Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Πότε έλεγε την αλήθεια ο κος Βρούτσης;


Σε προηγούμενη ανάρτησή μας (16/3/09) με αφορμή ερώτηση του κου Βρούτση για την αξιόπιστη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών είχαν υπάρξει σχόλια σχετικά με μια δήθεν στείρα κομματική κριτική μας.
Επανερχόμαστε με δύο αντιφατικές τοποθετήσεις του για το ίδιο θέμα.
Πότε έλεγε την αλήθεια;

Tι έλεγε στη βουλή στις 5/3 απευθυνόμενος στην Αντιπολίτευση. <<…… ξέρετε με τι μετακινούνται στην ενδοκυκλαδική διασύνδεση οι νησιώτες συμπολίτες μας; Με ταχύπλοα πλοία που δεν τα είχαν δει ούτε στο όνειρά τους..>>

Δελτίο τύπου 16/3/09 για την ερώτησή που κατέθεσε στη Βουλή, στον Υπουργό Εμπ. Ναυτιλίας Αν. Παπαληγούρα, ζητώντας την λήψη συγκεκριμένων μέτρων για αξιόπιστη ακτοπλοϊκή σύνδεση, με σύγχρονα και ασφαλή πλοία, των συγκεκριμένων νησιών των Δυτικών Κυκλάδων.
<<…, τα νησιά Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ανάφη και Ίος δεν έχουν επαρκή και τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.>>

Όπως βλέπετε μακρυά από εμάς μια στείρα αντιπολίτευση.
Ως τόσο διαφωνούμε με σχετική ανάρτηση από το blog pressmme μια και δεν επικαλείται συγκεκριμένα στοιχεία.
http://pressmme.blogspot.com/2009/03/blog-post_8394.html

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατ΄ανάγκην δεν αντικρούονται αυτά που υποστηρίζει ο Βρούτσης. Και ταχύπλοα υπάρχουν και δεν υπάρχει ΤΑΚΤΙΚΗ συγκοινωνία. Μην κάνετε την τρίχα τριχιά, ψάχνοντας να βρείτε ψεγάδια. Υπάρχουν ουσιαστικότερα πράγματα για κριτική.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι υπεύθυνοι του μπλόκ.
Πριν λίγο μας έφερε με συστημένο ο ταχυδρόμος ένα φάκελο από τη Νομαρχία που ηταν η απόφαση δτην ενσταση που είχαμε κάνει για τον Απόλλωνα. Είμαι αγανακτισμένη πιο πολύ με τον εαυτό μου.
Εγώ τους ψήφισα αλλά δεν θα κάνω και τα στραβά μάτια και να μη μπορώ να μπώ στη θάλασσα.
Να σας στείλω το χαρτί να δείτε πόσοι ντόπιοι υπόγραψαν. 5 άτομα. Εμείς γιατί τρέχουμε για αυτούς αφού δεν ενδιαφέρονται οι ιδιοι?
Όμως αλλού θέλω να καταλήξω.
Θέλω να πώ μπράβο στον κύριο Χωριανόπουλο και στον σύλλογο της Κωμιακής που είναι μάσα στα ονόματα.
Οσο για τις δύο αντιδημαρχίνες που δεν υπόγραψαν θα τους το πώ και κατάμουτρα μην μας ξαναενοχλήσουν και ας μαζέψουν κανένα σκουπίδι γιατί γεμίσαμε ποντίκια.
Γειά σας.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά να μην υπέγραφαν οι αντιδημαρχίνες-γλάστρες του δημάρχου Γαλατσίου.

Ανώνυμος είπε...

Τι δουλειά έχουν η ένσταση και οι αντιδημαρχίνες με το θέμα του Βρούτση που θίγει ο διαχειριστής;

Ανώνυμος είπε...

δηλώνουν ...Κωμιακίτισσες

Ανώνυμος είπε...

Και όχι μόνο δεν υπέγραψαν, αλλά τό 'παιξαν και αδιάφορες. Στην εφημερίδα όμως του Συλλόγου ποζάρουν δηλώνοντας με καμάρι για την ...Κωμιακίτικη καταγωγή τους. Σιγά να μην τα έβαζαν με το...παραπαίον από-κομμά τους.
Στη μια όμως έχουν κοπεί και τα φτερα, γιατί φαίνεται πως έκανε πολλά πολιτικά όνειρα για τη Νάξο! Αλλά τα πράγματα δεν είναι ευνοϊκά. Το κόμμα τους βρίσκεται πιο κάτω κι απ' την εποχή του Ράλλη και του Έβερτ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ - ΡΟΥΦΑΝΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Δεν ντρέπεστε, "δημοκράτες", να κάνετε προγραφές αυτών που δεν υπόγραψαν την προσφυγή σας; Και επειδή είναι αναρίθμητοι, τα βάζετε με αναγνωρίσιμους που δεν ανήκουν στο κόμμα σας. Γιατί δε ψάχνεστε να βρείτε πόσοι Πασοκζήδες που είχαν ή έχουν αξιώματα δεν υπόγραψαν; Ο πρώην βουλευτής Ν. Λεβογιάννης π.χ. υπόγραψε την πρώτη προσφυγή; Οι αντιδημαρχίνες με ποιο δικαίωμα θα υπόγραφαν; Έχουν περιουσία στον Απόλλωνα; Ή είναι δημότες του Δήμου Δρυμαλίας;
Αλλά ποιοι υπόγραψαν; Καμιά δεκαριά οικογένειες και σόγια. Στο κάτω-κάτω δεν είναι δικαίωμα του καθένα και της καθεμιάς να υπογράψει ή να μην υπογράψει; Ή το αποτέλεσμα της προσφυγής εξαρτάται από τον αριθμό των υπογραφόντων; Αν ερμηνεύουν κάποιοι έτσι το αποτέλεσμα, τότε καλώς βγήκε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βρούτσης θα πάρει θέση για το βόθρο του Απόλλωνα και για το αποχετευτικό γενικά της Νάξου; Δεν το θεωρεί ως κορυφαίο θέμα που έπρεπε να είχε από χρόνια λυθεί; Τι λέει ο naxios; Δεν πρέπει κι αυτός να γράψει πέντε αράδες για το πρόβλημα;

Ανώνυμος είπε...

Όταν στο Γαλάτσι το παίζεις Κωμιακίτης και Ναξιώτης και είσαι και δημοτικός σύμβουλος με το κυβερνών κόμμα, δεν πρέπει να παίρνεις θέση και στα προβλήματα της ιδιαίτερης πατρίδας σου, που τόσο την αναφέρεις; Άκουσε κανένας όλο αυτό το διάστημα, που γίνεται χαμός για τον βιολογικό του Απόλλωνα, τις δυο κυρίες να πουν μια λέξη για τα προβλήματα της Κωμιακής και του Απόλλωνα;
Η μια μάλιστα έχει και...βlog δικό της. είδες να γράψει μια λέξη για τον βιολογικό του Απόλλωνα; Σιγά μην τά' βαζε με τον δήμαρχο του κόμματός της στην ορεινή Νάξο-Δρυμαλία, πού' ναι και "παλιός στο κουρμπέτι. Απ' το 1962" όπως δηλώνει στη συνέντευξή του.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βρούτσης να πάρει θέση στο θέμα του βιολογικού του Απόλλωνα; Σε ποιο θέμα της Νάξου έχει πάρει θέση; Σε κανένα. Μόνο επισκέψεις σε υπουργικά γραφεία κάνει χωρίς ουσία, αλλά πάντοτε με τη συνοδεία φωτογράφου.

Ανώνυμος είπε...

andepΝα είστε ευγενείς. Μην τα βάζετε με τις κυρίες. Και αν μεν είστε και σεις γυναίκα, το κάνετε ίσως από ζήλεια ή ανταγωνισμό. Αν είστε άντρας, σίγουρα δεν είστε τζέντλεμαν. Οι κυρίες έχουν εκλεγεί στο Γαλάτσι και τα συμφέροντα των γαλατσιωτών προωθούν. Αν εκεί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους θα τους κρίνει ο κόσμος. Όχι με κριτήριο αν προωθούν για λύση τα κωμιακιτοαπολλωνιάτικα προβλήματα. Το ότι δεν πήραν θέση για το...βόθρο του Απόλλωνα ή δεν υπέγραψαν την προσφυγή(!) δεν είναι λόγος κριτικής, πολύ περισσότερο πολεμικής. Λέτε γι' αυτό να απορρίφθηκε η προσφυγή;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"Κάθε μέρα πλοίο σε όλα τα νησιά".

«Στα θέματα νησιωτικής πολιτικής, οι πολιτικές της κυβέρνησης άρχισαν και τελείωσαν με τρεις λέξεις. Τρεις λέξεις προσθήκη δίπλα στις λέξεις υπουργείο Αιγαίου, το οποίο έγινε και Νησιωτικής Πολιτικής. Στην υγεία υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις υγειονομικές μονάδες των Κυκλάδων πλην του νοσοκομείου της Σύρου . Η κυβέρνηση, γεμίζει τα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ προσλαμβάνει με το σταγονόμετρο προσωπικά για τα νησιά των Κυκλάδων».

Δυο χρόνια μετά, τα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου από την Ερμούπολη της Σύρου σχετικά με την κατάσταση των νησιών μας είναι επίκαιρα. Μιλήσαμε χθες με στενούς του συνεργάτες οι οποίοι μας παρέπεμψαν στην ομιλία του τον Ιούλιο του 2007 σε συγκέντρωση κομματικών στελεχών από τις Κυκλάδες, όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι πηγαίνει από κρίση σε κρίση, από αδιέξοδο σε αδιέξοδο και ψάχνει παντού άλλοθι.

«Δεν κυβερνά πια, ενώ έχουμε ένα πρωθυπουργό που απλώς παρακολουθεί και σχολιάζει τις αλλεπάλληλες κρίσεις, αδύναμος και ανήμπορος να τις διαχειριστεί. Ο ελληνικός λαός στις ερχόμενες εκλογές θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και θα ξαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία για να ξανακάνουμε την Ελλάδα μια χώρα αξίας, ποιότητας, ασφάλειας, σιγουριάς και ειρήνης».

Για τις συγκοινωνίες, ο κ. Παπανδρέου είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι κατάργησε τη ρυθμιστική αρχή που είχε δημιουργηθεί από το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας ασύδοτα τα καρτέλ να οργιάζουν. Επίσης, κατάργησε το δίκτυο των δρομολογιακών γραμμών και έδωσε στις γραμμές φιλέτα σε συγκεκριμένους εφοπλιστές, ενώ κατάργησε και το όριο ηλικίας των πλοίων.

Στον τομέα του τουρισμού, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι μετά την απελευθέρωση της αγοράς στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση, οι ακτοπλόοι εφοπλιστές αυξάνουν ανεξέλεγκτα τις τιμές των εισιτηρίων με αποτέλεσμα το κόστος των διακοπών για την ελληνική οικογένεια να γίνεται δυσβάστακτο και τα νησιά απαγορευτικοί προορισμοί. Τα δύο τελευταία χρόνια, πρόσθεσε, οι συνολικές αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων ξεπερνούν το 25%, ενώ παράλληλα οργιάζει η κερδοσκοπία στα κυλικεία τους, όπου τα καπέλα ξεπέρασαν και το 150%.

Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ «οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα και είναι γι' αυτό μια υποχρέωση εθνικού συμφέροντος καθώς συμβάλλει καθοριστικά στην ενότητα και τη συνοχή του ελλαδικού χώρου. Ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσει την αρχή "κάθε μέρα πλοίο σε όλα τα νησιά". Στις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι η εφαρμογή μιας νέας στρατηγικής ανάπτυξης που θα καταστήσει τα νησιά ελκυστικούς τόπους για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες τους. Θα εξασφαλιστεί, εύκολη πρόσβαση και προσπέλαση και θα διασφαλιστεί υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Επίσης, θα δοθούν σε νησιωτικές επιχειρήσεις ειδικά κίνητρα, ώστε να ενισχυθεί η απασχόληση και θα αναδειχθεί η νησιωτική Ελλάδα σε χώρο προηγμένων τηλεματικών υπηρεσιών. Θα αναπτυχθεί ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών, θα θωρακισθεί υγειονομικά ο νησιώτικος χώρος και θα γίνουν ριζικές δομικές αλλαγές στη διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, ώστε οι υπηρεσίες να παρέχονται στους κατοίκους των νησιών στο πιο κοντινό προς αυτούς, επίπεδο που είναι το νησί τους. Τα νησιά θα καταστούν αυτόνομα ενεργειακά με την αξιοποίηση κυρίως των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παράλληλα με το σεβασμό στα τοπικά οικοσυστήματα».

kykladesnews, 30/3/2009