Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Θα δούμε πολλά ακόμα


Που βρισκόμαστε λοιπόν σήμερα και ποια θα είναι η επόμενη μέρα.

Μετά τα 110 δις που εξασφαλίσαμε, έστω και με αίμα, για 3-5 χρόνια η Ελλάδα λένε δεν έχει ανάγκη να βγει στις αγορές για να δανειστεί.
Φαίνεται κατ αρχάς καλό. Σημαίνει όμως και κάτι άλλο.

Η Ελλάδα, ναι μεν δεν έχει ανάγκη, αλλά η ουσία είναι πως δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. Ας το κρατήσουμε αυτό.

Από την άλλη, οι κερδοσκόποι που έχουν ποντάρει στη χρεοκοπία της Ελλάδας, λέτε να σταυρώσουν τα χέρια και να θεωρήσουν πως έχασαν;

Το πιο πιθανό και λογικό θα είναι να συνεχίσουν και να εντείνουν οι κερδοσκόποι τις επιθέσεις τους, ίσως και χωρίς όρια και όποιον πάρει ο χάρος που λένε, για να στηρίξουν τα προσδοκώμενα κέρδη τους.

Είναι προφανές πως ο οικονομικός πόλεμος θα είναι αδυσώπητος σε παγκόσμια κλίμακα και η έκβασή του μόνο θύματα θα επιφέρει, είτε μέσα από την πραγματική πτώχευση, είτε μέσω των ακραίων πακέτων «στήριξης», είτε με τη γνωστή και εφιαλτική κατάληξη που συμβαίνει στο τέλος κάθε κύκλου οικονομικής κρίσης…

Δεν τελειώσαμε λοιπόν, αντίθετα τώρα αρχίζουμε και θα δούμε πολλά ακόμα…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΙΤΗ σε παρακολουθώ και μέχεις καραφλιάσει.Σε απολαμβάνω ακόμα και να διαφωνώ μαζύ σου. Συνέχισε. Δε νομίζω να είσαι νέος ηλικιακά αλλά πολύ νέος στη σκέψη.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ



“Είναι τεράστια και ανείπωτη η πίκρα και η αγανάκτηση που μας διακατέχει εξαιτίας της πολιτικής συμπεριφοράς και των πολιτικών επιλογών του προέδρου του κινήματος, των μελών της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Νοιώθουμε τεράστια ντροπή απέναντι στον ελληνικό λαό, απέναντι σε όσους με την προσωπική μας πειθώ και αξιοπιστία πείσαμε να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, με την ελπίδα και εγγύηση μιας δημοκρατικής σοσιαλιστικής πολιτικής.
Νοιώθουμε όλοι προδομένοι και εξαπατημένοι από τις ανήκουστες για κόμμα και κίνημα του δημοκρατικού σοσιαλισμού πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση του κινήματος, η κυβέρνηση που εκλέξαμε.
Είμαστε όλοι προδομένοι και εξαπατημένοι από την απόλυτη κατά συρροή αναξιοπιστία και ανακολουθία λόγων και έργων πριν και μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Είναι σαφές ότι κανείς από εμάς δεν ψήφισε στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, την πιστή και τυφλή τήρηση των πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού. Η κυβέρνηση αυτή δεν ψηφίστηκε για να ακολουθήσει κατά γράμμα τις επιταγές του πατριάρχη του νεοφιλελευθερισμού Μίλος Φρηντμαν και τις “θεραπείες σοκ” που προκαλούν στον ελληνικό λαό.
Η κυβέρνηση αυτή δεν ψηφίστηκε για να καταλύσει τους θεσμούς της λαϊκής κυριαρχίας, δεν ψηφίστηκε για να καταργήσει δημοκρατικά δικαιώματα, δεν ψηφίστηκε για να παραδώσει την εθνική κυριαρχία σε ξένους. Ψηφίστηκε για τα εντελώς αντίθετα, για όσα είναι γραμμένα και δηλωμένα στην ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη και στο καταστατικό του κινήματος.
Η κυβέρνηση αυτή δεν ψηφίστηκε για να παραδώσει την χώρα σε επενδυτές και επιχειρηματίες, ντόπιους και ξένους, δεν ψηφίστηκε για να παραδώσει τους Ελληνες και τις Ελληνίδες στις πολυεθνικές και το κομπραδόρικο ημεδαπό κεφάλαιο.
Ψηφίστηκε για τα εντελώς αντίθετα από όσα πράττει.
Κοντολογίς, η κυβέρνηση αυτή εξαπάτησε και εξαπατεί όσους την ψήφισαν και την πίστεψαν.
Δεν μας αρκούν τα προσχήματα και οι κινδυνολογίες, δεν μας αρκούν οι σκόπιμοι πανικοί και οι επικλήσεις εθνικών κινδύνων. Μια κυβέρνηση κινήματος του δημοκρατικού σοσιαλισμού οφείλει να έχει το τσαγανό, την γνώση και το σχέδιο να βγάλει την χώρα από την καπιταλιστική λαίλαπα και κρίση και όχι να την παραδώσει μαζί με τον λαό της βορά στα νύχια και τα δόντια όσων κερδοσκοπούν εναντίον της.
Δυστυχώς, όλα τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι σήμερα η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποσκοπούν στην ικανοποίηση όσων λήστεψαν τον ελληνικό λαό και τον μόχθο του. Κανένα μέτρο δεν αποσκοπεί στην κοινωνική δικαιοσύνη, στον κοινωνικό σοσιαλιστικό μετασχηματισμό, στην κοινωνική χειραφέτηση, στην δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, αλλά αποσκοπούν όλα στο αντίθετο.
(Συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

Επικαλούνται εντολές … .
Η αντίσταση στις εντολές που παραβιάζουν τις καταστατικές πολιτικές επιλογές είναι καθήκον κάθε δημοκράτη σοσιαλιστή, κάθε μέλους του κινήματος. Αλλιώς ακυρώνεται πολιτικά το κίνημα και αυτοκαταργείται.
Το μόνο που πράττουν είναι να επαιτούν, να ομολογούν πλήρη προσωπική και πολιτική αδυναμία και ξεπουλάνε την χώρα και τον λαό της κατά τον φθηνότερο και αηθέστερο τρόπο.
Η λαϊκή κυριαρχία και η εθνική ανεξαρτησία καταργούνται από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του κινήματος.
Η ανοχή προς τα πρόσωπα αυτά τελείωσε.
Δεν έχουμε τίποτα κοινό με δεξιούς, “νενέκους”, προσκυνημένους, νεοφιλελεύθερους μεγαλοαστούς και τα τζάκια της ολιγαρχίας που συγκροτούν οι ίδιοι και όσοι τους στηρίζουν.
Το ΠΑΣΟΚ έχει και ιδρυτική διακήρυξη και καταστατικό και δεν μπορεί ούτε ο πρόεδρος, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινοβουλευτική ομάδα να το καταπατά και να το καταλύει ετσιθελικά.
Το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει σε κανένα, το ΠΑΣΟΚ ανήκει στους Ελληνες.
Σκοπός του ΠΑΣΟΚ δεν είναι να εξυπηρετεί την σαπίλα της ολιγαρχίας που έχει καταληστέψει την χώρα, αλλά τους Ελληνες πολίτες με βάση την απαρέγκλιτη τήρηση των ιδρυτικών και καταστατικών του αρχών.
Οποιος παραβιάζει τις πολιτικές αρχές του κινήματος, οφείλει να τίθεται εκτός του κινήματος, εκτός του ΠΑΣΟΚ.
Η παράβαση των άρθρων 4, 5 και 16 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ και η ωμή παραβίαση της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη αποτελεί έργο – πράξη του προέδρου, της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κινήματος.
Οσοι θέλουν να κάνουν λόγω για πολιτική αξιοπιστία, οφείλουν να ζητήσουν την ενεργοποίηση του άρθρου 54 του καταστατικού του κινήματος με σκοπό την διαγραφή του προέδρου, της κυβέρνησης και του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Κανείς δεν μπορεί να ακυρώνει όχι μόνο την πολιτική ιστορία, το παρόν και το μέλλον, αλλά και την ίδια την ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ, την ίδια την ύπαρξη και τον πολιτικό προσδιορισμό όσων πίστεψαν και πιστεύουν στον δημοκρατικό σοσιαλισμό.
Επειδή η πολιτική και η κοινωνία δεν ακυρώνονται το μόνο που πρέπει και μπορεί να γίνει είναι η ακύρωση και η διαγραφή όσων ακυρώνουν την πολιτική ιστορία του τόπου και της δημοκρατικής σοσιαλιστικής παράταξης και επιχειρούν να την διασπάσουν και να την μετατρέψουν σε όχλο και πολιτικό συνονθύλευμα χωρίς αρχές και με νεοφιλελεύθερους στόχους.
Η δημοκρατική σοσιαλιστική παράταξη οφείλει να αποκαθαρθεί από ένα τέτοιο όνειδος,αλλιώς αυτοακυρώνεται, ακυρώνει τους αγώνες και τα κοινωνικά επιτεύγματά της και οδηγείται στην αυτοδιάλυση.
Μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι είσαστε εσεις οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ χωρίς όνομα

Ανώνυμος είπε...

Θεώρησα λιγάκι σενάριο την άποψή σας όταν τη διάβασα το πρωί.
Το απόγευμα όμως που είδα το ξαναγύρισμα της ισοτιμίας Ευρώ και Δολ. σας θυμήθηκα