Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Η ΝΔ, ο Σαμαράς και ο ταξικός χαραχτήρας του κόμματος

Γιατί λοιπόν οι Νεοδημοκράτες επέλεξαν το Σαμαρά;

- Τον «προδότη και αποστάτη» της παράταξης.

- Τον υποψήφιο που δεν στήριξαν τα «κομματικά τζάκια και οι βαρόνοι» και που δε συντάχθηκε μαζί του η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις αγοραίες πολιτικές αναλύσεις φαίνεται σαν έκπληξη, πλην όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Το φαινομενικά αντιφατικό, οι βουλευτές να συντάσσονται με την Ντόρα και οι ψηφοφόροι τους με το Σαμαρά, απαιτεί σοβαρότερες αναλύσεις.

Οι αναλύσεις που κατά καιρούς έχουμε κάνει, μέσα από την πολιτική αρθρογραφία μας, δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα.

- Το σύστημα, κόντρα στο αρνητικό βιογραφικό της κομματικής επετηρίδας, προώθησε το Σαμαρά για τον ταξικό του λόγο και θέσεις που έχει ανάγκη η αστική τάξη για την πολιτική της αντιπροσώπευση. ( Βλέπε H κρίση αντιπροσώπευσης της αστικής τάξης )

- Η έντονη ιδεολογικο-πολιτική σύγχυση της δεξιάς, έπρεπε να αποκατασταθεί σε στέρεα βάση, εν ανάγκη με μικρότερο αλλά καθαρότερο βαθμό συσπείρωσης , πχ να μην ντρεπόμαστε να λέμε πως είμαστε δεξιοί.( Βλέπε
ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ )


- Η αποιδεολογικοποίηση της πολιτικής, που ξεκίνησε επί Σημίτη και γενικεύθηκε επί Καραμανλή, αποδείχθηκε πως είχε καταστροφικές συνέπειες στο πολιτικό οικοδόμημα. Η θέση του Σαμαρά να συσπειρώσουμε πρώτα τους δικούς μας, είναι βαθειά πολιτική και στρατηγική επιλογή. Η τάξη θέλει καθαρό, έστω και μικρότερο κόμμα, και δευτερευόντως διαστρωματικό κόμμα που εξέφραζε η Ντόρα πράγμα που δημιουργεί ιδεολογικές και πολιτικές συγχύσεις. ( Βλέπε
Ήταν πολιτική ρήξη η αποπομπή του Σημίτη; )


Συνολικά δεν ήταν τυχαία η μαζική στήριξη από τους αστικούς μηχανισμούς, όπως τα ΜΜΕ, της υποψηφιότητας Σαμαρά και γιατί καταποντίστηκε η Ντόρα και φυσικά οι θέσεις της για διαστρωματικό κόμμα.

Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ απαναιδεολογικοποίησε την πολιτική ήταν θέμα χρόνου να γίνει το ίδιο και με το κόμμα της δεξιάς.


Εάν πετύχει ή όχι η επιλογή, θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, ενώ δεν αποκλείεται η εναλλακτική ή και η παράλληλη προώθηση και στήριξη κεντρώου διαστρωματικού κόμματος στο μέλλον, που θα στηρίζει και αλληλοσυμπληρώνει την αρχική στρατηγική επιλογή. του συστήματος που είναι:

Η τάξη έχει την ιδεολογία της και απαιτεί και την κομματική της αντιστοίχιση.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΑ, ΥΠΟΥΛΑ, ΥΠΟΓΕΙΑ

Αίλουρος ο πρώτος. Όταν είδε πως δεν του βγαίνει, σπεύδει και κολλάει σ΄ έναν μνηστήρα της Νέας Δημοπρασίας. Και του βγήκε. Και έτσι δεύτερος στην ηγεσία.

Αίλουρος και ο νεώτερος. Επί πολλές ημέρες περίμενε, σιωπηλός, στη γωνία. Και όταν η ζυγαριά έγειρε προς την πλευρά του ενός, πετάχτηκε με τόλμη αληθινού ανδρός. Εδώ είμαι εγώ. Θυσία παρέα με τον χαμένο μνηστήρα αυτής της ανούσιας μονομαχίας. Επειδή λοιπόν κάηκε ο αρχηγός του, και όταν με...

το καλό καεί και ο σημερινός πρόεδρος του κόμματός του, ε τότε θα έρθει η σειρά του.

Ερμαφρόδιτη και η διαδικασία. Θύμωσε ο καραμανλισμός και σκότωσε τον μητσοτακισμό. Και την ίδια στιγμή, όπως λένε οι αναλυτές, θύμωσαν οι καραμανλικοί με του Καραμανλή την ακυβερνησία. Έτσι οι μητσοτακικοί που στο μεταξύ είχαν ταυτιστεί με την πρόσφατη καραμανλοκρατία, βρέθηκαν στα καναβάτσα για τιμωρία. Καταλάβατε τίποτα; Φυσικά. Να κάνουμε τον σταυρό μας να μην έρθουν πάλι στην εξουσία!

Δημήτρης Δανίκας
Στήλη Άλατος ΝΕΑ

Ανώνυμος είπε...

Την δυναμική επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην πολιτική σκηνή καταδεικνύει η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της, αλλά, και περισσότερο, η συμμετοχή επτακοσίων περίπου χιλιάδων οπαδών της στην εκλογική διαδικασία· ένας κόσμος ολόκληρος, ο οποίος προσφέρεται έτοιμος για αγώνες και για την προστασία των εθνικών μας θεμάτων, αλλά και για την ανάκαμψη της οικονομίας μας εντός της Ευρώπης, αποτελεί τον στρατό του νέου ηγέτου. Η κυβέρνηση, και ο πρωθυπουργός περισσότερο, έχουν συνηθίσει το δίμηνο αυτό, χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση, διότι τα κόμματα της αριστεράς, κινούνται σε άλλη εποχή και θυμίζουν στον ελληνικό λαό τους Παλαιοημερολογίτες και τους αγιατολάδες με την προσήλωσή τους στις ολοκληρωτικές ιδεολογίες τους· ο νέος πρόεδρος προσέφερε την αποκατάσταση της ισορροπίας στον πολιτικό μας διάλογο, με την ανάδειξη ως τίτλου τιμής και του όρου δεξιός, με οιαδήποτε προσθήκη. Η μεταπολιτευτική περίοδος ταυτίσθηκε με την μανία του μονομερούς πολιτικού μας προσδιορισμού, καθώς όλοι ήταν περισσότερο ή ολιγώτερο αριστεροί, κι όσο στενώτερα είχε συνεργασθεί κάποιος με την χούντα, τόσο πιο αριστερά εμφανιζόταν, ή τουλάχιστον ενεβαπτίζετο εις την κολυμβήθρα του Σιλωάμ του ΠΑΣΟΚ και κατακεραύνωνε τους δεξιούς, ανεξαρτήτως της στάσεώς τους κατά την δικτατορία· η κατάρρευση του κομμουνιστικού συστήματος και της αριστερής ιδεολογίας σε μεγάλο βαθμό δεν είχε αντίκρυσμα στη χώρα μας, ενώ αντίθετα όλοι οι αριστεροί εκκινούσαν πλέον από την ατλαντική προπαγάνδα, με την ανάδειξή τους σε υψηλές θέσεις του κράτους και της διαπλοκής, αλλά και την ανεξάντλητη επιθετικότητά τους κατά της Ευρώπης και των αναδυομένων χωρών· ο ετερογενής και πολυπολικός κόσμος της εποχής μας είναι άγνωστος στη φρασεολογία τους, καθώς την επιβάλλουν μέσω της διαπλοκής.

Ανώνυμος είπε...

Οι Νεοδημοκράτες, με την ψήφο τους, έφεραν στο προσκήνιο την δεξιά ιδεολογία, ισότιμη και ισάξια, με τις άλλες και χωρίς τις διαστρεβλώσεις της αριστεράς· είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά, αλλά και για την συνέχιση του πρωταγωνιστικού ρόλου της χώρας μας, όπως τον είχε επιτύχει ο Κώστας Καραμανλής, στην Ευρωζώνη, όταν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δείχνουν ότι αγνοούν και την ύπαρξη του όρου, εξ ου και οι δυσκολίες τους στην προσαρμογή τους προς την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, διότι Ευρώπη είναι σήμερα η Ευρωζώνη, με ατμομηχανή τον γαλλογερμανικό άξονα και πρωταγωνιστές τους πρωθυπουργούς των μεσαίων χωρών. Εμείς αποσπαστήκαμε κι ακόμη δεν έχει γνωρίσει ο Γεώργιος Παπανδρέου φιλικά τους άλλους ηγέτες, ενώ επιμένει στην προσκόλλησή του στον Βρεταννό πρωθυπουργό· ο ίδιος αισθάνεται άνετα ως προασπιστής του ατλαντισμού στην Ευρώπη, αλλά η χώρα πληρώνει τις συνέπειες του παρία της ευρωπαϊκής κοινότητος. Η απόδειξη της δυναμικής παρουσίας του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί τον καλύτερο όπλο για τον πρόεδρό της και τον πολιορκητικό κριό για την επάνοδό της στην εξουσία· ένας μαχητικός κόσμος τόσων εκατοντάδων χιλιάδων είναι αήττητος, διότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε προεκλογικά μαχητική παρουσία του κόσμου του, και ούτε εμφάνισε μετεκλογικά έστω και ενδείξεις δυναμικής παρεμβάσεώς του.

Ανώνυμος είπε...

Οι πρώτες αψιμαχίες αναμένονται εντός των ημερών για τα δημοσιονομικά και το οικονομικό πρόγραμμα της κυβερνήσεως· κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ο Αντώνης Σαμαράς είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να αποφύγει την δημιουργική λογιστική και την μεταφορά εσόδων από το 2009 στο 2010 και δαπανών αντιστρόφως, αλλά αυτή δεν άκουσε. Η αντιπαράθεση προβλέπεται σκληρή και αποκαλυπτική, διότι, παρά την διαστρέβλωση των στοιχείων απ΄ την διαπλοκή, η φωνή ενός νέου αρχηγού ακούγεται πάντοτε από όλους· άλλωστε ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας του προϋπολογισμού και της συζητήσεώς του στη Βουλή, όπου θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά οι δύο παλιοί συγκάτοικοι σε αμερικανικό Πανεπιστήμιο, με όσα σημαίνει για την γνώση ο ένας του χαρακτήρος του άλλου. Το σημαντικό είναι η εμμονή στην νέα πολιτική δυναμική και στην απαξίωση και στη χώρα μας της ατλαντικής προελεύσεως και κατευθύνσεως αριστερής ιδεολογίας, όπως έχει γίνει σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη· η μεταφορά του ενδιαφέροντος στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας μας και στις στρατηγικές σχέσεις της με τις Ρωσία και Κίνα είναι το πρώτιστο καθήκον για την προάσπιση και των εθνικών μας θεμάτων.