Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Νοιώθουμε πως μας λείπουν όλα, γιατί συρρικνώσαμε την ύπαρξή μας λίγο πιο πάνω από το μηδέν


Είναι τραγικό να αφυπνίζεσαι απότομα και ένα πρωινό να διαπιστώνεις πως ό,τι αξίες είχες πιστέψει, είχες δουλέψει και είχες ακόμα και δανειστεί για να τα αποκτήσεις δε σου λύνουν κανένα σπουδαίο πρόβλημα.

- Οι ηλεκτρικές μας κουζίνες και μάλιστα με κεραμικές εστίες, δεν σου προσφέρουν καμιά λύση όταν δεν έχεις τρόφιμα.
- Τα δίπορτα ψυγεία μας είναι άδεια και το πολύ-πολύ αργότερα να υποδεχτούν μεταλλαγμένα προϊόντα.
- Δεν περισσεύει τίποτα στον καταψύκτη για να ξαναζεστάνει ο φούρνος μικροκυμάτων.
- Από το ρετιρέ το μόνο χρήσιμο είναι οι γλάστρες, που μπορείς να φυτέψεις ακόμα μερικά φυτά, για να σου θυμίζουν τη φύση που ξέχασες που ήταν και είναι η μόνη που συνεχίζει να σε ζει.
- Το όνειρο της ΒΜW κλπ ήταν μια αυταπάτη αφού κι αν μπορείς να τη μισογεμίζεις βενζίνη, δεν έχεις πλέον ελεύθερο χρόνο να κινείσαι.

Από την άλλη δοκιμάζεις τη λογική όταν θυμάσαι πως κάποτε είχαμε τρόφιμα, φρούτα και δεν είχαμε ηλεκτρικές συσκευές, λες και δεν μπορεί να συνυπάρχουν και τα δυο.
Ακόμα λες γιατί έπρεπε να λειτουργήσουν αντιθετικά και όχι συμπληρωματικά η φύση και η βιομηχανική παραγωγή.

Αδελφέ,

Μας επιδότησαν να εγκαταλείψουμε τα χωράφια μας που χιλιάδες χρόνια ήταν η ζωοδόχος πηγή του ανθρώπου. Στόχος τους ήταν, από ελεύθερος και παραγωγός, να γίνεις υποτακτικός και ελεγχόμενος και στο τέλος να σε ταΐζουν μονοπωλιακά τα μεταλλαγμένα προϊόντα τους.

Πουλήσαμε τη γη μας για να συμπληρώσουμε το τραπεζικό δάνειο και να αγοράσουμε διαμέρισμα και αυτοκίνητο. Έτσι την ημέρα η ζωή μας φυλακίστηκε στα εργοστάσια και στα γραφεία και τα βράδια στο διαμέρισμα με μοναδική συντροφιά και πληροφόρηση την ΤV. Μη βιαστείτε να απαντήσετε πως στόχος τους είναι το κέρδος, ίσως κυρίαρχα τους ενδιαφέρει η τάξη, ο έλεγχος και η υποταγή.

Αδελφέ,

Όλα αυτά, που σε έπεισαν πως είναι αξίες και αξίζει να κάνεις όνειρα και θυσίες για να τα αποκτήσεις, αποδείχθηκε πως ήταν σκουπίδια, τα ονόμασαν παράγωγα (τοξικά) προϊόντα και μας τα ξαναπουλούσαν ποντάροντας όμως οι ίδιοι στην απαξίωσή τους και φυσικά στην καταστροφή μας.

Αδελφέ,

Χαμένοι στην έλλειψη αξιών, νοιώθουμε πως μας λείπουν, όλα γιατί συρρικνώσαμε την ύπαρξή μας λίγο πιο πάνω από το μηδέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: