Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Αριστερά, αριστερισμός και εργατικό κίνημα



Στα πλαίσια της κριτικής ανάδειξης των προβλημάτων ανάμεσα στο εργατικό κίνημα και την Αριστερά, παραθέτουμε δυο κείμενα, χωρίς σχόλια δικά μας, όχι γιατί δεν έχουμε άποψη, αλλά όπως έχουμε τονίσει προσπαθούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του κριτικού πολιτικού λόγου.


Το ένα είναι από στέλεχος του ΠΑΜΕ και το άλλο από τον ΛΕΝΙΝ και δεν το κάνουμε με στόχο μια άνιση και προφανώς άδικη σύγκριση, αλλά καλώς ή κακώς μέσα από επώνυμα στελέχη εκφράζεται κυρίαρχα πολιτικά ο Λενινισμός στην Ελλάδα.

Το κάνουμε ακόμα γιατί το σχίσμα και η άτυπη διάσπαση του ΣΚ δεν πρέπει να προσεγγίζεται με όρους στείρου παραταξιακού φανατισμού, αλλά με πολιτικές σταθερές, ανατρέχοντας στην ιστορία και στους κλασικούς θεωρητικούς.

Χρ. Κατσώτης από την Παναθηναϊκή συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ


…«Χρειάζεται - σημείωσε ο Χρ. Κατσώτης - να επιμείνουμε ότι η αστική νομιμότητα κατοχυρώνει την εκμετάλλευση, τη μοιρολατρία, μπαίνει εμπόδιο στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης.

Το σύνθημα "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", σημαίνει η εργατική τάξη να βρίσκει τρόπους να ανατρέπει τους νόμους που κατοχυρώνουν τα δεσμά της, να μην πειθαρχεί στα όργανα της απεργοσπασίας και του κεφαλαίου, όπως η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ... Η γραμμή της "απειθαρχίας" έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον του εργατικού κινήματος».

Ειδικά για το ρόλο της ΓΣΕΕ, το στέλεχος του ΠΑΜΕ σημείωσε:

«Σήμερα η ΓΣΕΕ είναι αντίπαλος του εργατικού κινήματος, όργανο του κεφαλαίου των αστικών και οπορτουνιστικών δυνάμεων και ως αντίπαλος πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ψευδαίσθηση ότι η σημερινή ΓΣΕΕ μπορεί να αλλάξει με κάποιον "καλύτερο συσχετισμό"
. Και μετά την απεργία, από τη ΓΣΕΕ συνεχίζεται ο αισχρός αντικομμουνισμός και οι επιθέσεις στο ταξικό κίνημα. Η αναμέτρηση μαζί της χρειάζεται να συνεχιστεί μαχητικά στους χώρους δουλειάς».

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=22/12/2009&id=11635&pageNo=14&direction=1


Λένιν: Αριστερισμός η παιδική αρρώστια του κομμουνισμού

«Την πάλη όμως ενάντια στην ‘’εργατική αριστοκρατία‘’ τη διεξάγουμε εξ’ ονόματος της εργατικής μάζας και για να την τραβήξουμε προς το μέρος μας.

Την πάλη ενάντια στους οπορτουνιστές και τους σοσιαλσωβινιστές ηγέτες τη διεξάγουμε για να τραβήξουμε την εργατική τάξη με το μέρος μας.
Θα ήταν ανοησία να ξεχνά κανείς αυτή τη στοιχειώδη και εξόφθαλμη αλήθεια.

Και ακριβώς αυτή την ανοησία κάνουν οι «αριστεροί» γερμανοί κομμουνιστές, που από την αντιδραστικότητα και την αντεπαναστατικότητα των κορυφών των συνδικάτων βγάζουν το συμπέρασμα ότι πρέπει να φύγουμε από τα συνδικάτα!!! ν’ αρνούμαστε να δουλέψουμε σ’ αυτά!!!


Να δημιουργήσουμε νέες, επινοημένες μορφές εργατικής οργάνωσης!! Ασυγχώρητη βλακεία, που ισοδυναμεί με την μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν οι κομμουνιστές στην αστική τάξη.»

«Δε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς μεγαλύτερο παραλογισμό, μεγαλύτερη ζημιά για την επανάσταση απ’ αυτήν που προξενούν οι ‘’αριστεροί’’ επαναστάτες.

..Γιατί όλο το καθήκον των κομμουνιστών είναι να ξέρουν να πείθουν τους καθυστερημένους, να ξέρουν να δουλεύουν ανάμεσά τους κι όχι να απομονώνονται απ’ αυτούς με επινοημένα, παιδιάστικα ‘’αριστερά’’ συνθήματα.»

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο αντίλογος που συχνά ακούγεται από τους υποστηρικτές των χωριστών συγκεντρώσεων είναι ότι η τακτική αυτή δεν σημαίνει ότι διασπώνται τα ίδια τα συνδικάτα, αφού τα στελέχη του ΠΑΜΕ συμμετέχουν μαχητικά στη καθημερινή τους δραστηριότητα. Όμως το να συμμετέχεις στην καθημερινή ζωή των συνδικάτων και να διαχωρίζεσαι στις συγκεντρώσεις τους, όταν και τα προσεγγίζουν πλατύτερες μάζες εργατών, είναι σα να κάνεις όλη την απαραίτητη πρακτική δουλειά προετοιμασίας για τη μάχη και μόλις έρχεται η κρίσιμη ώρα να αυτό-αφοπλίζεσαι

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δε ξέρω από θεωρίες. Βλέπω όμως ότι οι αριστεροί δε συνεργάζονται με κανένα τώρα που έπρεπε να είμαστε ενωμένοι.
Άρα ποιόν εξυπυρετούν;

Ανώνυμος είπε...

Ακούω, τα έσοδα του κράτους από τη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων θα έχουν όφελος 150 εκατ. περίπου, για το ασφαλιστικό τίποτα άμεσα και γινόμαστε άνω κάτω.
Όμως το κόστος των υπαλλήλων της Ολυμπιακής λέγεται ότι είναι 800 εκατ.
Καθένας βλέπω κοιτάει τη πάρτι του κι ασε το κόσμο να βουρλίζεται.
Στο τέλος θα βουλιάξουμε όλοι μαζύ και ενώ θα δυστυχεί ο λαός θα πανηγυρίζουν οι αριστεροί. Καλά οι άνθρωποι που ζούνε και ποιος τους εμπιστεύεται.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ χαίρομαι που πέραν από τους τοπικισμούς που είναι γαργαλιστικοί ανοίγετε και σοβαρά θέματα. Δε σας κρύβω ότι αυτά δεν τα βλέπω από κόμματα και περιοδικά που πρέπει να τα αναδεικνύουν.
Όλοι οι λολαμένοι που βρίζονται καθημερινά έχουν καμιά άποψη και για τα μεγάλα θέματα;

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ 1989

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που θα φας πιο μεγάλο αγγούρι θα δεις ποια Αριστερά σου φταίει. Αυτή που κυβέρνησε τόσα χρόνια χρόνια, ε; Με τα μυαλά που έχεις, καλά σου κάνουν. Εγώ όμως τι φταίω;

Ανώνυμος είπε...

Άρχισαν τα όργανα

Αίτημα για εξεταστική επιτροπή για τις πρώτες 100 ημέρες

Σήμερα με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζητά εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ την «Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την εις βάθος διερεύνηση των διαδικασιών δανεισμού του ελληνικού δημοσίου και της διαμόρφωσης των spread» και εξηγεί:
Εδώ και αρκετό διάστημα τα spreads των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου σημειώνουν μια αλματώδη ανοδική πορεία με συνέπεια να πλήττεται βαρύτατα και συνολικά η ελληνική οικονομία και να λεηλατείται ο ελληνικός λαός.

Ειδικότερα τα επιτόκια του πρόσφατου Κοινοπρακτικού πενταετούς ομολογιακού δανείου έφτασαν στο δυσθεώρατο ύψος του 6,2 %, ενώ υψηλές υπήρξαν, επίσης, και οι προμήθειες που κατεβλήθησαν στις ξένες και εγχώριες Τράπεζες που ανέλαβαν τη διεκπεραίωσή του.

Επειδή η συνεχής αλματώδης άνοδος των spread του ελληνικού δημοσίου, η οποία συνεχίζεται ακάθεκτη και μετά την κάλυψη του πρόσφατου πενταετούς ομολογιακού Κοινοπρακτικού δανείου, καθόλου δεν δικαιολογείται από τα υπαρκτά δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας

Επειδή η χώρα και ο ελληνικός λαός υφίστανται τις βαρύτατες επιπτώσεις της διεθνούς και εγχώριας κερδοσκοπίας, με την κυβέρνηση στο ρόλο του απλού θεατή ή, το πολύ, σχολιαστή των εξελίξεων, αλλά χωρίς έμπρακτες αντιδράσεις

Επειδή είναι ανάγκη να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις φάσεις και τις διαδικασίες χρηματοδότησης του ελληνικού δημοσίου και οι οποίες, ενδεικτικά, αναφέρονται στην πολιτική δανεισμού και στις αποφάσεις για το είδος, το χρόνο, τον τρόπο και το ύψος της έκδοσης δανείων, τους όρους λειτουργίας της αγοράς κρατικών ομολόγων στη χώρα μας, το ρόλο των Τραπεζών στο δημόσιο δανεισμό και ειδικότερα των «βασικών διαπραγματευτών» στην αγορά ομολόγων, το ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον τρόπο που διαμορφώνονται τα επιτόκια δανεισμού του ελληνικού δημοσίου και ειδικότερα τα spread, το ρόλο των διεθνών οίκων αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δημοσίου και τις διασυνδέσεις τους με τις δανείστριες Τράπεζες

Επειδή οι Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής σύμφωνα με το άρθρο 144 του Κανονισμού της Βουλής δεν πρέπει να συστήνονται μόνο για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων σε συγκεκριμένες υποθέσεις, αλλά και για την εξέταση σε βάθος σοβαρών ειδικών ζητημάτων δημοσίου ενδιαφέροντος και την διατύπωση προτάσεων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή τους

Επειδή πολλά από τα ως άνω θέματα που αφορούν στη διαχείριση του δημοσίου δανεισμού είτε τελούν στο σκοτάδι είτε κινούνται με ελάχιστα διαφανείς διαδικασίες, ενώ και ορισμένα εξ αυτών προκαλούν πελώρια ερωτήματα και αρνητικές βεβαιότητες

Επειδή οι Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής πρέπει να συστήνονται για επίκαιρα μεγάλα ζητήματα και κυρίως να συστήνονται έγκαιρα, πριν νοσηρά φαινόμενα σε κάθε τομέα πνίξουν με τη δυσοσμία τους τη δημόσια ζωή

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Θεωρεί σκόπιμη της Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής η οποία θα μελετήσει σε βάθος όλα τα συναφή με τη διαχείριση του δημόσιου χρέους και τη διαμόρφωση των spread θέματα και κυρίως θα κάνει προτάσεις στον συγκεκριμένο τομέα για την εφαρμογή μέτρων μεγίστης δυνατής διαφάνειας και αποτελεσματικής προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος;

Με ποια κριτήρια και ποιες διαδικασίες επελέγησαν οι συγκεκριμένες επτά Τράπεζες που ανέλαβαν τη διεκπεραίωση του πρόσφατου Κοινοπρακτικού πενταετούς ομολογιακού δανείου των 8 δις ; Πως και γιατί διαμορφώθηκε στο 6,2% το επιτόκιο του δημοσίου; Ποιες προμήθειες, σε ποσοστό και απόλυτο ύψος, πήραν οι Τράπεζες και με ποιες διαδικασίες κατελήχθησαν; Πόσα ήταν τα συνολικά έξοδα του Κοινοπρακτικού δανείου και πως κατανέμονται συγκεκριμένα και αναλυτικά;

Ανώνυμος είπε...

THE COOK, THE THIEF, HIS WIFE AND HER LOVER

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 5.37 ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΟΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΨΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΗΣΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ . ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η δεκαετία του '80 ξέρεις πόσο αύξησε το δημόσιο χρέος; Τη δεκαετία του '90 ξέρεις ποιος το αύξησε περισσότερο. Δες τους αριθμούς μπας και βγάλεις τις παρωπίδες. Όσο για την καραμέλα για το ποιος έφερε το Μητσοτάκη και το μοκρό Καραμανλή, δε ντρέπεσαι να την πιπιλάς ακόμα και είσαι μεγάλο παιδί. Ο Στέφανος Τζουμάκας(δικός σας νομίζω, μέλος του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό) είπε σήμερα οτι τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου έχουν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα στην κυβερνητική παράταξη και στον κόσμο της, που, μετά τα αντιδεξιά προεκλογικά συνθήματα, βλέπει να εφαρμόζεται απο την κυβέρνησή του δεξιά, νεοφιλελεύθερη πολιτική.
Δήλωσε μάλιστα χωρίς περιστροφές ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι μέτρα λιτότητας, νεοφιλελέυθερης όψης, ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί με τα μέτρα της κυβέρνησης και θα αντιδράσει.
Δεν τα λέει η Αριστερά αυτά, τα λέει ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που βλέπει το κύμα της αντίστασης και ανυπακοής να έρχεται και πάει να επωφεληθεί ή να το περιορίσει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Λένιν στη μπροσούρα του «Αριστερισμός : η παιδική αρρώστια του κομμουνισμού» (εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή») τόνιζε ότι είναι λάθος να διασπάται η πρωτοπορία από την μεγάλη μάζα του εργατικού κινήματος και πως τέτοιες τακτικές, αντί να αποδυναμώνουν τις γραφειοκρατίες των συνδικάτων, αντίθετα συντελούν στην ενδυνάμωσή τους. Την περίοδο που γράφτηκε αυτή η μπροσούρα, ο Λένιν από κοινού με τον Τρότσκι καθοδηγώντας την Κομμουνιστική Διεθνή προώθησαν την πολιτική του Ενιαίου Εργατικού Μετώπου που αποτυπώθηκε στις αποφάσεις του 3ου και - ιδιαίτερα - του 4ου συνεδρίου της (εκδόσεις «Σοσιαλισμός») και στόχευε στην διαφύλαξη της ενότητας των γραμμών της εργατικής τάξης και στην παράλληλη διευκόλυνση του σκοπού της προσέλκυσης πλατειών εργατικών μαζών στο πρόγραμμα των κομμουνιστών.
Δυστυχώς η ηγεσία του ΚΚΕ αντί να βαδίσει σε αυτόν το Λενινιστικό δρόμο, αμέσως μετά την εκλογική επιτυχία του κόμματος κλιμάκωσε την τακτική των χωριστών συγκεντρώσεων στο εργατικό κίνημα. Με αυτό τον τρόπο έκανε ακριβώς αυτό που καταδίκαζε ο Λένιν και μάλιστα σε μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης του κεφαλαίου, όπου η ενότητα του εργατικού κινήματος είναι ένα ζωτικό ζήτημα.
Δυο είναι τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν την διαχωριστική τακτική από τους συντρόφους που την υπερασπίζουν. 1ο : «Δεν μπορούμε να κάνουμε κοινές συγκεντρώσεις με αυτούς που ξεπουλάνε τους αγώνες». Το επιχείρημα αυτό είναι απλά ένας συναισθηματικός αφορισμός. Ο καλύτερος τρόπος να παλέψει κανείς τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν είναι να διαχωρίζει τον εαυτό του από τις μάζες που την ακολουθούν, αλλά μέσα σε αυτές τις μάζες να διεξάγει, όπως τόνιζε ο Λένιν στον «Αριστερισμό», υπομονετική δουλειά για να τις κερδίσει.
Συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

Στο πλαίσιο αυτού του επιχειρήματος, χρησιμοποιούνται μάλιστα οι επικίνδυνοι, λαθεμένοι όροι «εργοδοτική ΓΣΕΕ» και «ταξικά συνδικάτα». Ο όρος «εργοδοτική ΓΣΕΕ» είναι επιζήμιος γιατί δημιουργεί τη μοιρολατρική εντύπωση ότι σε τελική ανάλυση είναι αδύνατο η ΓΣΕΕ να φύγει από τον έλεγχο της σημερινής συμβιβαστικής γραφειοκρατίας και να περάσει σε δυνάμεις ικανές να οδηγήσουν σε νικηφόρους ταξικούς αγώνες. Επίσης επιζήμιος είναι και ο όρος «ταξικά συνδικάτα», γιατί χωρίζει τεχνητά το συνδικαλιστικό κίνημα και χρεώνει στην ίδια την εργατική βάση των συνδικάτων που δεν ελέγχονται από το ΠΑΜΕ, την πρακτική των ηγεσιών τους.
2ο : «Δεν μπορούμε να διαδηλώνουμε με τα αιτήματα της ΓΣΕΕ, που υποστηρίζει το νόμο Ρέππα κ.λ.π». Αν αυτή η άποψη τραβηχτεί ως τη λογική της συνέπεια, δεν μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο συνδικάτο οι εργάτες που ακολουθούν το πλαίσιο του ΠΑΜΕ με τους εργάτες που υποστηρίζουν τα αιτήματα της ΓΣΕΕ. Η λογική αυτής της άποψης οδηγεί ευθέως σε διάσπαση.
Όμως, όπως καμία δύναμη δεν μπορεί να επιβάλει στους κομμουνιστές που δουλεύουν σε ένα συνδικάτο το να μην προπαγανδίζουν το δικό τους ανεξάρτητο πρόγραμμα, ομοίως, όταν οι πλατειές μάζες της τάξης συσπειρώνονται στις συγκεντρώσεις των παραδοσιακών συνδικάτων, καμία δύναμη δεν μπορεί και δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο στους κομμουνιστές να ζυμώνουν μέσα σε αυτές τις μάζες το δικό τους πρόγραμμα πάλης. Αυτό είναι και το νόημα της προτροπής του Λένιν στον «Αριστερισμό» οι κομμουνιστές να δουλεύουν ακόμα και μέσα στα πιο αντιδραστικά συνδικάτα. Το να συμμετέχει ένας κομμουνιστής σε μια συγκέντρωση που καλεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία προσπαθώντας να πείσει τους εργάτες για το πρόγραμμά του κομμουνισμού, όχι απλά δεν είναι παραχώρηση στην ξεπουλημένη γραφειοκρατία, αλλά αντίθετα είναι επαναστατική πράξη, που υποσκάπτει τα θεμέλια της κυριαρχίας της.

Ανώνυμος είπε...

FILE 10.29 KAΛΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙΟΧΙ Ο ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΞΕΣΚΕΠΑΣΑ ΟΡΦΑΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΠΛΟΓΚ Ε ΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω,ότι τελικά σάς έπεισε όλους το σύστημα(γιατί περί συστήματος πρόκειται):''αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα,τί να κάνουμε,να πληρώσουμε''!!Tην κατάσταση αυτή,είτε το θέλετε είτε όχι, την διαμόρφωσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που κυβέρνησαν και αυτοί και οι οπαδοί τους ας πληρώσουν...οι υπόλοιποι δεν φταίνε σε τίποτα.Και τα ....δεκανίκια,παραπέμπουν σε σακάτηδες ...(ο νοών νοήτω).

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΛΕΝΙΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΑΣΠΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΣΠ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ 11.35 ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ. ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΥΡΙΟ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ. ΝΑ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Απ ότι είδα υπάρχουν σοβαροί και μελετημένοι κουμμουνιστές που δεν έχουν καμιά σχέση με τη πολιτική του ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΤΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΚΑΓΚΑΣ.ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΛΕΝΙΝ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ; ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΙΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Καμιά υποταγή, καμιά συναίνεση, καμιά ανοχή


Στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ, που έχει τη συνδρομή ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. και τη στήριξη των φιλοκαπιταλιστικών συνδικαλιστικών πλειοψηφιών ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΟΤΟΕ - ΣΥΤΕ, να δώσουμε ένα και μοναδικό μήνυμα:
Καμιά υποταγή, καμιά συναίνεση, καμιά ανοχή στην καθολική επίθεσή τους
Αντίσταση και Αντεπίθεση στην ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ κυβερνητική πολιτική
Το χρέος κάθε εργαζόμενου, τούτη τη δύσκολη ώρα, είναι να πυκνώσει τα μπλόκα των απεργών!!!!!

ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΑΝΤΕΥΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΙΛΑΣ?ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΑΚΑΤΗΔΕΣ?