Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Αυτοί είμαστε


Έχουμε καταγράψει από σχόλια φίλων του Blog μια τάση να μας κατατάσσουν κομματικά ανάλογα με τη συμφωνία ή διαφωνία τους με την αρθρογραφία μας.

Τελευταία κάποιος έγραψε για μας, «Το ίδιο ατυχέστατη και η αλλαγή πλεύσης. Άλλαξε κάτι και δεν το ξέρουμε»

Όχι φίλοι, δεν είχαμε και δεν έχουμε καμιά πλεύση κομφορμιστική και έτσι δεν άλλαξε τίποτα. Απλά δεν κοιτάμε το μέλλον με γυρισμένη την πλάτη.

Ρισκάρουμε να παρεξηγηθούν οι θέσεις μας, αλλά το προτιμούμε γιατί είναι δικές μας. Πολλές φορές συμβαίνει να έχουμε τελείως διαφορετικές απόψεις μεταξύ μας, ή να συγκρούεται μέσα μας το παληό και «στέρεο» με το καινούριο. Όμως έτσι νοιώθεις πως είσαι ζωντανός.

Μας εμπνέει η ταυτότητα που δηλώνει για τον εαυτό του ο Τόνι Τζουντ:

«Όταν ανήκετε παντού και πουθενά, ρισκάρετε να παρεξηγηθούν οι απόψεις σας. Δεν έχετε την ιδεολογική ασφάλεια που προσφέρει μια ομάδα.Είμαι ένας Εβραίος που δεν ανήκει στους Εβραίους, ένας Αγγλος που δεν ανήκει στους Άγγλους, ένας μπέιμπι μπούμερ που δεν συμφωνεί με τη δεκαετία του ΄60 και ένας μη παραδοσιακός αριστερός. Ξέρω ότι μπορεί να με δουν ως αποστάτη και να παρανοήσουν τις σκέψεις ή τη δουλειά μου. Δεν θέλω να συμβεί αυτό. Αλλά είναι το τίμημα που πρέπει να αποδεχτείς όταν είσαι αντικομφορμιστής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: