Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Τότε που οι Σύλλογοι προωθούσαν προβλήματα για επίλυση



Σε αντίθεση με τις σημερινές πραχτικές των Συλλόγων ,που εξαντλούνται σε ένα χορό, κάποτε είχαν σαν προτεραιότητα την προώθηση προβλημάτων.

Για του λόγου το αληθές δημοσιοποιούμε έγγραφο του Συλλόγου Κορωνίδας το 1965 που επιβεβαιώνει την ανεπάρκεια της δράσης τους σήμερα.
Ιδιαίτερα σήμερα παραμονές των εκλογών, που έπρεπε να βομβαρδιστούν τα κόμματα από τους Συλλόγους με τα τοπικά και γενικά προβλήματά τους, καταγράφεται έντονα η απουσία τους.






16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άλλο το 1965, άλλο το 2009, δε νομίζετε; Σήμερα οι τοπικοί παράγοντες έχουν εξουσία και παίζουν τον κύριο ρόλο, οι συνθήκες έχουν αλλάξει, οι σύλλογοι έπρεπε να στραφούν στα πολιτιστικά, κάτι που δεν κάνουν πάντοτε με επιτυία. Αλλά ξεχνάτε οτι κάθε συλλογικό έχει κρίση. Οι ναξιώτικοι σύλλογοι θα γλύτωναν;

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι τώρα που θα κυκλοφορήσει η Κορωνίδα να προβάλει όλα τα προβλήματα.
Εκτός κι αν βγει μετά τις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή βγαίνει ακόμα η Κορωνίδα;

Ανώνυμος είπε...

Ίσως λόγω προεκλογικής περιόδου έχει ανασταλεί η έκδοσή της, κακώς κατά τη γνώμη μου, διότι τώρα είναι ευκαιρία να προβληθούν τα προβλήματά μας και να απαιτηθούν λύσεις.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ διάβασα σε παλαιλοτερη ανάρτηση πως ήταν απόντες το καλοκαίρι από το χωριό τους.
Τόσο κενό πια με το χωριό και την ιστορία του Συλλόγου τους!!!
Υπάρχει κανένας λόγος ή είναι άσχετοι;

Ανώνυμος είπε...

εγω νομιζω οτι το πασοκ θα βοηθησει το συλλογο

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε ποιος είναι ο συντάκτης αυτών των εγγράφων; Μαντέψτε.

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη φετινή δραστηριότητα του Συλλόγου Κορωνίδας είναι το τραπέζι που έκανε στον Βρούτση.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι σοβαροί άνθρωποι πρέπει μετά τις εκλογές να αναλάβουν μια πρωτοβουλία και να πάνε να ξεβρωμίσουν τον Σύλλογο από την κόπρο του ...Αυγία. Ποιοι θα είναι αυτοί; Ας γίνει ένας διάλογος.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μετά τις εκλογές; Τι ρόλο παίζουν οι εκλογές σε αυτά τα σωματεία;

Ανώνυμος είπε...

Αυτή την στιγμή δεν προέχει η απαξίωση του ιστορικού Συλλόγου.
Το φαινόμενο δεν είναι μοναδικό και μπορούμε εύκολα να καταγράψουμε τις αιτίες.
Προέχει η επανασύνδεση του Συλλόγου με τον κόσμο και αυτό θα γίνει με τη δραστηριοποίηση και την αξιοποίηση της ιδιόκτητης λέσχης του καθώς και με την βελτίωση της εφημερίδας «Κορωνίδα»
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αναληφθεί κάποια πρωτοβουλία και μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο να χαραχθεί μία πορεία αντάξια της ιστορίας του Συλλόγου και με προοπτική την επόμενη εκατονταετία!!
Το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της Κωμιακής είναι εκείνο που θα δώσει προοπτική και θα χαράξει το νέο κύκλο ζωής του Συλλόγου μας.

Ανώνυμος είπε...

1) τέτοιες κινήσεις σε προεκλογική περίοδο προκαλούν καχυποψία και όσο σοβαρές κι αν είναι κινδυνεύουν να απαξιωθούν.
2)Με την υπάρχουσα κατάσταση και τα ίδια πρόσωπα που ανακυκλώνονται χρόνια τώρα δεν μπορεί αν προχωρήσει κάτι καινούριο.
3) μια πρωτοβουλία από πρόσωπα αξιόπιστα, που δεν έχουν ανάμιξη στα διοικητικά του Συλλόγου και στην εφημερίδα, ίσως οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση.
4) τα πρόσωπα αυτά, ας πούμε μια επιτροπή ανασυγκρότησης του Συλλόγου, μπορεί να αναλάβουν για σύντομο χρονικό διάστημα να σχεδιάσουν την ανασυγκρότηση του Συλλόγου και της εφημερίδας με τον όρο να μην αναμειχθουν στις εκλογές που θα οργανωθούν απο τους ίδιους, αλλά να εγγυηθούν με το κύρος τους αυτή την προσπάθεια ανασυγκρότησης του Συλλόγου σε υγιείς, σύγχρονες καιδημοκρατικές βάσεις.
5) ενδεχομένως να απαιτηθεί και τροποποίηση του καταστατικού, που είναι ξεπερασμένο από την πραγματικότητα.
Αν θέλουν οι διαχειριστές ας ανοίξουν ένα διάλογο αναρτώντας τις παραπάνω προτάσεις, μαζί και δικές τους. Θα είναι πολύ χρήσιμο.

Ανώνυμος είπε...

παιδια προς στιγμην νομιζα οτι οι προτασεις αυτες ειναι των διαχειριστων,μα πως μου περασε απο το μυαλο?

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι να κατατίθενται προτάσεις, αλλά καλύτερο είναι να μην αντιμετωπίζονται με προκατάληψη. Με αυτή την τακτική απλώς διαιωνίζεται η υπάρχουσα κατάσταση και αυτό ίσως κάποιους εξυπηρετεί.

Ανώνυμος είπε...

και οταν αλλαξει η υπαρχουσα κατασταση προφανως καποιους αλλους θα εξυπηρετει.Πρεπει να γινεις περισσοτερο δημοκρατικος και οι προτασεις σου να μην διακρινονται απο προσωπικες (ισως )διαμαχες και κομματικες αντιζηλιες ,αλλιως θα αντιμετωπιζονται με προκαταληψη

Ανώνυμος είπε...

ξεκινάτε καχύποπτα. Κάνετε όμως εσείς οι πιο πάνω κάποια πρόταση....χωρίς καχυποψία.