Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Λυπούμαστε πολύ αλλά…


Έχουμε τονίσει πολλές φορές τη δύναμη της ανωνυμίας για την έκφραση ελεύθερης γνώμης.

Η δυνατότητα όμως της ανωνυμίας δεν μπορεί και δεν ανεχόμαστε να αξιοποιείται, έστω και από λίγους, μονοδιάστατα ως βήμα εκτόνωσης χυδαίων απωθημένων, σπίλωσης προσώπων και απαξίωσης θεσμών.

Δυστυχώς όταν η ανωνυμία από όπλο ελευθερίας μετατρέπεται σε φασιστική κουκούλα θα είμαστε οι τελευταίοι που θα το ανεχτούμε.

Δεν θα μετατραπεί ο χώρος ως ψυχοφάρμακο κάποιων για να εκτονώσουν την καταπίεση που αισθάνονται από τον κοινωνικό καθωσπρεπισμό τους.

Γι αυτό, σε πρώτη φάση και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα, θα καταργήσουμε τη δυνατότητα ανωνυμίας στα σχόλια και θα επιτρέπονται μόνο με ηλεκτρονική διεύθυνση.

Ελπίζουμε να μην αναγκαστούμε στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε προληπτικούς ελέγχους των σχολίων.

Λυπούμαστε πολύ αλλά…

Συνέχεια...

Ο εθνικός αγώνας συνεχίζεται σε θολό ιδεολογικό και πολιτικό τοπίο


Την επέτειο της Εθνικής γιορτής τη γιορτάσαμε, ο καθένας με τον τρόπο του και με το περιεχόμενο που της δίνει.

Ο αγώνας όμως συνεχίζεται από…

- τις επαναστατημένες υπεράκτιες εταιρίες

- τα άπαρτα κάστρα των τραπεζών

- τους αδούλωτους ταξιτζήδες, τελωνειακούς κλπ

- τους κατατρεγμένους φοροφυγάδες

- την εξεγερμένη εκκλησία

Επειδή δε βροντάει ο Όλυμπος, ούτε αστράφτει η Γκιώνα, ο Ελληνικός λαός κινδυνεύει από την απάθεια, την ανοχή και την οραματική και πολιτική νάρκωση,
που καλλιεργείται από τις συντηρητικές δυνάμεις που επιδιώκουν την ακινησία ενός αρρωστημένου συστήματος.

Συνέχεια...

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…

1. Η πολιτική αφασία και ο μικροκομματικός γενιτσαρισμός δεν είναι ασθένειες κληρονομικές…
Είναι τα πιο εξελιγμένα δημιουργήματα του πολιτικού μας συστήματος, είναι ο μηχανισμός που ορθώνει τείχος, απομακρύνει τον πολίτη από την πολιτική, τον κάνει αμέτοχο και παθητικό δέκτη των επιλογών του…
Ως ένα βαθμό το έχει καταφέρει. Τελεία.

2. Είμαστε σίγουροι ότι, ούτε ο κ. Μαράκης, ούτε ο κ. Γρυλλάκης, επικροτούν τον αχαλίνωτο και αδιέξοδο «α-πολιτικό διάλογο» που ανοίξατε. Τελεία.

3. Εμείς σας προειδοποιήσαμε.
Εσείς επιλέξατε να μεθύσετε από την τσίκνα της θυσίας, αρχών και αξιών, στο βωμό του μικροεγώ σας. Τελεία.

4. Ο απλός πολίτης, φορτωμένος με τα ασήκωτα προβλήματά του, όσο άντεξε σας παρακολούθησε. Γρήγορα έβγαλε τα συμπεράσματά του και μετά απλά σας προσπέρασε. Τελεία.

5. Ο Δήμαρχος της παραλίας, άντε και μέχρι το … Φραουλίνο που οραματίζεστε, δεν έχει και δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τους υποψήφιους Δημάρχους του νησιού. Τελεία.

6. Ο επόμενος Δήμαρχος ΠΡΕΠΕΙ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ Δήμαρχος ΟΛΗΣ της ΝΑΞΟΥ ΜΑΣ. Τελεία και παύλα.

Συνέχεια...

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Υπάρχουν άνθρωποι…και μάλιστα έξυπνοι




Ο εξυπνότερος άνθρωπος του κόσμου, όπως έχει ονομασθεί ο Δρ. Grigori Perelman.

Ο Ρώσος επιστήμονας, πριν από έξι χρόνια συγκλόνισε την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, ανακοινώνοντας ότι έλυσε έναν από τους μεγαλύτερους γρίφους των σύγχρονων Μαθηματικών, τη λεγόμενη «υπόθεση του Πουανκαρέ», ένα πρόβλημα που έμενε άλυτο από το 1904, όταν διατυπώθηκε για πρώτη φορά.

Ο Perelman έλυσε τον γρίφο το 2003, όταν εργαζόταν ως ερευνητής στο ινστιτούτο Steklov στην Αγία Πετρούπολη. Ωστόσο, χρειάστηκε αρκετός καιρός για να αποδειχθεί η αλήθεια των λόγων του.

O Ρώσος μαθηματικός με τη μακριά γενειάδα και το αφηρημένο ύφος, έλαμψε διά της απουσίας του από το διεθνές μαθηματικό συνέδριο της Μαδρίτης, όπου επρόκειτο να του απονεμηθεί η ύψιστη τιμητική διάκριση, το βραβείο Φιλντς (αντίστοιχτο των βραβείων Νομπέλ στα Μαθηματικά) για το επίτευγμά του.


Ο 44χρονος επιστήμονας αδιαφορεί για την αναγνώριση και τα χρηματικά έπαθλα λέγοντας ότι «Δεν χρειάζομαι τίποτα, έχω ό,τι θέλω», «δεν είμαι ήρωας των μαθηματικών, ούτε καν επιτυχημένος και δεν θέλω να εκτίθομαι σαν ζώο σε τσίρκο».

Ο Perelman δεν δέχθηκε το βραβείο του Ινστιτούτου Clay Mathematics του Cambridge στη Μασαχουσέτη, το οποίο είναι ύψους 1 εκατομμυρίου δολλαρίων, παρά το γεγονός ότι είναι πάμπτωχος και ζει σε ένα βρόμικο διαμέρισμα στην Αγία Πετρούπολη.

http://mythos66.blogspot.com/2010/03/blog-post.html

Συνέχεια...

Ότι μας αρέσει το … μοιραζόμαστε


«Κάποιοι επίσημοι θα πουν σήμερα λόγια μεγάλα,
γεμάτα στόμφο!
Για να… τιμήσουν (!)
οι άκαπνοι τους μπαρουτοκαπνισμένους,
οι προσκυνημένοι τους απροσκύνητους…»

Διαβάστε περισσότερα: Naxiest

Συνέχεια...

Πασχαλινό εργαστήρι


Σήμερα στις 6.μ.μ. σας περιμένουμε στον "Πολυχώρο Τέχνης", στο Χαλκί, στο Πασχαλινό Εργαστήρι για να μάθουμε χρήσιμες κατασκευές και να στολίσουμε πασχαλινά κεριά..


Πολιτιστικός Οργανισμός
Δήμου Δρυμαλίας

Συνέχεια...

Αυτά τα παιδιά δεν … παίζονται!!!

Σήμερα ως γνήσιοι νεοέλληνες κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον στο ακέραιο!

Πήγαμε στην παρέλαση…

Μιλήσαμε όμως και με τα φιλαράκια μας . Τους μαθητές και τις μαθήτριες .

Πραγματικά αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης κι ας λένε ότι μερικές φορές μπερδεύουν το 1821 με το … «ΟΧΙ»

Μάθαμε λοιπόν ότι:

“Αν η πορνογραφία μπορούσε να ικανοποιήσει τη σεξουαλική στέρηση, τότε θα δίναμε βιβλία μαγειρικής στους πεινασμένους.”

“Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω μία καταπληκτική μόρφωση.”

“Εσείς μιλάτε για βιτρίνες, εμείς μιλάμε για ζωές .”

«Kάτω τα κόμματα, ζήτω οι τελείες»

«Ο εχθρός είναι ένας …η μοναξιά»

«ΜΕ ΠΟΙΑ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ; ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΞΗ ‘Η ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ;»

«ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ-ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ»

«Mόνο τα ζώα πρέπει να φοράνε γούνες»

«Ο χρυσός κανόνας είναι ένας. Αυτός που έχει τον χρυσό φτιάχνει τους κανόνες»

«Πως ήταν δυνατό κάτι που το ξέρουν πάνω από δύο Έλληνες να παραμένει κρυφό; Συνεπώς δεν υπήρχε Κρυφό Σχολειό.»

Συνέχεια...

από 31 Μαΐου, οι μηχανότρατες τέλος...

Οι μηχανότρατες εξακολουθούν ακόμη και σήμερα την ανεξέλεγκτη δραστηριότητά τους στα παράλια της Ελλάδας. Δουλεύουν εντελώς παράνομα με ψεύτικο κωδικό που αντιστοιχεί σε εργαλείο που έχει καταργηθεί με νόμο.

Αποτελούν μεγάλη πληγή για τον θαλάσσιο πλούτο της χώρας, εμποδίζοντας την ανάκαμψη των παράκτιων οικοσυστημάτων και των μικρών πληθυσμών των ψαριών.

Η Ελλάδα από την 1η Ιουνίου είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αφού, σύμφωνα με όσα δηλώνει η αρμόδια επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, «οι τριετείς παρεκκλίσεις, χάρη στις οποίες η δραστηριότητα των μηχανοτρατών συνεχίζει και μέχρι σήμερα στη χώρα μας, λήγουν οριστικά την 31η Μαΐου 2010. Ως εκ τούτου αμέσως θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση και να εφαρμοστεί στην Ελλάδα ο κοινοτικός κανονισμός για τον τομέα της αλιείας και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

Κάτι τέτοιο πρακτικά σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες τράτες θα οφείλουν να χρησιμοποιούν στο εξής δίχτυα με άνοιγμα ματιού 40 χιλιοστών αντί 16 χιλιοστών που χρησιμοποιούν σήμερα... Θα οφείλουν επίσης να δραστηριοποιούνται σε απόσταση τουλάχιστον τριών ναυτικών μιλίων από την ακτή ή σε βάθος 50 μέτρων.

Σε κάθε περίπτωση, όχι σε απόσταση μικρότερη του 1,5 ναυτικού μιλίου από την ακτή. Μέχρι σήμερα οι μηχανότρατες σε παράβαση του κανονισμού εργάζονται πολύ κοντά στην ακτή και με άνοιγμα στα δίχτυα μικρότερο από το επιτρεπόμενο.

«Οι αντιδράσεις, που μέχρι σήμερα επέτρεψαν τη δραστηριότητα των μηχανοτρατών, έχουν να κάνουν με άσκηση μικροπολιτικής, που σκοπεύει να εξυπηρετήσει κάποιους Ελληνες ψαράδες», δήλωσε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδος, Δημήτρης Κοτσόργιος, και προσθέτει με αγανάκτηση: «Είναι πραγματικά ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία, αφού το εργαλείο αυτό κουρεύει τις θάλασσες και καταστρέφει το γόνο και τις φυκιάδες, τις οποίες αποψιλώνει. Είναι μια πρακτική σε πλήρη αντίθεση με μια πολιτική που σχετίζεται με τη διασφάλιση των φυσικών οικοσυστημάτων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

«Τα σκάφη του ελληνικού αλιευτικού στόλου, διευκρινίζει ο κ. Κοτσόργιος, «είναι περίπου 17.000, από αυτά οι μηχανότρατες είναι 330. Αυτές θα πρέπει να περιορίσουν τη δραστηριότητά τους σε δίχτυα, παραγάδια κ.λπ., με τα οποία ήδη δουλεύουν. Δεν θα υπάρχει με λίγα λόγια θέμα ανεργίας ούτε και θα πλήττεται η αγορά από την έλλειψη αλιευμάτων, αφού τα αλιεύματα των μηχανοτρατών έχουν πρόβλημα διάθεσης στην αγορά και συχνά πετιούνται στις ιχθυόσκαλες.

Το γεγονός αυτό επισημαίνεται και από τη μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ του 2001. Επίσης περισσότερα από 30 είδη ψαριών απορρίπτονται από τις μηχανότρατες νεκρά στη θάλασσα με μεγάλες επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα αυτών των περιοχών». «Στο παρελθόν», επισημαίνει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδος «έχουμε κάνει πολλά συλλαλητήρια, ακόμη και δωδεκαήμερη απεργία πείνας κάτω από το υπουργείο Ανάπτυξης για το συγκεκριμένο εργαλείο. Τα συμφέροντα όμως και η εξυπηρέτηση των ημετέρων δεν άφηναν να εφαρμοστούν οι κανονισμοί. Με το κοινοτικό πρόγραμμα Pesca το 2001 αποσύρθηκαν 200 μηχανότρατες, οι υπόλοιπες όμως συνεχίζουν και δρουν ανενόχλητες. Σκεφτείτε ότι ακόμη και η Τουρκία τις έχει καταργήσει το 2001 για να προστατέψει το θαλάσσιο περιβάλλον».


Συνέχεια...

Άλλο και τούτο…

«Το Δημόσιο ως ιδιοκτήτης μισθώνει τα ακίνητά του πολύ φθηνά και...ως ενοικιαστής πληρώνει πολύ ακριβά ενοίκια», ανέφερε ο Νίκος Πρωτονοτάριος Ορκωτός Εκτιμητής του ΣΟΕ, κατά την εισήγησή του σε ημερίδα με θέμα "H ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ. ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;"

Στην παρουσίαση που ακολούθησε αναφέρθηκε ότι τα 580 ακίνητα που έχουν καταγραφεί και ανήκουν σε 68 ασφαλιστικούς φορείς, έχουν αντικειμενική αξία 1,4 δις. ευρώ ενώ η εμπορική τους αξία -κατά προσέγγιση- υπολογίζεται στα 5 δις ευρώ με δυνατότητα απόδοσης 500 εκ. ετησίως. Η απόδοση αυτή σήμερα δεν επιτυγχάνεται γιατί στην πλειονότητά της τα ακίνητα είναι ή ανεκμετάλλευτα ή υπομισθωμένα.

Η ομιλία του Νίκου Πρωτονοτάριου ΕΔΩ
Η παρουσίαση ΕΔΩ

Συνέχεια...

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Στον απολογισμό γιατί δεν αλλάξαμε το κόσμο μην τρομάζετε με τη λέξη "ΑΠΟΤΥΧΙΑ"



Αφιερωμένο στους νυν και αεί ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ.

Είναι οι "γνωστοί άγνωστοι" που ΚΑΠΟΙΟΣ πάντα προστατεύει.
Οι προβοκάτορες σύντροφοι δεν έχουν πατρίδα.
Πατρίδα γι'αυτούς είναι η διαπλοκή και συνοδοιπόρος τους η αποτυχημένη κοινωνική διαδρομή τους.
Όμως έχουν κάτι που τους ξεχωρίζει:

Την ένοχή τους διαδρομή.
Θα τους συντροφεύει και θα τους προδίδει.
Δεν έχουν όνομα ούτε ψευδώνυμο.
Κανένα όνομα δεν τους καταδέχεται.
Τρομάζουν στην αναγνώριση ,είναι λιποτάκτες αρχών που τάχα υπηρετούν.
Είναι ασήμαντοι θορυβοποιοί, κύμβαλα ένοχης κομματικής "συνέπειας" και συναλλαγής.
Είναι αυτοί που προσδιορίζονται από τη δυνατότητα που απλόχερα δίνει ο διαχειριστής να βρίζουν χρησιμοποιώντας μόνο τη λέξη που έχουν απόλυτα ταυτιστεί: ΛΑΜΟΓΙΟ.
Είναι οι ΕΠΙΣΗΜΟΙ τοκογλύφοι που περιδιαβαίνουν τη παραλία με ύφος καρδιναλίων απύθμενης υποκριτικής δεινότητας που η Ναξία κοινωνία δυστυχώς "προσκυνά" και ψηφίζει.
Είναι ο καθημερινός άνθρωπος .....
ο μικρούλης Γιάννης που παίζει με Play Stacion εκατομμυρίων...ο Ηλίας του 13ου , 14ου , 154ου εμετικού σχολίου, ο κύριος καθηγητής του διπλανού ΛΥΚΕΙΟΥ , ο συνοικιακός "Μπαρμπέρης", ο "αδειοδοθής" ταξιτζής μόνιμος κουβαλητής της πολιτικής του γιουσουρούμ, η διαχρονικά πολιτικά βιοποριζόμενη ¨κότα¨της ορεινής Νάξου που ¨λυώνει¨στη θέα του χρηματικού καλαμποκιού (ακόμα και ποπ κόρν).

Το μαδημένο "Τριαντάφυλλο" που δεν ευτύχησε κανείς να "μυρίσει" και το "απολαμβάνουν" αποκλειστικά οι αγρότες.
Είναι τρωκτικά των συνεταιρισμών που κατατρώγουν τα σωθικά των Ναξίων αγροτών.
Είναι οι καλοπληρωμένοι Δημοτικοί ¨υπεύθυνοι¨των σχολικών κτηρίων που σκοτώνονται μικροί μαθητές και χωρίς αιδώ συνωστίζονται στις παρελάσεις.
Είναι κάτι όψιμοι ΠΑΣΟΚΟΙ της ορεινής Νάξου που αφού πήραν με το αζημίωτο ότι πήραν από την Ν.Δ. πρωταγωνιστούν οικογενειακώς κομματικά.
Όλοι οι γελωτοποιοί και οι παρατρεχάμενοι της όποιας εξουσίας.7 ή 10 ...αλλοίμονο...
Δεν μπορεί να είσαι εσύ σύντροφε που κοινούς αγώνες κάναμε.
Σύντροφοι της προσωρινής αντίπερα όχθης μην ανέχεστε τους προβοκάτορες.
Όταν είχαμε διαφορές , τόσα χρόνια μάθαμε να τις συζητάμε χωρίς αυτούς.Δυστυχώς κάτι γαμημένο μας πιάνει και αισθανόμαστε σημαντικοί όταν το κόμμα μας τραβάει το μανίκι.
Όμως η αλλαγή θέλει οξυγόνο και μας θέλει ΟΛΟΥΣ.
Ας αδειάσουμε, και με τη δική σας βοήθεια ,τους προθαλάμους της εξουσίας απο τους μόνιμα "δικούς μας".
Ας σεβαστούμε τους αγωνιστές αυτού του ευλογημένου τόπου για πραγματική δημοκρατία αξιοκρατία και προκοπή.
Ας πολεμήσουμε συντονισμένα να διώξουμε τα τρωκτικά που μας υπονομεύουν όλους μας.
Ας αναδείξουμε και αντιμετωπίσουμε τα χαμένα όνειρα της νέας γεννιάς που καθημερινά μας αποδοκιμάζει με τη συντεταγμένη αποχή τους.Μην ξαναφέρουμε τη ΘΩΔΗ και τη ΣΤΑΝΙΣΗ.
Να φτιάξουμε μια γιορτή για τους ανέργους για τους φοιτητές για τους μετανάστες.
Ας ρίξουμε τους τοίχους του μυαλού μας.Ας παραδειγματιστούμε και τιμήσουμε τους ανθρώπους που έκαναν τη Νάξο ξεχωριστή.Ας φιλιώσουμε σένα πανηγύρι για τους ανθρώπους που τιμάν τη Νάξο στα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του κόσμου.

Πέντε δέκα δεκαπέντε γιορτές δίχως χρήματα δίχως χορηγούς.Σύντροφοι της προσωρινής αντίπερα όχθης μην δίνετε την αίσθηση οτι η Νάξος κατοικείται απο ρυπαρούς χυδαίους προβοκάτορες.
Οι προβοκάτορες σύντροφοι της προσωρινής αντίπερα όχθης δεν είναι επάγγελμα. Είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της α-παιδείας τους, που ευθύνη έχουμε όλοι μας.Μέρα πούναι σήμερα ας απελευθερωθούμε απ'τη ραγιάδικη διάθεσή μας.

Στη διαδρομή και τη γνωριμία μας πέρασαν πολλοί:
Λεβογιάννης, Παπαζώη, Χατζηανδρέου, Ρήγας.αλλά πέρασαν ή θα περάσουν.
Θα μείνουμε πάλι μόνοι να επιλέξουμε εκείνα που μας ΜΑΘΑΝΕ να μας χωρίζουν.Σύντροφε της προσωρινής απέναντι όχθης θυμήσου: Σημασία έχει η "καλημέρα του γείτονα" που λέει και ο Μανώλης ο Γλέζος. Αυτήν έχουμε ανάγκη.

Σύντροφοι στον απολογισμό γιατί δεν αλλάξαμε το κόσμο μην τρομάζετε με τη λέξη "ΑΠΟΤΥΧΙΑ"
Ο αγώνας συνεχίζεται.
"ΑΡΗΣ"

Ξεχωρίσαμε το σχόλιο του ΑΡΗ από τα τόσα ανώνυμα και αξίζει για να ανοίξουν οι σκεπτόμενοι ένα σοβαρό και αναγκαίο όσο ποτέ διάλογο.

Συνέχεια...

Ποιοι μιλάνε για την πατρίδα σήμερα… «τους έχω βαρεθεί»

Εκείνοι οι πολιτικοί ( όχι όλοι ) που βάζουν το κομματικό και προσωπικό συμφέρον πάνω από το γενικότερο συμφέρον;

Η εκκλησία που δεν συμμετέχει σε καμιά κοινωνική και εθνική προσπάθεια;

Το μεγάλο κεφάλαιο που ενώ είναι κρατικοδίαιτο στην Ελλάδα τα υπερκέρδη του τα οδηγεί στο εξωτερικό;

Οι διάφορες συντεχνίες που αναπαράγονται σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και όταν πρέπει οι ίδιοι να συνεισφέρουν ισότιμα, όπως όλοι οι άλλοι, επαναστατούν;

Οι ακροδεξιοί εθνοκάπηλοι που «κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς»;

«Οι δάσκαλοι της νεολαίας γδαρτάδες»;

…Όλους «τους έχω βαρεθεί…»


Συνέχεια...

... Κοτζαμπάσηδες πασάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες κυβερνούσανε τη χώρα... Καληώρα.

«Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις,ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: "που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα", αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».

Θ. Κολοκοτρώνης

«…ήταν μια επανάσταση ενάντια στη φεουδαρχία και την καταπίεση, που εκφραστές της δεν ήταν μόνο οι Οθωμανοί πασάδες και μπέηδες αλλά και οι ντόπιοι προύχοντες, κοτζαμπάσηδες και δεσποτάδες.»

Γιάννης Κορδάτος

Συνέχεια...

Η συμμετοχή της Νάξου στον αγώνα

Οι Τούρκοι μετά την Πάρο, υπό το Μπαρμπαρόσσα έφτασαν στη Νάξο και τη λεηλάτησαν ενώ ζήτησαν από το δούκα Ιωάννη Δ’ Crispo παράδοση.
Ο δούκας μη μπορώντας να αντισταθεί αναγκάστηκε να παραδοθεί στις 11/11/1537. Παρέμεινε όμως στο αξίωμά του με την υποχρέωση να πληρώνει ετήσιο φόρο στο Σουλτάνο αξίας 5000 δουκάτων.

Με αυτό τον τρόπο καταλύθηκε ουσιαστικά το Δουκάτο του Αιγαίου. Το διάστημα 1537-1564, ο Ιωάννης διατήρησε την εξουσία του με την ανοχή των Οθωμανών.

Ο Ιάκωβος Δ’ Crispo (1564-1566) διαδέχτηκε τον πατέρα του και έμελλε να είναι και ο τελευταίος Ιταλικής καταγωγής δούκας. Ο Σουλτάνος Σελίμ Β’ ο Μέθυσος (1566-1574) τους απήλλαξε από το αυτόν και παραχώρησε το 1566 τη Νάξο μαζί με άλλα νησιά των Κυκλάδων στον Εβραίο ευνοούμενό του Ιωσήφ Νάζι. Μετά το θάνατό του το 1579 η Νάξος θα ενσωματωθεί πλήρως στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Νάξος βρίσκεται υπό Οθωμανική διοίκηση (1597-1821).

Ρωσική κατοχή (1771-1774). Μετά τη συνθήκη του Κιουτσούκ–Καϊναρτζή μεταξύ Ρωσίας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας η κυριαρχία στη Νάξο αποκαταστάθηκε, με ομαλή επαναφορά στην οθωμανική κυριαρχία.

Στις 6 Μαΐου 1821 οι κάτοικοι της Νάξου ύψωσαν τη σημαία της επανάστασης.

Εξεγέρθηκαν όχι μόνο εναντίων των Τούρκων δυναστών αλλά και κατά των Φράγκων γαιοκτημόνων που παρά την κατάργηση της φεουδαρχίας εξακολουθούσαν να κατέχουν πολύ μεγάλες εκτάσεις γης.
Κατά τη διάρκεια της επανάστασης στη Νάξο επεκράτησε αναρχία.
Παρατηρήθηκε το φαινόμενο της εγκατάστασης προσφύγων από την Πελοπόννησο την Κρήτη και άλλων νησιών του Αιγαίου.
Οι καθολικοί δεν συνεισέφεραν στον αγώνα αρνούμενοι να συνδράμουν οικονομικά την επαναστατική κυβέρνηση, ενώ πλήρωναν κανονικά στους Τούρκους τους φόρους γνωστοποιώντας έτσι τη νομιμοφροσύνη τους στην Υψηλή Πύλη.

Μετά τη λήξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1830 η Νάξος ενσωματώθηκε στο αρτισύστατο ελληνικό κράτος.

Οι αναγνώστες μας σίγουρα γνωρίζουν πολύ περισσότερα ιστορικά στοιχεία και είναι καλοδεχούμενα…


Συνέχεια...

Ξυπνήστε ωρέ…

”Είχα και ένα μήνα όπου άρχισα να παίρνω μιστόν του βαθμού μου, καθώς και οι άλλοι, έπαιρνα τρακόσες εξήντα δραχμές.

Είδα αυτό και πέθαιναν οι άνθρωποι εις τα παλιοκλήσια, οπλαρχηγοί κι άλλοι και από την πείνα κι από το κρύο, τότε στοχάστηκα, οι αγωνισταί να πεθαίνουν της πείνας κι εμείς να πλερωνώμαστε ολίγοι άνθρωποι.

Εμείς οι ολίγοι φέραμεν την λευτεριά;

Να κόψωμεν κι εμείς τον μιστόν μας,είτε να πάρουν και οι αδελφοί μας συναγωνισταί! Ει δέ ξίκι να γένει και σε μας.

Τότε φκιάνω μιάν αναφοράν και λέγω “επειδή τις όσοι αγωνίστηκαν πεθαίνουν από την πείνα και την ταλαιπωρίαν, καθώς και οι χήρες των σκοτωμένων και τα παιδιά τους, τον μισθόν όπου μου δίνετε διατάξετε να μου κοπή όλος και να τον δίνετε εις τους αγωνιστές και χήρες κι ορφανά των σκοτωμένων”.

Μακρυγιάννης

Συνέχεια...

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Ρήγας μαινόμενος…

… έκανε με συνοπτικές διαδικασίες,
πρόωρη … αποκαθήλωση του Θανάση Γρυλλάκη!!!


«… πολιτικά είναι απαράδεκτος και θα είμαι δημόσια αντίθετος με κάθε τέτοια διαδικασία …»

Το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, έχει προ πολλού απαξιωθεί στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.

Σήμερα απομυθοποιήθηκε και κατέρρευσε οριστικά στη συνείδηση και των λίγων ρομαντικών που είχαν απομείνει…

Στη μοναδική ίσως «δημόσια διαβούλευση» που έγινε από τη συχνότητα του «Μεσόγειος», τα ακούσαμε όλα…

Σαν πρώτο σχόλιο, εκείνο που μπορούμε να υπογραμμίσουμε και να τονίσουμε είναι:

Και μόνο το γεγονός ότι ταράχτηκαν τα λιμνάζοντα ύδατα με την υποψηφιότητα Γρυλλάκη, είναι μια θετική εξέλιξη η οποία αν έχει και συνέχεια, κερδισμένος θα βγει και ο θεσμός και ο τόπος…

Είπε πολλά ο κ. Ρήγας στην κ. Μπράουν ο οποίος το Σάββατο θα είναι στη Νάξο για να μπουν τα πράγματα σε μια κομματική τάξη(!!!)

Ολίγα αυθεντικά αποσπάσματα…

«Σαν άτομο έχει κάθε δικαίωμα να βάλει και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας και με την ευχή μου. Ως στέλεχος και μέλλος της Περιφερειακής Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ είμαι κάθετος …»

«Έχει υποπέσει (εννοεί τον κ. Γρυλλάκη) σε μεγάλο σφάλμα. Το είπαμε, πριν ψηφιστεί ο Καλλικράτης, δεν ανοίγουμε διαδικασίες…»

«Όσο κρατάει την κομματική του ιδιότητα, πρέπει να τηρεί τις καταστατικές του υποχρεώσεις..»

«Αν έχει προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες , ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΣΟΚ…»

Blog: επειδή είμαστε σίγουροι ότι θα ανοίξει μεγάλη συζήτηση σχετικά με το «κομματικό ένδυμα» και αν μπορούμε να το αποχωριζόμαστε έστω στις προσωπικές μας στιγμές, θα σας παρακαλέσουμε, χωρίς αφορισμούς, χωρίς υπονοούμενα και προσωπικές αναφορές, η τοποθέτησή σας να είναι καθαρά πολιτική…

Συνέχεια...

ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΟΥ Η ποιήτρα της Νάξου

Την Ειρήνη την έχουμε χιλιοτραγουδήσει.
Λέγεται πως μετά την Ειρήνη τελειώνει και
το Ναξιώτικο τραγούδι.
Ας τη γνωρίσουμε σαν γυναίκα και σαν άνθρωπο.


Οι συντελεστές του βίντεο Φρατζέσκος Φατούρος και Νίκος Χατζόπουλος
συμβάλουν με την πρωτοβουλία τους στην καταγραφή της πολιτιστικής μας παράδοσης και από την πλευρά μας κάνουμε το αυτονόητο,
την προβολή και ανάδειξή του.


Το Βίντεο είναι σε τρία μέρη




Συνέχεια...

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΞΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ι. ΜΑΡΑΚΗ

Αγαπητοί Συμπατριώτες και φίλοι,

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Αναστάσεως του Κυρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο, το προσωπικό του Δήμου μας και εγώ προσωπικά, σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Η Ανάσταση του Χριστού, εύχομαι να φέρει σε όλους μας το μήνυμα της αγάπης, της συναδέλφωσης, της ειρήνης και της αισιοδοξίας. Το Πάσχα αυτό ας αποτελέσει το «πέρασμα» στον κόσμο της ελπίδας, της ανάτασης και της αναγέννησης.

Τούτες τις άγιες ημέρες, ας ευχηθούμε, το μήνυμα της Αναστάσεως, να γίνει μήνυμα ελπίδας, να φθάσει σε όλο τον κόσμο, και επιτέλους η ανθρωπότητα να βρει το δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης, της ειρήνης και της προόδου.

Σας εύχομαι από καρδιάς, σε κάθε οικογένεια, σε όλους τους δημότες, τους επισκέπτες και κατοίκους του νησιού μας, ειρήνη, υγεία και ευτυχία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΞΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΑΚΗΣ

Συνέχεια...

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Συμβολή στον Κοινωνικό Διάλογο.

Με 12 προτάσεις για ένα δίκαιο,
λειτουργικό και βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, με εκτενείς δηλώσεις, που έκανε σήμερα, έδωσε στη δημοσιότητα 12 προτάσεις για το Ασφαλιστικό, ως συμβολή στον Κοινωνικό Διάλογο, για το μεγάλο αυτό θέμα, ο οποίος, ήδη, έχει δρομολογηθεί:

«Το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα μας αντιμετωπίζει πολλές διαχρονικές προκλήσεις. Γι’ αυτό, απαιτεί διαρκή παρακολούθηση και ουσιαστικές παρεμβάσεις. Ιδιαίτερα σήμερα, στο μέσο μιας ισχυρής οικονομικής κρίσης, οι προκλήσεις του Ασφαλιστικού αποκτούν επείγοντα χαρακτήρα.

Η Ν.Δ. με αίσθημα ευθύνης και συνέπειας, επιδεικνύοντας συμπεριφορά υπεύθυνης πολιτικής δύναμης, πράγμα που ουδέποτε έπραξε το ΠΑΣΟΚ σε ανάλογες περιστάσεις ως αξιωματική αντιπολίτευση, συμμετέχει εποικοδομητικά στο δημόσιο διάλογο, που ξεκίνησε η Κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό. Καταθέτουμε έγκαιρα δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων, οι οποίες συμβάλλουν στη διασφάλιση της μακρόχρονης βιωσιμότητας και επάρκειας του Ασφαλιστικού μας Συστήματος.

Βασικός άξονας των προτάσεών μας είναι η εφαρμογή και αξιοποίηση των υφιστάμενων θεσμικών ρυθμίσεων, καθώς και η βελτίωση και τροποποίηση όσων από αυτές κρίνεται αναγκαίο.

Οι αλλαγές θα πρέπει να είναι στοχευμένες, να απαντούν σε πραγματικές τωρινές ή και μελλοντικές ανάγκες του Συστήματος, να συνοδεύονται από την απαραίτητη τεκμηρίωση -δηλαδή τις σχετικές οικονομικές και αναλογιστικές μελέτες- να φέρνουν μετρήσιμα οφέλη στο Ασφαλιστικό μας Σύστημα και στους πολίτες.
Οι χρόνιες παθογένειες της μη εφαρμογής ή της μη τήρησης της ισχύουσας κοινωνικοασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς και η ασυνέχεια των πολιτικών στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, ευθύνονται κατά μεγάλο μέρος για τη σημερινή αναποτελεσματικότητα του Συστήματος. Εμείς, δεν θα συμβάλουμε στην ενίσχυση του προβλήματος αυτού.

Ο πυρήνας των προτάσεών μας, εδράζεται στην προσήλωσή μας στο Δημόσιο, Καθολικό και Κοινωνικό χαρακτήρα του Ασφαλιστικού μας Συστήματος. Βασικός στόχος μας είναι ο περιορισμός των ελλειμμάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων, τα οποία αποτελούν αναπτυξιακή τροχοπέδη για τη χώρα και υπονομεύουν το μέλλον, τα δικαιώματα των επόμενων γενεών.

Εμείς πιστεύουμε στην αρχή της αλληλεγγύης των γενεών.
Επιμένουμε στη διασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για τους χαμηλοσυνταξιούχους, μεριμνώντας παράλληλα και για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Είμαστε αντίθετοι με την αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα, τόσο για την αποθάρρυνση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, όσο και για την ενθάρρυνση της εθελούσιας παραμονής στην αγορά εργασίας.

Ο εξορθολογισμός των οικονομικών της κοινωνικής ασφάλισης, με έμφαση στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, την αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων, το νοικοκύρεμα και τον έλεγχο των δαπανών στους Κλάδους Υγείας, την ολοκλήρωση της μηχανοργάνωσης του Συστήματος, πρέπει να αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα, το επόμενο διάστημα.

Οι δώδεκα προτάσεις της Ν.Δ. απαντούν θετικά στις προκλήσεις. Διαμορφώνουν ένα πλαίσιο συνάντησης και με άλλες απόψεις. Έχουν συνθετικό χαρακτήρα και είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλουν στη δημιουργία μιας δέσμης μεταρρυθμιστικών αλλαγών, που έχει ανάγκη σήμερα το Σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας μας.

Α. ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ

1. Χαρακτήρας του Συστήματος / Κοινωνικό Μέρισμα στις χαμηλές συντάξεις: Διατήρηση του δημόσιου και καθολικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, με παράλληλη ενίσχυση του ανταποδοτικού του χαρακτήρα, προκειμένου να διασφαλίζει, με την εγγύηση του Κράτους, ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους τους συνταξιούχους. Λειτουργία Μηχανισμού Μερισματικής Απόδοσης Αποθεματικών: από την απόδοση της περιουσίας των Ταμείων, που αξιοποιείται, ένα ποσοστό να δίνεται ως «κοινωνικό μέρισμα» στους πραγματικά χαμηλοσυνταξιούχους, με συνεκτίμηση εισοδηματικών κριτηρίων.

2. Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ): Άμεση ενεργοποίηση και θεσμική ενίσχυση του συσταθέντος από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. «κουμπαρά» του Ασφαλιστικού μας Συστήματος για την κάλυψη των ελλειμμάτων των Ταμείων.

3. «Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ασφάλισης»: Σύσταση ανεξάρτητου Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ασφάλισης μόνιμου χαρακτήρα, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο, συγκεντρώνει τα απαραίτητα στοιχεία και μελέτες και οργανώνει, σε σταθερή βάση, τη σχετική επιστημονική συζήτηση, με τη συμμετοχή και των κοινωνικών εταίρων. Εκπονεί Ετήσια Έκθεση για την κατάσταση των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.) και υποβάλλει προτάσεις βελτίωσης, εξορθολογισμού και αλλαγών, ανάλογα με τα στοιχεία, σε όποιες περιπτώσεις διαπιστώνεται δυσλειτουργία-πρόβλημα. Η Πολιτεία θα έχει μια καθαρή και αντικειμενική εικόνα σε σταθερή (δωδεκάμηνη) βάση για όσα συμβαίνουν στο Ασφαλιστικό, ώστε να δρα εγκαίρως με πολιτικές αποφάσεις, όπου και όταν απαιτείται. Το Παρατηρητήριο θα είναι συμβουλευτικό - επιστημονικό όργανο του Υπουργείου.

4. Αναλογιστικές μελέτες: Αναβάθμιση και στελέχωση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής (ΕΑΑ) με πλήρη αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων της σε σχέση με τη Διεύθυνση Αναλογιστικών Μελετών του Υπουργείου Εργασίας. Κάθε νομοθετική πρωτοβουλία στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης στο εξής θα συνοδεύεται από σχετική έκθεση της ΕΑΑ.

Β. ΠΑΡΑΜΕΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

5. Γενικά όρια ηλικίας: Συμφωνία όλων (κοινωνικών εταίρων, κομμάτων, Ταμείων) για αυστηρή εφαρμογή, χωρίς παρεκκλίσεις και καταστρατηγήσεις, της υφιστάμενης νομοθεσίας για τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Εθνική δέσμευση στη Βουλή για κατάργηση των εξαιρέσεων από τον κανόνα των γενικών ορίων, πλην ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (Βαρέα και ανθυγιεινά, μητέρες, ανάπηροι, κ.λπ.).

6. Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις / κίνητρα παραμονής στην εργασία / απασχόληση συνταξιούχων: Επέκταση των σχετικών ρυθμίσεων της ισχύουσας νομοθεσίας για αποθάρρυνση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Διατήρηση και ενίσχυση των κινήτρων για εθελούσια παραμονή στην εργασία, που έχουν θεσπιστεί με το Ν. 3655/08, με στόχο την άνοδο της μέσης πραγματικής ηλικίας συνταξιοδότησης. Αναμόρφωση και δίκαιη ρύθμιση του καθεστώτος απασχόλησης συνταξιούχων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

7. Επικουρικές συντάξεις / Πρόνοια (εφάπαξ) / Επαγγελματική – ιδιωτική ασφάλιση: Άμεση ανάγκη λειτουργικής αναδιοργάνωσης των Επικουρικών Ταμείων και των Ταμείων Πρόνοιας (μητρώα, αναλογιστικές μελέτες). Σταδιακός εξορθολογισμός των επικουρικών συντάξεων και των παροχών πρόνοιας (εφάπαξ), ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά των θεσμών της επικουρικής ασφάλισης και της πρόνοιας. Ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση των εισφορών που τυχόν καταβάλλει ο εργαζόμενος στην -προαιρετική- επαγγελματική ή ιδιωτική ασφάλιση, προς ενίσχυση του 2ου και 3ου πυλώνα του Συστήματος.

8. Εισφοροδιαφυγή και αδήλωτη εργασία / «Ασφαλιστική Δήλωση»: Αξιοποίηση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ως μοναδικού αριθμού εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης. Εντός εξαμήνου ηλεκτρονική διασύνδεση της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. (on-line σύστημα) με όλους τους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, ΟΕΕ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και λοιπά Ταμεία) καθώς και με το TAXIS. Σύσταση ειδικού Ελεγκτικού Σώματος, στα πρότυπα της ΥΠΕΕ. Καθιέρωση υποβολής «ασφαλιστικής δήλωσης» σε ενιαίο έντυπο με τη φορολογική. Αυστηρή τήρηση του πάγιου συστήματος ρύθμισης οφειλών, ώστε να αποφεύγονται οι συνεχείς ευνοϊκές ρυθμίσεις σε βάρος όσων ασφαλισμένων είναι συνεπείς.

Γ. ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

9. Εκσυγχρονισμός Βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων / Αναπηρικές συντάξεις: Θέσπιση σύγχρονου καταλόγου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, στη βάση επιστημονικής τεκμηρίωσης υπό τις νέες εργασιακές συνθήκες. Αυστηροποίηση των όρων χορήγησης αναπηρικών συντάξεων, με αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.

10. Ενοποιήσεις Ταμείων / Μηχανοργάνωση / Αξιοποίηση της περιουσίας: Θωράκιση των 13 Ταμείων που προέκυψαν από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, με ολοκλήρωση της διοικητικής και οικονομικής τους αναδιοργάνωσης (Κανονισμοί οικονομικής οργάνωσης και λογιστικής λειτουργίας, Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ενιαίοι κανονισμοί παροχών).
Πλήρης μηχανοργάνωσή τους με βάση την «καρδιά» του Συστήματος (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.) και με αξιοποίηση των σχετικών δυνατοτήτων του ΕΣΠΑ. Άμεση ενεργοποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου αξιοποίησης της περιουσίας, που εγγυάται τη διαχείριση των αποθεματικών με όρους απόλυτης διαφάνειας και μετρήσιμης αποδοτικότητας.

11. Κλάδοι Υγείας / έλεγχος δαπανών: Διαχωρισμός από το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και ένταξη των Κλάδων Υγείας των Ταμείων σε ενιαίο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ολοκλήρωση των προγραμμάτων ηλεκτρονικής επεξεργασίας των συνταγών για δημιουργία «προφίλ» ασφαλισμένου – ιατρού – φαρμακοποιού – παρόχου υπηρεσιών υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα) και αποτελεσματικός έλεγχος των υπέρογκων δαπανών υγείας.

12. Κωδικοποίηση κοινωνικοασφαλιστικής νομοθεσίας / «Ασφαλιστικός Σύμβουλος» / Επέκταση Κέντρων Ανακεφαλαίωσης: Άμεση ολοκλήρωση της κωδικοποίησης της δαιδαλώδους και χαοτικής κοινωνικοασφαλιστικής νομοθεσίας για ριζική μείωση της γραφειοκρατίας, των διοικητικών δαπανών των Ταμείων και της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων. Θεσμοθέτηση, με την αξιοποίηση εκπαιδευμένων στελεχών της Κοινωνικής Ασφάλισης, πιστοποιημένων «ασφαλιστικών συμβούλων» στα Ταμεία και στα ΚΕΠ. Επέκταση των Κέντρων Ανακεφαλαίωσης ενσήμων στα Περιφερειακά Υποκαταστήματα του ΙΚΑ, αλλά και στο σύνολο των Ταμείων Κύριας Ασφάλισης, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ταχύτερη απονομή των συνταξιοδοτικών παροχών».

Συνέχεια...

διεμερίσαντο τα ιμάτια μου εαυτοίς και επι τον ιματισμόν μου έβαλαν κλήρον…


Η Γερμανία και η Γαλλία κατέληξαν σε συμφωνία να υποστηρίξουν ένα σχέδιο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , όπως δήλωσε στο Bloomberg αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σηματοδοτώντας ότι οι δύο χώρες κατέληξαν σε κοινή θέση, έπειτα από αρκετές εβδομάδες αντιπαραθέσεων πάνω στο ζήτημα επίλυσης της ελληνικής κρίσης.

Συνέχεια...

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

και δεν εννοούμε βέβαια…


τους συνανθρώπους μας,

τους απλούς παπάδες,
τους βιοπαλαιστές,
που μερικοί κάνουν
πρόωρη αναπαράσταση
της «σταύρωσης»
πάνω τους…

Συνέχεια...

Πώς να σωπάσω, πέστε μου…

Η ιεραρχία βρίσκεται σε... θέση μάχης
και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ακονίζει τ’ άρματα..

… στου βούρκου μέσα τα νερά ποια γλώσσα μου μιλάνε,
αυτοί που μου ζητάνε, να χαμηλώσω τα φτερά…



Ο αφορισμός της Επανάστασης του 1821

Γρηγόριος ελέω Θεού αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, νέας Ρώμης και Oικουμενικός Πατριάρχης.

Οι τω καθ’ ημάς αγιωτάτω, πατριαρχικώ, αποστολικώ και οικουμενικώ θρόνω υποκείμενοι ιερώτατοι μητροπολίται και υπέρτιμοι και θεοφιλέστατοι αρχιεπίσκοποι τε και επίσκοποι, εν αγίω Πνεύματι αγαπητοί αδελφοί και συλλειτουργοί, και εντιμότατοι κληρικοί της καθ’ ημάς του Χριστού μεγάλης εκκλησίας και εκάστης επαρχίας ευλαβέστατοι ιερείς και οσιότατοι ιερομόναχοι, οι ψάλλοντες εν ταις εκκλησίαις της Πόλεως, του Γαλατά και όλου του Καταστένου και απανταχού, και λοιποί απαξάπαντες ευλογημένοι Χριστιανοί, τέκνα εν Κυρίω ημών αγαπητά, χάρις είη υμήν και ειρήνη παρά Θεού, παρ’ ημών δε ευχή, ευλογία και συγχώρεσις.

Η ιδεολογική βάση του ρεαγιαλικίου και η θεολογική της τεκμηρίωση

Η πρώτη βάσις της ηθικής, ότι είναι η προς τους ευεργετούντας ευγνωμοσύνη είναι ηλίου λαμπρότερον και όστις ευεργετούμενος αχαριστεί είναι ο κάκιστος των ανθρώπων. Αυτήν την κακίαν βλέπομεν πολλαχού στηλιτευομένην και παρά των ιερών γραφών και παρ’ αυτού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ασυγχώρητον, καθώς έχομεν το παράδειγμα του Ιούδα. Όταν δε η αχαριστία ήναι συνωδευμένη και με πνεύμα κακοποιόν και αποστατικόν εναντίον την κοινής ημών ευεργέτιδος και τροφού, κραταιάς και αηττήτου βασιλείας, τότε εμφαίνει και τρόπον αντίθεον, επειδή ουκ έστι, φησί, βασιλεία και εξουσία ειμή υπό Θεού τεταγμένη’ όθεν και πας ο αντιττατόμενος αυτή τη θεόθεν εφ’ ημάς τεταγμένη κραταιά βασιλεία, τη του Θεού διαταγή ανθέστηκε.

Η χριστιανική πίστις και το ρεαγιαλίκιον συμπίπτουν – οι ελεεινοί Μιχαήλ και Υψηλάντης

Και τα δύο ταύτα ουσιώδη και βάσιμα ηθικά και θρησκευτικά χρέη κατεπάτησαν με απαραδειγμάτιστον θρασύτατα και αλαζονείαν ο, τε προδιορισθείς της Μολδαυίας ηγεμών ως μη ώφειλε, Μιχαήλ, και ο του γνωστού αγνώμονος και φυγάδος Υψηλάντου αγνώμων υιός Αλέξανδρος Υψηλάντης. Εις όλους τους ομογενείς μας είναι γνωστά τα άπειρα ελέη, όσα η αένναος της εφ’ ημάς τεταγμένης κραταίας βασιλείας πηγή εξέχεεν εις τον κακόβουλον αυτόν Μιχαήλ’ από μικρού και ευτελούς τον ανύψωσεν εις βαθμούς και μεγαλεία’ από αδόξου και ασήμου τον προήγαγεν εις δόξας και τιμάς’ τον επλούτισε, τον περιέθαλψε, τέλος πάντων τον ετίμησε και με τον λαμπρότατον της ηγεμονίας αυτής θρόνον και τον κατέστησεν άρχοντα λαών.
Εκήρυξαν του γένους την ελευθερίαν, οι απονενοημένοι!

Αυτός όμως, φύσει κακόβουλος ων, εφάνη τέρας έμψυχον αχαριστίας και συνεφώνησε μετά του Αλεξάνδρου Υψηλάντου, υιού του δραπέτου και φυγάδος εκείνου Υψηλάντου, όστις παραλαβών μερικούς ομοίους του βοηθούς ετόλμησε να έλθη αίφνης εις την Μολδαυίαν, και αμφότεροι απονενοημένοι επίσης, αλαζόνες και δοξομανείς, ή μάλλον ειπείν, ματαιόφρονες, εκήρυξαν του γένους ελευθερίαν και με την φωνήν αυτήν εφείλκυσαν πολλούς των εκεί κακοήθεις και ανοήτους, διασπείραντες και αποστόλους εις διάφορα μέρη δια να εξαπατήσωσι και να εφελκύσωσιν εις τον ίδιον της απωλείας κρημνόν και άλλους πολλούς των ομογενών μας.

Μη τσιμπάτε: η Ρωσία δεν τους υποστηρίζει, άρα θα τους πάρει και θα τους σηκώσει!

Διά να δυνηθώσι δε τρόπον τινά να ενθαρρύνωσι τους ακούοντας μετεχειρίσθησαν και το όνομα της Ρωσσικής Δυνάμεως, προβαλλόμενοι, ότι και αυτή είναι σύμφωνος με τους στοχασμούς και τα κινήματά των’ πρόβλημα διόλου ψευδές και ανύπαρκτον, και μόνον της ιδικής των κακοβουλίας και ματαιοφροσύνης γέννημά τε και αποκύημα’ επειδή, εν ω το τοιούτον είναι αδύνατον ηθικώς και πολλής προξένον μομφής εις την ρωσσικήν αυτοκρατορίαν, και ο ίδιος ενταύθα εξοχώτατος πρέσβυς αυτής έδωκεν έγγραφον πληροφορίαν, ότι ουδεμίαν ή είδησιν ή μετοχήν έχει το ρωσσικόν κράτος εις αυτήν την υπόθεσιν, καταμεμφόμενον μάλιστα και αποτροπιαζόμενον του πράγματος της βδελυρίαν’ και προσεπιπλέον η αυτού εξοχότης ειδοποίησεν εξ επαγγέλματος τα διατρέχοντα, υπομνήσας το βασίλειον κράτος, ότι ανάγκη πάσα να φροντίση ευθύς εξ αρχής τον αποσκορακισμόν και την διάλυσιν των τοιούτων κακών’ και τόσον εκ της ειδοποιήσεως ταύτης, όσον και από τα έγγραφα, τα οποία επιάσθησαν από μέρους των μουχαφίσιδων των βασιλικών σερχατίων, και από άλλους πιστούς ομογενείς επαρρησιάσθησαν, έγεινε γνωστή εις το πολυχρόνιον κράτος η ρίζα και η βάσις όλου αυτού του κακοήθους σχεδίου.

Η επανάστασις έργον μιαρόν, θεοστυγές και ασύνετον: Απολαμβάνομεν μοναδικά προνόμια!

Με τοιαύτας ραδιουργίας εσχημάτισαν την ολεθρίαν σκηνήν οι δύο ούτοι και οι τούτων συμπράκτορες φιλελεύθεροι, μάλλον δε μισελεύθεροι, και επεχείρησαν εις έργον μιαρόν, θεοστυγές και ασύνετον, θέλοντες να διαταράξωσι την άνεσιν και ησυχίαν των ομογενών μας πιστών ραγιάδων της κραταιάς βασιλείας, την οποίαν απολαμβάνουσιν υπό την αμφιλαφή αυτής σκιάν με τόσα ελευθερίας προνόμια, όσα δεν απολαμβάνει άλλο έθνος υποτελές και υποκείμενον, ζώντες ανενόχλητοι με τας γυναίκας και τα τέκνα των, με τας περιουσίας και καταστάσεις, και με την ύπαρξιν της τιμής των, και κατ’ εξοχήν με τα προνόμια της θρησκείας, ήτις διεφυλάχθη και διατηρείται ασκανδάλιστος μέχρι της σήμερον επί ψυχική ημών σωτηρία.

Όλοι με το Σουλτάνο κατά της επαναστάσεως! Καταδώστε τους επαναστάτες σε εμάς ή στις αρχές – το ίδιο κάνει!

Αντί λοιπόν φιλελευθέρων εφάνησαν μισελεύθεροι, και αντί φιλογενών και φιλοθρήσκων εφάνησαν μισογενείς, μισόθρησκοι και αντίθεοι, διοργανίζοντες, φευ, οι ασυνείδητοι με τα απονενοημένα κινήματά των την αγανάκτησιν της ευμενούς κραταιάς βασιλείας εναντίον των ομογενών μας υπηκόων της, και σπεύδοντες να επιφέρωσι κοινόν και γενικόν τον όλεθρον εναντίον παντός του γένους. Και αγκαλά είναι γνωστόν, ότι, όσοι είναι κατηρτισμένοι τω όντι εις την ευσέβειαν, όσοι νουνεχείς και τίμιοι και των ιερών κανόνων και θείων νόμων ακριβείς φύλακες δεν θέλουν δώσει ευηκοιαν εις τας ψευδολογίας των αχρείων εκείνων και κακόβουλων’ επειδή όμως είν’ ενδεχόμενον να σηνηρπάσθησάν τινές και παρασυρθώσι και άλλοι, διά τούτο προκαταλαμβάνοντες εκ προνοίας εκκλησιαστικής υπαγορεύομεν πάσιν υμίν τα σωτήρια, και γράφοντες μετά των περί ημας ιερωτάτων συναδελφών, του μακαριωτάτου πατριάρχου των Ιεροσολύμων, των εκλαμπροτάτων και περιφανεστάτων προυχόντων του γένους, των τιμιωτάτων πραγματευτών, των αφ’ εκάστου ρουφετίου προκριτωτέρων και όλων των εν τη βασιλευούση ορθοδόξων μελών εκάστης τάξεως και εκάστου βαθμού, συμβουλεύομεν και παραινούμεν και εντελλόμεθα και παραγγέλλομεν πάσιν υμίν τοις κατά τόπον αρχιερεύσι, τοις ηγουμένοις των ιερών μοναστηρίων, τοις ιερεύσι των εκκλησιών, τοις πνευματικοίς πατράσι των ενοριών, τοις προεστώσι και ευκαταστάτοις των κωμοπόλεων και χωρίων, και πάσιν απλώς τοις κατά τόπον προκρίτοις να διακηρύξετε την απάτην των ειρημένων κακοποιών και κακοβούλων ανθρώπων, και να τους αποδείξετε και να τους στηλιτεύσετε πανταχού ως κοινούς λυμεώνας και ματαιόφρονας, και να προσέχετε όσον το δυνατόν εις τας απάτας αυτών και ραδιουργίας, γινώσκοντες, ότι η μόνη απόδειξις της αθωότητος των είναι να εμφανίσωσιν όσα γράμματα λάβωσι τυχόν εις χείρας περί της αυτής υποθέσεως, ή ειδήσεις μάθωσι, και να παρρησιάσωσιν οι μεν ενταύθα εν βασιλευούση προς ημάς, οι δ’ εν τοις έξω μέρεσιν εις τους κατά τόπον αρχιερείς και τους διοριζομένους παρ’ ημών εκκλησιαστικούς εξάρχους και τους βασιλικούς εξουσιαστάς και διοικητάς, δηλοποιούντες και παραδίδοντες και εκείνους τους απλουστέρους, όσοι ήθελαν φωραθή ότι ενεργούν ανοίκεια του ρεαγιαδιακού χαρακτήρος’ καθότι οι τοιούτοι διαταράττουσι την γενικήν ησυχίαν, και κατακρημνίζουσι τους αδυνάτους και αθώους ομογενείς μας εις της απωλείας το βάραθρον.

Ρεαγιαλίκιον και Ορθόδοξος πίστις, λέμε!

Και τόσον υμείς οι αρχιερείς, οι μοναστηριακοί, οι ιερωμένοι, και οι προεστώτες και ευκατάστατοι και πρόκριτοι εκάστου τόπου με την άγρυπνον προσοχήν σας, όσον και οι λοιποί εκάστης τάξεως και βαθμού άνθρωποι με τας εκ μέρους σας αδιαλείπτους συμβουλάς και νουθεσίας, και κατά τας πατρικάς και προνοητικάς εκκλησιαστικάς ημών οδηγίας και παραινέσεις να γενήτε εδραίοι και αμετακίνητοι επί του κέντρου του ρεαγιαλικίου, και εξ όλης ψυχής και καρδίας σας να διαφυλλάττετε την πίστιν και κάθε υποταγήν και ευπείθειαν εις αυτήν την θεόθεν εφ’ ημάς τεταγμένην κραταιάν και αήττητον βασιλείαν, και να αποδεικνύετε εντελώς με όλα τα πραγματικά της ειλικρινείας σημεία’ καθότι η μετ’ ευχαριστίας και ειλικρινείας υποταγή χαρακτηρίζει και την προς Θεόν αγάπην και πίστιν, και την προς τας θείας αυτού εντολάς και τας υπαγορεύσεις των θείων νόμων και ιερών κανόνων υπακοήν, και την ευγνωμοσύνην της καρδίας ημών διά τ’ άπειρα ελέη, οπού απολαμβάνομεν παρά της βασιλικής φιλανθρωπίας.

Λύομεν και τους όρκους της Φιλικής Εταιρείας, διότι έτσι αποκεφαλίστηκε και ο Ιωάννης ο βαπτιστής!

Επειδή δε προς τοις άλλοις εγένετο γνωστόν, ότι οι το σατανικόν της δημεγερσίας φρόνημα επινοήσαντες, και εταιρίαν τοιαύτην συστησάμενοι προς αλλήλους συνεδέθησαν και με τον δεσμόν του όρκου, γινωσκέτωσαν, ότι ο όρκος αυτός είναι όρκος απάτης, είναι αδιάκριτος, και όμοιος με τον όρκον του Ηρώδου, όστις, διά να μη φανή παραβάτης του όρκου του, απεκεφάλισεν Ιωάννην τον βαπτιστήν. Αν ήθελεν αθετήσει τον παράλογον όρκον του, τον οποίον επενόησεν η άλογος επιθυμία του, έζη βέβαια τότε ο θείος πρόδρομος’ ώστε ενός απλού όρκου επιμονή έφερε τον θάνατον του προδρόμου. Η επιμονή άρα του όρκου εις διατήρησιν των υποσχεθέντων παρά της φατρίας αυτής, πραγματευομένης ουσιωδώς την απώλειαν ενός ολοκλήρου γένους, πόσον είναι ολεθρία και θεομίσητος είναι φανερόν’ εξ εναντίας, η αθέτησις του όρκου αυτού, απαλλάττουσα το γένος εκ των επερχομένων απαραμυθήτων δεινών, είναι θεοφιλής και σωτηριώδης. Διά τούτο τη χάριτι του παναγίου Πνέυματος έχει η εκκλησία αυτόν διαλελυμένον, και αποδέχεται και συγχωρεί εκ καρδίας τους μετανοούντας και επιστρέφοντας, και την προτέραν απάτην ομολογούντας, και το πιστόν ρεαγιαλίκι αυτών εναγκαλιζομένους ειλικρινώς.

Όποιος δεν προσκυνήσει, θα τον φάει ο λύκος!

Ταύτα αμέσως να κοινολογήσετε εις όλους του γνωστούς σας, και να κατασταθήτε όλοι προσεκτικώτεροι, ανατρέποντες και διαλύοντες ως αραχνιώδη υφάσματα, όσα η απάτη και η κακοβουλία των πρωταιτίων εκείνων καθ’ οιονδήτινα τρόπον συνέπλεξε. Επειδή, εάν, ο μη γένοιτο, δεν ήθελε καθαρισθή η θανατηφόρος αύτη λύμη, και φωραθώσί τινες τολμώντες εις επιχειρήματα εναντία των καθηκόντων του ρεαγιαλικίου, κοντά οπού οι τοιούτοι έχουσι να παιδευθώσι χωρίς ελέους και οικτιρμών (μη γένοιτο, Χριστέ βασιλεύ!) αμέσως θέλει εξαφθή η δικαία οργή του κράτους του καθ’ ημών, και ο θυμός τής εκδικήσεως γενικός των εχλιϊσλάμιδων, και θέλουν εκχυθή τόσων αθώων αίματα αδίκως και παραλόγως, καθώς αποκριματίστως ταύτα πάντα διεσάλπισεν η κραταιά και αήττητος βασιλεία διά του εκδοθέντος και επ’ ακροάσει κοινή ημών αναγνωσθέντος υψηλού βασιλικού προσκυνητού ορισμού.
Εσείς πιστοί ραγιάδες, μακριά από τα καθάρματα – τα οποία η Εκκλησία καταράται δεόντως!

Εκείνους δε τους ασεβείς πρωταιτίους και απονενοημένους φυγάδας και αποστάτας ολεθρίους να τους μισήτε και να τους αποστρέφεσθε και διανοία και λόγω, καθότι και η εκκλησία και το γένος τους έχει μεμισημένους, και επισωρέυει κατ’ αυτών τας παλαμναιοτάτας και φρικωδεστάτας αράς’ ως μέλη σεσηπότα, τους έχει αποκεκομμένους της καθαράς και υγιαινούσης χριστιανικής ολομελείας’ ως παραβάται δε των θείων νόμων και κανονικών διατάξεων, ως καταφρονηταί του ιερού χρήματος της προς τους ευεργέτας ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας, ως εναντίοι ηθικών και πολιτικών όρων, ως την απώλειαν των αθώων και ανευθύνων ομογενών μας ασυνειδήτως τεκταινόμενοι, αφωρισμένοι υπάρχειεν και κατηραμένοι και ασυγχώρητοι, και μετά θάνατον άλυτοι, και τω αιωνίω υπόδικοι αναθέματι, και αυτοί, και όσοι τοις ίχνεσιν αυτών κατηκολούθησαν του λοιπού, αν μη θελήσωσιν εννοήσαι την αρπαγήν και απάτην, και επιστραφήναί τε και βαδίσαι την ευθείαν της σωτηρίας οδόν, αν δεν αναλάβωσιν, ό εστι, τον εντελή χαρακτήρα του ρεαγιαδικού αυτών επαγγέλματος.

Όποιος ιερωμένος δεν συμπράξει ενθουσιωδώς κατά της επαναστάσεως: αργός, έκπτωτος και εις τη γέεναν του πυρός!

Τα αυτά δε και κατά της αρχιερωσύνης σας και ιερωσύνης σας επανατείνομεν, εαν μη βαδίσετε, εις όσα εν Πνέυματι αγίω αποφαινόμεθα δια του παρόντος εκκλησιαστικώς, εάν δεν δείξετε εν έργω την επιμέλειάν σας και προθυμίαν εις την διάλυσιν των σκευωριών, εις την αναστολήν των καταχρήσεων και αταξιών, εις την επιστροφήν των πλανηθέντων, εις την άμεσον και έμμεσον καταδρομήν και εκδίκησιν των επιμενόντων εις τα αποστατικά φρονήματα, εάν δεν συμφωνήσετε τη εκκλησία του Θεού, και, εν ενί λόγω, εάν καθ’ οιονδήτινα τρόπον δολιευθήτε και κατενεχθήτε κατά της κοινής ημών ευεργέτιδος κραταιάς βασιλείας, έχομεν υμάς αργούς πάσης ιεροπραξίας, και τη δύναμει του παναγίου Πνεύματος εκπτώτους του βαθμού της αρχιεροσύνης και ιερωσύνης και το πυρί της γεέννης ενόχους, ως την κοινήν του γένους απώλειαν προτιμήσαντας. Ούτω τοίνυν γινώσκοντες, ανανήψατε προς Θεού και ποιήσατε καθώς γράφομεν εκκλησιαστικώς και γενικώς παρακελευόμεθα, και μη άλλως εξ αποφάσεως, ότι περιμένομεν κατά τάχος την αισίαν των γραφομένων αποπεράτωσιν, ίνα και η του θεού χάρις και το άπειρον έλεος είη μετά πάντων υμών.
αωκα’ εν μηνί Μαρτίω.

Υπογράφομεν επί της Αγίας Τραπέζης, για να μη σας μείνει αμφιβολία – και προσέξτε ποιοι και πόσοι!

Υπεγράφη συνοδικώς επάνωθεν του ιερού θυσιαστηρίου παρά της ημών μετριότητος και της μακαριότητός του και πάντων των συναδέλφων αγίων αρχιερέων.

Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αποφαίνεται. Ο Ιεροσολύμων Πολύκαρπος συναποφαίνεται. Ο Καισαρίας Ιωαννίκιος. Ο Νικομηδείας Αθανάσιος. Ο Δέρκων Γρηγόριος. Ο Αδριανουπόλεως Δωρόθεος. Ο Βιζύης Ιερεμίας. Ο Σίφνου Καλλίνικος. Ο Ηρακλείας Μελέτιος. Ο Νικαίας Μακάριος. Ο Θεσσαλονίκης Ιωσήφ. Ο Βερροίας Ζαχαρίας. Ο Διδυμοτοίχου Καλλίνικος. Ο Βάρνης Φιλόθεος. Ο Ρέοντος Διονύσιος. Ο Κυζίκου Κωνστάντιος. Ο Χαλκηδόνας Γρηγόριος. Ο Τουρνόβου Ιωαννίκιος. Ο Πισειδίας Αθανάσιος. Ο Δρύστας Ανθιμος. Ο Σωζοπόλεως Παίσιος. Ο Φαναρίου και Φερσάλων Δαμασκηνός. Ο Ναυπάκτου και Αρτης Ανθιμος.

Από το εξαιρετικό « Η καλύβα ψηλά στο βουνό»

Συνέχεια...

Δήλωσαν «παρών» οι Απεραθίτες …

Με αξιοζήλευτη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στον Απεραθίτικο Σύλλογο.

Ψήφισαν 608 γεγονός που προσδίδει νέα δυναμική και προοπτική στο δραστήριο Σύλλογο


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

- Σταυριανός Εμμανουήλ 391

- Πρωτόπαππας Πέτρος 259

- Καραπάτης Πέτρος 223

- Λυμπέριος Μιχάλης 222

- Ελευθερίου Φλώριος 219

- Ελευθερίου Τουμπακάρη Παρασκευή 217

- Γρατσία Χατζούδη Σοφία 177

- Φραγκούλης Λευτέρης 175

- Χατζηπέτρος Εμμανουήλ 133

Συνέχεια...

Που το πάνε τα κοράκια;

Σύμφωνα με στοιχεία του Δ.Ν.Τ. το χρέος της Ελλάδας (δημόσιο και ιδιωτικό) είναι στο 179% του Α.Ε.Π.
Τα χρέη (δημόσια και ιδιωτικά) των άλλων χωρών:
Ιαπωνία: 197,2% του Α.Ε.Π.
Ολλανδία: 234%
Ιρλανδία: 222%
Βέλγιο: 219%
Ισπανία: 207%
Πορτογαλία: 197%
Ιταλία: 194%

Μέσος όρος για Ε.Ε.: 175% του ευρωπαϊκού Α.Ε.Π.

Απλοϊκό ερώτημα:
Τελικά που οφείλεται και πρακτικά που αποβλέπει αυτή η «κοσμοχαλασιά» που περνάμε και όπως σας έχουμε πει «θεραπεύει το σύμπτωμα και όχι την αιτία του προβλήματος»;

Συνέχεια...

Για ένα philotimo...

... Ας αναδιπλώσουν οι ικέτες την παλάμη. Γιατί οι ικεσίες τους απευθύνονται σε ώτα μη ακουόντων.

του Ρούσσου Βρανά

Τα αίτια της κώφωσής τους βρέθηκαν τις προάλλες κρυμμένα στη σελίδα 89 του μηνιαίου δελτίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (μηνός Μαρτίου). Ο οικονομικός αναλυτής Τόνι Στράκα τα ανακάλυψε για λογαριασμό μας και τα δημοσίευσε στο «Προύντεντ Ινβέστορ». Τις καλύτερες μέρες που μας είχαν υποσχεθεί, λοιπόν, ίσως να μην τις ζήσει ποτέ η γενιά των παιδιών μας. Γιατί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά πως οι χώρες της ευρωζώνης θα χρειαστούν τουλάχιστον 16 χρόνια ώσπου να επιστρέψει το δημόσιο χρέος τους στο 60% που ορίζει η Συνθήκη της Λισαβώνας.

Και αυτό είναι το καλύτερο σενάριο. Γιατί υπάρχουν άλλα δύο χειρότερα, σύμφωνα με τα οποία η επιστροφή στην αρετή δεν θα έρθει πριν από το 2026. Και όλα αυτά ασχέτως τού το πόσο σκληρά και επώδυνα θα είναι τα μέτρα λιτότητας που έτσι κι αλλιώς θα επιβάλουν στους λαούς τους αυτές οι χώρες.

Ο μοναδικός κοινός παρονομαστής που έχει απομείνει στις χώρες της ευρωζώνης είναι σήμερα πια το χρέος. Κατά τα άλλα, παρατηρούμε καθημερινά στους κόλπους της μια διαλυτική διαδικασία. Αναρωτιέται λοιπόν κανείς αν έχουν κανένα νόημα οι ικεσίες για φθηνό δανεισμό.

«Ακόμη και το γερμανικό χρέος έχει ξεπεράσει το επιτρεπόμενο 60%», λέει ο Τόνι Στράκα. «Πρέπει κι αυτή να συμμαζέψει τα του οίκου της όπως όλες οι άλλες χώρες της ευρωζώνης. Δεν έχει απομείνει πια πλούσιος "θείος" στην Ευρώπη». Ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Αν και ούτε αυτό είναι βέβαιο. Ιστορικά, η κατάρρευση της οικονομίας των χωρών οδηγούσε πάντα σε πολιτικές αλλαγές.

Μία άλλη έκθεση λοιπόν, από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, με εκτιμήσεις για την κατάσταση του κόσμου μέχρι το 2040, προβλέπει έναν πολιτικό και κοινωνικό Αρμαγεδδώνα: «Οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές ανισότητες ευκαιριών θα εξακολουθήσουν να τροφοδοτούν αισθήματα αδικίας σε εκείνους που διαψεύδονται οι προσδοκίες τους. Έτσι θα αυξηθεί η ένταση και η αστάθεια στις κοινωνίες, με εκδηλώσεις αναταραχής, βίας, εγκληματικότητας, τρομοκρατίας και εξεγέρσεων. Μολονότι οι υλικές συνθήκες για τους περισσότερους ανθρώπους αναμένεται να βελτιωθούν τα 30 προσεχή χρόνια, το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών θα γίνει μεγαλύτερο.

Η απόλυτη φτώχεια θα παραμείνει μια παγκόσμια πρόκληση. Οι ανισότητες μπορεί να οδηγήσουν στην επανεμφάνιση όχι μόνο αντικαπιταλιστικών ιδεολογιών που θα συνδέονται με θρησκευτικά, αναρχικά ή μηδενιστικά κινήματα, αλλά ακόμη και στον λαϊκισμό και τον μαρξισμό».

Ο δρόμος που ανοίγουν οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του βρετανικού υπουργείου Άμυνας ίσως να αποδειχθεί μονόδρομος: οι χώρες της ευρωζώνης θα αποδύονται από εδώ και πέρα σε έναν αμείλικτο ανταγωνισμό για νέα δάνεια προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τα υψηλά χρέη τους, με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς τους.

Γι΄ αυτό δεν χωρούν εδώ ικεσίες και απλωμένες παλάμες. Μονάχα γροθιές. Για ένα φιλότιμο.

"ΤΑ ΝΕΑ"

Συνέχεια...

Πριν μας ζαλίσει το άρωμα του κρίνου …

και μας συγκινήσουν οι επιτάφιοι θρήνοι…

της Λιάνας Κανέλλη

Σήμερα, πατριώτες, λίγο πριν τ' αθάνατο κρασί του Εικοσιένα, που μετατρέπεται σε φτηνό λάδι κι ανέξοδη πολιτισμική φθήνια σχεδόν κάθε μεταπολιτευτική 25η Μαρτίου, οι ευρωγενίτσαροι θα τυλίξουν τη χώρα σ' ένα σακί σαν κι αυτό με το οποίο έπνιξε ο Αλή Πασάς την κυρά Βασιλική και θα την πάνε πεσκέσι στο ΔΝΤ. Ο έρωτάς μας για τη Δύση ήταν ανέκαθεν ο φερετζές της ελληνικής αστικής τάξης που κυκλοφορούσε απέναντι στο λαό αντί με κουκούλα με ψαλιδόκωλο φράκο και ημίψηλο για να μεγαλώνει το μπόι της κι από Καρακουμπούρογλου, π.χ., να ακούγεται σαν «Φον» και «Βαν» και «Σερ» τιτλούχος οποιασδήποτε Ευρωαυλής.

Απ' το νότο της Αμαλίας ως το νότο της Εθνικής μπορεί ν' άλλαξαν οι απαιτήσεις του λαού στην κερκίδα, αλλά ποτέ τα επίσημα θεωρεία της τάλαινος πατρίδος. Για 40 δισ. φθηνότοκα δανεικά η κρίση κερδών θα ξεπουλήσει εκτός απ' το λαό σε διεθνή δουλοπαροικία το μισό Αιγαίο κι ό,τι άλλο βρεθεί αξιοπούλητο αυτή την εποχή, 36 χρόνια μετά το «πετυχημένο» συμβόλαιο της χούντας, που φύτεψε την πράσινη γραμμή χειροπέδα στο κορμί της Κύπρου.


Πατριώτες και σύντροφοι, απ' την 25η Μαρτίου ως την Ανάσταση μεσολαβούν ημερολογιακά, χριστιανικά, νομισματικά, χρηματοπιστωτικά, φορολογικά, πολιτισμικά κι αισθητικά μόλις 12 μέρες. Και σ' αυτές θα παιχτούν τόσα πολλά που ίσως οδηγήσουν σε ένα δρόμο απώλειας όχι απλώς κεκτημένων, αλλά μπαζώματος ανθεκτικών υλικών επιβίωσης.

Πριν μας ζαλίσει το άρωμα του κρίνου και μας συγκινήσουν οι επιτάφιοι θρήνοι των ημερών όπου εγγράφεται η υποθήκευση της χώρας ας θυμηθούμε ταϊσμένοι κι αφάγωτοι πως και το κοκορέτσι και το αρνί αφήνουν πίσω τους τη σούβλα. Καμωμένη από σίδερο ή και ατσάλι, αντέχει στη φωτιά, είναι δολοφονικά μυτερή κι εξαιρετικά χρήσιμη. Όπλο παρά πόδα κι άκρως αποτελεσματικό, σε κάθε δε περίπτωση ικανό να εμποιεί φόβο εις έμφρονα άνθρωπο και δη Ευρωπαίο λογιστή - τοκιστή...

«Ριζοσπάστης»

Συνέχεια...

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

"...Αποφάσισα... να ηγηθώ ψηφοδελτίου στον ενιαίο Δήμο Νάξου..."

Όπως πρώτοι σας ενημερώσαμε, σήμερα ανάγγειλε τη δημαρχιακή υποψηφιότητά του για τον κυοφορούμενο ενιαίο Δήμο Νάξου ο Θανάσης. Γρυλλάκης, μηχανικός, επικεφαλής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Επαρχείου Νάξου και νομαρχιακός σύμβουλος.
Με μια λιτή δήλωση 210 λέξεων ανακοινώνει την απόφασή του και διατυπώνει κάποιες γενικόλογες θέσεις για την πολιτική και τον πολιτισμό.
Θα περιμένουμε συγκεκριμένες και συγκροτημένες απόψεις, προτάσεις, ιδέες και πρωτοβουλίες για να κρίνουμε τον νέο αλλά και κάθε υποψήφιο Δήμαρχο για τον ενιαίο και απαιτητικό Δήμο των Ναξίων.

"Σήμερα δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης των δυνατοτήτων σύγχρονων πολιτικών. Αυτό που αμφισβητείται είναι η προσήλωση τους στον όρκο τους να υπηρετήσουν το λαό.

Πολιτική, λέξη ομόρριζη με τον πολιτισμό! Πολιτισμό που τον έχουμε ξεχάσει, τον έχουμε στα αζήτητα.

Είναι καιρός να απαλλάξουμε την πολιτική από τις δουλείες της!

Είναι καιρός η πολιτική να γίνει άσκηση θυσίας και προσφοράς, να υπηρετεί σκοπούς και όχι σκοπιμότητες!

Ο πολιτικός πρέπει να μπορεί να δει πέρα από τα όρια των κομμάτων και έτσι να υπηρετεί αναγκαιότητες και όχι ανάγκες!

Η πολιτική είναι η τέχνη να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Είναι απαραίτητο να κατανοηθεί πως η ηθική πρέπει να γίνει η βάση για τη χάραξη μιας νέας ρεαλιστικής πολιτικής σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Έχοντας στο μυαλό μου αυτές τις σκέψεις και ξεκινώντας από ειλικρινή αγωνία και ανησυχία για το μέλλον αυτού του τόπου και τα προβλήματα που απασχολούν και ταλανίζουν τους πολίτες του, πραγματοποίησα συναντήσεις και επαφές με φίλους που έχουν τους ίδιους προβληματισμούς και αποφάσισα να συνεχίσω στο στίβο της πολιτικής και να ηγηθώ ψηφοδελτίου στον ενιαίο Δήμο Νάξου όπως θα προκύψει από τη ψήφιση του νομοσχεδίου «Καλλικράτης».
Για μας κυριαρχεί μια μόνο αξία κι ένα μέτρο, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Όπως έλεγε και ο Πρωταγόρας «Μέτρον πάντων χρημάτων άνθρωπος."

Νάξος 22/03/2010

Θανάσης Γρυλλάκης

Συνέχεια...

Είμαστε και φαινόμαστε… Έλληνες


Είμαστε λοιπόν και φαινόμαστε γιατί όλοι συμφωνούμε:

- για την απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής στην Ελλάδα
- πως συντηρούμε ένα κράτος μιζαδόρων, του ρουσφετιού, της ρεμούλας και της αναξιοκρατίας
- για τη γενικευμένη μαγκιά της φοροδιαφυγής
- για την έλλειψη κάθε αξιοπιστίας της χώρας

Είμαστε λοιπόν Έλληνες και φαινόμαστε γιατί:

Όταν τα ίδια μας τα λένε κατάμουτρα οι ξένοι μας κακοφαίνεται και νοιώθουμε εθνική προσβολή.

Αίσχος!!!

Είμαστε λοιπόν και φαινόμαστε…Έλληνες.

Συνέχεια...

ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το … πριόνι

Δεν είναι αλήθεια ότι σε κεντρικό σημείο της Χώρας άνοιξε μαγαζί
που θα πουλάει αποκλειστικά πριόνια για τις προεκλογικές μάχες…


Ένας καλός συνδυασμός είναι,
χωρίς τσαπράζι και … σκουριασμένο.
Αυτό το σενάριο έχει και λίγο … τέτανο.


από το πάντα πολύ ενδιαφέρον «Φωτεινή παντογνώστρα»

Συνέχεια...

Άντε στο καλό … ΠΑΣΧΑ


Από το «Αντιρρήσεις και αντιστάσεις στη Νάξο»

Συνέχεια...

Εμείς δεν είπαμε τίποτα…

Από το λεξικό το αντιγράψαμε …

Συνέχεια...

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Η σκληρή συνταγή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου



Ακόμα πιο δύσκολες μέρες περιμένουν τους πολίτες σε περίπτωση που τελικά η Ελλάδα αναγκαστεί να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να βρει τα χρήματα που χρειάζεται.


Τις τελευταίες εβδομάδες παίζεται ένα σκληρό διπλωματικό παιχνίδι με την ΕΕ να προσπαθεί να πείσει τη Γερμανία να συναινέσει στην παροχή συγκεκριμένης μορφής βοήθειας στην Ελλάδα, την κα Μέρκελ να ανθίσταται σθεναρά, λόγω και των πιέσεων στο εσωτερικό και τον Γιώργο Παπανδρέου να διαμηνύει: "Εμείς κάναμε το καθήκον μας, τώρα είναι η σειρά της Ευρώπης".


Προς το παρόν, τίποτα δεν αποκλείεται. Μάλιστα η ελληνική πλευρά ήδη έχει ενημερωθεί για το τι συνεπάγεται η λήψη βοήθειας από το ΔΝΤ και ποια σκληρά μέτρα θα πρέπει να λάβει.

Σε περίπτωση που η Σύνοδος Κορυφής δεν πάρει απόφαση για έμπρακτη στήριξη, ώστε να πέσουν τα επιτόκια δανεισμού και η κυβέρνηση προσφύγει στο ΔΝΤ τότε ο ελληνικός λαός θα πρέπει να είναι έτοιμος για ένα πραγματικό ηλεκτροσόκ.


Η πρώτη κίνηση θα είναι η αποδοχή των όρων του από την Ελλάδα, ώστε να λάβει την οικονομική ενίσχυση. Στη συνέχεια τοποθετείται επιτηρητής από το Ταμείο, ο οποίος επιβλέπει την εφαρμογή των μέτρων.


Με βάση το παρελθόν και τα μέτρα που αναγκάστηκαν να λάβουν άλλες χώρες (πχ η Αργεντινή) που βρέθηκαν στη θέση της Ελλάδας, το ΔΝΤ, μεταξύ άλλων θα απαιτήσει:


*Χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, μέσω συγχωνεύσεων, οργανισμών και κατάργησης θέσεων, με στόχο τη μείωση των δαπανών.


*Κατάργηση των επιδομάτων, των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων, και αδείας στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.


*Συγκράτηση ή και μείωση μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα


*Περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, ώστε να αυξηθούν οι επενδύσεις. Αυτό σημαίνει πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.


*Επώδυνες μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό. Αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών, χωρίς καθυστερήσεις και χρόνο προσαρμογής.


*Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων


*Ριζικές αλλαγές στη φορολόγηση των επιχειρήσεων


*Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.


Είναι προφανές ότι σε περίπτωση προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η κυβέρνηση θα αποφύγει τη χρεωκοπία του κράτους, αλλά δύσκολα θα αποφύγει την κοινωνική χρεωκοπία, αφού τα μέτρα θα είναι δυσβάστακτα για τους πολίτες και η συνταγή του ΔΝΤ έχει προκαλέσει κοινωνικές αναταραχές, όπου και αν εφαρμόστηκε.


Ο σκοπός, η λειτουργία και η κριτική


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ένας διεθνής οργανισμός ο οποίος επιβλέπει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα παρακολουθώντας τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τα ισοζύγια πληρωμών και προσφέροντας οικονομική και τεχνική βοήθεια όταν του ζητηθεί.


Ιδρύθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 1945 στην Ουάσιγκτον, πρωτεύουσα των ΗΠΑ κατόπιν συνομολόγησης 39 Χωρών. Έδρα του Οργανισμού ορίσθηκε η Ουάσιγκτον ως πρωτεύουσα της χώρας με το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής. Μέλη του ΔΝΤ γίνονται μόνο ελεύθερες και κυρίαρχες χώρες. Στον οργανισμό σήμερα συμμετέχουν 182 χώρες.


Επισήμως, κύριος σκοπός του εν λόγω οργανισμού είναι η προώθηση της διεθνούς νομισματικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών με ισόρροπη ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου, αν και έχει πολλές φορές κατηγορηθεί ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ιδιαίτερα όσον αφορά τη δράση του στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.


Αποστολή του ΔΝΤ είναι να παρέχει οικονομική βοήθεια σε χώρες που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Χώρες-μέλη που έχουν πρόβλημα με το ισοζύγιο πληρωμών μπορούν να ζητήσουν δάνεια ή και διαχείριση της εθνικής τους οικονομίας. Σε ανταπόδοση, από τις χώρες αυτές απαιτείται συνήθως να προβούν σε μεταρρυθμίσεις-σοκ, στις οποίες οι επικριτές του αναφέρονται ειρωνικά ως "συναίνεση της Ουάσινγκτον".


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δέχεται σκληρή κριτική, καθώς οι παρεμβάσεις του οδηγούν συνήθως σε εξαθλίωση των πολιτών μιας χώρας και σε βαθύτερη ύφεση.


Οι επικριτές ισχυρίζονται ότι αυτοί που κατευθύνουν την πολιτική του ΔΝΤ εσκεμμένα στήριξαν καπιταλιστικές στρατιωτικές δικτατορίες που πρόσκεινταν φιλικά σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες.


Άλλοι ισχυρίζονται ότι το ΔΝΤ δεν έχει αρκετή ισχύ για να δημοκρατικοποιήσει κυρίαρχα κράτη, αν και αυτό δεν εντάσσεται ούτως ή άλλως στους δεδηλωμένους στόχους του, οι οποίοι είναι να συμβουλεύει και να προωθεί την οικονομική σταθερότητα. Το επιχείρημα υπέρ του ΔΝΤ είναι ότι η οικονομική σταθερότητα αποτελεί πρόδρομο της δημοκρατίας.


Οι οικονομολόγοι θεωρούν ότι η οικονομική βοήθεια δίδεται πάντοτε υπό διάφορες προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις, υποστηρίζεται ότι παρεμποδίζουν την κοινωνική σταθερότητα και επομένως και τους δεδηλωμένους στόχους του ΔΝΤ, ενώ τα Προγράμματα Διαρθρωτικής Προσαρμογής που εφαρμόζει, οδηγούν σε αύξηση της φτώχειας στις χώρες που δέχονται τη βοήθεια.

http://www.news247.gr/a/43!123944

Συνέχεια...

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΟΝΑΣ, Ο ΜΑΡΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Χθες έγινε ο χορός της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων στο νησιώτικο στέκι ΦΑΡΟΣ. Μεγάλη προσέλευση κόσμου, παρά τη Μεγάλη Σαρακοστή και τη νηστεία

Δεν έλειψε βέβαια ο Μάρτης απ’ τη Σαρακοστή. Όπου Μάρτης τα δημόσια πρόσωπα, ειδικά αυτά που γνοιάζονται για τις φετινές εκλογές στην Αυτοδιοίκηση της Νάξου και την Περιφέρεια Κυκλάδων.

Και γιατί άλλωστε να μην είναι, αφού έχουμε μπει σε άτυπη προεκλογική περίοδο;

Όχι, δεν ήταν εκεί ο Γρυλλάκης, αυτός δεν είναι ακόμα επίσημα στο δημοτικό προσκήνιο.
Εκεί ήταν ο Ρήγας, ο Μαράκης, ο Θεόφιλος, η Αλιμπέρτη και άλλοι, κοντά μεν … χωριστά δε και εκπρόσωποι ναξιακών συλλόγων.

Δεν ήταν βέβαια αυστηρά παραδοσιακά επιλεγμένο όλο το νησιώτικο πρόγραμμα, όπως μας υποσχόταν η διοργανώτρια του χορού και ίσως αυτό δεν είναι εφικτό σε ένα μαζικό, συμμετοχικό γλέντι, όπου ο αυτοσχεδιασμός έχει τη δική του λογική και δυναμική.

Κοντά στο αρμονικό βιολί του Στάθη Κουκουλάρη, το λαούτο του Βαγγέλη Κουκουλάρη, και τη φωνή της Μαρίας Σκουλά, του Χρ. Τσελέντη, του Κωνσταντάκη, του Γιάννη Ν. Χατζόπουλου και άλλων, ο μεγάλος βιολιστής μας Ν. Χατζόπουλος, με το μαγικό ήχο του, ταξίδεψε τις αισθήσεις και τις μνήμες μας στα κυκλαδίτικα ουράνια και στις ακρογιαλιές και πλάτσες των νησιών μας.

Εδέσματα ήλθαν και απ΄ τη Νάξο (ευτυχώς γιατί τα άλλα δεν τρώγονταν με τίποτα) και έδωσαν τη δική τους γευστική…νότα στη βραδιά. Ζούλα απεραθίτικη (την αδίκησε ο μάγειρας και την έκανε…λιώμα), γλυκομυζήθρα, γραβιέρα (α, ήταν εκεί και ο Καπούνης, πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών).

Ο Βρούτσης ήταν στο προσυνέδριο της Ν.Δ. και πήρε απουσία, αν και υποψιάζομαι ότι θα προτιμούσε το χορό της ΟΝΑΣ από τον πυρρίχιο του κόμματός του.

Συνέχεια...

ο ΚΥΡ καταργεί το... Μπαμπινιώτη

Συνέχεια...