Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Η οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι αποκλειστικά συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής και όχι της διεθνούς κρίσης

Τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση δεν έχουν να κάνουν με τη διεθνή οικονομική κρίση και την αναγκαία προσαρμογή της Ελληνικής οικονομίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.
Πρόκειται απλά για μέτρα που στοχεύουν να καλύψουν τις δημοσιονομικές υστερήσεις της ασκούμενης Κυβερνητικής πολιτικής μέχρι σήμερα.

Επειδή οι <<κουτόφραγκοι>> δεν πείθονται με τις οικονομικές αλχημείες που η κυβέρνηση πουλά στους <<υποτελείς>> πολίτες της χώρας μας, ο Πρωθυπουργός αύριο θα πρέπει να παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες με μέτρα που να πείθουν και όχι με λόγια.
Αύριο λοιπόν δεν θα πάει με άδεια χέρια κι αυτό αφορά τον προυπολογισμό.
Άλλωστε ενώ σ ‘όλες τις χώρες τονώνεται η ζήτηση για την οικονομική ανάπτυξη, στην Ελλάδα μειώνεται η ζήτηση με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι η οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι αποκλειστικά συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής. Και δεν είναι και τόσο απλό γιατί ο κίνδυνος για τα χειρότερα είναι πολύ πιθανός.
Ο οικονομολόγος Willem Buiter θεωρεί πιθανή μια πτώχευση της Ελλάδας. Αυτό επειδή αν η ύφεση χειροτερέψει θα αυξηθεί η πιθανότητα η Ελλάδα να μην μπορέσει να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις και να κηρύξει στάση πληρωμών.
Υπάρχει ελπίδα γιατί η μανία της ιδεοληψίας που καθιστά παθητικό τον πολίτη πιστεύουμε ότι δεν αγγίζει την πλειοψηφία.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε «πολίτη» δεν καταλαβαίνεις ότι εχεις γίνει ΝΑΞΙΟΣ με άλλο χρώμα?
Ασε τους άλλους να γράφουν και βγές στο μπαλκόνι σου να ξελαμπικάρεις.
Να σε δω μεθαύριο που θα είσαι στην κυβέρνηση. Τα ίδια και χειρότερα θα κάνετε.
Ειπαμε να σας διαβάζουμε αλλά μην μας περνάτε και για μ…..

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ Ο ΝΑΞΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ BLOG ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ BLOG ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΔΕΞΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΠΑΙΞΑ ΔΗΘΕΝ Η ΜΙΣΟ -ΜΙΣΟ.
ΟΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΠΑΣΟΚΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Ο ΝΑΞΙΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΤΙΚΕ ΟΥΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο βόθρος του Απόλλωνα και ο πύργος του Χειμάρρου δεν είναι τα μόνα προβλήματα του πολίτη στη Νάξο. Υπάρχουν και γενικότερα θέματα,κύριοι, υπάρχουν και άλλες απόψεις για όλα τα ζητήματα και καλό θα είναι να τις ακούμε προσεκτικά. Για να μη μας ξεκουφαίνει η ηχώ της φωνής μας. Δεν είμαστε το κέντρο του σύμπαντος. Κάθετι το ανθρώπινο μου είναι οικείο έλεγε ο Μαρξ. Αλλά και τη λύση των δικών μας, των τοπικών προβλημάτων, δεν διευκολύνουμε με το να κλείνουμε τα μάτια και τ' αυτιά μας στα γεγονότα και τις ιδέες έξω από μας, με το να μην εκφράζουμε τις σκέψεις και τα πιστεύω μας. Μη ξεχνάτε οτι τα blog στηρίζονται στην ελευθερία έκφρασης και κριτικής. Αυτή είναι η δύναμή τους και μερικές φορές η αδυναμία τους.

Ανώνυμος είπε...

το ελληνικο κρατος πρεπει να προβει σε δεκαδες χιλιαδες προσληψεις στο δημοσιο για το προλεταριατο τοσο σε υπουργεια,σε δημους στην εκπαιδευση σε δημοσιες υπηρεσιες σε νοσοκομεια ουτως ωστε να μην υπαρξει μεταναστευτικο κυμα προς το εξωτερικο και διαρροη συναλλαγματος
επιπλεον η οικονομικη κριση θα μπορουσε να αποτελεσει την αφορμη για ιδρυση οαεδ σε καθε δημο ωστε
και οι ανεργοι που πολλαπλασιασθηκαν μετα την οικονομικη κριση να εξυπηρετουνται ευκολοτερα και το προγραμμα να ειναι ευελικτο στις αναγκες καθε δημου και φυσικα να γινει αυτο οχι μονον στην αθηνα αλλα σε ολη την ελλαδα επιπλεον η ιδρυση και αλλων κεπ θα μπορουσε να βοηθησει προς την κατευθυνση της μειωσης της ανεργιας

www.arelis.gr
περιεχει το αντικαπιταλιστικο και αισθησιακοπ ερωτονομικον
ακαταλληλο για ηλικιες κατω των 18 ετων