Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Κύριε Βρούτση εσείς ως κυβέρνηση πρέπει να απαντάτε και όχι να ρωτάτε…


Ερωτά ο κος Βρούτσης το Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας για τα προβλήματα ακτοπλοικής σύνδεσης των νησιών, για τα οποία συμφωνούμε, πλήν όμως αντί να ρωτά θα έπρεπε να δίνει απαντήσεις!!!!! Κε Βρούτση είσαστε Κυβέρνηση ποιόν ρωτάτε;
Αναλυτικά το δελτίο τύπου

Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ.
ΕΡΩΤΗΣΗ Ι.ΒΡΟΥΤΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ.

Παρ’ όλο που η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιωτικών περιοχών έχει σε σημαντικό βαθμό βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια και οι σχετικές επιδοτήσεις των άγονων γραμμών έχουν αυξηθεί, τα νησιά Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ανάφη και Ίος δεν έχουν επαρκή και τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Το πρόβλημα έθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης στον Υπουργό Εμπ. Ναυτιλίας Αν. Παπαληγούρα, με σημερινή ερώτησή του στη Βουλή, ζητώντας την λήψη συγκεκριμένων μέτρων για αξιόπιστη ακτοπλοϊκή σύνδεση, με σύγχρονα και ασφαλή πλοία, των συγκεκριμένων νησιών των Δυτικών Κυκλάδων.

«Οι ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις που αφορούν τις Κυκλάδες αλλά και τις «άγονες γραμμές» είναι «πηγή ζωής» ιδιαίτερα για τα απομακρυσμένα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων και προαπαιτούμενο για την οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή τους. Εν’ όψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, οι νησιώτες απαιτούν άμεσα μέτρα για την εξασφάλιση αξιόπιστων συγκοινωνιών στα νησιά τους. Συγκοινωνιών που θα υπηρετούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για επαρκή ακτοπλοϊκή μετακίνηση και θα ικανοποιούν τις πραγματικές ανάγκες επικοινωνίας τους με την υπόλοιπη χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Κυκλάδων.

Ο κ. Βρούτσης ζητά επίσης από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σχολαστικό έλεγχο των ακτοπλοϊκών εταιρειών με σκοπό την πιστή εφαρμογή των συμβατικών υποχρεώσεών τους έναντι του Ελληνικού Δημοσίου αναφορικά με τις «άγονες γραμμές» αλλά και τη διασύνδεση των Δυτικών Κυκλάδων. Ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες αλλάζουν τα δρομολόγια χωρίς σπουδαίο λόγο ή παραμελούν την εκτέλεσή τους, παραβιάζοντας τις συμβατικές τους υποχρεώσεις έναντι του Ελληνικού Δημοσίου. Το σημαντικό αυτό πρόβλημα έχουν επισημάνει πολλοί φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο Δήμαρχος Μήλου και οι Κοινοτάρχες της Φολεγάνδρου ,της Σικίνου και της Ανάφης.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση δεν κυβερνά. Από τους Υπουργούς μέχρι τους κυβερνητικούς βουλευτές παρουσιάζονται όλοι ως παρατηρητές των γεγονότων λες και κυβερνούν άλλοι. Πόσο ηλίθιους μας θεωρούν; Α…ξέχασα φταίει το ΠΑΣΟΚ!!!

Ανώνυμος είπε...

Εμείς εδώ και το blog εχουμε αναδείξει τόσα προβλήματα της Νάξου.Ο κος Βρούτσης πού ήταν;

Ανώνυμος είπε...

Μην ψάχνετε, εμένα ρωτάει.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς με τις δήθεν σοβαρές αναλύσεις έχετε τη λύση. Φταίει η ΟΝΑΣ για σας.Βρόύτση δώσε τους συγχαριτήρια για τη στήριξη που σου κάνουν.Ο κυβερνητικός βουλευτής αθώος και ένοχος...ο Νταμπάκης;

Ανώνυμος είπε...

Το φιλί της ζωής, το ξέρω.
Ζωοδόχο Πηγή, έχω ακουστά.
Πηγή ζωής κ. Γιάννη μας, δεν βλέπω…

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη, αλλά είσαστε τελικά άσχετοι. Ο βουλευτής, ακόμα και της πλειοψηφίας, έχει δικαίωμα να κάνει ερωτήσεις στη Βουλή, και μπράβο του αν τις κάνει. Άλλο η Βουλή και άλλο η κυβέρνηση. Μη κυτάτε που οι δικοί σας βουλευτές λέγανε ναι σε όλα.

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτά ο βουλευτής, αλλά κια να αγωνίζεται για αντιμετώπιση προβημάτων ή έστω να ασχολείται μ' αυτά. Έγινε τόση φασαρία για τον ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα ακούσατε τους τοπικούς βουλευτές να αςχοληθούν; Ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Ανώνυμος είπε...

Τους έβαλε κανείς το ζήτημα ή περιμένετε να το μάθαιναν από τα μπλογκ.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα δεν έμεινε στα blog έφθασε στο δημοτικό συμβούλιο, στην Περιφέρεια, στα τοπικά ΜΜΕ. Έχουν υποχρέωση να μαθαίνυν, αλλοίμονο.

http://naxios.blogspot.com είπε...

Φίλε a-naxie το νησί μας είναι μεγάλο άλλα όχι τόσο μεγάλο για να μην γνωρίζουμε την αγάπη σου για τον Βρουτση και την Νέα Δημοκρατία. Τέλος πάντων ποιόν αγαπά ο καθένας είναι δικαίωμα του . αυτό που δεν είναι δικαίωμα του είναι να παραποιεί την αλήθεια . Άλλο λοιπόν η Βουλή και άλλο η κυβέρνηση αγαπητέ a-naxie . Κανένα άρθρο του συντάγματος δεν απαγορεύει στους κυβερνητικούς βουλευτές να κάνουν ερωτήσεις . Όπως κανένα άρθρο του συντάγματος δεν λέει ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας απαντούν για λογαριασμός της κυβέρνησης .Απεναντίας
μπράβο που κάνει ερωτήσεις στη Βουλή, αν και κυβερνητικός βουλευτής. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι ως νέος βουλευτής στον ένα μίση χρόνο βουλευτής έχει κάνει παρά πολλές κυβερνητικο. Άλλο η Βουλή και άλλο η κυβέρνηση.

Τα μέσα αυτά κοινοβουλευτικού ελέγχου είναι τα ακόλουθα
Α) Οι αναφορές

Καθένας ή πολλοί μαζί μπορούν να απευθύνουν εγγράφως και επωνύμως παράπονα ή αιτήματα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι Βουλευτές μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υιοθετήσουν τις αναφορές αυτές. Ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος, εντός είκοσι πέντε ημερών, να απαντήσει στην αναφορά (άρθρο 125 ΚτΒ).
Β) Οι ερωτήσεις

Οι βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες σκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχή μιας συνεδρίασης κάθε εβδομάδα εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και συζητούνται αναφορές και ερωτήσεις (άρθρα 126 έως 128 ΚτΒ).
Γ) Οι επίκαιρες ερωτήσεις

Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας, κάθε Βουλευτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει επίκαιρη ερώτηση που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό ή τους Υπουργούς, οι οποίοι απαντούν προφορικά. Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απαντά ο ίδιος σε δύο τουλάχιστον επίκαιρες ερωτήσεις που αυτός επιλέγει. Επίκαιρες ερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε τρεις συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα, αλλά και στο Τμήμα Διακοπής των εργασιών (άρθρα 129 έως 132 ΚτΒ).
Δ) Οι επερωτήσεις

Οι επερωτήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της Κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της. Οι βουλευτές που έχουν καταθέσει ερωτήσεις μπορούν να τις μετατρέψουν σε επερωτήσεις εάν κρίνουν ότι η απάντηση του Υπουργού δεν είναι επαρκής. Οι επερωτήσεις συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν περισσότερες επερωτήσεις για το ίδιο θέμα, η Βουλή μπορεί να αποφασίσει την ταυτόχρονη συζήτησή τους, ή ακόμη και τη γενίκευση της συζήτησης (άρθρα 134 έως 137 ΚτΒ).
Ε) Ο επίκαιρες επερωτήσεις

Για θέματα της άμεσης επικαιρότητας κάθε Βουλευτής έχει το δικαίωμα να υποβάλει επίκαιρη επερώτηση. Οι επίκαιρες επερωτήσεις συζητούνται κάθε Δευτέρα στην Ολομέλεια αλλά και σε ορισμένες συνεδριάσεις του Τμήματος διακοπής των εργασιών. Κατά γενικό κανόνα, οι διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός για τις επερωτήσεις εφαρμόζονται και στις επίκαιρες επερωτήσεις.
ΣΤ) Οι αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων

Οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα. Πάντως δεν μπορούν να κατατεθούν έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό (άρθρο 133 ΚτΒ).
Ζ) Οι συζητήσεις με πρωτοβουλία βουλευτών

Τόσο στις διαρκείς επιτροπές όσο και στην Ολομέλεια μπορεί, υπό ορισμένες προϋποθέσεις που αφορούν κυρίως την παραγωγή νομοθετικού έργου, να διεξάγονται με πρωτοβουλία βουλευτών συζητήσεις για θέματα γενικότερης σημασίας ή ενδιαφέροντος (άρθρα 128Β και 132Α ΚτΒ).

Ανώνυμος είπε...

Σωστά όσα λες, naxie. Ρωτάω λοιπόν, ποιος βουλευτής Κυκλάδων από τους τρεις έχει καταθέσει αναφορά,ερώτηση, επερώτηση στη Βουλή για τον ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα, που έχει γίνει τελευταία πολύ φασαρία.

http://naxios.blogspot.com είπε...

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΒΡΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ .ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΥΠΕΎΘΥΝΟΥΣ ΕΝΗΜΈΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΡΔΑΝΗ ΤΟΝ ΚΤΥΠΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα,ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΧΑΔΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

Ανώνυμος είπε...

Είμαι κορόιδο γιατί:
Σκοτώνομαι με τον αδελφό μου που δεν με χωρίζει τίποτα, για να υπερασπιστώ τον κάθε βολεμένο εθνοσωτήρα…
Είμαι κορόιδο γιατί:
Ενώ στα λόγια είμαι υπέρ της ευθανασίας, τον «ραγιά» που κρύβω μέσα μου τον συντηρώ με μηχανική υποστήριξη και κάνω όνειρα για το μέλλον του…

Ανώνυμος είπε...

Άσε τις μακακίες και μην τους τσουβαλιάζεις όλους. Να καταργήσουμε τη Βουλή; Δεν απάντησες γιατί χαδευεις τους άλλους. Τους φταίχτες. Μήπως εσύ είσαι ραγιάς; Ο Βρούτσης καλά έκανε. Οι άλλοι πρώην δήμαρχοι, βουλευτές, νέοι και παλιοί, που είναι; Ωραία είναι η δημοκρατία σου. Να μη ρωτά η κυβέρνηση(ούτε για το χθες;)αλλά μόνο να απαντά. Για την ουσία δε λες τίποτα. Ούτε καμιά ανάλυσή σου για τα τοπικά βλέπω, μόνο για γενικά θέματα. Για να σε κρίνω και εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κώλυμα έχετε ρε αδέλφια Νεοδημοκράτες.
Εγώ ψήφισα ΠΑΣΟΚ, αλλά συμφωνώ με το blog που τα έχωσε προχθές στο Ρήγα για την ερώτηση που έκανε για το λιμάνι της Χώρας.
Η υποκρισία απέχει πολύ από το ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

για να δούμε τι έλεγε στη βουλή στις 5/3 ο αγαπητός Βρούτσης
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ξέρετε -γιατί δεν το ξέρετε, δεν κατάγεστε από νησιωτική περιοχή της Ελλάδας- ότι τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους και των Κυκλάδων ειδικότερα ζούσαν σε εποχή μπάχαλο και ζούσαν σε περίοδο απομόνωσης επί δικών σας ημερών. Για ποια ανασφάλεια των νησιωτών πολιτών μιλάτε σήμερα; Ανασφάλεια και μπάχαλο με πλοία όπως το «Blue Star», όπως το «ΘΕΟΛΟΓΟΣ», όπως το «Super Ferry», όπως το «ΜΥΚΟΝΟΣ», όπως το «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ»; Δεν έχετε σχέση με την πραγματικότητα! Γιατί σε μία τέτοια κουβέντα, όταν ανοίγετε την ατζέντα για να μιλήσετε για ακτοπλοΐα, καλό είναι να προέχει το στοιχείο της αυτοκριτικής.
Την περίοδο δηλαδή πριν το 2004 που με λογικές κομματισμού είχατε αποκλείσει εταιρείες από το να διασυνδέουν τα νησιά και να μπαίνουν ελεύθερα μέσα στη διαδικασία του να διεκδικήσουν ισότιμα με όλες τις άλλες εταιρείες τη διασύνδεση του Αιγαίου, μήπως ξεχνάτε –και καλό είναι να το πούμε- το ποσό που είχατε διαθέσει για τις άγονες γραμμές; Τριάντα εκατομμύρια ευρώ. Ποιο είναι σήμερα το ποσό για τις άγονες γραμμές; Εκατό εκατομμύρια ευρώ. Και ξέρετε με τι μετακινούνται στην ενδοκυκλαδική διασύνδεση οι νησιώτες συμπολίτες μας; Με ταχύπλοα πλοία που δεν τα είχαν δει ούτε στο όνειρά τους, ενώ προηγούμενα υπήρχαν πλοία όπως το «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ», της δικής σας εποχής!
άλλα όταν λιβανίζει και άλλα όταν ρωτάει

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε.....
Α... πάλυ φταίει το ΠΑΣΟΚ !! για τον ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα και οι προηγούμενοι Δήμαρχοι που τον κληρονόμησαν του Μπαρδάνη. Μα δεν ξέρετε ότι αυτό είναι το μοναδικό δικό σας έργο που έγινε στην περιοχή μας την περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη, από τον αλήστου μνήμης δικό σας Έπαρχο Νάξου Γεωργόπουλο !!! να τα χέρεστε τα παράνομα έργα σας. κατά που είναι τα αφεντικά σας είναι και τα έργα που κάνουνε

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου λες ξυπνητζή, το αεροδρόμιο στον υδροβιότοπο ποιος το έκανε; Είναι γνωστή η τακτική σας. Όπου υπάρχει πρόβλημα φταίει η ΝΔ. Όπου δεν υπάρχει φανερά, εσείς το κάνατε. Να χαίρεστε τη Νάξο όπως τη φτιάξατε. Οι δικοί σας τοπικοί τι ρόλο έπαιζαν;