Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Κληρώνει στο… 29;

Σήμερα ενημερώνονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τον χάρτη της Β’ Αθηνών.

Τελικά από ότι δείχνουν τα πράγματα , η τούρτα του Καλλικράτη θα έχει κερασάκι! Παρά τις έως τώρα επιφυλάξεις , ακόμη και τις προτάσεις να εξαιρεθεί το λεκανοπέδιο της Αττικής από το σχέδιο συνενώσεων, τελικά το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών για το νέο χάρτη στην περιφέρεια τους.

Η συγκεκριμένη περιφέρεια θεωρείται κομβική για την επιτυχία του εγχειρήματος. Συγκεντρώνει πολύ μεγάλο πληθυσμό, ενώ εκδηλώνονται σημαντικές αντιδράσεις τόσο από τους αιρετούς, όσο και από τους βουλευτές.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο αριθμός των δήμων που θα προταθεί από τον υπουργό Εσωτερικών θα είναι 29 από 48 που είναι σήμερα.
Από το e-aftodioikisi.gr

Στο τραπέζι των συζητήσεων για τον «Καλλικράτη» μπήκε με αξιώσεις και το θέμα της διεύρυνσης των Δήμων αρκετά πέρα από τα διοικητικά όρια κάθε νησιού. Όμως προβλήθηκαν επιχειρήματα που αδυνατίζουν αυτή την εκδοχή.

Ένα από αυτά, φανταζόμαστε ότι θα ήταν το εξής:
Ο Δήμαρχος Νάξου, (λέμε…) μπορεί να μην σκεφτεί ποτέ ότι υπάρχει και το Σκαδό. Θα ασχοληθεί με την Αμοργό που εκτός που είναι μακριά, μπορεί να είναι και ανταγωνιστική;

Δεν υπάρχουν σχόλια: