Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Μήπως δεν ήταν αιρετική η άποψή μας για την υπερθέρμανση του πλανήτη;


Ανασφερθήκαμε σε προηγούμενη ανάρτηση στις «αιρετικές» προσεγγίσεις μας για τα θέματα ενέργειας και υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Επειδή με τις θέσεις μας αμφισβητήσαμε «κεκτημένες επιστημονικές θέσεις», δεχτήκαμε σχόλια αυστηρά από φίλους που άθελά τους μπορεί να οδηγηθούν στην ακινησία της γνώσης. Υπενθυμίζω τα συμπεράσματα της άποψης που διατυπώσαμε:


Η μοναδική πηγή θέρμανσης του πλανήτη είναι φυσικά το μητρικό του άστρο, ο ήλιος.Δεν είναι παραπλανητικό λοιπόν να αναζητούμε αιτίες θέρμανσης διαφορετικές από τον ίδιο;Μια ματιά στους ενδεκαετείς ηλιακούς κύκλους και το ιστορικό τους τα τελευταία 400 χρόνια, μπορεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο πως η αυξομείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη μάλλον δεν οφείλεται στον άνθρωπο.Εκτός κι αν καταφέρουν να μας πείσουν πως η ανθρώπινη δραστηριότητα επηρεάζει και τον ήλιο...
(Μια αιρετική προσέγγιση για την Ενέργεια )
Στη συνέχεια και σύμφωνα με δημοσιεύματα στα διεθνή μέσα ενημερωθήκαμε ότι επανεξετάζονται πλέον πολλά επιστημονικά δεδομένα.
«….Σειρά περιστατικών κατάφεραν πλήγμα στην αξιοπιστία της IPCC, καθ' οδόν προς τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη:
Η υποκλοπή άνω των χιλίων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Τμήμα Κλιματικής Έρευνας του πανεπιστημίου East Anglia - τα ερευνητικά συμπεράσματα του οποίου συμπεριελήφθησαν στην τελευταία έκθεση - επέτρεψε στους αρνητές της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη να υποστηρίξουν ότι μερίδα της επιστημονικής κοινότητας αποσιωπά την έρευνα συναδέλφων τους που αμφισβητούν τη σχέση κλιματικής αλλαγής και ανθρώπινης δραστηριότητας.

Επιπλέον, τον προηγούμενο μήνα, η IPCC εξέφρασε τη "λύπη" της για το ότι στην έκθεση του 2007 υποστηρίχθηκε, κακώς, ότι οι παγετώνες των Ιμαλαΐων ενδέχεται να λιώσουν μέχρι το 2035.

Επίσης, στην ίδια έκθεση υποστηρίχθηκε, λανθασμένα, ότι περίπου η μισή Ολλανδία βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, διογκώνοντας τον κίνδυνο να πλημμυρίσουν οι Κάτω Χώρες…»


Σχετικές πηγές
http://www.econews.gr/2010/03/01/news-science-panel-reviews-ipcc/
http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_5366.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και να'ταν μονο αυτα... Καθημνερινα πλεον διαρρεουν πληροφοριες που καταρριπτουν τον μυθο της παγκοσμιας θερμανσης. Γιατι περι μυθου προκειται. Ενας μυθος ομως που δημιουργησε εκατομυρια τυφλα στρατιωτακια (ακτιβιστες που δεν εχουν ιχνος επιστημονικης ενημερωσης) παγκοσμιως ετοιμα για νεες σταυροφοριες εναντια στην αναπτυξη και την ευημερια των ανθρωπων, στο ονομα της Γης αυτη τη φορα. Μια νεα θρησκεια γεννιεται.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΕΠΙΔΟΞΗ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΞΟ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ Η ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ ΤΟΥ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΑΞΙΩΤΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ(ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ,ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΕΡΓΟΛΕΣ) ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ, ΜΕ ΛΙΓΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΙΣΩΣ ΕΡΘΟΥΝ ΠΙΟ ΩΡΙΜΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.