Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Δεν έμεινε από «ψυχικά αποθέματα» ο Θεόδωρος Τούντας…

…προφανώς η αιτία είναι άλλη και δεν πρέπει να δώσει τροφή στα «κοράκια» που καραδοκούν…

Έχουν περάσει αρκετές ώρες από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση της αποχώρησης του Θεόδωρου Τούντα από τα Δημοτικά δρώμενα του Γαλατσίου.

Ο αρχικός αιφνιδιασμός ολοένα και γίνεται μεγαλύτερος ακόμα και αυτή την προχωρημένη ώρα, πολύ περισσότερο σε εκείνους που επεδίωκαν και μεθόδευαν αυτή την εξέλιξη…

Η θεωρητικά «βελούδινη» αποχώρηση του Θεόδωρου Τούντα, ίσως αποβεί καθοριστική, όπως καθοριστική ήταν και η παρουσία του, στις αναμενόμενες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο Γαλάτσι.

Ο λόγος της αποχώρησής του ΔΕΝ διευκρινίζεται με σαφήνεια και κανένας από τους πρώην στενούς του συνεργάτες δεν είναι σε θέση να δώσει κάποια ερμηνεία! Το γεγονός αυτό αποτελεί πηγή… σεναρίων τα οποία εξυφαίνονται στα γνωστά παραπολιτικά στέκια ή καλύτερα στα γνωστά «παραμάγαζα» της ίντριγκας και της διαπλοκής στα οποία προαποφασίζεται το μέλλον του Γαλατσίου και στα οποία ο Θεόδωρος Τούντας προφανώς δεν είχε καλή πρόσβαση…

Σε πρώτη φάση θα σταθούμε στο απόσπασμα της ανακοίνωσης που αναφέρει:

“Αυτή τη φορά ανοίγω το δρόμο σε εκείνους που έχουν το μεράκι και το όραμα να κάνουν την Πόλη καλύτερη, να προσφέρουν στον άνθρωπο και όχι να ικανοποιήσουν μόνο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Ανοίγω το δρόμο σε όσους έχουν απόθεμα ψυχής να υπηρετήσουν την Πόλη, να βαδίσουν σε νέους δρόμους ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της κοινωνίας για ρήξη με αρρωστημένες νοοτροπίες, να πάνε πλάι – πλάι με τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις, τις δυνάμεις της γνώσης και της εμπειρίας και να υιοθετήσουν τις πρωτοποριακές και ανατρεπτικές προτάσεις της νέας γενιάς για ένα αύριο ελπιδοφόρο και ανθρώπινο.”

Το «απόθεμα ψυχής» ίσως λέει πολλά…


Πάντως πιστεύουμε πως αν ήθελε ΜΠΟΡΟΥΣΕ να απαλλαγεί από εκείνους που σκοπό είχαν και έχουν «να ικανοποιήσουν μόνο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.»…

Τουλάχιστον τώρα απελευθερωμένος και ανεξάρτητος πρέπει για το καλό της πόλης που ίσως τον πλήγωσε, να τους κατονομάσει…

Η ανακοίνωση όπως μας την έστειλε το e-galatsi.gr



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ



ΓΑΛΑΤΣΙ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Φίλες και Φίλοι,

Για την πόλη μας, το Γαλάτσι, μια νέα εποχή έχει ήδη αρχίσει. Οι συμπολίτες μας έπαψαν πλέον να έχουν περιορισμένες προσδοκίες, να στηρίζουν διοικήσεις στο Δήμο που δεν έχουν όραμα, δεν επιχειρούν ρήξεις και δεν ενστερνίζονται τις ριζοσπαστικές αλλαγές που οραματίζεται η νέα γενιά της πόλης.

Για μένα η σωφροσύνη και η ανιδιοτελής αξιολόγηση της πραγματικότητας και της πολιτικής συγκυρίας είναι οι βασικές αξίες που πρέπει να επικυριαρχούν στις αποφάσεις κάθε συνετού πολιτικού στελέχους.

Η διαχείριση της εξουσίας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Οι προσωπικές φιλοδοξίες οφείλουν και πρέπει να παραμερίζουν μπροστά στο συλλογικό συμφέρον και το συμφέρον της Πόλης.

Θέλω να ξέρετε ότι αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα η αγάπη και η εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε σε όλη τη μέχρι σήμερα διαδρομή μου στο Δήμο. Στις δημοτικές εκλογές του 2002 αναδείξατε πρώτη δύναμη τη Δημοτική Παράταξη «Γαλάτσι 21ος αιώνας» και μένα μου κάνατε την υπέρτατη τιμή εκλέγοντάς με στη θέση του Πρώτου Πολίτη της Πόλης.

Δε σας κρύβω ότι λυπάμαι πολύ που θα στεναχωρήσω όσους από σας μου ζητάτε να ηγηθώ και πάλι της παράταξής μας στις εκλογές του 2010, για να ολοκληρώσουμε ότι αφήσαμε στη μέση και να διορθώσουμε ότι γκρεμίστηκε.

Αυτή τη φορά ανοίγω το δρόμο σε εκείνους που έχουν το μεράκι και το όραμα να κάνουν την Πόλη καλύτερη, να προσφέρουν στον άνθρωπο και όχι να ικανοποιήσουν μόνο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Ανοίγω το δρόμο σε όσους έχουν απόθεμα ψυχής να υπηρετήσουν την Πόλη, να βαδίσουν σε νέους δρόμους ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της κοινωνίας για ρήξη με αρρωστημένες νοοτροπίες, να πάνε πλάι – πλάι με τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις, τις δυνάμεις της γνώσης και της εμπειρίας και να υιοθετήσουν τις πρωτοποριακές και ανατρεπτικές προτάσεις της νέας γενιάς για ένα αύριο ελπιδοφόρο και ανθρώπινο.

Φίλες και Φίλοι,

Επικοινωνώ μαζί σας γιατί νοιώθω την ανάγκη για ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλους εσάς τους απλούς καθημερινούς μου φίλους για όλα όσα απλόχερα μου χαρίσατε και να σας δώσω τη διαβεβαίωση ότι, όπως έκανα πάντα με το δικό μου απλό και όχι υποκριτικό τρόπο, θα νοιάζομαι για το καλό της Πόλης και θα παραμείνω ο δικός σας φίλος.


Φιλικότατα
Θεόδωρος Β. Τούντας

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. O ΣΑΡΚΟΖΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ, ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Ο ΤΟΥΝΤΑΣ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ;

Ανώνυμος είπε...

H λέξη γίγαντας μάλλον κάνει αναφορά στα σωματικά προσόντα της Ντόρας και του Τούντα.
Μην ανησυχείς όμως φίλε ανώνυμε...
Καταφθάνει ο Καπέλης...ίδια κυβικά..παλιότερη και πολύ χειρότερη έκδοση του Τούντα.

Ο νάνος

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.

Η ΧΙΟΝΑΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Μιμηγιάννης, Καπέλης, Μαγκανάρης, Σιδερής, Πολυκρέτη, Ζέρβα και όλα τα παιδιά του Παπαδιονυσίου, μόλις βγήκε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσίαπήρανε τα πάνω τους και δηλώνουν υποψήφιοι δήμαρχοι.
Αυτό το ΠΑΣΟΚ εμείς το φέραμε στην εξουσία. Αυτοί όλοι ενδιαφέρονται μόνο για θέσεις με μισθό και τις μοιράζουν από τώρα. Αυτά τα ξέρουν όλοι στο Γαλάτσι και θα τους μαυρίσουμε.
Εγώ πιστεύω ότι δεν έκανε καλά ο Θοδωρής. Έπρεπε να τους παρατήσει και όχι να παραιτηθεί. Αν τον φτάσανε σε σημείο απόγνωσης και δε σηκώνει ούτε το τηλέφωνο να ξέρει ότι έχει φίλους που μετράνε στο Γαλάτσι.
Ένας ναξιώτης αγανακτισμένος

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΟΥΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΖΟΥΑΝΗΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ.ΧΑ !!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΒΡΙΖΕΙ Ο ΤΣΙΡΟΣ; ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ ΟΛΑ ΤΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Στο Γαλάτσι όλα χαλκεύονται στο internet cafe και σε δυο τρεις άλλες καφετέριες, αλλά στην ουσία κάνουν κουμάντο καμιά δεκαριά αυτοαποκαλούμενοι «ενεργοί πολίτες» που για να δώσουν νόημα στη μίζερη κοινωνική τους απομόνωση, το μόνο που επιδιώκουν και τελικά καταφέρνουν είναι να κρατούν δέσμιο το Γαλάτσι στον αρρωστημένο κόσμο τους.

Μη βιάζεστε αγαπητοί συμπολίτες. Ίσως είναι η αρχή μιας νέας περιόδου αρκεί όλοι μαζί να αποφασίσουμε να απογαλακτιστούμε και να κόψουμε οριστικά τον ομφάλιο λώρο με το φαύλο παρελθόν.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν Ναξιώτες που σίγουρα ξέρουν .
Ας βγουν να μιλήσουν να μάθουμε επιτέλους τι συμβαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο Μαρκόπουλε τι γνώμη έχεις για όλα αυτά;

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ? ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ? ΟΙ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΘΟΡΥΒΟ. ΤΙ ΕΙΧΕ ΤΙ ΕΧΑΣΕ Ο ΤΕΟ. ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ. ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Νίκος Μαγκανάρης είναι ο πιο κατάλληλος για υποψήφιος δήμαρχος

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να έφευγαν και οι υπόλοιποι.Όλοι αυτοί που τόσα χρόνια λυμαίνονται το Γαλάτσι.
Είναι δυνατόν μια πόλη 80.000 κατοίκων να μην μπορεί να αναδείξει κάτι νέο.?

Η Ζερβα πάντως θα πάρει τα σώβρακα...σ' όλους αυτούς τους άχρηστους ,που μετά 4 χρόνια ανυπαρξίας και ακινησίας διεκδικούν το χρίσμα από το Πασόκ,με περίσσιο θράσος.

Nαπολέων

Ανώνυμος είπε...

Αντε γεια...

Ανώνυμος είπε...

Aντε γεια...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ λίγοι όλοι.
Θα μου πείτε εδώ έγινε δήμαρχος ο Τσίρος. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε αουτούς που μας αξίζουν…
Ειδικά ο Μαγκανάρης παιδί του κομματικού σωλήνα και του Παπαδιονυσίου είναι πολύ περιορισμένων προσδοκιών.
Τουλάχιστον ο ΤΕΟ μπορεί να είχε τις ιδιορυθμίες του αλλά ήταν αποφασιστικός και δημιουργικός. Έριχνε τα μπινελίκια του αλλά δρομολόγησε πολλά και απαραίτητα έργα.
Βλακεί α του που δεν έκανε ρουσφέτια . Σε αυτά όλοι οι τωρινοί υποψήφιοι είναι μανούλες. Εγώ πάντως από όλους αυτούς τους βολεμένους κρατικοδίαιτους προτιμώ το χαχανούλη το Τσίρο.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ προτιμώ γυναίκες. Και η εξουσία θηλυκιά είναι και τη γ...όλοι. Στο Γαλάτσι Πολυκρέτη ή Αλιμπέρτη.
Την Κυριακή ψήφισα Μπακογιάννη και δε μου βγήκε.

Ανώνυμος είπε...

Πω πω πω
Εκτός από τον πόνο ξεχείλισε και η υποκρισία για τους Πασόκους.
Τώρα βλέπουν με συμπάθεια τον Τούντα, αλλά μέχρι χθές τον έβριζαν.
Ίσως συνειδητοποίησαν ότι τώρα πρέπει να βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη.
Ο προεκλογικός αγώνας θέλει έξοδα και όπως και να το κάνουμε ο «χοντρός» τα έχωνε.