Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ειδήσεις από τη «ραδιοφωνία Κυκλάδων»

Τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Γεωργίου συζήτησαν χθες επαγγελματικοί και τουριστικοί φορείς της Νάξου. Διαπιστώθηκε η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα, τον φωτισμό, το βιολογικό καθαρισμό και τον ευπρεπισμό της περιοχής.

Μιλώντας το πρωί στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου Βαγγέλης Κατσαράς, επεσήμανε ότι τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην περιοχή θα έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί μιας και βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από την τουριστική σαιζόν.

Είπε ότι θα σταλεί υπόμνημα προς τον Δήμο για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και εφόσον δεν υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη, θα αναλάβουν από μόνοι τους οι επαγγελματίες να διαμορφώσουν μια καλύτερη εικόνα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν χθες βράδυ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ερμούπολης, η οποία διεκόπη και δεν πραγματοποιήθηκε λόγω οξύτατης αντιπαράθεσης που προκάλεσε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Κώστας Απέργης, ο οποίος είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με το δήμαρχο Γιάννη Δεκαβάλλα και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου Γιώργο Βελισσαρίου.

Με ३०.000 ευρώ η Νάξος θα προβάλλεται με καθημερινά διαφημιστικά σποτ στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, υποστήριξε ο ιδιοκτήτης της διαφημιστικής εταιρίας DK Advertising Δημήτρης Καρούσης, καλώντας το Δήμο να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και να προτείνει στη διαφημιστική εταιρία που έχει αναλάβει τη διαφήμιση της Νάξου έναντι 125.000 ευρώ να εντάξει στο πρόγραμμα της την προβολή του νησιού στους αγώνες του Μουντιάλ.

Δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η διαφήμιση της Νάξου στο Εσωτερικό δήλωσε σήμερα στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων ο αρμόδιος για τον τουρισμό Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Τσαγκλής και κατά συνέπεια δεν γνωρίζουμε ακόμη και το πρόγραμμα διαφήμισης.

Ο Αντιδήμαρχος Νάξου υποστήριξε πως δεν υπάρχει πιθανότητα από την πλευρά του Δήμου να προταθεί να ενταχθούν στη διαφήμιση οι αγώνες του Μουντιάλ(!!!)αφού οι όροι του διαγωνισμού για την τουριστική προβολή είναι αυστηροί και δεν επιτρέπουν σε ένα δήμο να κάνει τον προγραμματισμό που θέλει-κάτι με το οποίο διαφώνησε κάθετα ο διαφημιστής Δημήτρης Καρούσης ο οποίος είπε πως δεν είναι λίγες οι φορές που η εταιρία του άλλαξε το διαφημιστικό πρόγραμμα κάποιου φορέα επειδή αυτό του ζητήθηκε φέρνοντας ως παράδειγμα τη διαφήμιση της Ζακύνθου..

*Υ.Γ(δηλαδή μας είπε ο κ. Τσαγκλής πως πληρώνουμε 125.000 ευρώ και δεν ξέρουμε που ακριβώς θα πάνε ούτε εκφέρουμε γνώμη για το πώς θα διατεθούν ούτε μπορούμε να κάνουμε καν προτάσεις!!!!!!!!!!!! )

Το ΣτΕ δικαίωσε το Δήμο Ερμούπολης, απορρίπτοντας την αίτηση ακύρωσης των κυκλοφοριακών μέτρων που είχαν καταθέσει πολίτες του νησιού. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και σχετική απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νάξου Βασίλης Ραπτάκης, θα είναι υποψήφιος στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση στις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: