Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Πολύς ντόρος για το τίποτα στην Τραγαία…

Με κάθε ειλικρίνεια σας λέμε ότι το θέμα της «επέκτασης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων» της εταιρείας του κ. Κουτελιέρη στην περιοχή της Τραγαίας (super market KRONOS), δεν το γνωρίζουμε.

Το ρητορικό όμως ερώτημα που βάζουμε είναι αν μπορεί και για ποιο λόγο, ένα Δημοτικό Συμβούλιο να αρνηθεί μια τέτοια δραστηριότητα, εφ΄ όσον έχουν κατατεθεί μέχρις ενός ΟΛΑ τα απαιτούμενα έγγραφα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά…

Από τον κ. Ν. Βασιλάκη λάβαμε δύο απαντήσεις σε πρόσφατο δημοσίευμά του..

« Τις τελευταίες μέρες πολλή συζήτηση γίνεται σχετικά με τη θετική γνωμοδότηση της πλειοψηφίας του δήμου στην αίτηση του Γεωργίου Κουτελιέρη για επέκταση της επιχείρησής του στο Χαλκί από κάποιους, που όψιμα αυτοαναγορεύονται σε προστάτες του τόπου μας.
Γι’ αυτό θεωρώ καθήκον μου να αναφέρω τα εξής:

Η θετική μου στάση απέναντι στο αίτημα του συγκεκριμένου επιχειρηματία υπαγορεύεται από το γεγονός ότι η πρόσθετη επιχειρηματική του δραστηριότητα θα συμβάλλει στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη λειτουργία καταστημάτων που δεν υπάρχουν στην περιοχή μας (π.χ. κινητής τηλεφωνίας, τουριστικό γραφείο, καφετέρια, κ.λ.π.) και επομένως στην καλλίτερη εξυπηρέτηση τόσο των δημοτών μας όσο και των επισκεπτών.

Επίσης θα δώσει λύση στο πρόβλημα της εξεύρεσης επαγγελματικής στέγης, που τόσο έντονο παρουσιάζεται στην περιοχή μας.

Βεβαίως ο καθένας δικαιούται να έχει διαφορετική άποψη, αρκεί αυτή να μην έχει ως στόχο την παραπληροφόρηση και τα μικροπολιτικά συμφέροντα.»

Νίκος Βλησίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δρυμαλίας

«Επί του δημοσιεύματος στην εφημερίδα «Βήμα της Νάξου», του φύλλου της 4/02/10 που υπογράφεται από τον κ. Νικ. Βασιλάκη, γνωρίζουμε στο Ναξιακό και όχι μόνο κοινό τα εξής: Η εταιρία μας δραστηριοποιείται επί τέσσερα συνεχή χρόνια στην υποβαθμισμένη από άποψη επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, περιοχή Χαλκείου, Δήμου Δρυμαλίας, στην οποία περιοχή μέχρι πρότινος λειτουργούσαν περίπου 13 επιχειρήσεις διαφόρων αντικειμένων και δραστηριοτήτων οι οποίες και σήμερα λειτουργούν μαζί με τη δική μας, έχοντας δημιουργηθεί μαζί με την δική μας επιχείρηση και άλλες νέες.

Η δική μας επιχείρηση, στην οποία γίνεται αναφορά από τον κ. Βασιλάκη και από διαφόρους στο ραδιοφωνικό σταθμό «Μεσόγειο»παρέχει επί 4 συνεχή έτη υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για τους κατοίκους του Δήμου Δρυμαλίας, απασχολεί 17 άτομα προσωπικό, με επιλογή της να προέρχονται και να είναι κάτοικοι του Δήμου Δρυμαλίας, για να συμβάλει με αυτόν τον τρόπο στην καταπολέμηση της ανεργίας, ανταγωνίζεται αποκλειστικά και μόνο τα μεγάλα καταστήματα-σούπερ μάρκετ της πόλεως Νάξου προς όφελος των καταναλωτών, επιτυγχάνοντας και προσφέροντας πολύ ικανοποιητικές τιμές στο καταναλωτικό κοινό και προς όφελός του, βοηθώντας την οικονομία του τόπου του Δήμου Δρυμαλίας, περιορίζοντας τις μετακινήσεις του κοινού προς την πόλη της Νάξου, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στον τόπο διαμονής του καταναλωτικού κοινού.

Με αυτή τη στρατηγική και σκεπτικό πορεύεται στο μέλλον και σε όλες τις επαγγελματικές της κινήσεις, επιλογές και προγραμματισμούς και για αυτούς τους λόγους και για την προσφορά υπηρεσιών μεγαλύτερου φάσματος (πρωτοτυπήσαμε στη δημιουργία στο Χαλκί επιχείρησης παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας που δεν υπάρχει σε όλο το Δήμο Δρυμαλίας, γραφείο τουρισμού και internet καφέ), προς όφελος και του καταναλωτικού κοινού, ως δικαιούται ζήτησε να επεκτείνει τις εξ 600 τ.μ. λειτουργικών εγκαταστάσεών της, σε συνολικά 881 τ.μ. και όχι ως σκοπίμως ψευδώς αναφέρεται σε δημοσιεύματα ότι ζητούμε την επέκταση σε 2.300 τ.μ.

Οι επιχειρήσεις της εταιρείας μας δεν ανταγωνίζονται επιχειρήσεις της περιοχής και του Δήμου Δρυμαλίας, αντίθετα λειτουργούσας της επιχειρήσεώς μας και άλλες επιχειρήσεις δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή, καθώς λειτουργώντας ανταγωνιστικά και κρατώντας το καταναλωτικό κοινό στον τόπο του καθιστούμε την περιοχή του Χαλκείου εμπορικό κέντρο, όπως πριν πολλές δεκαετίες.

Η εταιρεία μας λειτουργεί και θα εξακολουθεί να λειτουργεί σύννομα, λαμβάνοντας τις νόμιμες άδειες που έχει ήδη λάβει, και σε καμία περίπτωση δεν θα εισέλθει στη στείρα πολιτική αντιπαράθεση των υποψηφίων Δημάρχων και συμβούλων, επί τη προοψη των Δημοτικών εκλογών.

Η εταιρία μας όμως, λαμβάνοντας αφορμή του δημοσιεύματος ευχαριστεί το καταναλωτικό κοινό που την τιμά με την εμπιστοσύνη του τόσα έτη και υπόσχεται ότι θα διατηρήσει την υψηλή ποιότητα προσφερομένων προϊόντων και υπηρεσιών στις ανταγωνιστικές τιμές, όπως επιτυγχάνει επί τόσα έτη, προς όφελος του καταναλωτή.»

Γ. Κουτελιέρης

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΘΕΣΗ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ? ΠΟΛΥ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΔΙΑΚΡΙΝΩ Η ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ?

Νικ. Βασιλάκης είπε...

Δικαιολογημένα εσείς να μη γνωρίζετε το θέμα αυτό. Το Δημοτικό Συμβούλιο όμως όταν καλείται να γνωμοδοτήσει πρέπει να ενημερώνεται από τον εισηγητή του θέματος για το φάκελο της υπόθεσης, για ποια επιμέρους θέματα πρέπει να αποφανθεί και τι προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Όταν τίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται και οι δημοτικοί σύμβουλοι απλώς συμφωνούν ή διαφωνούν, χωρίς να ξέρουν γιατί, τότε αυτό είναι παρωδία διαδικασίας. Αν λοιπόν, το ρητορικό ερώτημα είναι αν μπορεί και για ποιο λόγο να αρνηθεί το Δ.Σ., τότε γιατί ζητάνε να γνωμοδοτήσει, δηλαδή «απλώς η γνώμη του είναι εμπειρική, βιωματική», όπως είπε ο κ. Βλησίδης. Ο σχετικός λοιπόν νόμος αναφέρει τους λόγους για τους οποίους το δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε να κάνει αυτό που έχει κάνει δυο φορές η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή νομού Κυκλάδων (ΟΚΕ), που γνωμοδότησε αρνητικά. Όταν κατά παράβαση του νόμου ξεφυτρώσει ένα κατασκεύασμα δυο με τρεις φορές μεγαλύτερο του προβλεπόμενου, τότε πρώτοι εσείς θα πείτε, μα ποιοι επιτρέψανε να γίνει αυτό το τερατούργημα.
Υπάρχουν και άλλοι, ίσως σοβαρότεροι λόγοι, τους οποίους όμως δε θέλω να αναφέρω τώρα. Ίσως μια άλλη φορά.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ο Βασιλάκης προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία του.
Πολύ κινητικότητα έχει το τελευταίο διάστημα και πολλή πρεμούρα να μπει στο καινούργιο δημοτικό συμβούλιο.
Ποιούς προσπαθεί να πείσει;
Γιατί πιστεύει ότι οι ψηφοφόροι ξεχνούν ποιος είναι;
Το ότι έχει ελεύθερο χρόνο δε σημαίνει ότι κάνει και για το νέο δημοτικό συμβούλιο αφού όπως πάντα τον χρησιμοποιεί σε μηχανοραφίες κι όχι για το καλό του τόπου παρά μόνο του εαυτού του.
Όσο και όσα και να γράφεις και να λες Νικόλα μας την ψήφο μας δεν θα την πάρεις γιατί δεν σου αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν να το λένε πόσο ο Νικόλας Βασιλάκης έχει ενισχύσει με τις αγορές του όλα αυτά τα χρόνια το δήμο μας.
Ξαφνικά ενδιαφέρθηκε για τους επαγγελματίες καισπέρνει ζιζάνια για να δημιουργεί κλίμα θετικό για αυτόν.
Λες και μας είναι άγνωστες οι τακτικές του!
Αχ Βασιλάκη ξυπνήσαμε, αργά αλλά δυστυχώς για σένα, σε πήραμε είδηση...

ΦΙΛΩΤΙΤΗΣ είπε...

ΕΛΑ ΡΕ ΧΩΡΙΑΝΕ, ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΑΚΗ.ΓΥΡΙΣΕΣ ΣΠΙΤΙ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕΣ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ. ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕΣ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΑΠΟ ΠΟΛΟΥΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΝΥΣΤΑΖΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΦΙΛΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΑΚΗ;
ΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ. ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΩΤΙ ΠΟΥ ΧΕΙ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ ΘΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΜΟΣΚΑΡΟΥΣ?