Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Μας είπαν ψέματα πολλά…




Μετά τις παρελάσεις και τα κούφια λόγια ας προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα γιατί εθνικές γιορτές και ψέματα δεν πάνε μαζί.
Στις 19 Μαρτίου γράφαμε
Η οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι αποκλειστικά συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής και όχι της διεθνούς κρίσης. Σημειώνουμε πως τα μεγάλα ΜΜΕ έντεχνα αποσιωπούσαν την αλήθεια και στην καλλίτερη περίπτωση το άφηναν να εννοηθεί απλά για να υπάρχει και το άλλοθι της αξιοπιστίας. Τώρα όμως που οι Βρυξέλλες είπαν τέρμα στα ψέματα και την κοροϊδία της Κυβέρνησης ανακάλυψαν μερικές αλήθειες μιας και δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς. Για του λόγου το αληθές παραθέτω μερικά αποσπάσματα από τις Ριπές στα ΝΕΑ.

ΠΕΝΤΕ χρόνια κοροϊδία με ελλείμματα που αυξάνονται ιλιγγιωδώς, με χρέη που διογκώνονται, με εισοδήματα που συρρικνώνονται, με μεταρρυθμίσεις που δεν απέδωσαν, με λιτότητα διαρκείας. ΑΥΤΗ είναι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας όπως τη βιώνουν οι πολίτες αλλά και όπως την καταγράφουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εισήγηση Αλμούνια, με την οποία η χώρα μας μπαίνει σε επιτήρηση, για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια, αποτελεί κόλαφο για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΕΙ το οικονομικό θαύμα που μας παρουσίαζαν Καραμανλής και Αλογοσκούφης.

ΚΑΙ διαψεύδει τόσο τον Πρωθυπουργό όσο και τον υπουργό Οικονομίας, που ισχυρίζονται ότι οι σημερινές δυσκολίες οφείλονται στη διεθνή οικονομική κρίση. ΠΡΟΧΩΡΕΙ όμως ακόμη περισσότερο: θέτει και θέμα αξιοπιστίας των στοιχείων που δίνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί βέβαια γνωρίζει ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από όσο παρουσιάζονται.
ΤΙΣ τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση επιχείρησε να καλυφθεί πίσω από τη διεθνή κρίση για να αποποιηθεί τις ευθύνες της. Η έκθεση Αλμούνια ξεκαθαρίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι για το σημερινό αδιέξοδο φταίνε οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η θέση σας οτι η οικονομική κρίση που ζει και η χώρα μας είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής είναι απόλυτη, μονομερής, αυθαίρετη, εξωπραγματική. Η κρίση είναι διεθνής, έχει παντού οδυνηρά αποτελέσματα, την πληρώνουν όλοι, μα φυσικά είναι πιο επώδυνη για τους φτωχούς, τους νεόφτωχους και περιθωριοποιημένους. Δηλαδή και η κρίση είναι ταξική. Και βέβαια έχει χειρότερα και πιο φανερά αποτελέσματα σε οικονομίες και κοινωνίες ανοργάνωτες, με ειδικά προβλήματα, χωρίς άμυνες και παραγωγικό ιστό, με μεγάλα ελλείμματα και εξαρτήσεις, με ξεχαρβαλωμένη δημόσια διοίκηση.
Η κρίση λοιπόν είναι διεθνής, έχει καταρρίψει πολλούς μύθους του αχαλίνωτου, χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού, θα μας συνοδεύει για πολύ και θα δώσει άλλοθι για πολιτικές κατά των εργαζομένων. Παρόλο όμως που είναι διεθνής έχει και την εσωτερική της συνιστώσα, τις γενικότερες διαχρονικές αδυναμίες μας αλλά και τις παρούσες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.
Δεν είναι απλά και μονοσήμαντα τα πράγματα. Κάποια άλλη κυβέρνηση που βαδίζει στα χνάρια του "ευρωπαϊκού μονόδρομου", που λέει και το ΚΚΕ, θα τα κατάφερνε καλύτερα και ποια πολιτική θα εφάρμοζε που θα απείχε ΡΙΖΙΚΑ από τη σημερινή; Από την άλλη, εκτός ευρώ σήμερα θα είμαστε φτερό στον άνεμο.
Η κατάσταση λοιπόν είναι σύνθετη και ο κόσμος μπερδεμένος και ανήσυχος.

Ανώνυμος είπε...

MHN AGXVNESE FILE TO PASOK THS ALHUEIAS ERXETE

Ανώνυμος είπε...

Παίζουν ρόλο και οι κυβερνητικοί χειρισμοί για την αντιμετώπιση της κρίσης που είναι παγκόσμια.Είναι γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει χάσει από καιρό και όχι λόγω της κρίσης τον έλεγχο, αλλά και την αξιοπιστία της, έχει ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΕΙ, είναι ένα μπάχαλο. Το κακό δεν είναι ότι θα καταρρεύσει και χωρίς να γίνουν εκλογές, αλλά πώς θα μπορέσει να μαζέψει τα ερείπια η επόμενη κυβέρνηση, στην οποία τον πρώτο λόγο δεν θα τον έχει η σημερινή πλειοψηφία,αλλά μια Κεντοραριστερή πλειοψηφία όπως δείχνουν τόσο οι δημοσκοπήσεις,όσο και το πολιτικό κλίμα.

Ανώνυμος είπε...

Η Αριστερή ποια είναι;

Ανώνυμος είπε...

Ο "κουρασμένος" θυμίζει το γερο-Δήμο του δημοτικού τραγουδιού, που κουράστηκε, ύστερα από 40 χρόνια κλέφτης. Πως καταλήγει το τραγούδι αυτό; "Ο γέρο Δήμος πέθανε-ο γέρο Δήμος πάει"
Ο πολιτικός θάνατος του σύγχρονου "κουρασμένου" μας δεν αργεί.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΣΕΙΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΠΡΑΒΟ

Ανώνυμος είπε...

Μιλάς για μάσκες και συ χρησιμοποιείς αντί του naxios το pressmme. Οι διαχειριστές όπως είδες υπερασπίστηκαν τον Βρούτση από την πράγματι άθλια επίθεση του Παπαγιάννη.
Μόνο απόψεις Πασοκ γράφονται εδώ; Διάβαζε με προσοχή όλες τις αναρτήσεις. Βγάλε τις μπλε παρωπίδες, επιτέλους.

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΡΕ ΦΙΛΕ A-Ναξιε ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΓΩ ΓΡΑΦΩ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ........Η ΑΜΑ ΤΑ ΕΒΛΕΠΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΜΠΛΕ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ . ΤΟ Ε-ΜΑΙL ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ;
ΔΗΛΑΔΗ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ;