Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Μακαρία η οδός…

…που οδηγεί στην «ελεγχόμενη» πτώχευση (!)

…μέχρι να προλάβουν οι τράπεζες να ξεφορτωθούν τα Ελληνικά «σαπάκια».

Και αν συνεχίσουμε να ζούμε ως Έθνος … «χρυσόψαρων» με κοντή μνήμη και ιστορικό επιβαρυμένο από χρόνιο πολιτικό αλτσχάιμερ, τότε, καλά κάνουν και ασελγούν στο πτώμα μας ...

Όσο συνεχίζουμε να ανεχόμαστε και να εμπιστευόμαστε να λύσουν το πρόβλημα, αυτούς που ευθύνονται για το πολιτικοοικονομικό μας κατάντημα, πολύ καλά κάνουν και μας κρατούν με σωληνάκια στη ζωή...

Όσο δεν έχουμε το πολιτικό θάρρος να αντιδράσουμε στα μνημόνια και στα … χρυσόβουλα που υπογράφτηκαν και ψηφίστηκαν τους τελευταίους έξι μήνες και καταδικάζουν ερήμην γενεές δεκατέσσερις , θα δούμε όλα τα επεισόδια του σεναρίου και τον κακό δράκο στο φινάλε να δίνει ως από μηχανής Θεός ηρωική διέξοδο στο αδιέξοδό μας.

Θυμάστε τι λέμε για τους προπονητές που μας φέρνουν οι πρόεδροι;

Θα προφτάσουν να κάνουν παρέλαση;

Πάρτε λοιπόν τα μέτρα σας, κάντε το κουμάντο σας, μαζέψτε τα ξανοίγματά σας γιατί είναι θέμα χρόνου. Απλά περιμένουν , πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση-παραδοχή , να έχουν διευθετηθεί και κάποια σημαντικά πρακτικά ζητήματα, που αφορούν όχι μόνο τα έξοδα της... εξόδιας ακολουθίας, αλλά πολύ περισσότερο τη διαχείριση της κληρονομιάς του μακαρίτη…

Μέσα στη βδομάδα αρχίζουν οι … αποκρατικοποιήσεις!
Πρέπει να γίνει με νομιμοφάνεια η εκποίηση σε ότι έχει απομείνει από τα περιουσιακά του στοιχεία…

Εν τω μεταξύ μας δίνεται λίγη παράταση ζωής, για να προλάβουν να ξεφορτώσουν και κανένα “σκουπίδι” (ελληνικά ομόλογα) οι γερμανικές τράπεζες…

Είναι λοιπόν αποφασισμένο. Η Ελλάδα, να οδηγηθεί σε μια “ελεγχόμενη πτώχευση”, αφού πρώτα θα έχει χάσει τα βασικά της δικαιώματα, όπως η ψήφος και το μερίδιο σε προγράμματα περιφερειακής ανάπτυξης, αφού δηλαδή θα έχουν μοιραστεί τα ιμάτιά της.
Μετά ή θα αποπεμφθεί από το ευρώ, είτε θα παραμείνει στην ευρωζώνη ως κράτος-μέλος δεύτερης κατηγορίας, χωρίς δικαίωμα συναποφάσεων σε κρίσιμα ζητήματα και με βασικά εθνικά της δικαιώματα να έχουν κατατεθεί μόνιμα στο ταμείο παρακαταθηκών των Ευρωπαίων φίλων και εταίρων μας …


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑΜΑΔΑ ΕΛΠΙΔΑΣ


Περίπου 300.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στη Λισαβόνα κατά των μέτρων λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το βασικό εργατικό συνδικάτο της Πορτογαλίας (CGTP).
Σύμφωνα με το CGTP πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών, που ξεπερνά τους 200.000 ανθρώπους που είχαν διαδηλώσει στη Λισαβόνα στις 13 Μαΐου 2009 ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Τα μέτρα λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μείωση των κοινωνικών παροχών και αύξηση των φόρων για να εξυγιανθούν τα δημοσιονομικά της χώρας.
«Λέμε "όχι" σε αυτά τα μέτρα στο όνομα του συμφέροντος των εργαζομένων και ελπίζουμε κάποια από αυτά να αποσυρθούν», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του CGTP Μανουέλ Καρβάλχο ντα Σίλβα προσθέτοντας ότι το CGTP δεν αποκλείει καμία μορφή αγώνα τις επόμενες ημέρες. Το CGTP έχει ήδη αναφέρει την πιθανότητα κήρυξης γενικής απεργίας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ.ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ .ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΞΕΖΟΥΜΙΣΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ.Η ΑΓΟΡΑ ΚΡΕΜΑΣΕ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ,ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΩΝ 80%. ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ,ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΡΕΟΥΣ,ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ.ΚΡΕΜΑΣΑΜΕ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ. ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ ΔΑΝΕΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ,ΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΛΑ ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΕΛΛΑΔΑ;Μ@ΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΤΟΥΡΚΙΑΗ ΑΙΓΥΠΤΟ; Η ΚΡΟΑΤΙΑ,ΑΛΓΕΡΙΑ; ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ. ταρζανακος

Ανώνυμος είπε...

"Μακαρία η οδός, ή πορεύει σήμερον, ότι ητοιμάσθη σοι τόπος αναπαύσεως"

Μακαρία είναι η οδός που ακολουθεί ο κάθε νεκρός, άσχετα από το πως έζησε.

Ακόμα και στον κανόνα θα αποτελέσουμε εξαίρεση.

Φρόντισαν να μην ησυχάσουμε ούτε στη ζωή την αιώνιον. Να βασανιζόμαστε και εκεί «ένθα απέδρα πάσα λύπη, οδύνη και στεναγμός!»

Φρόντισαν και για τους εναπομείναντες ζωντανούς αφού πρόφτασαν σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα να καταδικάσουν όπως πολύ εύστοχα επισημαίνετε, γενεές δεκατέσσερις.

Όσο για την «ελεγχόμενη» πτώχευση μην είστε πολύ βέβαιοι. Τέτοιες πολιτικές κινήσεις απαιτούν στοιχειώδη ικανότητα. Έχετε διαπιστώσει κάτι ανάλογο ;

Με βρίσκει σύμφωνο η τεκμηρίωσή σας.

Ανώνυμος είπε...

Λογικό σενάριο αλλά με μη αναστρέψιμες συνέπειες για την Ευρωζώνη και τον προβληματικό νότο ειδικότερα.
Νομίζω ότι θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια με τρίτο πακέτο μέτρων διότι ακριβώς φοβούνται την ραγδαία μετακύληση του φαινομένου.
Το αν , εν τω μεταξύ, εμείς έχουμε πλήρως εξαντληθεί τους είναι παντελώς αδιάφορο.
Στόχος και προτεραιότητά τους είναι να μην καταρρεύσει ο κινητήριος μοχλός τους δηλαδή η φούσκα του τραπεζικού συστήματος.

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζεστε ένα «περιούσιο» Έθνος και ένα «ευλογημένο» τόπο οφειλέτη και ισόβια δέσμιο των πολιτικών του επιλογών;
Τρομάζω στην ιδέα της κοινωνικής αντίδρασης. Από τη φύση μου δεν ανήκω σε εκείνους που έχουν οργώσει τα πεζοδρόμια, αλλά ανησυχώ γιατί με εκφράζουν τα σύγχρονα συνθήματα και θέλω όσοι έχουν ευθύνες και διαχρονικά είναι πολλοί , να ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ και να ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ σκληρά.
Δεν ικανοποιούμαι με την πολιτική διαπόμπευση. Θέλω επιτέλους να εφαρμοστεί η εσχάτη λύση προς γνώση και συμμόρφωση κάθε εκκολαπτόμενου μελλοντικού εθνολαμόγιου.
Ευχαριστώ που μου δώσατε τη δυνατότητα να εκφραστώ και συγχαρητήρια σε όλους τους σχολιαστές .

Ανώνυμος είπε...

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 31 Μαίου, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.

Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν απροσδιόριστος αριθμός νεκρών (10 έχει παραδεχτεί μέχρι στιγμής ο ισραηλινός στρατός) και περισσότεροι από 30 τραυματίες, κυρίως στο τουρκικό σκάφος Mavi- Marmara.

Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ για μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.

Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια ελλήνων πολιτών που επέβαιναν σε σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία, αλλά συνεχίζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, την ίδια στιγμή που αυτό καταλαμβάνει ελληνικό έδαφος και κακοποιεί έλληνες πολίτες. Ελληνες επιβαίνοντες, μέλη της ελληνικής αποστολής και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για την Γάζα» καλούσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών και έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:

να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας

να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ

να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

απο το RREZA TV

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια τα πάντα θα αποκρατηκοποιηθούν και θα δωθούν στους ιδιώτες. Κάναμε εμείς οι συνδικαλιστές, οι κρατιστές και οι κυβερνώντες ότι ήταν δυνατό για να ρημάξουν και να απαξιωθούν το κράτος και οι Δημόσιες επιχειρήσεις. Τις θεωρήσαμε ιδιοκτησίες και φέουδα μας. Εμείς στις ΔΕΚΟ 3.000 σύνταξη στα πενήντα και ο εργάτης με τις ίδιες εισφορές 1.000 και στα 65. Τώρα που άγγιξαν και σε μας σκεφθήκαμε τους άλλους. Σύνθημα μας όλοι να βολευτούν στο κράτος και στις ΔΕΚΟ. Όλοι να ρουφήξουν το αίμα του φουκαρά που δεν είχε τη τύχη να βολευτεί κιαυτός στο δημόσιο. Και τώρα βγαίνουμε να κλάψουμε συνδικαλιστές, κρατιστές, ενταγμένοι και ανένταχτοι αριστεριστές και κάθε είδους ιδελογίσκοι επαναστάτες, πάνω από το πτώμα που και με το δικό μας βόλη έχει σωριαστεί χάμο. Και να προτείνουμε για να σώσουμε τι. Μπουρδερολογίες της πλάκας. Καταντήσαμε όλοι μας γραφικοί και ανοίξαμε διάπλατα τις πόρτες της χώρας μας στο διεθνές οικονομικό κατεστημένο.