Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Του καλοκαιριού τους «έρωτες», τους βλέπει το φθινόπωρο και γελά …

Εμείς πάντως σας τα είπαμε και αμαρτία ουκ έχομεν …

Νάξος : ανταπόκριση

Έντονο παρασκήνιο αναπτύχθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που μετέδωσε σήμερα το ΖΕΥΣ TV προκειμένου να τα "βρουν" οι κ.κ Μαράκης και Γρυλλάκης και να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Νοέμβρη.

Μάλιστα για πρώτη φορά μετά την εκδήλωση του ενδιαφέροντος του Θανάση Γρυλλάκη να κατεβάσει συνδυασμό στις δημοτικές εκλογές,επικοινώνησαν τηλεφωνικά οι δύο υποψήφιοι σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει τις δύο παρατάξεις.

Το πρώτο τηλεφώνημα έπεσε προχθες το μεσημέρι-μετά από πιέσεις κοινών φίλων των δύο πλευρών-και συμφωνήθηκε συνάντηση ενώπιον τρίτου προσώπου η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, ενώ μία ώρα αργότερα ο Θανάσης Γρυλλάκης και οι συνεργάτες του αποφάσισαν τη σημερινή ανακοίνωση του συνδυασμού τους στο ξενοδοχείο "Κορωνίς" ενημερώνοντας μάλιστα και τα ΜΜΕ.

Οι "διαμεσολαβητές" όμως δεν τα έβαλαν κάτω και συνέχισαν να ασκούν πιέσεις για να έρθουν σε συμφωνία οι δύο πλευρές και πιο συγκεκριμένα να οπισθοχωρήσει η πλευρά του κ.Γρυλλάκη,με αποτέλεσμα να πέσει και δεύτερο τηλεφώνημα σήμερα το πρωί όπου ο Θανάσης Γρυλλάκης άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο της εξεύρεσης λύσης για να κατέβει ενωμένο το τοπικό ΠΑΣΟΚ Νάξου στις εκλογές του Νοέμβρη.

Η νέα συνάντηση Μαράκη-Γρυλλάκη κλείστηκε για την Παρασκευή που θα επιστρέψει από την Αθήνα ο Δήμαρχος Νίκος Μαράκης, προκειμένου να έχει συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες για την προώθηση ζητημάτων της Νάξου.

Πάντως αυτό που σχολιάζουν κοινοί φίλοι και των δύο πλευρών ο Θανάσης Γρυλλάκης είναι θετικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον νυν Δήμαρχο, όμως κάποιοι στενοί του συνεργάτες είναι ριζικά αντίθετοι και μπαίνουν εμπόδιο στην πιθανή τους συνεργασία.

Όπως οι ίδιες πηγές αναφέρουν όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις.

Να σημειωθεί πως και οι τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στη Νάξο αναμένεται να αναλάβουν πρωτοβουλία τις αμέσως επόμενες ημέρες να φέρουν κοντά τις δύο Δημοτικές παρατάξεις.


12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όστις ενδυθεί κομματικό μανδύα, αγγλιστί, «την έκατσε»

Ανώνυμος είπε...

Σε μεγάλο επικοινωνιακό ολίσθημα παρασύρθηκε τις τελευταίες μέρες ο Δήμάρχος Νάξου, γεγονός ανεπίτρεπτο για την εμπειρία του.

Είναι ακατανόητο πως πίστεψε τους "κοινούς φίλους" και φάνηκε προς τα έξω να παρακαλάει τον Γρυλλάκη να πάει μαζί του. Ο τελευταίος φερόμενος πιο έξυπνα επικοινωνιακά διατύνεται ότι συτός θέλει την συνεργασία αλλά δεν τον αφήνουν οι συνεργάτες του, αφήνοντας ένα παράθυρο ανοιχτό, ενώ την ίδια ώρα έχει αποφασίσει την ανακοίνωση υποψηφιότητας.

Η ενότητα δεν κερδίζεται μέσω τηλεφωνημάτων και συζητήσεων, κερδίζεται με ανοιχτή συστράτευση όλων με τον εκλεγμένο (και από το λαό και εσωκομματικά) Δήμαρχο Νάξου απέναντι στις όποιες κινήσεις διάσπασης. Ο μόνος ενδιάμεσος θα μπορούσε να είναι οι οργανώσεις της Νάξου... και αυτές εξετάζοντας τις όποιες πολιτικές διαφωνίες και όχι τα πρόσωπα.

Και μην ξεχνάτε Δήμαρχε και Θανάση, ο κόσμος έχει βαρεθεί το πολιτικό αλσιβερίσι, τους ενδιάμεσους και τα ανταλλάγματα. Στις μέρες μας απαιτείται δουλειά και στρατηγική εξόδου από την κρίση, και όχι μοίρασμα καρεκλών και συνεντεύξεις στα ραδιόφωνα.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο με το ΠΑΣΟΚ ενωμένο θα δει προκοπή ο τόπος και οι Μικρές Κυκλάδες. Όπως με το ΠΑΣΟΚ βλέπει προκοπή και η Ελλάδα. Μαράκης και Γρυλλάκης μαζί. Τη τύφλα στα μάτια σας. Γαμώ τα κόμματα σας και τα μυαλά που κουβαλάτε ρεμάλια του δημόσιου βίου. Τελευταίοι της ζωής, ύποπτοι και κατεδαφιστές του μέλλοντος του τόπου. Χαραμοφάιδες που η ανεπάρκεια σας δε θέλει δα και προσπάθεια για να φανεί αφού κάποιος αρκεί να κοιτάξει γύρω του στη Νάξο να δει τα έργα σας και το τι συμβαίνει. Κρυφτείτε ρε ληστές των ονείρων μας. Επιτέλους ήρθε η ώρα να προσφέρετε στο τόπο.

Ανώνυμος είπε...

“Κρυφτείτε ρε ληστές των ονείρων μας.”
Πολύ μου άρεσε πατριώτη.

δημότης είπε...

προς υποψηφίους δημάρχους: Διαβάστε το σχόλιο των 9:11 και συνειδητοποιήστε επιτέλους ότι ο κόσμος είναι αξαγριωμένος. Αφήστε τα πολιτικά παιχνιδίσματα και μιλήστε με ειλικρίνεια, διαφορετικά πηγαίνετε στα σπίτια σας.
Αλλά εδώ δεν τα βρίσκουν ενδοπαραταξιακά και κοιτάει ο ένας να φάει τον άλλο και όλοι μαζί τον αρχηγό, θα τα βρούν με τους δημότες. Όσες παρασκηνιακές διεργασίες βγουν στο φως θα είναι εις βάρος σας!

Ανώνυμος είπε...

Σας λέω κάτι που το γνωρίζω από πρώτο χέρι.
Οι πολιτικοί πριν βγάλουν την τσίμπλα από τα μάτια τους, ζητούν την αποδελτίωση του τύπου. Δεν τους νοιάζει τι γράφουν γι’ αυτούς. Αρκεί να γράφουν.
Τώρα με τα blods που η είδηση μεταδίδεται πριν.. γίνει, τα παίρνουν πολύ σοβαρά υπόψη.
Και τα σχόλια διαβάζουνε ,τα πάντα διαβάζουνε και βγάζουν τα συμπεράσματά τους. Αν στο τέλος σέρνονται από τις κομματικές ή άλλες δεσμεύσεις είναι άλλη υπόθεση.
Γενικά είναι ενήμεροι για τις προθέσεις και τις διαθέσεις του κόσμου και καλό θα είναι όποιος έχει άποψη και μπορεί να τους και να μας ανοίξει τα μάτια , να γράφει.
Αυτό θα κάνει καλό και σε μερικούς εμπαθείς που μπαίνουν με άλλες προθέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Το παρασκήνιο θα συνεχιστεί, αλλά δε θα ευδοκιμήσει.
Δεν υπάρχουν πολιτικές διαφορές , υπάρχουν αξεπέραστες προσωπικές διαφορές.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους που είναι οι υγιείς δυνάμεις του τόπου μας; Γιατί εκτός από βολεμένους υπαλλήλους (Γρυλλάκης, Μυλωνάς κλπ), συνδικαλ(η)στές (δεν υπάρχει τέλος στον κατάλογο), τυχοδιώκτες (Μανωλάς) και φτηνούς επαγγελματίες πολιτικούς (Λάζαρος) υπάρχουν και προσωπικότητες κύρους (Γλέζος), καθηγητές Πανεπιστημίου, Επιστήμονες και πετυχημένοι ελεύθεροι επαγγελματίες των οποίων και μόνο η παρουσία αποπνέει εμπιστοσύνη.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι είναι αυτοί; Ο τέως ποιον στηρίζει;

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΕΚΑΝΕΣ ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ;

Ανώνυμος είπε...

Εκ του αποτελέσματος
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

»Η καταπληκτική απάντηση του Τάσου Μαντέλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όταν τον ρώτησαν πώς κατάλαβε ότι μιλάει με τη Ζίμενς στο τηλέφωνο -εφόσον ο άνθρωπος στην άλλη άκρη της γραμμής μιλούσε αγγλικά- είναι η επιτομή της μεταπολίτευσης: «εκ του αποτελέσματος», απάντησε ο Τάσος και άφησε σύξυλο τον ερωτώντα βουλευτή.

»Εκ του αποτελέσματος, λοιπόν, σύμφωνα με την ατάκα αυτή που θα μείνει θρυλική, μπορούμε να δούμε το μεταπολιτευτικό σκηνικό και τους πρωταγωνιστές του. Και ας πάρουμε τους πρόσφατους: τον Σημίτη και τον Καραμανλή. Η περίπτωση Σημίτη είναι μνημειώδης. Όταν τον ρώταγαν τι θα γίνει με τα σκάνδαλα των συμβούλων του, απαντούσε πάντα με τον ίδιο τρόπο: «όποιος έχει στοιχεία ας τα πάει στον εισαγγελέα»!

»Η κυνική αυτή απάντηση από έναν πρωθυπουργό του οποίου τα ¾ των προσωπικών του συμβούλων του, Τσουκάτος, Πανταγιάς και Μαντέλης, απομακρύνθηκαν λόγω πολιτικών ή οικονομικών σκανδάλων -κατόπιν εορτής, φυσικά- αποδεικνύει το ποιόν του περίφημου εκσυγχρονισμού: ένας πολιτικός κυνισμός, που στηριζόταν στην οικονομική δύναμη των γερμανικών κονδυλίων, που καθιστούσαν το κυβερνών κόμμα πανίσχυρο.

»Δηλαδή, είχαμε κανονική πολιτική διαφθορά, υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού. Το ΠΑΣΟΚ, βεβαίως, κατάφερε να ανανεωθεί σχετικά, καθώς έκτοτε αντικατέστησε σχεδόν όλους τους μπράβους του δήθεν εκσυγχρονισμού, οι οποίοι μάλιστα, ακόμη και σήμερα, είναι σε θέση να δίνουν οικονομικές συμβουλές και να προτείνουν ακόμη πιο αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα!

»Εκ του αποτελέσματος, λοιπόν, ο Σημίτης αποδείχθηκε όμηρος των πολιτικών και ποινικών σκανδάλων των φίλων του. Αυτό είναι το τελευταίο και κρισιμότερο εκβάν της θητείας του. Πριν αποχωρήσει, μάλιστα, πρόλαβε να παραδώσει όλες τις οικονομίες των μικρομεσαίων Ελλήνων στους ληστές του χρηματιστηρίου και να καταχρεώσει τη χώρα, δανειζόμενος και εκτελώντας τα ολυμπιακά έργα των 60 δισ., τα οποία γονάτισαν οριστικά την οικονομία μας.

»Πάμε στον Καραμανλή. Αυτός συνέχισε την πολιτική των δανεισμών, προσέθεσε και τη δική του νότα στην ιστορία των οικονομικών σκανδάλων -ομόλογα, Βατοπέδι- και αφού δανείστηκε για να επανεκλεγεί πηγαίνοντας τις ετήσιες υποχρεώσεις σε τόκους από τα 7 στα 20 δισ., έφυγε σαν κύριος. Γιατί δανείστηκε; Για να τα μοιράσει όπου μπορούσε, ως προεκλογικό μπόνους στις εκλογές του 2007. Και τα κατάφερε φυσικά.

»Εκ του αποτελέσματος, λοιπόν, και αυτός, κρινόμενος, απέτυχε.

»Όπως εκ του αποτελέσματος απέτυχε συνολικά η μεταπολιτευτική πολιτική μας ηγεσία, η οποία στη νεότερη ελληνική ιστορία θα κριθεί ως η πλέον διεφθαρμένη. Μέχρι και πρυτάνεις πήγαν στη φυλακή, με την ατιμωτική πράξη της δωροδοκίας, για τζακούζι και φεράρι! Η Ελλάδα, μετά το 1974, έχασε όλες τις μεγάλες ευκαιρίες που είχε να αλλάξει τη μοίρα της. Τις έχασε από μια πολιτική ηγεσία που το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η αναπαραγωγή της, ενόψει των κονδυλίων που έρχονταν κατά κύματα από την Ε.Ε. και ζητούσαν αποδέκτες. Οι έξυπνοι τα 'κονόμησαν κανονικά. Και η Ελλάδα ξαναβούλιαξε.

»Εκ του αποτελέσματος λοιπόν, συνολικά η μεταπολίτευση ως πολιτικό μοντέλο απέτυχε πλήρως. Με το καλό να μας αφήσουν ήσυχους, λοιπόν, όλοι αυτοί της περίφημης «μεταπολιτευτικής γενιάς». Είναι πολλά τα λεφτά, για να ξεχάσουμε τις αμαρτίες τους.

δημότης είπε...

Μέχρι τις εκλογές και το σκηνικό θα αλλάξει και τα ονόματα των υποψηφίων. Τα πριόνια έχουν πάρει φωτιά!