούν επιτόπου κατηγορίες περιύβρισης αρχής, παρακώλυσηςσυγκοινωνιών, σύστασης συμμορίας καθώς και κατανάλωσης ψυχότροπων ουσιώνεν ώρα μαθήματος.
Σύμφωνοι; http://themotorcycleboy.blogspot.com/2008/10/blog-post_29.html

Συνέχεια...

Ο σκύλος του Παλαιοκώστα...


Συνέχεια...

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Η Νάξος ντύθηκε νυφούλα…


Πανέμορφο ‘ναι το νησί στ’ άσπρα ντυμένο

Κι όλο το γυροφέρνουν οι… μνηστήρες

Τώρα που το πετύχαν στολισμένο

Με τις νιφάδες του χιονιού οι … φωστήρες…



Ευχαριστούμε πολύ την Μαρίνα… για την είδηση και το στίχο..

Συνέχεια...

πετάει πετάει ο κορυδαλλός!


Συνέχεια...

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Κάρυστος, 352 ανεμογεννήτριες, χωρίς τον παραμικρό χωροταξικό σχεδιασμό


Επειδή η εμπειρία πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και επειδή το θέμα των ανεμογεννητριών είναι πολύ σοβαρό δημοσιεύουμε ενδιαφέρουσα επιστολή κατοίκου της Καρύστου.
<<…. Το ΥΠΕΧΩΔΕ μήπως αντί να υποκινεί το επενδυτικό ενδιαφέρον υποκινείτε απ αυτό;>>
<<.. Δεν είμαστε κατά της ανάπτυξης των ΑΠΕ. Είμαστε ενάντιοι στην άναρχη και άνευ όρων εγκατάσταση αιολικών πάρκων που μετατρέπουν την περιοχή μας σε βιομηχανικό τοπίο, απαξιώνουν τη γη μας και στερούν από τους κατοίκους του κάθε άλλη δυνατότητα οικονομικής ανάπτυξης>>.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή.

Καλημέρα, διαμένω μόνιμα στη Νότια Καρυστία και ποιο συγκεκριμένα στην Κάρυστο. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που μάθαμε τι σημαίνει για το ελληνικό κράτος ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.Στην περιοχή μας έχουν ήδη εγκατασταθεί 352 ανεμογεννήτριες, χωρίς τον παραμικρό χωροταξικό σχεδιασμό.Δεν θέλω να μπω στην κουβέντα για το κατά πόσο συνεισφέρουν οι ανεμογεννήτριες στη λύση του ενεργειακού ζητήματος ή όχι. Θέλω όμως να θέσω συγκεκριμένους προβληματισμούς για το περιβόητο χωροταξικό. Εξηγήστε μου γιατί από τη στιγμή που οι επιστήμονες χαρτογραφούν τις περιοχές Αιολικής Καταλληλότητας, το ΥΠΕΧΩΔΕ το προχωρά περισσότερο και ορίζει περιοχές Αιολικής Προτεραιότητας; Μήπως αντί να υποκινεί το επενδυτικό ενδιαφέρον υποκινείτε απ αυτό; Εξηγήστε μου πραγματικά ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Από πού προκύπτει απ` το κείμενο; Γιατί στο σχέδιο δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στα συνωδά έργα(δρόμοι και γραμμές μέσης και υψηλής τάσης); Πρέπει να γνωρίζεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς στη Νότια Καρυστία είναι η διέλευση υπέργειων γραμμών μεταφοράς ενέργειας μέσα από οικισμούς ή δίπλα απ` αυτούς, μέσα από περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους και τουριστικής αξίας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μας και προκαλώντας συνεχώς πυρκαγιές. Ποιος είναι αρμόδιο για την τήρηση που περίφημου ποσοστού κάλυψης επί των εδαφών ενός ΟΤΑ; Οι Περιφέρειες. Θα παρακαλούσα να ρωτήσετε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να σας πει πόσες ανεμογεννήτριες υπάρχουν σήμερα στα διοικητικά όρια της. Πιστεύεται ότι γνωρίζει;
Ποια συγκεκριμένη δέσμευση αναλαμβάνουν εκ του σχεδίου οι επενδυτές για την αποκατάσταση του τοπίου και των θιγόμενων ιδιοκτησιών όταν η επένδυση τους εγκαταλειφθεί; Γιατί δεν επιδοτείται η οικιακή ή μικρής κλίμακας παραγωγή που θα είχε ίσως αμεσότερο αποτέλεσμα και προτιμούν να πριμοδοτήσουν επιχειρηματίες και μάλιστα πολύ συγκεκριμένους;Όπως γίνεται αντιληπτό ένα τέτοιο κείμενο δεν μπορεί να αποτελέσει βάση διαλόγου για εμάς, τους κατοίκους αυτού του τόπου, τη στιγμή μάλιστα που το Υπουργείο αρνήθηκε να διαλεχθεί ακόμα και επί των όποιων προτάσεων κατέθεσαν οι Δήμοι και η Νομαρχία Ευβοίας.Δεν είμαστε κατά της ανάπτυξης των ΑΠΕ. Είμαστε ενάντιοι στην άναρχη και άνευ όρων εγκατάσταση αιολικών πάρκων που μετατρέπουν την περιοχή μας σε βιομηχανικό τοπίο, απαξιώνουν τη γη μας και στερούν από τους κατοίκους του κάθε άλλη δυνατότητα οικονομικής ανάπτυξης.ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ

Συνέχεια...

Η "νόσος της Νάξου" χτυπά τους νέους


Η συγκεκριμένη ασθένεια ανακαλύφθηκε το 1985 από τον καρδιολόγο Νίκο Πρωτονοτάριο και συναντάται στα ορεινά χωριά Φιλώτι, Απείρανθο, Κόρωνο και Μονή, εκεί όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι μεταξύ τους συγγενείς.


Διαβάστε περισσότερα από το madata.gr

Συνέχεια...