Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί …



Αλλά κάποιοι άνοιξαν την κερκόπορτα …

Συνέχεια...

Το διάγγελμα της «άνευ όρων» υποταγής …




… και το «χρυσόβουλο»
της αγοραπωλησίας
με την υπογραφή
του γνήσιου τέκνου
του Σημιτικού
λογιστικού
εκσυγχρονισμού



“Χθες, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος του 2009.Θύμισαν σε όλους μας τα ακατανόητα λάθη, τις παραλείψεις, τις εγκληματικές επιλογές και την καταιγίδα των προβλημάτων που μας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Όλοι μας κληρονομήσαμε - η σημερινή Κυβέρνηση και Ελληνικός λαός - ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί. Μια χώρα χωρίς κύρος και αξιοπιστία, που είχε χάσει το σεβασμό ακόμα και των φίλων και των εταίρων της. Μια οικονομία εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και των ορέξεων της κερδοσκοπίας.


Από την πρώτη μέρα σηκώσαμε τα μανίκια και με σκληρή δουλειά βαλθήκαμε να ανατρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα. Καταστρώσαμε σχέδιο, πήραμε δύσκολα μέτρα, που πολλές φορές πόνεσαν, αλλά ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας. Δημιουργήσαμε νέες συμμαχίες.
Μετά από έναν πραγματικό μαραθώνιο, διεκδικήσαμε και καταφέραμε να οδηγηθούμε σε μια ισχυρή απόφαση της Ε.Ε. για την στήριξη της χώρας μας, με ένα πρωτόγνωρο, για την ιστορία και τα δεδομένα της Ε.Ε., μηχανισμό. Και εμείς και οι εταίροι μας στην Ε.Ε., ελπίζαμε ότι αυτή η απόφαση θα αρκούσε για να ηρεμήσει και να συνετίσει τις αγορές, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας μας με χαμηλότερα επιτόκια. Να υπάρξει, δηλαδή, η απαραίτητη νηνεμία, ώστε να αφιερωθούμε στο έργο μας, στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη, ανταγωνιστική. Να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, δυνατή, για να αισθανθούν όλοι οι Έλληνες περήφανοι.

Οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν. Είτε γιατί δεν πίστεψαν στη βούληση της Ε.Ε., είτε γιατί κάποιοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κερδοσκοπία.

Και σήμερα, η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει, όχι μόνο τις θυσίες του Ελληνικού λαού, αλλά και την ομαλή πορεία της οικονομίας. Και κινδυνεύει να χαθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες από τα ακόμη μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού και ακόμη χειρότερα από την δυσκολία δανεισμού. Δεν θα το επιτρέψουμε. Ήρθε η στιγμή, το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές, αυτόν τον χρόνο να μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε όλοι μαζί οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης για να στηριχθεί η Ελλάδα.

Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε. Έχω ήδη δώσει εντολή στον Υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Και οι εταίροι μας θα συνδράμουν άμεσα και αποφασιστικά, ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά. Αλλά και να στείλουν και ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, ότι η Ε.Ε. δεν παίζει και προστατεύει το κοινό μας συμφέρον και το κοινό μας νόμισμα.

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό. Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά. Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι.

Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες. Να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού, τον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα από αντιλήψεις, πρακτικές και συστήματα που τον εμποδίζουν παντού, εδώ και δεκαετίες. Να δώσουμε οξυγόνο εκεί που υπάρχει ασφυξία, δικαιοσύνη και κανόνες εκεί που υπάρχει αδικία, διαφάνεια εκεί που υπάρχει σκοτάδι, σιγουριά εκεί που υπάρχει ανασφάλεια, και ανάπτυξη για όλους.

Η έμπνευση, η πίστη μας είναι ετούτος εδώ ο τόπος, από το Καστελόριζο, μέχρι την Κέρκυρα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, είναι αυτός ο υπέροχος λαός, είναι οι νέοι μας με τις δυνατότητες και τα οράματά τους. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι, θα τα καταφέρουμε. Αρκεί εμείς οι Έλληνες να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας, στις αξίες μας, στον ίδιο μας εαυτό.”

Συνέχεια...

Μετά τη θύελλα …

Η «κυβέρνηση» ενεργοποίησε το μηχανισμό διάσωσης …

Συνέχεια...

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ψύχραιμα...

...χωρίς λαϊκισμούς, αφορισμούς και δαιμονοποιήσεις.

Δε συνηθίζουμε να κρυβόμαστε.

Αφήσαμε να περάσουν αρκετές ώρες, να κατασταλάξει στο μυαλό και στη συνείδησή μας η κατάσταση και πιστεύουμε ότι μετά το πρώτο αναμενόμενο «ξάφνιασμα» μπορούμε να σας πούμε την άποψή μας.

Παράλληλα επειδή έχετε διαπιστώσει ότι οι «πηγές» μας είναι αξιόπιστες, θα σας αποκαλύψουμε ΠΡΩΤΟΙ, όλες τις φάσεις για την ενεργοποίηση του μηχανισμού διάσωσης και την ανάκαμψη της χώρας

ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ (στάδιο 1)


ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ (στάδιο 2)


Ιδού η Ρόδος, ιδού και το Δ.Ν.Τ.


Μεγάλη η Χάρη Σου Άι Γιώργη μου,
αλλά δεν έβαλες το χέρι Σου …



Συνέχεια...

Αφιερωμένο στους Γιώργηδες

Αφού χαθήκανε η Φραγκοσυριανή και τα βαριά του Καζαντζίδη εμείς δεν χάνουμε τη ψυχή μας και τραγουδάμε.

Συνέχεια...

Φοβάμαι όλ’ αυτά που θα γίνουν για μένα

Επειδή μείναμε μόνοι
Το πλοίο δεν φάνηκε ακόμα
Γίναμε διάδρομος για στρατιωτικά αεροπλάνα και το μυολό μας αποθήκη για ραδιενεργά κατάλοιπα
Το μέλλον μας το δώσαμε αντιπαροχή...


Συνέχεια...

Ελάτε να ανταλλάξουμε σπόρους…

Βοηθείστε όλοι να διατηρήσουμε τις τοπικές ποικιλίες!

Την Κυριακή 2 Μαΐου 2010 και ώρα 6 μ.μ. στο κτήμα Κυπραίου στη Βουρβουριά θα στήσουμε ένα αλλιώτικο παζάρι, με σπόρους.

Έχουμε συλλέξει σπόρους τοπικών ποικιλιών για λαχανικά και λουλούδια και σκοπός μας είναι να φυτευτούν από όσο το δυνατόν περισσότερους για να διατηρηθούν οι ποικιλίες αυτές.

Θα μας δοθεί η ευκαιρία να μάθουμε για την καλλιέργεια αυτών των σπόρων από ειδικούς αλλά και να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας στον τομέα αυτό.

Παράλληλα θα γίνει διαγωνισμός παραδοσιακών γλυκών του κουταλιού, στον οποίο μπορεί να πάρει μέρος όποιος επιθυμεί.

Όσοι έχουν σπόρους λαχανικών ή λουλουδιών από τοπικές ποικιλίες μπορούν να τους φέρουν και να συμπεριληφθούν στο παζάρι.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΝΑΞΟΥ

Όταν το λέμε , το πιστεύουμε και το λέμε με την καρδιά μας.
ΜΠΡΑΒΟ!!!

Συνέχεια...

Παραδοσιακά χτενίσματα…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Κυριακή 25 Απριλίου και ώρα 17:00, στο Πνευματικό Κέντρο Κωμιακής θα μάθουμε ή θα θυμηθούμε παραδοσιακά χτενίσματα.
Είναι μια προσπάθεια παρουσίασης και καταγραφής των παραδοσιακών χτενισμάτων των χωριών μας

Σας περιμένουμε!

Η εκδήλωση θα γίνει με τη συνεργασία
του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΝΑΞΟΥ

Συνέχεια...

Συντεχνιακά και αποσπασματικά δε λύνονται τα προβλήματα …

Με τους ακτοπλόους είναι δύσκολο να τα βάλεις. Είναι κράτος. Ή μάλλον τους έδωσαν δικαιώματα και περιθώριο να φέρονται έτσι. Λένε πως αν μιλούσε ο … βυθός, θα άλλαζε χρώμα η θάλασσα. Προστάτης τους δεν είναι ο Άι Νικόλας. Μοναδικός Θεός τους είναι το ΚΕΡΔΟΣ…

Αφορμή για αυτή τη μικρή μας αναφορά, έδωσε το γεγονός της διακοπής των δρομολογίων από και προς τη Νάξο του επιβατικού οχηματαγωγού «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ». Αυτός ο σχεδιασμός αποδίδει περισσότερο, αυτόν θα ακολουθήσουν. Ο νόμος του χρήματος δε λειτουργεί με το συναίσθημα …

Πολύ φοβόμαστε ότι σε λίγο θα πηγαίνουμε … κολυμπώντας στο νησί.

Άμεση ήταν η αντίδραση των … ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ !

Μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό , αλλά ΔΕΝ είναι.

Η ασφαλής και τακτική σύνδεση του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα και όχι μόνο τον Πειραιά μας αφορά ΟΛΟΥΣ. Άρα αφορά πρωτίστως τις αρχές του τόπου που επιτέλους πρέπει να σταματήσουν να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα και να ασχοληθούν σοβαρά με το σύνολο των προβλημάτων του νησιού, χαράσσοντας μια αναπτυξιακή κοινωνική πολιτική με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον του τόπου και των κατοίκων του και όχι εποχιακά και με σημαία τη … βάφλα, το μουζάκα και το μπόμπα σφηνάκι by night …

Αλήθεια κάτι ανάλογο δε συμβαίνει με την οδική σύνδεση των χωριών της Νάξου;
Μήπως το ΚΤΕΛ Νάξου δε λειτουργεί με τους κανόνες της αγοράς; Μήπως υπάρχουν και εδώ ξεχασμένες και υπόγειες διαδρομές;

Συνέχεια...

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Δεν… ΠΑΜΕ… καλά…


Διαβάσαμε στο http://www.typografeio.blogspot.com/ και μάλλον έχει δίκηο, ότι οι εργαζόμενοι στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ δε συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία του ΠΑΜΕ, αφού κυκλοφόρησαν όλες οι αστικές εφημερίδες που εκτυπώνονται στην εκδοτική επιχείρηση του ΚΚΕ.

Δεν… ΠΑΜΕ καλά…

Συνέχεια...

Μαθήµατα από ένα ηφαίστειο


Ο ένας το παίζει ειδικός των αεροπλάνων. Ο άλλος λέει ότι η έκρηξη του ηφαιστείου είναι η εκδίκηση της Γης για όσα της έχουµε κάνει. Ο τρίτος µιλά για την αρχή του τέλους του πολιτισµού. Κι εµείς προσπαθούµε να διδαχθούµε µερικά µαθήµατα.
Το πρώτο µάθηµα είναι ότι εξαρτιόµαστε από τις αεροπορικές µεταφορές για πολύ περισσότερα πράγµατα απ' ό,τι νοµίζαµε. Τα περίφηµα spreads, ας πούµε, πέταξαν χθες στα ύψη επειδή το ηφαι στειακό νέφος δεν επέτρεψε την πραγµατοποίηση της συνάντησης µε την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Ποδοσφαιρικοί αγώνες αναβάλλονται, συναυλίες µαταιώνονται, ενώ δεν µπορούν να γίνουν και κρίσιµες µεταµοσχεύσεις.
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, γρά φει η Αν Απλµποµ στην «Ουάσιγκτον Ποστ», οι Ευρωπαίοι ζουν σαν τους Αµερικανούς: πηγαίνουν στο εξω τερικό για να δουλέψουν, ζουν για λίγο σε µια χώρα προτού µετακοµίσουν σε µιαν άλλη, κάνουν διακο πές σε τόπους όπου δεν γνωρίζουν τη γλώσσα. Και ξαφνικά, η Μάγχη και ο Ατλαντικός µοιάζουν βαθύτερες θάλασσες από ποτέ. Η Ευρώπη µοιάζει πιο µακριά και πιο πλατιά.

Σαν να γυρίσαµε έναν αιώνα πίσω. Το δεύτερο µάθηµα είναι ότι πρέπει να ανακτήσουµε τη σεµνότητα που έχουµε χάσει. Ξέραµε ότι χώµα είµαστε και στο χώµα θα επιστρέ ψουµε, τώρα συνειδητοποιούµε ότι είµαστε όµηροι του χώµατος και στη διάρκεια της ζωής µας. Ταξιδιώτες σε µια Γη που κάνει του κεφαλιού της, όπως γράφει ο διευθυντής της «Μοντ» Ερίκ Φοτορινό.


Ο πλανήτης στέλνει ένα σήµα που ξεκινά από τα έγκατα της Γης και φτάνει µέχρι τη στρατόσφαιρα. Ολοι συνειδητοποιούµε, επιτέλους, τι σηµαίνει το περίφηµο «σύνδροµο της πεταλούδας» που περιγράφουν τα εγχειρί δια της παγκοσµιοποίησης. Ολοι θα έχουµε στο εξής µέσα µας λίγο από Ισλανδία.
Οποιος είχε ακόµη ψευδαισθήσεις για το ποιος είναι πιο δυνατός, ο άνθρωπος ή η φύση, τώρα ξέρει. Οποιος βιαζόταν να προλάβει είναι αναγκασµένος τώρα να κάνει µια παύση.

Η εποχή µας ευνοεί την ταχύτητα έναντι της βραδύτητας. Ολα κινούνται όλο και πιο γρήγορα, οι πληροφορίες, η επαγγελµατική ζωή, ο ελεύθερος χρόνος. Αυτή η στήλη πρέπει να γραφεί σχεδόν αυτόµατα, χωρίς πολλή σκέψη, γιατί η εφηµερίδα κλείνει νωρίς.
Ολες οι σφαίρες, η πολιτική, η οικονοµική, ακόµη και η προ σωπική, παρασύρο νται από αυτή τη δικτατορία του επείγοντος που µας σπρώχνει συνεχώς στην αντίδραση αντί για τη δράση. Δεν βρίσκουµε χρόνο για να ζήσουµε. Και ξαφνικά, χειρόφρενο. Το τρίτο µάθηµα γι' αυτούς που µας κυβερνούν, σηµειώνει ο Φοτορινό, είναι πως όσα γίνονται ενάντια στον χρόνο ο χρόνος τα ξεχνά. Χίλιες επιταχύνσεις δεν αξίζουν ούτε µια στάση.
«Φαίνεται πως γίναµε τόσο καλοί ώστε εξάγουµε τις φυσικές µας καταστροφές», παρατηρεί ο Εγκιλ Χέλγκασον, συντονιστής γνωστού πολιτικού τοκ σόου στην Ισλανδία.
«Μη µας φορτώσετε όµως την ευθύνη και γι αυτό».

Μιχάλης Μητσός

Συνέχεια...

«ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον»


Όταν αλλάζουν τα δεδομένα, προφανώς αλλάζουν και τα συμπεράσματα …
Κάποτε τελειώνει και το κουτόχορτο …
Ήρθε και το διαδίκτυο, η πρόσβαση στην ενημέρωση γίνεται
καθημερινά
κτήμα όλο και περισσότερων…
Και να δείτε σιγά σιγά που κάθε κατεργαράκος
θα πάει στο πάγκο του…


Αποκαλύφθηκε λοιπόν μια μεγάλη προεκλογική, ας την ονομάσουμε επιεικώς «συμπαιγνία», αν και η καταλληλότερη λέξη είναι άλλη …

ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΛΟΙ.
ΝΑΙ ΟΛΟΙ!

Αναφέρεται με ακρίβεια στον ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του 2009

Αυτό σημαίνει ότι γίναμε άλλη μια φορά κομπάρσοι σε μια καλοστημένη παράσταση, που οι κορώνες και οι λεονταρισμοί ήταν απλά προπέτασμα καπνού, για μια μεθοδευμένη «βελούδινη» μετάβαση σε μια νέα διαχειριστική εξουσία, με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ικανή να απορροφήσει τους κοινωνικούς κραδασμούς και ακόμα ικανότερη να προχωρήσει σε «διευθετήσεις» κάθε λογής εκκρεμότητας …

Πηγή: http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/04/blog-post_21.html

Συνέχεια...

Χ.Υ.Τ.Α. ΝΗΣΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΟΡΦΗ ΞΥΔΙ»


Πληθαίνουν συνεχώς οι φωνές προβληματισμού και αναδεικνύεται ένας πραγματικός «κοινωνικός διάλογος» με τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις.
Το φαινόμενο αυτό πριν μερικά χρόνια ήταν άγνωστο και κάθε αντίθετη άποψη προς την «καθεστηκυία αντίληψη» χαρακτηριζόταν «κίνηση ολίγων γραφικών» και με περισσή αλαζονεία η πάντα «αλάθητη εξουσία» την παρέβλεπε και ξήλωνε και έραβε στα μέτρα της …
Οι καιροί όμως άλλαξαν!

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Νάξου
Νάξος, 21-04-2010

Για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Νομαρχία Κυκλάδων, με τη συναίνεση του Δήμου Νάξου, θα καταφέρουν να στερήσουν τη Νάξο από ένα μεγίστης σημασίας αναπτυξιακό έργο που αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η δρομολόγηση χωροθέτησης του Χ.Υ.Τ.Α. και εκπόνησης μελετών χωρίς την κοινωνική αποδοχή και χωρίς η τοποθεσία «Κορφή Ξύδη» να είναι κατάλληλη για κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. (βάση του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την καταλληλότητα του χώρου), οδηγούν στο αναμενόμενο αποτέλεσμα, σε μία ακόμη αστοχία.

Η λαθεμένη επιλογή κατασκευής Χ.Υ.Τ.Α. και η λαθεμένη επιλογή του χώρου, δηλαδή σε υψόμετρο κοντά στη Χώρα της Νάξου, θα έχει ως αποτέλεσμα την από αέρος μεταφορά οσμών, σκόνης, θορύβου και τοξικών αερίων προς την πόλη της Νάξου και τις γύρω περιοχές, Εγγαρές, Γαλήνη, Αγ. Θαλλέλαιο, Μέλανες, Αγγίδια και μέρους των Λειβαδιών. Επίσης, στην περιοχή υπάρχουν επιφανειακές πηγές, γεωτρήσεις, πηγάδια και ρέμα, καθώς και μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος σε μικρή απόσταση. Το κυριότερο από τεχνικής πλευράς, όπως αναφέρει η μελέτη Χατζηνικολάου, «το χώμα είναι ακατάλληλο για σήψη, γι’ αυτό και πρέπει να απομακρύνεται και να μεταφέρεται στην περιοχή άλλο κατάλληλο», γεγονός που σημαίνει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Υπενθυμίζουμε δε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί την κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. μέχρι το 2012 και την κατασκευή Χ.Υ.Τ.Υ. μέχρι το 2015. Κατά συνέπεια μιλάμε για έργο που εν τη γενέσει του θα έχει κιόλας λήξει.

Τα παραπάνω καταδεικνύουν την έλλειψη σωστού προσανατολισμού και αξιολόγησης όλων των παραμέτρων για ένα αναπτυξιακό έργο τέτοιας σημασίας και σπουδαιότητας. Τέτοια έργα πρέπει να στοχεύουν στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στο όφελος του συνόλου και να είναι απαλλαγμένα από κοντόφθαλμες πολιτικές βλέψεις και πρακτικές.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Νάξου λέει «όχι» στην κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. οπουδήποτε στη Νάξο και «ναι» στην εξεύρεση κατάλληλης θέσης για τη δημιουργία Χώρου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, που και κοινωνική αποδοχή θα έχει και αποτελεί λύση οριστική, ουσιαστική και μακρόβια.

Ωστόσο, η ένδεια προγράμματος στη διαχείριση των απορριμμάτων από τη δημοτική αρχή έχει οδηγήσει στον υπέρ του δέοντος κορεσμό του υπάρχοντος Χ.Α.Δ.Α. Γι’ αυτό και μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος, απαιτούμε από τους αρμόδιους να λάβουν μέτρα για την ελαχιστοποίηση του όγκου των απορριμμάτων που αποτίθενται στο Χ.Α.Δ.Α. Απαιτούμε να δράσουν άμεσα ώστε να λειτουργήσει, επιτέλους, η ανακύκλωση στο μέγιστο δυνατό βαθμό (αντί του ποσοστού 2-3% που γίνεται σήμερα), με οποιοδήποτε οικονομικό κόστος, ώστε να επιφορτίζεται όσο το δυνατό λιγότερο ο υπερφορτωμένος Χ.Α.Δ.Α.Τα προβλήματα που προκύπτουν από την αποκομιδή έως τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι σύνθετα και πολλαπλά. Οι αρμόδιοι που καλούνται να τα διαχειριστούν έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικοί και δίχως προσανατολισμό. Οι Ναξιώτες έχουν χρέος και δικαίωμα να ενημερώνονται επαρκώς και να επωφελούνται έργων για βελτίωση των όρων διαβίωσής τους και για ένα αειφόρο νησί που θα κληροδοτήσουν στις επόμενες γενιές!



Για την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Νάξου

Η Συντονιστική Επιτροπή

Δικτυακός τόπος: http://energoipolitesnaxou.blogspot.com
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: energoipolitesnaxou@gmail.com

Συνέχεια...

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

21 Απριλίου


1967 Η δικτατορία ήταν η τελευταία λύση να κρατηθεί στην εξουσία ένα σύστημα μετεμφυλιακό, διχαστικό, αντιδημοκρατικό, παρακρατικό που η δημοκρατία και οι δημοκράτες έπρεπε να είναι, στην καλλίτερη περίπτωση στο περιθώριο ως κοινωνικά μιάσματα και συνήθως στην εξορία και στα ξερονήσια.

2010 Σήμερα οι Διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί (ΔΝΤ κλπ) αποτελούν την τελευταία λύση για να αναπαραχθεί η εξουσία των τραπεζών, του μεταπρατικού και χρηματιστικού κεφαλαίου, της γραφειοκρατίας και αναξιοκρατίας, με μεγάλο τμήμα του λαού να βρίσκεται σε οικονομική και κοινωνική απομόνωση και αποκλεισμό



Έχουμε λοιπόν δυο ιστορικές στιγμές, για την ειρωνεία της ιστορίας 21 Απριλίου.
Τα αποτελέσματα της πρώτης είναι γνωστά. Τα αποτελέσματα της δεύτερης;

Συνέχεια...

Για να μη ξεχνιόμαστε …

Το χρέος

«…. Όλοι πια το διδάχτηκαν και το ξέρουν πως στις δικτατορικές καταστάσεις η αρχή μπορεί να μοιάζει εύκολη, όμως η τραγωδία περιμένει αναπότρεπτη στο τέλος. Το δράμα αυτού του τέλους μας βασανίζει, συνειδητά ή ασυνείδητα, όπως στους παμπάλαιους χορούς του Αισχύλου. Όσο μένει η ανωμαλία, τόσο προχωρεί το κακό….»

Η δήλωση του Γιώργου Σεφέρη για τη Χούντα.

( μήπως διαχρονικά «δένει» απόλυτα και δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε στα παλιά;)

Συνέχεια...

αποκαθίσταται η «τάξις» στον τομέα των προσλήψεων …

Στο πλαίσιο προστασίας της εθνικής μας οικονομίας (!!!) και της λήψης επειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, έχει θεσμοθετηθεί με τις διατάξεις των άρθρων 10 και 11 του Ν. 3833/2010 (ΦΕΚ 40/Α/15-3-2010) ένα σύνολο μέτρων που αφορούν στον

περιορισμό προσλήψεων τακτικού και έκτακτου προσωπικού για τα επόμενα τρία έτη.

Διαπίστωσαν ότι οι ανάγκες από τη μια , το ανίατο της ασθένειας από την άλλη και το πολιτικό κόστος στο βάθος , απαιτούσαν … διορθωτική εγκύκλιο…

Και οι ΔΗΜΟΙ εξαιρούνται από τον περιορισμό των προσλήψεων.

Όλες οι λεπτομέρειες ΕΔΩ

Συνέχεια...

Αν δεν απεργήσετε και τώρα …

… και αν δεν συμμετάσχετε ενεργά στις κινητοποιήσεις, η … αγωγή μας δεν μας επιτρέπει να σας πούμε, πόση αύξηση μισθού θα πάρετε, πόση σύνταξη θα πάρετε και πότε … ανήμερα θα την πάρετε…

Συνέχεια...

“Απελθέτω απ'εμού το βαρίδιον τούτο”

Έχουν προβληματιστεί πολύ οι μνηστήρες του «Καλλικράτη»…

Το μεγαλύτερο μέρος από τον αρχικό τους σχεδιασμό δεν τους βγαίνει…

Η «Εξουσία» σαν κίνητρο χάνει την αίγλη της μπροστά στην πολιτική της γύμνια ...

Χωρίς εγγυημένη οικονομική, τεχνική, διοικητική και γενικά πολιτική αυτοτέλεια, γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα αποτελέσουν απλά τον κυματοθραύστη της λαϊκής αγανάκτησης …

Σε διευρυμένες γεωγραφικά περιοχές, με ευρύτερες ευθύνες και νέες σοβαρές αρμοδιότητες, αλλά με συρρικνωμένες δυνατότητες αποφασιστικής παρέμβασης λόγω του ασφυκτικού εναγκαλισμού της κεντρικής εξουσίας, το «κάλλιο πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη» έλκει μεν, προβληματίζει δε …

Μεγάλο πρόβλημα έχουν και οι … νεροκουβαλητές!

Ο δεύτερος μισθός κόπηκε! Καθιερώνεται και το ασυμβίβαστο … Το χειρότερο όμως είναι ότι μπαίνει μάνταλο , όπως λένε, στο «παράθυρο» των ασύστολων και ασύδοτων προσλήψεων και του βολέματος συγγενών και φίλων …

Δύσκολες εποχές λοιπόν και για τους «άρχοντες» …

Θα βρουν όμως τρόπους να ξεπεράσουν τη μικρή αυτή κρίση, διότι το ενδεχόμενο η συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση, να αφυπνίσει νέες, υγιείς και άφθαρτες δυνάμεις να ασχοληθούν με τα κοινά, δεν θεωρείται πολύ πιθανό …

Τους προβληματίζει και το … «χρίσμα»!

Προτιμούν τη «στήριξη» για να δηλώσουν όλοι … ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ (!!!) και να μη φορτωθούν το «βαρίδι» της σίγουρης κομματικής φθοράς …

Τελικό συμπέρασμα είναι ότι θα φάμε άνοστη και ξαναζεσταμένη σούπα …

Συνέχεια...

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Κάποιοι αύριο θα γιορτάσουν την «επέτειο»!

.. αλλά κι εμείς, μεσ’ την καλή χαρά θα είμαστε …



Επιτέλους κάτι εξάγουμε. Τις καταθέσεις μας!

Ο κ. Στρος Καν είναι Εβραίος. Και ο Χριστός ήταν Εβραίος, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους Έλληνες να Τον λατρεύουν για δυο χιλιετίες…

Το ΠΑΣΟΚ είναι ‘δω, ενωμένο ΔυΝαΤό ..

Συνέχεια...

βίοι αντίθετοι ...


Σάλος στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στραβά μάτια έκανε για πέντε μήνες ο Προβόπουλος. Τεράστια κέρδη από "σορταρίσματα" χωρίς ... λεφτά για πολλές μέρες. "Ακύρωναν" τις εντολές σε περίπτωση χασούρας!

http://press-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_7962.html

Κι όμως ιδρύθηκε η πρώτη σοσιαλιστική Τράπεζα στον κόσμο.

Πως;

Όταν οι αρχές της Βενεζουέλας (εκεί υπάρχει ο Τσάβες, ο “ιδιόρυθμος” για τους δυτικούς…), αποφάσισαν να ελέγξουν 7 ιδιωτικές τράπεζες της χώρας,
μεταξύ των οποίων τις Confederado, Canarias, Banpro Vivienda και Bolívar Banco, όλες ιδιοκτησίας του «επιχειρηματία» Ricardo Fernández (τώρα στη φυλακή για απάτες).
Έτσι διαπιστώθηκαν οι παράνομες τραπεζικές συναλλαγές και οι απάτες των τραπεζιτών και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης 27 διευθυντικών τραπεζικών στελεχών (7 Δεκέμβρη 2009).
Την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος της χώρας Hugo Chávez εγγυήθηκε την ομαλοποίηση και κάλυψη των τραπεζικών αναγκών και υποχρεώσεων, με την νέα τράπεζα: την υπό ίδρυση Banco बिसन्तेनारियो. Μάλιστα, απείλησε -στην κυριολεξία- με εθνικοποίηση όλες τις ιδιωτικές τράπεζες της χώρας, αν συνεχίζουν ν’ αρνούνται τη χορήγηση δανείων σε φτωχούς πολίτες.

Έτσι η νέα σοσιαλιστική τράπεζα εγγυήθηκε για τις υποχρεώσεις των τραπεζών που κερδοσκοπούσαν σε βάρος του λαού και η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, στις 16 Δεκέμβρη επέστρεψε στους 141.981 αποταμιευτές και συναλλασσόμενους με τις τράπεζες πολίτες, 228 εκατομμύρια bolívares (106 εκατομμύρια δολάρια).

Η νεοϊδρυθείσα τράπεζα θ’ αποτελέσει μοντέλο «σοσιαλιστικής τράπεζας», όπως μπορούμε να διαβάσουμε και στην επίσημη ιστοσελίδα της. Μια τράπεζα που θα επιτρέψει στους πολίτες της Βενεζουέλας, σ’ όσους δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στις παρεχόμενες υπηρεσίες των ιδιωτικών τραπεζικών καρχαριών, να λαμβάνουν δάνεια για ανάπτυξη και επιβίωση, πάντα υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Είπατε κάτι;

Α… ναι, ο Hugo Chávez είναι «δικτάτορας», αφού το διακηρύσσουν καθημερινά οι ΗΠΑ, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της… αφού στην Κοπεγχάγη τους είπε ότι το πρόβλημα του κλίματος είναι η ασύδοτη καπιταλιστική ανάπτυξη… αφού απέλασε τον πρέσβη του Ισραήλ στη διάρκεια της εθνοκάθαρσης στη Γάζα… αφού… αφού… αφού…

Με τη απλόχερη «ενίσχυση» που δόθηκε στις εδώ ιδιωτικές τράπεζες, για ν’ αντιμετωπίσουν τη δική τους κρίση, τις δικές τους απάτες κερδοσκοπίας, πόσες εθνικές τράπεζες θα μπορούσαν να ιδρυθούν και να στηρίξουν την εθνική οικονομική ανάπτυξη;

Πάλι ονειροβατώ και παραμένω αιθεροβάμονας… Πως θα ρέουν οι μίζες και τα λάδια, αν υπάρχει εθνικός έλεγχος;
Μάλλον δεν είμαι αρκετά εκσυγχρονιστής και σπουδαγμένος σε αμερικάνικα κολέγια…
Του Νεοκλή Θεοδωρόπουλου

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Συνέχεια...

Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει …

Συνέχεια...

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Νοιώθουμε πως μας λείπουν όλα, γιατί συρρικνώσαμε την ύπαρξή μας λίγο πιο πάνω από το μηδέν


Είναι τραγικό να αφυπνίζεσαι απότομα και ένα πρωινό να διαπιστώνεις πως ό,τι αξίες είχες πιστέψει, είχες δουλέψει και είχες ακόμα και δανειστεί για να τα αποκτήσεις δε σου λύνουν κανένα σπουδαίο πρόβλημα.

- Οι ηλεκτρικές μας κουζίνες και μάλιστα με κεραμικές εστίες, δεν σου προσφέρουν καμιά λύση όταν δεν έχεις τρόφιμα.
- Τα δίπορτα ψυγεία μας είναι άδεια και το πολύ-πολύ αργότερα να υποδεχτούν μεταλλαγμένα προϊόντα.
- Δεν περισσεύει τίποτα στον καταψύκτη για να ξαναζεστάνει ο φούρνος μικροκυμάτων.
- Από το ρετιρέ το μόνο χρήσιμο είναι οι γλάστρες, που μπορείς να φυτέψεις ακόμα μερικά φυτά, για να σου θυμίζουν τη φύση που ξέχασες που ήταν και είναι η μόνη που συνεχίζει να σε ζει.
- Το όνειρο της ΒΜW κλπ ήταν μια αυταπάτη αφού κι αν μπορείς να τη μισογεμίζεις βενζίνη, δεν έχεις πλέον ελεύθερο χρόνο να κινείσαι.

Από την άλλη δοκιμάζεις τη λογική όταν θυμάσαι πως κάποτε είχαμε τρόφιμα, φρούτα και δεν είχαμε ηλεκτρικές συσκευές, λες και δεν μπορεί να συνυπάρχουν και τα δυο.
Ακόμα λες γιατί έπρεπε να λειτουργήσουν αντιθετικά και όχι συμπληρωματικά η φύση και η βιομηχανική παραγωγή.

Αδελφέ,

Μας επιδότησαν να εγκαταλείψουμε τα χωράφια μας που χιλιάδες χρόνια ήταν η ζωοδόχος πηγή του ανθρώπου. Στόχος τους ήταν, από ελεύθερος και παραγωγός, να γίνεις υποτακτικός και ελεγχόμενος και στο τέλος να σε ταΐζουν μονοπωλιακά τα μεταλλαγμένα προϊόντα τους.

Πουλήσαμε τη γη μας για να συμπληρώσουμε το τραπεζικό δάνειο και να αγοράσουμε διαμέρισμα και αυτοκίνητο. Έτσι την ημέρα η ζωή μας φυλακίστηκε στα εργοστάσια και στα γραφεία και τα βράδια στο διαμέρισμα με μοναδική συντροφιά και πληροφόρηση την ΤV. Μη βιαστείτε να απαντήσετε πως στόχος τους είναι το κέρδος, ίσως κυρίαρχα τους ενδιαφέρει η τάξη, ο έλεγχος και η υποταγή.

Αδελφέ,

Όλα αυτά, που σε έπεισαν πως είναι αξίες και αξίζει να κάνεις όνειρα και θυσίες για να τα αποκτήσεις, αποδείχθηκε πως ήταν σκουπίδια, τα ονόμασαν παράγωγα (τοξικά) προϊόντα και μας τα ξαναπουλούσαν ποντάροντας όμως οι ίδιοι στην απαξίωσή τους και φυσικά στην καταστροφή μας.

Αδελφέ,

Χαμένοι στην έλλειψη αξιών, νοιώθουμε πως μας λείπουν, όλα γιατί συρρικνώσαμε την ύπαρξή μας λίγο πιο πάνω από το μηδέν.

Συνέχεια...

Που είναι το δέντρο, οέο;


Έτσι απλά και οικολογικά …

Συνέχεια...

Βέφα, Μαμαλάκης και Παρλιάρος ... «μαγειρεύουν», αλλά λείπει το αλατοπίπερο …



«Κλειστή» διάσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ
για το χωροταξικό του Καλλικράτη

Περισσότερα ΕΔΩ


Η Έλενα Ζέρβα,
επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών
"ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΑΛΑΤΣΙ"
περιπλέκει πολύ τα πράγματα


Περισσότερα ΕΔΩ

Συνέχεια...

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Κάπου πρέπει να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας…

Ας αρχίσουμε να ξεσκαρτάρουμε τα πιθανά ενδεχόμενα,
μήπως καταλήξουμε σιγά σιγά
σε κάτι ρεαλιστικό και αποτελεσματικό …


Συνέχεια...

ΚΥΡ: η απομαγνητοφώνηση μιας κασέτας που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Συνέχεια...

Νόμιζα ο αφελής ότι τα προϊόντα … τρώγονται!

Οι τράπεζες, τα ευαγή και φιλανθρωπικά αυτά ιδρύματα, συχνά πυκνά με σκέφτονται…
Ίσως έχουν καταλάβει ότι δεν είμαι ο καλύτερος οικονομικός διαχειριστής του κόσμου και θέλουν σώνει και καλά να με σώσουν…

Μου στέλνουν λοιπόν τακτικά προσπέκτους με τα «επενδυτικά προϊόντα» τους, να τα μελετήσω και να διαλέξω αυτό που μου ταιριάζει καλύτερα …

Πολλές φορές μου προτείνουν και «πακέτο επενδυτικών προϊόντων»

Εκεί χτυπάνε στο ευαίσθητο σημείο μου!

Συνειρμικά μου έρχεται στο μυαλό ο … σουβλατζής της γειτονιάς μου που όταν του παραγγείλω τρία πίτα γύρο απ’ όλα με μπόλικο τζατζίκι, μου λέει:
“θα τα τσακίσεις επί τόπου, ή να στα κάνω πακέτο;”

Νομίζω ο αφελής ότι όλα τα προϊόντα και ειδικά σε πακέτο, τρώγονται!

Διάβασα ακριβώς από κάτω ότι οι λαμαρίνες δεν τρώγονται και μπήκα αμέσως στο νόημα.
Άλλοι μπορεί να πεινάσουν. Εμείς δύσκολα.

Με μπερδεύει βέβαια ο … Κουταλιανός που έφτασε να μασάει σίδερα, αλλά...

Συνέχεια...