Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Ο Βγενόπουλος …μπαίνει στις «ανανεώσιμες» Κυκλάδων


Δυναμική είσοδο στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της «πράσινης» ανάπτυξης σχεδιάζει η MIG με εταίρο από τη Γαλλία.

H εταιρεία ενημέρωσε χθες την Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με κορυφαίο πολυεθνικό όμιλο, τον οποίο δεν κατονόμασε, και αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας για κοινή δραστηριοποίηση σε επενδύσεις που συνδέονται με το περιβάλλον, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα.

O «κορυφαίος πολυεθνικός όμιλος», σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, είναι η γαλλική εταιρεία Veolia, με την οποία η MIG είχε προσέλθει στον διαγωνισμό που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της EYAΘ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γαλλική εταιρεία έχει καταθέσει κατά την διάρκεια του 2009 ένα μεγάλο αριθμό αιτήσεων για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην ηπειρωτική χώρα, τα οποία βρίσκονται, στο σύνολό τους, στο στάδιο της αξιολόγησης.

H ίδια εταιρεία παλαιότερα είχε έρθει επαφή με τις αρμόδιες αρχές της χώρας για τη διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης μεγάλης ισχύος αιολικών πάρκων στις Kυκλάδες, χωρίς ωστόσο στη συνέχεια να προχωρήσει στην κατάθεση και κάποιου αντίστοιχου επενδυτικού σχεδίου.

H συνεργασία της με τον Όμιλο Bγενόπουλου φέρεται να περιλαμβάνει ένα ευρύ πλέγμα δραστηριοτήτων στην εγχώρια αγορά ενέργειας, από φωτοβολταϊκά και αιολικά μέχρι διαχείριση αποβλήτων και ανακύκλωση απορριμμάτων. H υλοποίηση των επενδυτικών αυτών σχεδίων των δύο Oμίλων θα ανεβάσει κατακόρυφα τον ανταγωνισμό στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ανάπτυξη της οποίας βρίσκεται στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: