Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ανοιχτή πρόσκληση για δημιουργία Ενιαίου Ψηφοδελτίου

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΞΟΥ

Εμείς οι Ενεργοί Πολίτες Νάξου, έχοντας εδώ και καιρό συνειδητοποιήσει (α) τις σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές που δημιουργεί η νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης με τη συνένωση των Δήμων, (β) το μέγεθος των προβλημάτων του νησιού μας που παραμένουν άλυτα μέχρι σήμερα και (γ) τη διαφαινόμενη αδυναμία των μέχρι σήμερα ενδιαφερομένων «υποψηφίων Δημάρχων» να καταρτίσουν ισχυρά και πειστικά ψηφοδέλτια,

1) Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους, όσοι μέχρι σήμερα έχετε εκδηλώσει δημόσια το ενδιαφέρον σας για ενεργή συμμετοχή στα αυτοδιοικητικά δρώμενα ή προτίθεστε στο μέλλον να το πράξετε, να τολμήσετε να θέσετε στο περιθώριο ενδεχόμενες κομματικές ή προσωπικές σκοπιμότητες και να συστρατευτούμε όλοι μαζί, για να δημιουργήσουμε ένα ενωτικό κίνημα αυτοδιοίκησης για τον νέο Δήμο που θα προκύψει από τον «Καλλικράτη».

2) Προτείνουμε τη δημιουργία ενός Ενιαίου Ψηφοδελτίου με όλα εκείνα τα πρόσωπα που ενδιαφέρονται πραγματικά για τον τόπο μας και αγωνιούν για το μέλλον του, που είναι υπεύθυνα, συνεργατικά, έχουν γνώσεις και οράματα, διορατικότητα και διοικητικές ικανότητες. Γιατί στον κοινό μας στόχο δεν περισσεύει κανένας.

3) Προτείνουμε να τεθεί επικεφαλής του ενιαίου ψηφοδελτίου πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα αναζητηθεί συλλογικά και υπερκομματικά για τη θέση του υποψήφιου Δημάρχου.

Πιστεύουμε ότι τα κόμματα δεν έχουν καμία θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία είναι και θα πρέπει να παραμείνει ευθύνη των τοπικών κοινωνιών. Η συγκρότηση ενός Ενιαίου ψηφοδελτίου είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην επιλογή εκείνου του ανθρώπινου δυναμικού που θα διασφαλίζει τα καλύτερα αποτελέσματα στη διοίκηση του νέου δήμου.

Επιτέλους, έχουμε χρέος και ευθύνη να συστρατευτούμε για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, για μια σύγχρονη και ανθρώπινη κοινωνία, όπως όλοι την ονειρευόμαστε.

Για την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Νάξου


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ



10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε κύριοι. Τι προτάσεις είναι αυτές που κάνετε και τι πλαίσια προωθείτε; Και θα μείνει ο Ρήγας έξω από τις εξελίξεις; Και θα σταματήσει τόσο άδοξα η σταδιοδρομία τόσων και τόσων Μαράκηδων, Κορρέδων και Λάζαρων και άλλων δημοκρατικών δαιμόνων; Και τι δουλειά θα κάνουν αυτοί μετά την αποπομπή τους που έχουν συνηθίσει στην αραχτή και... και... και...; Αφείστε που έτσι και γίνουν όπως τα ονειρεύεστε μπορεί να πάει και κάποιος από τους παραπάνω ή όλοι μαζί φυλακή.

Ανώνυμος είπε...

ελα καλε, κι αλλοι σωτηρες ?
ελεος πια ... βαρεθηκαμε να μας σωνεται (κι εμεις κι ο τοπος)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή ιδέα και μακάρι να βρει ανταπόκριση. Οι καρεκλοκένταυροι φυσικό είναι να αντιδράσουν, αλλά ας μην λησμονοιύν την πατσαβούρα που έφαγε ο Κόκκοτας, που εμφανίστηκε ως ο σωτήρας και ο κόσμος του φώναξε...γιούχα και παλι γιούχα, όπως το λέει κι ο Σουρής.

Ανώνυμος είπε...

Οι σημειρνές συνθήκες είναι πρωτόγνωρες, οι πολιτικοί δεν μπορούν πλέον να κυκλοφορήσουν, υπάρχει άγρια αμφισβήτηση και επιθετικότητα. Όσο κι αν αυτό είναι ισοπεδωτικό, δεν φταίει ο κόσμος, αλλά οι πολιτικοί, που ακόμη και τώρα δεν θέλουν να καταλάβουν ότι όλα έχουν ανατραπεί. Το κλίμα αυτό θα γίνεται πιο άγριο όσο θα πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές. Είναι βέβαιο ότι στις εκλογές αυτές θα αποδοκιμαστίεούν άγρια τα δυο μεγάλα κόμματα και φυσικά ο δικομματισμός. Καλά θα κάνουν λοιπόν οι παράγοντες των δυο μεγάλων κομμάτων σε κάθε τοπική κοινωνια και στη Νάξο να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να σταματήσουν να προκαλούν, γιατί ο κόσμος θα τους πάρει με τσι λεμονόκουπες, άσε που όπου νά'ναι θα αρχίσουν να βγαίνουν και τα άπλητά τους στη φόρα. Ας βάλουν λοιπόν μέσα τα κεφάλια κι ας καταπιούν τη γλώσσα τους, γιατί η τζάμπα μαγκιά δεν περνά πια στην κοινωνία.
Και με την ευκαιρία, τί είναι πάλι ετου΄το που διάβασα για σύναξη των Επάρχων στο Κουφονήσι, που θα κοστίσει 30.000 ευρώ;
Αμέ το άλλο με το ΚΤΕΛ τι σου λέει; 600.000 ευρώ για σχολικά δρομολόγια τα περισσότερα από τα οποία δεν γίνονται;
Τι είναι πάλι τούτο Θεέ μου, που λέει κι ο Λαζόπουλος;

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ.
ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ( ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ),ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΩ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΑΞΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ,ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΡΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΟ, ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ:
ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΡΑΚΗ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΤΑΣΟΥΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙ-ΑΙΑΦΑΝΕΙΑ -ΣΥΝΑΛΑΓΗ,ΝΑ ΑΝΑΡΡΥΧΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΠΙΣΩ. ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΡΑΚΗ ΟΝΟΜΑΣΤΕΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΡΡΕ, ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ.
ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, Η ΝΑΞΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΥΚΛΑΔΙΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΞΙΩΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΝΑΞΟ ΑΓΑΠΟΥΝ, ΑΠΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ .
ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ, ΓΡΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ. ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΑΝΕ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όμως όπως ξεκίνησαν οι δύο αυτοί συμπατριώτες, με κομματική ταμπέλα, δεν μπορούν να εξφράσουν τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις ή δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη σε εκείνους που θέλουν αυτοδιοικητικές και όχι κομματικές πολιτικές.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
Ο ΓΡΥΛΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΟΘΕΙ ΧΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΚΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΧΡΙΣΜΑ Ή ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΚΗ , ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΟΛΑ. Ο ΡΗΓΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΛΕΩ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΥΛΑΚΗ ,ΟΤΙ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΔΕΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΕ;ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΑΜΟΥΖΕΛΟΣ.ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ!ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΕΡΑΣ ΤΟΥ.ΑΝΤΕ ΝΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΙΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΜΕ ΧΡΙΣΜΑ ΒΡΕ ΤΡΥΦΕΡΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΜΕ ΧΑΡΙΣΜΑ. ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ (Α.Γ.Μ)

Ανώνυμος είπε...

ΡΗΓΑ ΠΩΣ ΤΟ ΤΡΩΣ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΟΥ? ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΒΟΛΕΜΕΝΟΙ.