Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

«Η ώρα της γης»


Πρόβα παγκόσμιας μαζικής χαλιναγώγησης με στόχο όχι τη δράση αλλά την αίσθηση συμμετοχής σε δήθεν δράση.

Το πρόβλημα του περιβάλλοντος και των κλιματικών αλλαγών είναι μακράν το πρώτο πρόβλημα του πλανήτη. Η σημερινή στάση των πολιτών θα καθορίσει τη ζωή των επόμενων γενεών.
Απέναντι σε αυτό το πρόβλημα απαιτούνται πολιτικές και δράσεις και όχι αίσθηση συμμετοχής και εκτόνωσης..
Καλή είναι μία κατ’ αρχήν ευαισθητοποίηση αλλά εάν παραμείνει εκεί θυμίζει «παγκόσμιες ημέρες» π.χ. για τη μητέρα, τη γυναίκα, το περιβάλλον, τον έρωτα,τα ζώα και τόσες άλλες παγκόσμιες θεματικές μέρες. Όλες αυτές οι τυπικότητες στοχεύουν στο να οπλίζουν το οπλοστάσιο της αδράνειάς μας για ένα ατράνταχτο άλλοθι περί δήθεν συμμετοχής. Μήπως έτσι μας θέλουν;
Τι θα πει δηλαδή ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε συμμετοχή για την «ώρα της γης»; Σημαίνει ότι είμαστε ευαισθητοποιημένοι; Σε τι;
Πρώτοι είμαστε στη μόλυνση των θαλασσών και ποταμών, στο κάψιμο των δασών, στην υπεράντληση των υδάτινων πόρων και στη θερμοηλεκτρική ενέργεια, (πχ η ΔΕΗ εξαγοράζει τη μόλυνση του περιβάλλοντος ως ρήτρα!! Άσε που συμμετέχει κι αυτή στην καμπάνια!!!)
Έτσι είμαστε όλοι εντάξει απέναντι στο περιβάλλον. Μολύνουμε, πληρώνουμε και παράλληλα συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις!!!! Όλα είναι ωραία και ισορροπημένα σε μια γενικότερη ανισορροπία .
Ζούμε την ψευδαίσθηση της πραγματικότητας ή την πραγματικότητα της ψευδαίσθησης;

Συνέχεια...

Σκανδιναβικό μοντέλο και Ελλάδα

Του ΓΕΡΤ ΣΒΕΝΣΕΝ

Η διεθνής οικονομική κρίση επαναφέρει στο προσκήνιο την αντιπαράθεση για το ρόλο του κράτους, την κοινωνική συνοχή, το φορολογικό σύστημα - και μαζί τους το περίφημο «σκανδιναβικό μοντέλο».*Ο καθηγητής Γερτ Σβένσεν, του Πανεπιστημίου του Αρχους της Δανίας, από τους κορυφαίους μελετητές του κράτους κοινωνικής πρόνοιας, αναλύει τις ιδιαιτερότητες του μοντέλου και τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα.
Τα τέσσερα σκανδιναβικά κράτη κοινωνικής πρόνοιας (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία και Φιλανδία) είναι πιθανώς τα πιο επιτυχημένα στον κόσμο όσον αφορά την ευημερία, την ευτυχία και την απουσία διαφθοράς. Η οικονομική τους επιτυχία δείχνει να βρίσκεται σε αντίθεση με το νόμο της βαρύτητας, καθώς τα κράτη αυτά έχουν δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώνουν τα κίνητρα των πολιτών τους να είναι αποτελεσματικοί για τον εαυτό τους και μόνο. Οι φόροι και οι μεταβιβαστικές πληρωμές είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο, χρηματοδοτώντας τα «δωρεάν» δημόσια αγαθά στους πολίτες και καταβάλλονται ισομερώς σε όλους.

Το μοντέλο της καθολικής κοινωνικής πρόνοιας στην Σκανδιναβία δίνει στο κράτος τον κυρίαρχο ρόλο του προμηθευτή των κοινωνικών υπηρεσιών μέσω της κύριας χρηματοδοτικής πηγής, που είναι οι διάφοροι φόροι. * Στη Δανία, π.χ., περίπου το 70% του εθνικού εισοδήματος συγκεντρώνεται από τους φόρους και ύστερα αναδιανέμεται μέσω του δημόσιου τομέα. Ένας στους τρεις απασχολούμενους άλλωστε εργάζεται εκεί στον δημόσιο τομέα.Έτσι, τα σκανδιναβικά κράτη έχουν μία ασυνήθη ισότητα στην κατανομή του εισοδήματος -τουλάχιστον μετά την αφαίρεση των φόρων. Το σύγχρονο κράτος πρόνοιας είναι ένα θαυμαστό επίτευγμα, όπου ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού εισοδήματος μεταφέρεται τακτικά από τους οικονομικά ισχυρότερους στους πιο αδύναμους. Όμως, το σκανδιναβικό μοντέλο φαίνεται να περικλείει και τους σπόρους της καταστροφής του: Αν οι αποδέκτες των πληρωμών αρχίσουν να εξαπατούν -μη παράγοντας- τότε η φορολογία θα φτάσει το 100% για εκείνους που θα πληρώνουν φόρους. Όπως λέει και η δανική λαϊκή ρήση, «Θα πληρώνεται κανείς από το κράτος για να κοιμάται πολλές ώρες».Για τους οικονομολόγους, λοιπόν, τα σκανδιναβικά κράτη είναι τόσο αινιγματικά όσο και η αγριομέλισσα για τους μελετητές της αεροδυναμικής.

Πώς πετάει η αγριομέλισσα; Αν μπορέσουμε να προσδιορίσουμε το «καύσιμο» που κάνει την αγριομέλισσα να πετάει και τα σκανδιναβικά κράτη να λειτουργούν, η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει και άλλες χώρες όπως η Ελλάδα. Πιστεύω ότι αυτό που εξηγεί την επιτυχία των Σκανδιναβών είναι τα συσσωρευμένα «αποθέματα κοινωνικού κεφαλαίου». Το κοινωνικό κεφάλαιο είναι η ικανότητα των πολιτών να συνεργάζονται εθελοντικά χωρίς να χρειάζεται να καταγράφουν τις πράξεις τους. Το μέτρο που χρησιμοποιούμε για να μετρούμε αυτή την ικανότητα είναι η κοινωνική εμπιστοσύνη. Αυτό το μέτρο μάς επιτρέπει να εξηγήσουμε γιατί «η αγριομέλισσα πετάει» παρά τα ισχυρά κίνητρα που υπάρχουν για εξαπάτηση του κράτους.Η κοινωνική εμπιστοσύνη μετριέται ως το ποσοστό του πληθυσμού που επιλέγει μία μεταξύ των δύο αντιθετικών προτάσεων που ακολουθούν:Α. Μπορεί κανείς να εμπιστευθεί τους περισσότερους ανθρώπους γύρω του.Β. Πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός γιατί «ποτέ δεν ξέρεις». Τα δεδομένα του αρχείου Κοινωνικής Εμπιστοσύνης σε 86 χώρες προέρχονται από την Παγκόσμια Επιθεώρηση Αξιών και το Πρόγραμμα Κοινωνικού Κεφαλαίου Δανίας του οποίου προΐσταμαι. Ένα από τα αποτελέσματά του είναι ότι τα τέσσερα σκανδιναβικά κράτη έχουν πολύ περισσότερα αποθέματα κοινωνικής εμπιστοσύνης:* Στη Δανία, στη Νορβηγία και στη Σουηδία το 60% απαντάει ότι «εμπιστεύεται τους ανθρώπους». Προτιμά, δηλαδή, την Α πρόταση.* Η Φιλανδία ακολουθεί στην τέταρτη θέση με 56% και ακολουθούν οι Κάτω Χώρες. Αυτά τα υψηλά ποσοστά εξηγούν γιατί οι οικονομίες τους λειτουργούν καλύτερα και γιατί η «αγριομέλισσα πετάει».


* Κάτω από αυτή την ομάδα βρίσκουμε τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ακολουθεί ένα μείγμα ασιατικών, ανατολικοευρωπαϊκών, αφρικανικών και νοτιοαμερικανικών χωρών.* Στο τέλος βρίσκονται χώρες όπως η Βραζιλία, οι Φιλιππίνες, η Κόστα Ρίκα και η Ουγκάντα με ποσοστά κάτω του 10%. Ο μέσος όρος για τις 86 χώρες είναι 28%.* Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο. Μόνο το 24% δηλώνει ότι εμπιστεύεται τους συμπολίτες του. Μια εξήγηση γι' αυτή τη διαφοροποίηση είναι η ποιότητα των θεσμών. Δεν έχει νόημα να «εμπιστεύεσαι τους περισσότερους» όταν γνωρίζεις ότι δίνουν/παίρνουν «μπαξίσι» και «μίζες», ότι απειλούν ή εκμεταλλεύονται τους κρατικούς θεσμούς προκειμένου να αποκτήσουν οι ίδιοι ειδικά προνόμια. Με άλλα λόγια, αν οι θεσμοί λειτουργούν σωστά, μειώνονται οι πιθανότητες ότι θα εξαπατηθείς ή ότι θα εξαπατήσεις. * Οι σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται στην κορυφή όσον αφορά την απουσία διαφθοράς. Η Δανία βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση 56. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι μια εξήγηση γιατί οι σκανδιναβικές αγριομέλισσες πετάνε τόσο καλά είναι το καύσιμο που ονομάζεται «κοινωνική εμπιστοσύνη». Οι πολίτες εμπιστεύονται ότι οι συμπολίτες τους θα δουλεύουν και θα πληρώνουν φόρους, αντί να εξαπατούν (δηλαδή να παραμένουν εξαρτημένοι από τα κοινωνικά επιδόματα). Επίσης, εμπιστεύονται ότι τους φόρους που πληρώνουν δεν θα τους ιδιοποιούνται διεφθαρμένοι γραφειοκράτες και πολιτικοί αλλά θα επενδύονται σε συλλογικά αγαθά από το κράτος. Σε μη διεφθαρμένες χώρες, οι πολίτες παίρνουν πίσω αυτά που πληρώνουν σε φόρους.* Αν χώρες, όπως η Ελλάδα, επιθυμούν να αυξήσουν τα αποθέματα του κοινωνικού κεφαλαίου, τότε το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουν είναι να βελτιώσουν την ποιότητα των θεσμών, καταπολεμώντας αποτελεσματικά τη διαφθορά.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=40598496

Συνέχεια...

Ο πιο επικίνδυνος τρόμος

«...Ποιες είναι αυτές οι ορδές που συνωστίζονται κουκουλωμένες
Σ' απέραντες πεδιάδες, σκοντάφτοντας στη ραγισμένη γη
Ζωσμένες απ' τον χαμηλό ορίζοντα μονάχα
Ποια είναι η πόλη πέρα απ' τα βουνά
Διασπάται, μετασχηματίζεται, εκρήγνυται μες στον μενεξεδένιο αέρα
Πύργοι που πέφτουν
Ιερουσαλήμ, Αθήνα, Αλεξάνδρεια, Βιέννη, Λονδίνο
Εξωπραγματικές...». Τ. Σ. Ελιοτ
Αυτές τις ορδές τις κουκουλωμένες φοβάται ο γενικός διευθυντής του
ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, αυτούς τους «νεκρούς» που περπατάνε, τις στρατιές των ανέργων σε ανύπαρκτες πολιτείες, τις σκιές που σκιάζουν τις κυβερνήσεις, που δύσκολα θα βάλουν πια τις χώρες τους σε τάξη, αν δεν αναλάβουν περαιτέρω δράση.

«Εξαιρετικά ανησυχητική και δύσκολη» χαρακτήρισε την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας ο κ. Στρος Καν, προειδοποιώντας «για το πρώτο πισωγύρισμα σε διάστημα μεγαλύτερο των τελευταίων πενήντα χρόνων», για τον κίνδυνο να πέσουν στη φτώχεια εκατομμύρια πολίτες, για κοινωνικές αναταραχές, ακόμη και πολέμους.
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ σαν άλλος Δάντης φτάνει σε μια κοιλάδα στην Κόλαση και παγώνει. Πόσοι άνεργοι, απόξεροι βολβοί! Πόσους μπορεί να ξεκάνει η κρίση! Πόσους να καταπιεί η καταχνιά! Πόσους ν' αδράξουν τα παρακλάδια τα γρυπά! Και πόσο να περιμένουν ν' αρχίσει να βλασταίνει εκείνο το λείψανο που φυτεύουν οι κυβερνήσεις, προτού απασφαλίσουν;
Κι αν κάποιος θεωρήσει υπερβολικές τις ανησυχίες του κ. Στρος Καν, ορμώμενου από χώρα με παράδοση στις εξεγέρσεις και τις επαναστάσεις, όπου ακόμη και σε καλές εποχές οι διαμαρτυρόμενοι βγαίνουν εύκολα στους δρόμους, αρκεί να ρίξει μια ματιά στον «Economist» ή στους λονδρέζικους Τimes ή να ανατρέξει στις προ μηνός εκτιμήσεις του επικεφαλής της εθνικής μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, Ντένις Μπλερ, ότι η διεθνής κρίση είναι μεγαλύτερη απειλή από την τρομοκρατία ή τις δηλώσεις Αλμούνια στη «La Stampa» για την ανάγκη «μιας άνοιξης διαλόγου για να αποφευχθεί ένα θερμό φθινόπωρο». Ανοιξη διαλόγου με όρκους στο Σύμφωνο Σταθερότητας και ελεημοσύνες;
Μακάρι να αποδειχθούν όλα αυτά σκιάχτρα. Αλλά, αν δεν είναι;
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΚΗ Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Συνέχεια...

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ο κ. Βρούτσης ζητά να διατεθούν νέα ασθενοφόρα

Νέα και σύγχρονα ασθενοφόρα για τις ανάγκες των νησιών των Κυκλάδων ζητά με επιστολή του ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης από τον Υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Ν. Παπαευσταθίου.
Με το αίτημα του ο κ. Βρούτσης ζητά να διατεθούν νέα ασθενοφόρα στα μεγαλύτερα νησιά του νομού Κυκλάδων, ήτοι στη Σύρο, Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη και Μήλο.
Εμείς συμφωνούμε αλλά θα περιμένουμε και τα αποτελέσματα. Δεν μπορεί οι Βουλευτές να είναι ή να το παίζουν καλοί και η Κυβέρνηση όχι!!! Και η πίττα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται.
Και το πιο ακραίο, όταν παραδοθούν τα 100 ασθενοφόρα από τη δωρεά των εφοπλιστών, μη μας τα παρουσιάσουν ως έργο της κυβέρνησης.

Συνέχεια...

στα πεταχτά…

Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Νάξου,
εκφράζει την αντίθεσή της στα μέτρα καταστολής της κυβέρνησης , σε εκδήλωση που θα γίνει στη Χώρα Νάξου (πίσω από το καφέ Εν Πλω) την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις7.30 μ.μ.

Με έντονες διαμαρτυρίες υποδέχτηκε η Σύρος τον επίσημο εκπρόσωπο της κυβέρνησης στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, κ. Προκόπη Παυλόπουλο.


Χαρμόσυνα ήχησαν οι … καμπάνες…
Διαβάστε περισσότερα (σελ. 6)

Την ενίσχυση των μονάδων υγείας με σύγχρονα ασθενοφόρα ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΚΑΒ.
Μετά τα ζήτησε και ο κ. Βρούτσης…

Διαβάστε περισσότερα (σελ. 10)

Συνέχεια...

Νομιμότητα και σκοπιμότητα….

Μνημείο σκοπιμότητας και όχι νομιμότητας η απόφαση του Περιφερειάρχη.

Ο Περιφερειάρχης με την απόφασή του που κοινοποιήθηκε σε όλους που υπέβαλαν ενστάσεις παραθέτει μια σειρά από λόγους που δικαιολογούν την ενέργειά του.

Αναγνωρίζει ότι ο ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα λειτουργεί χωρίς τις απαραίτητες αδειοθετήσεις, με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και μετά τα πρόστιμα που υποβλήθηκαν…και παράλληλα δηλώνει πως ελέγχει τη νομιμότητα και όχι τη σκοπιμότητα των αποφάσεων!!!!!
Υπάρχει νομιμότητα αποφάσεων επί παράνομων έργων;
Τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας τον εντάσσει στη νομιμότητα ή τη σκοπιμότητα;
Όταν καταλήγει στη διαπίστωση πως …δεν προκαλείται βλάβη στους προσφεύγοντες
αυτό εντάσσεται στη νομιμότητα ή τη σκοπιμότητα;

Τελικά καταλήγει <<..επειδή δεν διαπιστώνουμε παράβαση νόμου…>> στην απορριπτική του απόφαση!!!
Προφανώς αρμόδιοι νομικοί θα μελετήσουν την απόφαση, πλην όμως εμένα μου θυμίζει ολίγον Βουλγαράκη περί <<νόμιμου και ηθικού>>.

Συνέχεια...

Απαραίτητη διευκρίνιση…

Ευχαριστούμε τις/τους φίλους bloggers για την αποδοχή του blog Α-Ναξιος
και για την καλή τους διάθεση να μας καλύψουν και να μας προασπίσουν,
δίνοντας εξηγήσεις εξ ονόματός μας σε διάφορα σχόλια…

Υπενθυμίζουμε και τονίζουμε ότι
οι απόψεις των διαχειριστών εκφράζονται ΜΟΝΟ από τις κύριες αναρτήσεις
και, αν χρειαστεί , η παρέμβασή μας στα σχόλια,
θα είναι επώνυμη.

Συνέχεια...

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Μας είπαν ψέματα πολλά…




Μετά τις παρελάσεις και τα κούφια λόγια ας προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα γιατί εθνικές γιορτές και ψέματα δεν πάνε μαζί.
Στις 19 Μαρτίου γράφαμε
Η οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι αποκλειστικά συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής και όχι της διεθνούς κρίσης. Σημειώνουμε πως τα μεγάλα ΜΜΕ έντεχνα αποσιωπούσαν την αλήθεια και στην καλλίτερη περίπτωση το άφηναν να εννοηθεί απλά για να υπάρχει και το άλλοθι της αξιοπιστίας. Τώρα όμως που οι Βρυξέλλες είπαν τέρμα στα ψέματα και την κοροϊδία της Κυβέρνησης ανακάλυψαν μερικές αλήθειες μιας και δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς. Για του λόγου το αληθές παραθέτω μερικά αποσπάσματα από τις Ριπές στα ΝΕΑ.

ΠΕΝΤΕ χρόνια κοροϊδία με ελλείμματα που αυξάνονται ιλιγγιωδώς, με χρέη που διογκώνονται, με εισοδήματα που συρρικνώνονται, με μεταρρυθμίσεις που δεν απέδωσαν, με λιτότητα διαρκείας. ΑΥΤΗ είναι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας όπως τη βιώνουν οι πολίτες αλλά και όπως την καταγράφουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εισήγηση Αλμούνια, με την οποία η χώρα μας μπαίνει σε επιτήρηση, για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια, αποτελεί κόλαφο για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΕΙ το οικονομικό θαύμα που μας παρουσίαζαν Καραμανλής και Αλογοσκούφης.

ΚΑΙ διαψεύδει τόσο τον Πρωθυπουργό όσο και τον υπουργό Οικονομίας, που ισχυρίζονται ότι οι σημερινές δυσκολίες οφείλονται στη διεθνή οικονομική κρίση. ΠΡΟΧΩΡΕΙ όμως ακόμη περισσότερο: θέτει και θέμα αξιοπιστίας των στοιχείων που δίνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί βέβαια γνωρίζει ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από όσο παρουσιάζονται.
ΤΙΣ τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση επιχείρησε να καλυφθεί πίσω από τη διεθνή κρίση για να αποποιηθεί τις ευθύνες της. Η έκθεση Αλμούνια ξεκαθαρίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι για το σημερινό αδιέξοδο φταίνε οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν.

Συνέχεια...

Νάξος και 1821. Στην άλλη επανάσταση θα είμαστε όλοι παρόντες…


“ιστορία είναι η εκδοχή εκείνου που τη γράφει..”

Εμείς δεν φιλοδοξούμε να γράψουμε ιστορία, δηλώνουμε παντελώς αναρμόδιοι, αλλά η ημέρα απαιτεί έστω μια στοιχειώδη αναφορά, ελπίζοντας και στη δική σας συνεισφορά…

Η Νάξος μαζί με άλλα νησιά, από το 1580 είχαν εξασφαλίσει από το σουλτάνο Μουράτ Γ’, προνομιακό ορισμό (αχτναμί).

Σύμφωνα με αυτόν, τα νησιά εξασφάλισαν πλήρη ελευθερία σε θέματα λατρείας, μειώθηκαν οι φόροι, ενώ απαγορεύτηκαν η εγκατάσταση γενιτσάρων και το παιδομάζωμα.


Η διαχείριση των προνομίων αυτών ήταν στα χέρια των ισχυρών αρχόντων του νησιού και του ανώτατου κλήρου ( ορθόδοξου και καθολικού )

Στην επανάσταση του 1821 , η διοικητική αυτή διάρθρωση έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στη γενική συμπεριφορά του νησιού.

Ο ρόλος τους ήταν να διατηρήσουν τα προνόμια με τους δοκιμασμένους εταίρους τους, άρα να καταστείλουν κάθε επαναστατική διάθεση και δυνατότητα στο κίνημα που είχε δημιουργηθεί από τους απεσταλμένους του Υψηλάντη.

Ενημερωθείτε περισσότερο από :


Apollonnaxos

Avant-garde Κόκκινη Ορχήστρα Αθήνας

Naxos.gr

Συνέχεια...

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Πότε έλεγε την αλήθεια ο κος Βρούτσης;


Σε προηγούμενη ανάρτησή μας (16/3/09) με αφορμή ερώτηση του κου Βρούτση για την αξιόπιστη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών είχαν υπάρξει σχόλια σχετικά με μια δήθεν στείρα κομματική κριτική μας.
Επανερχόμαστε με δύο αντιφατικές τοποθετήσεις του για το ίδιο θέμα.
Πότε έλεγε την αλήθεια;

Tι έλεγε στη βουλή στις 5/3 απευθυνόμενος στην Αντιπολίτευση. <<…… ξέρετε με τι μετακινούνται στην ενδοκυκλαδική διασύνδεση οι νησιώτες συμπολίτες μας; Με ταχύπλοα πλοία που δεν τα είχαν δει ούτε στο όνειρά τους..>>

Δελτίο τύπου 16/3/09 για την ερώτησή που κατέθεσε στη Βουλή, στον Υπουργό Εμπ. Ναυτιλίας Αν. Παπαληγούρα, ζητώντας την λήψη συγκεκριμένων μέτρων για αξιόπιστη ακτοπλοϊκή σύνδεση, με σύγχρονα και ασφαλή πλοία, των συγκεκριμένων νησιών των Δυτικών Κυκλάδων.
<<…, τα νησιά Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ανάφη και Ίος δεν έχουν επαρκή και τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.>>

Όπως βλέπετε μακρυά από εμάς μια στείρα αντιπολίτευση.
Ως τόσο διαφωνούμε με σχετική ανάρτηση από το blog pressmme μια και δεν επικαλείται συγκεκριμένα στοιχεία.
http://pressmme.blogspot.com/2009/03/blog-post_8394.html

Συνέχεια...

Ας ευθυμήσουμε λίγο …


“… έχω να ρίξω σκεπαρνιά απ’ το Νοέμβρη και προβλέπω εφέτος ο λαμπριανός θα ΄χει …φτερούες…”

Το άκουσα απόψε από φίλο οικοδόμο,
και το μυαλό μου πήγε αμέσως σ’ έναν από τους σύντροφους συνδιαχειριστές του blog που με τις οικονομικές του αναλύσεις, τους δείκτες παραγωγικότητας και τα πρωτόκολλα της… Σιών,
έχει βαλθεί να κάνει το άσπρο μαύρο..

Αποδείξεις κύριοι έχετε;

Επειδή ο κάθε οίκος ΜΟΔΑΣ βγάζει μια οικονομική ανάλυση, πρέπει να μας μαυρίζετε την καρδιά με απαισιόδοξες, για να μην πω καθοδηγούμενες προβλέψεις σας;

Και ερωτώ :


Αν δεν επανέλθουν οι «σκελέες», πως θα δουλέψουν οι νηματοβιομηχανίες, οι πλεκτοβιομηχανίες, οι κοπτοραπτούδες και οι κουμποτρυπούδες;

Εφ’ όσον τα εσώρουχα που χρησιμοποιούν οι γυναίκες, δεν απαιτούν καθόλου ύφασμα, γιατί να κουρεύουμε τσάμπα τα… πρόβατα;

Όλα έχουν μια λογική εξήγηση.

Αρκεί να έχει κανείς ανοιχτό μυαλό, να μην είναι προκατειλημμένος και αριστερός…

Θέλετε κι άλλες αποδείξεις; Θα τις έχετε.

Απόψε διέθεσα το τακτικό μου 55άλεπτο βάδισμα, να διαβάζω στις κολώνες της ΔΕΗ αγγελίες με το αισιόδοξο μήνυμα:

“ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΕΟΣ Ή ΝΕΑ με όρεξη για δουλειά, για τρίωρη ενδιαφέρουσα απογευματινή απασχόληση”

Παρακαλώ δώστε βάση στο «όρεξη για δουλειά» και στο «ενδιαφέρουσα».
Δύο απλές προϋποθέσεις.
Ούτε ΑΣΕΠ, ούτε κουμπάρο υπουργό χρειάζεστε…

Στο φινάλε η δουλειά δεν είναι ντροπή.
Ούτε είμαστε όλοι γεννημένοι για διευθυντές!
Προσωπικά και καντηλανάφτης θα γινόμουνα.

Αφορμή για την οικονομοτεχνική μου αυτή κατάθεση ψυχής, στάθηκε η δημοσίευση στην Κυκλαδική, ανακοίνωσης, για πλήρωση θέσης εργασίας που ακόμα δεν έχει καλυφθεί.

Αλήθεια, γιατί ο Ιερός Ναός ζητά μόνο καντηλανάφτισσες;
Φοβούνται μήπως, αν πάρουν άντρα, αντί να ανάβει, θα… κατεβάζει τα καντήλια ;

Ήμαρτον Κύριε…

Ακούστε και λίγο Κατερίνα Γώγου…. ΕΔΩ.

Συνέχεια...

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

τι λέει ο άνθρωπος…..


ψέματα, … ψέματα…
“.. δεν υπάρχεις πια, ... δεν υπάρχεις…”
(Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας )

Με τον άνθρωπο Γιάννη Μπαρδάνη δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα… Μπορούμε, όποτε θέλει ,να κεράσουμε ένα βαρέλι καλό κρασί με όλα τα συνοδευτικά, μέχρι … μουνούχο τράο..

Όμως με κάποιον που βάζει το ΕΓΩ πάνω από το ΕΜΕΙΣ ,
με τον απολυταρχικό πολιτικό κ. Μπαρδάνη,
μας χωρίζει το… χάος.


Σε τελευταία ανάλυση ΔΕΝ θα μάθει στου κασίδη το κεφάλι να διοικεί και να κάνει μικροπολιτική,
ούτε θα χειρίζεται θέματα που αφορούν την υγεία μας
με … κριτήρια και κίνητρα του κ. Θεωνά…


Ακούστε τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Δήμαρχος στον ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 104.5 fm, στις 19/2/09,
συνδυάστε αυτά που είπε με τις τρέχουσες εξελίξεις
και τα ψέματα που θα διαπιστώσετε, φορτώστε τα σε ένα.. βαπόρι.

Αλλά μην τα ρίξετε στη θάλασσα.
Πρώτον ρυπαίνουν και δεύτερον, κρατήστε τα παρακαταθήκη για τις επόμενες .. εκλογές.

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ

Ακούστε και το πολύ ωραίο τραγούδι ΕΔΩ

Συνέχεια...

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Αφιερωμένο εξαιρετικά στο φίλο naxio ...


Δεξιός... και … βάζελος

Ο κατάλληλος άνθρωπος για… ποδαρικό..

Άντε , πάντα τέτοια…

Συνέχεια...

Ο Δήμαρχος Δρυμαλίας δεν είναι απλά ανεπαρκής, ξεθάρρεψε και έγινε επικίνδυνος…..


Το κομματικό κονκλάβιο της Σύρου,
του έδωσε την πολιτική κάλυψη που διακαώς επιζητούσε,
για να εφαρμόσει απροκάλυπτα
την εκδικητική πολιτική του
σε βάρος του Απόλλωνα και του τόπου γενικότερα…

Κάντε “κλικ” στην εικόνα
για να διαβάσετε το μνημειώδες δελτίο τύπου
του κ. Μπαρδάνη και να γνωρίσετε
το “πολιτικό ήθος” του ανδρός…


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ :


1. Αδειάζει κυριολεκτικά, παρά τις εκφρασμένες καλές προθέσεις της, τη Συντονιστική Επιτροπή για το Αποχετευτικό και τον ΒΙΟ.ΚΑ του Τ.Δ Κορωνίδας.

2. Δείχνει ότι με την αβάντα του κομματικού τοποτηρητή , γνωστού και ως Περιφερειάρχη, “γράφει κανονικά” τις κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας και τις δικαιολογημένες και τεκμηριωμένες αντιδράσεις ευαισθητοποιημένων πολιτών.

3. Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να υλοποιεί το … όραμά της, άρα να είμαστε προετοιμασμένοι και για τα χειρότερα…

4. Η απαξιωτική παράγραφος του δελτίου τύπου:
“προκύπτει ξεκάθαρα ότι η Δημοτική Αρχή δεν χρειάζεται την πίεση κανενός (υπογράμμιση δική τους) για να προχωρήσει στις απαιτούμενες κάθε φορά ενέργειες και πολύ περισσότερο δεν χρειάζεται την πίεση φορέων (υπογράμμιση δική μας) που δημιουργήθηκαν μόλις ένα μήνα πριν.”, φανερώνει ότι ο Άρχων της Δρυμαλίας βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση…

5. Εκτός από τον κομματικό φανατισμό και στραβισμό, από την ανακοίνωση αναδεικνύονται και μερικά κρυφά αλλά … βάρβαρα ένστικτα..

Κύριε Δήμαρχε,
Εξαντλήσατε όλα τα περιθώρια
των καλών προθέσεων και της ανοχής μας.

Τους χαιρετισμούς μας,
καλό κουράγιο, καλά ξεμπερδέματα διότι… τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

Συνέχεια...