Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Η λεχώνα σαράντισε αλλά…


k. Περιφερειάρχη,

Εκκρεμεί μια απόφασή σας.

Νομίζουμε ότι εξαντλήσατε όλα τα περιθώρια
και εκεί στα ορεινά της Νάξου,
εξαντλούνται τα…όρια…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα δεδομένα η κατάσταση είναι μονόδρομος.
Αν προφτάσουν να θάψουν πάλι λεφτά για να επισκευάσουν τη δεξαμενή θα αιωρείται η δυσπιστία και η αβεβαιότητα.
Ο βόθρος δεν θα αποτελεί μόνο πηγή μολύνσεως, αλλά και αιτία διενέξεων , κάτι που δεν έχει ανάγκη καθόλου ο τόπος.
Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να γίνονται τακτικότατες υδροληψίες και τα αποτελέσματα των αναλύσεων να αναρτώνται σε εμφανές σημείο στον Απόλλωνα.
Καλό θα είναι να ενημερωθούμε για παλαιότερες αναλύσεις, που όπως ακούω σκοπίμως εξαφανίστηκαν…

Ανώνυμος είπε...

Για να βοηθήσω τον από πάνω να εξακολουθεί να έχει αβεβαιότητα, όχι μόνο μετά από το θάψιμο αδικοχαμένων ευρώ στη δεξμενή αλλά και μετά από τις δειγματοληψίες (και όχι υδροληψίες) που προτείνει, του λέω αυτά που έχω ακούσει εγώ από υπεύθυνο υγειονολόγο:

1. Τα αποτελέσματα των δειγμάτων νερού, από όπου και να τα πάρουν ισχύουν ΜΟΝΟ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ 30 ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ.

Δηλαδή αν πάρουν δείγμα στις δυόμιση το μεσημέρι και βγούν καθαρά τα αποτελέσματα 2 ημέρες μετά, σημαίνει πως τότε που πήραν δείγματα νερού ((πριν δύο ημέρες)από τις 13:30 έως και τις 14:30 τα νερά ήταν καθαρά.
Αυτό δε σημαίνει ότι ήταν καθαρά και στις 10:00 ή στις 16:00.

Επίσης αν.....τύχει....και κάποιος πονηρός υπάλληλος μάθει ποια ώρα θα έρθουν να πάρουν δείγματα και κλείσει τη δεξαμενή-βόθρο, ώστε να μη ρίχνει στη θάλασσα τα λύματα για 1-2 ώρες πιο πριν, τότε τα δείγματα θα είναι πεντακάθαρα. Όχι όμως και η θάλασσα.

Το έπιασες πιστεύω το υπονοούμενο...

2. Το άλλο που έχω ακούσει είναι ότι τα αποτελέσματα ισχύουν για μία περιοχή ακτίνας περίπου 50μ. γύρω από το σημείο που πήραν δείγμα νερού.

Επομένως προτείνω πως μαζί με τα...φοβερά-καθησυχαστικά αποτελέσματα που πρότεινες να αναρτώνται, να καρφώσουν και μακριές σωλήνες μέσα στη θάλασσα, στα σημεία που παίρνουν δείγματα,για να κολυμπάτε εκεί κοντά. Ακόμα πιο ωραία είναι να βάλουν και κορδέλες των 50μ. και τότε θα κάνετε και ωραιο γαϊτανάκι καθώς κολυμπάτε...Τρομάρα σας...

Αυτά για αρχή για να μην αναφερθώ σε άλλα σενάρια, με τηλεφωνήματα που θα πιέζουν αυτούς που βγάζουν τα αποτελέσματα να τα βγάλουν...καθαρά....

Περαστικά λοιπόν σε όποιον νομίζει πως πριν πάει για μπάνιο θα κοιτάει τα δείγματα λες και παρακολουθεί δελτίο καιρού και θα είναι και εξασφαλισμένος.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο τελευταίος. Σιγά μην είναι αξιόπιστα τα δείγματα. Βέβαι εκεί που γράφεις για δυόμιση το μεσημέρι μάλλον εννοούσες δύο το μεσημέρι. Πάντως ότι και να λέτε, ακόμα και εντάξει να ήταν τα δείγματα το πως ανακοινώνονται είναι ασ'τα βράσ'τα. Να φανταστείτε ο Δήμαρχος (αν θυμάμαι καλά) πρόσφατα σε συνέντευξή του στο Μεσόγειος FM είπε πως το ποσοστό βλαβερών ουσιών στις τελευταίες μετρήσεις όχι απλώς βγήκε μηδενικό, αλλά βγήκε ΑΡΝΗΤΙΚΟ;;; Τι θέλει να πει δηλαδή ο Δήμαρχος; Ο,τι καλό είναι να χέζουμε που και που τη θάλασσα ή να ρίχνουμε λίγα σκατά του Βιολογικού μέσα για να έρχεται η θάλασσα στα ίσια της;
Το νου σας μωροπίστευτοι.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο Απόλλωνας θέλει γενικό ξεβρόμισμα. Ας ξεκινήσουν λοιπόν από τη στεριά με πρώτους τους… από πάνω.