Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Τρεις κυρίες «καίνε» το Γιάννη…

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ι. Βρούτσης ίσως κληθεί να καταβάλει πρόστιμο έως 100.000 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας για την αφισοκόλληση

Μετά από έγγραφη καταγγελία του γραμματέα της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΠαΣοΚ στις Κυκλάδες κ. Β. Κίτσιου, αλλά και με διαπιστώσεις των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων σχηματίστηκε ο φάκελος της έρευνας για την παράνομη αφισοκόλληση από τον «γαλάζιο» βουλευτή κ. Βρούτση. Μοναδικός υπερασπιστής του υπήρξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Εμμ. Στέλλας, ο οποίος στη συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής Εκλογικών Παραβάσεων υιοθέτησε «θεωρία συνωμοσίας»,
δηλώνοντας ότι δεν είναι σίγουρος ότι οι αφίσες «κολλήθηκαν από τον ίδιο» τον βουλευτή, ισχυρισμό που υιοθέτησε και ο διορισμένος από την κυβέρνηση της ΝΔ περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χ. Κόκκινος που προήδρευε της Επιτροπής.

Ο ίδιος ο βουλευτής σε υπόμνημα που κατέθεσε διά πληρεξουσίου δικηγόρου υποστήριξε ότι από τις φωτογραφίες που προσκομίστηκαν στην Επιτροπή «δεν προκύπτει ούτε αν οι συγκεκριμένες αφίσες αναρτήθηκαν στην Ερμούπολη της Σύρου, ούτε και αν αυτές αναρτήθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο». Επικαλέστηκε δε έγγραφο των υπηρεσιών του Δήμου Ερμούπολης, σύμφωνα με το οποίο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν τη συγκεκριμένη αφισοκόλληση του βουλευτή επειδή, όπως συνηθιζόταν κατά την προεκλογική περίοδο, «οι αφίσες καλύφθηκαν άμεσα από άλλες νέες αφίσες».

«Τα μέλη της Επιτροπής ζουν στην Ερμούπολη και έχουν εικόνα και άποψη» αντέτεινε η εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ στη διακομματική κυρία Σοφία Θεολογίτη, αλλά και δύο ακόμη κυρίες που μετείχαν στην Επιτροπή, η κυρία Μαρίνα Μακρή από τον ΣΥΡΙΖΑ και η κυρία Καλλιόπη Παρασκευοπούλου από τους Οικολόγους ήταν καταδικαστικές για τον «γαλάζιο» βουλευτή και ζήτησαν να απορριφθούν οι ισχυρισμοί του. Τον λόγο τώρα έχει η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής που καλείται να αποφασίσει αν θα επιβάλει ή όχι τις προβλεπόμενες κυρώσεις.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ ..................ΠΟΥ ΦΑΓΑΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΛΙ.