Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Opa, Ώπα, Όπα


Χαβαλές, τσιφτετέλι, ωχαδερφισμός

Έχει ο θεός για μας

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

Περιμένουμε αιώνες το σωτήρα που κάποτε θα έρθει για να μας σώσει

Η πόλη θα ξαναγίνει δική μας, λες και ήταν ποτέ δική μας

Στον ίδιο κουβά spreads, Ζημενς, Βαζαίος, Αλκαίος, ΔΝΤ

Τσαμπουκάς, μαγκιά και πολιτικό αλσχάϊμερ

Βομβαρδισμοί της ατμόσφαιρας που τα θεωρούμε σύννεφα

Μολυσμένες τροφές που λέμε δε μας αφορούν

Αλληλεγγύη που φτάνει μέχρι τη μάνα μας

Πολιτική συνείδηση που λειτουργεί με όρους Βυζαντίου

Αυτή η Ελλάδα ξενύχτησε για να γευτεί μια επιτυχία στην Eurovision, που δεν πρόκειται να ξενυχτίσει ποτέ για κάτι πιο ουσιαστικό και ωφέλιμο.

Αλήθεια πως γράφεται το Opa, Ώπα ή Όπα.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

koryfaio. apla epiko keimeno. mprabo sas. euge. menw anaudos.

Ανώνυμος είπε...

Ξενυχτώ, είμαι τρελαμένος, με αποτρέλανες.

Ανώνυμος είπε...

ποιος αποχαύνωσε έτσι τον έλληνα που ξεκίνησε με άλλο αέρα το 1974? Ποιος τον απογοήτευσε και πούλησε τα όνειρά του?
ΟΙ ξεπουλημενες ηγεσιες σε όλα τα επίπεδα.
Γι΄αυτ'ο ΟΛΟΙ που είχαν εξουσια αυτό το διάστημα και προσπαθούν τώρα να κάνουν τον...Αλέκο, στην πάντα. Έρχεται καταιγίδα από τη γενιά των 20άρηδων και 30άρηδων που δεν πιστεύουν και δεν ελπίζουν τίποτα.
Γι΄αυτό είναι ελεύθεροι να ανατρέψουν τα πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι ξέρουμε ποιός αποχαύνωσε τον Έλληνα αλλά δεν τολμούμε να το παραδεχτούμε (μερικοί-μερικοί) ούτε στον εαυτό μας. Είναι λοιπόν εκείνοι που του έμαθαν πως η ύψιστη μορφή της Ελληνικής κουλτούρας είναι η ζειμπεκιά, ιδίως όταν χορεύεται ενώπιον ξένων αφεντάδων. Εκείνοι που ανήγαγαν σε Πολιτιστικά ιδρύματα τα σκυλάδικα της παραλίας. Εκείνοι που όρισαν κουρείς σε θέσεις μορφωτικών ακολούθων σε πρεσβείες του εξωτερικού. Σύμπτωσις: η εν λόγω πρεσβεία ήταν εκείνη της τότε Δ.Γερμανίας (Ίσως δεν είναι απορίας άξιον που οι Γερμανοί έχουν σε τέτοια εκτίμηση τον πολιτισμό μας). Εκείνοι που έκαναν τις αεροσυνοδούς, τις καφετζούδες, και τους μάγους ρυθμιστές των πολιτικών πραγμάτων του τόπου. Εκείνοι που έκαναν κουμπαριές με τους διασκεδαστές της παραλίας. Εκείνοι που φόρεσαν την κουκούλα και έδωσαν τον Οτσαλάν ξεχνώντας κάθε πατροπαράδοτη έννοια λεβεντιάς, φιλοξενίας, τιμής, φιλίας. Εκείνοι που συμπεριφέρονται στην χώρα και στον λαό της ως φιλέλληνες. "Αυτή είναι η Ελλάδα" είπε ο άλλος. Λουστείτε την αλλά μην απορείτε.

Ανώνυμος είπε...

kai kapws etsi opws perigrafoun oi apopanw ginontai ta apopedia ths tholokoultouras twn amerikanwn pou akoma kinigane magises me to onoma chemtrails. ai puriniki vomva pou xreiazete to ELLANTA giati piksame sto neoellhna pantognwsth tou tipota. mia susoreymenh orgh pros ton kanenan kai mia entelos antiparagwgikh genikeush eleo ths neas modas twn blog san ta troktika pou apo thn mia krazoun to susthma kai apo thn allh se savouriazoun sthn mainstreamila tou kerata kai asteia videakia eks amerikis. Eiste gia ta mpaza kai makari na pswfisete me ta muala pou kouvalate. Esy megale otan exei ygrasia kai klaseis den parageis nefwseis. ela xtupa ligo to kefali soy sto teixo tha vreis apanthsh.

Γιώργος Κ. είπε...

Δυστυχώς, ο λαός μας, με ευθύνη των εκάστοτε ηγετών του, που θέλουν να τον κρατούν σε βαθύ σκοτάδι άγνoιας, έχει αναποδογυρίσει τις αξίες του. Τη eurovision (μάλλον γιοροσκότιση), τον Λαζόπουλο, το Greek idol, τις διάφορες νεοφανείς πορνοστάρ, το πρωινάδικα, μεσημεριάτικα…, και ότι άλλο ανώμαλο και διεστραμμένο υπάρχει, τα βάλαμε στην πρώτη θέση και τις υψηλές αρετές της ηθικής και τις πνευματικές αξίες τις βάλαμε στο τέλος! Κι ύστερα, λέμε, γιατί βρισκόμαστε εκεί που είμαστε. Κι αν ο σεμνός, κατά τα άλλα, Αλκαίος έβγαινε πρώτος, όπως η Παπαρίζου, σε τι θα ωφελούσε τον έλληνα; Όχι μόνο δεν κερδίσαμε, αλλά σπαταλήσαμε και πολλές χιλιάδες ευρώ, σε καιρό λιτότητας, γι αυτό το πανευρωπαϊκό, όπως το ονομάζουν πολλοί, πανηγύρι. Πώς θα αφυπνιστεί ο λαός μας που τον αφιονίζουν με όλα αυτά; Ο μεγάλος Κοραής είπε ότι «μόνο το Ευαγγέλιο θα σώσει την Ελλάδα». Αλλά πόσοι διαβάζουν το Ευαγγέλιο που γράφηκε στη γλώσσα μας και απ’ όσους το διαβάζουν πόσοι το εφαρμόζουν; Αν οι άρχοντες και ο λαός μας είχαν ως οδηγό τους την Βίβλο δεν θα είχαμε τα τόσα σκάνδαλα και η διαφθορά δε θα ήταν το σύμβολο της πατρίδας μας. Καιρός είναι να αφυπνιστούμε και να σοβαρευτούμε. Δεν είναι αρκετό να καυχιόμαστε για την ένδοξη ιστορία μας, ούτε και του ότι δώσαμε το φώτα του πολιτισμού και των γραμμάτων στην ανθρωπότητα. Κάποιος είπε, «δώσαμε όλα τα φώτα και δεν κρατήσαμε τίποτα για μας» και γι αυτό ζούμε σε βαθύ σκοτάδι ηθικό και πνευματικό. Ας συνέλθουμε!
Γ.Σ.Κ. http://www.nikites.eu

Jup είπε...

Χρόνια προσπαθώ να πείσω τους γύρω μου πως οι επιλογές αυτού του είδους αποχαύνωση μπορεί να επιφέρει. Τα συγχαρητήρια μου στον συντάξα...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον 6:43 π.μ.

Είμαι μετεωρολόγος και θέλω να σ' ενημερώσω πως καθημερινά συμβουλεύομαι διεθνή υπηρεσία online και λαμβάνω δελτία αερο-ψεκασμών την οποία για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να αποκαλύψω, όπως και το όνομά μου. Επίσης να σ' ενημερώσω ότι δεν είμαι ο μόνος. Είναι κοινή πρακτική παγκοσμίως τα τελευταία 14 χρόνια. Δελτίο καιρού αλλιώς δεν βγάζεις σήμερα. Το ότι κάποια πράγματα κρύβονται επιμελώς δεν σημαίναι πως δεν συμβαίνουν κι όλας.
Αν θες κάνε την έρευνά σου. Δεν θα σου είναι ιδιαίτερα δύσκολο, εφ' όσων ήδη έχεις επιστημονική άποψη για την κλανιά. Την επόμενη φορά που θα δεις σύννεφα στον ουρανό, κάνε μια φασματογραφία και θα δεις και μόνος σου πως 8/10 σύννεφα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΕΦΑ.
Ελπίζω ν' αλλάξεις σύντομα άποψη για το καλό της υγείας σου.

Υ.Γ. Γιατί γράφεις πως ο Έλληνας είναι αντι-παραγωγικός;

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση από Ανώνυμος 6:43 π.μπρός
Ανώνυμος: 01 Ιουνίου 2010 1:02

Αναγνωρίζω το ενδιαφέρον σου για το φαινόμενο και όλου του κόσμου ανεξαιρέτως αλλά θα θέσω κάποιες απλές παραμέτρους. Οτιδήποτε έχει να κάνει με συνομοσιολογικά σενάρια κατά την γνώμη μου είναι σαν νόμισμα με δυο όψεις ή σαν δίκοπο μαχαίρι. Η πρώτη όψη έχει να κάνει με την μελέτη του φαινομένου στα πλαίσια της κλιματικής γεωμηχανικής όπου είναι σαφές πως το θεωρώ παραγωγικό (πέραν απλά ενός διαλόγου) για την επιστημονική κοινότητα σε εναντίωση όμως πάντα με τις ηθικές αξιώσεις που έχουμε για το περιβάλλον. Η άλλη όψη του νομίσματος όπου εγώ κρατώ είναι αυτή της Γεωπολιτικής. Το συμπέρασμα μου λοιπόν είναι πως εάν αυτά τα φαινόμενα είχαν αρνητικό προσανατολισμό για την ανθρωπότητα αντίστοιχα θα επηρέαζαν ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΊΡΕΤΟΣ τους πολίτες ακόμα και όσους αποτελούν "την κορυφή του παγόβουνου" (κυβερνήτες, στρατιωτικούς, μυστικούς κτλ) επομένως ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΣΑΝ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ; Εγώ προσωπικά α)δεν έχω δει κανέναν άνθρωπο από όλους "αυτούς" να κυκλοφορεί με αντιασφυξιογόνες μάσκες(πέραν από πορείες οπού γίνετε χρήση χημικών) και β) θα είχε αγγίξει τα όρια ενός 3 Παγκοσμίου σε περίπτωση που εξωτερική παρέμβαση στην Ευρώπη η οποιανδήποτε άλλη ήπειρο γινόταν αντιληπτή τα τελευταία 14 χρόνια που κυκλοφορεί η αυτή η συνομοσιολογία. Σαφώς όμως και δεν έχω αντιληφθεί καμία τέτοια κίνηση από όλους εκείνους τους προ αναφερομένους στους οποίους μια τέτοια παρέμβαση καταλαβαίνουμε όλοι τι επιπτώσεις θα είχε. Το φαινόμενο πραγματικά έχει να κάνει με την αποστροφή της μαζικής αντίληψής που ορισμένοι θέλουν να θέσουν στην "παγκόσμια κοινότητα" παρά το αντίστροφο. Σαν παγκόσμια ορίζω την μηντιακή κοινότητα γνωστή και ως Generation Y, δηλαδή την κοινωνία που επηρεάζεται άμεσα από τα νέα μέσα επικοινωνίας και "γνώσης". Πριν από αυτή την γενιά υπήρχε η Generation X. Όλα αυτά μπορείς να τα βρεις και εσύ όπως και οι υπόλοιποι εδώ : http://en.wikipedia.org/wiki/Transcendental_Generation τα οποία πραγματικά αποτελούν μια κατά την γνώμη μου ορθή προσέγγιση για τον τρόπο με τον οποίο η πληροφορία εξουσιάζει το μυαλό μας μέσα από διάφορα στάδια και ανασυγκροτεί την ιστορία κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πολύ καλά προφυλαγμένες από οποιανδήποτε έξωθεν(http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-intellectual) παρουσία για τους λόγους που όλοι συνειδητοποιούμε αλλά αδυνατούμε να πιστέψουμε. Η χρηματοπιστωτική κρίση σαφώς και ήταν εντοπισμένη εδώ καιρό και κατά την γνώμη μου αποτελεί καίριο αξίωμα αλλά και την μοναδική ρεαλιστική παράμετρο πάνω στην οποία όλοι μας ανεξαίρετος λειτουργούμε αμαθείς και σπουδαγμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση από Ανώνυμος 6:43 π.μπρός
Ανώνυμος: 01 Ιουνίου 2010 1:02

Συνέχεια

Για να επανέλθω πάλι πάνω στο θέμα με τα χημικά και τις διάφορες συνομοσιολογίες είναι αντιληπτό φαντάζομαι πως προέρχονται από μελετητικές ομάδες που μελετούν διάφορα πρότζεκτ βασιζόμενοι πάντα πάνω στις κρατικές χρηματοδοτήσεις. Σαφώς και όπως καταλαβαίνουμε περνούν μεγάλη κρίση τα τελευταία χρόνια ένεκα και της παχυλής χρηματοδότησης άλλων ποιο ουσιαστικών ομάδων όπως για παράδειγμα του Σερν το οποίο αποτελεί και σκάνδαλο "για μερικούς". Είναι σαφές πως ένας μέσος νους με "βασικές" γνώσεις δεν πρόκειται να αποκαλύψει ποτέ τα γρανάζια που μάταια προσπαθεί να ταυτίσει με άτομα και συνθήκες κοινός να μορφοποιήσει. Επόμενος για πιο λόγο να μην είναι ένα ακόμα σχέδιο πάνω στις σύγχρονες γενεαλογίας οι οποίες αποτελούν πνευματικά ζώα του εκάστοτε επικοινωνιολόγου που προανέφερα. Η οποιανδήποτε ανάλυση η οποία δεν χαίρει τεκμηρίωσης είναι προϊόν ταύτισης με όρους αντίστοιχους με εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Populism αρχής γενομένης από την αντι-κουλτουριάρικη ταύτιση κοινωνικών δειγμάτων όπως οι σύγχρονοί Έλληνες η ακόμη και νεοέλληνες εάν θες Επειδή όπως καταλαβαίνεις και εσύ αυτή η αντιστροφή αποτελεί προνόμιο μόνο
όσων έχουν βαθιά αντίληψη και "αντικειμενική" στάση η οποία είναι προσόν της γνώσης πάνω σε πεδία καλά κριμένα στις πανεπιστημιακές προθήκες. Εγώ προσωπικά δεν δέχομαι να ακολουθήσω την πεπατημένη οδό που κάνει νούμερα για μερικούς. Εγώ προσωπικά αδυνατώ να παίξω το παιχνίδι που λέγετε http://en.wikipedia.org/wiki/Populism. Από την στιγμή που μπαίνουμε στο 2 σκέλος της κουβέντας είδη είμαστε αντιπαραγωγικοί καθώς προσπαθούμε να αντικρούσουμε κάτι που η ίδια η παραγωγική κοινότητά (επιστημονική), αδιαφορεί εκτοπίζοντας μας χρονικά.