Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

«γαλάζια σημαία» πήραν…

421 ακτές και 9 μαρίνες

• 22 στις Κυκλάδες,
• 3 στη Νάξο

Από τη Νάξο βραβεύτηκαν οι ακτές Αγίας Άννας, Αγίου Προκοπίου και Αγίου Γεωργίου, όλες κοντά στη Χώρα.

(Το Βίντσι και ο Απόλλωνας, που κάποτε βραβευόταν, πώς… ξεχάστηκαν;)

Η Ελλάδα κατέχει και πάλι τη δεύτερη θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 41 χώρες, στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος για την ποιότητα των ακτών.

Κριτήρια για την απονομή της "Γαλάζιας Σημαίας"

Όλες οι «γαλάζιες παραλίες»

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού αναφέρετε τα κριτήρια που πρέπει να πληρεί η ακτή για να διεκδικήσει τη Γαλάζια Σημαία τότε γιατί απορείτε που ο Απόλλωνας εξαιρέθηκε της απονομής;
Και για να πάμε ένα βήμα παρακάτω, ποιος φορέας που δραστηριοποιείται εκμεταλλευόμενος το όνομα του Απόλλωνα θα πάρει τα κριτήρια ένα προς ένα και θα φροντίσει ώστε το 2011 ο Απόλλωνας να πληρεί τις προυποθέσεις.

Ανώνυμος είπε...

H ασφαλής δίοδος στην ακτή και η πρόσβαση για όλους (ακόμα και στα άτομα με ειδικές ανάγκες) που απαιτεί ο πίνακας κριτηρίων θα εξασφαλιστεί από αέρος (όλοι θα πέφτουν με με αλεξίπτωτο εκτοξευόμενοι με καταπέλτη από τον κούρο) αφού οποιαδήποτε προσπάθεια μειώσεως των τραπεζοκαθισμάτων θα είναι πλήγμα για το τόπο και για αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΕΚΕΙ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ,ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΛΠ.ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΞΙΖΕΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ Ο ΑΙ ΓΙΩΡΓΗΣ,ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ,Η ΣΤΗΝ ΒΙΓΛΑ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ;ταρζανακος

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΥΣΗ, φίλε ταρζανάκο, τι άλλο?
"ΑΡΑΧΝΗ"