Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Το «εγώ» μας, οι αξίες και η ιδιότητα του πολίτη.


Αδιαφορήσαμε εμείς οι μάγκες, πολύξεροι και υποταγμένοι στο αρρωστημένο «εγώ» μας, όταν:

Το κεφάλαιο, από βιομηχανικό μετετρέπετο σε μεταπρατικό για να πολλαπλασιάσουν την κερδοσκοπία τους μέσα από τη γενίκευση της αποβιομηχάνισης και φυσικά μείωση της απασχόλησης.


Αρχικά , στο όνομα της ανάπτυξης από το 1950, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων χρηματοδοτούσαν τις Επιχειρήσεις και στη συνέχεια ό, τι απόμεινε το καταλήστεψαν.


Το πολιτικό σύστημα μοίραζε ανεύθυνα παροχές, για την αναπαραγωγή του, με δανεικά, δηλαδή με λευκές επιταγές που θα πληρώναμε πάλι εμείς.

Ακόμα και πέρυσι όταν ο Χατζηγάκης πλήρωνε 500 εκατ. τους αγρότες, με ανύπαρχτα χρήματα, για να πληρώσουμε τα διπλά ως ποινή στην ΕΕ.

Απλά αναφέρω μερικά, τα παραδείγματα είναι ατέλειωτα।

Λέω εμείς και δε λέω τα κόμματα, γιατί κι αυτά εμείς τα απαρτίζουμε και στηρίζουμε κι αν δεν κάνω λάθος, κανένα δε μίλησε και δεν είπε την αλήθεια.

Αφού λοιπόν σιωπήσαμε ή συμμετείχαμε βολευόμενοι, έστω και με ψίχουλα, απέναντι στην καταλήστευση από το κεφάλαιο, και πανηγυρίζαμε για τη δήθεν δικαίωση ενός ανύπαρχτου αγώνα, διαπιστώσαμε πως είχαμε καταχρεώσει τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Ανυποψίαστοι, ιδιαίτερα τα αριστερά κόμματα, δεν καταλάβαμε πως η υπερχρέωση νοικοκυριών και Κρατών είναι το κυρίαρχο μέσον ελέγχου των κοινωνιών και της αναπαραγωγής του συστήματος.

Και δε φτάνει που καταχρεώσαμε τη νέα γενιά, σήμερα καταντήσαμε παρατηρητές και του οριστικού κοινωνικού αποκλεισμού τους.

Δε θα πάρουν ποτέ σύνταξη και επειδή είναι και νέοι ( τι κακό κι αυτό ), αν τύχει και βρουν δουλειά, θα αμείβονται με το 70-80% του κατώτατου μισθού.

Σύντροφοι και φίλοι,

Το Εγώ μας κυριάρχησε και μας τύφλωσε και δεν αξιολογούσαμε πως:

Το 600ράκι, τότε που το δεξιό καθρέφτη τον αγοράζαμε έξτρα, το κάναμε 2000 κυβικά με δανεικά ή μέσα από την παραοικονομία και καμαρώναμε.

Το δυάρι στην Κυψέλη και τα Πατήσια το κάναμε μεζονέτα στα βόρεια προάστια, με δάνεια και αφού ξεπουλήσαμε τα χωράφια μας, ό,τι πολυτιμότερο έχει ο άνθρωπος πάνω στη γη, για να μας κυριέψει η αυταπάτη πως ξεφύγαμε από την τάξη μας.



Την ανθρωπιά, το γείτονα, το πεσκέσι και τη βεγγέρα, τα αντικατέστησαν τα ΜΜΕ και επιλεγμένοι τηλεπαρουσιαστές, που εισβάλουν καθημερινά στα σπίτια μας, ως ιδιότυποι ροπαλοφόροι για να ληστέψουν ό,τι απόμεινε από τις αξίες και τη ψυχή μας, παρόλο που κλειδαμπαρώνουμε για τους κλέφτες.


Αυτό το αρρωστημένο Εγώ μας, που το αξιολογούμε πάνω από το ταλέντο, τη γνώση, την προσφορά μας αλλά και τον συνάνθρωπο μας, είναι ανάγκη να το αναδείξουμε ως το μεγαλύτερο εχθρό μας, για να αποχτήσουμε επί τέλους την ιδιότητα του Πολίτη, που δυστυχώς όχι μόνο δεν έχουμε αλλά βρίσκεται ακόμα στα επίπεδα του 1300, δηλαδή στην βυζαντινή παρακμή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_4559.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΦΡΙΞΕΤΕ.Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ. ΑΥΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.ταρζανακος