Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Απέτυχε η χθεσινή κινητοποίηση κάποιων Blogers.


Μερικές σκόρπιες σκέψεις.

Ευαισθησίες που εκδηλώνονται μια φορά το χρόνο έχουν μάλλον εθιμικό χαραχτήρα και γίνονται είτε για εκτόνωση είτε για ιδιοτέλεια.


Ο κόσμος καταλαβαίνει πως κανένα σύστημα δεν αιφνιδιάζεται από προβλέψιμες κινητοποιήσεις.


Σύντροφοι εσείς καλούσατε τον κόσμο για αποχή από τις εκλογές και δεν πείθετε με το να τον καλείτε τώρα έξω από τη Βουλή για αγωνιστική δράση, όσο απαραίτητη και αναγκαία κι αν είναι.


Καταλαβαίνω και την ανάγκη των κινητοποιήσεων και τις καλές προθέσεις. Η πολιτική όμως δεν ασκείται μόνο με καλές προθέσεις και πολύ περισσότερο ως διάλλειμα χαβαλέ στην καθημερινή απάθεια του λευκού, της αποχής και της ουδετερότητας.

Συνέχεια...

Προοδευτικοί εναντίον φτωχών


Μια νέα επανάσταση λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια μπροστά μας. Και ένα από τα πιο απροσδόκητα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν είναι ότι οι προοδευτικοί δεν πολεμούν πια μαζί με τους φτωχούς, αλλά εναντίον τους.
Όλες σχεδόν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις του περασμένου αιώνα γεννήθηκαν από μια συμμαχία της προοδευτικής διανόησης και των φτωχών.

Αυτό ήταν το κοινό σημείο της Οκτωβριανής Επανάστασης και της παγκόσμιας εκστρατείας για τη σωτηρία της ισπανικής Δημοκρατίας, του αμερικανικού Νιου Ντηλ και της δημιουργίας του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη, του αμερικανικού κινήματος κατά των φυλετικών διακρίσεων και του φεμινισμού.


Η συμμαχία αυτή προδόθηκε μια φορά στη Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του ΄30, όταν ο Στάλιν στράφηκε κατά της ιντελιγκέντσιας, και μια δεύτερη φορά στην Κίνα τη δεκαετία του ΄60, όταν ο Μάο ξεκίνησε την Πολιτιστική Επανάσταση.

Σήμερα, η συμμαχία της διανόησης με τους φτωχούς δεν υπονομεύεται πια από τους πολιτικούς, αλλά από την ίδια τη διανόηση.

Όπως γράφει στην Γκάρντιαν ένα παλιό μέλος της συντακτικής επιτροπής του Μarxism Τoday, ο θεατρικός συγγραφέας Ντέιβιντ Έντγκαρ, η παλιά διαχωριστική γραμμή μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς έχει αντικατασταθεί από νέες γραμμές που χωρίζουν την ελευθερία από τον αυταρχισμό, το κοσμικό κράτος από τη θρησκεία, την ελεύθερη έκφραση από τη λογοκρισία, την ενσωμάτωση από την πολυπολιτισμικότητα, τον φεμινισμό από τις οικογενειακές αξίες.


Σε όλα αυτά τα δίπολα, η προοδευτική μεσαία τάξη είναι από τη μια πλευρά και σημαντικά τμήματα των φτωχών από την άλλη. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, ένα κομμάτι των μη λευκών φτωχών στρέφεται προς τον θρησκευτικό φανατισμό και ένα κομμάτι των λευκών φτωχών καταφεύγει στο εξτρεμιστικό Εθνικό Κόμμα.
Η τελευταία «κλασική» επανάσταση του 20ού αιώνα, επισημαίνει ο Έντγκαρ, ήταν ουσιαστικά εκείνη που σημειώθηκε πριν από 30 χρόνια στο Ιράν, όταν η προοδευτική μεσαία τάξη συμμάχησε με τις αγροτικές μάζες για να ανατρέψει ένα μισητό δικτάτορα που υποστηριζόταν από το εξωτερικό.


Οι επαναστάσεις του 1989, αντίθετα, ήταν ένας προάγγελος των εξεγέρσεων που σημειώθηκαν αρκετά χρόνια αργότερα στη Γεωργία, στην Ουκρανία ή στο Κιργιστάν. Πρωτεργάτες εδώ ήταν οι διανοούμενοι κι εκείνοι που κατά κάποιο τρόπο έβαζαν την ελευθερία πάνω από την ισότητα. Αλλά και στις πρόσφατες ταραχές που ακολούθησαν τις εκλογές στο Ιράν, ένα σημαντικό μέρος των φτωχών ήταν με το καθεστώς, όχι με τους εξεγερμένους.
Η μετατόπιση αυτή των συμμαχιών ενέχει μεγάλους κινδύνους για την Αριστερά. Το στοίχημα για την τελευταία είναι να αποδείξει ότι η ελευθερία της έκφρασης, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, ο κοσμικός χαρακτήρας του κράτους και γενικότερα οι αξίες του Διαφωτισμού όχι μόνο δεν είναι ασυμβίβαστες με την κοινωνική ποικιλότητα, τη θρησκευτική ανεκτικότητα και την οικονομική ισότητα, αλλά αντίθετα αποτελούν όλες μαζί ένα αδιαίρετο σύνολο.

Μιχάλης Μητσός
http://www.diastaseis.blogspot.com/

Συνέχεια...

Άγιε πάρε τη χατζάρα…


Σεμνά και ταπεινά,
όπως αρμόζει
και μην πάει το πονηρό μυαλό σας στο … κακό,
γιορτάζεται η μνήμη του Αγίου στον Απόλλωνα.

Ευχαριστούμε πολύ το φίλο blogger για την άμεση ενημέρωση.





Συνέχεια...

Όταν το όνειρο το διαχειρίζονται καιροσκόποι πολιτικοί, γίνεται εφιάλτης…

Πριν 29 χρόνια οι λεγόμενοι και “κόκκινοι Χμερ” απαιτούσαν ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗ ΝΑΞΟ, ικανό να καλύψει με επάρκεια τις ανάγκες του νησιού…

Μετά 29 χρόνια, κάθε “γραβατωμένος μπλε” το εγκαινιάζει και πιθανόν μετά 30 χρόνια από τότε, να κάνει copy και ο “στερημένος πράσινος.

Εμείς ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ το όποιο «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ», αλλά δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε να γίνει το όνειρο πραγματικότητα…

Αυτή η επώνυμη καταγγελία είναι μόνο η αρχή…

Ιάκωβος Β. Γιακουμής
Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Βριλησσού 83, 11476 Πολύγωνο,
Αθήνα
Τηλ: 2106455936-7, Fax:
2106450839

κ. Γεώργιος Μαργαρίτης,
Διοικητής
Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου
Χώρα Νάξου
84300 Νάξος

Αθήνα, 26/8/2009

Αξιότιμε κ. Μαργαρίτη,

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου.

Αφορμή της παρούσης επιστολής αποτέλεσε η δεκάωρη παραμονή της μόλις 6,5 μηνών (και βάρους 8 κιλών) κόρης μου στο κατ’ όνομα Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου καθώς τα ξημερώματα μεταξύ 12 και 13 Αυγούστου εισήχθη στο ‘‘νοσοκομείο’’ με υψηλό πυρετό και ρίγη. Κατά την διάρκεια της νοσηλείας της αυτής, μου δημιουργήθηκαν μία σειρά ερωτημάτων, τα οποία θα ήθελα να τα θέσω υπόψη σας:

1. Διαθέτει το ‘‘νοσοκομείο’’ παιδικούς ουροσυλλέκτες ή οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να τους αγοράζουν από το φαρμακείο (λιανική τιμή τεμαχίου 30 λεπτά του ευρώ) προκειμένου να γίνει η απαιτούμενη ανάλυση ούρων;

2. Λειτουργούν τα θερμόμετρα του ‘‘νοσοκομείου’’ ή προκειμένου να γίνει αξιόπιστη θερμομέτρηση θα πρέπει οι γονείς να προσκομίζουν θερμόμετρα από το σπίτι;

3. Το νοσηλευτικό προσωπικό έχει λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση στην αιμοληψία και στην τοποθέτηση καθετήρα ή ‘‘πεταλούδας’’ σε παιδιά ηλικίας μικρότερης του ενός έτους ή προκειμένου να γίνει μία εξέταση αίματος γεμίζονται με περισσότερα των δέκα τρυπημάτων τα χέρια των παιδιών;

4. Υπάρχει εφημερεύων παιδίατρος στο ‘‘νοσοκομείο’’; Υπάρχει, έστω, διαθέσιμος παιδίατρος για τηλεφωνική επικοινωνία από το προσωπικό το βράδυ (οn call), σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού;

5. Το ωράριο του μοναδικού παιδιάτρου του ‘‘νοσοκομείου’’ ξεκινάει μετά τις εννέα και μισή το πρωί, έστω και αν νοσηλεύονται τρία με τέσσερα παιδιατρικά περιστατικά στο ‘‘νοσοκομείο’’;

6. Η διακομιδή των παιδιατρικών περιστατικών στην Σύρο ή την Αθήνα κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα ή η πλειονότητα των περιστατικών διακομίζεται στη Σύρο ή την Αθήνα χωρίς καν να υπάρχει αξιόπιστη διάγνωση;

7. Το ‘‘νοσοκομείο’’ έχει την δυνατότητα διάγνωσης μίας ουρολοίμωξης σε ένα παιδί ή ο γιατρός λειτουργεί ως γραφείο ταξιδίων κλείνοντας θέση στο αεροπλάνο για την διακομιδή του περιστατικού στην Αθήνα;

Η απάντηση των παραπάνω (προφανώς ρητορικών) ερωτημάτων θα σας οδηγήσει στο να κατανοήσετε γιατί το κτίριο που εγκαινιάστηκε με τόση λαμπρότητα απέχει πολύ από το να ονομάζεται Νοσοκομείο ή έστω Κέντρο Υγείας.

Με εκτίμηση,

Ιάκωβος Β. Γιακουμής

Υ.Γ.: Θα ήθελα να ευχαριστήσω το εφημερεύον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ‘‘νοσοκομείου’’ για τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν για την αξιοπρεπή νοσηλεία της κόρης μου παρά το γεγονός ότι το κράτος δεν έχει φροντίσει για να διαθέτουν τα αναγκαία μέσα και την απαιτούμενη εκπαίδευση προκειμένου να επιτελούν με επιτυχία το έργο τους.


Συνέχεια...

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΜΙΣΟΣ ΑΞΩΤΗΣ Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ!


Ένας Αξώτης και μισός είναι ο Αντώναρος. Η μάνα του είναι Απεραθίτισσα.

Είναι κάτι που δεν μπορεί να διαψεύσει.

Διαβάστε το αγγελτήριο του γάμου του κυβερνητικού εκπροσώπου, που δεν έχει παρτίδες με τη Νάξο (μαθαίνουμε ότι δεν την έχει καν επισκεφτεί). Εν πάση περιπτώσει του ευχόμαστε καλογερασμένος (Κάτι που δεν ευχόμαστε στην κυβέρνηση που εκπροσωπεί).

Συνέχεια...

Απόλλωνας : Αύριο, μεγάλη η Χάρη του, γιορτάζει ο Αϊ Γιάννης. Βοήθειά μας και ας βάλει λίγο το χέρι του…

Κουτσά, στραβά κι ανάποδα, πέρασε και αυτή η… τουριστική «σεζόν».
Ο καθένας την είδε από διαφορετική σκοπιά και όλοι μαζί μάλλον κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα..
Άντε και του χρόνου να είναι πολύ καλύτερα!


Συνέχεια...

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Ε…αφού είναι και παγκόσμια η κρίση…


Αφού δήθεν ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αφού το Κράτος δανείστηκε δισεκατομμύρια από τις ίδιες για να τις ενισχύσει, τελικά οι μεγάλες Τράπεζες ανακοίνωσαν τεράστια κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2009.

Ποιόν κοροϊδεύουν;


Η οικονομική κρίση και να μην υπήρχε έπρεπε να την εφεύρουν για να μας τα πάρουν είτε με θεσμικό τρόπο είτε εξωθεσμικά και παράλληλα να καταργήσουν κοινωνικά δικαιώματα και καταχτήσεις.


Όλα αυτά στο όνομα της κρίσης, που αφού είναι και παγκόσμια ( χα..χα..χα..) εμείς τι να κάνουμε;

Συνέχεια...

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης


Όταν οι πολιτικές μας ηγεσίες αδυνατούν να στηρίξουν ή να προωθήσουν την Ελληνική παραγωγή, το μόνο που απομένει είναι να μετατρέψουν το χώρο της Έκθεσης σε πασαρέλα παραπολιτικής.

Συνέχεια...

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

1954: Όταν γινότανε ο δρόμος Κωμιακής



Από τα αρχεία του Συλλόγου Κορωνίδας

Συνέχεια...

Αυτό και αν γίνεται μόνο μια φορά στην ζωή μας


ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Την 27η Αυγούστου 2009, 30 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, κοιτάξτε στον ουρανό.

Ο πλανήτης Αρης θα είναι πολύ λαμπερός μέσα στον ουρανό
Θα είναι το ίδιο μεγάλος όπως και το φεγγάρι παρόλο που ο πλανήτης Αρης θα είναι 34,65 εκατομμύρια μίλια μακριά από την Γή.

Προσπαθήστε λοιπόν να μην χάσετε αυτό το γεγονός

Θα το βλέπουμε με γυμνό μάτι σαν να και η γη έχει δύο φεγγάρια !!!..

Η επόμενη φορά που θα λάβει χώρα αυτό το γεγονός θα είναι το έτος 2287.

Μοιραστείτε αυτή την πληροφορία με όλους τους φίλους σας γιατί κανένας ζωντανός δεν θα μπορέσει να το δει για δεύτερη φορά... ...

Συνέχεια...

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Οι εφημερίδες σήμερα





























Συνέχεια...

Οι Αγροφύλακες θα προστάτευαν τα δάση !


24 Ιούνη 2005: Η επανασύσταση της Αγροφυλακής στο επίκεντρο της συνάντησης Καραμανλή-Βουλγαράκη (in.gr)

27 Ιούνη 2005: Εκτός ΑΣΕΠ οι προσλήψεις των 9.500 μελών της Ελληνικής Αγροφυλακής (in.gr)

19 Ιούλη 2007: Λείπουν πυροσβέστες και παίρνουν ...αγροφύλακες (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

16 Μάρτη 2009: Δυο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, που αφορούν τα προσόντα, τα κριτήρια και τη διαδικασία προσλήψεως αγροφυλάκων και αγρονόμων, κατέθεσε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία, στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρ. Μαρκογιαννάκης.Στο βήμα του λεγόμενου ναού της δημοκρατίας διακηρύσσατε ότι οι Αγροφύλακες θα προστατεύουν τα δάση!

Σήμερα ντρέπεστε;

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/08/blog-post_742.html

Συνέχεια...

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Ας κάνουμε και μια πρόταση για το πράσινο


Σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν μπορεί να οικοδομηθεί δασική περιοχή, έστω κι αν υπάρχουν δυο-τρία δένδρα.

Αποτέλεσμα να καίγονται τα δάση για να δημιουργούνται χώροι μη δασικοί και στη συνέχεια να οικοδομούνται.

Πρόταση

Να μην επιτρέπεται η οικοδόμηση εάν δεν υπάρχουν πχ τουλάχιστον 10 δένδρα ανά στρέμμα.

Έτσι απλά για να βλέπαμε ποιος θα είχε συμφέρον να βάζει φωτιές.

Συνέχεια...

Θερμική βόμβα μεγατόνων στην Αττική


Αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας έως 6 βαθμούς Κελσίου- Τεράστιες οι οικολογικές συνέπειες

Ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή προκαλούν οι πρόσφατες πυρκαγιές που μαίνονται από το βράδυ της Παρασκευής στη Βορειοανατολική Αττική. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, μαζί με τα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα βλάστησης που κάηκαν, χάθηκε και ο μηχανισμός δροσισμού του Λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, η θερμοκρασία του αέρα στην Αττική στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αυξηθεί σημαντικάσενάρια δε κάνουν λόγο για άνοδο έως και 6 βαθμούς Κελσίου. Αυτό, εξηγούν οι ειδικοί, οφείλεται στο γεγονός ότι τα δάση που βρίσκονταν στη βόρεια- βορειοανατολική πλευρά του νομού έριχναν τη θερμοκρασία του αέρα που εισέρχεται στο Λεκανοπέδιο.
Έτσι, όταν ο αέρας θα περνάει πλέον πάνω από τις καμένες περιοχές, αντί να δροσίζεται θα θερμαίνεται. «Πρόκειται για μία θερμική βόμβα μεγαλύτερη από εκείνη της Πάρνηθας», εικάζουν οι ειδικοί.
Η αναγέννηση των δασών

«Οι εκτάσεις της Βορειοανατολικής Αττικής που έχουν ξανακαεί τα τελευταία 20 χρόνια αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα στη φυσική αναγέννηση των δασών χαλεπίου πεύκης, τα οποία κυριαρχούσαν στην ευρύτερη περιοχή», επισημαίνει η κ. Μαργαρίτα Αριανούτσου- Φαραγγιτάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια οικολογίας του Τμήματος Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Κανονικά η χαλέπιος πεύκη έχει τη δυνατότητα να αναγεννάται με φυσικό τρόπο μέσω των κουκουναριών ακόμα και έπειτα από μία πυρκαγιά. Αν όμως τα δέντρα δεν έχουν προλάβει να βγάλουν σπόρους και καούν, τότε είναι απαραίτητη η τεχνητή αναγέννηση, η οποία θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή», συμπληρώνει η κ. Αριανούτσου. Διπλοκαμμένες

«Οι περισσότερες από τις περιοχές που καίγονται αυτές τις ημέρες είναι διπλοκαμμένες και τριπλοκαμμένες», εξηγεί και ο κ. Νίκος Μπόκαρης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων.
Όπως επισημαίνει ο κ. Μπόκαρης, «το οικολογικό κόστος είναι τεράστιο, ίσως μεγαλύτερο και από αυτό της Πάρνηθας. Επιπλέον, αναμένεται ότι θα υπάρξουν τεράστιες πιέσεις για την εξαίρεση εκτάσεων από τις αναδασώσεις». Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Μιχάλη Πετράκη, η επιβάρυνση του αττικού αέρα με ρύπους- κυρίως μικροσωματίδια- είναι αναπόφευκτη: «Κατά τη διάρκεια της καταστροφής απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα πολύ μεγάλες ποσότητες αιωρούμενων σωματιδίων, που μπορεί να περιέχουν βαρέα μέταλλα και άλλες επικίνδυνες ουσίες, όπως διοξίνες, οι οποίες εκλύονται κατά την καύση σκουπιδιών που πιθανότατα να βρίσκονταν σε μικρές χωματερές μέσα στις καμένες δασικές εκτάσεις. Επιπλέον, μακρόχρονα αναμένεται να έχουμε αύξηση των συγκεντρώσεων των μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα καθώς καταστράφηκε φίλτρο του αέρα της Αττικής», λέει ο κ. Πετράκης.
Καρκινογόνες ουσίες

Όπως εκτιμά ο κ. Αλέξης Παπαγιάννης, αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που πραγματοποιεί μετρήσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Λεκανοπέδιο, οι συγκεντρώσεις των μικροσωματιδίων κατά την ώρα της πυρκαγιάς πρέπει να κυμάνθηκαν ανάμεσα στα 2.000 με 5.000 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, την ώρα που το όριο ανέρχεται στα 50. «Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι τα μικροσωματίδια από πυρκαγιές, πέραν των διοξινών από την καύση σκουπιδιών, περιέχουν και καρκινογόνες ουσίες από λάστιχα και αυτοκίνητα που καίγονται, καθώς και αμίαντο από στέγες ελενίτ», εξηγεί ο κ. Παπαγιάννης και επισημαίνει ότι μετά τις φωτιές της Πάρνηθας το 2007 παρατηρήθηκε αύξηση των συγκεντρώσεων όζοντος κατά 20%-30%.

● «Δυο χρόνια μετά το “μαύρο” καλοκαίρι του 2007, το τραγικό πάθημα εκείνης της εποχής, δεν δείχνει να μας έχει γίνει μάθημα...», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση ο διευθυντής του WWF Ελλάς κ. Δημήτρης Καραβέλλας. Ο ίδιος επισημαίνει επίσης ότι «στο σύστημα δασικής προστασίας και διαχείρισης δεν έχει επιχειρηθεί καμία ουσιαστική βελτίωση, η δασική υπηρεσία εξακολουθεί να βρίσκεται σε μαρασμό, ενώ η επιχειρησιακή δυνατότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παραμένει προβληματική».


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4532635

Συνέχεια...

Απόλλωνας: Από το νερό της Εμπολής μέχρι σήμερα




Από τα αρχεία του Συλλόγου Κορωνίδας

Συνέχεια...

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Με τρία χιλιάρικα…πάμε για εκλογές


Συνέχεια...

Αν θέλουν να είναι χρήσιμοι ας παραιτηθούν

Ο κουρασμένος







Αυτοί συντονίζουν


Ο κόσμος καίγεται και τα κανάλια νοιάζονται να μη θίξουν τον Καραμανλή...

Συνέχεια...