Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Δεν ξέρει τι να βάλει… (τρις), η ΟΝΑΣ στο καρναβάλι.. (δις)



Τώρα είναι το κατάλληλο… timing..


Όλοι θα το θεωρήσουν φάρσα και θα είναι η πιο όμορφη και η πιο χρήσιμη…


Να βγάλει επιτέλους η ΟΝΑΣ την αποκρουστική της μάσκα

και να διαλυθεί στα εξ’ ων συνετέθη…

διότι lifting σε πτώματα, ΔΕΝ γίνεται.


Το πάλαι ποτέ κραταιό ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ των Συλλόγων της Νάξου, κατάντησε το πιο παρακμασμένο παραμάγαζο του Αιγαίου Πελάγους…


Μήπως ο πρωτεργάτης και πρωτοστάτης στην ίδρυση της ΟΝΑΣ, Σύλλογος Κορωνίδας πρέπει να δείξει πρώτος το δρόμο της κάθαρσης ; Και επειδή τα ανομήματα της .. γιάφκας, δεν τα ξεπλένει ούτε ο … Ιορδάνης ποταμός, ας ανοίξει διάπλατα την πόρτα της εξόδου.


Αν παραμείνουν μερικά πρόβατα στο μαντρί, δεν πειράζει, Πάσχα έρχεται…

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χασάπη διαχειριστή να σου καεί το βίντεο!
Βάλε σωστά τη φωτογραφία γρήγορα.

Ανώνυμος είπε...

Πήρε θέση η ΟΝΑΣ στο θέμα του βιολογικού του Απόλλωνα;
Τι θέση πήρε στο θέμα του νέου λιμανιού της Χώρας; Αποδοκίμασε τους προπηλακισμούς εναντίον των 33 της Χώρας (τα 33 ανάθεμα);

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ με το σχόλιό σας, για να μην πω οτι το θεωρώ απαράδεκτο για τους εξής λόγους:
Πρώτο, επειδή η ΟΝΑΣ είναι σε παρακμή ή σε ύπνωση δεν πάει να πει οτι πρέπει να διαλυθεί. Δηλαδή πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι;
Δεύτερο, τα πρόσωπα και η αντίθεση σε αυτά ή η ανεπάρκειά τους ή η λειτουργία μηχανισμών(δεν είναι σημερινό το φαινόμενο) δεν πρέπει να μας οδηγεί σε αμφισβήτηση της αναγκαιότητας της ύπαρξης μιας πανναξιακής συλλογικής οργάνωσης.
Τρίτο, είναι τουλάχιστο υπερβολή να ισχυρίζεται κανείς οτι η ΟΝΑΣ είναι το πιο "παρακμασμένο μαγαζί" στο Αιγαίο. Με ποια στοιχεία τεκμηριώνεται αυτή η επιπόλαιη και αυθαίρετη κρίση;
Τέταρτο, κρίση με τον ένα ή άλλο τρόπο διέρχονται όλοι οι συλλογικοί φορείς και η ΟΝΑΣ διέρχεται κρίση προσώπων, στρατηγικής, συνεργασιών.
Πέμπτο, μεγάλη κρίση περνούν και οι ναξιακοί σύλλογοι και αυτό αντανακλάται, όπως είναι φυσικό, και στην ΟΝΑΣ.
Πέμπτο, αντί να συμβουλεύετε το Σύλλογο Κορωνίδας να ανοίξει την πόρτα εξόδου της ΟΝΑΣ, καλύτερα θα ήταν να συμβάλει στην ανασυγκρότηση και αναζωογόννησή της, γιατί-επαναλαμβάνω- η ΟΝΑΣ έχει ζωτικό χώρο παρουσίας και δημιουργίας και είναι αναγκαία η ύπαρξή της, άσχετα με τις σημερινές αδυναμίες ή/και παρέκβαση από κύριους στόχους της.
Το σχόλιο είναι ατυχές και από άλλες πλευρές. Ο τίτλος παραφράζει ένα κακόγουστο διαφημιστικό μήνυμα, ενώ χρησιμοποιεί το αριθμητικό επίθετο "τρείς" αντί του επιρρήματος "τρις". Επίσης,
κάνει λάθος να θεωρεί την ΟΝΑΣ συντονιστικό όργανο. Είναι Ομοσπονδία.
Τέλος, μπορεί κανείς να κρίνει την πορεία, τη δράση ή αδράνεια της ΟΝΑΣ όσο αυστηρά θέλει, αλλά η ύπαρξή της είναι θέμα των μελών της. Διαφωνείτε;

Ανώνυμος είπε...

Με απογοητεύσατε με τη θέση σας για την ΟΝΑΣ. Είναι αφελής, παιδική και ιδιαίτερα απολίτικη. Ο μηδενισμός είναι ότι χειρότερο. Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Έκανα το λάθος και διάβασα πρώτα τα σχόλια και μετά την ανάρτηση. Είναι κατάλοιπο από αλλού…
Πραγματικά το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν:
- Είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μηδενιστική αντίληψη από ένα πραγματικά σοβαρό blog ;
- Είναι δυνατόν επειδή έσφαξα την …πεθερά μου, να φταίει το μαχαίρι ;
Δεν σας κρύβω ότι στο ημίχρονο αλλά και μετά τον αγώνα το συζήτησα με αρκετούς φίλους. Τελικά με συνέφερε η γυναίκα μου λέγοντάς μου ότι, «όταν ήταν τα παιδιά μικρά, δέναμε τα συρτάρια της κουζίνας με σχοινάκι για να μην μπορούν να.. παίξουν με τα μαχαιροπίρουνα…».
Επειδή έστω και επιδερμικά, παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στο νησί τα τελευταία 10 χρόνια με γνώση λόγου καταλήγω στα εξής :
1. Η ΟΝΑΣ ήταν (και όχι τυχαία) πανταχού απούσα από κάθε πρόβλημα γενικό ή ειδικό που απασχολούσε το νησί.
2. Εξελίχτηκε σε ένα μηχανισμό που στα καλοκουρδισμένα γρανάζια του, συνθλίβεται η όποια καλή πρόθεση.
3. Λειτουργούσε και εξυπηρετούσε , κοινή συναινέσει, αποκλειστικά και μόνο κομματικά συμφέροντα. Ταυτόχρονα έπαιζαν και οι δύο.
4. Όλες οι ψηφοφορίες δείχνανε «ομαδοποιήσεις»., συμπαγείς ομαδοποιήσεις. Κάποτε υπήρξε διαχωρισμός σε «πεδινούς» και «ορεινούς».
5. Ανακυκλώνονται τα ίδια και τα ίδια άτομα που δεν είναι άλλα από τους σύγχρονους κομματάρχες ψηφοκουβαλητές που βάζουν πάνω απ’ όλα το κόμμα τους, μετά το προσωπικό τους συμφέρον και μετά τίποτα.
6. …………………………………………….

Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να συμφωνήσω στο ότι;
“lifting σε πτώματα ΔΕΝ γίνεται.”

Ανώνυμος είπε...

Στο Δ.Σ. της ΟΝΑΣ τα σοβαρά άτομα είναι ελάχιστα..
Τι αποφάσεις περιμένεις να πάρουν αυτοί που τους βάζουνε με το ζόρι για να συμπληρωθούν οι θέσεις, ή αυτοί που πάνε για να ικανοποιήσουν το ψώνιο και τη ματαιοδοξία τους..
Μην ξεχάσετε τους αργόσχολους, τους νεροκουβαλητές και αυτούς που προσβλέπουν πιο … ψηλά.
Μήπως θέλετε ονόματα;
Αν δεν με σβήσει ο διαχειριστής, όπως πριν μερικές μέρες, εγώ δεν μασάω.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο ίδιος.
Πιστεύει κανείς σας ότι μια ομάδα από αξιόλογα άτομα που σίγουρα υπάρχουν χωρίς προσωπικά ή κομματικά κίνητρα θα ασχοληθούν ποτέ;
Ή αφήνουν τις καρέκλες οι γαντζωμένοι ;
Σίγουρα ΟΧΙ.
Τότε τι συζητάμε ;
Ψηφίζω… ευθανασία !

Ανώνυμος είπε...

Στο blog του Απόλλωνα έστειλε γράμμα ο Βερνίκος
Μάλλον στην ΟΝΑΣ ξεκίνησαν πρώιμα τα τζαμπουνοντούμπακα.
Αν γίνει από τώρα η σφαγή των αμνών, δύσκολα θα βρούμε το Πάσχα «λαμπριανό»

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα έλεγα μηδενιστική και απολιτική την άποψη του blog, ή ενός από τους διαχειριστές του.
Ίσως εκφράζει ένα ακραίο πολιτικό ρεαλισμό, που όμως είναι προτιμότερος από τη διαιώνιση ενός αποδεδειγμένα άχρηστου Οργάνου. Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω άλλο επίθετο…

Ανώνυμος είπε...

Πόσοι ναξιακοί σύλλογοι πρέπει να κάνουν ευθανασία; ΟΛΟΙ; Και βάλε...Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα...
Πολύ μηδενισμό βλέπω βρε παιδί μου. Το κλίμα της εποχής και της...Πετρούλας.

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΝΑΣ μπορεί να ξαναζωντανέψει, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί απαιτείται ριζική αλλαγή όχι μόνο στα π΄ροσωπα αλλά στις δομές της που υπάρχουν από το 1976 που ιδρύθηκε, που τότε ήταν μια άλλη εποχή που δεν έχει σχέση με το σήμερα. Ο ταξίαρχος ε.α. που προκάλεσε με΄άρθρο του αυτήν εδώ τη συζήτηση στη γενική συνέλευση τον Νοέμβριο 2008 πρότεινε "ανασυγκρότηση" της ΟΝΑΣ σε συντηρητική-στρατιωτική κατέυθυνση. Να αποτελούν είπε το Δ.Σ. της οι Πρόεδροι των Συλλόγων και αυτοί να εκλέγουν μεταξύ τους τον Πρόεδρο.

Ανώνυμος είπε...

πορεί κάποιος να αναφέρει ένα πρόβλημα του νησιού για το οποίο έκανε έστω ένα υπόμνημα κάπου η ΟΝΑΣ; Το πρωτόκολλο αλληλογραφίας της ΟΝΑΣ είναι άδειο εδώ και 10 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Το τι είναι συντηρητικό και τι προοδευτικό, άστο να πάει. Με έγγραφα πάντως δε λύνονται τα προβλήματα, που άλλοι έχουν τον πρώτο λ'όγο και ρόλο. Ας έπαιζε τουλάχιστο το ρόλο της η ΟΝΑΣ στο ρημαγμένο πολιτισμό μας.
Ντρέπομαι σαν Ναξιώτης για τη κατάντια μας σ΄αυτόν τον τομέα. Και δεν είναι σημερινό το φαινόμενο. Είναι διαχρονικό.

Ανώνυμος είπε...

Το έγγραφο αποτυπώνει το υποτιθέμενο ενδιαφέρον για τα προβλήματα. Πρόβλημα σοβαρό και πρωταρχικό είναι και ο πολιτισμός, τα μνημεία κ.λ.

Ανώνυμος είπε...

Η ιδέα να σαμποτάρουμε το σωματείο που δεν ελέγχουμε είναι πολύ, μα ΠΟΛΥ παλαιοκομμουνιστική.

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΝΑΣ χρειάζεται ένα ...λοχία, συγγνώμη...ταξίαρχο.

Ανώνυμος είπε...

Αφού έχει μπει στο...γύψο τόσα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΡΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΙςΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑΞΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΗΝ Ο.ΝΑ.Σ., ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΗΡΜΟΣΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΙΣ ΚΑΡΑΚΛΕΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ Η Ο.ΝΑ.Σ. ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΡΘΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΠΩΣ ΝΑ ΣΚΕΥΘΟΥΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ? ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΑ.
ΟΜΩΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ